Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Постанова Кабінету Міністрів України про підвищення пенсій чорнобильцям - перший крок до упорядкування виплат пенсій

Про це у ході прес-конференції сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Те, що сьогодні відбувається у суспільстві - незадоволення людей, які отримують за їхньою точкою зору не ті пенсії, які прописані законодавством, - результат того, що у нас несинхронізоване законодавство. Чорнобильське законодавство у ст. 50 та 54 з доповненнями у тій редакції, яка діяла до 2008 року, передбачало, що пенсії особам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС нараховуватимуться виходячи з розміру мінімальної пенсії за віком. Я хотів би вам нагадати, що постанова Кабінету Міністрів №1210 - це є перший крок до упорядкування виплат пенсій людей, які потерпіли у наслідок Чорнобильської катастрофи», - відмітив Ігор Шурма.

14 грудня відбудеться пам'ятний мітинг, присвячений 70-річчю трагедії в Дробицькому Яру

14 грудня 2011 о 10.30 на території Меморіального комплексу "Дробицький яр" відбудеться пам'ятний мітинг, присвячений 70-річчю трагедії. У заході візьмуть участь представники Харківської обласної державної адміністрації, міської ради, народні депутати України, посол держави Ізраїль в Україні, представники національно-культурних об'єднань та громадськості Харкова. Мітинг-реквієм покликаний нагадати про страшні події, що відбувалися на території Харкова в 1941-1942 роках. 70 років тому, всього за три тижні в Дробицькому Яру було розстріляно десятки тисяч людей, основна «провина» яких була лише в тому, що всі вони були в основному єврейської і ромської національностей.

Харківський футбол і надалі повинен розвиватися. Михайло Добкін

Про це в ході церемонії нагородження державними нагородами та відзнаками Федерації футболу України сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Важко переоцінити скільки позитивних емоцій в житті дає людям футбол. І аматорський, і професійний, і міні-футбол, і жіночий. У кожного з них є свій вболівальник. Тому, Харків повинен тримати високу планку у футболі ще довгі роки. Хотілося б, щоб у нашій професійній команді було якомога більше харківських футболістів, яких би виростили б безліч футбольних секцій, які перебувають в Харківській області », - зазначив голова ХОДА.

Досягнення футбольних команд Харківщини - доказ ефективної роботи Федерації футболу України

Голова Харківської обласної Федерації футболу Володимир Бабаєв привітав спортсменів Харківщини з 20-річним ювілеєм Федерації футболу України. «Дуже хвилююча дата - 20 років Федерації футболу України. Ми всі причетні до цього ювілею, і наша любов до футболу сьогодні дозволяє сказати, що ці 20 років Федерації футболу України працювала дуже ефективно. Виступи футбольних команд різного рівня доказ того, що Федерація жива, здорова і вміє працювати», - підкреслив Володимир Бабаєв.

Виплата нових пенсій чорнобильцям розпочнеться з 4 січня 2012 року

Перерахунок пенсій ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілим від неї буде проведено до 15 грудня, виплата нових пенсій розпочнеться з 4 січня 2012 року. Про це повідомив в ході прес-конференції начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов. За його словами до 25 грудня Пенсійний фонд зобов'язаний віддрукувати відомості для сплати конкретних сум і передати їх у банки і поштові відділення області.  

Кроки уряду спрямовані на встановлення соціальної справедливості у відношенні до чорнобильців

«Урядом розроблені заходи, які спрямовані на встановлення соціальної справедливості у відношенні до тих людей, які у 1986-1990 рр. брали участь або знаходилися на території, де проводилися роботи з ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Неважливо, хто був ближче до реактора, а хто охороняв територію. Люди виконували однакову роботу, а коли отримали статус «ліквідаторів» почали отримувати грошової компенсації різних розмірів. Аналізуючи ситуацію, в уряді прийшли до висновку, що потрібно зробити кроки, які б осучаснили систему нарахування пенсій та ліквідували соціальну несправедливість», – зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Харківських спортсменів нагородили державними нагородами та відзнаками Федерації футболу України

Сьогодні з нагоди 20-ої річниці Федерації футболу України відбулося урочисте нагородження державними нагородами та відзнаками Федерації футболу України. У церемонії взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, голова Харківської обласної федерації футболу Володимир Бабаєв.

Олександр Аніщенко зустрінеться з медичним активом Харківської області

Сьогодні на Харківщині з робочим візитом перебуває Міністр охорони здоров’я України Олександр Аніщенко. В рамках візиту він зустрінеться з медичним активом Харківської області щодо питань реалізації державної політики в напряму модернізації та реформування сфери охорони здоров'я в Україні в сучасних умовах. Зустріч розпочнеться о 17.00 у приміщенні Харківського національного медичного університету (пр-т. Леніна, 4). Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: 050 440 31 23 (помічник Міністра Юрченко Тетяна Валеріївна).

Фінансування харчування та медикаментів в обласному чорнобильському диспансері збільшиться в 2 рази

Про це повідомив сьогодні на урочистому прийомі з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС голова ХОДА Михайло Добкін. «У нас сьогодні є повне порозуміння з обласною радою, з містом Харковом, з будь якою районною та міською владою в області. Ми об'єднаємо зусилля для того, щоб усередині регіону знайти додаткові можливості для харківських чорнобильців. Одним з таких кроків, які ми зробимо спільно з обласною радою вже в січні 2012 року, стане збільшення 2 рази фінансування харчування та медикаментів в обласному чорнобильському диспансері. А далі з основними чорнобильськими організаціями, шляхом обговорення і вироблення спільного рішення, будемо знаходити шляхи фінансування з обласного бюджету найбільш соціально-гострих незакритих питань. Будемо направляти нехай ті невеликі, але все-таки кошти, які є, так як ми це робили раніше», - підкреслив губернатор.

Чорнобильці Харківщини впевнені у вирішенні своїх питань

На урочистому прийомі з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України», генерал-майор Анатолій Вінник висловив слова подяки голові Харківської обласної державної адміністрації Михайлу Добкіну, депутатському складу Харківської обласної ради та її голові Сергію Чернову за постійну підтримку чорнобильців. «Звичайно ж, чорнобильські проблеми існують. Так вийшло, що попередні уряди ухвалили закони і постанови, які не були підкріплені фінансово. І тільки нинішній уряд наблизився до того, щоб сьогодні вийти на реально можливе фінансове, матеріальне, медичне і соціальне забезпечення чорнобильців. Голова облдержадміністрації завжди розумів суть наших проблем, тому я впевнений, що ті проблеми, що залишилися ще на сьогоднішній день, ми зможемо вирішити спільними зусиллями», - сказав Анатолій Вінник.

П’ять родин ліквідаторів аварії на ЧАЕС отримали нові квартири

Сьогодні на урочистому прийомі з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін вручив 5 сертифікатів на квартири сім’ям з дітьми, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи, та сім’ям учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Чотири 2-кімнатні та одна 1-кімнатна квартири в смт. Пісочин Харківського району були придбані Харківською обласною державною адміністрацією за рахунок коштів, виділених із Державного бюджету, на загальну суму 1405938,40 грн.

Відбувся урочистий прийом з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС  (доповнено)

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувся урочистий прийом. В ньому взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, активісти чорнобильського руху Харківщини були нагороджені  Грамотою Верховної Ради України та почесними нагородами Харківської облдержадміністрації та Харківської обласної ради.

Харківська область цікава для ведення бізнесу

Як повідомив під час брифінгу з представниками ЗМІ голова Харківської облдержадміністраціі Михайло Добкін, на бізнес-конференції, яка пройшла минулого тижня в Києві, було представлено багато іноземних компаній та міжнародних організацій. Що свідчить про те, що представники багатьох провідних громадських та бізнес-асоціацій бачать сьогоднішні реформи, спрямовані на зняття бар'єру і перешкод на шляху бізнесу та інвестицій в нашу країну. «Під час бізнес-конференції я провів два десятки зустрічей з представниками різних компаній, представлених у нашій країні і мають іноземний капітал. Також на одній з секцій (Інноваційні стратегії економічного розвитку) я презентував Харківську область з її можливостями і з тими перевагами, які сьогодні з'являються у бізнесменів для швидкого, якісного, ​​а найголовніше, в рамках закону отримання всіх необхідних дозволів для ведення тут свого бізнесу», - сказав Михайло Добкін.

Для харківських чорнобильців роздруковано 10 тисяч брошур з інформацією про нові пенсії

З ініціативи облдержадміністрації для харківських чорнобильців роздруковано 10 тисяч спеціальних брошур з інформацією про нові пенсії, компенсації і доплати ліквідаторам аварії на ЧАЕС та потерпілим від неї. Про це повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У них чітко розписано хто яку пенсію отримуватиме після вступу в силу постанови, які доплати, що змінилося, яка мінімально можлива пенсія», – заявив він.

Харків реалізує всі необхідні дії для того, щоб максимально наблизити якісне медичне обслуговування до населення. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині робота з реформування системи охорони здоров'я просувається помітно швидше, ніж у ряді інших регіонів. «У цьому питанні Харків навіть випереджає певний час і, не чекаючи закону про реформування охорони здоров'я, реалізує всі необхідні дії для того, щоб максимально наблизити якісне медичне обслуговування до населення. Зокрема, ми проводимо ремонти і реорганізації в районних лікарнях, які вибрані як 10 медичних міжрайонних об'єктів у створенні госпітальних округів, і це буде зроблено найближчим часом по всій країні», - зазначив голова області.

Події дня (оновлено)

Сьогодні, 13 грудня, о 10:00 до Меморіального знаку чорнобильцям (вул. Пушкінська, Молодіжний парк) відбудеться церемонія покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; О 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться урочистий прийом до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; О 13:30 в Харківській академії дизайну та мистецтв (вул.Червонопрапорна, 8) урочисто відкриється виставка «Чорнобиль-Ноосфера»; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми та начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктора Ачкасова на тему "Нові пенсії, компенсації та допомоги ліквідаторам та потерпілим від аварії на ЧАЕС". О 15:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться урочисте нагородження державними нагородами та відзнаками Федерації футболу України.

Віктор Янукович на Харківщині ознайомиться з ходом реформи охорони здоров'я

14 грудня в Харківську область з робочим візитом прибуває Президент України Віктор Янукович. Як повідомив сьогодні в ході брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, голова держави під час свого робочого візиту на Харківщину ознайомиться з результатами, яких вдалося домогтися в регіоні в рамках реалізації реформи охорони здоров'я.

У наступному році засідання Ради регіонів України відбудеться в Харківській області

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Нещодавно засідання Ради регіонів України відбулося в Дніпропетровській області. Вона була присвячена економічним реформам в країні. Наступне засідання Ради відбудеться у квітні 2012 року. Ми виступили з ініціативою провести її на території Харківської області і Президент України Віктор Янукович таку пропозицію підтримав», - зазначив Михайло Добкін.

На Харківщині вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Сьогодні з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулася церемонія покладання квітів до Меморіального знаку чорнобильцям у Молодіжному парку Харкова. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови Харківської міської ради з охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Губан, заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови облради Олена Олешко, Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп та голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник.

Картини 14 художників-земляків Іллі Рєпіна будуть представлені на виставці «Чугуївський вернісаж»

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва з 15 грудня 2011 року по 15 січня 2012 року проводить виставку “Чугуївський вернісаж”, що відкриває цикл виставок-презентацій мистецтва районів та міст Харківської області. Нинішня експозиція познайомить глядачів з живописом і графікою сучасних майстрів образотворчого мистецтва із м. Чугуєва. Відкриття виставки 15 грудня 2011 року о 16.00 за адресою: м. Харків, вул.Пушкінська, 62.  Час роботи: ПН-СБ з 10.00 до 17.30

Юні музиканти та читці підхоплять казкову тематику виставки картин з ельфами

Казкову тематику виставки Ніколіни Бакуменко «Зіркові ельфи», що відкрилася у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, підхоплять юні музиканти та читці віршів. 14 грудня о 17.00 у галерейному залі розпочнеться музично-поетичний вечір, в якому візьмуть участь учні музичної школи № 9 ім. В.Сакальського і спеціалізованої школи № 133 «Ліцей мистецтв». Юні музиканти виконають композиції на флейті, скрипці, фортепіано, саксофоні та вокальні номери, а 9-річні учні «Ліцею мистецтв» створять поетичну атмосферу вечора, демонструючи майстерне читання віршів, зокрема присвячених Святому Миколаю.  Адреса галереї: Держпром, 4-й під'їзд, (вхід з боку площі Свободи), час роботи: ВТ – СБ, 11:00 – 19:00

У Харківській області та в Криму будуть реалізовуватися пілотні проекти щодо розвитку туристичної інфраструктури

«Туризм – це невидимий експорт. Не вивозячи нічого з країни, в її економіку залучаються гроші, які приїжджають разом з іноземними туристами», – заявила голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова. За її словами, між Державним агентством з туризму та курортів і обласними адміністраціями будуть підписані угоди, згідно з якими будуть реалізовуватися пілотні проекти щодо розвитку туристичної інфраструктури регіонів. В даний час проекти договорів подали тільки Харківська область і Крим.

До уваги журналістів!

Завтра, 13 грудня, о 10:00 до Меморіального знаку чорнобильцям (вул. Пушкінська, Молодіжний парк) відбудеться церемонія покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; о 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться урочистий прийом до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; о 13:30 в Харківській академії дизайну та мистецтв (вул.Червонопрапорна, 8) урочисто відкриється виставка «Чорнобиль-Ноосфера»; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться урочисте нагородження державними нагородами та відзнаками Федерації футболу України.

Готелі категорії 3-5 зірок будуть на 10 років звільнені від податку на прибуток

Присвоєння категорії готелю не обов'язково, але для престижу і правильного позиціонування на міжнародному ринку, готелі зацікавлені в тому, щоб отримати «зірки». Про це повідомила під час брифінгу за підсумками Ради представників регіонів сфери туризму і курортів голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова. За словами голови агентства з туризму, готелі категорії 3-5 зірок на 10 років звільнені від податку на прибуток, тому вони зацікавлені у присвоєнні категорії: «Присвоєння зірок у даний час не є обов'язковим – воно рекомендовано. Напередодні Євро-2012 багато хто хоче отримати «зірки», бо це дає спеціальну пільгу: до 2020 року готелі категорії 3-5 зірок звільнені від податку на прибуток, незалежно від того, коли вони закінчили будівництво і почали експлуатацію. Ця пільга діє з 2010 по 2020 рік».

Харківський музей Чорнобиля - частина Меморандуму про співпрацю між облдержадміністрацією та «Союзом Чорнобиля України»

Створення в нашому регіоні Музею Чорнобиля є одним з пунктів Меморандуму про співпрацю, підписаного між Харківською обласною державною адміністрацією та громадською організацією «Союз Чорнобиль України». Про це сьогодні повідомив заступник голови облдержадміністрації Євген Савін. «Мова про його створення йшла вже давно. І ось сьогодні ми вишукали таку можливість, знайшли ініціативних людей. До Дня ліквідатора в  приміщенні Харківської академії дизайну та мистецтв буде відкрита виставка, яка стане частиною експозиції майбутнього музею. Вона носить не хаотичний, а системний характер, і надалі буде ще розширюватися. За задумом чорнобильців новий музей буде не тільки закладом культури, а й науковим центром, де буде проводитися ще й наукова робота з вивчення проблем Чорнобиля", - сказав віце-губернатор.

Євро-2012 сприятиме розвитку туристичної сфери Харківщини

Туристична сфера Харківщини після проведення Євро 2012 розвиватиметься. Таке думку під час спілкування з представниками ЗМІ висловив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Туризм має приносити прибуток у Харківський регіон. Це нові робочі місця, це сплата податків. Тому я дуже позитивно оцінюю розвиток туризму після проведення чемпіонату з футболу. Я дуже сподіваюся, що Харків і Харківський регіон перетворяться в один з туристичних центрів країни», - зауважив Євген Савін.

За завищення «зірковості» готелю передбачений адміністративний штраф до 53 тис. грн.

Стосовно тих готелів, які будуть завищувати свою категорійність, передбачений адміністративний штраф до 53 тис. грн. Про це повідомила під час брифінгу за підсумками Ради представників регіонів сфери туризму і курортів голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова. «Така сума штрафу комусь здасться великою, комусь – маленькою. Але справа в тому, що європейський міжнародний декларативний принцип несе порушнику, в першу чергу, втрату іміджу. Це означає, що вже ніякі туристичні оператори, ніякі іноземні туристи не захочуть ставитися серйозно до цього готелю, якщо він сама завищив собі зірки», – зазначила вона.  

У Харкові розпочалося засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів

Сьогодні у «Superior Golf Club» розпочалося засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів під головуванням голови Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалової. У заході беруть участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та представники регіонів України. ідкриваючи Раду представників регіонів сфери туризму та курортів Євген Савін від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна привітав усіх учасників заходу. Також він відмітив, що проведення Ради в регіонах дає більше можливостей для розвитку туризму, як в регіонах, так і в Україні в цілому.

У Харкові відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з питань практично-професійної підготовки студентів у системі вищої освіти

7-8 грудня 2011 року в Харкові на базі Харківської гуманітарно-педагогічної академії відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з питання «Практично-професійна підготовка студентів у системі вищої освіти: проблеми та шляхи вдосконалення». Про це повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА.

На Харківщині реалізується проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

7 грудня 2011 року в актовій залі Будинку культури Ізюмської районної державної адміністрації відбувся семінар-тренінг по написанню мікропроектних пропозицій в рамках реалізації ІІ фази Проекту ЄС і ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" за участю представника центрального органу Проекту з м. Києва. В роботі семінару взяли участь координатор Проекту в Харківській області Г.Чала, голова Борівської районної ради Є. Жук, спеціалісти управління Ізюмської райдержадміністрації, керівники громадських організацій Ізюмського, Борівського та Балаклійського районів.

Архів документів