Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні необхідності в існуванні окремої програми щодо захисту російської мови немає

Про це сьогодні в ході пленарного засідання X сесії Харківської обласної ради сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «У 2006 році, коли була насильницька українізація Східних регіонів України, тоді потрібна була ця програма. Вона дійсно допомагала захищати російську мову. Сьогодні яка необхідність в окремій програмі? Чому немає її в Стратегії сталого розвитку регіону окремою програмою? Тому що проблеми такої вже немає. Не існує сьогодні проблеми з російською мовою, з розвитком російської мови. Свого часу, я як Харківський міський голова, брав участь з судових засіданнях, де ми відстоювали права російської мови та право територіальної громади на спілкування російською мовою. Тоді ми перемогли. Сьогодні немає необхідності в окремій програмі », - зазначив Михайло Добкін.

Чорнобильці самостійно здатні розібратися зі своїми проблемами без адвокатів з різних політичних сил. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, втручання деяких політичних сил в проблеми чорнобильців лише заважає їх вирішенню. «Там «свободівці» стоять з прапорами, займаючись проблемами чорнобильців, тут БЮТ використовує трибуну сесії, на якій потрібно розглянути питання, що стосуються життєзабезпечення цілого регіону. Чорнобильці самостійно здатні розібратися зі своїми проблемами без адвокатів з різних політичних сил», - зазначив він.

У Харкові відпрацьовують усі можливі ситуації із забезпечення правопорядку на об’єктах Євро під час проведення матчів

На черговому засіданні Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під головуванням заступника голови – керівника апарату Василя Хоми було відпрацьовано ряд нагальних питань із забезпечення безпеки та правопорядку під час проведення матчів ЄВРО – 2012.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання громадян стосувалися ремонту доріг, дахів будинків, енергопостачання та опалення будинків, газопостачання та ін. Більшість питань були вирішені на місці, усі інші Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.

Події дня

Сьогодні, 22 грудня, о 10:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться пленарне засідання X сесії Харківської обласної ради. Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК. О 12:00 в Обласній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд) відбудеться урочисте відкриття виставки робіт викладачів художніх шкіл «Різдвяний подарунок Слобожанщині». О 16:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться спільне засідання колегії облдержадміністрацій та зборів адміністративно-господарського активу області з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 29.09.2011 «Про стан матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрально-концертних установ і збереження культурної спадщини». 2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 29.11.2011 «Про підсумки соціально-економічного розвитку області за 9 місяців 2011 року». 3. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 29.11.2011 «Про підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Харківській області, проведення організаційних, методичних та інформаційних заходів серед учасників дорожнього руху». 4. Аналіз перспектив подальшого опалення об'єктів соціальної сфери та житлових будинків від відомчих котелень підприємств. 5. Моніторинг містобудівної документації «Схема планування території Харківської області». 6. Про стан реалізації державної кадрової політики в місцевих органах виконавчої влади, підпорядкованих органах, підприємствах, установах і організаціях. Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК. О 17.30 в художньому салоні «Смальта» (вул. Мироносицька, 45) відкриється виставка «Різдвяна мозаїка».

На виставці «Зимова казка» відбувся майстер-клас з виготовлення різдвяної ляльки-мотанки

Виготовити ляльку-янголятка, ігрових та навчальних ляльок-мотанок можна було навчитися на виставці «Зимова казка», яка 20 грудня відкрилася в обласному центрі культури і мистецтва. Тут представлені лялькові казкові персонажі, дерев'яні та солом'яні іграшки, а також різдвяні писанки, печворк і петриківський розпис на зимову тематику.

Святковий концерт «Вчитель, учень – граємо разом»

24 грудня о 13.00 у Великій залі Харківського національного університету мистецтв ім. І.Котляревського (пл. Конституції, 11/13) вже вдесяте відбудеться концерт викладачів музичних відділень шкіл естетичного виховання «Вчитель, учень – граємо разом». Викладачі разом зі своїми учнями піднімуть святковий настрій слухачів виконанням різноманітних творів у цікавих перекладах, інтерпретаціях та на різних інструментах – майже всіх, грі на яких навчають у школах естетичного виховання. А також продемонструють власні вміння у вокальному та танцювальному мистецтві.

За 2011 рік спортсмени Харківщини вибороли понад 350 медалей на турнірах міжнародного рівня

Про це йшла мова на семінарі-нараді під головуванням начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Дмитра Перепелиці з начальниками відділів з питань фізкультури і спорту в районах області, який відбувався на території Зміївського району. На майбутніх Олімпійських іграх у Лондоні в складі збірної України планується участь 77 спортсменів, які представляють Харківську область. Зазначалося, що за підсумками виконання державної програми 2007-2011 років відбулось значне зростання фінансування питань фізкультури і спорту, а також значне зростання числа спортивних споруд та тренерів. Великий розвиток отримав масовий спорт, як в районних центрах, так і в окремих селах.

Національний інтерес України – зниження ціни на газ до європейського рівня. Віктор Янукович

Питання ціни на газ є одним з ключових для економіки України та розвитку держави в цілому. Зниження для України ціни на російський газ до європейського рівня – національний інтерес нашої держави. Про це заявив Президент України Віктор Янукович сьогодні в ході підсумкової прес-конференції. «Ми бачимо національний інтерес у зниженні ціни до рівня європейської, нам потрібна справедлива ціна. А з урахуванням того, що ми уклали "харківські угоди", ми будемо вимагати знизити її від цього рівня на 100 доларів. Таку ціну ми хочемо для України, – підкреслив Президент. – Є бажання і необхідність по всіх параметрах домовитися. Зараз на рівні експертів такі переговори йдуть. Будемо сподіватися, що робота закінчиться компромісним рішенням, коли кожна зі сторін в чомусь поступається і до чогось приходить». 

Прикро, коли до справжніх чорнобильців приєднуються аферисти і шахраї. Віктор Янукович

«Прорахунки треба своєчасно виправляти і ніколи їх не повторювати», – зазначив Президент України Віктор Янукович у ході підсумкової прес-конференції. Він висловив думку, що коли люди виходять з різними протестними акціями – це не випадково, до цього їх змушують державні прорахунки на різних рівнях. Президент зауважив, що сьогодні дуже важливо відновити справедливий розподіл пільг між громадянами, і пообіцяв, що влада не буде допускати несправедливих підходів по відношенню до людей. Віктор Янукович зазначив, що, на жаль, є закони, які не відповідають вимогам часу – це популістські законопроекти, які ухвалювались під різні парламентські і президентські вибори. Наприклад, це закон щодо чорнобильців. 

Програма «Питна вода» буде працювати. Віктор Янукович

Сьогодні в ході підсумкової прес-конференції Президент України Віктор Янукович підкреслив, що робота за програмою «Питна вода» буде продовжена. За його словами, забезпечення українців якісною водою - одне з найважливіших завдань для держави, і для її вирішення передбачається в першу чергу використання новітніх технологій, а також збереження наявних ресурсів.

У 2011 році в Україні підвищилися пенсії, зарплати та соціальні виплати для громадян. Віктор Янукович

Відновлення економічного зростання в Україні в 2011 році дозволило підвищити пенсії, зарплати та соціальні виплати для громадян. Як повідомляє офіційний сайт Глави держави, про це Президента України Віктор Янукович заявив на підсумковій прес-конференції. «Це сталося не настільки, як нам хотілося, але ми рухаємося вперед», – підкреслив він. Президент нагадав, що в порівнянні з ситуацією на початку року зросла допомога, яка видається при народженні дитини: на першу дитину – на 6,7 тис. грн, на другу – 12,5 тис. грн, на третю – 25,1 тис. грн. За словами Віктора Януковича, збільшену допомогу при народженні дитини здобули 227 тисяч сімей.  

Відбулися урочистості до Дня енергетика

Сьогодні в Малій залі Будинку Рад відбувся урочистий прийом до Дня енергетика. У заході взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Я хочу від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна вас привітати з професійним святом - Днем енергетики. Я хочу сказати, що енергетичний комплекс в нашій області по праву вважається однією з ключових, стратегічно важливих галузей вітчизняної економіки. Розвитку цієї галузі традиційно приділяється пріоритетна державна увага. Завдяки вашій самовідданій праці була створена потужна виробничо-технологічна база, введені в дію в дійсності унікальні об'єкти. Об'єкти, які сьогодні є і працюють на території нашої області, є гордістю не тільки Харківщини, але й усієї України», - сказав Валентин Дулуб.

У 2012 році будуть продовжені реформи, початок яким покладено в 2011 році. Віктор Янукович

У 2011 році в Україні було розпочато низку реформ, які будуть продовжені в 2012 році. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на підсумковій прес-конференції. «Україна завершує непростий 2011 рік з рядом позитивних рішень і в наступному році наша держава продовжить рухатися шляхом реформ. Найголовніше: все, що нам вдалося зробити – це вже той позитив, який дає нам надію на майбутнє. У нас завжди була, є і буде віра у власні сили, можливості нашої країни. З такою вірою ми живемо і будемо жити. Наступний рік, я переконаний, також дасть позитив», – зазначив Президент.

2011 рік закладає підвалини для реальної боротьби з корупцією

Як зазначив у своєму зверненні голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов, 2011 рік закладає підвалини для реальної боротьби з корупцією. За його словами, 9 грудня 2003 року Організація об’єднаних націй запропонувала до підписання Конвенцію проти корупції, аби консолідувати зусилля цивілізованих держав, які спрямовані на запобігання та протидію таким правопорушенням. Україна як учасник Конвенції взяла на себе відповідні зобов’язання у 2006 році, коли Верховна Рада ратифікувала міжнародний документ.

КРУ в Харківській області у 2011 році провело ревізії фінансово-господарської діяльності у 42-х ПТНЗ

КРУ в Харківській області впродовж 2011 року проведено ревізії фінансово-господарської діяльності у 42-х професійно-технічних навчальних закладах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, за 2009-2010 роки та завершений звітний період 2011 року. Проведеними контрольними заходами охоплено фінансових ресурсів на суму 297,3 млн. грн., в тому числі: коштів державного бюджету 1,9 млн. грн., коштів обласного бюджету 295,3 млн. грн.; загальнодержавного майна вартістю 219,1 млн. гривень. Порушення фінансово-бюджетної дисципліни встановлено в кожному з перевірених закладів на загальну суму 19,2 млн. грн., в тому числі: фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів – 7,5 млн. грн., інших порушень на суму 11,7 млн. гривень.

Відбулось перше засідання Координаційної ради з питань реалізації проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

В ній взяли участь керівники районних державних адміністрацій, районних рад, голови постійних комісій обласної ради, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації. В ході проведення засідання були заслухані виступи координаторів від районів-учасників проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІ» щодо стану впровадження проекту, а також щодо розвитку партнерства між районами-учасниками та перспективи впровадження інноваційних проектів з енергозбереження.  

На Харківщині підбили підсумки розвитку спорту у 2011 році ( доповнено)

15 та 16 грудня 2011 року на території Зміївського району відбувся масштабний семінар-нарада під головуванням начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Дмитра Перепелиці з начальниками відділів з питань фізкультури і спорту в районах області. В ході семінару були підбиті підсумки року, а також підсумки державної програми 2007-2011 років, спрямованої на розвиток спорту. За підсумками року було відзначено, що одна з основних задач, яка була запланована на 2011 рік, виконана. В області активно будуються і відкриваються спортивні майданчики та майданчики із синтетичним покриттям. Так замість запланованих 18 майданчиків встановлено 19, а також 11 майданчиків з синтетичним покриттям. На жаль, не всі райони належним чином поставилися до цього питання. Відмовилися, на даний момент від установки майданчиків з синтетичним покриттям Дворічанський та Барвінківський райони.

Ми не маємо зараз ідеальної моделі охорони здоров'я, але я абсолютно впевнений, що ми її покращимо.  Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, незважаючи на сумніви деяких людей, реформа медичної системи значно поліпшить якість надання медичних послуг в області.

Лікарні повинні забезпечувати лікування, а не дах над головою. Михайло Добкін

В даний час близько 90% стаціонарів в сільській місцевості перетворилося на соціальні ліжка, де за рахунок невеликого фінансування, яке виділяється на одне койко-місце, утримуються люди, які поза цієї медустанови перебувають у ще гірших умовах. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, ні про яке лікуванні в таких закладах не може бути й мови – це просто дах над головою і харчування.

У Харківському регіоні стабільна цінова ситуація

Про це в ході прямого ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні цінова ситуація в регіоні стабільна. Ми ніколи в цьому плані не опускаємося нижче 7 місця. А це для Харківської області важко. Як правило невеликі сільськогосподарські регіони завжди знаходяться на лідируючих позиціях. А для таких областей як Харківська, Київська, Донецька утриматися набагато складніше. Тому що тут середня зарплата вище і купівельна спроможність, відповідно, теж вище», - зазначив Михайло Добкін.

Стандарти щодо складу продуктів харчування повинні бути чітко визначені і строго контролюватися державою

Про це сьогодні в ході прямого ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заявив губернатор Харківської області Михайло Добкін. «Ми повинні самі для себе вирішити, що для нас важливіше - мати якісний продукт в магазинах, а разом з цим і поліпшення здоров'я населення, або гнатися за дешевизною і дозволяти виробникові використовувати різні добавки і замінники. Якщо провести хімічний аналіз молока, яке сьогодні є на полицях магазинів, значна його кількість виявиться таким тільки на етикетці. Я прихильник того, щоб продукти були якісними. Щоб з боку держави була введена заборона на використання в молочних продуктах пальмової і соєвої олії. Такі вимоги висувають і іноземні інвестори - встановити чіткі державні стандарти до складу продуктів харчування і суворо їх контролювати. Враховуючи, що у нас дуже тісна робота з Кабінетом Міністрів, я думаю, ми зможемо на рівні України ці вимоги пролобіювати вже у вигляді законів або постанов», - сказав Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 21 грудня, о 12:00 відбудуться загальні Збори акціонерів ВАТ "Турбоатом" (пр-т Московський, 199, 1-й майданчик біля ст. Метро Московський проспект). Після зборів відбудеться брифінг генерального директора ВАТ «Турбоатом» Віктора Суботіна, на якому він розповість про новий великий контракт. Такого замовлення на заводі не було більше 25 років, а також повідомить подробиці будівництва другої черги Дністровської ГАЕС (України), Збір з 11.20 до 11.40 біля центрального входу. Акредитація преси за тел. 349-23-14, (067) 546-45-67; О 12:00  у Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня енергетика; О 15:00 у Будинку художників (вул.Дарвіна, 11) відкриється традиційна Всеукраїнська виставка «Різдвяна». 0 17:00 в Залі засідань Держпрому (пл.Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Особливості сплати екологічного податку суб`єктами підприємницької діяльності».

Валентин Дулуб взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань ЖКГ

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб взяв участь у селекторній нараді під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка. У ході наради було розглянуто питання проходження опалювального періоду 2011-2012 років, стану розрахунків підприємствам комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ, стану виконання загальнодержавних програм у сфері ЖКГ, оснащення підприємств комунальної теплоенергетики засобами обліку відпуску теплової енергії, стану проведення енергетичного аудиту суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, транспортування та постачання теплової енергії споживачам, та завдання з модернізації ЖКГ на 2012 рік.

Розробляється система організації співпраці між українськими та зарубіжними університетами

Як підкреслив сьогодні перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Сулима в ході виїзного засідання президії Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, в системі організації співпраці між українськими та зарубіжними вузами необхідно звернути увагу на ряд першочергових умов. У першу чергу мова йде про гармонізацію магістерських програм та видачу подвійних дипломів.

В Шевченківській ЦРЛ після 23 років простою почав працювати ліфт

Під час робочого візиту до Шевченківського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав центральну районну лікарню. Він зазначив, що зобов’язання, які взяла на себе Шевченківська РДА під час зустрічі з колективом лікарні, виконано: запущено ліфт, який не працював 23 роки. В ремонт було вкладено 81 тис. грн. «Сьогодні другий и третій поверх став доступним для пацієнтів, які самі не можуть пересуватися. Протягом довгого часу для того, щоб своєчасно доставити пацієнта, якому важко пересуватися самостійно, його потрібно було нести на ношах силами колективу», – підкреслив заступник губернатора.

Безкоштовний бізнес-семінар «Особливості сплати екологічного податку суб`єктами підприємницької діяльності»

21.12.2011 о 17-00 розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Особливості сплати екологічного податку суб`єктами підприємницької діяльності». На бізнес-семінарі виступатимуть представники Державної податкової адміністрації у Харківській області та Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області. Адреса: пл.Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, зал засідань Держпрому. Вхід вільний.

Стан захворюваності на грип та ГРІ на Харківщині не перевищує епідпорогу

На 50 тижні (9.12.2011 – 16.12.2011) інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 15,59 на 10 тис. населення при епідпорозі для цього тижня 38,81 (що нижче на 59,83%). Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, спостерігається зниження показника захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем року на 8,39%. Питома вага дітей становить 67,78%.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Шевченківському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Шевченківському районі. До заступника губернатора звернулося 14 людей. Зокрема, в ході прийому ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС отримали роз’яснення щодо нового Пенсійного законодавства, були вирішені питання скерування на обстеження та лікування до обласної дитячої клінічної лікарні, обласної клінічної лікарні та обласного урологічного центру. Була надана допомога щодо підготовки документів на встановлення статусу вдови інваліда війни та розглянуто питання з надання матеріальної допомоги.

Відкриття виставки архівних документів "Увага! Показує Харків"

22 грудня  о 13:30  у Музеї Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (пл. Свободи, 4, 2 поверх) відбудеться відкриття документальної виставки одного дня з нагоди Дня працівника архівних установ та відзначення 60-ї річниці створення українського та харківського обласного телебачення "Увага! Показує Харків": за матеріалами Державного архіву Харківської області, Центрального державного науково-технічного архіву України та Харківської обласної державної телерадіокомпанії”. На виставці будуть презентовані унікальні документи з розвитку телебачення на Харківщині упродовж 1950–1970-х рр. та робочі зв’язки харківських телевізійників з колегами із інших республік СРСР та з-за кордону. 

Архів документів