Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 407 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 563,9 куб. м піщано-сольових сумішей і 8 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювала 101 одиниця техніки і 136 дорожніх робітників. Станом на 21 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Стан міжнаціональних відносин на Харківщині доброзичливий

Круглий стіл «Громадська думка харків’ян щодо міжетнічної ситуації в м.Харкові та області напередодні проведення Євро-2012» відбувся в Харківському національному університеті ім.В. Н. Каразіна. Його науковці провели у грудні 2011 року соціальне опитування за даною тематикою на замовлення Харківської облджержадміністрації. Участь у засіданні круглого столу взяли начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, керівники державних установ, представники громадських організацій, науковці. На думку експертів (88 %) стан міжнаціональних відносин на Харківщині скоріше доброзичливий. Порушення прав представників національних меншин на Харківщині не носять масового і системного характеру, можуть корегуватися шляхом посилення контролю з боку державних інституцій і громадських організацій. На питання щодо існування загрози виникнення конфліктів під час проведення Євро-2012 - від 34% до 52 % респондентів відповіли «Скоріше ні, ніж так».

У 2012 році рівень соціальних стандартів в Україні продовжить зростати

Про цілеспрямовану роботи державної влади та керівництва області в цьому напрямку йшла розмова під час зустрічі заступника голови ХОДА Євгена Савіна з мешканцями та активістами ветеранського руху селищ Капітолівка та Червоний Оскіл Ізюмського району. «Стратегія розвитку Харківської області на 2012 рік в розрізі загальнодержавних реформ передбачає зростання економічного потенціалу Харківщини, що в свою чергу створює умови для покращення рівня життя людей. Президент країни Віктор Янукович зазначає, що розмір мінімальних пенсій цього року має бути підвищений до рівня прожиткового мінімуму. А також влада докладатиме зусиль для підвищення зарплат – адже без цього неможливо досягти збільшення пенсій», - підкреслив Євген Євгенович.

Події дня

Сьогодні, 21 лютого, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова та голови Зміївської райдержадміністрації Євгена Мураєва на тему: "Обласне культурно-мистецьке свято "Масляна на Коропових Хуторах".

Інформація про те, що за висновками фахівців Науково-методичної комісії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України продукція ТОВ «НОВА ТЕМА» є неякісною, не підтверджена жодними фактами

16 лютого 2012 року на офіційному веб-порталі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України вийшов матеріал, в якому зазначалися критичні зауваження на адресу підприємства ТОВ «Нова тема» (http://www.mon.gov.ua/index.php/ua/8290-oberezhno-falsifikt): «Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України застерігає учнів 9 та 11 класів, які в травні 2012 року здаватимуть державну підсумкову атестацію з іноземних мов, їхніх батьків та вчителів від користування під час підготовки до екзаменів неякісними, а іноді відверто шкідливими джерелами.  

Звернення Президента України з нагоди Дня соціальної справедливості

Шановні співвітчизники! 20 лютого Україна разом з усією світовою спільнотою відзначає Всесвітній день соціальної справедливості, визначений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Ґрунтуючись на принципах неупередженості, рівності, поваги до гідності особи, доступності соціального захисту, гарантування прав людини в усіх сферах життя, соціальна справедливість є основою національної стабільності та благополуччя громадян.

Виставка ефективного педагогічного досвіду

22 – 24 лютого 2012 року на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбудеться 26-та обласна тематична відкрита виставка ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Шляхи підвищення якості навчання учнів історії та правознавства в умовах допрофільної і профільної підготовки». У межах виставки заплановано: презентації за номінаціями; проведення «круглих столів»; дискусія щодо реалізації обласних моделей профільного навчання; ознайомлення з досвідом роботи загальноосвітніх навчальних закладів із питань профільного навчання у старшій школі; вручення дипломів учасникам виставки. Закриття виставки-конкурсу та нагородження переможців відбудеться 24 лютого 2012 року о 14.00.

Харківський спорт розвивається комплексно та гармонійно

«Участь жіночої збірної України у відбірковому турнірі Кубка світу серед спортсменів-візочників це хвилююча подія для нас. Історія команди або розвиток виду спорту в країні завжди з чогось починається. Він може бути в подальшому як успішним, так і не дуже. Але в будь-якому випадку перша команда назавжди залишиться першою. Саме тому це дуже важлива подія», - зазначив сьогодні на прес-конференції віце-президент Федерації тенісу України Всеволод Кевліч.

У 2012 році книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області» почне свою роботу в квітні

Книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області» у 2012 році значно змінить свій формат. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, замість поїздок по кожному району Харківської області буде проведено 6 виїзних заходів, які стануть не просто виставкою-продажем книг, але й цікавим і пізнавальним культурно-масовим святом. Перший такий ярмарок відбудеться в квітні в Золочівському районі, закриє сезон ярмарок в Мерефі, який заплановано на вересень.

З моменту дії Закону «Про безоплатну правову допомогу» до ХОДА за допомогою звернулося більше 200 осіб

Як сказав під час проведення безкоштовної юридичної консультації начальник Головного юридичного управління ХОДА Костянтин Прокоп'єв, з моменту дії Закону «Про безоплатну правову допомогу» в облдержадміністрацію за наданням безкоштовної правової допомоги звернулося понад 200 осіб. «З судових питань звернулося 53 людини, із земельних питань - 30, житлово-комунальних - 29, соціальних - 29, з майнових питань -26 і з інших питань, що стосуються діяльності ХОДА», - сказав Костянтин Прокоп'єв.

У 2011 році в Харківській області було видано понад 3,5 тисяч найменувань книг

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, Харківщина, як і раніше, посідає лідируючі позиції серед інших регіонів за кількістю виданих книг. «У 2010 році було видано понад 45 мільйонів книг в Україні, з них по Харківській області загальний тираж надрукованих книг склав близько 19 мільйонів екземплярів. У 2011 році в нашій області було надруковано близько 13 мільйонів екземплярів. Це якщо говорити про загальну кількість, якщо ж подивитися по друкованим одиницям, тобто, за переліком найменувань, то в 2011 році всього в Україні було надруковано трохи більше 20 тисяч книг, з них у Харківській області - понад 3,5 тисячі. Тобто, можна підрахувати, що кожна 6-7 книга друкується в Харкові», - повідомила Вікторія Маренич.

Вперше жіноча збірна України візьме участь у Кубку світу серед спортсменів-візочників

Вперше жіноча збірна України візьме участь у відбірковому турнірі Кубка світу серед спортсменів- візочників. Він відбудеться з 28 лютого по 4 березня в турецькій Анталії. До складу української команди увійшли харків'янки Олена Шингарьова, Олена Грабовська та Ольга Подпружнікова. Капітан - команди Іван Тимофєєв. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив віце-президент Федерації тенісу України Всеволод Кевліч. «Усі члени команди - харків'яни, вихованці секції, яка була відкрита в серпні 2008 року і патронується головою ХОДА Михайлом Добкіним та заступником голови ХОДА, першим віце-президентом Федерації тенісу України Юрієм Сапроновим. За такий короткий термін вдалося підготувати кілька талановитих гравців. Найсильнішою тенісисткою команди є переможниця трьох турнірів серії ITF Futures, 73-я ракетка світу Олена Шингарьова», - підкреслив Всеволод Кевліч.

Українська література має бути відома не тільки в Україні, а й в усьому світі

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему «Харківські видавці - лауреати урядової Премії імені Лесі Українки» сказав директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов. «На жаль, українська література і книга практично не відомі в світі. Це і доросла проза, і дитяча література. Ми сподіваємося, що за допомогою книги «Легенди про короля Артура» ми зможемо знайти зарубіжних партнерів-видавців, будемо укладати договори на переклад цієї книги. Тоді вона буде видаватися і продаватися не тільки в Україні, а й англійською мовою у Великобританії. Сподіваюся, що й англійські читачі теж полюблять це видання. Тому що Україна повинна і може бути представлена ​​не тільки продукцією машинобудування або турбінами для атомної станції, але ще культурою і літературою», - сказав Віктор Круглов.

Книзі «Легенди про короля Артура» видавництва «Ранок» присуджено урядову Премію імені Лесі Українки

Харківське видавництво «Ранок» стало лауреатом урядової премії імені Лесі Українки за ілюстрації до книги «Легенди про короля Артура». Вручення премії відбудеться 25 лютого в день народження Лесі Українки. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов, робота над книгою тривала 2 роки. Її тираж становить 6 тисяч примірників українською та російською мовами.

У конкурсі КВН на Кубок мера серед підприємств Харкова перемогла команда заводу «Південкабель»

Конкурс команд КВН харківських машинобудівних підприємств на Кубок мера відбувся 17 лютого в Харківському національному театрі опери та балету ім. Н. В. Лисенко. Гра пройшла під патронатом голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і Харківського міського голови Геннадія Кернеса. У конкурсі взяли участь команди заводів «Турбоатом», «Південкабель», «Електроважмаш», «Комунар», Харківського машинобудівного заводу «ФЕД», Харківського державного авіаційно-виробничого підприємства та індустріальної групи «УПЕК».

Ти зможеш, якщо зміг я!

Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»  продовжує проводити традиційний щорічний спортивно-масовий захід серед дітей вихованців дитячих будинків під гаслом  «Ти зможеш, якщо зміг я!».     19 лютого 2012 року спортивний захід було проведено у школі – інтернаті міста Лозова. Юні учасники заходу показали свою спритність в різноманітних спортивних естафетах. За своє палке бажання до перемоги всі вихованці Лозівської школи – інтернату були нагороджені призами від Харківського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».   

До ювілею Леся Курбаса відновили пам’ятник на його могилі в м.Харкові

До 125-річчя із дня народження засновника театру «Березіль» Леся Курбаса, на його могилі був відновлений горельєф, що був вкрадений невідомими в січні цього року. Ювілей видатного українського режисера відзначатимуть 25 лютого 2012 року, тому всі роботи по відновлюванню пам’ятника були завершені вже до 15 лютого. Цього разу горельєф відлитий з фібробетона за формою автора пам'ятника, скульптора Семена Якубовича, і покритий фарбою, що імітує бронзу. Літери виконані з особливо міцного пластику. Вшанування пам’яті та покладання квітів до могили Л.Курбаса театральною громадськістю відбудеться 24 лютого.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 405 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 139,6 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювала 71 одиниця техніки і 109 дорожніх робітників. Станом на 20 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 20 лютого, о 13:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція: "Харківські видавці - лауреати урядової Премії імені Лесі Українки". Учасники: - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич; - директор видавництва "Ранок" Віктор Круглов; - харківські художниці Людмила Кириленко та Олена Зеркалій; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція: «Дебют збірної України з тенісу в «BNP PARIBAS Кубку Світу» серед тенісистів-візочників». 28.02-04.03.2012 (м. Анталія, Туреччина). Учасники: - заступник начальника Головного управління у справах сім'ї молоді та спорту ХОДА - начальник управління у справах фізичної культури та спорту Сергій Христоєв; - віце-президент Федерації тенісу України Всеволод Кевліч; - члени збірної України з тенісу серед колясочників - Олена Шингарьова, Олена Грабовська, Ольга Подпружнікова; О 15:00 у Залі засідань вченої ради Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (пл.Свободи,4, 4 поверх) відбудеться круглий стіл "Громадська думка харків'ян щодо міжетнічної ситуації в м.Харкові напередодні проведення ЄВРО - 2012". О 15:00 в Харківській академії неперервної освіти (вул. Пушкінська, 24) розпочнеться урочиста церемонія нагородження переможців обласного етапу ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Учні Школи юного журналіста взяли участь у майстер-класі з пісочної анімації

Сьогодні в рамках чергового заняття в Школі юного журналіста учні Школи отримали можливість взяти участь у майстер-класі з пісочної анімації, що відбувався на базі Харківського організаційно-методичного центру культури і мистецтв. У захоплюючу подорож у світ музики, мультиплікації і живопису запросила учнів Школи керівник студії «Art-you» Світлана Тельбах. Процес пісочної анімації відрізняється свободою для уяви, можливістю винаходити нові форми, короткочасністю існування створюваних образів, легкістю зміни картини.

Більшість учнів Школи юного журналіста - активні кореспонденти районних видань

Як наголосила сьогодні під час чергового заняття Школи юного журналіста начальник управління у справах преси та інформації, заслужений журналіст України Вікторія Маренич, більшість учнів Школи - це не просто талановиті діти, а й практикуючі журналісти. «Це не просто школярі, які добре пишуть і мріють бути журналістами. Ми цей проект реалізуємо разом з редакторами районних комунальних газет, і головна наша умова - щоб ці діти публікувалися у районній пресі. Ми їм лише допомагаємо отримати розуміння загальних законів журналістики, даємо певні знання, які вони потім змогли б реалізовувати в районних газетах», - підкреслила Вікторія Маренич.

Заняття в Школі юного журналіста будуть проводитися за двома спеціалізаціями

Сьогодні в рамках Школи юного журналіста серед учнів відбувся кастинг в групу телевізійної журналістики. Кожен учень Школи отримав можливість попрацювати в кадрі телекамери, спробувати себе в якості телеведучого. В результаті кастингу до групи телевізійної спеціалізації були відібрані 7 учнів Школи, інші будуть вивчати питання газетної журналістики. Як зазначила начальник управління у справах преси та інформації, заслужений журналіст України Вікторія Маренич, такий поділ на спеціалізації допоможе дітям отримати більш глибокі знання зі свого предмета.

На наступному занятті учням Школи юного журналіста проведуть майстер-клас з фотожурналістики та операторської роботи

Як повідомила сьогодні в ході заняття Школи юного журналіста начальник управління у справах преси та інформації, заслужений журналіст України Вікторія Маренич, наступне заняття планується провести у другій декаді березня. Для учнів Школи вже заплановано ряд цікавих заходів. «Тим, кого буде сьогодні в ході кастингу обрано в телевізійну групу, ми розповімо про операторське мистецтво, також буде курс з фотожурналістики. Сьогодні ми визначилися по побажанням дітей, що буде також оглядова екскурсія по місту. Ми побуваємо в тих місцях, які пов'язані з історією розвитку нашого міста, з історією журналістки, з деякими відомими іменами в літературі. Це те, що діти повинні знати, адже чим більше вони знають, тим більше зможуть ретранслювати через свої видання», - підкреслила Вікторія Маренич.

Школа юного журналіста допомагає дітям зорієнтуватися у виборі професії та спеціалізації

Як наголосила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації, заслужений журналіст України Вікторія Маренич, Школа юного журналіста не претендує на академічність. За її словами, головне завдання Школи - допомогти дітям, зацікавленим в журналістиці, дізнатися більше про цю професію і зорієнтуватися у виборі спеціалізації. «Наша Школа юного журналіста не претендує на звання навчального закладу, ми просто допомагаємо молодим людям зорієнтуватися. Адже це діти 10-11-х класів. Можливо, вони до нас походять два роки і вирішать, що журналістика їм не цікава, а хтось, можливо, завдяки заняттям визначиться зі спеціалізацією в журналістиці. Ми не претендуємо на академічність, ми просто хочемо ділитися з дітьми своїми знаннями, хочемо зробити цей світ трішки цікавішим для тих дітей, які хочуть досягти чогось більшого», - підкреслила Вікторія Маренич.

Учні Школи юного журналіста прослухали лекцію з історії української журналістики

Сьогодні в рамках чергового заняття в Школі юного журналіста начальник управління у справах преси та інформації, заслужений журналіст України Вікторія Маренич прочитала для учнів Школи лекцію з історії української журналістики. В ході лекції юні кореспонденти дізналися про перші періодичні видання, які видавалися в Україні, про розвиток галузевих і тематичних газет і журналів, про становлення телебачення і радіомовлення. Особлива увага в ході лекції приділялася історії харківської журналістики, яка зіграла особливу роль у розвитку української журналістики в цілому. Також учні Школи змогли ознайомитися зі змістом та стилістичними особливостями перших харківських газет.

Відбулося чергове заняття в Школі юного журналіста

Сьогодні 35 старшокласників із 18 районів Харківської області беруть участь у черговому занятті Школи юного журналіста. Як наголосила сьогодні начальник управління у справах преси та інформації, заслужений журналіст України Вікторія Маренич, все більше дітей з районів Харківської області проявляють інтерес до Школи. «Школа працює вже другий рік. У нас заняття відбуваються в навчальному році, тобто, ми починаємо заняття у вересні, але проблема в тому, що на кожне заняття хочуть записатися нові люди. Ми пояснюємо, що ми у вересні проводимо набір, після чого йде навчальний процес за певним планом, розрахованим на вже отримані дітьми в процесі навчання знання та навички. Тому ми просимо і батьків, і дітей потурбуватися про запис до нас у вересні, щоб потім кожен місяць приїжджати і отримувати нові знання, нову інформацію, які ми можемо їм дати», - сказала Вікторія Маренич.

В цілому по тваринництву область цього року працює набагато краще, ніж минулого

«В цілому по тваринництву ми цього року працюємо набагато краще, ніж минулого. Збільшилися прирости, надої. У січні підприємства області надоїли приблизно на 2 тис. т більше, ніж у минулому січні. Надої збільшилися на 24,8%, і це один з найкращих показників в Україні», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Споживачі області розрахувалися за електричну енергію на 77,3%

За інформацією першого заступника голови Харківської ОДА Валентина Дулуба, станом на 16 лютого 2012 року споживачі області розрахувалися за електричну енергію на 77,3%, у т.ч. підприємства промисловості - 92,0%, сільгоспспоживачі – 85,3%, підприємства житлово-комунального господарства – 53,8%, з них підприємства водопостачання та водовідведення – 3,8%, населення – 79%, установи, які фінансуються з державного бюджету – 123,6%, з місцевих бюджетів – 95,6%, інші споживачі – 72,9%.

До кінця року в Харківській області буде значно збільшено поголів'я птиці

У Харківській області ведеться робота по збільшенню поголів'я птиці. Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, найближчим часом планується запуск трьох птахофабрик, що дозволить значно збільшити кількість птиці в області. «На підприємстві «Курганський бройлер» після санітарної санації в квітні ми відновимо поголів'я, в Просянах Харківського району ми плануємо пускати до 50 тисяч голів бройлерів. Люботинську і Просянську птахофабрики викупив директор Безлюдівського м'ясокомбінату і планує зробити там закритий цикл, щоб мати куряче м'ясо для ковбас. По птиці, я думаю, ми до кінця року повністю відновимо поголів'я і навіть набагато збільшимо його», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Районам області необхідно створювати спеціалізовані підприємства по вирощуванню овочів і картоплі

Про це у ході обласної селекторної наради сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Сьогодні фактично в кожному районі області треба створювати спеціалізовані господарства по вирощуванню овочів і картоплі. Адже людей треба забезпечити овочами і картоплею в достатній мірі. Це ж не діло з Харкова возити до районів овочі і картоплю. Я хотів би, щоб ви не тільки попрацювали по створенню спеціалізованих господарств, а ще й попрацювали з населенням, з головами сільських і селищних рад, в тому плані, щоб разом з облспоживспілкою створювати кооперативи по заготівлі картоплі і овочів у населення», - зазначив він.

Архів документів