Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина знаходиться в процесі розгляду остаточного рішення про тарифи

«Харків ухвалював рішення про тарифи в межах своєї компетенції і на основі діючої законодавчої бази. Тарифи давно не переглядалися, тому зараз підвищення вийшло значним. І якщо це необхідно, то потрібно шукати джерела, за рахунок яких це можливо профінансувати. В даний час місто і область знаходяться в процесі розгляду остаточного рішення про тарифи», – заявив сьогодні під час брифінгу Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк. Міністр висловив упевненість в тому, що відповідне рішення буде знайдено.

У цьому році реформи будуть проводитися в регіонах

Президент України Віктор Янукович, реалізуючи ідеологію реформ, назвав 2012 рік - роком реформ. Перший етап адміністративної реформи пройшов на рівні міністерств і відомств, далі реформи будуть проводитися в регіонах. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк. «Ми сьогодні зібралися для того, щоб обговорити, виробити критерії, за якими ми будемо оцінювати роботу регіонів. У кожному регіоні є своя специфіка. Тому потрібно визначити, як оцінювати роботу керівників регіонального рівня та органів місцевого самоврядування щодо поліпшення життя людей. Ми сьогодні обговорили ці питання, у тому числі один з принципово важливих - для реалізації реформ потрібні кваліфіковані кадри, які б вміли це робити і розуміли б, що вони роблять. Ми виробили протокол, зараз внесемо туди зміни з урахуванням пропозицій. Потім на основі цього будемо пропонувати змінити законодавчу базу. Тобто, це конкретна робота з реалізації завдань, поставлених Президентом», - сказав Анатолій Близнюк.

Всі кошти, зекономлені в результаті оптимізації обласних і районних адміністрацій, необхідно направляти на збільшення зарплати держслужбовців

Як зазначив в ході наради Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолія Близнюка в Харкові з представниками семи регіонів України голова ХОДА Михайло Добкін, для залучення в органи державної влади висококваліфікованих фахівців, необхідно створити ряд стимулів, а головне - фінансових. «В ході обговорення адміністративної реформи, була пропозиція після оптимізації обласних та районних державних організацій половину заощаджених коштів перераховувати до держбюджету, а другу половину - залишати на місцях для збільшення фонду зарплати. Я вважаю, що потрібно 100% коштів залишати на місцях і повністю направляти на підвищення зарплати. До останнього збільшення мінімальної зарплати головний спеціаліст райдержадміністрацій отримував трохи більше 1 тис.грн. На ці гроші неможливо залучити висококваліфікованих фахівців. Ми зобов'язані зробити так, щоб держслужбовці отримували трохи більше середньої зарплати по регіону. Інакше ми людей не утримаємо», - підкреслив Михайло Добкін.

Враховуючи дефіцит кадрів в країні, ми зобов'язані основні державні інвестиції вкладати в людський ресурс. Михайло Добкін

Одна з найгостріших проблем в Україні - це дефіцит кваліфікованих кадрів на управлінські посади, - підкреслив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході наради Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолія Близнюка в Харкові з представниками семи регіонів України. «Сьогодні дефіцит підготовлених кваліфікованих кадрів - це одна з головних проблем нашої країни. Між існуючими управлінцями і наступним кадровим резервом не просто прірва, а безодня. На сьогодні система дозволяє прийти на високу посаду людині, яка професійно взагалі до неї не готова. Якщо у великих містах з кадрами питання вирішується більш менш нормально, то якщо ми говоримо про вибори селищного чи сільського голови, то іноді люди приходять такі, які навіть не розуміють, куди потрапили», - підкреслив глава області.

Швидкі шахи з нагоди святкування новорічних та різдвяних свят

21-22 січня в приміщенні ДЮСШ «Локомотив» з нагоди святкування новорічних та різдвяних свят були проведені змагання з швидких шахів.В змаганнях взяли участь 28 спортсменыв, серед яких були і ветерани шахів, і учні загальноосвітніх шкіл і спортсмени-інваліди.        За підсумками дводенної боротьби  І місце з результатом 7,5 очок із 9 можливих посів майстер ФІДЕ з Сахновщанського району Валерій Скорлупкін, ІІ-ІІІ місця згідно  коефіцієнту посіли кмс Іван Швидун та Сергій Барков, які набрали по 7 очок. Серед спортсменів-інвалідів беззаперечним лідером виявився Вячеслав Масіч, який набрав 6 очок. Серед школярів кращий результат показала Молчанова Катерина з Сахновщанського району,  ІІ місце у Євгена Котляренка (Панютинська ЗОШ №1).    

Центру та регiонам необхідно об'єднатися, щоб вирішити завдання з реформування держави, поставлені Президентом України

У 2012 році процес реформування різних галузей України входить в активну фазу. У зв'язку з цим усім регіонам разом з міністерствами необхідно об'єднати зусилля, щоб виконати всі завдання щодо реалізації реформ, поставлені Президентом України Віктором Януковичем, - підкреслив сьогодні під час наради в Харкові з представниками Донецької, Харківської, Луганської, Сумської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

Питання підвищення ефективності взаємодії центральних органів влади з регіонами дуже актуальні

Про це в ході наради Анатолія Близнюка з представниками семи регіонів України сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Питання підвищення ефективності взаємодії центральних органів влади з місцевими адміністраціями та органами місцевого самоврядування щодо втілення в життя Національної програми реформ дуже актуальні. Їх значимість, особливо зараз, коли процес реформування переміститься в регіони, важко переоцінити», - сказав він.

Необхідно разом з людьми працювати над побудовою ефективних громад

В Україні значна кількість місцевих громад настільки нечисленні, що не можуть ефективно працювати. Для вирішення цієї проблеми і зміцнення системи місцевого самоврядування на даний момент розглядається законопроект про укрупнення місцевих громад. Про це сьогодні в ході наради в Харкові з представниками Донецької, Харківської, Луганської, Сумської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

Цього року в Україні має почати працювати в тестовому варіанті електронний уряд

Необхідно створити прозорі умови доступу громадян і бізнесу до адміністративних та інших послуг, які надаються центральними органами виконавчої влади. Про це сказав сьогодні на нараді з представниками семи регіонів України Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк. Він підкреслив, що та ідеологія єдиного вікна, яка сьогодні почала реалізовуватися в країні, повинна бути системною і поширитися повсюдно.

Вибудовуючи стратегічну перспективу, необхідно враховувати значення регіональних центрів

Про це в ході наради з представниками семи регіонів України сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк. За його словами, на сьогоднішній день регіони, які беруть участь у нараді - це 45% населення країни, 70% робочого потенціалу і 40% валового регіонального продукту.

Для розвитку всіх регіонів України мають бути створені рівні умови

Для ефективної реалізації реформ в Україні всі міністерства повинні працювати з урахуванням того, як їх діяльність позначиться на роботі кожного регіону, і створювати для всіх областей рівні умови розвитку, - наголосив сьогодні в ході наради в Харкові з представниками Донецької, Харківської, Луганської, Сумської, Полтавської , Запорізької та Дніпропетровської областей Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

Співпраця Мінрегіонрозвитку з регіонами може бути ефективною лише за готовності працювати на результат, а не на процес

Виступаючи сьогодні в Харкові на нараді з представниками семи регіонів України, Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк зазначив, що такі зустрічі потрібно проводити якомога частіше, щоб виробляти єдину позицію, приймати перспективні рішення і забезпечувати зворотний зв'язок з регіонами. За його словами, перед керівництвом країни та окремих областей стоїть багато проблем, і часто не вдається виробити єдиний підхід, якій дав б можливість і на регіональному, і на державному рівні приймати правильні, зважені рішення.

Критерії оцінки ходу реформ в Україні повинні бути вироблені спільно з регіонами

Хід реформ в Україні неможливо оцінювати за критеріями, розробленими без урахування специфіки кожного регіону, - наголосив сьогодні в ході наради в Харкові з представниками Донецької, Харківської, Луганської, Сумської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк. За його словами, регіони мають взяти активну участь у розробці критеріїв, за якими буде оцінюватися їх розвиток.

Анатолій Близнюк бачить позитивні зміни в Харкові

Як сказав сьогодні на початку наради з представниками Донецької, Харківської, Луганської, Сумської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк, Харків дійсно змінився в кращу сторону. «Я давно не був у Харкові. Але люди, з якими я зустрічався, говорили мені, що він змінився. Зараз я переконався в цьому сам. Харків'яни - це люди небайдужі, патріоти. І я хочу сказати, що у Харківського регіону є молоді, амбітні керівники, які вміють і хочуть робити справу. Тому у цієї області все вийде», - сказав Анатолій Близнюк.

Розпочалася нарада Анатолія Близнюка з представниками семи регіонів України

У Харківській облдержадміністрації розпочалася нарада Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолія Близнюка з представниками Донецької, Харківської, Луганської, Сумської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Міністр виступає з доповіддю з питання напрямків взаємодії Міністерства та місцевих органів влади в реалізації політики регіонального розвитку. Харківську область на нараді представляють голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та голова Харківської облради Сергій Чернов.

На Харківщині продовжується системна робота з розвитку сільського зеленого туризму

У 2011 році Харківський обласний організаційно-методичний центр туризму, Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва, Харківський обласний центр молоді та громадська організація «Інститут соціальної політики регіону» об’єднали зусилля задля реалізації проекту, спрямованого на збільшення робочих місць на селі у сфері сільського зеленого туризму шляхом популяризації активного відпочинку серед населення регіону та залучення  до організації власної справи в цьому напрямку молодих людей, які зараз проживають у сільській місцевості. www.kharkiv.biz.ua.

Стартував зимовий Чемпіонат України зі стрибків у воду

24 січня в Києві розпочався зимовий Чемпіонат України зі стрибків у воду. На даних змаганнях вдало стартували спортсмени збірної команди Харківської області. Так Олексій Пригоров разом з Іллею Кваша (м. Миколаїв) виборов золоті медалі у синхронних стрибках з трампліну - 3 метри. У новому виді програми (командних змаганнях – мікст) 4 місце зайняли Вероніка Буйлук та Сергій Бондар. Чемпіонат триватиме до 29 січня, за його підсумками буде сформована збірна команда України для участі у Кубку світу, який відбудеться у Лондоні (Великобританія) у середині лютого 2012 року.

Харків'яни гідно виступили на 20 -му ювілейному фестивалі команд КВК «КіВіН-2012» у м.Сочі

12 - 23 січня 2012 року в м.Сочі відбувався 20-й ювілейний Міжнародний фестиваль команд КВК «КіВіН-2012». 521 команда з 175 міст, які представляли12 країн світу, приїхали, щоб продемонструвати свою майстерність та отримати право брати участь в Центральних лігах Міжнародного Союзу КВК. Харківська область була представлена шістьма командами:

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2269 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 393,48 куб. м піщано-сольових сумішей і 38 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 76 одиниць техніки і 115 дорожніх робітників. Станом на 27 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

У Харкові з робочим візитом перебуває Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк

Сьогодні у Харкові з робочим візитом перебуває Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк. В рамках візиту Міністр візьме участь у нараді з представниками Донецької, Харківської, Луганської, Сумської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Після чого поспілкується з представниками ЗМІ. Початок наради - о 10:00.

Події дня

Сьогодні, 27 січня, о 10:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться нарада Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка з представниками Донецької, Харківської, Луганської, Сумської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей. По закінченню наради - брифінг для представників ЗМІ. О 15:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62, 1 поверх) відкриється виставка робіт медиків «Їх друге покликання - 2012».

Питання про перенесення обласного архіву в нове приміщення буде вирішуватися разом з керівництвом Держархіву

Будівля обласного архіву знаходиться в аварійному стані. Сьогодні розглядається кілька варіантів приміщень, які підходять для зберігання документів Національного архівного фонду і особистих справ громадян, у тому числі і будівля міського ломбарду. Після проведення реконструкції їх можна буде використовувати, але приймати таке рішення необхідно спільно з керівництвом Держархіву. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови-керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» несе не тільки культурну, але й гуманітарну місію

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, фестиваль «Харьковская сирень» несе на собі не тільки культурну, але і гуманітарну місію. «На другому кінофестивалі Мілен Демонжо разом з президентом франкоукраїнської асоціації «Весна» Уляною Чайковської привезли обладнання для пологового будинку на Салтівському шосе. Крім того, ми отримали лист від одного з перинатальних центрів в окрузі Парижа, який готовий надати нам свою допомогу в організації роботи перинатального центру, який найближчим часом буде відкрито у нас. І все це завдяки «Харьковской сирени». Тому я хочу сказати, що цей фестиваль має дуже велику гуманітарну місію, він дає можливість не тільки пізнавати ближче людей, а й допомагати один одному», - підкреслила Вікторія Маренич.

Каналізаційний колектор 100-ї колонії забезпечить прийом стоків в загальну каналізаційну систему

Про це заявив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови-керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Самотечна частина колектора відновлена, по напірній частині роботи частково проведені. Будемо сподіватися, що навесні цього року буде забезпечений прийом усіх стоків в загальну каналізаційну систему. Затримка з виконанням робіт, в першу чергу, була пов'язана з фінансуванням, яке спочатку не було передбачено, потім воно пішло частково. Систему напірної частини колектора необхідно було заново проектувати, тому що відновлення того, що було колись вкрадено, вирізане вимагало дуже великих витрат. Ми не стали тягнути гілку в обхід і пішли по більш короткому шляху. Заощадили гроші, але за часом сам процес дещо затягнувся», - повідомив Василь Хома.

На час проведення Євро 2012 в Харкові буде організована робота штабу із забезпечення безпеки

Про це в ході прес-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. Зараз проводяться навчання та заходи, пов'язані з налагодження системи взаємодії різних структур. Це стосується не тільки силових структур, але і медицини, і санслужби. На даний момент нами опрацьовується варіант розміщення всіх служб в одному місці. Ми плануємо на початку березня запустити роботу штабу, де буде зосереджена вся інформаційна складова, де зможуть перебувати представники відповідних органів, які будуть приймати участь у виробленні рішення в разі виникнення якоїсь надзвичайної ситуації», - сказав Василь Хома.

Вікторія Маренич розповіла про гостей IV кінофестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні під час прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич назвала ряд гостей IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень». За її словами, на фестивалі будуть гості з Франції, США, Польщі, України та Росії. Зокрема, як завжди дуже вагомою буде французька гілка «Харьковской сирени» – зараз ведеться робота в цьому напрямку і розглядається безліч варіантів. Попередньо Вікторія Маренич повідомила, що розглядаються кандидатури 3 французів, у тому числі – однієї жінки.

В рамках IV кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться арт-проект «Образи»

Як повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, в рамках кінофестивалю відбудеться арт-проект «Образи», який буде складатися з виставки фотографій з образами французької акторки Мілен Демонжо та виставки ляльок, які виготовляють харківські майстри. «Коли я спілкувалася з Мілен Демонжо, я звернула увагу на величезну кількість коробок, які перебували в її квартирі. У цих коробках знаходилися її фотографії. Це роботи її першого чоловіка, який був професійним фотографом. Коробки з фотографіями були знайдені після його смерті в будинку, де він проживав», - підкреслила Вікторія Маренич.

У рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в Харкові відбудеться презентація анімаційного фільму про П'єра Рішара

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в 2013 році в рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» планується презентувати анімаційний фільм про П'єра Рішара. «Французький учасник, який до нас два роки приїжджав на фестиваль і познайомився у нас з П'єром Рішаром, знімає цей фільм. Саме на фестивалі вони вирішили створити історію життя П'єра Рішара. Зараз йде робота над цим анімаційним фільмом, і на п'ятому кінофестивалі, я думаю, ми його презентуємо», - повідомила Вікторія Маренич.

В рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в Харкові відкриється меморіальна дошка Йосипу Тимченку

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в Харкові відкриється меморіальна дошка Йосипу Тимченку, харків'янину, який створив прообраз кіноапарата. «Цього року виповнюється 120 років Йосипу Андрійовичу Тимченко. Він народився в Золочівському районі, і саме він створив той механізм, який є прообразом кіноапарату. Якби не Йосип Андрійович, можливо, і не відбувся б перший кінопоказ братів Люм'єр. Тому в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» ми відкриємо меморіальну дошку Йосипу Тимченку за адресою: Московський проспект 10/12. Саме там знаходилася майстерня цієї чудової людини», - повідомила Вікторія Маренич. Крім цього в рамках кінофестивалю буде презентовано книгу Володимира Миславського, присвячену Йосипу Тимченку.

У 2011 році архівні установи 6 районів області отримали нові приміщення

У 2011 році архівні установи 6 районів області отримали нові архівні приміщення. Також практично у всіх районах області встановлена ​​пожежна та охоронна сигналізація. Про це в ході прес-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. "У цьому році нами проведена значна робота з удосконалення роботи архівних приміщень. Коли в 2010 році був проведений аналіз, ми з'ясували, що в переважній більшості архівних установ немає пожежної, охоронної сигналізації та гідрометрів, які б визначали вологість у приміщеннях, де зберігаються документи. До того ж, у багатьох архівних установах не були відокремлені приміщення для зберігання архівних документів від адміністративної частини. Сьогодні практично в усіх архівних приміщеннях встановлени і пожежна і охоронна сигналізації. Також нами проведена робота і затверджені у всіх районах програми збереження архівного фонду», - сказав Василь Хома.

Архів документів