Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 3737 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 1228 куб. м піщано-сольових сумішей, 16,3 куб. м розсолу та 20,4 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 186 одиниць техніки і 220 дорожніх робітників. Станом на 16 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Согодні об 11:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Дулуба з порядком денним: 1. Стан захисту населення і територій області від зсувонебезпечних процесів. 2. Проведення масової роз’яснювальної роботи серед населення щодо запобігання загибелі людей на пожежах; О 12:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумьска, 64, 2 поверх) відбудеться Регіональний семінар з питань роз’яснень положень Угоди про створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною, можливих наслідків її впровадження для промислових, бізнесових, наукових кіл та організацій роботодавців регіону; О 12:00 у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) розпочнеться відео-конференція на тему: "Забезпечення якості освіти, зокрема в сільській місцевості. Новий зміст освіти для 5-9 класів. Стан та перспективи розвитку освіти в сільській місцевості"; О 14:00 у пресс-центрі ХОДА (вул. Сумьска, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція за участю начальника відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталії Цимбалюк, заступника директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку – начальника управління підприємництва та дозвільних процедур Харківської міської ради Тетяни Чечетової– Терашвілі на тему "Видача дозвільних документів за принципом єдиного вікна". О 17:00 в Обласному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62, 2 поверх) відкриється виставка “Мальовнича Зміївщина”. Тел.: 700-26-62.

Михайло Добкін зустрівся з ветеранами-афганцями

Сьогодні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 23-ї річниці виводу військ з Республіки Афганістан голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з ветеранами-афганцями у форматі «Чай з губернатором». Бесіда відбулася у теплій дружній обстановці. Ветерани-афганці поділилися своїми спогадами про військову службу. Також вони обговорили з головою ХОДА соціальні питання і питання забезпечення медикаментами. Ефір програми «Чай з губернатором» відбудеться 16 лютого на ХОД ТРК - в 19:30, на 7 каналі - в 21:50.

Стартувала телеверсія проекту «Харьковская сирень. P.S »

Сьогодні на телеканалі ХОД ТРК стартувала телеверсія проекту «Харьковская сирень. P.S ». Проект презентували начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич і член журі, кінокритик Володимир Миславський. В рамках телеверсії проекту «Харьковская сирень. PS» щосереди о 13.25 на телеканалі ХОД ТРК демонструватимуться фільми-учасники ІІІ Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Сьогодні проект стартував фільмом грузинського учасника Шота Гамісонія «Море бажань».

Регіональний перинатальний центр розпочне приймати пацієнтів  наступного тижня

«Наш Регіональний перинатальний при Обласній клінічній лікарні центр був готовий до відкриття ще 18 січня, коли ми це і планували. Ми хочемо здати цю унікальну не тільки для Харківської області, але і для України, установу повністю готовою. Тобто, мова йде не тільки про завершення ремонтних робіт і оснащення медичним обладнанням, але й про узгодження всіх дозвільних документів. Вони мають бути готові з дня на день, персонал уже готовий, приміщення готові. Думаю, що наступного тижня туди вже почнуть поступати пацієнти», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання громадян стосувалися ремонту доріг, вуличного освітлення, розрахунків за енергоносії, розмежування земельних ділянок та ін. Вирішення всіх питань Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.

Василь Хома нагороджений орденом «Слава воїну-афганцю»

Сьогодні в ході урочистого прийому з нагоди 23-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан голова Харківської міської Спілки ветеранів Афганістану Віктор Коваленко вручив заступнику голови - керівнику апарату Харківської облдержадміністрації, учаснику бойових дій в Афганістані Василю Хомі орден «Слава воїну-афганцю». Також орденом нагороджений голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков.

На Харківщині проводиться підготовка до можливих весняних паводків

15-16 лютого в Зміївському районі проводяться командно-штабні навчання «Дії органів управління і сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області, евакуаційних органів області, Зміївського району при проведенні евакуації населення та ліквідації надзвичайної ситуації в умовах пропуску льодоходу та загрози виникнення надзвичайної ситуації, яка пов'язана з можливим паводком». У навчаннях бере участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Завдання влади забезпечити воїнам-інтернаціоналістам нормальні умови життя

Про це сьогодні в ході урочистого прийому з нагоди 23-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав заступник голови ХОДА Василь Хома. «Зараз повертається належна повага до солдата, який бачив війну, бачив смерть, бачив кров. В сьогоднішніх умовах необхідно, щоб самі хлопці не мовчали. Я знаю, що у багатьох афганців є проблеми з житлом. Потрібно скласти список, є державна програма будівництва доступного житла, компенсація держави 30%. Я думаю, що ми на рівні області і міста зможемо додати якусь суму, щоб компенсація була 50% і більше. Адже кожен, хто виконував інтернаціональний обов'язок, повинен жити в нормальних умовах», - сказав Василь Хома.

До Євро-2012 всі місця масового відвідування мають бути обладнані платіжними терміналами

Сьогодні в ході обласної наради з питання виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів» заступник начальника ГУ економіки - начальник управління споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой звернув увагу на питання оснащення місць масового відвідування платіжними терміналами напередодні Євро-2012.

На Харківщині розвивають мережу спеціальних платіжних систем

Сьогодні в Харкові відбулася обласна нарада з питання виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.09.2010 № 878 «Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів». У нараді взяли участь заступник начальника ГУ економіки - начальник управління споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой, заступник начальника ГУ економіки - начальник управління з координації підготовки та проведення фінальної частини Євро-2012 Олексій Токар, начальник відділу розвитку підприємництва і ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, представники керівництва міст обласного значення, державних структур, податкової адміністрації, підприємств і банків.

Василь Хома вручив почесні нагороди ХОДА воїнам-інтернаціоналістам

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди 23-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У заході взяли участь заступник голови ХОДА Василь Хома та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. «Сьогодні для нас усіх великий день. День, коли всі ми зустрічаємося, згадуємо свою службу в армії. Хто служив в Афганістані, хто виконував свій інтернаціональний обов'язок в інших гарячих точках, не має значення. Найголовніше, що ми були солдатами Батьківщини, які беззаперечно виконали наказ. Коли ми потрапили на військову службу, то ніхто не хникав, не стогнав, а тягнув «лямку» солдата з гідністю. Найголовніше, щоб ми пам'ятали тих хлопців, які не повернулися з війни, честь їм і слава. Хотілося б висловити подяку матерям хлопців, які загинули і померли після війни. Я хочу всім побажати міцного здоров'я, успіхів і сказати – у влади є зобов'язання думати про солдатів, які пройшли афганську війну. Може не все у нас виходить, але багато чого все-таки зроблено», - сказав Василь Хома.

Харківський обласний союз ветеранів Афганістану висловив подяку за надану допомогу і увагу з боку керівництва області

«У цей день хочеться не тільки згадати і вшанувати пам'ять загиблих воїнів, а й подякувати тим людям, які протягом усього часу допомагали і приділяли увагу афганцям. Хочеться вшанувати пам'ять померлого Євгена Петровича Кушнарьова, який завжди відстоював інтереси афганців. Хочеться висловити подяку Михайлу Добкіну та Геннадію Кернесу за те, що завдяки їм ми маємо можливість збиратися тут, на Меморіальному комплексі, завдяки їм тут в найкоротші терміни з'явився православний храм», - сказав голова Харківського обласного союзу ветеранів Афганістану Володимир Рижков, звертаючись до всіх, хто прийшов сьогодні до Меморіального комплексу загиблих в Республіці Афганістан.

Річниця виведення радянських військ з Республіки Афганістан - як день пам'яті, так і святковий день

Як сказав сьогодні на Меморіальному комплексі загиблим в Республіці Афганістан, де відбувся Молебень та покладання квітів Харківський обласний комісар Олексій Середа 15 лютого - одночасно можна вважати як святковим, так і днем пам'яті. «Я, як людина, яка провела 2 роки в Афганістані, скажу, що 15 лютого залишилося символічно тим, що в історії Радянського Союзу, який надалі припинив існування, це була остання кровопролитна війна, яка забрала тисячі людських життів. Тому тисячі, може десятки тисяч життів цим днем були збережені. Разом з тим, це, напевно, день пам'яті, тому що не тільки ті, хто загинув в операціях, які проводилися на території Афганістану, а й ті, хто залишився живий, не витримав випробувань мирного життя. Я пишаюся тим, що я маю відношення до людей, які брали участь у цій війні. Бажаю всім здоров'я, удачі і віри в майбутнє», - сказав Олексій Середа.

Харківські художники світложивопису презентують «очищення світу вогнем»

22 лютого о 17.00 в галереї "Мистецтво Слобожанщини" обласного центру культури і мистецтва послідовники засновника єдиного в Радянському Союзі чинного театру світложивопису Юрія Правдюка представлять трактування світломузичного твору Олександра Скрябіна «Поема Вогню». Твір обрано не випадково - О. Скрябін мав «кольоровий» слух. Приміром, ре мажор він «бачив» яскраво жовтим, ля мажор - зеленим, ре-бемоль мажор - фіолетовим. У 1910 році він створив перше в світі оригінальний світломузичний твір - «Прометей», що стало свого роду символом творчих шукань того часу. В партитурі симфонічного твору поряд з партіями звичайних інструментів є незвичайний рядок - «Luce», призначений для виконання на світловому органі. На жаль, за життя Скрябіну не вдалося втілити свій задум.

Вчинок воїнів-афганців - приклад служіння Батьківщині

Про це сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації, учасник бойових дій в Афганістані Василь Хома, звертаючись до всіх, хто прийшов до Меморіального комплексу загиблих в Республіці Афганістан вшанувати пам'ять загиблих солдатів. «Сьогодні для нас усіх великий день. День, коли ми згадуємо свою молодість, минулий час, колись ми були молодими, завзятими, були просто солдатами. Я згадую, що в той час ніхто собі навіть не уявляв, як він може не служити в армії. Я згадую, коли нашу разведроту в 150 чоловік вишукували для формування в афганський взвод. Поставили питання: Хто хоче служити в Республіці Афганістан? Вся рота, 150 осіб, зробили крок вперед. Ось це був показник прагнення зробити для Батьківщини якийсь подвиг. Я в цей день хочу побажати своїм бойовим друзям міцного здоров'я, щоб кожен прожитий день приносив щастя, благополуччя в сім'ї, рідним і близьким. Нехай вас охороняє Господь Бог, а матерям - мужності і всього самого доброго», - сказав Василь Хома.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 14 лютого провів особистий прийом громадян в приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання, з якими мешканці області звернулися до заступника голови облдержадміністрації, стосувалися направлення на обстеження та лікування в Обласну клінічну лікарню, Обласний онкологічний диспансер, Інститут невідкладної хірургії АМН України та Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. Ситенко АМН України; забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування; включення до реєстру державної програми з питань репродуктивного здоров’я; надання матеріальної допомоги. Також надані консультації щодо змін у пенсійному законодавстві та розміру пенсій учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Пам'ятати про героїзм воїнів-афганців повинна кожна людина

«Сьогодні ми низько схиляємо голови і віддаємо шану всім, хто відстоював справедливість, захищав мир і спокій, виконував свій інтернаціональний обов'язок далеко від рідної землі. Минуло три десятиліття з початку військових дій в Афганістані, але серце кожного, хто був там, ще стискається при згадці про ті страшні дні, про втрачених бойових товаришів. І цей біль не пройде ніколи», - сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, звертаючись до всіх, хто прийшов вшанувати пам'ять загиблих солдатів до Меморіального комплексу загиблих в Республіці Афганістан.

Героїзм, який проявили люди, які воювали в Афганістані, - це приклад для підростаючого покоління

Сьогодні Харківський міський голова Геннадій Кернес взяв участь у меморіальних заходах в пам'ять воїнів, загиблих в Афганістані. За його словами, головне завдання живих - це вічно пам'ятати про великий подвиг тих, хто не повернувся з цієї війни. «Героїзм, який був виявлений в ті роки, - це приклад для нашого підростаючого покоління. Ми повинні шанувати пам'ять людей, які воювали в Афганістані, в ім'я нашого майбутнього, для того, щоб усі пам'ятали, як багато крові було пролито, багато життів було втрачено. Наша основна задача зробити все, щоб ця пам'ять була вічною. Я схиляю голову перед батьками, які втратили своїх дітей, перед тими мужніми людьми, які загинули в чужій країні, перед тими, хто вижив і повинен жити далі в ім'я майбутнього. Вічна пам'ять і спокій тим, хто не повернувся з війни, здоров'я їх сім'ям, благополуччя і віри в краще майбутнє. Ви всі цього варті», - з такими словами Геннадій Кернес звернувся до людей, які прийшли до Меморіального комплексу загиблим в Республіці Афганістан вшанувати пам'ять полеглих воїнів.

На Меморіальному комплексі загиблим в Республіці Афганістан відбувся молебень та покладання квітів

Сьогодні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 23-ї річниці виводу військ з Республіки Афганістан на Меморіальному комплексі загиблим в Республіці Афганістан відбувся молебень та покладання квітів. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Василь Хома та Євген Савін.

На Харківщині здійснюється дерегуляція дозвільної системи

У Харківській області в рамках роботи з дерегуляції в дозвільній системі проводиться ряд заходів. Зокрема, спрощенню дозвільної системи значно сприяло відкриття дозвільних центрів в кожному районі та місті області. «У Харкові відкрито Єдиний дозвільний центр, який став єдиним вікном, де узгоджено функціонують усі дозвільні органи за принципом організаційної єдності, а суб'єкти господарської діяльності можуть отримати широкий спектр послуг для своєї роботи. Дозвільні центри діють в кожному районі та місті області, і їх робота дає підприємцям можливість протягом 10 днів отримувати документи, необхідні їм для початку підприємницької діяльності», - наголосила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2998 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 1973,02 куб. м піщано-сольових сумішей, 20 куб. м розсолу та 82 т. солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 175 одиниць техніки і 186 дорожніх робітників. Станом на 15 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У Харківській області приділяється особлива увага підвищенню професійного та культурного рівня ведення підприємницької діяльності

Як зазначила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник відділу розвитку підприємництва і ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, одним з напрямків діяльності, визначеним Програмою сприяння розвитку малого підприємництва на 2011 - 2015 роки, є підвищення професійного та культурного рівня ведення підприємницької діяльності в регіоні. З цією метою для підприємців проводяться різні заходи. «У 2011 році було проведено 40 заходів, серед яких семінари, круглі столи, майстер-класи з питань, найбільш актуальних для підприємців.

У Харківській області ведеться робота зі зменшення кількості регуляторних актів

У 2011 році в Харківській області проведено прискорений перегляд регуляторних актів щодо їх відповідності принципам державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності. 2174 регуляторних акта були проаналізовані Харківською облдержадміністрацією. З них 1067 або 49% були скасовані. Про це повідомила начальник відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин Головного управління економіки ХОДА Наталія Цимбалюк в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив».

За кількістю активних малих підприємств Харківська область посідає 2 місце по Україні після міста Києва

Про це в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомила начальник відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин Головного управління економіки ХОДА Наталія Цимбалюк. «Цей показник порівняно з 2009 роком змінився в сторону зменшення, як по Україні, так і по Харківській області, але це пов'язано з тим, що Держкомстат України з 2010 року перейшов на облік тільки активних малих підприємств на 10 тисяч осіб наявного населення. Станом на 1.01.2011 року в Харківській області на 10 тисяч осіб наявного населення припадало 76 активних малих підприємств. Він перевищує середній показник по Україні на 13 підприємств, а в порівнянні з іншими регіонами країни Харківська область посідає 2 місце по Україні після міста Києва», - зазначила Наталія Цимбалюк.

У Харківській області успішно реалізуються основні заходи Програми сприяння розвитку малого підприємництва на 2011 - 2015 роки

У Харківській області в межах ініційованих Президентом України системних реформ діє Програма сприяння розвитку малого підприємництва на 2011 - 2015 роки. Як зазначила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник відділу розвитку підприємництва і ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, основні заходи Програми реалізуються успішно. «Основні заходи Програми сприяння розвитку малого підприємництва на 2011 - 2015 роки реалізуються успішно та своєчасно, і це дає можливість успішно вирішувати ключові завдання в сфері державної підтримки малого бізнесу», - підкреслила Наталія Цимбалюк.

На Харківщині триває робота по розширенню інфраструктури підтримки малого підприємництва

Як наголосила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник відділу розвитку підприємництва і ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк, в Харківській області створена одна з найпотужніших серед усіх регіонів України інфраструктура підтримки малого бізнесу. Тим не менше, робота в цьому напрямку триває.

Події дня

Сьогодні, 15 лютого о 09:00 на Меморіальному комплексі загиблим у Республіці Афганістан (вул. Культури, 23) почнеться Молебень та покладання квітів до Меморіального комплексу загиблим у Республіці Афганістан; об 11:00 в залі засідань ГУ економіки ХОДА (Держпром,7 під'їзд,3 поверх) розпочнеться обласна нарада з питання виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.09.2010 № 878 "Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів", якою визначаються умови переведення суб'єктів господарювання на обов'язкове приймання спеціальних платіжних засобів в оплату за продані товари (надані послуги); о 12:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) почнеться урочистий прийом з нагоди 23-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав; о 17:00 в залі засідань Держпрому (майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) почнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему «Порядок проведення перевірок суб’єктів підприємницької діяльності органами Державної податкової служби».

В Липецькому терапевтичному відділенні ЦРЛ створені всі умови для надання якісної медичної допомоги

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Липецьке терапевтичне відділення Мерефянської центральної районної лікарні. За словами заступника голови ХОДА, будівництво цього відділення було розпочато ще у 1988 році, але завершити його вдалося лише минулого року. Загальна вартість будівництва склала 22,4 млн.грн. Зокрема, за останні 2 роки було освоєно 17,2 млн.грн. На оснащення установи медичним обладнанням використано 4,44 млн.грн. «Сьогодні в цьому відділенні є все необхідне для того, щоб надавати якісну медичну допомогу. Цифровий рентген-апарат на 2 робочих місця, 2 стаціонарних апарати ультразвукової діагностики, фізіотерапевтичне та лабораторне обладнання, дві сучасних стоматологічні установки, обладнання для стерилізаційних робіт, сучасний госпітальний ліфт, меблі тощо, а також пункт швидкої допомоги. Люди, які мешкають на цій території, можуть бути впевнені, що вони зможуть отримати кваліфіковану медичну допомогу», - підкреслив Ігор Шурма.

Харківську модель роботи швидкої  невідкладної медичної допомоги розповсюдять на всю Україну

Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «Харківщина отримала відповідне визнання на рівні України, тому вже прийняте рішення харківську модель роботи швидкої невідкладної медичної допомоги розповсюдити на всю країну. Вже оголошено національний проект «Швидка допомога», виділено перших 80 млн. грн. Вони перед усім будуть в тих областях, де проводяться пілотні проекти по реформуванню медицини. До того ж, ми цього року закінчимо повністю оснащувати Харківську область системою GPS-навігації. Це все має нам допомогти наблизити спеціалізовану медичну допомогу до села», - сказав Ігор Шурма.

Архів документів