Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

З 1 січня підвищені соціальні гарантії в оплаті житлово-комунальних послуг для сімей з дітьми або інвалідами

Як зазначила сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, з метою подальшого підвищення ефективності Програми житлових субсидій у 2011 році ухвалено ряд урядових рішень, останнє з яких набуло чинності з 1 січня 2012 року та направлено на підвищення соціальних гарантій в оплаті житлово-комунальних послуг для сімей з дітьми або інвалідами.

В Харківській області більше 106 тис. сімей отримують житлову субсидію

Станом на 1 січня 2012 року в Харківській області 106,4 тис. сімей (кожна десята сім’я) отримує житлову субсидію. Сума витрат на надання субсидій у 2011 році склала 181,1 млн. грн., що більше ніж у 2010 році на 64,5 млн. грн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Олена Захуцька. За її інформацією, середній розмір субсидій по оплаті за житлово-комунальні послуги у 2011 році збільшився на 21% та склав у грудні 2011 року 292,09 грн. (у грудні 2010 року середній розмір субсидій складав 240,64 грн.).

На Харківщині сформована перша цього року команда для проходження військової служби за контрактом

На Харківщині завершився відбір та сформована перша цього року команда з 56 кандидатів для проходження військової служби за контрактом. Всього до 153-го Територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом звернулося 80 осіб, із них 20 - дівчат. Після всіх медичних, психологічних, фізичних та інших випробувань були відібрані 56 осіб. Із них 28 служитимуть у Сухопутних військах, 19 - у Повітряних Силах, 3 – у Військово-Морських Силах України, решта – служитиме у частинах центрального підпорядкування.

Харківська обласна митниця підбила підсумки роботи за 2011 рік

Сьогодні заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома взяв участь у підсумковій колегії Харківської обласної митниці, на якій були проаналізовані результати роботи митників області у 2011 році.

Перша медаль українських спортсменів на І Юнацьких зимових Олімпійських іграх  отримана  харківськими фігуристами

Срібну медаль І Юнацьких зимових Олімпійських ігор, які проходять в Інсбруку (Австрія), в змаганнях із фігурного катання серед танцювальних пар вибороли Олександра Назарова і Максим Нікітін - учні Комунального закладу школи вищої спортивної майстерності. Їх тренери: заслужений тренер України Чурилова Г.В. і тренер вищої категорії Балко Ю.В. Чемпіонами І Юнацьких зимових Олімпійських ігор стали фігуристи з Російської Федерації, третє місце також у фігуристів зі збірної команди Росії.

У Харкові відбулося засідання робочої групи з регіонального розвитку

Сьогодні у Харкові відбулося засідання Робочої групи з регіонального розвитку в рамках діяльності Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській обласній державній адміністрації під головуванням начальника ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолія Педешка. В засіданні також взяли участь керівники галузевих управлінь ХОДА, керівники фінансових установ, підприємств та організацій Харківської області.

Старі Технологічні схеми пропуску через державний кордон втратили чинність

За інформацією Східного регіонального управління Харківського прикордонного загону Державної прикордонної служби України в рамках вимог ст. 57 Конституції України, Постанови Кабінету Міністрів України Постанова від 28 грудня 1992 р. №731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади» п. 2, п. 15, з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність до чинного законодавства, було визнано такими, що втратили чинність:

Підприємства Харківської області у 2011 році скоротили заборгованість із сплати внесків до Пенсійного фонду на 41 млн.грн.

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, підприємства Харківської області у 2011 році скоротили заборгованість із сплати страхових внесків до Пенсійного фонду на 41 млн.грн. Станом на 1 січня 2012 року заборгованість склала 225,6 млн.грн. Борг платників по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склав 62 млн.грн.

За підсумками 2011 року заборгованість із зарплати у Харківській області суттєво зменшена

За даними моніторингу за підсумками 2011 року заборгованість із зарплати на підприємствах Харківської області зменшилася на 39,2 млн.грн. (30,7%) і склала 88,6 млн.грн. У порівнянні з даними на 1 грудня 2011 року сума заборгованості зменшилася на 50,8 млн.грн. (36,4%). Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 675 км автодоріг. Використано на забезпечення безпечного проїзду 1271,1 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 102 одиниці техніки і 138 дорожніх робітників. Станом на 18 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Повернутися у минуле можна на виставці фотоколажу Ігоря Лаптєва «Жорна часу»

19 січня о 16.00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться відкриття виставки фотоколажу Ігоря Лаптєва «Жорна часу», в якій відбилася ціла історична епоха — з 1896 року до кінця 50-х років XX сторіччя. Кожну з робіт автор пропустив крізь призму власних почуттів та переживань, намагаючись передати настрій і думки людей, зображених на фото. У творах використані знімки з приватних архівів Радіслави Капнист, Світлани Коливанової, Лілії Карась-Чичибабіної, з колекції Краматорського краєзнавчого музею, а також родин Рижових, Волкових, Кореневих, Ткалей, Абдулевських, Петровських.

8 медалей здобула збірна юнацька команда Харківської області на Чемпіонаті України зі стрільби з лука

14 - 17 січня в м.Черкаси відбувся Чемпіонат України зі стрільби з лука в приміщенні серед юнаків 1995, 1996, 1997 років народження та молодшого віку. В змаганнях взяли участь вихованці Чернівецької, Черкаської, Сумської, Львівської, Рівненської, Херсонської, Одеської, Харківської областей та м.Києва. Серед вихованців комунального закладу «Харківська міська СДЮСШОР зі стрільби з лука «Комунар» відзначилися Рибін Артем та Лаптій Ольга, які здобули золоті медалі у особистій першості. Всього спортсменами збірної юнацької команди Харківської області було завойовано 8 медалей з них: 4 бронзові, 2 срібні та 2 золоті.  

На Харківщині стабільно вирішується питання щодо видачі пільгових посвідчень багатодітним сім'ям

«У Харківській області проживає 7907 багатодітних сімей, в яких виховуються 25 789 дітей. Забезпечення сімей посвідченнями станом на 1 січня складає 99,5% (7864 сім'ї). У цьому Харківська область лідирує», - повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

Події дня (змінено)

Сьогодні, 18 січня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олени Захуцької; о 15:30  у Харківському обласному вищому училищі фізичної культури і спорту (вул.Помірки,27) розпочнуться урочистості з нагоди 25-річчя  закладу; о 17:00  у Залі засідань Держпрому (пл.Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Актуальні питання застосування нових положень спрощеної системи оподаткування для юридичних та фізичних осіб».

У 2012 році в Харківській області планується відкрити 3 нових дитячих табори

У поточному році на Харківщині продовжиться робота по розширенню мережі дитячих оздоровчих закладів. Зокрема, планується відкрити 3 нових дитячих табори. Про це сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив начальник ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

Показник епідеміологічного порогу не перевищений в жодному з міст та районів області

На 2 тижні (6.01.2012 - 12.01.2012) інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 8,6 на 10 тисяч населення при епідпорозі для цього тижня 37,3, що нижче на 76,9%. Питома вага дітей становить 53,7%. Показник епідеміологічного порогу не перевищений в жодному з міст та районів області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Практично у всіх районах і містах Харківської області у 2011 році були побудовані нові спортивні майданчики

Начальник Головного управління сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» основним досягненням області у 2011 році назвав відкриття нових спортивних об’єктів на території регіону. «Ми відкрили ФОК «Газовик» у с. Червоний Донець, фізкультурно-оздоровчий комплекс в Золочеві, фундамент якого був закладений 5 років тому, також у Куп'янську був відкритий приватний спортивний комплекс з басейном», – сказав начальник управління.

У 2012 році на розвиток фізкультури і спорту в Харківській області заплановано 42 млн. грн.

У 2012 році спорту і здорового способу життя буде приділятися особлива увага. Зокрема, протягом цього року планується побудувати ряд спортивних об'єктів у різних районах області. Про це сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив начальник ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

Харківське обласне вище училище фізичної культури і спорту святкує 25-у річницю

18 січня о 15:00 в спортивному комплексі Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту відбудуться урочистості з нагоди 25-річчя заснування закладу. Училище було засновано для підготовки збірних команд України. В ньому 13 спортивних відділень: баскетбол, бадмінтон, біатлон, волейбол, важка атлетика, водне поло, настільний теніс, шорт-трек, лижні гонки, футбол жіночий, хокей з шайбою, шахи. Вихованці училища посідають найвищі місця на чемпіонатах України, Європи, світових першостях. Серед них 2 - заслужених майстра спорту України, 41 – майстер спорту міжнародного класу. Всього в училищі виховано 237 майстрів спорту України. До складу збірних команд України тільки у 2011 році увійшли 45 його вихованців.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Коломацькому районі

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Коломацькому районі. Мешканці району зверталися до першого віце-губернатора з питань, що стосувалися якості питної води в смт.Коломак, роботи свердловин, придбання шкільних автобусів, ремонту Новоіванівського будинку культури, ремонту доріг, створення ОСББ. Вирішення усіх питань Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.

Віктор Янукович вшанував пам'ять Євгена Кушнарьова

Сьогодні у Харкові від імені Президента України поклали квіти на могилу Євгена Кушнарьова. Також Глава держави написав листа рідним Євгена Петровича, його соратникам і друзям. «П’ять років тому пішов від нас Євген Петрович Кушнарьов, - йдеться в листі. - Я думаю про те, що бувають у житті миттєвості, які дають відбиток на всі наступні події. Що не було б далі – усе буде позначене печаттю події, яка була невідворотною. Втрата нашого Товариша, Друга, Соратника – це саме та подія, трагічний відгомін якої ми відчуваємо і будемо відчувати, скільки б часу не минуло».

22 січня українці відзначатимуть День Соборності та Свободи України

На підтримку пропозицій від громадян та громадських організацій та з метою консолідації суспільства, зміцнення єдності народу та утвердження ідеалів свободи Президент України Віктор Янукович своїм Указом визначив 22 січня Днем Соборності та Свободи України. Таким чином, починаючи з 2012 році, це свято широко відзначатиметься в усій державі. У кожному місті, селі та селищі України щороку 22 січня будуть проводитися урочистості за участю керівників держави, народних депутатів, представників центральних та місцевих органів влади, релігійних організацій, дипломатичного корпусу, громадськості.

20 січня у Харкові відкриється виставка «Про ґендер цікаво»

20 січня о 15.00 в Художній галереї «Маестро» відбудеться відкриття виставки «Про ґендер цікаво». У виставці представлені експозиції першого та єдиного в Україні та Східній Європі ґендерного музею – Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху, що створений у Харкові за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА.

Харківщина вшановує пам’ять Євгена Кушнарьова

Сьогодні, в день п’ятої річниці трагічної загибелі Євгена Кушнарьова, харків’яни та мешканці області вшановують його пам'ять. Квіти до могили видатного політика та державного діяча поклали перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови області Євген Савін, Ігор Шурма, Віталій Алексейчук, Василь Хома, перший заступник голови Харківської міської ради Олександр Кривцов, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, представники місцевого самоврядування, політичних партій та громадських організацій.

На всіх дорогах області забезпечений вільний проїзд транспорту

Як повідомив сьогодні перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, на всіх дорогах в області забезпечено проїзд вільний транспорту. Зараз на дорогах області працює 132 одиниці техніки та 160 робітників. «Дорожні підрозділи працювали всю ніч, у всіх районах забезпечено цілодобове чергування. На даний момент всі дороги розчищені і посипані піщано-сольовою сумішшю, тобто ситуація абсолютно нормальна і скарги від населення не надходять», - зазначив Валентин Дулуб.

У Харківській філармонії відбудеться третій концерт із циклу «Музика і живопис»

18 січня в концертному залі Харківської філармонії відбудеться концерт з циклу «Музика і живопис», який вже полюбився слухачам. 3-й концерт буде присвячений новорічним святам і називається «Свято, казка, Різдво». В атмосферу чарівного свята слухачів занурять найталановитіші художники: Суріков, Гаузе, Стюарт, Бем, Ватто, Зічі, Менцель, Кустодієв. На їх полотнах зображені прекрасні бали та зимові ігри на вулиці. У глядачів може скластися враження, що картини оживають під музику Чайковського, Бородіна, Куперена, Каліннікова. Мистецтвознавець Олег Коваль проведе для слухачів екскурсію в ті часи, коли створювалися геніальні картини та розповість багато цікавого про авторів полотен.

Безкоштовний бізнес-семінар для підприємців

18.01.2012 о 17-00 розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Актуальні питання застосування нових положень спрощеної системи оподаткування для юридичних та фізичних осіб». На бізнес-семінарі виступатимуть представники Державної податкової служби у Харківській області. Вхід вільний. Адреса: пл.Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, зал засідань Держпрому.  

9 лютого ГУ статистики в Харківській області закінчує прийом звітних документів для всіх юридичних осіб - суб'єктів господарювання

Головне управління статистики в Харківській області нагадує, що всі юридичні особи - суб'єкти господарювання (крім банків та бюджетних установ) повинні до 9 лютого поточного року надати в органи державної статистики фінансову звітність за формою № 1 - 6 або № 1-м, 1-мс, 2-м, 2-мс, а також звітність за формою № 1 - підприємництво.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі. В ході прийому мешканці району зверталися до Віталія Алексейчука з питань аграрного сектору.

Євген Савін представив нового голову Борівської райдержадміністрації

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін представив адміністративно-господарському активу Борівського району нового голову районної адміністрації. Згідно з Розпорядженням Президента України В.Ф. Януковича від 13.01.2012 № 13/2012-рп головою Борівської районної державної адміністрації призначено Миколу Кравцова.

Архів документів