Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ізраїль готовий надавати кредити для реалізації харківських проектів

«Для проектів України ізраїльський уряд виділив кредитну лінію. Це дешеві гроші, які пропонуються ізраїльським інвестором українським інвесторам за певними домовленостями і тільки для проектів в Україні. Тобто, не українські інвестори і підприємці можуть взяти ті гроші, позики і робити щось в Ізраїлі, а тільки в Україні. Це само собою передбачає фінансовий протокол, коли обидві держави дають гарантії того, що якщо якийсь проект не був реалізований з незалежних від підприємця причин, а гроші вже були виділені, то повинні бути гарантовані вклади. Це має бути або держава, або державні банки. Він ще не підписаний. Коли протокол буде підписаний, на мій погляд, почнеться більш бурхлива діяльність», - сказав під час зустрічі з керівництвом Харківської області Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні пан Реувен Дін Ель.

Михайло Добкін привітав працівників судів Харківської області з професійним святом

Сьогодні в Україні відзначають День працівників суду. В ході урочистого прийому голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов привітали працівників судів Харківської області з професійним святом та вручили їм почесні нагороди та відзнаки облдержадміністрації та облради. Губернатор зазначив, що цього року країна відзначає 20-річчя Незалежності України, а значить, і 20-річчя створення судової системи. За його словами, це небагато в масштабах історії, але досить великий період людського життя.

Харківський регіон цікавий для туристів Ізраїля

Про це в ході зустрічі з керівництвом Харківської області повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні пан Реувен Дін Ель. «У лютому цього року скасували візи. Потік людей між Україною та Ізраїлем виріс. Загалом в плані туризму десь на 100-120%. Мені б дуже хотілося бачити Харків і область на карті туристів Ізраїлю. Тому-що я впевнений, що у вашому регіоні є на що подивитися, є досить розвинена інфрастуктура, щоб приймати потоки туристів. А якщо чогось не вистачає, це можна розвивати за допомогою реалізації спільних проектів - створення інфраструктури, будівництва готельних комплексів», - зауважив пан Посол.

На початку 2012 року на Харківщині планується реалізація проекту будівництва товаромолочного комплексу за ізраїльськими технологіями

Про це в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні паном Реувеном Дін Елем повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми ведемо сьогодні плідну роботу по залученню інвестицій. У тому числі ізраїльських компаній. З ними вже відбулося 7 робочих зустрічей. Ці компанії зацікавлені в будівництві на території Харківської області великого тепличного господарства. Є плани з вирощування овочів на відкритому грунті та будівництва товаромолочного комплексу на 6 тисяч голів. Нещодавно ми були в Ізраїлі з нашими фахівцями на одній з ферм, вибиралася технологія, яка буде максимально прийнятна до наших кліматичних умов. Поки зупинилися на тих системах з виробництва молока, які є в Ізраїлі. Я думаю, що в перших місяцях 2012 року ми почнемо реалізацію цього проекту. Сума інвестицій коливається в районі 150 млн. доларів. З цих коштів 2/3 будуть кошти, залучені з Ізраїлю», - сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Ізраїлю в Україні паном Реувеном Дін Елєм

Сьогодні у приміщенні Харківської обласної державної адміністрації відбулася зустріч голови ХОДА Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні паном Реувеном Дін Елєм. У заході також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Під час зустрічі були обговорені питання щодо перспектив розвитку двостороннього співробітництва між Харківською областю та регіонами Держави Ізраїль. Зокрема, з боку Харківщини поступили пропозиції співробітництва у сільському господарстві та розвитку культурних відносин.  

Події дня

Сьогодні, 15 грудня, о 09:30 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться урочистий прийом з нагоди відзначення Дня працівника суду; о 12:00 в прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна. Прес-конференція транслюватиметься в прямому ефірі телеканалу ХОД ТРК; о 12:00 в Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ за темою "Пріоритети соціальної політики у 2012 році"; о 14:00 в Палаці Студентів Національної юридичної академії України імені Я. Мудрого (вул. Пушкінська, 88) розпочнуться урочисті заходи з нагоди відзначення Дня працівника суду; о 16:00 в обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (м.Харків, вул.Пушкінська,62) відкриється виставка “Чугуївський вернісаж” (живопис і графіка сучасних майстрів образотворчого мистецтва із м. Чугуєва).

Туристичні маршрути Харківщини будуть враховувати особливості кожного району

У Харківській області формуються насамперед туристичні напрямки, в рамках яких будуть створені туристичні маршрути, що враховують ті особливості, які є в кожному регіоні Харківщини. Про це повідомив в ефірі обласного радіо начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Ми формуємо основні туристичні напрямки, за якими може бути дуже велика кількість туристичних маршрутів, які класифікуються за часом року, засобами пересування та іншими ознаками. Також можливі культові, етнографічні та спортивні маршрути», – зазначив він.

До Нового року кожна установа культури підготувала низку заходів

«Кожна установа культури, і бібліотеки, і музеї, і будинки культури, і театри підготували низку заходів для нашого підростаючого покоління. У місті Харкові з 20 грудня по 10 січня у Палаці спорту проходитимуть ялинки для всіх категорій дітей області. На площі Свободи вже стоїть красуня ялинка та будиночок Діда Мороза», - сказав під час прямого ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Харківська область далеко просунулася в створенні самостійного туристичного бренду

Державне агентство України з туризму та курортів планує сформувати єдиний підхід і єдину концептуальну політику для регіонів України у сфері подання кожного регіону як самостійного бренду. Як заявив в ефірі обласного радіо начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, на засіданні Ради представників регіонів сфери туризму і курортів, яке відбулося 12 грудня, зазначалося, що Харківський регіон в цьому відношенні досить далеко просунувся, сформувавши концепцію розвитку туризму, сувенірної та поліграфічної продукції в Харківській області.

Туризм, поряд з відродженням економіки, може бути одним з пріоритетних напрямків діяльності в районах області

"Проведення такого масштабного заходу, як Рада представників регіонів у сфері туризму і курортів України, дало можливість ще раз презентувати Харківську область для інших регіонів Україні, обмінятися досвідом з колегами і продемонструвати Національному агентству здатність нашого регіону вирішувати досить серйозні організаційні питання у сфері розвитку туризму і курортів України,"- повідомив в ефірі обласного радіо начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Один з принципових моментів який нам вдалося реалізувати протягом 1,5 років активної роботи в сфері розвитку туризму - це змінити ставлення глав районних адміністрацій до туризму як до бізнесу. Якщо на перших виставках, присвячених туристичному потенціалу Харківського регіону, було присутнє абсолютне нерозуміння з їхнього боку того, що з себе представляє сфера туризму, і яка від нього може бути користь для району, то останнім часом глави РДА погоджуються з тим, що туризм, поряд з відродженням економіки, може бути одним з пріоритетних напрямків діяльності », - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Заборгованості по заробітній платі працівникам театрів міста Харкова немає

Як повідомив під час прямого ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, в даний час є невелика затримка, але заборгованості із виплати заробітної плати співробітникам театрів немає. «Затримка заробітної плати в даний час існує. На жаль, це пов'язано з відсутністю необхідної кількості коштів в обласному бюджеті. Станом на сьогодні всі співробітники театрів міста Харкова, крім театру опери та балету, отримали заробітну плату за листопад місяць. Частина коштів є і для виплати заробітної плати працівникам театру опери та балету. Ми сподіваємося, що відсутні кошти на виплату заробітної плати будуть виділені на найближчій сесії обласної ради», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Театр музичної комедії може переїхати на малу сцену ХНАТОБ

Планується переміщення театру музичної комедії на малу сцену Харківського національного академічного театру опери та балету. Про це повідомив в ефірі обласного радіо начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Театр музичної комедії витрачає від 500 тис. до 1 млн. грн. на оренду приміщення. Цифра чимала, і це нас спонукає до пошуку варіантів, в результаті вирішення яких ми могли б позбутися такої ноші, як 1 млн. грн. Тому в даний час розглядається варіант переміщення, вивчаються всі можливі варіанти. Ми розуміємо, що ситуація дуже непроста, вона вимагає зваженого підходу», – підкреслив він.  

Обласна гуманітарна рада спрямована на відродження національного культурного фундаменту Харківського регіону

Про це під час прямого ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «На останньому засіданні гуманітарної ради було винесено питання про концептуальні напрямки в розвитку гуманітарної політики Харківського регіону. Ми розуміємо, що рада повинна визначити якийсь вектор розвитку культури і мистецтва Харківської області у складі його гуманітарної політики. Гуманітарна політика являє собою систему сучасних поглядів, принципів, пріоритетів діяльності органів державної влади, яка спрямована на забезпечення в першу чергу життєдіяльності Харківщини відповідно до її гуманітарних принципів. В результаті діяльності гуманітарної ради ми орієнтуємося, що вона буде спрямована на формування ініціативи і відповідальності тих осіб, які в даний час відповідають за відродження національної культурної фундаменту сучасності», - сказав Дмитро Кузнєцов.

15 грудня відбудеться прес-конференція голови облдержадміністрації Михайла Добкіна

У четвер, 15 грудня, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Прес-конференція транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК.  

Про опублікування Технологічних схем пропуску осіб, транспортних засобів та вантажів через державний кордон

За інформацією Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Прикордонної служби України, в рамках вимог ст. 57 Конституції України, Постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992р. N 731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади» п.2, п.15, Харківським прикордонним загоном було опрацьовано Технологічні схеми пропуску осіб, транспортних засобів та вантажів через державний кордон в місцевих пунктах пропуску «Бударки», «Журавлівка», «Стрілеча». Тексти даних нормативно-правових документів розміщено на сайті «Правове Поле» (site.kh.ua).  

Прибуток від продажу квитків Харківського театру ім.Т.Г. Шевченка перевищив   2 млн. грн.

Вперше серед харківських театрів за 11 місяців 2011 року прибуток від продажу квитків Харківського державного драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка перевищив 2 млн. гривень, що майже в два рази більше запланованих показників. За словами директора театру Маргарити Сакаян, це результат послідовної і системної роботи як обласної адміністрації, так і театральних менеджерів. Цього року глядачі побачили 4 прем'єри: «Білосніжка і сім гномів», «Зойчіна квартира» М. Булгакова, «Повернення» за мотивами оповідань В. Набокова, психологічну комедію «Спокуса по-італійські» за п'єсою драматурга-класика ХХ століття Едуардо Де Філіппо. Театр також бере активну участь у гастрольній і фестивальній діяльності. У березні 2011 р. учасники спектаклю «Мина Мазайло» М. Куліша відмінно показали себе на Всеукраїнському фестивалі шевченківських театрів, що проходив у Черкасах. У травні цього року, за сприянням голови ХОДА Михайла Добкіна, успішно відбулися гастролі у Києві на сцені Національного російського театру ім. Лесі Українки з виставою «Зойчіна квартира» М. Булгакова, присвяченої 120-річчю від дня народження видатного письменника.

Прем'єрою вистави «Чарівна лампа Аладіна» Театр юного глядача розпочинає новий проект співпраці з дитячими театральними колективами

Першим кроком співпраці професійного театру з аматорським колективом стала творча зустріч акторів ТЮГу з учнями театрального відділення Дитячої школи мистецтв № 6 Дзержинського району м. Харкова та постановка на сцені театру вистави «Чарівна лампа Аладіна» за мотивами п'єси Михайла Непряхіна. Над цим захоплюючим сценічним видовищем діти і педагоги працюють другий навчальний рік. У прочитанні юних артистів «Чарівна лампа Аладіна» стала веселим музичним спектаклем з піснями і танцями. Прем’єра вистави відбудеться 21 грудня 2011 року на сцені Харківського театру для дітей та юнацтва.

У Дробицькому Яру відбулися заходи в пам'ять жертв фашистського геноциду

Сьогодні в Дробицькому Яру відбувся мітинг-реквієм в пам'ять 70-річчя масових розстрілів, які проводилися фашистськими окупантами на Харківщині. У пам'ятних заходах взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови облради Олена Олешко, Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні пан Реувен Дін Ель, Головний рабин Харкова і Харківської області Моше Москович і представники національно-культурних об'єднань та громадськості Харківщини. «У пам'яті кожного народу є страшні сторінки історії. Така сторінка є і у нас – десятки тисяч невинних людей згублено тут, в Дробицькому яру. Ми завжди будемо пам'ятати те, що тут сталося, ми нікому не дамо забути цю трагедію, бо найцінніше в цьому світі – це людське життя», – зазначив у своєму виступі Євген Савін.

Архітекторів та будівельників ОСК «Металіст» нагородили Державними преміями України в галузі архітектури 2011 року

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін за дорученням Президента України Віктора Януковича вручив Державні премії України в галузі архітектури 2011 року архітекторам та будівельникам ОСК «Металіст». Їх отримали 8 архітекторів та інженерів-будівельників. «Ви назавжди золотими літерами вписали своє ім’я в історію України», - підкреслив голова області, звертаючись до лауреатів.

До введення страхової медицини людей потрібно забезпечити безкоштовною державною охороною здоров’я високого рівня

«Будучи народним депутатом, у 2004 році я був одним з авторів законопроекту про страхову медицину. Без появи в країні страхової медицини провести повноцінну реформу сфери охорони здоров'я буде дуже складно. Щоб приступити до цього, ми повинні модернізувати існуючу систему охорони здоров'я для того, щоб люди, які не зможуть у майбутньому користуватися платною медициною, могли отримати максимально гарантовану допомогу від держави. Ми зобов'язані до введення платної медицини забезпечити людей безкоштовним державною охороною здоров'я високого рівня», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Протягом двох років на базі пологового будинку № 5 планується створити сучасний перинатальний центр

Як повідомив сьогодні після відкриття Липецького терапевтичного відділення Мерефянської ЦРЛ голова ХОДА Михайло Добкін, наступного року планується розпочати роботи з реконструкції будівлі Харківського пологового будинку №5, де згодом буде розміщено сучасний перинатальний центр.

Михайло Добкін відкрив відділення інтенсивної терапії Харківської обласної клінічної лікарні

Сьогодні в Харківській обласній клінічній лікарні відкрито після капітального ремонту відділення інтенсивної терапії невідкладних станів. У церемонії відкриття взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У 2012 році на Харківщині планується будувати амбулаторії сімейного типу

У 2012 році в обласному бюджеті будуть закладені кошти на будівництво амбулаторій сімейного типу. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Враховуючи позитивний досвід роботи над Липецьким терапевтичним відділенням Мерефянської ЦРЛ, до бюджету на наступний рік ми будемо закладати гроші на будівництво амбулаторій сімейного типу. З огляду на процес реформування системи охорони здоров'я, ми будемо розділяти 1й і 2й рівні надання медичної допомоги. Наше завдання, в першу чергу, привести в порядок фельдшерсько-акушерські пункти та амбулаторії, щоб максимально наблизити до людей якісну медичну допомогу», – підкреслив він.

Вартість будівництва і оснащення Липецької лікарні склала близько 20 млн. грн.

«Будівництво Липецької лікарні було розпочато в 1988 році. Кілька разів зупинялося будівництво, а в 2010 році за допомогою державного та місцевих бюджетів ми приступили до активного будівництва і здали цей об'єкт», – зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, вартість будівництва Липецького терапевтичного відділення Мерефянської центральної районної лікарні Харківського району разом з оснащенням та обладнанням склала близько 20 млн. грн. Губернатор підкресилив, що це цілком реальна сума навіть в нинішніх непростих економічних умовах.

Регіональний перинатальний центр планують відкрити до 30 грудня 2011 року

«Ми виконаємо доручення Президента України Віктора Януковича і до 30 грудня цього року регіональний перинатальний центр при Обласній клінічній лікарні буде відкрито», - про це сьогодні заявив Михайло Добкін після відкриття Липецького терапевтичного відділення Мерефянської центральної районної лікарні.

Відкрито Липецьке терапевтичне відділення Мерефянської центральної районної лікарні

Сьогодні урочисто відкрито новозбудоване Липецьке терапевтичне відділення Мереф`янської центральної районної лікарні Харківського району. В церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, народні депутати України Дмитро Святаш і Дмитро Шенцев. «Після довгих років будівництва, зупинок і всіляких складнощів, які виникали ще з часів Радянського Союзу, сьогодні ми відкриваємо цю нову лікарню. До Нового року вона вже буде працювати на повну потужність. У ній створені умови для роботи лікарів і якісного обслуговування пацієнтів. Харківщина хоч і не увійшла до числа областей, де реалізуються пілотні проекти реформування медицини, але ми своїми силами наближаємо якісну медицину до населення області», – заявив глава області. Він підкреслив, що лікарня оснащена найсучаснішим обладнанням і по створених умов не поступається харківським медичним установам.

Робочу поїздку Віктора Януковича до Харківської області перенесено через погану погоду

Запланована на сьогодні робоча поїздка на Харківщину Президента Україна Віктора Януковича перенесена через погані погодні умови, які заважають повітряному сполученню. Про це повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, Віктор Янукович відвідає Харківщину пізніше. У той же час всі заплановані на сьогодні заходи відбудуться без участі Президента. Зокрема, за дорученням голови держави Михайло Добкін відкриє лікарню в Липцях, новий реанімаційний центр в Харківській обласній клінічній лікарні та готель «Kharkiv Palace».

Події дня

Сьогодні, 14 грудня, о10:30 на Меморіальному комплексі "Дробицький Яр" розпочнеться пам'ятний мітинг, присвячений 70-річчю трагедії в Дробицькому Яру в 17:00 в залі засідань Держпрому (майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Нові правила спрощеної системи оподаткування». (Друга частина).

Уряд розгляне пропозицію Харківщини щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців строкової служби, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Як зазначив у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, розмір пенсії чорнобильців розраховується виходячи з довідки про заробітну плату. Такі дані на сьогоднішній день є у їхніх пенсійних справах. «Постало запитання, що робити із тією категорією молодих людей, які на той час були військовослужбовцями або з інших причин відносились до тих категорій людей, які не можуть надати дані про свою заробітну плату», – підкреслив заступник губернатора. – З ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна відбулась зустріч з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим, де було піднято це питання. Ми пропонуємо розробити додатки до Постанови, в яких було б затверджено відповідні коефіцієнти для підвищення розміру мінімально гарантованої виплати».  

У всіх відділеннях Пенсійного фонду в Харківській області працюють «гарячі лінії»

Як зазначив у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, перерахунок пенсій чорнобильцям буде здійснено автоматично, немає потреби доносити до Пенсійного фонду жодних документів. Питання щодо перерахунку можна поставити за телефонами «гарячих ліній». «Що стосується безпосередньо перерахунку пенсій: хочу наголосити, що ні один ліквідатор, ні одна людина не повинна доносити додаткових документів і взагалі приходити до відділення Пенсійного фонду. Всі перерахунки буде здійснено автоматично.  Якщо у когось виникнуть запитання, на останній сторінці виданої для чорнобильців брошури є телефони «гарячих ліній» всіх відділень Пенсійного фонду України в області. За цими номерами можна з’ясувати яким чином відбувається перерахунок», – підкреслив заступник губернатора.

Архів документів