Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина в найкоротші терміни зуміла створити сучасний перинатальний центр

Як зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківщина за своєю ініціативою змогла створити умови, які дозволили в найкоротші терміни освоїти фінансування і створити сучасний перинатальний центр. «На створення Харківського регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні було освоєно 45 млн.грн. Це невелика ціна за перинатальний центр, тому що мова йде про життя і здоров'я дітей та матерів. Ця сума - ніщо в порівнянні з тим, яку користь принесе цей центр здоров'ю мешканців нашого регіону», - підкреслив Михайло Добкін.

Звіт Михайла Добкіна за 2011 рік рекомендовано винести на розгляд сесії Харківської обласної ради

Сьогодні депутати обласної ради на засіданні постійної комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації заслухали звіт голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна за 2011 рік з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку Харківської області і делегованих обласною радою повноважень. За підсумками розгляду депутати рекомендували винести звіт на розгляд обласної ради.

На ремонт доріг Харківської області Укравтодор планує виділити 3,2 млрд. грн.

Про це сьогодні в ході засідання постійної комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «На цей рік за планом Укравтодору для Харківської області зарезервована окремим рядком сума в розмірі 3,2 млрд. грн. Левова частина цих коштів піде на будівництво дороги Харків-Київ по території Харківської області до кордону з Полтавською. Ми частину цієї дороги, 11 км, через Пісочин, до повороту на Кримський напрямок, зробили. Сьогодні у нас є вся необхідна документація, в тому числі і готовий проект по об'їзній дорозі у Валках. Якщо цей фінансовий план буде затверджений Укравтодором, то ця дорога протягом 2012 року з території Харківської області буде відремонтована», - зазначив Михайло Добкін.

У 2011 році темпи обсягів виробництва в машинобудуванні зросли більш ніж на 20%

Як повідомив сьогодні в ході засідання постійної комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації голова ХОДА Михайло Добкін, за підсумками 2011 року темпи збільшення обсягів виробництва в машинобудуванні перевищили 20% і склали 23%.

Тарифи на житлово-комунальні послуги - це питання відповідальності влади перед своїм народом

Незважаючи на непомірно високу ціну на російський газ для України, населення не має відчути всю вагу цього тягаря на своїх плечах, - підкреслив сьогодні під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, таку позицію Президент України Віктор Янукович висловив у ході засідання Ради Регіонів України. «Позиція Президента в цьому питанні дуже жорстка: відповідальність за високу ціну на газ глава держави не дозволяє перекласти на плечі населення. Тому тарифи тут - це питання відповідальності влади перед своїм народом. Я не сумніваюся, що в переговорах з російськими партнерами буде досягнутий компроміс, і ми отримаємо меншу ціну на російський газ, але поки цього не сталося, Україна як держава, яка зобов'язана виконувати взяті на себе зобов'язання, буде їх виконувати і виплачувати все, що необхідно, хоча це величезні кошти, які могли б бути освоєні в нашій країні, але йдуть в іншу державу», - підкреслив глава області.

В ході реформування системи охорони здоров’я області медичні працівники не зазнають жодних втрат

«Наша принципова позиція у період реформування системи охорони здоров’я полягає в тому, що медичний працівник в жодному разі не повинен постраждати. Ми проводимо всі наші заходи з упорядкування роботи лікувально-профілактичних закладів з однією метою: щоб від цього отримали користь пацієнти і не зазнали втрат медичні працівники. Ми виключаємо будь-яке скорочення медичних працівників в будь-якому лікувальному закладі. Крім того, у всіх обласних та районних установах зберігаються всі надбавки та виплати. Краще ми призупинимо процес зміцнення матеріально-технічної бази і не будемо виділяти додаткових коштів на придбання якогось одного апарату, ніж повинні будемо ці гроші забрати із зарплати медичного працівника», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Сьогодні перед урядом стоїть завдання знайти кошти для покриття різниці в тарифах комунальним підприємствам. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, до кінця року по всій країні планується вирішити питання щодо приведення тарифів на послуги ЖКГ до економічно обгрунтованих показників. Таке завдання під час засідання Ради Регіонів поставив перед Кабінетом міністрів і керівниками областей Президент України Віктор Янукович. У той же час, як підкреслив Михайло Добкін, результатом цієї роботи має стати не підвищення тарифів для населення, а знаходження коштів для компенсації різниці в тарифах комунальним підприємствам.

Завдання влади - створити всі умови для інвесторів

Як сказав сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, влада на всіх рівнях повинна створити сприятливі умови для інвесторів. «У нас в регіоні є «Слобожанська археологічна служба». Це наш регіональний орган, який живе і діє за спеціальним законом. Але, на мій погляд, якщо говорити про інвестиційну привабливість нашого регіону, то така служба не повинна існувати. Коли вибрано майданчик під будівництво овочевого ринку, незважаючи на те, що це державне завдання, що це програма уряду, що тут будь-які інвестиції в бізнес вітаються, цією службою при отриманні узгодження було виставлено рахунок інвестору на 2 млн. грн. Вдумайтеся, прийшов інвестор, якому обласна влада каже, вам не будуть створювати юридичні перепони, ми готові підвести туди мережі, тому що нам вигідно, щоб інвестор освоїв в регіоні близько 50, 100 або 200 млн. дол. І тут, здавалося б, на абсолютно простому погодженні, йому виставляють рахунок - 2 млн. грн.», - звернувся до ЗМІ Михайло Добкін.

Я не прихильник підняття тарифів там, де немає можливості поліпшити якість послуги. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області тарифи більшості комунальних підприємств не покривають витрати на надання послуг. У той же час, за словами голови області, недоцільно піднімати тарифи там, де не створені умови для поліпшення якості тієї чи іншої послуги, що поставляється підприємством. «Найбільша проблема в тому, що в ряді населених пунктів Харківської області, за винятком Харкова, якщо підняти тариф навіть в два рази - якість надаваних послуг не зміниться, тому що немає бази, немає системи, немає того, що ми з 2006 року будуємо в Харкові. Гроші підуть, як вода в пісок, і їх ніхто не побачить, а людина як ходила по брудних вулицях, так і буде ходити. Тому я не прихильник підняття тарифів там, де немає можливості поліпшити якість послуги. Перш ніж піднімати тариф, необхідно створити систему, яка буде чітко розмежовувати тих, хто дає завдання, тих, хто освоює кошти, отримані за ті чи інші комунальні послуги, і тих, хто буде контролювати, як ці кошти освоюються. Відповідне завдання поставив на засіданні Ради регіонів Президент України Віктор Янукович», - підкреслив глава області .

У Харківській області планується підвищити процентну ставку за оренду земельних і майнових паїв

У 2011 році сільгосппідприємства Харківської області повністю розрахувалися з власниками земельних та майнових паїв за оренду. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, ця робота була завершена до 1 листопада, і на даний момент рівень розрахунків становить 98% з урахуванням того, що деякі власники знаходяться за межами області чи країни і не можуть отримати належну їм плату. За словами Михайла Добкіна, на даний момент керівництво області ставить перед собою завдання про підвищення відсоткової ставки за оренду земельних і майнових паїв.

Власників, які здають приміщення в оренду під ведення нелегального виду бізнесу, будуть позбавляти права власності

«Всі приміщення, в яких знаходяться нелегальні ігрові автомати, мають 2 форми власності - або приватна власність, або це приміщення перебуває в оренді. Якщо воно перебуває в оренді, значить воно теоретично може належати або Фонду державного майна, або знаходитися у комунальній власності області або міста. Тому власники цих приміщень, які усвідомлено або неусвідомлено здають свої власні приміщення або взяті в оренду приміщення, позбудуться цих приміщень. Це буде ще одна підстава для того, щоб люди не дозволяли в зданих ними в оренду приміщеннях проводити там нелегальний вид бізнесу», - сказав сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Регіональний перинатальний центр - вершина системи надання перинатальної допомоги в області

«Кожного року ми маємо велику кількість жінок, у яких вагітність протікає з певними патологіями та відхиленнями. Наша медицина була не готова до переходу до європейських стандартів, згідно з якими новонародженими вважаються діти вагою від 500 гр та віком від 22 тижнів. Тому ми мали певні відхилення в різних медичних показниках при порівнянні з європейськими. Перинатальний центр ставить собі за мету створити умови для мінімізації ризиків неправильного протікання вагітності, паталогічних пологів та інших відхилень. Його створення дасть змогу наблизити доступність високоспеціалізованої медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям, особливо з невиношуванням вагітності, передчасними пологами, важкою акушерською та екстрагенітальною патологією та їх недоношеним і хворим дітям, а також сім’ям, які мали репродуктивні втрати», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Для того, щоб ліквідувати мережу нелегальних ігрових автоматів, необхідно об'єднати зусилля влади, правоохоронних органів та громадськості

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Мережа салонів ігрових автоматів не знаходиться під землею, всі ці салони знаходяться практично в тих самих місцях, де і перебували, коли це був легальний вид бізнесу. Поодинці з цим не побореться ні влада, ні силові структури. Працюють вони сьогодні, тому що приносять хороший дохід. Цього доходу вистачає на те, щоб заробити власникам, і щоб убезпечити себе за допомогою різного роду людей, наділених владою, які, як в народі кажуть, «кришують» ці салони. Тому тут потрібно об'єднати зусилля, щоб не спокушати тих, хто може продовжити цю роботу навіть після перевірки», - сказав він.

Робота нелегальних салонів ігрових автоматів повинна бути припинена

«Я дав доручення в кінці лютого підготувати і провести засідання антикорупційного комітету. Основною темою якого буде ситуація, яка склалася в місті Харкові та області, великої кількості або цілої мережі нелегальних салонів ігрових автоматів. З одного боку законодавство забороняє вести цей бізнес, з іншого боку ми можемо говорити, що наявність такого ганебного і недостойного бізнесу на території міста Харкова сьогодні процвітає. Якщо раніше вся ця мережа платила частину коштів за ліцензії до міського бюджету, за рік ця сума складала близько 30-40 млн. грн., то сьогодні ці гроші ніхто нікому не платить. Зрозуміло, що вони осідають в кишенях тих ділків, які займаються цим бізнесом і тих нечесних людей, які намагаються цей бізнес охороняти від будь-яких перевірок і закриття салонів. Я думаю, що спільно з правоохоронцями ми протягом короткого часу наведемо порядок, і на території нашого регіону такі салони зникнуть взагалі як явище», - сказав під час прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Будівництво станції метро «Перемога» буде завершено в 2012 році

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, станцію метро «Перемога» в цьому році буде обов'язково добудовано. «У жодному разі не буде заморожено будівництво метро і здачу в цьому році станції «Перемога». На сьогоднішній день йде підготовка до перегляду бюджету, і це питання вже піднімалося на зустрічі з Президентом. У мене немає наразі конкретних цифр, я думаю, я їх отримаю після 8 березня, і тоді вже я зможу сказати, на які об'єкти закладено в бюджеті фінансування за тими чи іншими субвенціями, але те, що в списку буде метро - я прошу не сумніватися. Ми завершимо роботи на цій станції і почнемо будівництво в бік аеропорту від метро «Проспект Гагаріна», - повідомив глава області.

Михайло Добкін побажав харківським тенісисткам-колясочницям успішного виступу у відбірковому турнірі на Кубок світу

Сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін привітав з успішним виступом харків'ян-призерів юнацьких Олімпійських ігор 2012 року, а також побажав успіху у відбірковому турнірі на Кубок світу з тенісу тенісисткам-колясочницям, які будуть відстоювати в Австралії честь Харкова. Як символ перемоги глава області передав спортсменкам прапор Харківщини. «Харків - місто спортивне. Ми всі вболіваємо за наших спортсменів, які відстоюють честь міста, регіону та країни в різних видах спорту. Також мені дуже відрадно сказати, що Харків - піонер серед українських міст, де реалізуються непрості, але дуже важливі заходи щодо забезпечення рівних можливостей для спортсменів, які мають певні фізичні обмеження. Тому сьогодні вітаючи одних і наставляючи інших на завоювання важливих спортивних нагород, я хочу передати нашим тенісисткам прапор, для того, щоб після перемоги ми всі змогли по телебаченню побачити прапор нашої рідної області», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до спортсменів.

Між владою і громадськістю повинен бути діалог

«На засіданні Ради регіонів Президент України Віктор Янукович ставив акцент на необхідності діалогу з громадськістю, на те, що будь-які серйозні починання в регіонах країни можливо успішно провести тільки, якщо є діалог з громадою, якщо є розуміння людей для чого це робиться, хто це буде робити і який буде результат. Тут, я думаю, що у кожного регіону нашої країни є ще великий пробіл у виконанні цього доручення. Тому що на сьогоднішній момент роз'яснювальна робота серед населення з приводу проведення тих чи інших змін у нашому житті залишає бажати кращого», - сказав сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

У Харківській області проводиться експеримент по впровадженню спеціальної програми земельного кадастру

Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «На засіданні Ради регіонів порушувалося питання з приводу земельної реформи. Президент нагадав, що в ряді областей, зокрема Харківської, проводиться експеримент з впровадження спеціальної програми земельного кадастру.

Керівництво Харківської області буде боротися за якість продуктів харчування

Як сказав під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, на засіданні Ради Регіонів Президентом України Віктором Януковичем було піднято ряд питань, що стосуються якості продуктів харчування. «На сьогоднішній момент з допомогою громадськості і засобів масової інформації, ми будемо боротися за те, щоб на прилавках магазинів продавалися ті продукти, які не шкодять здоров`ю. Це наша загальна задача, це те, що ми повинні зробити разом, тому що це стосується здоров'я кожного жителя Харківської області», - зазначив Михайло Добкін.

Харківський регіональний перинатальний центр відкриється до початку весни

Як зазначив після відвідання Регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Центр повністю готовий до відкриття. "Усі роботи з реконструкції та оснащення медичним обладнанням перинательного центру завершені. Регіональний перинатальний центр планується відкрити до початку весни", - підкреслив Ігор Шурма.

За підсумками 2011 року Харківська область посіла 4 місце в рейтингу регіонів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, вчора на засіданні Ради регіонів були роздані оцінки результатів діяльності областей регіонів за 2011 рік.

Оперативна обстановка в Харківській області станом на 22 лютого

Перший заступник голови ХОДА - начальник Харківського обласного оперативного штабу з питань життєзабезпечення в період сильних морозів Валентин Дулуб повідомив про ситуацію в області, яка склалася у зв'язку з морозами, а також про роботу, яка проводиться в цьому напрямку.

Розглянуто порядок погодження та прийняття відповідних рішень щодо встановлення меж міста Харкова

21 лютого 2012 року під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Василя Хоми відбулась нарада з керівниками сільських, селищних рад з питання погодження проекту землеустрою щодо встановлення меж міста Харкова.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 3532,5 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 2410,6 куб. м піщано-сольових сумішей, 26 т солі та 94,6 куб.м розсолу. Протягом доби на автошляхах області працювало 209 одиниць техніки і 244 дорожніх робітників. Станом на 22 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

В Україні вибудовується вертикаль контактних центрів

Про це під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо сказав заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «У нас століття науково-технічного прогресу, і ми повинні перейти до більш технічних засобів зв'язку. Наприклад, Інтернет. В області дуже багато людей, які користуються Інтернетом і мають можливість електронною поштою надіслати звернення до урядового контактного центру. Створення такого контактного центру дозволить громадянинові по одному номеру відправляти свої звернення. В цьому центрі будуть оброблятися ці звернення, будуть консультувати юристи і аналітики, або, якщо це складні питання, які вимагають більш серйозного розгляду, будуть направлятися у відповідні органи - структурні підрозділи обласної адміністрації, територіальні або правоохоронні органи», - сказав він.

Харківський регіональний контактний центр буде приймати від громадян звернення з будь-яких питань

Як наголосив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, в Харківський регіональний контактний центр зможе звернутися будь-який громадянин з будь-якого питання, що його хвилює. «Президент України Віктор Янукович наголошує, що представники влади всіх рівнів мають покращити безпосередній діалог з громадянами. Коло питань, з якими до контактного центру зможе звернутися громадянин, нічим не обмежене. Контактний центр для того і створюється, щоб громадянин звернувся туди, там прийняли звернення, яке відразу ж відправляється електронною поштою до відповідного органу, який вже повинен реагувати», - повідомив Василь Хома.

Харківський регіональний контактний центр дозволить підвищити оперативність реагування на звернення громадян

Як наголосив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, робота Регіонального контактного центру дозволить значно швидше вирішувати проблеми, з якими громадяни звертаються до органів влади. «Зараз громадянин, який хоче звернутися до влади, пише лист, який поштою доставляється в орган влади, там розглядається і через деякий час, найчастіше це 30 днів - він повертається. В умовах роботи Регіонального контактного центру за коротким телефонним номером громадянин телефонує і розповідає, що його турбує. Ця інформація заноситься в комп'ютер і оперативно передається в той орган, у компетенції якого знаходиться дане питання. Таким чином скорочується час руху інформації від громадянина до органу влади і, відповідно, оперативно вирішуються проблеми», - підкреслив Василь Хома.

У березні в Харківській області буде створено Регіональний контактний центр

На даний момент в Харківській області ведеться організаційна робота зі створення Регіонального контактного центру, який буде приймати і обробляти звернення громадян з різних питань. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Події дня

Сьогодні, 22 лютого о 9:30 в Обласній клінічній лікарні (пр. Правди, 13, вхід з боку вул.Данилевського) розпочнеться прес-тур до Регіонального перинатального центру при Харківській обласній клінічній лікарні. Збір журналістів – о 9:15 в холі головного корпусу лікарні; о 10:00 в Харківській академії неперервної освіти (вул.Пушкінська, 24) відбудеться відкриття двадцять шостої  обласної тематичної відкритої виставки ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Шляхи підвищення якості навчання учнів історії та правознавства в умовах допрофільної і профільної підготовки»; об 11:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна, яка транслюватиметься в прямому ефірі телеканалу ХОД ТРК ; о 17:00 в галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) розпочнеться перформанс театру світложивопису музичного твору Олександра Скрябіна «Поема Вогню».

У Харкові нагородили переможців обласного етапу мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та конкурсу з української мови імені Петра Яцика

20 лютого у Харкові відбулося нагородження переможців обласного етапу II Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та XII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У церемонії нагородження взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, а також представник Ліги меценатів України, заступник голови Харківського обласного відділення українського фонду культури Віктор Бойко. «Від імені голови обласної державної адміністрації Михайла Марковича Добкіна та від себе особисто вітаю переможців обласного етапу ІІ Міжнародного літературно-мовного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та XII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика і бажаю вам творчих успіхів. Ми пишаємося тим, що такі молоді таланти будуть представляти Харківську область на всеукраїнському рівні», - з такими словами Євген Савін звернувся до юних талантів.

Архів документів