Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 960 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 70 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 84 одиниці техніки і 121 дорожній робітник.

Організація прес-турів дає можливість більше дізнатися про Харківську область

Як повідомила сьогодні в ході ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, організація українських прес-турів дає можливість оточуючим більше дізнатися про Харківську область.

У 2012 році на базі прес-центру ХОДА працюватиме політичний прес-клуб

Як повідомила сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, з лютого на базі прес-центру обласної адміністрації розпочне свою роботу прес-клуб, присвячений майбутнім виборам до Верховної Ради Україні.

У 2011 році офіційний сайт Харківської облдержадміністрації відвідали майже 500 тис. інтернет-користувачів

«У 2011 році офіційний сайт Харківської облдержадміністрації продовжував активно працювати в режимі інформаційного агентства. За минулий рік сайт відвідали майже 500 тис. інтернет-користувачів. Це хороший показник, і в 2012 році ми хочемо продовжувати працювати на такому ж високому рівні», – заявила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

У 2012 році виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області» продовжить свою роботу в новому форматі

Як повідомила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в поточному році продовжиться робота виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області». У 2011 році виставка-ярмарок працювала в кожному районі Харківської області, але в 2012 році захід дещо змінить формат, що дозволить значно розширити можливості виставки-ярмарку.

У Харківській області діє єдина в Україні Школа юного журналіста

«Минулого року управлінням була ініційована така нестандартна робота, яка не згадувалася в числі завдань ні в одному Положенні або напрямку діяльності. Ми були піонерами, і до сих пір є єдиними в Україні, хто створив Школу юного журналіста. Ми запросили старшокласників шкіл Харківської області, і вони з великим задоволенням відвідують заняття. Крім практичних знань вони також мають можливість відвідувати цікаві виставки і бувати на екскурсіях в різних місцях», – заявила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

Рівень районних комунальних ЗМІ Харківської області підвищується

Управлінням у справах преси та інформації ХОДА ведеться активна робота з районними ЗМІ. Як наголосила сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління Вікторія Маренич, в першу чергу ця робота направлена на покращення умов роботи журналістів в районних виданнях, а також на поліпшення якості видань. «У 2011 році ми собі поставили завдання налагодити відносини з районними засобами інформації та надати їм максимальну допомогу, перш за все, в отриманні з обласного бюджету необхідних для розвитку коштів. Робота була проведена, є хороші результати, які виражаються, в тому числі, і в кількості передплатників районних видань. Це говорить про те, що поліпшується якість районної преси, поліпшуються умови роботи районних журналістів», – підкреслила Вікторія Маренич.

«Чай з губернатором» виходитиме в ефірі обласного телебачення щомісячно

«Минулого року ми активно почали працювати над таким проектом, як спілкування голови облдержадміністрації з журналістами у форматі «без краваток», яке ми назвали "Чай з губернатором"», – повідомила сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. Вона додала, що в минулому році стартувала телеверсія цього проекту, і тепер «Чай з губернатором» щомісяця буде виходити в ефірі обласного державного телебачення.

2011-й рік став знаковим для Харківської облдержадміністрації в інформаційному плані

Як повідомила сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, у 2011 року управлінням була проведена 201 прес-конференція (на 83 більше, ніж в 2010) і 90 прес-турів, з них 30 - за участю голови ХОДА Михайла Добкіна. «Наша робота в цьому напрямку буде продовжуватися і в 2012 році. Після свят ми одразу ж активно включилися в роботу по організації різних заходів, створенню інформаційних приводів для того, щоб у 2012 році облдержадміністрація, і її прес-центр зокрема, стали справжнім центром спілкування та обміну думками», – підкреслила Вікторія Маренич.

Події дня

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція депутата Харківської облради, радника голови ХОДА з правових питань, співавтора законопроекту нового кримінально-процесуального кодексу України, ректора ХНУВС, доктора юридичних наук, професора, академіка Академії правових наук України, заслуженого юриста України, Почесного громадянина м.Харкова Олександра Бандурки. Тема «Нова редакція Кримінально-процесуального кодексу».

Театр музичної комедії може переїхати в нову будівлю до початку Євро-2012

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «До цього нас спонукає режим оптимізації та економії. Виходить парадоксальна ситуація - Театр музичної комедії знаходиться в орендованому приміщенні. Але чим більше він вкладає коштів у благоустрій, тим більше стає і сума орендної плати. З 200 тис.грн. вона зараз, фактично, піднялася до 1 млн.грн., плюс близько півмільйона гривень оплати за енергоносії. Платити такі кошти зараз, в режимі обмеженості матеріальних ресурсів, на мій погляд, просто нераціонально. 

Пожежний Євген Кизименко отримає матеріальну допомогу в розмірі 10 тисяч гривень від Харківської обласної адміністрації

З ініціативи голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна комісія з питань надання одноразової адресної грошової допомоги жителям Харківської області, які опинилися в складній життєвій ситуації, розглянула звернення про надання допомоги пожежному Євгену Кизименко. При гасінні пожежі в селі Борщагівка Балаклійського району він отримав серйозні травми і зараз у важкому стані перебуває в реанімаційному відділенні Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги імені професора Мещанінова. Комісією ухвалено рішення про виділення Євгену Кизименко матеріальної допомоги в розмірі 10 тисяч гривень.

Робота з оптимізації мережі закладів культури буде продовжуватися

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Зараз ми, як і в минулому році, продовжуємо роботу з оптимізації мережі закладів культури Харківської області, активізації роботи з творчими спілками та інформатизації. Зокрема, ведеться робота по створенню електронної бібліотеки на базі універсальної наукової бібліотеки. Крім цього, будемо розвивати матеріально-технічну базу клубних установ», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

У 2011 році був зроблений системний крок у розвитку туристичної сфери Харківської області

Як зазначив сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, у 2011 році був зроблений системний крок у розвитку туристичної сфери Харківської області. Зокрема, в області створено комунальне підприємство «Центр розвитку туризму», Інформаційно-туристичний центр, відкриті 2 інформаційно-туристичних пункти в Харкові (на Південному вокзалі та в аеропорту), а також кілька філій інформаційно-туристичних пунктів в Районних центральних бібліотеках області.

Установи театрально-концертної сфери можуть самі себе утримувати

Як повідомив в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, на сьогоднішній день театри Харківської області готові до такої форми роботи, коли держава забезпечує мінімальну заробітну плату для співробітників театрально-концертної сфери, а всі інші видатки установи будуть оплачувати з власних засобів. «Плюс тут у тому, що ми можемо скільки завгодно агітувати установу, щоб вона економила. Але тільки коли адміністрація театру буде розуміти, що розрахунки за енергоносії лягають на їхні плечі, тоді вони почнуть стежити за тим, щоб електроенергія використовувалася за потребою», - сказав Дмитро Кузнєцов.

Театр ім. Шевченка посідає перше місце серед харківських театрів за власними доходами

Харківський державний академічний драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка практично подолав кризу і перебуває на першому місці за власними доходами серед харківських театрів. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Не так давно ми вели мову про кризові явища, які відбувалися в деяких харківських театрах. Зокрема, в театрі Шевченка. На сьогодні хочу вам доповісти, що негативні процеси на даний момент на 90% подолані. У творчій частині ми бачимо чудові прем'єри, які підкріплюються фінансово-господарським результатом. Театр Шевченка першим з харківських театрів подолав 2-мільйонний рубіж по власних доходах. В даний час він знаходиться на першому місці з цифрою 2 млн. 380 тис. грн.», – заявив він.

Усі творчі колективи, які працювали на базі культурного центру «Юність», переведені в більш комфортні приміщення

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, незважаючи на те, що приміщення Харківського українського культурного центру «Юність» на даний момент не використовується, всі творчі колективи, які працювали там, переведені в більш комфортні умови.

У 2012 році капітальний ремонт районних будинків культури, в основному, буде завершено

Про це в ході прес-конференції заявив начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За його словами, за останні 2 роки завдяки субвенції з державного бюджету в області були проведені ремонти районних будинків культури. Вже затверджені кошти, заплановані на 2012 рік. «У поточному році ми, в основному, закінчимо капітальний ремонт районних будинків культури, і вже з 2013 року можемо починати вести мову про те, щоб розширювати цю географію і займатися сільськими будинками культури. Це питання піднімалося на Колегії Міністерства культури, оскільки без підтримки держави досить швидко привести в нормальний стан сільські будинки культури неможливо», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Завдяки програмі «Бібліоміст» Харківська область вийшла на новий рівень інформатизації закладів культури

Завдяки програмі «Бібліоміст» було подвоєно кількість комп'ютерів в установах культури Харківської області. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «У рамках програми «Бібліоміст» були не просто комп'ютеризовані бібліотеки. Завдяки їй ми вже вийшли на новий рівень, ми говоримо про інформатизацію закладів культури Харківської області», – підкреслив він.

У 2011 році була створена управлінська вертикаль з установами культури Харківської області

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, одним з основних успіхів у цій сфері в 2011 році стало створення вертикалі управління, яка значно розширює можливості розвитку для кожного з напрямів.

Близько 2000 відвідувачів зібрала виставка «Про гендер цікаво»

На виставці були представлені експонати першого та єдиного в Україні, на пострадянському просторі та у Східній Європі, ґендерного музею – Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху. Художні та фотопроекти, панорами соціальних ролей, дитячі малюнки розповідали та демонстрували яким чином відбувається процес ґендерного конструювання в суспільстві, що таке ґендерні стереотипи, яку роль відігравали та відіграють жінки в історичному процесі, яким чином змінюються соціальні ролі жінок і чоловіків у сучасному суспільстві. Загалом виставку відвідали понад 2000 відвідувачів – студентів вищих навчальних закладів, вчителів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів, державних службовців та широких кіл громадськості.

Робота пунктів обігріву в Шевченківському районі

Станом на 7 лютого на території Шевченківського району створено 6 пунктів обігріву. Цілодобовий пункт працює в Шевченківській ЦРЛ, де передбачені місця для надання допомоги безпритульним громадянам та особам, звільненим з місць позбавлення волі, та тим, які опинилися у скрутному становищі. Пункти денного перебування відкриті в територіальному центрі, кафе «Клубнічка», кафе «Фортуна», кафе «Затишок», біля автовокзалу в магазині продовольчих товарів ФОП Сєліхова. Окрім пункту обігріву при територіальному центрі працюють пункти роздачі теплого одягу та взуття. За інформацією Шевченківської РДА, за весь період роботи пунктів обігріву до них звернувся один громадянин. Двом постраждалим надана медична допомога. Осіб, які загинули від переохолодження, в районі немає.

Харківщина нарощує зовнішньоторговельний оборот з Республікою Білорусь

6 лютого заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з першим секретарем Посольства Республіки Білорусь в Україні Володимиром Неронським. В ході зустрічі Юрій Сапронов і Володимир Неронський обговорили питання соціально-економічної ситуації на Харківщині, стан і перспективи розвитку двостороннього співробітництва між Харківською областю і регіонами Республіки Білорусь, розвиток спільних білорусько-українських підприємств у регіоні, стан товаропровідної мережі білоруських підприємств в Харківській області.

Запроваджено новий національний класифікатор України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності»

Відповідно до пункту 1 наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11.10.2010 №457 «Про затвердження та скасування національних класифікаторів» (із змінами) з 01.01.2012 набрав чинності національний класифікатор України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності» (далі – КВЕД-2010). Перехід до КВЕД 2010 буде здійснюватись поступово протягом 2012 року.

Національна академія державного управління при Президентові України видала восьмитомну «Енциклопедію державного управління»

Наприкінці 2011 року Національна академія державного управління при Президентові України спільно з Харківським, Львівським, Одеським, Дніпропетровським регіональними інститутами державного управління підготували та видали «Енциклопедію державного управління». Книга складається з 8 томів, які містять 497 термінів за основними напрямками практики розбудови державності. Зокрема, книга розкриває такі теми, як теорія, історія, методологія державного управління (томи 1-3), галузеве та територіальне управління (томи 4,5), державна служба (том 6), публічне врядування (том 8), глобалізація та європейська інтеграція (том 7). Ознайомитись з матеріалами Енциклопедії можна в бібліотеці Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (м. Харків, пр.Московський, 75 ).

Робота пунктів обігріву в Балаклійському районі

Станом на 7 лютого на території Балаклійського району створено 2 пункти обігріву. За інформацією першого заступника голови Балаклійської РДА Вячеслава Тищенко, стаціонарний пункт розміщено в приміщенні територіального центру обслуговування самотніх непрацездатних громадян, другий пункт - пересувний працює в місцях скупчення людей біля автовокзалу та ринку. Окрім пункту обігріву при терцентрі працюють пункти роздачі теплого одягу та взуття. За весь період роботи пунктів обігріву до них звернулися 276 громадян. В лікувальних закладах трьом постраждалим надана медична допомога. Осіб, які загинули від переохолодження, в районі немає.

Робота пунктів обігріву в Богодухівському районі

Станом на 7 лютого на території Богодухівського району створено 2 стаціонарних пункти обігріву. За інформацією начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Богодухівської РДА Сергія Церковного, один пункт розміщено в приміщенні районного осередка Партії Регіонів України, інший в Богодухівській центральній лікарні, де передбачені місця для надання допомоги безпритульним громадянам та особам, звільненим з місць позбавлення волі, та тим, які опинилися у скрутному становищі. При територіальному центрі працюють пункти роздачі теплого одягу та взуття. За весь період роботи пунктів обігріву до них звернулися 29 громадян. В лікувальних закладах 5 постраждалим надана медична допомога. Осіб, які загинули від переохолодження, в районі немає.

Ігор Шурма обраний головою правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма обраний головою правління Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. За словами Ігоря Шурми, основними пріоритетами у роботі обласного відділення Фонду будуть оздоровлення людей на базі санаторіїв та пансіонатів Харківської області, а також дитяче оздоровлення.

В Харківській області закінчено будівництво чотирьох соціально-значущих об’єктів

З 26 грудня 2011 року по 30 січня 2012 року в Харківській області закінчено будівництво чотирьох соціально-значущих об’єктів. Всі вони введені в експлуатацію. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, завершено будівництво газопроводу низького тиску та газопроводу середнього тиску у сел. Краснопавлівка Лозівського району; багатоповерхового житлового будинку по вул. Ахсарова у м.Харкові. Також завершений капітальний ремонт Печенізького районного будинку культури.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1161,5 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 62,98 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 100 одиниць техніки і 135 дорожніх робітників.

Архів документів