Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область підготувала проект закону, згідно з яким підприємства були б зацікавлені в економії газу та електроенергії

Як сказав під час зустрічі з афганцями у форматі «Чай з губернатором» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, державі необхідно включати максимальний режим економії споживання газу та електроенергії, а також створювати такі «важелі», при яких люди були б зацікавлені економити.

Стан розрахунків споживачів області за послуги водопостачання та водовідведення

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, станом на 16.02.2012 рівень розрахунків споживачів області за надані послуги водопостачання та водовідведення склав 76,6%, у т.ч.: населення – 84,9%, установи, які фінансуються з державного бюджету, – 14,9%, з місцевих бюджетів – 24,9%, інші споживачі – 89,9%. Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення станом на 16.02.2012 склала 149,5 млн.грн. (м. Харків – 110,9 млн.грн.); установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, - 4,7 млн.грн. (м. Харків – 4,3 млн.грн.); установ, які фінансуються з державного бюджету, – 6,1 млн.грн. (м. Харків – 5,8 млн.грн.); госпрозрахункових споживачів – 177,6 млн.грн. (м. Харків – 173,4 млн.грн.).  

Надзвичайна подія в Куп'янську - підтвердження того, що багато людей сприймають правила безпеки при поводженні з газовим обладнанням як банальність

Після ознайомлення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної події в житловому будинку в Куп'янську перший заступник голови ХОДА підкреслив, що необхідно завжди дотримуватися правил безпеки при експлуатації газових приладів та обладнання. «Ця надзвичайна подія - ще одне підтвердження того, що багато людей сприймають правила безпеки як банальність. В результаті недбалості кількох людей, постраждали не тільки винуватці події, а й був нанесений збиток іншим людям. Безумовно, буде порушено кримінальну справу. Люди постраждали не тільки морально, але й матеріально. Для того, щоб таке не повторилося, потрібно максимально проводити роз'яснювальну роботу про необхідність обережного поводження з газовими приладами. Сподіваюся, цей випадок стане ще одним застереженням», - підкреслив Валентин Дулуб.

Події дня

Сьогодні, 17 лютого о 9.00 в Східному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України (м.Харків, пер.Інженерний, 7) розпочнеться Колегія Східного регіонального управління на тему: "Стан підготовки органів охорони кордону Східного регіонального управління до Чемпіонату Європи з футболу" Євро- 2012 ". О 10.00 в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. Петра Василенка (Харків, вул.Артема, 44, актовий зал) розпочнеться зустріч сільськогосподарського активу області за підсумками навчання заступників голів райдержадміністрацій з питань АПК, начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівників сільськогосподарських та фермерських господарств. О 15.00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручень голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласних селекторних нарад 08.07.2011 і 21.10.2011 з питань: а) Про стан та перспективи вирощування картоплі та овочів. б) Про стан справ у тваринництві і готовність галузі до зимового періоду. 2. Про аналіз виробничої діяльності державних підприємств області за 2011 рік.

Роботи з відновлення пошкодженого вибухом будинку в Куп'янську будуть завершені протягом 5-6 місяців

16 лютого перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб ознайомився з ходом робіт в зруйнованій в результаті вибуху газового балона частині будинку в Куп'янську. За його словами, будівельники приступили до робіт на цьому об'єкті у вівторок. У першу чергу були прибрані всі конструкції, що становлять небезпеку для людей. Також було організовано цілодобове чергування працівників міліції, щоб ніхто не міг підійти до небезпечної будівлі, а також для того, щоб зберегти речі, які залишилися в квартирах.

У Харківському регіональному єдиному дозвільному центрі представлені 32 регіональних та місцевих дозвільних органа

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Харківської міської ради Тетяна Чечетова-Терашвілі, в Харківському регіональному єдиному дозвільному центрі збільшується кількість дозвільних органів, які працюють в рамках єдиного вікна. «В Єдиному дозвільному центрі у нас представлено 22 регіональних та 10 місцевих дозвільних органів. На момент відкриття дозвільного центру у нас було представлено відповідно 17 регіональних і 9 місцевих дозвільних органів, в 2010 році їх було 11 і 4 відповідно, в 2009 році - 3 місцевих і 2 регіональних дозвільних органа. Тобто, у нас йде тенденція до збільшення кількості представників дозвільних органів в рамках роботи Єдиного дозвільного центру», - повідомила вона.

На ДП "Завод «Електроважмаш» призначено в.о. директора

Віталія Івановича Чередника, що очолював ДП з вересня 2005 року, звільнено з посади директора Державного підприємства «Завод «Електроважмаш» (м.Харків) за власним бажанням, через зміну місця проживання. Відповідний Наказ Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном підписаний 15. 02.2012 р. Рішенням Держагентства виконуючим обов’язки директора заводу з 16.02.2012 р. призначений Володимир Миколайович Глушаков, що посідав посаду першого заступника директора ДП "Завод «Електроважмаш».

За кількістю виданих дозвільних документів Харківський регіональний єдиний дозвільний центр посідає друге місце в Україні

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Харківської міської ради Тетяна Чечетова-Терашвілі, протягом 2011 року Харківським регіональним єдиним дозвільним центром було видано близько 20 тисяч дозволів. З цього позиції Харків посідає друге місце в Україні. «На даний момент місто Харків посідає лідируючі позиції за кількістю виданих документів дозвільного характеру. Нас випереджає тільки Автономна республіка Крим, від якої ми відстаємо лише на 6 тисяч дозволів. За 2011 рік кількість виданих Єдиним дозвільним центром дозволів склала 20 тисяч, тоді як у Криму їх було видано 26 тисяч. Максимальна кількість звернень у нас 550 осіб на добу, середня кількість звернень в день - 300 осіб. Наприклад, у тому ж Дніпропетровську середня кількість звернень становить близько 80 осіб на день», - повідомила Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Харківський регіональний єдиний дозвільний центр надає підприємцям широку консультаційну підтримку

Як наголосила сьогодні під час прес-конференції заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Харківської міської ради Тетяна Чечетова-Терашвілі, Харківський регіональний єдиний дозвільний центр максимально відкритий для підприємців в плані отримання необхідної інформації. «На сайті Єдиного дозвільного центру в повній мірі відображені всі порядки отримання документів дозвільного характеру, відображена вся нормативно-законодавча база, а також всілякі питання, які можуть хвилювати підприємців. Також на сайті є додаткова функція електронної консультації, яка дозволяє на початковому етапі надати інформацію суб'єкту господарювання з тих чи інших питань. Крім цього нами були переглянуті графіки консультацій дозвільних органів і було виділено максимальну кількість днів для консультацій тими дозвільними органами, по яких йде максимальна кількість звернень», - повідомила Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Однією з основних задач Єдиного дозвільного центру є повна віртуалізація процесу отримання та видачі документів дозвільного характеру

Як сказала під час прес-конференції на тему "Видача дозвільних документів за принципом єдиного вікна" заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Харківської міської ради Тетяна Чечетова-Терашвілі, одним з основних завдань дозвільного центру є повна віртуалізація процесу отримання та видачі документів дозвільного характеру. «На даний момент перший етап віртуалізації - електронний документообіг, вже реалізований. Другий етап - можливість суб'єкту господарювання подати документи в електронному вигляді, з електронним цифровим підписом, який видають спеціально акредитовані центри, ще на стадії реалізації», - зазначила вона.

Харківський регіональний єдиний дозвільний центр забезпечений усім необхідним для максимально ефективної роботи

Як наголосила сьогодні під час прес-конференції заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Харківської міської ради Тетяна Чечетова-Терашвілі, з боку обласного та міського керівництва вжиті всі необхідні заходи для максимально ефективної роботи Регіонального єдиного дозвільного центру.

На виконання першочергових запобіжних протизсувних заходів на території області необхідно близько 14 млн. грн.

На теперішній час, на території Харківської області більше 1100 зсувонебезпечних ділянок. Головним управлінням ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА виділені об'єкти, що потребують першочергового фінансування. Це інженерно-вишукувальні роботи та розробка протизсувних заходів у м.Куп 'янськ- кошторисна вартість за проектом складає 9,9 млн.грн., виконання протизсувних заходів в смт. Кочеток Чугуївського району - залишкова вартість робіт за проектом 2,5 млн. грн.; виконання будівельно-укріпних робіт з ліквідації зсувних процесів та збереження природного середовища по правому березі р.Сіверський Донець в м. Чугуїв - близько 2 млн.грн. Про це повідомив на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник головного управління Роман Грива.

Стан розрахунків споживачів області за послуги теплопостачання в опалювальному періоді 2011/2012 р.р.

За інформацією першого заступника голови Харківської ОДА Валентина Дулуба, станом на 16.02.2012 за опалювальний період 2011/2012 р.р. рівень розрахунків споживачів області склав 62,8%, у т.ч. населення – 62,0%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 62,9%, з місцевих бюджетів – 40%, інші споживачі – 81,6%. Заборгованість населення за послуги теплопостачання, отримані в опалювальному періоді 2011/2012 р.р., станом на 16.02.2012 становить 266,8 млн.грн. (м. Харків – 241,1 млн.грн.); установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, - 159,1 млн.грн. (м. Харків – 110,1 млн.грн.); установ, які фінансуються з державного бюджету, - 61,6 млн.грн. (м. Харків – 52,4 млн.грн.); госпрозрахункових споживачів - 39,5 млн.грн. (м. Харків – 35,0 млн.грн.).

У 2011 році кількість пожеж зменшилась майже на 20%, у порівнянні з 2010 роком

Як повідомив під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заступник начальника Головного управління Держтехногенбезпеки у Харківській області Ігор Федоренко, протягом 2011 року в області зареєстровано 3943 пожежі. У порівнянні з 2010 роком кількість пожеж зменшилась на 17,8 %. Прямі матеріальні збитки зменшились на 24,1%.

Для зменшення кількості пожеж необхідно організувати роз’яснювальну роботу

Про це в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сказав перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, він зазначив, що відповідним службам у Харківській області слід проводити масштабну роз’яснювальну роботу з населенням області. Треба тісно співпрацювати із засобами масової інформації, розмістити на телебаченні соціальну рекламу з правилами пожежної безпеки.

Кількість державних адміністраторів у кожному дозвільному центрі області збільшується до 2 осіб

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник відділу розвитку підприємництва і ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, на виконання ініційованих Президентом України Віктором Януковичем системних реформ у державі, для максимально ефективної роботи дозвільних центрів Харківської області в кожному з них збільшується кількість державних адміністраторів. «У зв'язку з тим, що видача документів дозвільного характеру в 2012 році здійснюється виключно через державних адміністраторів, і на них збільшується навантаження, збільшилася кількість адміністраторів у багатьох районах і містах області. Поставлено завдання збільшити їх кількість в кожному районі та місті області як мінімум до 2 осіб», - повідомила Наталія Цимбалюк.

У Харківській області створюються всі необхідні умови для розвитку підприємництва

Як наголосила сьогодні під час прес-конференції начальник відділу розвитку підприємництва і ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, у Харківській області реалізуються всі необхідні заходи для поліпшення бізнес-клімату в регіоні. «В області проведена значна робота для поліпшення ситуації у сфері підприємницької діяльності. Обласна адміністрація і міська влада, на виконання доручень Президента України, вважають за необхідне не просто полегшити життя бізнесу, а зробити все, щоб кількість суб'єктів підприємницької діяльності суттєво збільшилася», - підкреслила вона.

Угода про створення зони вільної торгівлі дасть Україні можливість економічної інтеграції до ЄС

Про це в ході семінару з метою обговорення проекту угоди про створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною сказала заступник директора Департаменту співробітництва з ЄС Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Марина Фарафонова. «На сьогоднішній день вже завершено переговори на останньому саміті в Києві. Президентами обох сторін було заявлено, що досягнуто порозумінь за всіма ключовими параметрами угоди. Зараз триває юридична звірка. На сьогоднішній день технічно вивіряються всі помилки для того, щоб угода була готова до підписання у найближчий час», - сказала вона.

Харківська область має дуже великі можливості та потенціал у розвитку зовнішньоекономічної діяльності

«Харківська область має дуже великі можливості та потенціал. Якщо зрівняти зовнішньоекономічну діяльність, яка була в 2011 році, то торгівельний обіг за 11 місяців склав майже 3 млрд. 777, 2 млн. дол. Ми направляли свою продукцію по експортним операціям майже в 114 країн світу, по імпорту ми отримували продукцію зі 108 країн світу. Якщо проаналізувати зовнішньоекономічну діяльність з країнами Євросоюзу, ця цифра складає за 11 міс. - 670 млн. дол. Ця цифра не є остаточною на сьогоднішній день. Враховуючи наш потенціал, ми можемо її збільшити в 2 або 3 рази», - про це сказав у ході семінару з метою обговорення проекту угоди про створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною начальник ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

У харківській області відбувся семінар з метою обговорення  проекту угоди про створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною

Сьогодні у Малій залі Будинку Рад відбувся семінар з метою обговорення проекту угоди про створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною. У заході взяли участь начальник ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, заступник директора Департаменту співробітництва з ЄС Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Марина Фарафонова, а також представники промислових, бізнесових та наукових кіл регіону та організацій роботодавців.

На Харківщині ведеться активна робота щодо попередження можливих паводків

Як наголосив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, незважаючи на оптимістичні прогнози синоптиків, у Харківській області ведеться активна робота з підготовки до паводків. Зокрема, 15 лютого в Зміївському районі були проведені штабні навчання, присвячені цьому питанню, в яких взяли участь заступники голів усіх районів та міст області, відповідальні за підготовку до надзвичайних ситуацій.

У 2012 році буде розроблена проектно-кошторисна документація на найбільш зсувонебезпечні ділянки Харківської області

На Харківщині ведеться робота щодо захисту населення від зсувів. Як повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у 2012 році планується розробити проектно-кошторисну документацію на всі ділянки, які вимагають до себе термінової уваги. «У 2012 році нам потрібно розробити проектно-кошторисну документацію по деяких об'єктах. Я думаю, що на це знадобиться близько 2 мільйонів гривень, і ми ці гроші знайдемо. Вартість проектно-кошторисної документації становить близько 100 - 150 тисяч гривень на одну ділянку», - повідомив перший заступник глави області.

Відбудеться Колегія Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України

17 лютого о 9.00 на базі Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (м.Харків, пров.Інженерний,7) відбудеться Колегія Східного регіонального управління на тему: " Стан підготовки органів охорони кордону Східного регіонального управління до Чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012". Представникам ЗМІ, що бажають взяти участь у даному заході, звертатись до начальника прес-служби Харківського прикордонного загону Іванець Оксани Юріївни за тел.097-503-89-53 та 093-454-31-70.

У Харкові відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Сьогодні в Харкові відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Валентина Дулуба. В ході наради були розглянуті питання про стан захисту населення і територій області від зсувних процесів, а також про проведення масової роз'яснювальної роботи серед населення щодо запобігання загибелі людей на пожежах.

Червоний Хрест передав 4,5 тис. продуктових наборів для забезпечення гарячею їжею особливо нужденних категорій населення під час холодів

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Міжнародною Федерацією Червоного Хреста України надані 4,5 тис. штук продуктових наборів для забезпечення протягом десяти днів гарячою їжею осіб, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. З них для м. Харків – 2,5 тис. шт., для районів області -2 тис. шт.

Харківський театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва став лауреатом урядової премії ім. Лесі Українки

Комітет з присудження урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва під головуванням Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника на своєму засіданні 14 лютого визначив лауреатів Премії за 2011 рік. Загалом на здобуття Премії надійшло 67 робіт. У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» перемогу здобув Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. Афанасьєва за лялькову виставу за творами А. Шмідт «Про принців і принцес» режисера-постановника Оксани Дмитрієвої та художника-постановника Наталії Денисової. Урочисте вручення нагород відбудеться 25 лютого - в день народження відомої української поетеси та драматурга Лесі Українки.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 3737 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 1228 куб. м піщано-сольових сумішей, 16,3 куб. м розсолу та 20,4 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 186 одиниць техніки і 220 дорожніх робітників. Станом на 16 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Согодні об 11:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Дулуба з порядком денним: 1. Стан захисту населення і територій області від зсувонебезпечних процесів. 2. Проведення масової роз’яснювальної роботи серед населення щодо запобігання загибелі людей на пожежах; О 12:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумьска, 64, 2 поверх) відбудеться Регіональний семінар з питань роз’яснень положень Угоди про створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною, можливих наслідків її впровадження для промислових, бізнесових, наукових кіл та організацій роботодавців регіону; О 12:00 у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) розпочнеться відео-конференція на тему: "Забезпечення якості освіти, зокрема в сільській місцевості. Новий зміст освіти для 5-9 класів. Стан та перспективи розвитку освіти в сільській місцевості"; О 14:00 у пресс-центрі ХОДА (вул. Сумьска, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція за участю начальника відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталії Цимбалюк, заступника директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку – начальника управління підприємництва та дозвільних процедур Харківської міської ради Тетяни Чечетової– Терашвілі на тему "Видача дозвільних документів за принципом єдиного вікна". О 17:00 в Обласному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62, 2 поверх) відкриється виставка “Мальовнича Зміївщина”. Тел.: 700-26-62.

Михайло Добкін зустрівся з ветеранами-афганцями

Сьогодні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 23-ї річниці виводу військ з Республіки Афганістан голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з ветеранами-афганцями у форматі «Чай з губернатором». Бесіда відбулася у теплій дружній обстановці. Ветерани-афганці поділилися своїми спогадами про військову службу. Також вони обговорили з головою ХОДА соціальні питання і питання забезпечення медикаментами. Ефір програми «Чай з губернатором» відбудеться 16 лютого на ХОД ТРК - в 19:30, на 7 каналі - в 21:50.

Стартувала телеверсія проекту «Харьковская сирень. P.S »

Сьогодні на телеканалі ХОД ТРК стартувала телеверсія проекту «Харьковская сирень. P.S ». Проект презентували начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич і член журі, кінокритик Володимир Миславський. В рамках телеверсії проекту «Харьковская сирень. PS» щосереди о 13.25 на телеканалі ХОД ТРК демонструватимуться фільми-учасники ІІІ Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Сьогодні проект стартував фільмом грузинського учасника Шота Гамісонія «Море бажань».

Архів документів