Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На сьогодні охорона культурної спадщини є однією з нагальних проблем на загальнодержавному рівні

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Охорона культурної спадщини є на сьогодні однією з нагальних проблем на загальнодержавному рівні. Про це свідчить увага Президента України до цієї галузі – проблеми охорони культурної спадщини обговорювалися на засіданнях Громадської гуманітарної ради головуванням Президента України Віктора Януковича, де було визначено пріоритетні напрями в цій сфері – проведення повної інвентаризації з подальшою паспортизацією всіх об’єктів культурної спадщини», - зазначив Євген Савін.

Прибутки від реалізації квитків театрально-концертних установ щороку зростають

«Фінансовим результатом діяльності театрально-концертних установ є сума отриманих прибутків від реалізації квитків. Цей показник щороку зростає, у 2009 році доходів від реалізації квитків отримано на 295,4 тис. грн. більше ніж у 2008 році; за 11 місяців поточного року – на 2282,7 тис. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року», - сказав у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Євген Савін.

У діяльності Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Шевченка намітилась позитивна динаміка

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «У результаті антикризових організаційних заходів з боку обласної державної адміністрації намітилась позитивна динаміка у діяльності Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Шевченка. Збільшення надходжень від продажу квитків й додаткові доходи від рекламної та іншої діяльності призвели до збільшення питомої ваги доходів від власної діяльності у загальній сумі на утримання – від 19,3% процента за підсумками 11 місяців 2010 року до 41% за аналогічний період поточного року», - зазначив Євген Савін.

Харківським театрам необхідно зменшувати видатки та збільшувати доходи від основної діяльності

Про це у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Аналіз кількісного складу, структури, фінансово-господарської діяльності театрально-концертних установ свідчить, що з метою забезпечення сталого функціонування необхідно зменшувати видатки та оптимізувати внутрішні процеси, збільшувати доходи від основної діяльності. Прикладом збалансованості фінансово-господарської діяльності на фоні активного творчого процесу є Харківський академічний російський драматичний театр ім. Пушкіна та Харківський обласний театр ляльок ім. Афанасьєва: питома вага доходів від власної діяльності у загальному обсязі на їх утримання складає близько 40%, відсоток завантаження залу 70%, кількість адміністративно-управлінського персоналу до загальній чисельності артистично-художнього персоналу приблизно 10%», - зауважив Євген Савін.

Розпочалося спільне засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

Сьогодні у Великій залі Будинку рад під керівництвом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна розпочалося спільне засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.

Відбувся круглий стіл, присвячений презентації українській  громадськості Культурної програми Східного партнерства

Круглий стіл відбувся за організаційної підтримки Міністерства культури України та Представництва ЄС в Україні. Захід був присвячений презентації українській громадськості Культурної програми Східного партнерства, зокрема, проекту ЄС «Бюро моніторингу та інституційного розвитку». У засіданні взяли участь заступник Міністра культури України Тимофій Кохан, експерти «Бюро моніторингу та інституційного розвитку», представники Міністерства культури України, начальники обласних управлінь культури, керівники провідних культурних установ та представники неурядових організацій.Харківський регіон у цьому заході представляв начальник Управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Для виконання нових контрактів заводу ім.В.А.Малишева потрібно 250 робітників-верстатників

Виступаючи на мітингу з нагоди передачі 10 танків «Булат», заступник директора концерну  "Укроборонпром" Володимир Куратченко повідомив про те, що вже з нового 2012 року завод в 10 разів збільшить обсяги свого виробництва: «Завод вже приступив до виконання наступного контракту, який буде в роботі, швидше за все, до 2014 року. Це великий контракт з Таїландом на виробництво танків наступного покоління - «Оплот». Завод ім. В. А. Малишева і ще 40 його постачальників на території Україні, вже отримали передоплату і приступили до виробництва нових машин». На підготовку всього технологічного циклу: заміну верстатів, устаткування заводу також виділено 40 млн. грн. із держбюджету. Так що єдине, чого сьогодні потребує завод - це кадри. Для виконання нових контрактів необхідно ще близько 250 робітників - верстатників.

Борги по зарплаті на заводі ім.В.А.Малишева будуть виплачені до нового року

Довгий час завод ім.В.А.Малишева знаходився у важкому стані. Ситуація почала змінюватися на краще тільки після рішення Президента України про створення Державного концерну «Укроборонпром», до складу якого увійшов і харківський завод. «Створення «Укроборонпрому» ще раз підтверджує те, що реанімація воєнно-промислового комплексу йде в правильному напрямі», - сказав сьогодні на мітингу з нагоди відвантаження 10 танків «Булат» заступник директора концерну Володимир Куратченко. «Сьогодні ми можемо доповісти колективу заводу та місцевій владі про те, що заборгованість по зарплаті, яка склалася протягом 2 років, погашена майже на 90%. Залишок буде виплачений до нового року», - пообіцяв Володимир Олександрович.

Завод ім. В. А. Малишева передав Міноборони України ще 10 танків «Булат»

Сьогодні завод ім. В. А. Малишева передав Міноборони України ще 10 танків БМ «Булат». В урочистому мітингу взяв участь начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко.  Бойові машини є частиною контракту заводу з Міністерством оборони України 2004 року, згідно якого раніше було надіслано в українські війська понад 60 машин. До нового року Міноборони має провести повну оплату контракту, а завод ім.В.А.Малишева до червня 2012 року повинен відгрузити ще 9 машин. Подальшу модернізацію танків «Булат» Міноборони більше не планує. Згідно комплексної програми розвитку, армія буде закуповувати друге покоління танка - «Оплот». Повний оборонний контракт знаходиться вже у стадії завершення.

Харківська обласна рада демонструє абсолютно професійну роботу. Михайло Добкін

Сьогодні в ході Х сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін високо оцінив роботу головної гілки законодавчої влади в регіоні. «Харківська обласна рада демонструє абсолютно професійну роботу, і на відміну від багатьох рад інших областей ніколи не виходить за рамки своєї компетенції. І поки інші ради приймають заяви космічного масштабу, що не робить їм честі, Харківська обласна рада займається питаннями життєдіяльності регіону, не втручаючись в загальнополітичні питання», - зазначив голова області.

На медичну сферу Харківщини буде спрямовано з обласного бюджету 874 тисячі гривень за рахунок перерозподілу коштів

На X сесії VI скликання депутати ухвалили рішення про внесення змін до комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2011 рік. Як зазначив під час доповіді заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, зміни стосуються перерозподілення заощаджених коштів обласного бюджету на 2011 рік по галузі охорони здоров’я. За його інформацією, по деяким програмам є певна економія коштів, яка складає 874 тис. 261 грн.

Вихованці санаторної школи-інтернату для дітей, хворих на цукровий діабет, отримали новорічні подарунки від Юрія Сапронова

Напередодні Нового року вихованці санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів для дітей, хворих на цукровий діабет, отримали подарунки від заступника голови облдержадміністрації Юрія Сапронова. В ході свого попереднього візиту в школу-інтернат віце-губернатор передав дітям солодкі подарунки від Святого Миколая та попросив кожного з 123 учнів написати на аркуші паперу, який подарунок вони хотіли б отримати на Новий рік. Сьогодні мрії хлопців стали реальністю – перед новорічними канікулами вони отримали обіцяні Юрієм Сапроновим подарунки: м'які іграшки – символи наступаючого року, конструктори, машини.

Депутати облради підтримали позицію Михайла Добкіна відносно недоцільності існування  окремої програми щодо захисту російської мови

Сьогодні в ході пленарного засідання X сесії Харківської обласної ради депутати обласної ради підтримали позицію губернатора області Михайла Добкіна щодо недоцільності існування окремої програми щодо захисту російської мови. У результаті, більшість депутатів проголосували за те, щоб така програма увійшла до складу комплексної програми Розвитку гуманітарної сфери.

Найближчим часом буде розроблено план підготовки Харківської області до 70-річчя Великої Перемоги

Пункт Програми розвитку гуманітарної сфери Харківської області про підготовку до 65-річчя Великої Перемоги не буде видалено з Програми. Як заявив сьогодні в ході Х сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом цей пункт буде перероблений, і почнеться підготовка до 70-річчя Великої Перемоги.

Філіям «Харківського облавтодору» вручили ключі від нової дорожньої техніки

Сьогодні на площі Свободи відбулося урочисте вручення працівникам облавтодору нової техніки. В ході сесії Харківської обласної ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передав ключі начальнику Харківського облавтодору Костянтину Микуленку, котрий за дорученням губернатора вручив їх шляховикам. Зокрема, облавтодори районів отримали трактори КИЙ-14102, автомобілі МДКЗ-20 на шасі КАМАЗ-53215, солерозподілювачі та піскорозкидувачі на базі вантажного автомобіля КРАЗ із кабіною Renault, автомобіль "дорожній майстер" на базі ГАЗ-2705-298-С, cміттєвоз CBG-002 на базі ГАЗ-3309, грейдер ГС-14.02, навантажувачі НК-530 та малу механізацію.

В рамках Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року буде виділено 35 основних програм

Як зазначив сьогодні під час Х сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, скорочення кількості різних програм в рамках розвитку Харківської області пов'язане в першу чергу з вимогами прийнятої в 2010 році Стратегії сталого розвитку регіону, а також з тим, що частина з раніше ухвалених програм застаріла.

Сьогодні необхідності в існуванні окремої програми щодо захисту російської мови немає

Про це сьогодні в ході пленарного засідання X сесії Харківської обласної ради сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «У 2006 році, коли була насильницька українізація Східних регіонів України, тоді потрібна була ця програма. Вона дійсно допомагала захищати російську мову. Сьогодні яка необхідність в окремій програмі? Чому немає її в Стратегії сталого розвитку регіону окремою програмою? Тому що проблеми такої вже немає. Не існує сьогодні проблеми з російською мовою, з розвитком російської мови. Свого часу, я як Харківський міський голова, брав участь з судових засіданнях, де ми відстоювали права російської мови та право територіальної громади на спілкування російською мовою. Тоді ми перемогли. Сьогодні немає необхідності в окремій програмі », - зазначив Михайло Добкін.

Чорнобильці самостійно здатні розібратися зі своїми проблемами без адвокатів з різних політичних сил. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, втручання деяких політичних сил в проблеми чорнобильців лише заважає їх вирішенню. «Там «свободівці» стоять з прапорами, займаючись проблемами чорнобильців, тут БЮТ використовує трибуну сесії, на якій потрібно розглянути питання, що стосуються життєзабезпечення цілого регіону. Чорнобильці самостійно здатні розібратися зі своїми проблемами без адвокатів з різних політичних сил», - зазначив він.

У Харкові відпрацьовують усі можливі ситуації із забезпечення правопорядку на об’єктах Євро під час проведення матчів

На черговому засіданні Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під головуванням заступника голови – керівника апарату Василя Хоми було відпрацьовано ряд нагальних питань із забезпечення безпеки та правопорядку під час проведення матчів ЄВРО – 2012.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання громадян стосувалися ремонту доріг, дахів будинків, енергопостачання та опалення будинків, газопостачання та ін. Більшість питань були вирішені на місці, усі інші Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.

Події дня

Сьогодні, 22 грудня, о 10:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться пленарне засідання X сесії Харківської обласної ради. Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК. О 12:00 в Обласній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд) відбудеться урочисте відкриття виставки робіт викладачів художніх шкіл «Різдвяний подарунок Слобожанщині». О 16:00 у Великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться спільне засідання колегії облдержадміністрацій та зборів адміністративно-господарського активу області з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 29.09.2011 «Про стан матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрально-концертних установ і збереження культурної спадщини». 2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 29.11.2011 «Про підсумки соціально-економічного розвитку області за 9 місяців 2011 року». 3. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 29.11.2011 «Про підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Харківській області, проведення організаційних, методичних та інформаційних заходів серед учасників дорожнього руху». 4. Аналіз перспектив подальшого опалення об'єктів соціальної сфери та житлових будинків від відомчих котелень підприємств. 5. Моніторинг містобудівної документації «Схема планування території Харківської області». 6. Про стан реалізації державної кадрової політики в місцевих органах виконавчої влади, підпорядкованих органах, підприємствах, установах і організаціях. Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК. О 17.30 в художньому салоні «Смальта» (вул. Мироносицька, 45) відкриється виставка «Різдвяна мозаїка».

На виставці «Зимова казка» відбувся майстер-клас з виготовлення різдвяної ляльки-мотанки

Виготовити ляльку-янголятка, ігрових та навчальних ляльок-мотанок можна було навчитися на виставці «Зимова казка», яка 20 грудня відкрилася в обласному центрі культури і мистецтва. Тут представлені лялькові казкові персонажі, дерев'яні та солом'яні іграшки, а також різдвяні писанки, печворк і петриківський розпис на зимову тематику.

Святковий концерт «Вчитель, учень – граємо разом»

24 грудня о 13.00 у Великій залі Харківського національного університету мистецтв ім. І.Котляревського (пл. Конституції, 11/13) вже вдесяте відбудеться концерт викладачів музичних відділень шкіл естетичного виховання «Вчитель, учень – граємо разом». Викладачі разом зі своїми учнями піднімуть святковий настрій слухачів виконанням різноманітних творів у цікавих перекладах, інтерпретаціях та на різних інструментах – майже всіх, грі на яких навчають у школах естетичного виховання. А також продемонструють власні вміння у вокальному та танцювальному мистецтві.

За 2011 рік спортсмени Харківщини вибороли понад 350 медалей на турнірах міжнародного рівня

Про це йшла мова на семінарі-нараді під головуванням начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Дмитра Перепелиці з начальниками відділів з питань фізкультури і спорту в районах області, який відбувався на території Зміївського району. На майбутніх Олімпійських іграх у Лондоні в складі збірної України планується участь 77 спортсменів, які представляють Харківську область. Зазначалося, що за підсумками виконання державної програми 2007-2011 років відбулось значне зростання фінансування питань фізкультури і спорту, а також значне зростання числа спортивних споруд та тренерів. Великий розвиток отримав масовий спорт, як в районних центрах, так і в окремих селах.

Національний інтерес України – зниження ціни на газ до європейського рівня. Віктор Янукович

Питання ціни на газ є одним з ключових для економіки України та розвитку держави в цілому. Зниження для України ціни на російський газ до європейського рівня – національний інтерес нашої держави. Про це заявив Президент України Віктор Янукович сьогодні в ході підсумкової прес-конференції. «Ми бачимо національний інтерес у зниженні ціни до рівня європейської, нам потрібна справедлива ціна. А з урахуванням того, що ми уклали "харківські угоди", ми будемо вимагати знизити її від цього рівня на 100 доларів. Таку ціну ми хочемо для України, – підкреслив Президент. – Є бажання і необхідність по всіх параметрах домовитися. Зараз на рівні експертів такі переговори йдуть. Будемо сподіватися, що робота закінчиться компромісним рішенням, коли кожна зі сторін в чомусь поступається і до чогось приходить». 

Прикро, коли до справжніх чорнобильців приєднуються аферисти і шахраї. Віктор Янукович

«Прорахунки треба своєчасно виправляти і ніколи їх не повторювати», – зазначив Президент України Віктор Янукович у ході підсумкової прес-конференції. Він висловив думку, що коли люди виходять з різними протестними акціями – це не випадково, до цього їх змушують державні прорахунки на різних рівнях. Президент зауважив, що сьогодні дуже важливо відновити справедливий розподіл пільг між громадянами, і пообіцяв, що влада не буде допускати несправедливих підходів по відношенню до людей. Віктор Янукович зазначив, що, на жаль, є закони, які не відповідають вимогам часу – це популістські законопроекти, які ухвалювались під різні парламентські і президентські вибори. Наприклад, це закон щодо чорнобильців. 

Програма «Питна вода» буде працювати. Віктор Янукович

Сьогодні в ході підсумкової прес-конференції Президент України Віктор Янукович підкреслив, що робота за програмою «Питна вода» буде продовжена. За його словами, забезпечення українців якісною водою - одне з найважливіших завдань для держави, і для її вирішення передбачається в першу чергу використання новітніх технологій, а також збереження наявних ресурсів.

У 2011 році в Україні підвищилися пенсії, зарплати та соціальні виплати для громадян. Віктор Янукович

Відновлення економічного зростання в Україні в 2011 році дозволило підвищити пенсії, зарплати та соціальні виплати для громадян. Як повідомляє офіційний сайт Глави держави, про це Президента України Віктор Янукович заявив на підсумковій прес-конференції. «Це сталося не настільки, як нам хотілося, але ми рухаємося вперед», – підкреслив він. Президент нагадав, що в порівнянні з ситуацією на початку року зросла допомога, яка видається при народженні дитини: на першу дитину – на 6,7 тис. грн, на другу – 12,5 тис. грн, на третю – 25,1 тис. грн. За словами Віктора Януковича, збільшену допомогу при народженні дитини здобули 227 тисяч сімей.  

Відбулися урочистості до Дня енергетика

Сьогодні в Малій залі Будинку Рад відбувся урочистий прийом до Дня енергетика. У заході взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Я хочу від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна вас привітати з професійним святом - Днем енергетики. Я хочу сказати, що енергетичний комплекс в нашій області по праву вважається однією з ключових, стратегічно важливих галузей вітчизняної економіки. Розвитку цієї галузі традиційно приділяється пріоритетна державна увага. Завдяки вашій самовідданій праці була створена потужна виробничо-технологічна база, введені в дію в дійсності унікальні об'єкти. Об'єкти, які сьогодні є і працюють на території нашої області, є гордістю не тільки Харківщини, але й усієї України», - сказав Валентин Дулуб.

У 2012 році будуть продовжені реформи, початок яким покладено в 2011 році. Віктор Янукович

У 2011 році в Україні було розпочато низку реформ, які будуть продовжені в 2012 році. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на підсумковій прес-конференції. «Україна завершує непростий 2011 рік з рядом позитивних рішень і в наступному році наша держава продовжить рухатися шляхом реформ. Найголовніше: все, що нам вдалося зробити – це вже той позитив, який дає нам надію на майбутнє. У нас завжди була, є і буде віра у власні сили, можливості нашої країни. З такою вірою ми живемо і будемо жити. Наступний рік, я переконаний, також дасть позитив», – зазначив Президент.

Архів документів