Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У всіх районах і населених пунктах Харківської області розроблено схеми з прибирання снігу на випадок сильних снігопадів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, всі населені пункти Харківщини готові до розчищення снігу в разі сильних снігопадів. «Сьогодні в кожному районі є схема прибирання снігу, яка в обов'язковому порядку включає прибирання снігу в райцентрі, способи очищення дороги на Харків до певного населеного пункту, а також розчищення доріг до всіх населених пунктів району. Далі вже в кожному населеному пункті теж розписана техніка та призначені відповідальні за розчищення снігу для того, щоб діти могли спокійно дійти до школи, щоб лікарня працювала, в магазини доставлявся хліб і так далі», - підкреслив Валентин Дулуб.

Всі ремонтні роботи на дорогах, які було заплановано на 2011 рік, виконані на 100%

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, всі роботи по ремонту доріг, які були заплановані на поточний рік, виконано в повному обсязі. Це стосується як поточного ремонту, так і підготовки доріг до Євро-2012. Зокрема, завершено роботи з установки колесовідбійника, нанесення додаткової розмітки та шумових смуг на окружній дорозі.

Служби автомобільних доріг області отримали нову техніку

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Вчора на сесії обласної ради Михайло Добкін вручив ключі від нової техніки, яка придбана за рахунок коштів обласного бюджету та коштів служби автомобільних доріг України. Всього вчора було передано 43 одиниці великої снігоприбиральної техніки і 127 одиниць засобів малої механізації для роботи на дорогах Харківської області. У процесі підготовки до нового зимового сезону ми врахували всі ті проблеми, які були в 2010 і 2009 роках. Тому ми намагалися купувати найсучаснішу техніку, саму потрібну для нашої служби автомобільних доріг», - зазначив Валентин Дулуб.

Відкриття виставки «Освіта Харківщини ХХІ століття»

26  грудня о 10.00 на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбудеться двадцять п’ята обласна тематична відкрита виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Розвиток екологічної компетентності учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області в умовах сталого розвитку суспільства». У межах виставки заплановано: презентації за номінаціями; проведення «круглих столів»; обговорення шляхів удосконалення системи роботи підвищення ролі педагогічної компетентності вчителя; ознайомлення з практичною реалізацією мети формування екологічної свідомості та культури учнів у навчальній та позакласній роботі; вручення дипломів учасникам виставки.

Міжнародні конкурси імені Тараса Шевченка та імені Петра Яцика

24 грудня розпочнеться обласний етап ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та ХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. В урочистому відкриття конкурсів візьмуть участь представники Головного управління освіти і науки ХОДА, Рад ректорів та директорів вищих навчальних закладів, провідні викладачі.

Виповнюється 80 років Академії внутрішніх військ МВС України

Як інформує офіційний веб-сайт Головного управління освіти та науки ХОДА, 24 грудня 2011 року об 11.30 в Академії внутрішніх військ МВС України (майдан Повстання, 3) розпочнуться урочисті заходи з нагоди 80-ї річниці заснування вищого навчального закладу. В урочистостях запланована участь керівників Міністерства внутрішніх справ України, області та міста, а також делегацій з Російської Федерації, республік Беларусь, Казахстан, Азербайджан.

Затверджено рекомендації роботи для ЗМІ та інтернет-ресурсів, орієнтованих на дитячу аудиторію

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі затвердила рекомендації роботи для ЗМІ та інтернет-ресурсів, основною аудиторією яких є діти. Зокрема, в рекомендаціях враховані вимоги до змістового наповнення ресурсів, їх візуального оформлення, норм безпеки, а також правила етики для журналістів при роботі з дітьми в ході збору матеріалу.

Члени Споживчого Товариства «Земля» висловили подяку Михайлу Добкіну за надану підтримку і допомогу

Члени Споживчого Товариства «Земля» висловили величезну подяку голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну, голові Харківської міської ради Геннадію Кернесу, начальнику Управління державної інспекції та контролю з використання та охорони земель у Харківській області Сергію Бізикіну в тому, що вони надали підтримку суспільству у відстоюванні прав на користування земельною ділянкою розміром 45 га, яка знаходиться на території Кулиничівської селищної ради.

До новорічних свят! На ярмарку сільськогосподарської продукції – тиждень низьких цін

За інформацією Головного управління агропромислового розвитку ХОДА, з 24 грудня на новорічному ярмарку, що відбувається у Харкові в сквері за пам’ятником Леніну на площі Свободи, триватиме святкова акція – «Тиждень низьких цін». В цей період кращі сільгосптоваровиробники Харківщини реалізовуватимуть свою продукцію за цінами ще на 10-15% нижче, тому всі, хто завітає на ярмарок, зможуть зекономити при підготовці до свят. З 24 по 31 грудня шукайте на ярмарку спеціальні акційні цінники!  

Події дня

Сьогодні, 23 грудня, о 12.30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба на тему "Готовність дорожнього господарства Харківської області до роботи в зимовий період"; о 15:00 в актовій залі Харківського національного університету ім. Каразіна (пл. Свободи, 4) відбудеться презентація новітнього видання роману Михайла Шолохова "Тихий Дон"; о 15:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан і перспективи розвитку природно-заповідного фонду Харківської області. 2. Про стан оздоровлення, розчищення, збереження та охорони малих річок, струмків, джерел Харківської області. Забруднення, раціональне використання водних ресурсів та відновлення водних екосистем. 3. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради 15.07.2011 з питання "Про стан забезпечення пожежної безпеки на об'єктах соціальної сфери".

Без схеми планування територій Харківської області жодна копійка державних коштів не буде спрямована на капітальні вкладення

«Ніякого фінансування на капітальні витрати, в тому числі і з державного бюджету, не буде, якщо у міста або району та області в цілому не буде нормативно-правового документа, яким і є Схема планування територій Харківської області. Це необхідний документ, без якого жодна копійка державних коштів не буде спрямована ні на ремонт, ні на інші види капітальних вкладень. Ви повинні розуміти, що часу в нас залишилося рівно рік», – заявив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін. Перший заступник губернатора Валентин Дулуб звернув увагу присутніх на те, що без генеральних планів подальший розвиток економіки регіону та впровадження інвестиційних проектів стане неможливим. Він зазначив, що Верховна Рада перенесла набуття чинності ст. 40 закону «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно з якою жорсткі заходи повинні були бути з 1 січня 2012 року. Новий термін – 1 січня 2013 року.

На Харківщині планується створити Раду регіону

Як повідомив сьогодні в ході в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент в області розглядається питання про створення Ради регіону, яка буде розглядати важливі для Харківщини питання так само, як актив області та колегія. «З наступного року ми дещо змінимо формат проведення колегії і активу. Ми проведемо не більше 8 засідань, більшість питань для яких будуть визначені вже цього року. Зараз розглядається пропозиція про створення Ради регіону, яка буде працювати разом з колегією. Я думаю, що до кінця січня ця тема буде повністю відпрацьована і винесена на розгляд колегії, і ми приймемо рішення, в якому вигляді ми будемо далі працювати», - зазначив голова області.

Загальнообласна кількість загиблих осіб в автопригодах зменшилась на 12,7%

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області сказав в. о. начальника управління Державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області, полковник міліції Олександр Азацький.

У Харківській області планується провести кампанію по заміні відомчих котелень на комунальні

Сьогодні в ході в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін доручив своєму першому заступнику Валентину Дулубу розробити програму із заміни відомчих котелень на комунальні. За його словами, це дозволить вирішити проблему з опаленням будинків, які знаходяться в підпорядкуванні різних міністерств і відомств і зараз або взагалі не отримують тепла, або отримують його в недостатній кількості.

Робота відомчих котелень Харківської області нестабільна

Як повідомив у своєму виступі на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у Харківській області був проведений аналіз роботи відомчих котелень, які забезпечують послугами централізованого теплопостачання об'єкти соціальної сфери та житловий фонд. За його словами, в Харківській області налічується 23 котельні приватної та відомчої форми власності, що забезпечують послугами централізованого теплопостачання 149 житлових будинків і 25 об'єктів соціальної сфери в т.ч.: 9 дошкільних навчальних закладів, 11 навчальних закладів та 5 закладів охорони здоров'я.

Індекс споживчих цін на продукти харчування в регіоні знизився до дефляційного рівня

По темпу зростання обороту роздрібної торгівлі, який за підсумками 11 місяців склав 116,2%, Харківська область займає 8 місце серед регіонів України, а за абсолютним приростом обсягу обороту роздрібної торгівлі на одну особу - 3 місце. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Завдяки дії підписаних в області Меморандумів взаєморозуміння і повсюдного проведення продовольчих ярмарків спільно з містом, індекс споживчих цін на продукти харчування, що є одним з основних рейтингових показників Кабінету Міністрів України, знижений у січні-листопаді до дефляційного рівня - 99,8%. Нагадаю, що за аналогічний період 2010 року цей показник становив 109,5%», - підкреслив він.

Спецтехніку для обслуговування дорожнього господарства області будуть купувати і надалі. Михайло Добкін

Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми сьогодні на сесії обласної ради із Сергієм Івановичем Черновим передали понад 40 одиниць спеціальної техніки для прибирання та обслуговування дорожнього господарства області. Ми в тому році таку роботу проводили, цього року провели, безсумнівно будемо закладати фінансування на наступний рік. Якісне прибирання і вчасно відремонтовані дороги - це підвищення безпеки дорожнього руху, зниження аварійності, а з рештою – врятовані людські життя», - зазначив Михайло Добкін.

У Харківській області проводиться робота з легалізації трудових відносин

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов на засіданні колегії облдержадміністрації, за останніми статистичними даними за жовтень 2011 рівень середньої зарплати становив 2488 грн., що на 16% більше, ніж у жовтні 2010 року. «Рівень середньомісячної зарплати за 10 місяців поточного року збільшився на 16,9% і склав 2356 грн. Реальна зарплата (з урахуванням податків та інфляції) збільшилася на 8,2%», - зауважив він. Юрій Сапронов також акцентував увагу на тому, що в області проводяться заходи з надання допомоги безробітним та легалізації трудових відносин.

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області збільшився

«Зовнішньоторговельний оборот Харківської області протягом року стабільно збільшувався, причому з тенденцією зростання експорту, випереджаючого зростання імпорту. Обсяг зовнішньоторговельного обороту за 10 місяців 2011 року перевищив 3,3 млрд. дол. США і збільшився в порівнянні із січнем-жовтнем 2010 року на 28%», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов в ході засідання колегії облдержадміністрації. За словами Юрія Сапронова, експортні поставки склали майже 1,5 млрд. дол. США і виросли на 29,3%. Імпортні надходження збільшились на 27% і склали більше 1,8 млрд.дол.США.

Нагороджені керівники районів, які брали активну участь у проведенні обласного конкурсу «Краща сільська, селищна, міська рада»

Сьогодні на початку спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін разом з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим вручив відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради керівникам районів, які брали активну участь у проведенні конкурсу «Краща сільська, селищна, міська рада».

Ізраїльтяни побудують в Харківській області тепличне господарство і товарномолочний комплекс

Сьогодні під час засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник губернатора Юрій Сапронов повідомив про співробітництво Харківщини з ізраїльськими компаніями. «У планах цих компаній - будівництво на території Харківської області великого тепличного господарства та товарномолочного комплексу на 6 тисяч голів. Початок реалізації проекту передбачається в 2012 році, а загальна сума інвестицій - 150 млн.дол.США», - заявив заступник голови ХОДА.

Харківщина - перша серед областей Україні зі зростання обсягів валової продукції в сільському господарстві

Як повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за підсумками 11 місяців поточного року в сільському господарстві зростання обсягів валової продукції склало 142,2%, що відповідає 1 місцю серед областей Україні. «Такий результат ми маємо не тільки за рахунок рослинництва, де в поточному році отримано один із кращих врожаїв практично всіх сільськогосподарських культур, але й завдяки стабільному розвитку тваринництва. Темп зростання в цій галузі склав 103%. Підкреслю, що за 11 місяців минулого року також були відзначені позитивні темпи зростання - 102,2%», - зазначив Юрій Сапронов.

Вручено Державні нагороди кращим представникам Харківської області та обласні нагороди представникам місцевого самоврядування

Сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін за дорученням Президента України Віктора Януковича вручив Державні нагороди України кращим представникам Харківської області. Крім цього були вручені Подяки голови обласної адміністрації та голови обласної ради керівникам районів, які взяли активну участь в обласному конкурсі «Краща сільська, селищна, міська рада».

За підсумками 11 місяців Харківська область посідає 14 місце серед регіонів України за індексом промислової продукції

За підсумками 11 місяців за індексом промислової продукції Харківська область перемістилася з 17 місця, яке займала за підсумками 9 місяців, на 14 місце серед регіонів України. Про це сьогодні повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. «Високі темпи приросту відзначені в галузях: легкій промисловості - на 25% і металургійному виробництві - на 23%. У промисловому комплексі приріст обсягів виробництва за підсумками 11 місяців склав 6% до аналогічного періоду минулого року. На цей результат істотно вплинули три провідні галузі, сумарна питома вага яких становить дві третини від обсягів реалізації промислової продукції», - сказав він.

Діяльність театрів в Харківській області буде оптимізовано

На фінансування театрів Харківської області у 2011 році витрачено близько 60 мільйонів гривень. Як зазначив сьогодні в ході в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, це значна сума для бюджету Харківщини в умовах суворої економії. За словами керівника області, робота театрів в регіоні потребує оптимізації, яку обов'язково буде проведено найближчим часом.

На сьогодні охорона культурної спадщини є однією з нагальних проблем на загальнодержавному рівні

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Охорона культурної спадщини є на сьогодні однією з нагальних проблем на загальнодержавному рівні. Про це свідчить увага Президента України до цієї галузі – проблеми охорони культурної спадщини обговорювалися на засіданнях Громадської гуманітарної ради головуванням Президента України Віктора Януковича, де було визначено пріоритетні напрями в цій сфері – проведення повної інвентаризації з подальшою паспортизацією всіх об’єктів культурної спадщини», - зазначив Євген Савін.

Прибутки від реалізації квитків театрально-концертних установ щороку зростають

«Фінансовим результатом діяльності театрально-концертних установ є сума отриманих прибутків від реалізації квитків. Цей показник щороку зростає, у 2009 році доходів від реалізації квитків отримано на 295,4 тис. грн. більше ніж у 2008 році; за 11 місяців поточного року – на 2282,7 тис. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року», - сказав у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Євген Савін.

У діяльності Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Шевченка намітилась позитивна динаміка

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «У результаті антикризових організаційних заходів з боку обласної державної адміністрації намітилась позитивна динаміка у діяльності Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Шевченка. Збільшення надходжень від продажу квитків й додаткові доходи від рекламної та іншої діяльності призвели до збільшення питомої ваги доходів від власної діяльності у загальній сумі на утримання – від 19,3% процента за підсумками 11 місяців 2010 року до 41% за аналогічний період поточного року», - зазначив Євген Савін.

Харківським театрам необхідно зменшувати видатки та збільшувати доходи від основної діяльності

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Аналіз кількісного складу, структури, фінансово-господарської діяльності театрально-концертних установ свідчить, що з метою забезпечення сталого функціонування необхідно зменшувати видатки та оптимізувати внутрішні процеси, збільшувати доходи від основної діяльності. Прикладом збалансованості фінансово-господарської діяльності на фоні активного творчого процесу є Харківський академічний російський драматичний театр ім. Пушкіна та Харківський обласний театр ляльок ім. Афанасьєва: питома вага доходів від власної діяльності у загальному обсязі на їх утримання складає близько 40%, відсоток завантаження залу 70%, кількість адміністративно-управлінського персоналу до загальній чисельності артистично-художнього персоналу приблизно 10%», - зауважив Євген Савін.

Розпочалося спільне засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

Сьогодні у Великій залі Будинку рад під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна розпочалося спільне засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.

Архів документів