Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В м.Харкові відбудеться VIII відкритий чемпіонат України з черлідінгу

11-12 лютого в м.Харкові відбудеться VIII відкритий чемпіонат України з черлідінгу. Змагання будуть проходити на базі спортивного комплексу «Локомотив» за адресою: м. Харків, вул. Котлова, 90/1. За інформацією Головного управління у справах, сім’ї, молоді та спорту ХОДА, в змаганнях візьмуть участь збірні команди 11 регіонів України та 3 міст Російської Федерації - всього близько 800 учасників. 

У січні 2012 року в дозвільні центри Харківської області звернулися 11 537 підприємців

У кожному районі та місті Харківської області налагоджено ефективну роботу дозвільних центрів. Як повідомила сьогодні під час відео-конференції начальник відділу розвитку підприємництва і ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, попит на послуги дозвільних центрів на Харківщині неухильно зростає.  

«Харківський облавтодор» виділив снігоприбиральну техніку для допомоги Запорізькій області та АР Крим

ДП «Харківський облавтодор» виділив снігоприбиральну техніку для допомоги Запорізькій області та АР Крим. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. На території Запорізької області та АР Крим відзначається значне погіршення погодних умов, яке супроводжуються низькими температурами, посиленням вітру і снігопадами. На виконання Доручення Державного агентства автомобільних доріг України для розчистки доріг від снігу та снігових заметів ДП «Харківський облавтодор» направив 3 з 12 існуючих роторних снігоочищувачів до Запоріжчини і 2 – до Криму.

Робота пунктів обігріву в Зміївському районі

Станом на 9 лютого на території Зміївського району створено 6 стаціонарних пунктів обігріву: в територіальному центрі обслуговування пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян, Будинку культури, приміщеннях автостанції та залізничного вокзалу, магазині «Жанна», торгівельному павільйоні в міському парку, а також в селищі Комсомольське в Палаці культури та на залізничному вокзалі. Один намет встановлено на центральній площі міста. В геріатричному будинку-інтернаті м.Змієва передбачені койко-місця для надання допомоги безпритульним громадянам та особам, звільненим з місць позбавлення волі, та тим, які опинилися у скрутному становищі. За інформацією начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Зміївської РДА Володимира Поляха, за весь період роботи пунктів обігріву до них звернулося 235 громадян. Медична допомога була надана одній людині. Осіб, які загинули від переохолодження, в районі немає.

Харківський прикордонний загін продемонструє можливості снігоходів Polaris 600 IQ Touring

10 лютого 2012 року на базі відділу прикордонної служби «Веселе» відбудеться демонстрація можливостей снігоходів Polaris 600 IQ Touring. Ця техніка надійшла до підрозділів Харківського прикордонного загону Державної прикордонної служби України завдяки реалізації проекту міжнародно-технічної допомоги «Запобігання розповсюдженню зброї масового знищення: запобігання розповсюдженню через українсько-білоруський кордон (Чорнобильська зона відчуження) та українсько-російський кордон».  Проект реалізується у рамках довготривалої широкомасштабної програми Уряду США – «Програма запобігання розповсюдженню зброї масового знищення».

У Міжнародному фестивалі «Харьковская сирень» планують взяти участь польські режисери

Інформація про Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» отримує все більш широке поширення в різних державах. Зокрема, в IV фестивалі крім ряду країн, які щороку беруть участь у конкурсі, планується участь польських режисерів. Так, Генеральне консульство Республіки Польща в Харкові вже відправило інформацію про фестиваль в ряд найбільш престижних польських кіношкіл і отримало у відповідь зацікавлені відгуки. На даний момент інформація про Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» розміщена на інтернет-сторінках Школи режисури Анджея Вайди в Варшаві, Академії Multi Art в Кракові, Вищої школи кінематографічної майстерності в місті Лодзь та Польського інституту кіномистецтва.

Релігійні організації Харківщини надають допомогу бездомним громадянам в період сильних морозів

Різні релігійні організації Харківської області проводять активну роботу з бездомними громадянами в період сильних морозів. У першу чергу мова йде про надання гарячого харчування, одягу, а також першої медичної допомоги. Зокрема, за інформацією Харківської єпархії УПЦ, усі нужденні можуть отримати їжу, одяг і взуття раз на тиждень при Свято-Покровському чоловічому монастирі, Свято-Озерянському храмі та Свято-Борисо-Глібському жіночому монастирі. Також у всіх храмах єпархії постійно працюють пункти, де всі бажаючі можуть пожертвувати теплий одяг, який безкоштовно отримують нужденні люди.

В Харківській області відбувся чемпіонат з пауерліфтингу

З 4 по 5 лютого 2012 року у Харкові проходив чемпіонат  Харківської області  з пауерліфтингу  в жимі лежачи серед юніорів, юнаків та дівчат, організований Харківським обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» разом з обласною федерацією пауерліфтингу.  Сімдесят один учасник виявив бажання з честю завоювати перемогу. Перші місця в особистому заліку серед юніорів посів мсмк Масюк Максим, здобувши 153,615 очка, а серед юнаків кмс Тупахін Денис – 117,653 очка. Кращими в командному заліку відзначилися спортсмени Первомайського, Харківського районів та ДЮСШ №9 міста Харків. Усіх переможців чемпіонату було нагороджено медалями та грамотами Харківського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

В поліклініці Зміївської ЦРЛ відкрито новий стоматологічний кабінет (доповнено)

У комунальному закладі охорони здоров’я «Зміївська центральна районна лікарня» сьогодні було урочисто відкрито новий стоматологічний кабінет. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма та голова Зміївської райдержадміністрації Євген Мураєв.

На Харківщині вирішується питання щодо об’єднання ветеранських організацій

У Харківській області ведеться активна робота з об’єднання всіх ветеранських організацій регіону. Це питання було в центрі уваги зустрічі начальника управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА Володимира Зінченка та керівників обласних громадських організацій з керівниками громадських організацій Богодухівського району та головою Богодухівської РДА Володимиром Бєлим.

В Україні стартував соціальний проект «Регіональна обмінна система «Банк часу»

Громадська організація «Гуманітарний центр» розробила соціальний проект «Регіональна обмінна система «Банк часу», який покликаний стати інноваційним доповненням національної економіки. Проект спрямований на те, щоб зняти соціальну напруженість у суспільстві і дати можливість безробітним людям, а також зацікавленим організаціям обмінюватися товарами і послугами без наявності грошей, а на основі взаємовигідної допомоги.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у громадській приймальні ХОДА. Жителі Харківщини звернулися до губернатора з приводу питань екології, а також ряду побутових проблем. Вирішення всіх озвучених питань Михайло Добкін взяв під особистий контроль.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 709 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 46,7 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 81 одиниця техніки і 117 дорожній робітник. Станом на 9 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

У Зміївському районі ведуться роботи з будівництва трьох свердловин питної води

У Зміївському районі на заключному етапі перебуває будівництво трьох свердловин питної води. Дві з них знаходяться в м. Змієві, ще одна - в с. Лиман Зміївського району. На даний момент роботи на одній з цих свердловин практично завершені і закінчується підведення зовнішніх електромереж, дві свердловини, що залишилися готові на 90%.

Питання роботи комунальної сфери Зміївського району на контролі обласної влади

У Зміївському районі успішно реалізується реконструкція об'єктів теплопостачання. Зокрема, вже введені в експлуатацію дві модульні котельні загальною вартістю 1 млн. 277 тис. грн, за допомогою яких опалюються загальноосвітня школа та будинок культури. Одним з проблемних моментів у Зміївському районі залишається будівництво полігону твердих побутових відходів. На даний момент введена в експлуатацію перша черга будівництва, але потужність першого пускового комплексу не відповідає сучасним вимогам. Потребує корегування кошторис проекту, після чого будівництво можна буде продовжити.

Події дня

Сьогодні о 12:00 у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відео-конференція на тему "Впровадження принципу єдиного вікна і дозвільних центрів"; О 15:00 у залі засідань Держпрому (майдан Свободи, 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться засідання громадської ради при обласній державній адміністрації.

Центральний офіс: успішний податковий тренд буде працювати за принципом «all inclusive»

Уряд України 18 січня 2012 р. постановою КМУ №42 утворив окружну державну податкову службу - Центральний офіс з обслуговування великих платників податків. Як заявив Олександр Клименко на колегії, що нещодавно пройшла в ДПС, для користувачів загальнонаціонального офісу буде працювати принцип «all inclusive», де будуть зібрані найкращі фахівці, запроваджені найновіші сервісні послуги. Проект такої реорганізації передбачає в подальшому реорганізацію 11 існуючих СДПІ у 6 регіональних відділень. Контроль за процесом супроводження великих платників здійснюватиме Центральний офіс у м. Києві. Для комфорту платників на період адаптації всі 11 територіальних відділень СДПІ залишаться на місцях. 

Згідно з новим кримінально-процесуальним кодексом зізнання обвинуваченого не буде доказом у суді

Як зазначив сьогодні на прес-конференції ректор ХНУВС, радник голови ХОДА з правових питань та співавтор законопроекту нового Кримінально-процесуального кодексу України Олександр Бандурка, згідно з новим КПК зізнання обвинуваченого не буде доказом у суді. «Зізнання обвинуваченого чи підозрюваного не буде мати жодного значення. Суд при ухваленні рішення буде керуватися тільки наявністю матеріальних та комплексних доказів. Обвинувачений чи підозрюваний може на початку або на будь-якій стадії слідства відмовитись надавати показання. Допит має бути припинений або зовсім не розпочинатися, якщо обвинувачений чи підозрюваний не бажає давати показання стосовно себе чи своїх близьких», - підкреслив Олександр Бандурка.

В ХНУВД створений зал судових засідань

В Інституті права и масових комунікацій ХНУВД створений зал судових засідань. Він розроблений згідно вимог нового Кримінально-процесуального кодексу: замість гратів буде броньоване скло, передбачені місця не тільки для суддів, а й для присутніх, окремий зал для свідків. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Бандурка. «Тут студенти 5 курсу будуть розглядати реальні справи, по яким вже були ухвалені рішення, або розглядаються зараз. Ми можемо взяти справи, розглянуті в Луганську чи Чернігові, щоб студенти про них не знали. І хай вони їх розглянуть і винесуть своє рішення. А потім ми подивимося, яке рішення ухвалив суд в реальності. Буде звинувачений, свідки, цивільний позивач, цивільний відповідач, адвокат, прокурор, судді, які будуть ухвалювати рішення під наглядом викладача. Для студентів це практичні заняття і навики застосування законів в дії.

Валентин Дулуб провів виїзний прийом громадян у Зміївському районі

Сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб в рамках робочої поїздки провів особистий прийом громадян у Зміївському районі. Під час прийому було розглянуто проблеми мешканців району. А саме: якість питної води, будівництво II черги полігону ТПВ в г. Змієві, неякісне теплопостачання, організація централізованого вивезення ТПВ в с. Таранівка, придбання сміттєвозів та контейнерів, установка індивідуального опалення. Всі підняті питання Валентин Дулуб взяв на контроль і пообіцяв людям намітити шляхи їх вирішення.

Звіт представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Харківській області за 2011 рік

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Харківській області Тетяна Долбня опублікувала звіт за 2011 рік. Ознайомитись з документом можна тут.

Новим кримінально-процесуальним кодексом в Україні буде введено суд присяжних

Новий кримінально-процесуальний кодекс України передбачає запровадження суду присяжних. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції радник голови ХОДА з правових питань, співавтор законопроекту нового КПК, ректор ХНУВС Олександр Бандурка. «Варто згадати ще одну новацію: впроваджується суд присяжних. Закон про судоустрій і статус суддів визначає порядок, цілі і завдання суду присяжних, кримінально-процесуальний кодекс впроваджує суд присяжних в кримінальному судочинстві: порядок розгляду справ судом присяжних, їх юрисдикція, підсудність», – зазначив він.

Прокурора та адвоката буде зрівняно в їх повноваженнях

Згідно з новою редакцією Кримінально-процесуального кодексу, повноваження звинувачення і захисту в суді будуть зрівняні. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Бандурка. «Раніше прокурор виступав від імені держави, а адвокат - від свого власного імені. Це різні категорії, різні повноваження. А зараз це зрівнюється», - повідомив він.

Новий проект Кримінально-процесуального кодексу спрямований на гуманізацію кримінального судочинства та посилення захисту прав людини

Про це у ході прес-конференції повідомив ректор ХНУВС, радник голови ХОДА з правових питань та співавтор законопроекту нового Кримінально-процесуального кодексу України Олександр Бандурка. «Сьогодні комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розпочав розгляд кримінально-процесуального кодексу України. Завтра в порядку денному вже стоїть розгляд проекту цього закону, внесеного Президентом України, як суб’єктом законодавчої ініціативи. Проект пройшов складний шлях погоджень, обговорень, оцінок, в тому числі закордонних. Венеціанська комісія, Рада Європи та генеральний директорат Ради Європи з питань правосуддя та захисту людської гідності дали експертні оцінки проекту. Вони в основному позитивні. 17 січня в Адміністрації Президента відбулася презентація проекту кодексу широкій громадськості: науковцям, практикам, представникам громадських організацій, експертам з зарубіжних країн. Були деякі зауваження, але всі погодились з тим, що проект в першому читанні можна виставити на розгляд парламенту», - сказав Олександр Бандурка.

66% податків і зборів, сплачених до держбюджету платниками Харківської області, надійшли від платників Спеціалізованої податкової інспекції

Підбиваючи підсумки роботи Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м.Харкові у минулому році, голова комісії з проведення реорганізації СДПІ ВПП у м.Харкові, заступник голови ДПА у Харківській області – начальник СДПІ ВПП у м.Харкові Галина Феденко зазначила, що інспекція стабільно перевиконує прогнозні показники ДПС України по надходженню до бюджетів всіх рівнів. У 2011 році 227 платників податків СДПІ ВПП у м. Харкові сплатили 10 мільярдів 341 мільйон гривень до Зведеного бюджету України, що на 927 мільйонів гривень більше, ніж торік. Внесок великих платників Харківської спеціалізованої податкової інспекції у 2011 році до бюджетів всіх рівнів становить 55% від загальної суми надходжень податків і зборів, сплачених платниками Харківської області.

Про відмінність кампанії декларування доходів у 2012 році

Як повідомляє Спеціалізована державна податкова інспекція по роботі з великими платниками податків у м. Харкові, суттєвою відмінністю цьогорічної кампанії декларування доходів є обов’язок фізичних осіб, які протягом 2011 року отримували дохід у вигляді заробітної плати та суми винагород за цивільно-правовими договорами від декількох податкових агентів, подавати декларацію про майновий стан і доходи за своїм місцем реєстрації за умови, якщо загальна сума такого доходу за будь-який календарний місяць перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2011 році – 9 410 грн.). Термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи для платників податку на доходи фізичних осіб встановлено до 1 травня.

У 2011 аграрії Харківської області отримали  від держави безвідсоткові кредити на суму 141,2 млн. грн.

В минулому році було виділено 5,2 млрд. грн. на форвардні закупки Аграрним фондом сільськогосподарської продукції, в першу чергу – зерна. Про це повідомив сьогодні в ході наради з банкірами і сільгоспвиробниками заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, в минулому році було отримано від держави безвідсоткові кредити на суму 141,2 млн. грн. «Це дало змогу не збільшувати ціни на хліб. Вже протягом двох років ціна не підвищується, у минулому році ціна на соціальні види хліба навіть була зменшена на 4,2%, і в цьому році заключено Меморандум, яким передбачено непідвищення ціни на хліб», – заявив заступник голови ХОДА.

Літературно-музичний вечір «Співець світогляду українського народу»

10 лютого в медичному коледжі №1 (вул.Революції, 3) відбудеться літературно-музичний вечір «Співець світогляду українського народу», присвячений 200-річчю від дня народження письменника, байкаря Євгена Гребінки. З розповіддю про життєвий, творчий шлях відомого байкаря виступлять краєзнавець, методист ООМЦКМ Г.Столярова та студенти медколеджу №1. Глядачі вечора познайомляться про зв’язок Є.Гребінки з харківськими діячами культури та науки. Зокрема про зустрічі з драматургом Г.Квіткою-Основ’яненком, ректором Харківського університету П.Гулаком-Артемовським, професором університету І.Срезневським.

На Харківщині затверджено алгоритм організації та надання медичної допомоги у пунктах перетину державного кордону під час Євро-2012

Відбулося засідання координаційного центру з питань підготовки медичного забезпечення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Під час засідання розглядалося питання організації медичного обслуговування в пунктах перетину державного кордону. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, медичне допомога у пунктах перетину кордону повинна надаватись у стаціонарних пунктах первинної медико-санітарної допомоги. Такі медичні пункти будуть створені у 5 автомобільних пунктах пропуску (Дергачівський район – «Гоптівка», Вовчанський – «Плетенівка», Золочівський – «Олександрівка», «Одноробівка», Великорбурлуцький – «Чугунівка»), 3 залізничних та в аеропорту «Харків».

З 13 по 17 лютого в Харкові відбудуться навчання керівників усіх сільськогосподарських підприємств області

Як повідомив сьогодні в ході наради з питання кредитування АПК заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, з 13 по 17 лютого в Харкові на базі Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка (вул. Артема, 44) відбудуться навчання для керівників усіх сільськогосподарських підприємств області. «Там будуть присутні заступники голів РДА з питання АПК, начальники управлінь АПК кожного району, представники найбільших банків, а також керівники всіх сільськогосподарських підприємств кожного району. Наприкінці навчань будуть підведені підсумки за участю голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна», - повідомив Віталій Алексейчук.

Архів документів