Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2012 році буде відкрито 5 нових операційних у лікарнях Харківської області

На Харківщині в рамках зміцнення матеріально-технічної бази медичних установ виконано величезну роботу з переоснащення операційних і реанімаційних блоків. Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в 2012 році роботу в цьому напрямку буде продовжено.

В області немає проблем із забезпеченням інсулінами як вітчизняного, так і імпортного виробництва

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 1 січня 2012 року в області мешкає 73 тис. 112 людей, які хворіють на цукровий діабет, з них 14 265 – інсулінозалежних (58% мешкають у м.Харкові). «Для повного забезпечення потреби мешканців області в інсулінах на цей рік необхідно 45 млн.грн. Ми отримали субвенцію з державного бюджету у розмірі 36 млн.грн., яка пропорційно кількості хворих розподілена між Харковом та областю. Кошти, яких не вистачає, будуть виділятися місцевими бюджетами протягом року», - зазначив Ігор Шурма.

У Вовчанському районі відбулося відкриття дошкільного навчального закладу «Дзвіночок»

Сьогодні у с.Вовчанські Хутори Вовчанського району Харківської області, після 16-річної перерви, відбулося відкриття дошкільного навчального закладу «Дзвіночок». У церемонії відкриття взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, Народний депутат України Дмитро Шенцев, голова Вовчанської райдержадміністрації Віталій Панов. Євген Савін щиро привітав всіх присутніх з відкриттям першого в цьому році дитсадка: «В минулому році ми відкрили в області 30 садочків, і в цьому плануємо відкрити стільки ж. Батьки, що сьогодні привели своїх дітей, можуть спокійно працювати, займатися власними справами, бо діти будуть під наглядом у цьому теплому та затишному будинку. Як би складно не було, та програма відновлення дитячих садків та групп стоїть на першому місці, як в країні, так і в нашій області».

Спільна робота харківської і голландської сторін дозволить на високому рівні організувати перебування уболівальників із Нідерландів у Харкові

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним директор Футбольної Асоціації Королівства Нідерланди Берт ван Ооствейн, тільки командна робота дозволить зробити Євро-2012 в Харкові максимально комфортним для гостей міста. «Ми сьогодні тут, щоб підготуватися не тільки до футболу як гри, але і забезпечити безпеку наших уболівальників поза стадіоном, а також провести всі необхідні підготовчі заходи на найвищому рівні. Саме тому в нашій делегації представлені не тільки функціонери голландського футболу, а й представники Посольства Нідерландів в Україні, правоохоронних органів, а також Союзу футбольних уболівальників. Ми працюємо як команда, і це зумовлює наш успіх. Ми завжди намагаємося залучити якомога більше людей до підтримки нашої футбольної команди, і, звичайно ж, ми постараємося привезти якомога більше наших фанів до Харкова», - підкреслив він.

У Харкові буде відкрито Центр консульської підтримки вболівальників з Голландії

На час проведення в Харкові матчів Євро-2012 в місті працюватиме Центр консульської підтримки вболівальників. Про це сьогодні в ході зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним повідомив другий секретар Посольства Королівства Нідерланди в Україні Рохір ван Торен. «Футбольна Ассоцація Королівства Нідерланди завжди намагається підтримувати тісний зв'язок як з місцевим організаційним комітетом, так і з дипломатичним представництвом своєї країни у приймаючій державі. Всі попередні роки участі в подібних турнірах допоможуть нам організувати роботу в Харкові на найвищому рівні. На час проведення матчів у Харкові працюватиме Центр консульської підтримки вболівальників, і якщо хтось із наших фанів заблукає або втратить свій паспорт, наше представництво завжди буде готове допомогти нашим уболівальникам», - підкреслив він.

Поліклініки Харкова та області забезпечуються новою рентгенологічною апаратурою

«У 2011 році Харківська область отримала з державного бюджету субвенцію у розмірі 69 млн.грн. Ми не розпорошували її на різні установи, різне обладнання. Проаналізувавши стан парку рентгенологічної апаратури та ситуацію з необхідністю діагностики та профілактики туберкульозу, ми вирішили встановити нове рентгенологічне обладнання у всіх поліклініках м.Харкова та області», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

В Чугуєві відбулось відкриття виставки творів сакрального живопису

21 січня в м. Чугуєві на батьківщині видатного художника І.Ю. Рєпіна відбулося відкриття виставки творів сакрального живопису з фондів Художньо-меморіального музею І.Ю. Рєпіна «Светом души возродится…». У фондах музею зберігається колекція ікон, що нараховує понад 150 різнопланових робіт, що створені ветківськими, суздальськими, московськими та київськими майстрами.

Ми налаштовані зробити все для максимально комфортного перебування в Харкові вболівальників з Нідерландів та інших країн під час Євро-2012. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з делегацією Королівства Нідерланди голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині вживаються всі необхідні заходи для того, щоб чемпіонат Євро-2012 був проведений у Харкові на вищому рівні. «Ми майже 5 років готувалися до цієї події, це було дуже непросто, але я абсолютно не сумніваюся, що все буде проведено на найвищому рівні, і ми зможемо покращити результати, яких домоглися країни, які проводили цей чемпіонат до нас. Ми вирішимо всі поставлені перед нами завдання, адже ми налаштовані зробити все для максимально комфортного перебування в Харкові вболівальників з Нідерландів та інших країн», - підкреслив глава області. Зокрема, за його словами, для зручності спостереження матчів у Харкові для вболівальників, які не потрапили на стадіон, будуть організовані фан-зони, обладнані всім необхідним.

Харківський регіональний перинатальний центр офіційно відкриється орієнтовно у середині лютого

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, подія №1 минулого року в сфері охорони здоров’я – створення Харківського регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні. «Те, що іншими областями робилося по 1,5 року, ми фактично виконали за 5 місяців. Нам вдалося створити хороший плацдарм для розвитку рододопоміжної служби Харківської області. Зараз у перинатальному центрі проводяться роботи з встановлення медичного обладнання та його сертифікації. Потім буде проведена стерилізація приміщень, і після отримання всіх необхідних дозволів центр розпочне свою роботу. Орієнтовно офіційне відкриття цієї установи відбудеться у середині лютого», - підкреслив Ігор Шурма.

Михайло Добкін зустрівся з делегацією Королівства Нідерланди

Сьогодні відбулася зустріч голови ХОДА Михайла Добкіна з делегацією Королівства Нідерланди на чолі з директором Футбольної Асоціації Королівства Нідерланди Бертом ван Ооствейном. Також у зустрічі взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, голова Харківської обласної федерації футболу України Володимир Бабаєв, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, начальник ГУ в справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. У ході зустрічі сторони обговорили питання підготовки до приїзду голландської футбольної команди і вболівальників до Харківської області під час Євро-2012. Зокрема, мова йшла про безпеку гостей і учасників чемпіонату в ході проведення матчів на стадіоні, а також під час відпочинку в місті.

Урочиста церемонія нагородження переможців обласного та учасників загальнонаціонального етапів ХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбудеться 18 лютого 2012 року

Як повідомляє офіційний веб-сайт Головного управління освіти та науки ХОДА, 21 січня 2012 року на базі Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна відбувся загальнонаціональний етап ХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика для студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації. У загальнонаціональному етапі конкурсу взяли участь 18 студентів із 14 вищих навчальних закладів – переможці обласного етапу: 9 студентів із 7 ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації, 9 – із 7 ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації.

В Чугуївському районі відбувся 18-й відкритий фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар»

20-21 січня 2012р. в Чугуївському районі відбувся 18-й відкритий фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар». Організаторами фестивалю виступили Чугуївська райдержадміністрація під головуванням Володимира Лобойченка, Чугуївська районна рада – голова Ігор Сторожев, Чугуївська міська рада і міський голова Галина Мінаєва. Щорічно на фестивалі збираються любителі пісенної поезії з різних міст України, Росії та інших країн. Цього разу на Чугуївщину приїхали клуби авторської пісні та окремі виконавці з Москви, Воронежа, Курська, Липецька, Сімферополя, Запоріжжя, Рівного, Києва, Харкова і міст Донбасу.

25 січня в ХДУ «Народна українська академія» відзначать День Тетяни

25 січня о 13.00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» розпочнуться урочистості з нагоди Тетяниного дня. За традицією в рамках свята відбудеться служба в студентській каплиці Св. Татіани, присвячена студентам, їх покровительці Святій Тетяні  та успішній здачі сесії, а також урочисте посвячення першокурсників у студенти і спілкування викладачів зі студентами. Цього року на запитання студентів відповідають ректор, проректори та декани основних факультетів, а також завідувачі кафедр.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2010,6 км автодоріг. Використано на забезпечення безпечного проїзду 793,5 куб. м піщано-сольових сумішей та 21 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 182 одиниці техніки і 219 дорожніх робітників. Станом на 23 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 23 січня, о 15:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми.  

Вітаємо наших земляків з високими державними нагородами!

Президент України підписав Указ № 28/2012 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності та Свободи України», яким за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток незалежної Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю постановив, зокрема:

Звернення Президента України з нагоди Дня Соборності та Свободи

Дорогі співвітчизники! Сьогодні, в день Соборності та Свободи України, я звертаюся до вас з почуттям великої віри в те, що ми разом - влада і громада – зможемо зміцнити єдність нашого народу. Лише наші спільні зусилля, наша відданість великій меті – побудові сильної України, є гарантією того, що соборна незалежна Україна завжди буде належати до кола розвинутих, перспективних і впливових держав світу. Таких держав, в яких громадяни є господарями своєї землі, в яких забезпечені права і свободи людини. Я переконаний: віру в ці вартості сповідує більшість нашого суспільства. Ми твердо і послідовно будемо йти цим шляхом. Я впевнений у мудрості нашого народу. Я знаю – наші зусилля увінчаються успіхом. Бажаю усім миру, злагоди, єдності. З Днем Соборності та Свободи, дорогі співвітчизники!

У День Соборності ми віддаємо дань пам'яті тим людям, які намагалися зробити Україну такою, яка вона є зараз

«У кожної держави і кожного громадянина цієї держави є певні цінності, якими треба завжди дорожити. До них я відношу такі поняття як територіальна цілісність держави, єдність народу і всіх верств суспільства, незалежність і свобода. Спроби набути цих цінностей робилися на різних етапах існування нашої держави. Зараз Західна і Східна Україна об'єднані, і ми повинні пам'ятати і той період, і тих людей, які боролися за цю, важливу для кожної людини, що живе в нашій країні, справу. У День Соборності ми віддаємо дань пам'яті тим людям, які намагались зробити Україну такою, якою вона є зараз», – підбив підсумки святкування Дня Соборності України в Харкові перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов. 

День Соборності – це історія нашої держави, яку потрібно знати, пам'ятати і шанувати

«Це історія нашої держави і ми повинні її знати, пам'ятати і шанувати. Це свято завжди буде державним в серці кожного громадянина цієї країни. У нього дуже давня історія, і звичайно, що всі ми сьогодні прийшли відзначити День Соборності, і ми обов'язково будемо це робити щороку», – так прокоментувала святкування Дня Соборності та Дня Свободи України перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко.

День Соборності має дуже велике значення для всієї країни – у цей день відбулося єднання двох республік і одного народу

«Я вважаю, що свобода і єдність народу – це головні рушійні сили, які скріплюють націю і роблять країну сильною та потужною. Звичайно те, що сталося в 1919 році, і те, що ми сьогодні відзначаємо таке чудове свято – це дуже важливо. Мені здається, що поки що більшість не знає про події, які відбулися цього дня, але з часом він дійсно стане тим святом, яке буде відзначати весь народ з величезним піднесенням. День Соборності має дуже велике значення для всієї країни, тому що в цей день відбулося єднання двох республік і одного народу. Для мене це дуже знаменна подія, як і для кожного справжнього українця», – заявив сьогодні після церемонії урочистого покладання квітів до Монументу Незалежності України перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Це свято має стати об'єднуючим чинником для всього українського народу

Таку думку про значення Дня Соборності та Дня Свободи України висловив заступник голови ХОДА Євген Савін: «На жаль, є деякі політики, які намагаються вносити якісь думки про розкол між Західною і Східною Україною, Північчю і Півднем нашої країни - це, звичайно ж, неправильно. Свято поки ще не стало тією радісною та великою подією, коли кожен українець може сказати - так, ми живемо в одній великій країні. Але до цього треба прагнути, і це свято якраз і покликане виховати в нас почуття соборності, єднання, свободи в незалежній країні Україна. Це свято має стати об'єднуючим чинником для всього українського народу».  

Відбулося урочисте покладання квітів до Монументу Незалежності з нагоди Дня Соборності та Дня Свободи України

Сьогодні в Харкові на честь Дня Соборності та Дня Свободи України відбулося покладання квітів до Монументу Незалежності України. У цей день на майдан Рози Люксембург прийшли всі, хто твердо впевнений, що тільки в єдності наша країна зможе зберегти свою незалежність, здобуту не одним поколінням українців.

У Харкові на честь Дня Соборності та Дня Свободи України відбулося покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку

Сьогодні, 22 січня, на честь Дня Соборності та Дня Свободи України в усіх куточках нашої країни відбуваються святкові заходи. У нашому місті відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника великому Кобзареві. У церемонії взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, керівники управлінь та Департаментів місцевих органів влади та місцевого самоврядування, представники громадських, політичних та релігійних організацій, учнівська молодь та жителі Харкова.

Михайло Добкін бере участь у заходах з нагоди Дня Соборності та Дня Свободи України в Києві

Сьогодні, у неділю, 22 січня, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін бере участь у заходах з нагоди Дня Соборності та Дня Свободи України у м.Києві. О 10:30 в столиці відбудеться покладання квітів до пам’ятників Т.Шевченку та М.Грушевському, об 11:00 – урочисте зібрання в Національному палаці мистецтв «Україна» за участю Президента України Віктора Януковича. Захід транслюватиметься у прямому ефірі Національною телекомпанією України.  

Події дня

Сьогодні, 22 січня, о 09:30 біля пам’ятника Тарасу Шевченку (сад ім. Шевченка) відбудеться урочисте покладання квітів з нагоди Дня Соборності та Дня Свободи України; о 10:00 біля Монументу Незалежності України (пл. Рози Люксембург) розпочнеться урочисте покладання квітів з нагоди Дня Соборності та Дня Свободи України; о 10:00 в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4) буде проходити Обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики.

У 2012 році в районах Харківської області будуть відкриватися нові дитячі сади і дошкільні групи

В ході селекторної наради з головами райдержадміністрацій Харківської області та мерами міст обласного значення заступник голови ХОДА Євген Савін акцентував увагу на тому, що для малюків необхідно відкривати нові дитячі сади і дошкільні групи. «Ще раз хочу подякувати всім, хто в 2011 році знайшов сили, можливості і кошти і відкривав дитячі сади і нові групи. У минулому році ми починали з середини року, а в цьому ми почнемо працювати над цим питанням з самого початку року. Все, що ви пообіцяли нашим людям, ви повинні виконати. Ще раз скорегуємо з облдержадміністрацією всі ваші плани, і будемо спільними зусиллями відкривати нові дитячі сади. Я думаю, що мешканці Харківської області це оцінять», – підкреслив заступник губернатора.

У Харківській області були виконані всі плани по відзначенню 20-річчя Незалежності України

Як зазначив сьогодні в ході селекторної наради начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, в 2011 році на Харківщині всі плани по відзначенню 20-річчя Незалежності України були належним чином виконані, і вже починається підготовка до 21-ї річниці. «Всі плани, які були складені на підставі указу Президента України Віктора Януковича щодо святкування 20-річчя Незалежності України, були виконані належним чином. У цьому році подібні свята повинні пройти на ще більш високому рівні», - підкреслив Володимир Зінченко.

На Харківщині протягом року було відкрито 30 дошкільних навчальних закладів

Як повідомив під час селекторної наради обласної державної адміністрації начальник головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, за результатами обліку 2011 року, в Харківській області налічується понад 133,4 тис. дітей віком до 6 років та біля 28 тисяч дітей старшого дошкільного віку. Саме для них протягом минулого року було відкрито та відновлено 30 дошкільних навчальних закладів, з них 18 - у складі навчально-виховних комплексів. Збільшено кількість вікових груп на 85, половина з яких у сільських районах.

Харківська обласна державна адміністрація оголошує конкурс відбору проектів транскордонного співробітництва

З метою реалізації Державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2011-2015 роки та на виконання постанови Кабінету Міністрів України „Положення про проведення конкурсного відбору проектів (програм) транскордонного співробітництва, які можуть бути включені до державної програми розвитку транскордонного співробітництва” обласна державна адміністрація оголошує конкурс відбору проектів транскордонного співробітництва. Вимоги щодо оформлення паспорту та бізнес-плану проектів транскордонного співробітництва з метою їх участі у вищезазначеному конкурсі встановлено Наказом Міністерства економіки України 03.06.2005 №158.

На 2012 рік Харківщина ставить перед собою не менше завдань, ніж у 2011 році

Про це у ході Регіональної наради з питання підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт у 2012 році наголосив заступник голови Харківської облдержадміністрації з питань АПК Віталій Алексейчук. «Ми готуємося значно, на 100 тис. га, збільшити площу вирощування кукурудзи на зерно. В цілому площу зернової групи прогнозуємо збільшити проти минулого року на 4-5%. Але головним резервом для збереження досягнутого рівня виробництва зерна вважаємо реалізацію комплексу заходів, направлених на подальше підвищення рівня врожайності усіх, без винятку, зернових культур», - сказав Віталій Алексейчук.

Архів документів