Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У с.Руські Тишки відкрито оновлену лікарську амбулаторію

Сьогодні у с.Руські Тишки Харківського району відбулася церемонія відкриття оновленої лікарської амбулаторії. У заході взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Як повідомив заступник голови ХОДА, у 2011 році з бюджету Харківського району на проведення ремонту Русько-Тишківської амбулаторії, яка з 1 січня 2011 року увійшла до складу Мерефянської центральної районної лікарні як структурний підрозділ, було освоєно майже 99 тис.грн.

Краще майбутнє українських ЗМІ - це поєднання державної інформаційної політики з певною журналістською свободою

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з представниками ЗМІ Харківської області Заслужений журналіст України В'ячеслав Піховшек, для гармонійного розвитку українських ЗМІ необхідна не тільки свобода слова, але й чітка державна політика в сфері інформації.

Стандарти журналістики повинні бути загальними

Як сказав під час зустрічі з представниками ЗМІ Харківської області Заслужений журналіст України В'ячеслав Піховшек, на сьогоднішній день відбувається деградація стандартів журналістики. «На сьогоднішній день в Україні проблеми деградації журналістської роботи не зупинені. В Україні 72 ВНЗ готують журналістів. Щороку 10172 людини виходять на ринок праці з дипломом журналіста. Вони без будь-якого професійного досвіду приходять і відразу хочуть отримувати заробітну плату на високому рівні. Ситуація м'яко кажучи безвихідна, тому що скоротити число ВНЗ не можна, тому що знайдуться ті, які скажуть, що в країні ліквідують свободу слова. У нас, наприклад, на каналі 1 +1 зарплата, порівняно з 1995 роком, коли я починав працювати, впала в 27 разів. Все за рахунок того, що приходять люди, які нічого не вміють, але готові працювати», - зазначив В'ячеслав Піховшек.

Представники ЗМІ Харківської області зустрілися з В'ячеславом Піховшеком

Сьогодні з ініціативи Управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації в прес-центрі Будинку Рад відбулася зустріч представників ЗМІ Харківської області з Заслуженим журналістом України В'ячеславом Піховшеком. В ході зустрічі журналісти змогли задати гостю ряд питань. Зокрема, були обговорені стандарти журналістики, її проблеми та майбутній розвиток. Крім цього, була порушена тема Євро 2012, взаємин України з ЄС та Росією. Також харківських журналістів цікавили подробиці з особистої біографії В'ячеслава Піховшека.

Школа юного журналіста розкриває широкі можливості перед талановитими дітьми з районів області

Як зазначив сьогодні в ході зустрічі з представниками ЗМІ Харківської області Заслужений журналіст України В'ячеслав Піховшек, Школа юного журналіста, яка працює при управлінні у справах преси та інформації ХОДА, грає важливу роль у навчанні та перепідготовці журналістських кадрів. «По-перше, це реальна можливість для дітей змінити обстановку навколо себе і навчитися професійним навичкам - це дуже важливо для них, де б вони потім не працювали. А по-друге, це може бути школа перепідготовки тих людей, які вже працюють в професії, але хочуть отримати якісь нові навички - роботи з інтернетом, з цифровими системами. Це теж хороший фронт роботи, оскільки журналіст не повинен стояти на місці», - підкреслив В'ячеслав Піховшек.

Майстри образотворчого мистецтва Зміївського району презентують свою творчість

16 лютого о 16:00 в Обласному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62, 2 поверх) відбудеться відкриття виставки “Мальовнича Зміївщина”. 12 сучасних професійних і самодіяльних майстрів образотворчого мистецтва Зміївського району ознайомлять глядачів із своїм живописом. Ця експозиція є другою у циклі виставок-презентацій мистецтва районів та міст області. Першою була виставка картин 14 кращих чугуївських художників-земляків Іллі Рєпіна під назвою «Чугуївський вернісаж».

Редактори районних газет Харківської області зустрілися з експертом з виборчого права

Сьогодні в Харкові відбулася зустріч-семінар редакторів районних газет Харківської області з експертом з виборчого права Артуром Мартіном. В ході зустрічі експерт розповів главам районних ЗМІ про основні зміни у виборчому законодавстві, про принципи роботи ЗМІ під час виборів, а також про основи загального та спеціального інформаційного забезпечення виборів. Крім цього в ході семінару йшлося про порядок і принципи передвиборної агітації та політичної реклами.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 273 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 171,7 куб. м піщано-сольових сумішей та 4 т. солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 86 одиниць техніки і 121 дорожній робітник. Станом на 14 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 14 лютого о 14.00 у холі біля малої зали Будинку рад почнеться брифінг заступника керівника апарату ХОДА – начальника відділу по забезпеченню діяльності голови та заступників голови обласної державної адміністрації Олени Коробки щодо подарунків, отриманих головою ХОДА Михайлом Добкіним з нагоди його дня народження.

На Всеукраїнських змаганнях зі стрільби з луку більшість призових місць у харків’ян

12 лютого у Харкові, на спортивній базі КЗ ШВСМ завершились Всеукраїнські змагання зі стрільби з лука на Кубок олімпійського чемпіона Віктора Рубана. Всього у змаганнях взяли участь 262 спортсмена з Росії, Польщі, США, а також Сумської, Київської, Черкаської, Донецької, Рівненської, Львівської та Харківської областей. Із 24 призових місць у всіх категоріях змагань харків’яни посіли абсолютну більшість – 15. По три переможця в командах м.Києва та м.Львова, по одному – м. Луганська, м.Черкаси, м.Рязані (Росія).

Спрощується система реєстрації платників ПДВ

Як зазначив у своєму виступі на відкритті десятої сесії Верховної Ради шостого скликання президент України Віктор Янукович, спрощення для платників податків процедур їх адміністрування має бути спрямоване, насамперед, на упередження порушень податкового законодавства. «На 2012 рік для Державної податкової інспекції визначено 5 основних напрямків. Одним з них є поліпшення адміністрування податків. Уже в січні Державна податкова служба України зробила в цьому напрямку певні кроки.

Ставки єдиного податку для юридичних осіб становлять 3-5% від прибутку

Сьогодні в ході прес-конференції начальник управління оподаткування юридичних осіб Державної податкової адміністрації в Харківській області Любов Щербініна зазначила основні особливості застосування спрощеної системи оподаткування для юридичних осіб. «Ставки єдиного податку для юридичних осіб становлять 3% від доходу в разі сплати ПДВ і 5% у тому випадку, якщо сума ПДВ входить до суми єдиного податку. Крім того, для юридичних осіб застосовуються ставки в подвійному розмірі, які встановлюються до суми перевищення обсягів доходів, до доходу, отриманого при застосуванні негрошового способу розрахунку, і до доходу від тих видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування», - повідомила вона.

Харківські спортсмени здобули призові місця на Кубку України зі скелелазіння

10 - 12 лютого у м.Харкові на базі СК «ХФТІ» відбувся Кубок України зі скелелазіння пам’яті Володимира Захарова, 1 етап (трудність, швидкість). У змаганнях взяли участь 89 спортсменів із Одеської , Київської, Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Луганської, Харківської областей України, а також АР Крим та м.Севастополя. Харківські спортсмени здобули призові місця у двох видах програми:

Харків’янин Олексій Пригоров посів 2 місце на І етапі міжнародних змагань зі стрибків у воду серії Гран-прі

9-12 лютого 2012 р. в м.Росток (Німеччина) відбувся І етап міжнародних змагань зі стрибків у воду серії Гран-прі, в якому взяли участь збірні команди 24 країн світу, в тому числі збірна команда України. У синхронних стрибках з триметрового трампліну відзначився харків’янин Олексій Пригоров, який разом з Іллею Кваша (м. Миколаїв) зайняв 2 місце, пропустивши вперед лише господарів - спортсменів Німеччини. Замкнула призову трійку синхронна пара з Австралії.

У Харківській області кількість підприємців, які працюють на єдиному податку, збільшилася на 16 тисяч

«Якщо станом на 1 лютого 2011 року, коли діяли норми старого закону, в Харківській області кількість підприємців, які працювали на єдиному податку, становила 61 тис., то на 1 лютого 2012 року їх кількість складає 77 тис. Це яскрава відповідь на питання про те, добра чи погана нова система оподаткування», - зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління оподаткування фізичних осіб Державної податкової адміністрації в Харківській області Гліб Мілютін.

З підприємцями Харківської області проводиться роз'яснювальна робота з переходу на спрощену систему оподаткування

Як повідомив директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва при ХОДА Денис Ткачов, одним з головних завдань фонду підтримки підприємництва є створення сприятливих умов для розвитку бізнесу. «У цьому ключі одним з наших пріоритетів з прийняттям нової системи спрощеного оподаткування, стало проведення роз'яснювальної роботи з підприємцями по порядку впровадження єдиного оподаткування. Зокрема, фондом за останні 3 місяці, з урахуванням дати прийняття нового Закону про спрощену систему оподаткування, було проведено 8 роз'яснювальних семінарів, у тому числі 1 інтернет-семінар, який був доступний в прямій трансляції. Хочу підкреслити, що тільки в прямій трансляції семінар подивилося близько 500 користувачів і близько 1 тисячі переглядів вже було вироблено в запису. У ці заходи також увійшло 2 виїзних семінару для підприємців Харківської області», - зазначив Денис Ткачов.

У Харківській області створена розгалужена система підтримки підприємництва

На Харківщині підтримці підприємництва приділяється пильна увага. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин Головного управління економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, для підтримки підприємництва в області створена розгалужена інфраструктура. «Сьогодні в області діє 53 бізнес-центри, 21 з них працює в містах обласного значення і районах області. Також діють 176 аудиторських фірм, 65 страхових компаній і 25 бірж. Крім того, в 2011 році в Харкові відкрито Єдиний дозвільний центр, який став реальним єдиним вікном, де дійсно узгоджено функціонують усі дозвільні органи за принципом організаційної єдності, а підприємці можуть отримати найширший спектр послуг для створення і здійснення підприємницької діяльності», - підкреслила Наталія Цимбалюк.

Харківська область посідає друге місце в Україні з розвитку малого та середнього бізнесу

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин Головного управління економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, Харківщина стабільно посідає лідерські позиції серед регіонів України в сфері розвитку малого і середнього бізнесу. «Харківську область по праву можна віднести до регіонів зі стабільно високим рівнем розвитку підприємницької діяльності. В області на 10 тисяч осіб населення діє 76 активних малих підприємств. Цей показник перевищує середній показник по Україні на 13 одиниць, в порівнянні з іншими регіонами Харківська область посідає друге місце після міста Києва. Всього в сфері малого бізнесу з урахуванням найманих працівників зайнята третина працюючого населення», - повідомила Наталія Цимбалюк.

З метою забезпечення безпечного руху та пасажирських перевезень в області ретельно перевіряється стан громадського транспорту

Як повідомив перший заступник голови ХОДА – начальник обласного оперативного штабу з питань життєзабезпечення на період сильних морозів Валентин Дулуб, у період сильних морозів працівниками територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Харківській області перевіряється рухомий склад. При виявленні порушення автотранспортного законодавства складаються акти та до порушників застосовуються фінансові санкції.

Стан розрахунків споживачів області за послуги водопостачання та водовідведення становить 76,4%

«Станом на 6 лютого рівень розрахунків споживачів області за надані послуги водопостачання та водовідведення склав 76,4%, у т.ч. населення – 86,5%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 13,6%, з місцевих бюджетів – 24,9%, інших споживачів – 87,8%», - сказав перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У зв’язку із похолоданням по Харківській області територіальними центрами соціального обслуговування надано допомогу майже 10 тисячам людей

Як повідомив перший заступник голови ХОДА - начальник обласного оперативного штабу з питань життєзабезпечення на період сильних морозів Валентин Дулуб, у зв’язку із похолоданням територіальними центрами соціального обслуговування Харківської області проведено 89686 обстежень, виявлено 9853 особи, які потребують допомоги. «2476 осіб забезпечено одягом, 9574 особи забезпечені продуктами харчування, 57 людей - дровами, 66 осіб – гарячими обідами, 128 – обігрівом та чаєм, також 22 людини направлено до лікарень (10 з них – до стаціонарних відділень територіальних центрів)», - сказав Валентин Дулуб.

З завтрашнього дня в зруйнованому житловому будинку в Куп'янську розпочнуться ремонтно-будівельні роботи

Таке рішення було прийнято в ході виїзного засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 10 лютого у Куп'янську на місці вибуху газового балона. «Всі дії, які відразу після аварії робилися на місці відповідними службами, обласною комісією визнані правильними. Тепер ГУ МВС в Харківській області має забезпечити повну безпеку пересування людей навколо житлового будинку. Тобто, організувати цілодобове щоденне чергування з метою недопущення наближення населення до місця можливого обвалу стін і перекриттів, а також не допустити випадків мародерства», - сказав Валентин Дулуб.

На Південній залізниці рух потягів здійснюється без ускладнень

За інформацією першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба на сьогоднішній день на Південній залізниці чітко організовано снігоборотьбу, на станціях організовані штаби під головуванням начальників станцій,поїзди слідують без затримок, негода не вплинула на графік руху поїздів.

Основною причиною виникнення пожеж залишається людський фактор

Як повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб, з початку 2012 року на території області виникло 168 пожеж, що на 11 випадків більше, ніж за аналогічний період 2011 року (157 пожеж). Збитки від пожеж склали 546 тис.грн. - на 50% менше, ніж за аналогічний період минулого року. За словами першого заступника голови ХОДА, зростання кількості пожеж сталося за рахунок випадків, які виникли на відкритій території та особистому автотранспорті (51 випадок проти 23 у минулому році). Поряд з цим, на 18 випадків зменшилася кількість пожеж у житловому секторі (109 пожеж у порівнянні з 127 у минулому році). Значно зросла кількість пожеж з причин навмисного знищення або пошкодження чужого майна шляхом підпалу (15 випадків проти 4 у минулому році). На пожежах загинуло 14 осіб проти 17 у 2011 році, загибелі дітей не допущено (у минулому році загинула 1 дитина).

Завершився Чемпіонат України з боксу серед жінок

06-12 лютого 2012 р. у м. Вінниця відбувся чемпіонат України з боксу серед жінок, молоді та юніорок, в якому взяли участь 140 спортсменок з 20 регіонів України. Серед представниць збірної команди Харківської області відзначилися: Дурнєва Л., Собчук М., Василевська С., що зайняли перші місця у своїх вагових категоріях, а також Янчук К., Манчак В. – другі місця, Циплакова Ю., Макалюк Д., Кузьменко А. – треті місця. 

Харків’янин Віктор Рубан – бронзовий призер Чемпіонату світу зі стрільби з луку

З 05 по 09 лютого 2012 року в м. Лас-Вегас (США) відбувався Чемпіонат світу зі стрільби з луку у приміщенні. В змаганнях взяли участь понад 100 країн світу. Україну представляли 9 спортсменів, серед яких харків’яни – Віктор Рубан та Юлія Захарченко. В змаганнях чоловічих команд, наша команда у складі Віктора Рубана, Юрія Гавелко та Ярослава Мокринського посіла ІІІ місце. Чемпіонами світу стали лучники з США, на другому місці - команда Росії. Також в активі українських лучників золоті медалі у командних змаганнях серед юніорок, срібні медалі у командних змаганнях серед юніорів та 1 срібна та 2 бронзові нагороди в індивідуальних змаганнях серед юніорів та юніорок.  Вітаємо українських майстрів зі стрільби з луку з успішним виступом на світовій першості!

Підприємства паливно-енергетичного комплексу Харківщини працюють стабільно і безаварійно

Усі підприємства паливно-енергетичного комплексу Харківської області в зимових умовах працюють стабільно і без аварійних ситуацій, - заявив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Підприємства паливно-енергетичного комплексу працюють стабільно і безаварійно, енергогенеруючі підприємства несуть електричне та теплове навантаження більше 85% від встановлених можливостей і стабільно забезпечують мешканців Харкова і області електроенергією та теплом. Енергоненеруючі підприємства «Харківська ТЕЦ-5», Зміївська ТЕС, ТЕЦ-2 «Есхар» в повному обсязі забезпечені резервним паливом», - підкреслив Валентин Дулуб.

У Харківській області показник епідеміологічного порогу захворюваності на грип на 73% нижчий

На 6 тижні (03.02.2012 - 09.02.2012) інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 15,4 на 10 тисяч населення при епідпорозі для цього тижня 58,98, що нижче на 73,89%. Питома вага дітей становить 52,33%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

На Кубку світу з біатлону харків'янка принесла збірній команді України срібну нагороду у змішаній естафеті

10 лютого, в рамках восьмого етапу Кубка Світу з біатлону в м. Контіолахті (Фінляндія) збірна команда України завоювала срібні нагороди у змішаній естафеті. На першому етапі команду України представляла харківська біатлоністка «Українського Східного центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту», Майстер спорту міжнародного класу Наталія Бурдига. Спортсменка без промахів відстрілялася на вогневих рубіжах лежачи і стоячи, і пішла зі стрільбища першою, передав естафету Олені Підгрушній. Третій та четвертий етапи бігли Андрій Дереземля і Сергій Седнєв. Вітаємо харків'янку Наталію Бурдигу та її тренерів ЗТУ Карленко В.П. і ЗТУ Ворчак Н.В. зі срібною медаллю і бажаємо подальших перемог!

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 3,5 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 57 одиниць техніки і 97 дорожніх робітників. Станом на 13 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Архів документів