Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Робота пунктів обігріву в Нововодолазькому районі

Як повідомила голова Нововодолазької райдержадміністрації Світлана Ротач, станом на 3 лютого на території району відкрито 3 стаціонарних пункти обігріву: в приміщенні сільської лікарської амбулаторії с.Охоче, в приміщенні сільської медичної амбулаторії с.Старовірівка, в хірургічному корпусі Нововодолазької ЦРЛ ( вул Пушкіна,16), де передбачені 4 ліжка для безпритульних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, які опинилися у скрутному становищі. Додатковий пункт обігріву також відкрито біля автостанції в приміщені кафе-бару "Світлана". За цей час за допомогою звернулися 2 особи. Загинувших від переохолодження, в районі немає.

Об'єднання зусиль центральних і регіональних органів влади надасть набагато більше можливостей у розвитку інноваційної діяльності

«У рейтингу діяльності регіонів, який щоквартально складає Міністерство економіки України, є 2 показника, які безпосередньо пов'язані з темою підписаного сьогодні договору. Перший показник - кількість інноваційних підприємств на території регіону. За цим показником Харківська область посідає 2 місце в Україні. Другий показник - кількість випущеної інноваційної продукції на душу населення. Тут ми посідаємо 7 місце. Частка інноваційних підприємств на промисловій карті регіону як і в цілому в Україні залишає бажати кращого. Нам необхідно створювати додаткові переваги і на законодавчому рівні, і на регіональному для того, щоб ми могли зацікавлювати людей вкладати гроші в нові наукові розробки, технології, купувати нове обладнання і займатися випуском високотехнологічної інноваційної продукції. В цьому плані об'єднання зусиль центральних і регіональних органів влади надасть незрівнянно більші можливості», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Успіхи в інноваційному розвитку Харкова – це успіхи в інноваційному розвитку всієї країни

«Вигода для Харкова – це вигода для України, а успіхи в інноваційному розвитку Харкова – це успіхи в інноваційному розвитку всієї країни. Сьогодні об'єднуються ініціативи, які є на центральному та місцевому рівнях. Інструментарій, який зараз створюється для розвитку інноваційної складової економіки країни, поєднується з тими напрацюваннями та елементами інноваційних систем, які зформувалися за останні роки в Харкові», – зазначив під час брифінгу за підсумками підписання Угоди про співпрацю між ХОДА, обласною радою та Національним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації глава агентства Володимир Семиноженко.

Підписання угоди - це ще один логічний крок у низці вжитих нами заходів зі створення логічної системи управління економікою. Михайло Добкін

Угода про співпрацю між Харківською обласною адміністрацією, обласною радою та Національним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації надасть Харківщині розширені можливості для створення єдиної інноваційної системи управління економікою, - наголосив сьогодні в ході підписання документа голова ХОДА Михайло Добкін.

Підписано угоду про співробітництво між ХОДА, обласною радою та Національним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації

Сьогодні в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і голова Національного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко підписали Угоду про співробітництво між обласною адміністрацією, обласною радою і Національним агентством. Головна мета підписання цього документа - створення в Харківській області належних умов для інноваційного розвитку регіону, а також для залучення інвестицій у наукомісткі сектори виробництва.

Ситуація у Зміївському районі перебуває під постійним контролем обласного оперативного штабу

Як повідомив голова обласного оперативного штабу – перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, 2 лютого о 21:20 сталась пожежа на електричній трансформаторній підстанції ПС-110/6 кВт насосна ПХК Геївка потужністю 10Квт в с. Геївка Зміївського району. Внаслідок пожежі знеструмлені 4 населених пункти: с. Геївка, с. Суха Гомольша, с. Нижній Бишкин і с. Черкаський Бишкин із загальною чисельністю мешканців 977 осіб (394 домоволодіння) та Нижньобишкинська ЗОШ 1-3 ступенів. Постраждалих під час пожежі немає.

Робота пунктів обігріву в Ізюмському районі

За повідомленням Ізюмської райдержадміністрації, з метою попереджання випадків обмороження і загибелі людей на території району передбачені  6 стаціонарних пунктів обігріву безпритульних громадян: на базі Червонооскільської та Заводської амбулаторій загальної практики сімейної медицини, на базі Територіального центру Студенокської сільської ради та Територіального центру Бугаївської сільської ради .   Два пункти розташовані в м.Ізюмі: в районі  міського ринку, в приміщенні Територіального центру соціального обслуговування (вул. Пушкінська, 34) та в районі залізничного ринку (вул. Київська, 6). В середньому за добу до міських пунктів звернулося 12-14 осіб. Осіб, що загинули від переохолодження, в районі немає.

Оперативна обстановка в Харківській області станом на 3 лютого

Перший заступник голови ХОДА - начальник Харківського обласного оперативного штабу з питань життєзабезпечення в період сильних морозів Валентин Дулуб поінформував про ситуацію в області, яка склалася у зв'язку з сильними морозами, а також про роботу, яка проводиться в цьому напрямку.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 660,5 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 67 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 87 одиниць техніки і 125 дорожніх робітників. Станом на 3 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Події дня

Сьогодні об 11:00 у Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться підписання Угоди про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою та Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України. Після підписання - брифінг голови ХОДА Михайла Добкіна та голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимира Семиноженка. Тел.: 700-03-31, 700-17-49; О 12:00 у Харківському історичному музеї (вул. Університетська, 5) відбудеться засідання круглого столу на тему: "Локальні війни очима харків'ян"; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада ХОДА з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради 15.07.2011 з питання “Про аналіз використання виділених під будівництво земельних ділянок, визначення земельних ділянок, які тривалий час не використовуються і на яких не проводяться будівельні роботи”. 2. Про стан проходження опалювального сезону 2011-2012 років. 3. Про стан розрахунків за електричну енергію та природний газ споживачів області за підсумками 2011 року.

Порив водогону холодної води в районі ст. метро «Архітектора Бекетова» ліквідовано

Станом на 18:15 2 лютого аварійна ситуація, яка виникла сьогодні о 4:30 в результаті пориву на магістралі холодного водопостачання в Київському районі по вул. Пушкінській в районі ст. метро «Архітектора Бекетова», була ліквідована аварійно-відновлювальними бригадами КП «Харківводоканал». Як повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, централізоване водопостачання житлових будинків по вул. Пушкінській відновлено. Під час відсутності водопостачання, мешканцям було забезпечено підвіз води.

Розмір мінімальної пенсії буде збільшений до розміру мінімальної зарплати

«Президент України Віктор Янукович поставив завдання збільшити мінімальну пенсію до рівня мінімальної заробітної плати. Зараз мінімальна пенсія становить 822 грн., а мінімальна зарплата - 1070 грн. У країні 8,5 млн. пенсіонерів отримують мінімальну пенсію. У державному бюджеті цього року необхідно передбачити кошти на збільшення мінімальних пенсій. Крім цього, поставлене завдання, збільшивши мінімальну пенсію, не допустити соціальної несправедливості. Тому буде проведено відповідний перерахунок, і розмір пенсій тих людей, які за сукупністю заслуг отримували пенсію більше мінімальної, також збільшиться», - зазначив сьогодні в ході зустрічі з жителями Вовчанського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У 2012 році почнеться будівництво полігону ТПВ у Вовчанському районі

Найближчим часом розпочнеться робота з будівництва полігону твердих побутових відходів у Вовчанському районі, - повідомив сьогодні в ході робочої поїздки до Вовчанського району голова ХОДА Михайло Добкін. «Я думаю, що будівництво буде розбито на кілька черг. Цього року ми виділимо частину коштів для того, щоб там почали наводити порядок, купили необхідну техніку, обгородили місце і організували систему прийому та складування там ТПВ», - повідомив глава області.

Робота пунктів обігріву у Вовчанському районі

«У наш пункт із гарячим харчуванням, чаєм і польовою кухнею звертаються люди, які в силу певних соціальних проблем опинилися в тяжких умовах. Напевно, у Харкові такі пункти більш популярні в зв'язку з тим, що бездомних у місті значно більше, ніж в районах, але, тим не менш, пункт обігріву в Вовчанському районі працює, він корисний і важливий людям. Я думаю, дуже правильно, що обласна державна адміністрація дала розпорядження встановити пункти обігріву по всій Харківській області», – повідомив сьогодні голова Вовчанської райдержадміністрації Віталій Панов. Він також відзначив, що перебоїв з поставками хліба в районі немає, тому що всі керівники сільських і селищних рад отримали інструкції щодо забезпечення населення продуктами харчування. Всі служби працюють в штатному режимі, а на випадок непередбачених обставин створено 17 аварійних бригад.

У Вовчанському районі планується побудувати критий фізкультурно-оздоровчий комплекс

Про це під час зустрічі з мешканцями Вовчанського району сказав голова Харьковсокй облдержадміністрації Михайло Добкін. «У нас була розмова з керівником Вовчанського району про те, що необхідно побудувати критий фізкультурно-оздоровчий комплекс. В минулому році ми побудували вже три таких спорткомплекси: з хорошим спортивним залом, роздягальнями, душовими та медичним кабінетом. Я думаю, в цьому році ми почнемо будівництво комплексу і у вашому районі. Тим паче, що проект розробляти не потрібно. У нас він вже є. Якщо нічого не перешкодить, то в цьому році комплекс буде відкрито», - пообіцяв Михайло Добкін мешканцям району.

Оперблок Вовчанської РЦБ за рівнем відповідає кращим операційним медичних установ Харкова

Сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін прокоментував відкриття оновленого операційного блоку Вовчанської центральної районної лікарні. «Створення сучасних операційних блоків веде до серйозних змін в показниках по відновленню здоров'я громадян. Можливості цього операційного блоку нічим не відрізняються від можливостей медичних установ Харкова», – зазначив він.

Михайло Добкін візьме участь у програмі «Час влади» на обласному телебаченні

Сьогодні о 19.30 в ефірі Харківської обласної телерадіокомпанії почнеться програма «Час влади» за участю голови ХОДА Михайла Добкіна. Повтор програми можна буде подивитися в ефірі ХОД ТРК у суботу 4 лютого о 18.00.

Сума інвестицій держави в Харківську область у 2011 році склала більше 1 млрд. грн.

Про це в ході робочої поїздки до Вовчанського району повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «У 2011 році НАК «Нафтогаз Україна» профінансував потреби області на 100 млн. грн. Ще 120 млн. грн. були отримані у вигляді субвенцій з державного бюджету. А якщо додати ще фінансування міністерських програм, зокрема, будівництво доріг та вивезення пестицидів, то в цілому сума інвестицій держави в наш регіон становить більше 1 млрд. грн. Упевнений, що цього року обсяг фінансування не зменшиться, а навіть стане більшою», - зазначив Михайло Добкін.

У 2012 році темпи відкриття нових дитячих садків будуть не меншими, ніж  попереднього року. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході робочої поїздки до Вовчанського району голова ХОДА Михайло Добкін, у 2012 році робота по відкриттю нових дошкільних дитячих установ у районах області буде не менш активною, ніж у 2011 році. «Минулого року в області було відкрито 30 дитячих садків, в місті Харкові - 10. На такому ж рівні буде організована ця робота і в 2012 році», - підкреслив глава області. Також він зазначив, що фінансування наразі не визначено. «У нас є список об'єктів, які ми плануємо відкрити цього року, і коли буде визначено фінансування, можна буде вже конкретно говорити про терміни здачі цих об'єктів», - повідомив Михайло Добкін.

Лікувальну амбулаторію селища Вільча планується забезпечити новим медичним обладнанням

Сьогодні в ході робочої поїздки до Вовчанського району голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що лікувальна амбулаторія в селищі Вільча потребує заміни медичного обладнання. За його словами, найближчим часом там буде оновлено стоматологічний кабінет, а також частину діагностичного та терапевтичного обладнання.

Михайло Добкін ознайомився з роботою пунктів обігріву у Вовчанському районі (оновлено)

Сьогодні під час робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою пунктів обігріву у Вовчанському районі. Як поінформували співробітники пункту, протягом доби по допомогу звертається у середньому 12 людей. Протягом сьогоднішнього дня пункт обігріву відвідало 18 осіб. Михайло Добкін зазначив, що в Харківській області згідно з планом дислокації розгорнуті всі заплановані пункти обігріву. «Специфіка така, що здебільшого люди без певного місця проживання концентруються в Харкові, і пункти, що знаходяться там, користуються підвищеним попитом. У сільській місцевості люди також звертаються по допомогу, але в набагато меншій кількості. Враховуючи, що навіть одне врятоване життя варте того, щоб проводити цю роботу, пункти обігріву працюватимуть до закінчення морозів», – підкреслив він.

Харківщина та Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України підпишуть Угоду про співробітництво

3 лютого 2012 року об 11.00  у приміщенні Малої зали Будинку Рад відбудеться підписання Угоди про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою та Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України. Після підписання Угоди запланований брифінг голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна та голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимира Семиноженка.

Робота пунктів обігріву в Золочівському районі

Як повідомили в Золочівській райдержадміністрації, станом на 02 лютого на базі інфекційного відділення КП «Золочівська ЦРЛ» для безпритульних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі створений 1 цілодобовий пункт обігріву населення. Також у населених пунктах на території району додатково створені 6 тимчасових пункти обігріву. У десяти сільських радах створено пункти роздачі теплого одягу і взуття, у семи – пункти роздачі гарячої їжі. На сьогодні до лікувальної установи за допомогою звернулися три мешканця району. Осіб, які загинули від переохолодження, в районі немає. Всі об’єкти життєдіяльності працюють в звичайному режимі. Станом на 02 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Золочівському районі забезпечено.

Робота пунктів обігріву в Зачепилівському районі

У Зачепилівському районі з метою попереджання випадків обмороження і загибелі людей, забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності утворений районний оперативний штаб. Як повідомили в райдержадміністрації, передбачені 22 стаціонарних місця обігріву у Зачепилівській лікарні та 7 її амбулаторіях. В них також чергують працівники територіального центру для роздачі теплого одягу та взуття. Станом на 02 лютого в лікарні знаходиться 5 осіб, що з власної волі не обігрівали свої домівки. Також на центральній площі селища для обігріву та харчування людей встановлено пересувний пункт обігріву, де всім постраждалим надається гарячий чай, бутерброди, польова каша. До нього звернулися 3 чоловіка. Осіб, які загинули від переохолодження, в районі немає.

Михайло Добкін вручив керівництву Вовчанського району сертифікат на отримання цифрового рентгенодіагностичного комплексу «Медікс» (уточнено)

Сьогодні під час зустрічі з жителями Вовчанського району голова облдержадміністрації Михайло Добкін вручив голові Вовчанської райдержадміністрації Віталію Панову сертифікат на отримання цифрового рентгенодіагностичного комплексу «Медікс» на загальну суму 2 099,7 тис.грн. Комплекс створений на основі універсального телекерованого стола-штативу і спроможний виконувати комплексні рентгенографічні та рентгеноскопічні дослідження. Це сучасне обладнання надходить до області на підставі та за рахунок цільової субвенції, отриманої Харківщиною в 2011 році.

Михайло Добкін відкрив оновлений операційний блок Вовчанської центральної районної лікарні

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко взяли участь у відкритті оновленого операційного блоку міжрайонного центру – Вовчанської центральної районної лікарні. Відкриття оновленого операційного блоку дозволить хірургам, травматологам, акушерам-гінекологам лікарні проводити оперативні втручання на другому рівні медичної допомоги в сучасних умовах, із забезпеченням всіх необхідних санітарних та технічних вимог. Якість ремонтних робіт та їх конструктивні рішення є на рівні операційних Обласної клінічної лікарні та установ Академії медичних наук.

Ситуація з системами життєзабезпечення Харківської області стабільна

«В цілому в Харківській області ситуація стабільна, всі підприємства життєдіяльності працюють в нормальному режимі, населення області отримує всі необхідні послуги в повному обсязі», – повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації – керівник обласного оперативного штабу Валентин Дулуб. За його словами, всі аварійні ситуації оперативно ліквідуються. Наприклад, 1 лютого о 19:00 в м. Ізюм було виявлено пошкодження запірної арматури трубопроводу Д-80 мм котельні по вул. Скрипника, 12-а. О 20:40 пошкодження було усунене, а о 21:20 відновлено теплопостачання будинків.

Оперативна обстановка в Харківській області станом на 2 лютого

Перший заступник голови ХОДА - начальник Харківського обласного оперативного штабу з питань життєзабезпечення в період сильних морозів Валентин Дулуб поінформував про ситуацію в області, яка склалася у зв'язку з сильними морозами, а також про роботу, яка проводиться в цьому напрямку.

Робота пунктів обігріву в Близнюківському районі

Станом на 2 лютого на території Близнюківського району в місцях, де найчастіше перебувають громадяни, створений 51 пункт обігріву населення. Один з пунктів розташовано на першому поверсі адмінбудівлі РДА.  Як повідомили в райдержадміністрації, окрім пунктів обігріву на базі територіального центру працюють пункти роздачі одягу та взуття. В КП «Близнюківська ЦРЛ» передбачені ліжка для безпритульних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, які опинилися у скрутному становищі. Осіб, що загинули від переохолодження, в районі немає.  

У с. Новоолександрівка Вовчанського району відкрита реконструйована амбулаторія сімейного лікаря

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма та перший заступник голови Харківської голови облради Олена Олешко взяли участь у відкритті реконструйованої амбулаторії сімейного лікаря у с. Новоолександрівка Вовчанського району.

Архів документів