Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Валентин Дулуб вручив нагороди обласної адміністрації кращим співробітникам ГУ МНС України в Харківській області

Сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб взяв участь у підсумковому засіданні за результатами роботи ГУ МНС України в Харківській області в 2011 році. В ході засідання перший заступник голови області вручив кращим співробітникам відомства Почесні грамоти і Подяки Харківської обласної державної адміністрації за їх самовіддану працю на благо жителів Харківщини. «На сьогоднішній день обласна адміністрація задоволена роботою ГУ МНС в Харківській області і тими заходами, які ми разом проводимо, а також роботою, яку реалізують районні адміністрації та органи місцевого самоврядування спільно з вами. Голова обласної адміністрації Михайло Добкін особисто докладає максимальних зусиль, щоб надавати вам всю можливу допомогу у вашій службі, і я впевнений, що так буде і надалі», - підкреслив Валентин Дулуб.

Телефони "гарячих ліній" для інформування у разі виникнення надзвичайних ситуацій на території Харківської області

Надаємо телефони для інформування у разі виникнення надзвичайних ситуацій (НС), та подій на території Харківської області: 1. Оперативний черговий «Міського запасного пункту управління ХОДА», т. 700 – 30 – 90. 2. Оперативний черговий Головного управління МНС України в Харківській області, т. 112, т. 101, т. 700 – 24 – 70. 3. Служба автомобільних доріг у Харківській області, т. 336 – 77 – 00; т.752 – 98 – 66. 4. АК «Харківобленерго», т. 740 – 13 – 36. 5. Головне управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА т. 705 – 21 – 53.

Збірна Харківської області посіла ІІІ місце на Чемпіонаті України у приміщенні серед юніорів з легкої атлетики

07-08 лютого 2012 року в м. Суми відбувся Чемпіонат України у приміщенні серед юніорів з легкої атлетики. Збірна команда Харківської області у командному заліку з сумою 681 очко посіла ІІІ загальнокомандне місце. Особливо слід відмітити спортсменок: Катерину Слюсаренко, яка виборола золоту винагороду в бігу на 400 м - :55.26 сек., і срібну в бігу на 200 м - :25.25 сек. та Катерину Табашник, яка вдало виступила у стрибках у висоту за програмою п’ятиборства. Виконавши норматив майстра спорту України – 1.85 см, вона стала переможницею у п’ятиборстві.

Харківська облдержадміністрація вже готується до можливої весняної повені

Харківська обласна державна адміністрація вже сьогодні готується до можливої весняної повені. Головою обласної державної адміністрації затверджене розпорядження від 13.10.2011 р. № 573 «Про заходи щодо безаварійного пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені в області у 2011-2012 року», яким затверджений «План організаційних і практичних заходів щодо безаварійного пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені в області у 2011-2012 року». Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Робота пунктів обігріву в Лозівському районі

Станом на 10 лютого на території Лозівського району створено 25 стаціонарних пунктів обігріву, з яких 2 працюють цілодобово: Краснопавлівське відділення територіального центру та територіальний центр с. Світловщина. За інформацією начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Лозівської РДА Віктора Безверхнього, за весь період роботи пунктів обігріву до них звернулися 103 громадянина. В стаціонарному відділенні КЗОЗ «Лозівська ЦРЛ» розміщено 4 особи, які потребують притулку на період великих морозів. Осіб померлих від переохолодження, в районі немає. Соціальними працівниками, депутатами сільських, селищних рад здійснюється щоденне обстеження 486 малозабезпечених та багатодітних сімей, самотніх громадян похилого віку. Особлива увага приділяється 780 громадянам, що обслуговуються на дому соціальними працівниками територіального центру соціального обслуговування Лозівської РДА.

Михайло Добкін привітав з Днем народження Юрія Пояркова

Сьогодні депутат Харківської міської ради, Почесний громадянин м. Харкова та Харківської області, Герой трьох Олімпіад, двократний олімпійський чемпіон Токіо і Мехіко, бронзовий призер Олімпіади в Мюнхені, дворазовий чемпіон Всесвітніх універсіад, дворазовий чемпіон Європи і світу, заслужений майстер спорту, кавалер «Ордена Слави», професор, завідувач кафедрою спортивних ігор ХНУФК, член виконкому федерації волейболу України Юрій Михайлович Поярков відзначає своє 75-річчя. Зі святом його привітав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Протягом 2012 року Харківська область серйозно просунеться у вирішенні проблеми розмежування земель

«Сьогодні є дуже багато проблем, які не дозволяють досі закінчити розмежування земель державної та комунальної форм власності. Перша і найголовніша проблема - це відсутність фінансування. При цьому у нас накопичувалась величезна кількість коштів у бюджетах різних рівнів, які можна було б використовувати саме на ці цілі, але їх неможливо було використати, тому що не було закону, який би регламентував порядок використання. Зараз ця тема зрушилася з мертвої точки», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКХ Анатолій Близнюк високо оцінив досягнення харків’ян

Про це в ефірі програми Харківського обласного телебачення «Час влади» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін, який також дав високу оцінку досягненням міста Харкова в сфері ЖКГ, який розпочав свої реформи ще в 2006 році. Під час робочої поїздки, Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк,  дав високу оцінку роботі Єдиного розрахункового центру на базі «Мегабанку», ремонтної бази, створеної на підприємстві "Харківміськліфт" та висловив слова подяки людям, які в дуже складних умовах, при недоліку фінансування, змогли добитися цих результатів. За словами губернатора, все те що на сьогодні тільки обговорюється по деяким моментам, як позитивний досвід, іноді навіть зарубіжний, в місті вже реалізовується.

Стан розрахунків споживачів області за послуги водопостачання та водовідведення становить 76,4%

Станом на 6 лютого рівень розрахунків споживачів області за надані послуги водопостачання та водовідведення склав 76,4%, у т.ч. населення – 86,5%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 13,6%, з місцевих бюджетів – 24,9%, інших споживачів – 87,8%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 316 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 15,1 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 64 одиниці техніки і 99 дорожніх робітників. Станом на 10 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

В основі нового Кримінально-процесуального кодексу лежить максимальний захист прав та інтересів людини. Михайло Добкін

Оскільки діючий в Україні Кримінально-процесуальний кодекс був розроблений ще в 1960-х роках, перед державою вже давно гостро стояло питання про зміну законодавства у цій сфері. Як підкреслив 9 лютого в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, новий Кримінально-процесуальний кодекс, який вже прийнятий Верховною Радою в першому читанні, значно наближає українське правосуддя до європейських демократичних стандартів.

Новий Кримінально-процесуальний кодекс підкреслює серйозність намірів держави змінити законодавство на краще

Про це в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Те, що Президент України ініціював зміну дуже ганебного для України Кримінально-процесуального Кодексу і зробив це, тільки підкреслює серйозність намірів держави змінити на краще наше національне законодавство. Ви ж розумієте, яка кількість фахівців мала відпрацювати кожну статтю, кожну букву нового проекту КПК, щоб винести його на розгляд Верховної Ради. Адже не там залишена кома спричинить за собою зміни в житті величезної кількості людей, одна неправильно підібрана фраза може поламати життя величезної кількості людей», - сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін візьме участь в новому сезоні інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли? Зіркові війни»

У найближчому майбутньому голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у складі команди українських політиків з Партії регіонів візьме участь у новому сезоні інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли? Зіркові війни». У ході програми обласного телебачення «Час влади» губернатор зазначив, що не боїться можливого програшу, але, як і в попередньому сезоні, сподівається на перемогу. «Це ще одна зустріч з друзями, ще одна можливість побувати в незабутній цікавій атмосфері і спробувати свої сили в абсолютно незвичній, непритаманній повсякденному життю ситуації», – підкреслив він.

Ми зобов'язані викорінити диспропорцію в економічному розвитку регіонів. Михайло Добкін

Будь-який регіон був би радий, якби валовий національний продукт, який виробляється на його території, хоча б частково служив подальшому розвитку області. Але це був би абсолютно несправедливий підхід по відношенню до тих регіонів, які в силу своїх природних умов або інших особливостей не мають достатнього промислового потенціалу, і ці області опинилися б на межі виживання. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади».

У Харківській області будуть видані інформаційні буклети з роз'ясненнями по земельній реформі

Як повідомив 9 лютого під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині планується провести широку роз'яснювальну роботу серед громадян щодо земельної реформи. За його словами, тільки докладне інформування людей з цього питання допоможе уникнути можливих спекуляцій з боку деяких політичних сил.

Успіхи Харківщини у реформуванні системи охорони здоров'я ретранслюються на всю Україну

«Зараз пілотні проекти з реформування сфери охорони здоров'я реалізуються в 4 регіонах країни. Ми не чекаємо, коли до нас дійде черга. Ми робимо те, що дозволить нам потім не наздоганяти, а бути поряд з тими, хто знаходиться в авангарді хороших змін, в основі яких лежить головне завдання - наблизити якісну медичну допомогу до людей. Будь то місто Харків з усіма його можливостями або найвіддаленіше село, але людина, якій необхідна медична допомога, повинна мати можливість її отримати. У нас є певні успіхи у реформуванні системи охорони здоров'я, які сьогодні частково ретранслюються на всю Україну», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У 2012 році на ремонт і будівництво нових об'єктів соціальної, гуманітарної та спортивної сфери Харківська область готова освоїти більше 3 млрд. грн.

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «На сьогоднішній момент ми можемо говорити, що незважаючи на економічні кризи, які відбуваються в Європі та в світі, бюджет нашої країни може повністю забезпечити всі потреби держави. Незважаючи на те, що сьогодні ціна на російський газ для нашого бюджету є найдорожчою серед всіх європейських держав, які купують газ у Російській Федерації, ми все одно залишаємо можливість для збереження тих соціальних гарантій, які закріплені чинним законодавством і виплачуються з місцевих бюджетів. Також ми зберігаємо надію в цьому році відправити частину коштів для того, щоб капітально відремонтувати об'єкти соціальної, гуманітарної та спортивної сфери. Перелік об'єктів, які ми хотіли б капітально відремонтувати і заново побудувати в цьому році, величезний. Сума, яку ми готові, у разі надання фінансування, освоїти цього року перевищує 3 млрд. грн. Це ті об'єкти, на які є проектно-кошторисна документація, це ті об'єкти, які сьогодні виділені органами місцевого самоврядування як найважливіші для життєзабезпечення регіону або окремих населених пунктів», - сказав Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні о 13:20 у Медичному коледжі №1 (вул.Революції,3) відбудеться літературно-музичний вечір «Співець світогляду українського народу», присвячений 200-річчю від дня народження письменника, байкаря Євгена Гребінки. Тел.: 728-16-47; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради 10.06.2011 з питання “Про стан проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та виділення коштів на виконання робіт”. 2. Про створення спеціалізованих районних служб з утримання і експлуатації водних об'єктів, в тому числі водосховищ.

Всі сільські лікарські амбулаторії планується оснастити сучасними стоматологічними установками

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, наступного тижня нові стоматологічні кабінети будуть відкриті в лікарні у сел. Липці та сільській лікарській амбулаторії с. Руські Тишки Харківського району. «Там будуть встановлені стоматологічні крісла та обладнання нового покоління, на якому буде приємно працювати лікарям, а пацієнтам буде приємно отримати стоматологічну допомогу. Для того, щоб зацікавити молодих спеціалістів їхати у сільську місцевість, ми вирішили оснастити всі амбулаторії новітніми стоматологічними установками. Для цього будуть залучатися як бюджетні, так і позабюджетні кошти. Якісна стоматологічна допомога повинна бути беззаперечним атрибутом сільської медицини», - підкреслив Ігор Шурма.

Дані радіаційного моніторингу в зоні діяльності ХДМСК ДК УкрДО «Радон» у січні 2012 року

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж січня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Рівень розрахунків споживачів Харківської області за опалювальний період 2011/2012 р. р. склав 63,4%,

Станом на 6 лютого рівень розрахунків споживачів області за опалювальний період 2011/2012 р. р. склав 63,4%, у т.ч. населення – 62,3%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 63,9%, з місцевих бюджетів – 40%, інших споживачів – 81,3%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення за послуги теплопостачання отримані в опалювальному періоді 2011/2012 р. р. станом на 06.02.2012 склала 262,1 млн.грн., в т.ч. м. Харків – 240,7 млн.грн.

Робота пунктів обігріву в Краснокутському районі

Станом на 9 лютого на території Краснокутського району створено 3 стаціонарних пункти: 2 - в КП «Краснокутська ЦРЛ», де в інфекційному, терапевтичному, хірургічному відділеннях передбачено по 5 койко-місць для надання допомоги безпритульним громадянам та особам, звільненим з місць позбавлення волі, та тим, які опинилися у скрутному становищі. Додаткові 20 місць передбачені в отоларінгічному відділенні. 3-й пункт працює при Краснокутській філії облавтодору. В кафе «Дубравушка» передбачене гаряче харчування. При терцентрі працює пункт видачі теплого одягу За інформацією начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Краснокутської РДА Олександра Бабенко, за весь період роботи пунктів обігріву до них звернулися 13 осіб, двом надана медична допомога. Осіб, загинувших від переохолодження, в районі немає.

Вихованці Вовчанської школи-інтернату №5 взяли участь у спортивному святі «Ми – юні олімпійці»

Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з відділом з питань фізичної культури та спорту Вовчанської РДА організували спортивне свято «Ми – юні олімпійці» для дітей Вовчанської школи-інтернату №5 в спортивному залі Вовчанської ДЮСШ. Чотири команди змагалися за кубок та медалі Харківського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в восьми рухливих естафетах. Перше місце здобули юні олімпійці з команди «Смішарики», яка лише на одне очко випередила команду «Живчиків», що посіла друге місце. Третьою стала команда «Мрія».

Служба автомобільних доріг готова до снігопадів

На дорогах Харківської області працює 380 одиниць техніки, готової виїхати будь-якої миті. Про це повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка. Зокрема, у цьому сезоні за кошти обласного бюджету регіон отримав п’ять піскорозкидальників на базі шасі «Камаз» з новим обладнанням, два «КрАЗи» – розподілювачі солі і 20 одиниць техніки з навісним обладнанням для очищення доріг. «Загалом ми зараз маємо 380 одиниць техніки, готової будь-якої миті виїхати і працювати на дорогах. Це дуже хороші автомобілі, маневрені, економічні і ефективні в своїй роботі», – зазначив Сергій Пляка.

Робота пунктів обігріву в Коломацькому районі

Станом на 9 лютого на території Коломацького району створено 2 стаціонарних пунктів обігріву: в КП «Коломацька ЦРЛ» і в офісі районного осередку Партії Регіонів України. Додатковий пункт обігріву створено при територіальному центрі обслуговування пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян. Тут також працює пункти видачі теплого одягу. В Коломацькій лікарні передбачена одна палата на 4 койко-місць для надання допомоги безпритульним громадянам та особам, звільненим з місць позбавлення волі, та тим, які опинилися у скрутному становищі. За інформацією начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Коломацької РДА Валерія Кися, за весь період роботи пунктів обігріву до них ніхто не звертався. За результатами рейдів, до лікарні доставлено 1 особу. Осіб з обмороженнями та загинувших від переохолодження, в районі немає.

Налагодженню роботи «єдиного вікна» сьогодні приділяється велика увага

Про це у ході відео-конференції на тему "Впровадження принципу єдиного вікна і дозвільних центрів" у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України сказала директор Департамент регуляторної політики и підприємництва Галина Яцишина. «В Україні функціонує 681 дозвільний центр. Плюс мають запрацювати ще 27 обласних центрів. Сьогодні підприємці звертаються виключно до державного адміністратора. А дозвільні органи, які беруть участь у роботі дозвільних центрів, мають працювати лише в режимі надання консультацій. За перші 15 днів 2012 року зареєстровано 56 952 звернення. Видано 39 тис. документів дозвільного характеру. Це на 60% більше, ніж за аналогічний період 2011 року. Надано 42 600 консультацій, що на 50% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зареєстровано на 40% більше, ніж за аналогічний період минулого року декларацій. Тобто ці показники свідчать про те, що послуги державних адміністраторів затребувані у суспільстві», - зазначила Галина Яцишина.

В м.Харкові відбудеться VIII відкритий чемпіонат України з черлідінгу

11-12 лютого в м.Харкові відбудеться VIII відкритий чемпіонат України з черлідінгу. Змагання будуть проходити на базі спортивного комплексу «Локомотив» за адресою: м. Харків, вул. Котлова, 90/1. За інформацією Головного управління у справах, сім’ї, молоді та спорту ХОДА, в змаганнях візьмуть участь збірні команди 11 регіонів України та 3 міст Російської Федерації - всього близько 800 учасників. 

У січні 2012 року в дозвільні центри Харківської області звернулися 11 537 підприємців

У кожному районі та місті Харківської області налагоджено ефективну роботу дозвільних центрів. Як повідомила сьогодні під час відео-конференції начальник відділу розвитку підприємництва і ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, попит на послуги дозвільних центрів на Харківщині неухильно зростає.  

«Харківський облавтодор» виділив снігоприбиральну техніку для допомоги Запорізькій області та АР Крим

ДП «Харківський облавтодор» виділив снігоприбиральну техніку для допомоги Запорізькій області та АР Крим. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. На території Запорізької області та АР Крим відзначається значне погіршення погодних умов, яке супроводжуються низькими температурами, посиленням вітру і снігопадами. На виконання Доручення Державного агентства автомобільних доріг України для розчистки доріг від снігу та снігових заметів ДП «Харківський облавтодор» направив 3 з 12 існуючих роторних снігоочищувачів до Запоріжчини і 2 – до Криму.

Робота пунктів обігріву в Зміївському районі

Станом на 9 лютого на території Зміївського району створено 6 стаціонарних пунктів обігріву: в територіальному центрі обслуговування пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян, Будинку культури, приміщеннях автостанції та залізничного вокзалу, магазині «Жанна», торгівельному павільйоні в міському парку, а також в селищі Комсомольське в Палаці культури та на залізничному вокзалі. Один намет встановлено на центральній площі міста. В геріатричному будинку-інтернаті м.Змієва передбачені койко-місця для надання допомоги безпритульним громадянам та особам, звільненим з місць позбавлення волі, та тим, які опинилися у скрутному становищі. За інформацією начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Зміївської РДА Володимира Поляха, за весь період роботи пунктів обігріву до них звернулося 235 громадян. Медична допомога була надана одній людині. Осіб, які загинули від переохолодження, в районі немає.

Архів документів