Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За рік у Харківській області вдалося суттєво зменшити заборгованість із заробітної плати

Пишатися успіхами можна буде, коли Харківська область увійде до трійки лідерів за оцінкою Кабінету міністрів Україні, але і в даний час досягнуті певні успіхи, відзначив у ході програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що поточна влада приймала область, яка знаходилася на останньому, 27-м місці, і за 2 роки зусиллями всієї тримільйонної територіальної громади вдалося змінити показники по всіх напрямах і переміститися за підсумками 9 місяців на 11 місце. Зокрема, вдалося істотно зменшити заборгованість із заробітної плати.

Заяви на оформлення землі почнуть приймати з 1 січня 2012

Про це в ході програми обласного радіо "Зворотний зв'язок» сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Сьогодні почала надходити від населення і від організацій, які займаються прийомом і оформленням всіх необхідних документів для кадастру, величезна кількість заяв. Такий величезний вал поставив нас перед дуже серйозною проблемою - кількість людей, яка сьогодні працює, не здатна оформити у встановлені терміни документи. Також є ризик втрати документів, їх фізично нікуди складати. Тому було прийнято спільне рішення до 1 січня не приймати нові заяви, а відпрацювати ті, що накопичилися. Так буде можливість видати їх людям буквально в перші місяці 2012 року», - сказав Михайло Добкін.

З Нового року назви інтернатів Харківської області не будуть дискредитувати права дітей

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сьогодні в Харківській області працює 27 шкіл-інтернатів для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, та дітей з відставанням у розвитку. У таких закладах навчаються понад 650 дітей. По завершенні освіти випускники отримують відповідні атестати, де наведена назва навчального закладу, яка вказує на їхній соціальний статус. Заступник губернатора підкреслив, що це створює для вихованців інтернатів завідомо нерівні стартові умови при працевлаштуванні або продовженні навчання.

Україні необхідна адміністративно-територіальна реформа

Про це в ході програми обласного радіо "Зворотний зв'язок» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, діюча адміністративна система української держави не відповідає сучасним вимогам. Тому необхідність у проведенні територіальної реформи назріла давно.

Медичний центр Лені Марн-ла-Вале буде партнером регіонального перинатального центру при обласній клінічній лікарні

Харківський регіональний пеританальний центр при обласній клінічній лікарні буде співпрацювати з французьким медичним центром Лені Марн-ла-Вале та відповідним закладом литовського м. Каунас. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, до 31 грудня в регіональному перинатальному центрі буде завершено ремонтні роботи та встановлено обладнання, і після офіційного відкриття фахівці центру, які отримали відповідну підготовку, будуть співпрацювати з французькими колегами.

На всіх підприємствах Харківської області, які надають комунальні послуги, встановлені засоби обліку теплової енергії

Про це в ході ефіру програми обласного радіо "Зворотний зв'язок» заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні весь цивілізований світ вже платить тільки за те, що спожив. Тому держава взяла на себе зобов'язання обладнати всіх абонентів, всіх споживачів будь-яких комунальних послуг приладами обліку. Перед цим була поставлена ​​задача областям - за рахунок коштів місцевих бюджетів забезпечити засобами обліку всі комунальні підприємства, які надають комунальні послуги. Харківська область виконала це завдання на 100%. Коли буде йти розподіл коштів з держбюджету в регіони на придбання та встановлення приладів обліку для абонентів, я буду наполягати на тому, щоб тут ввели певний коефіцієнт. Щоб тим регіонам, які максимально виконали завдання зі встановлення приладів обліку для підприємств і організацій, що надають послуги, відповідно давали більше коштів на придбання та встановлення приладів обліку для абонентів», - сказав Михайло Добкін.

На Харківщині розроблять проект Закону про економію енергоносіїв

Фахівці Харківської обласної адміністрації спільно з вченими Національного університету «Юридична академія ім. Я. Мудрого» розроблять проект Закону, який покликаний матеріально зацікавити підприємства та організації в економії енергоносіїв. Про це під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

План стандартизації на 2012 рік обговорено в Харкові на нараді технічних комітетів стандартизації регіону

Уряд України стурбований станом гармонізації національної системи стандартизації із системою стандартизації Європейського союзу. Об’єктивною необхідністю сьогодення є впровадження міжнародних та європейських стандартів, щоб підвищити якість та конкурентоспроможність продукції для задоволення вимог споживачів, захисту їх життя та здоров’я. Для забезпечення виконання заходів, визначених Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", та виконання Указу Президента України від 27.04.2011 р. № 504 необхідні спільні зусилля всіх суб’єктів стандартизації.

У 2012 році на Харківщині максимальна увага буде приділятися ремонту доріг у містах обласного значення

Як повідомив під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в 2012 році на Харківщині планується направити максимальне фінансування на ремонт і реконструкцію доріг у містах обласного значення. Надалі ж основна увага буде приділятися дорогам, що сполучають Харків та райони області. «Радує те, що рівень фінансування не зменшується, а збільшується, що дозволяє говорити про хороші перспективи, а ті темпи, які є сьогодні по ремонту та реконструкції доріг, дають можливість ще раз підтвердити, що в найближчі 5 років ми суттєво змінимо дорожнє покриття в нашому регіоні », - підкреслив голова області.  

Висока ціна на газ позначиться на фінансуванні регіональних програм

Закладена в державному бюджеті висока ціна на газ позначиться на реалізації місцевих програм. На це звернув увагу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок». За його словами, основою будь-якого бюджету є забезпечення заробітної плати та оплата енергоносіїв. Таким чином, ціна 416 доларів за 1 тис. куб. м газу буде відривати від обласного бюджету колосальні кошти, які можна було б спрямувати на регіональні програми, такі, як «Здоров'я Слобожанщини», гуманітарна програма або програма реформування ЖКГ.

Робота нового Податкового кодексу дозволила в поточному році отримати збалансований бюджет

Як наголосив під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, у 2011 році поповнення дохідної частини бюджету було стабільним за всіма основними напрямками. За його словами, цього вдалося досягти не в останню чергу завдяки роботі нового Податкового кодексу. «На сьогоднішній момент, якщо взяти нову податкову базу, яка у нас з'явилася із введенням нового Податкового кодексу, ми зібрали податків більше, ніж за попередній рік, і в місцеві бюджети, і до державного. Наприклад, за податком на доходи ми на 18% в порівнянні з минулим періодом збільшили збір. Тому однозначно вся та критика, яка звучала щодо Податкового кодексу, не виправдалася. Ми маємо збалансований бюджет, і він у нас є виключно завдяки тому, що працює Податковий кодекс. Хоча його, звичайно ж, потрібно удосконалювати, і я думаю, що наступного року уряд внесе відповідні корективи», - зазначив голова області.

У січні буде підписано договір про співпрацю між Харківською і Сумською областями

Практично готовий і в січні буде підписаний угоду про співпрацю між Харківщиною і Сумською областю. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що у Харківської області налагоджено міжрегіональне співробітництво з АР Крим, Львівською, Запорізькою та Луганською областями, і на договорі з Сумщиною планується поставити крапку для того, щоб максимально реалізувати ті домовленості, які вже досягнуті між регіонами.  

В Україні створені сприятливі умови для інвесторів

Про це в ході ефіру програми обласного радіо "Зворотний зв'язок» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, для того, щоб інвестори обирали Україну в якості держави, де вони будуть реалізовувати свої проекти, необхідний цілий комплекс умов, які зробили б мінімальними ризики при інвестуванні. Це і політична складова, і ті умови, які держава готова надавати інвесторам. Губернатор зазначив, що Україна протягом останніх 2 років демонструє максимально стабільну політичну ситуацію, всі гілки влади в державі знаходяться в робочому режимі і абсолютно спокійно приймають важливі для країни рішення, хоча ще три роки тому було зовсім не так. На думку керівника області, на все це, безсумнівно, реагували і аналітики, які пропонували Україна в тому чи іншому вигляді для реалізації інвестицій.  

Події дня

Сьогодні, 27 грудня, о 14.00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Анатолія Педешка про підсумки зовнішньоекономічної діяльності обласної державної адміністрації в 2011 році.

До уваги журналістів!

Завтра, 27 грудня, о 14.00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Анатолія Педешка про підсумки зовнішньоекономічної діяльності обласної державної адміністрації в 2011 році.  

Михайло Добкін взяв участь у прийомі з нагоди завершення дипломатичної місії Всеволода Філіппа в Харкові

Сьогодні в Генеральному консульстві Російської Федерації в Харкові відбувся прийом з нагоди завершення дипломатичної місії Всеволода Філіппа на посаді Генерального консула. Голова ХОДА подякував Всеволоду Філіппу за його роботу на благо України і Росії, а також відзначив значні позитивні результати, яких вдалося домогтися у розвитку міжрегіонального співробітництва за роки його роботи на посаді Генерального консула РФ.

76 осіб отримали дозвіл на туристичний супровід у Харківській області

26 грудня 2011 року відбулося перше засідання акредитаційної комісії з видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу фахівцями туристичного супроводу в Харківській області, за результатами якого 76 осіб отримали дозвіл на туристичний супровід у Харківській області. Робота зазначеної комісії спрямована на забезпечення якісного туристичного супроводу та екскурсійного обслуговування груп туристів та туристів, що здійснюють подорож індивідуально. Наступне засідання заплановане вже на початок 2012 року, що зумовлено потребою в кваліфікованих фахівцях туристичного супроводу в Харківській області напередодні проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в місті Харкові.

На ярмарку сільськогосподарської продукції стартував тиждень низьких цін

З 24 грудня на новорічному ярмарку, який працює в Харкові на площі Свободи, стартувала святкова акція - «Тиждень низьких цін». Про це повідомляє Головне управління агропромислового розвитку ХОДА. Протягом тижня з 24 по 31 грудня кращі сільгосптоваровиробники Харківщини реалізують свою продукцію за цінами ще на 10-15% нижче, що дозволить всім гостям ярмарку заощадити при підготовці до свят.

На відкритому Кубку України зі стрибків у воду харків’яни посіли призові місця

Олексій Пригоров зайняв 1 місце у синхронних стрибках з трампліну 3 метри, Сергій Бондар – 2 місце у синхронних стрибках з вишки та Вероніка Буйлук – 3 місце у синхронних стрибках з трампліну 3 метри. За призові місця змагалися спортсмени з 11 країн Європи та збірних команд областей України. Відкритий Кубок України зі стрибків у воду відбувався у Києві 16-20 грудня.

Команда Харківської області виборола 1 місце на фінальних змаганнях з футзалу (чоловіки) за програмою V спортивних ігор України серед молоді

Змагання в яких взяли участь 8 сильніших збірних команд областей України: Вінницької, Донецької, Київської, Луганської, Львівської, Рівенської, Сумської, Харківської, відбулися 19-22 грудня у м.Алушта. Збірна нашої області складалась з гравців МФК «Локомотив», «Моноліт» та СДЮШОР обласної ради ФСТ «Україна». До фінальних змагань збірну команду Харківської області готували тренери: Кобзар Ю.І., Кузьменко О.В., Симонов В.М. На 2 місці – команда Рівненської області, на 3 місці – Донецької. 

Викладачі художніх шкіл Харківщини показали на що вони самі здатні як художники

Роботи 57 викладачів різноманітних технік і жанрів: графіка, живопис, батік і скульптура, ікони, лакова мініатюра, кераміка, вишивка і писанки, техніка валяння можна побачити на виставці «Різдвяний подарунок Слобожанщині», що відкрилася 22 грудня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й пов.) обласного центру культури і мистецтва. «Зараз наш регіон є лідером в естетичному вихованні в цілому по Україні, і методичні рекомендації наших закладів є затребуваними у всіх регіонах Україні. З кожним роком у нас поліпшується матеріально-технічна база цих шкіл,- підкреслив під час відкриття виставки начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. - Досі у нас викладачі незаслужено залишалися в тіні. На першому плані були талановиті діти, і сьогодні цю ситуацію ми виправляємо, і вшановуємо викладачів. Таке враження, що ми потрапили в казку. Всі роботи чудові, вони своєрідні. Кожен відвідувач виставки може знайти картину до душі».

Інноваційними проектами Харківської області зацікавились гіганти світової економіки

На всіх презентаціях південно-східного етапу роуд-шоу, що проводиться Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами, відзначався високий рівень представництва. Про це повідомив начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин. За його словами, на кожній з них були присутні близько 60 керівників провідних компаній та фінансових установ. Також після презентацій представниками Харківського регіону були проведені ділові зустрічі з керівниками компаній і намічені їх відповідні візити з Харківську область з конкретними інвестиційними пропозиціями.

Харківщина презентувала свій потенціал у фінансових центрах світу

Завдяки проведенню роуд-шоу Харківська область отримала можливість презентувати свій потенціал у світових фінансових центрах і стала впізнаваною серед інших регіонів України. Про це розповів начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, підбиваючи підсумки участі Харківської області в роуд-шоу, що проводиться Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами.

Встановлення новорічної ялинки повязано з необхідністю суворого дотримання правил пожежної безпеки

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА нагадує правила пожежної безпеки при проведенні новорічних свят. Найменше порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні електрогірлянди або застосуванні джерел відкритого вогню (свічок), розпалювання "бенгальских вогнів"  у приміщенях, де встановлена ялинка, можуть призвести до пожежі.

Для студентів НУА кінець грудня - свято не тільки Нового року, а й «Екватора»

29 грудня з 17.40 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» студенти відзначають свято «Екватора» і беруть участь в карнавалі. За традицією в кінці року в Народній українській академії відзначаються два свята: «Екватор» і Новий рік. З нагоди «середини» періоду навчання третьокурсники в жартівливій формі згадують різні історії, які з ними відбувалися, приймають вітання від першокурсників, викладачів і художніх колективів. В 19:15 вечір продовжить новорічний карнавал. У цей час в костюмах можна зустріти не лише студентів.

До Харкова завітала новорічна казка!

Зустрітися зі справжньою казкою в Харківському Палаці спорту змогли 25 грудня всі, хто прийшов подивитися новорічну шоу-програму «Пітер Пен». «Сьогодні до нашого міста завітала справжня казка - казка нового року, казка Різдва Христового, - сказав, звертаючись до маленьких глядачів та їхніх батьків, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, у понеділок, 26 грудня, з 10:00 в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» розпочне роботу двадцять п'ята обласна тематична відкрита виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини XXI століття» за темою «Розвиток екологічної компетентності учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області в умовах сталого розвитку суспільства».  

На об'єктах соціальної сфери будуть проводити заходи щодо правил поведінки під час пожежі

З такою пропозицією в ході обласної селекторної наради виступив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Росоха. За його словами, при пожежах більшість людей гине від того, що обслуговуючий персонал не знає своїх обов'язків та не може швидко евакуювати людей. Для вирішення цих питань потрібно зобов'язати голів районних державних адміністрацій, на території районів яких знаходяться об'єкти соціальної сфери, разом із співробітниками МНС запланувати і провести заняття з навчання обслуговуючого персоналу. А також запланувати на всіх об'єктах проведення тактичних навчань, на яких буде відпрацьовано всі питання.

В області планують розробити єдину програму з приведення в належний стан закладів соціальної сфери в питаннях пожежної безпеки

Про це в ході обласної селекторної наради сказав перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Треба підготувати єдину програму щодо приведення закладів соціальної сфери в питаннях пожежогасіння в нормальний стан. Це об'єкти масового скупчення людей - хворих, дітей, інвалідів. Треба дбати про їхню безпеку. Тому потрібна окрема стаття витрат, щоб в бюджеті області закладати на це кошти. Для цього управлінням необхідно зараз підготувати звіт про те, скільки коштів необхідно для того, щоб вирішити проблему пожежної безпеки в цих установ. Тоді проблема забезпечення протипожежного захисту буде вирішена», - впевнений Валентин Дулуб.

Заповідний фонд Харківської області необхідно захистити від будь-яких зазіхань

В ході селекторної наради Харківської облдержадміністрації перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб звернув увагу голів райдержадміністрацій і мерів міст обласного значення на необхідність посилити заходи зі збереження заповідного фонду Харківської області. За його словами, в 2012 році всі питання, що стосуються екології та охорони навколишнього середовища, будуть в числі пріоритетних.  

Архів документів