Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині розгорнуто 90 пунктів обігріву і гарячого харчування громадян

Як підкреслив сьогодні в ході ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на Харківщині проводиться вся необхідна робота для захисту громадян від сильних морозів.

Пункти обігріву в Харківській області забезпечені всім необхідним для надання допомоги населенню

Пункти обігріву в Харківській області забезпечені всім необхідним для надання допомоги соціально незахищеним верствам населення. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб. 31 січня він відвідав з інспекцією міста Чугуїв, Мерефа, Люботин і Дергачі, а також Чугуївський, Харківський та Дергачівський райони, та перевірив хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації Михайла Добкіна щодо планів заходів з соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, в зимовий період.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2054 км. автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 111 куб. м. піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 105 одиниць техніки і 138 дорожніх робітників. Станом на 1 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Події дня

Сьогодні, 1 лютого, о 10:00 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Викладач як суб’єкт і об’єкт освітнього процесу. Сторіччя ХХІ».  

Харківська область посіла 1 місце на чемпіонаті України з синхронного плавання серед дівчат 1994 р.н.

28–29 січня 2012 р. у м. Харкові відбувся чемпіонат України з синхронного плавання серед дівчат 1994 р.н. та молодше. Організатори змагань - Державна служба молоді та спорту України, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації. В змаганнях брали участь спортсмени збірних команд з 4 регіонів України. Збірна команда Харківської області була представлена 20 спортсменками з ДФСК «Локомотив».

В Харкові та області працюють пункти обігріву та роздачі гарячої їжі для осіб без певного місця проживання

Відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України облдержадміністрацією та райдержадміністраціями розроблено плани заходів з соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, в зимовий період. План відповідних заходів ХОДА затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації №680 від 25 листопада 2011 року. В усіх районах Харківської області установлені намети для обігріву бездомних та роздачі одягу та гарячої їжі. Вони розташовані в місцях, де найчастіше перебувають такі громадяни, зокрема біля вокзалів та автостанцій.

У Харківській області вживаються особливі заходи у зв'язку з погіршенням погодних умов

Відбулося друге засідання обласного оперативного штабу щодо забезпечення функціонування систем життєзабезпечення населення у зв'язку з складними погодними умовами під головуванням першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба. У засіданні взяли участь представники МНС, облавтодору, Гідрометеоцентру, військового гарнізону області та начальники профільних управлінь облдержадміністрації. «На сьогоднішній день Гідрометеослужба дає прогноз, що ситуація не покращиться, а буде погіршуватися. Температура буде опускатися нижче і треба бути готовими до будь-яких нештатних ситуацій», – підкреслив перший заступник губернатора. В даний час перепад температур по області складає від -18 до -26 °C.

Затверджена програма раціонального використання та охорони земель Харківської області на 2011-2015 роки

Як повідомив у ході прес-конференції начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач, в 2011 році була затверджена програма раціонального використання та охорони земель Харківської області на 2011-2015 роки. Програма не розглядалася та не приймалася в області з 2006 року. Відповідно на земельну реформу не виділялося ніяких коштів. Сьогодні загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації заходів програми, становить 679 млн. 71 тис. грн.

У 2011 році в Харківській області видано близько 21 тисячі Державних актів на право власності на земельну ділянку

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач, протягом 2011 року на Харківщині було видано близько 21 тисячі Державних актів на право власності на земельну ділянку. «В цілому по Харківській області за 2011 рік громадянам було видано 20 тисяч 652 Державних акта на право власності на земельну ділянку. Крім того, видано 305 держактів юридичним особам, а також зареєстровано 311 Державних актів на право постійного користування земельною ділянкою. Також складено 313 тисяч 759 договорів оренди», - повідомив Михайло Клепач.

У 2011 році у Харківській області продано 93 земельні ділянки державної та комунальної власності

У 2011 році в області продано 93 земельні ділянки державної та комунальної власності загальною площею 29,41 тис. на суму 63 млн. 551 тис. грн. До бюджетів усіх рівнів від продажу зазначених земельних ділянок надійшли кошти у сумі 43 млн. 513 тис. грн. До державного бюджету 4 млн. 351 тис. грн., до місцевого - 39 млн. 162 тис. грн. Про це у ході прес-конференції сказав начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач. Також, за його словами, в області проводиться грошова оцінка земель населених пунктів та земель несільськогосподарського призначення.

На Харківщині ведеться робота з розмежування земель державної та комунальної власності

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач, на Харківщині підлягає розмежуванню 1 мільйон 294 тисячі ділянок земель державної власності. За його словами, в регіоні ведеться активна робота в цьому напрямку.

Відбулося засідання оргкомітету з питань проведення в Україні Року спорту та здорового способу життя

31 січня в Києві в Національному університеті фізичного виховання та спорту під головуванням Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника та начальника Державної служби молоді та спорту України Равіля Сафовича відбулося засідання організаційного комітету з питань проведення в Україні Року спорту та здорового способу життя, а також нарада з питань співпраці Державної служби молоді та спорту України із регіональними управліннями. Харківську область представили начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця та заступник начальника Головного управління Сергій Христоєв. Дмитро Перепелиця візьме участь в обговоренні заходів запланованих в Україні, та Харківській області зокрема, на 2012 рік – Рік спорту та здорового способу життя.

Майже 80% громадян Харківської області вже приватизували свої земельні ділянки

На сьогоднішній день в Харківській області право на приватизацію земельних ділянок мають 663 тис. 906 громадян. 526 тис. 771 громадянин вже приватизували свої земельні ділянки за рішенням відповідних рад, що складає 79,3%. Про це сьогодні у ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач. Також, за його словами, у 2011 році громадянами укладено 169,355 договорів оренди земельних ділянок на площі 932 тис. га. Загальна сума орендної плати, згідно договорів оренди на землю, укладених між власниками земельних ділянок та орендарями, складає 290 млн. 807 тис. грн. Станом на 1 січня 2012 року виплачено 99,7% від загальної суми.

Харківський аеропорт відкриває нові напрями міжнародного та внутрішнього сполучення

27 січня в Міжнародному аеропорту «Харків» пройшла перша регіональна спеціалізована конференція «Літаємо з Харкова». Її учасниками стали представники міжнародних авіакомпаній, Харківської міської ради, Харківської облдержадміністрації, топ-менеджери провідних туристичних агентств України, а також керівники підприємств транспортної інфраструктури міста. Загалом конференція зібрала для обговорення актуальних проблем галузі близько 30 компаній. Представники Міжнародного аеропорту «Харків» ознайомили присутніх з програмою підготовки повітряних воріт Слобожанщини до проведення в місті матчів Євро-2012, а також розповіли про найближчі плани з розвитку аеропорту.

На Харківщині вживають всіх заходів щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію області

30 січня під головуванням заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука відбулося чергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській обласній державній адміністрації. На засіданні, у зв’язку із складною ситуацією в Російській Федерації стосовно африканської чуми свиней, було прийнято рішення про посилення заходів щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Харківської області.

В рамках проекту «Нове життя»  відкрито перший перинатальний центр у Кіровограді

Сьогодні Президент України Віктор Янукович відкрив у Кіровограді перинатальний центр, який став першим в Україні, збудованим в рамках проекту «Нове життя». «Програма «Нове життя» - це приклад державно-приватного партнерства», - заявив глава держави в ході відкриття перинатального центру.

Створено єдиний бібліотечно-інформаційний простір для дітей Харківщини

27 січня у Харківській обласній бібліотеці для дітей відбулась урочиста церемонія відкриття Регіонального сайту дитячих бібліотек Харківської області   «Бібліомістечко – дитячий простір» (http://bibliomiste4ko.kharkiv.ua/)      Начальник Управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов дав високу оцінку проекту, відзначивши, що саме бібліотеки, бібліотечні працівники стоять в авангарді тих змін в нашій області, які зараз відбуваються, у тому числі в плані інформаційного забезпечення. А дитячі бібліотеки завдяки своїм особливим формам роботи привертають увагу до книги, яка незалежно від сучасних інформаційних технологій залишається основою для підростаючого покоління.      Створення цього сайту стало можливим завдяки гранту, який виграла бібліотека у квітні 2011 року в рамках програми «БІБЛІОМІСТ».

Спільними зусиллями підприємств-власників та органів виконавчої влади непрацюючі дитячі заклади оздоровлення області мають бути відновлені

30 січня Головним управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА була проведена робоча нарада із керівниками ДП «Завод ім. Малишева», ДП «Завод Електроважмаш», представниками Чугуївської районної державної адміністрації, власниками дитячого закладу «Дубрава» з питання відновлення роботи дитячих закладів оздоровлення «Червона гвоздика», «Лісова казка» та «Дубрава» влітку 2012 року.     За словами, директора ДП «Електроважмаш» В'ячеслава Рубцова   спільно із Чугуївською райдержадміністрацією проведена робота з передачі дитячого закладу оздоровлення «Лісова казка» у власність територіальних громад Чугуївського району. На сьогодні пакет документів очікує погодження у Державному агентстві України з управління державними корпоративними правами та майном.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1900 км. автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 318,75 куб. м. піщано-сольових сумішей і 15 т. солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 123 одиниці техніки і 160 дорожніх робітників. Станом на 31 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Борщовий набір в Харківській області подешевшав в 1,7 рази

Як заявив в ході прес-конференції 30 січня віце-губернатор Юрій Сапронов, борщовий набір, який складається з капусти, картоплі, цибулі, моркви, буряка, помідорів, часнику і солі, подешевшав в 1,7 рази. «На 1 січня 2011 року цей набір коштував 33,37 грн., а на 1 січня 2012 року його сукупна вартість знизилася до 19,52 грн.», - зазначив Юрій Сапронов.

У Харкові освітяни тренуватимуться готувати аплікаційний пакет на конкурс програми Темпус

3 лютого на базі Харківського гуманітарного університету „Народна українська академія” відбудеться тренінг-семінар „Успіх у програмі ТЕМПУС – це реально!”. Головна мета заходу: інформування про можливості, які надаються програмою ТЕМПУС, формування навичок підготовки проектної пропозиції для участі у конкурсах програми, знайомство з успішними практиками участі у програмі.

Керівництво Харківської області створює всі умови для інвесторів

Харківська облдержадміністрація робить все можливе для того, щоб інвестору в Харківській області було краще, ніж в будь-якому іншому регіоні України. Про це в ході прес-конференції сказав заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, зараз ведуться переговори з двома іноземними компаніями.

На підготовку до Євро-2012 Харків витратив 10 млрд. 397 млн. грн.

Про це в ході прес-конференції 30 січня повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «З них кошти державного бюджету - 3,14 млрд. грн. (29% від загальних витрат); обласного та міського бюджету - 1,031 млрд. грн. (10%); кошти інвесторів - 6,357 млрд. грн. (61%), у тому числі кошти DCH - 2,39 млрд. грн. (23% від загальних витрат або 34,6% від витрат інвесторів)», - поінформував Юрій Сапронов.

У Харківській області збільшилася кількість підприємців

«За підсумками 2011 року в Україні свою реєстрацію ліквідували 245 тис. 83 підприємства, подали заяви на реєстрацію 176 тис. 728 осіб. Чистий відтік у масштабах країни близько 70 тис. осіб. Харківська область - одна з семи областей України, де зареєстровано приріст суб'єктів підприємницької діяльності на 501 особу», - повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 31 січня о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайла Клепача.

Співробітникам заводу Шевченка виплатять всю заробітну плату навіть за умови банкрутства підприємства

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «На 1 січня 2012 року на заводі Шевченко заборгованість із заробітної плати становить понад 26 млн. грн. Рік тому ця сума була на 2 млн. грн. менше. Підприємство знаходиться в режимі санації. Зараз вирішується питання про банкрутство заводу. Але люди отримають всю свою заробітну плату, навіть якщо буде зроблено повне банкрутство підприємства», - сказав Юрій Сапронов.

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області збільшився в 2011 році

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області за січень-листопад 2011 року збільшився на 27,5% порівняно з січнем-листопадом 2010 року і склав 3,7 млдр. дол США. Про це в ході прес-конференції заявив заступник губернатора Юрій Сапронов. Він також повідомив, що експортні поставки в січні-листопаді 2011 року склали 1661 млн. дол США, що на 29,6% більше, ніж у січні-листопаді 2010 року, імпортні надходження зросли на 25,9% і склали 2060 млн. дол США. «Експорт у нас зростає швидше, ніж імпорт», - підсумував Юрій Сапронов.

Збірна Нідерландів буде розміщуватися в «Superior Hotel» напередодні своїх матчів

Офіційна група збірної Нідерландів буде прилітати до Харкова напередодні своїх матчів 9, 13 і 17 червня. Для їх розміщення вибрані «Superior Hotel», а також попередньо – база в «Сонячному». Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Харківська область – одна з найперспективніших в Україні

Про це в ході прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Сьогодні Національне агентство із залучення інвестицій вважає Харківську область однією з найперспективніших в Україні. Крім цього, за підсумками рейтингу конкурентноздатності регіонів, який щорічно проводить Фонд ефективного управління спільно з Всесвітнім економічним форумом, Харківська область знаходиться на 3 місці, а в 2010 році була на 7. Також, Харківська область – це одна з 2 областей, яка була запрошена Національним агентством з інвестицій у світове роуд-шоу, яке проводилося спочатку в Європі, потім на Близькому Сході, а після в Південно-Східній Азії. На роуд-шоу були представлені харківські проекти Технополіс «П'ятихатки», «Село майбутнього», IT-парк «Інтеллектроніка» і «Український світ» (виробництво світлодіодних світильників). Весь роздатковий матеріал, який у нас був, а на кожне місто було по 200 примірників в електронному та друкованому вигляді інформації, був розданий. Це означає, що інтерес до нашого регіону є», – зазначив Юрій Сапронов.

Зведення будівлі для експериментальної дослідницької установки «Джерело нейтронів» розпочалося цього року

Цього року почалося будівництво будівлі для експериментальної дослідницької установки «Джерело нейтронів», заснованої на підкритичній збірці. Монтаж обладнання повинен початися в IV кварталі 2012 року. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, проведені тендери на будівельні роботи, та визначено генпідрядник-це харківська компанія «Стальконструкція», яку очолює заслужений будівельник України Сергій Євель.

Архів документів