Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В ході реалізації «Регіональної програми будівництва доступного житла на 2010-2017 роки» 56 черговиків отримали власне житло

В ході реалізації «Регіональної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки» 56 черговиків отримали власне житло. Про це сьогодні повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. В порівнянні з 2010 роком, ріст склав 155%. На придбання 56 квартир було використано 4,8 млн. грн державних коштів. «Безумовно, це велике зростання кількості житла, та в 2012 році у нас є серйозні наміри збільшити кількість учасників програми. На сьогоднішній день в області визначено 16 земельних ділянок для будівництва інвесторами доступного житла «з нуля». Ми плануємо винести на сесію обласної ради пропозицію про виділення 10 млн. грн. на сплату вартості квартир за рахунок держави. Якщо таке рішення буде ухвалено, учаснику програми «Доступне житло» залишиться заплатити за квартиру 50-60% від її вартості», – зазначив Валентин Дулуб.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 5771 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 984,6 куб. м піщано-сольових сумішей, 8 куб.м розсолу та 59 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 214 одиниць техніки і 255 дорожніх робітників. Станом на 25 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Події дня

Сьогодні, 25 січня, о 13:00 у Харківському гуманітарному університеті "Народна українська академія" (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться посвята в студенти, після прес-конференція викладачів; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука; О 16:00 на сайті інформагентства «Status Quo»: http://www.sq.com.ua транслюватиметьс відео-інтернет-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Новий порядок роботи Єдиного дозвільного центру». Тел.: 757-42-32.

На базі ХНАТОБу планується створити великий культурний центр

На базі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка планується створити великий культурний центр. Зокрема, в ньому передбачається розмістити Харківський обласний театр музичної комедії і музей приватних колекцій. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

У дні «Євро-2012» під Харковом відбудеться фестиваль «Єврофест» для футбольних вболівальників

Необхідно створити умови для відпочинку та розваги туристів під час Євро 2012, тому в наступному році в Харківській області буде проведено фестиваль «Єврофест», присвячений фінальній частині чемпіонату Європи з футболу Євро 2012. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.  «Є ідея під час проведення матчів чемпіонату Євро 2012, для того, щоб наші вболівальники себе почували комфортно, на території Харківської області влаштувати фестиваль, де в ті дні, коли немає матчів, вони могли б відвести душу, випити пива, спробувати українську кухню та пограти в футбол у спеціально організованому місці», – підкреслив він. 

У 2012 році планується відкрити новий органний зал у Харківській філармонії

Як наголосив сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін, в поточному році планується завершити роботи в новому органному залі в Харківській обласній філармонії і встановити там орган. «На цей рік нам з державного бюджету обіцяна дуже серйозна цифра на ці цілі. У нас вже повністю оплачений орган, а оранний зал ми цього року запустимо - це завдання-мінімум, яке ми собі на цей рік ставимо. Орган транспортують до Харкова протягом найближчих кількох місяців, і його почнуть монтувати у новому приміщенні», - підкреслив Євген Савін.

На території Харківської області планують організувати кемпінги

У цьому році ми за допомогою районної влади та бізнесу організуємо один або кілька кемпінгів, особливо в затребуваних точках. Про це в ході прес-конференції сказав заступник голови ХОДА Євген Савін. «На даний момент ми розглядаємо можливість створення кемпінгу поруч з Краснокутським дендропарком. Сьогодні там, в якості експерименту, з допомогою приватного підприємця, облагородили біля річки територію, куди сьогодні спокійно можуть їздити люди відпочивати. На цьому місці потім повинен з'явитися кемпінг », - зазначив Євген Савін.

У кінотеатрі «Боммер» планується створити культурний центр молоді

У 2012 році в кінотеатрі «Боммер» планується створити культурний центр молоді   – таке завдання поставлено перед Центром молоді Харківської облдержадміністрації та керівництвом кінотеатру. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Наше завдання – створити місце для зустрічей молоді з різними цікавими людьми. У «Боммері» є невеликий зал на 100 місць, куди зможе прийти і губернатор, і всі заїжджі гості, з якими молоді було б цікаво зустрітися в камерній обстановці, – зазначив він. – Є також ідея створити там кінобібліотеку, кафе і зробити «Боммер» місцем, де могла б розвиватися і спілкуватися наша молодь».

Інформаційно-туристичні пункти в Харківському аеропорту і на Південному вокзалі користуються попитом в українських та іноземних туристів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, робота туристичних пунктів в Харківському аеропорту і на Південному вокзалі вже дає свій результат. Зокрема, відзначається попит на їхні послуги серед туристів. «Тільки на Південному вокзалі до нас звернулося близько 6 тисяч людей за інформацією. 4 тисячі - це гості з інших регіонів України, близько 600-700 - це гості з СНД, а решта - це представники Європи. Це говорить про те, що ці пункти затребувані, і наше завдання нагадувати людям, що ця послуга є, що це працює», - підкреслив заступник керівника області.

У 2011 році досягнуті успіхи в усіх напрямках гуманітарної сфери

«У 2011 році робота в гуманітарній сфері велася динамічно. По всіх напрямках досягнуті успіхи. Головне, що хотілося б відзначити, - ми активізували роботу з громадськістю: обговорюємо з громадськими організаціями проекти, які плануємо реалізовувати на території області. Для цього була створена громадська рада при ХОДА, в яку увійшло більше 150 представників громадських організацій, що були розбиті на комітети. Вони співпали за напрямками з діяльністю постійних комісій облради, постійно з ними співпрацюють. Представники громадської ради увійшли до складу колегії ХОДА, щоб у них була постійна можливість контактувати з владою, і вони могли вникати в ухвалені рішення та вносити свої пропозиції», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

Цього року у 8 районах Харківської області планують відремонтувати Будинків культури

Для того, щоб задовольняти свої культурні запити, щоб проявляти свої таланти і діти, і дорослі повинні мати те місце, де б вони могли це робити. Надати його прямий обов'язок влади. Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Минулого року ми відремонтували 6 районних клубів. У цьому році ми плануємо зробити ще 8 районних клубів. Тоді перший рівень, тобто районні будинки культури, в Харківській області в 2012 році повністю будуть відремонтовані. Потім ми перейдемо на наступний рівень - ремонт сільських будинків культури. Ми бачимо, що дискотеки людей цікавлять менше, ніж гуртки, танцювальні групи, хори або можливість займатися якимись поробками. Це дуже радує», – сказав Євген Савін.

У районах Харківської області будуть відроджувати кінотеатри

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, у 2012 році буде розпочато роботу по відродженню кінотеатрів у районах Харківщини. «Одне з найскладніших завдань, за яке ми хочемо взятися цього року, - це повернення широкого екрану в село. На жаль, у Харківській області практично немає цього, тільки деякі райони зуміли зберегти кіноустановки, але це поодинокі випадки. Ми ставимо собі завдання поступово відродити цю систему», - підкреслив заступник керівника області.

На Харківщині ведеться робота по поліпшенню матеріально-технічної бази театрів

У Харківській області проводяться ремонтні роботи у низці культурних установ. Зокрема, особлива увага приділяється театрам, більшість з яких потребують поліпшення матеріально-технічної бази. «У нас минулого року змінився керівник Театру юного глядача, і ми виділи туди кошти і там провели ремонт. Наступний крок ми будемо робити з облаштування самого театру. Також ми виділили гроші на Харківський театр ляльок, і найближчим часом ви побачите там новий сучасний глядацький зал», - повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін.

Харківщина  розширює співробітництво з Республікою Польща

Сьогодні в приміщенні Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації відбуласяся зустріч начальника Головного управління Анатолія Педешка з делегацією м.Сосновець Сілезьського воєводства (Республіка Польща). Під час зустрічі були обговорені питання розширення українсько-польських контактів в економічній, науковій та культурній сферах, а також перспектив реалізації спільних проектів за участю Сілезьського воєводства та районів Харківської області.

У 2012 році в Харківській області планується вирішити питання з дефіцитом шкільних автобусів

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, в 2012 році на Харківщині планується закрити дефіцит шкільних автобусів. «Ми вже купили 22 автобуси, але дефіцит становить близько 50 автобусів, плюс автопарк потребує модернізації. Але якщо все складеться по тим проектам, які закладені в державному, обласному, районному бюджетам, ми цього року питання зі шкільним автобусом у Харківській області вирішимо», - повідомив він.

ТЕЦ-2 і ТЕЦ-5 планується передати в концесію

Як повідомив 23 січня начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний, на даний момент готуються документи для передачі ТЕЦ-2 в концесію. Також найближчим часом планується розглянути це питання і щодо ТЕЦ-5. «Що стосується ТЕЦ-2, то вже є наказ по міністерству палива та енергетики, створена комісія і готуються документи для передачі об'єкта в концесію. Повинен прийти ефективний менеджмент, який буде вкладати кошти в модернізацію станції, тому що потужності там дуже старі», - повідомив він. За словами Василя Без'язичного, конкурсні умови для передачі станції в концесію ще не розроблені, проте вже є компанії, які цікавляться об'єктом. Що стосується ТЕЦ-5, то на даний момент комісія з передачі станції в оренду ще не створена.

У Харківській області працює близько 150 котелень на біопаливі

«Одне з питань, якими досить серйозно займаються в Харківській області, це біопаливо. Найпростіше, що у нас є, це брикети і пелети», – заявив 23 січня начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний. За його словами, економія виходить досить велика – топити брикетами значно дешевше, ніж природним газом. Начальник управління повідомив, що на Харківщині є якісні приклади використання біопалива. Приміром, підприємство ДРІТ перевело 14 котелень з газу на тверде паливо і самостійно виробляє для них брикети з соломи. Близько 40 топкових у Вовчанському і Великобурлуцькому районах працюють на лушпинні від насіння соняшнику. Василь Без'язичний зазначив, що твердопаливні котельні є практично в кожному районі Харківської області, всього працює близько 150 котелень, в основному, у соціальній сфері.

Близько 100 об'єктів соціальної сфери Харківської області буде переведено на опалення електроенергією

Як зазначив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний, в якості альтернативи природному газу розглядається опалення електроенергією, якої в Україні профіцит. Згідно з постановою Кабміну 502-р «Про переведення населених пунктів на опалення електроенергією» в області вже переведені на опалення електричною енергією близько 70-ти об'єктів соціальної сфери та близько 40 житлових будинків. Начальник управління підкреслив, що для переходу на цей вид опалення необхідні вільні потужності, а також технічна можливість мереж подати електроенергію в заданий пункт.

Дві срібні медалі І зимових Юнацьких Олімпійських спортивних ігор у команди Харківської області

22 січня відбулось урочисте закриття І зимових Юнацьких Олімпійських спортивних ігор, які проходили в м. Інсбрук (Австрія). В останній день змагань харківські спортсмени вибороли ще одну нагороду. В змішаній естафетній гонці (mixt), де в одній команді виступають 2 дівчини та 2 юнаки, срібну медаль завоювала Марія Долгополова. За збірну інтернаціональну команду, яка посіла 2 місце, крім нашої спортсменки, виступали представники Великої Британії та Китаю. Раніше срібну медаль в змаганнях із фігурного катання серед танцювальних пар вибороли харків’яни Олександра Назарова і Максим Нікітін - учні Комунального закладу школи вищої спортивної майстерності. Вітаємо переможців та призерів І зимових Юнацьких Олімпійських спортивних ігор та бажаємо в подальшому великих спортивних досягнень!

Харківщина має один з найкращих в Україні «показник людяності»

Як повідомив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області створено та функціонує 300 прийомних сімей та 55 дитячих будинків сімейного типу. В них виховується 846 дітей. «Цей показник, я його називаю «показник людяності», - один з найкращих в Україні», - підкреслив Ігор Шурма.

На Харківщині встановлюють теплові насоси в бюджетних організаціях

Харківська область бере участь у державній програмі, яка передбачає фінансування з бюджету установки теплових насосів для бюджетних організацій. Як повідомив 23 січня начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний, кілька проектів за цією програмою вже реалізовано. «Такі проекти ми виконали по двом школам і дитсадку в Золочівському районі, їх загальна вартість близько 1,9 мільйона гривень. Ще один проект був по ФАПу в Чугуївському районі. Крім того, ми передали проект на 4,8 мільйонів гривень по КП КГ «Харківкомуночиствод», - повідомив він.

13 медалей здобули харківські спортсмени на ІІ відкритому турнірі з вільної боротьби пам’яті Л.О. Дуная

22 січня завершився ІІ відкритий турнір з вільної боротьби пам’яті Л.О. Дуная, що проходив у спортивному комплексі НТУ «ХПІ». У змаганнях взяли участь 336 спортсменів: 259 юнаків, 77 дівчат із Київської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Полтавської , Сумської, Харківської областей, а також спортсмени із Аланії, Татарстану, Калінінграду, Московської області, Узбекистану, Азербайджану, Латвії. Харківські спортсмени завоювали 13 медалей різного ґатунку: 7 медалей у дівчат, та 6 – у юнаків.

У Харківській області показник епідеміологічного порогу захворюваності на грип майже на 70% нижчий

На 3 тижні (13.01.2012 - 19.01.2012) інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 10,94 на 10 тисяч населення при епідпорозі для цього тижня 34,53, що нижче на 68,32%. Питома вага дітей становить 59,23%. Показник епідеміологічного порогу не перевищений в жодному з міст та районів області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Проведено гендерний аналіз кадрового складу обласної та райдержадміністрацій

 Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА проведено гендерний аналіз кадрового складу та кадрового резерву обласної та районних державних адміністрацій. Станом на 01 січня 2012 року на посадах державних службовців в обласній та районних державних адміністраціях працює 2482 жінки, що складає 76,3% від загальної кількості працюючих (2011 р. – 75,0%). Серед них: - в апараті облдержадміністрації – 56 жінок (57,0%, 2011 р. – 54,4%); - в райдержадміністраціях – 1941 жінка (78,6%, 2011 р. – 77,1%); - в Головних управліннях, управліннях, відділах та інших структурних підрозділах облдержадміністрації – 485 жінок (70,7%, 2011 р. – 69,9%).

Розробка родовища сланцевого газу в Харківській області дозволить замістити 8 - 10 мільярдів кубічних метрів природного газу на рік

Як підкреслив 23 січня начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний, видобуток сланцевого газу на Харківщині дозволить значно знизити споживання природного газу і заощадити таким чином серйозні кошти. «Якщо буде розроблятися у нас сланцевий газ - це нові робочі місця, розвиток інфраструктури, а головне, що ми в масштабі країни зможемо замістити 8 - 10 мільярдів кубічних метрів природного газу на рік», - підкреслив він. За словами Василя Без'язичного, на даний момент фірма «Shell» як потенційний інвестор отримала попереднє схвалення керівництва області і зараз у Києві займається оформленням дозволу на розробку цього родовища. Терміни реалізації проекту залежить від узгодження та проектних робіт.

Підприємці можуть звертатися в дозвільні центри

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов нагадав підприємцям, що відповідно до змін до закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» в 2012 році для отримання дозволів вони можуть звертатися в єдині дозвільні центри. «Відкриття єдиних дозвільних центрів по всій країні для полегшення життя бізнесу є однією з пріоритетних завдань влади. У нашому Єдиному регіональному дозвільному центрі можна отримати практично будь-який дозвіл для відкриття бізнесу. Для зручності підприємців уже збільшено штат співробітників центру», - повідомив він. 

Соціальне інвестування має стати вагомою частиною державно-приватного партнерства

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, соціальне інвестування має стати вагомою частиною державно-приватного партнерства. «Вкладення в об'єкти соціальної сфери має на меті не тільки отримання прибутку, а й підвищення рівня і якості життя людей. Це новий щабель у відносинах між суспільством, владою та бізнесом. Харківська облдержадміністрація підтримує всіх інвесторів. Але, безумовно, нам би хотілося, щоб поряд з реалізацією своїх економічних і виробничих проектів вони також реалізовували і соціальні проекти. Прикладом такого інвестора для нас є компанія «Shell», яка буде розвивати соціальну інфраструктуру в тих районах, де буде працювати», - сказав віце-губернатор. 

Введення реєстру корупціонерів може утримати недбайливих чиновників від необдуманих дій

Віце-губернатор Юрій Сапронов прокоментував створення в країні Єдиного держреєстру осіб, що вчинили корупційні правопорушення. «Введення такого реєстру може утримати недбайливих чиновників від необдуманих дій. Адже, потрапивши в нього один раз, людина залишається там і надалі. З такою плямою на репутації в подальшому цим людям знайти роботу буде дуже складно», - зазначив він. 

На Харківщині стала неможливою дискримінація дітей за соціальним походженням та станом здоров’я

Як підкреслив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Харківська область одна з перших в Україні припинила дискримінацію дітей за соціальним походженням і станом здоров’я. «На сесії обласної ради були змінені назви 6 шкіл-інтернатів санаторного типу, 6 спеціальних шкіл-інтернатів, 1 школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, і 1 дитячого будинку. В атестаті випускника таких установ раніше завжди писалося, наприклад, школа-інтернат для людей з особливими розумовими потребами або хворих на цукровий діабет, або для дітей-сиріт. Через це у них дуже часто виникали проблеми з працевлаштуванням. Ми одні з перших в Україні, які змінили назви цих закладів. До 1 березня ці зміни будуть остаточно закріплені юридично», - зазначив Ігор Шурма.

Німецька компанія планує розробляти родовище вугілля на Харківщині

Як повідомив 23 січня начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний, в Барвінківському районі створено спільну українсько-німецьку компанію, яка планує зайнятися розробкою Новодмитрівського родовища бурого вугілля. Це дозволить значно знизити залежність Харківщини від газу. «15 грудня минулого року підписано Меморандум між Харківською обласною адміністрацією, Національною академією наук України та німецькою компанією «Шмідт», яка у своєму гарантійному листі повідомила, що вона готова фінансувати цей проект. Йшлося про транш у 245 мільйонів євро тільки для початку освоєння. На даний момент створено спільне підприємство в Барвінковому, в найближчі півтора - два роки планується виконати проектно-розвідувальні роботи», - повідомив Василь Без'язичний.

Архів документів