Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Керівництво Харківської області буде боротися за якість продуктів харчування

Як сказав під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, на засіданні Ради Регіонів Президентом України Віктором Януковичем було піднято ряд питань, що стосуються якості продуктів харчування. «На сьогоднішній момент з допомогою громадськості і засобів масової інформації, ми будемо боротися за те, щоб на прилавках магазинів продавалися ті продукти, які не шкодять здоров`ю. Це наша загальна задача, це те, що ми повинні зробити разом, тому що це стосується здоров'я кожного жителя Харківської області», - зазначив Михайло Добкін.

Харківський регіональний перинатальний центр відкриється до початку весни

Як зазначив після відвідання Регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Центр повністю готовий до відкриття. "Усі роботи з реконструкції та оснащення медичним обладнанням перинательного центру завершені. Регіональний перинатальний центр планується відкрити до початку весни", - підкреслив Ігор Шурма.

За підсумками 2011 року Харківська область посіла 4 місце в рейтингу регіонів

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, вчора на засіданні Ради регіонів були роздані оцінки результатів діяльності областей регіонів за 2011 рік.

Оперативна обстановка в Харківській області станом на 22 лютого

Перший заступник голови ХОДА - начальник Харківського обласного оперативного штабу з питань життєзабезпечення в період сильних морозів Валентин Дулуб повідомив про ситуацію в області, яка склалася у зв'язку з морозами, а також про роботу, яка проводиться в цьому напрямку.

Розглянуто порядок погодження та прийняття відповідних рішень щодо встановлення меж міста Харкова

21 лютого 2012 року під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Василя Хоми відбулась нарада з керівниками сільських, селищних рад з питання погодження проекту землеустрою щодо встановлення меж міста Харкова.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 3532,5 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 2410,6 куб. м піщано-сольових сумішей, 26 т солі та 94,6 куб.м розсолу. Протягом доби на автошляхах області працювало 209 одиниць техніки і 244 дорожніх робітників. Станом на 22 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

В Україні вибудовується вертикаль контактних центрів

Про це під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо сказав заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «У нас століття науково-технічного прогресу, і ми повинні перейти до більш технічних засобів зв'язку. Наприклад, Інтернет. В області дуже багато людей, які користуються Інтернетом і мають можливість електронною поштою надіслати звернення до урядового контактного центру. Створення такого контактного центру дозволить громадянинові по одному номеру відправляти свої звернення. В цьому центрі будуть оброблятися ці звернення, будуть консультувати юристи і аналітики, або, якщо це складні питання, які вимагають більш серйозного розгляду, будуть направлятися у відповідні органи - структурні підрозділи обласної адміністрації, територіальні або правоохоронні органи», - сказав він.

Харківський регіональний контактний центр буде приймати від громадян звернення з будь-яких питань

Як наголосив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, в Харківський регіональний контактний центр зможе звернутися будь-який громадянин з будь-якого питання, що його хвилює. «Президент України Віктор Янукович наголошує, що представники влади всіх рівнів мають покращити безпосередній діалог з громадянами. Коло питань, з якими до контактного центру зможе звернутися громадянин, нічим не обмежене. Контактний центр для того і створюється, щоб громадянин звернувся туди, там прийняли звернення, яке відразу ж відправляється електронною поштою до відповідного органу, який вже повинен реагувати», - повідомив Василь Хома.

Харківський регіональний контактний центр дозволить підвищити оперативність реагування на звернення громадян

Як наголосив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, робота Регіонального контактного центру дозволить значно швидше вирішувати проблеми, з якими громадяни звертаються до органів влади. «Зараз громадянин, який хоче звернутися до влади, пише лист, який поштою доставляється в орган влади, там розглядається і через деякий час, найчастіше це 30 днів - він повертається. В умовах роботи Регіонального контактного центру за коротким телефонним номером громадянин телефонує і розповідає, що його турбує. Ця інформація заноситься в комп'ютер і оперативно передається в той орган, у компетенції якого знаходиться дане питання. Таким чином скорочується час руху інформації від громадянина до органу влади і, відповідно, оперативно вирішуються проблеми», - підкреслив Василь Хома.

У березні в Харківській області буде створено Регіональний контактний центр

На даний момент в Харківській області ведеться організаційна робота зі створення Регіонального контактного центру, який буде приймати і обробляти звернення громадян з різних питань. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Події дня

Сьогодні, 22 лютого о 9:30 в Обласній клінічній лікарні (пр. Правди, 13, вхід з боку вул.Данилевського) розпочнеться прес-тур до Регіонального перинатального центру при Харківській обласній клінічній лікарні. Збір журналістів – о 9:15 в холі головного корпусу лікарні; о 10:00 в Харківській академії неперервної освіти (вул.Пушкінська, 24) відбудеться відкриття двадцять шостої  обласної тематичної відкритої виставки ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття» за темою «Шляхи підвищення якості навчання учнів історії та правознавства в умовах допрофільної і профільної підготовки»; об 11:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна, яка транслюватиметься в прямому ефірі телеканалу ХОД ТРК ; о 17:00 в галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) розпочнеться перформанс театру світложивопису музичного твору Олександра Скрябіна «Поема Вогню».

У Харкові нагородили переможців обласного етапу мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та конкурсу з української мови імені Петра Яцика

20 лютого у Харкові відбулося нагородження переможців обласного етапу II Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та XII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У церемонії нагородження взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, а також представник Ліги меценатів України, заступник голови Харківського обласного відділення українського фонду культури Віктор Бойко. «Від імені голови обласної державної адміністрації Михайла Марковича Добкіна та від себе особисто вітаю переможців обласного етапу ІІ Міжнародного літературно-мовного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та XII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика і бажаю вам творчих успіхів. Ми пишаємося тим, що такі молоді таланти будуть представляти Харківську область на всеукраїнському рівні», - з такими словами Євген Савін звернувся до юних талантів.

Художні твори майстрів з усіх районів області будуть представлені в циклі виставок-презентацій у Центрі культури і мистецтв

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Ми хочемо зробити Обласний центр культури і мистецтва методичним центром для всієї Харківської області. Один із проектів, який реалізується на базі центру, це цикл виставок-презентацій мистецтва районів і міст області. Ми хочемо показати на центральному художньому майданчику Харкова твори мистецтва майстрів, які проживають в районах області. Уже відбулася виставка майстрів Чугуївського району. Зараз у центрі представлені роботи художників Зміївщини. Поступово виставки усіх районів області пройдуть через Центр культури і мистецтва», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

«Масляна на Коропових Хуторах» досить символічний захід для Харківської області

Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Свято «Масляна на Коропових Хуторах» - досить символічний захід для Харківської області. У минулому році «Масляна на Коропових Хуторах» відбулася вперше. Цей захід дав поштовх дуже багатьом заходам, які відбувалися пізніше», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

25 лютого відбудеться обласне культурно-мистецьке свято «Масляна на Коропових Хуторах»

У суботу, 25 лютого, в с.Коропово Зміївського району Харківської області за підтримкою Харківської облдержадміністрації відбудеться друге обласне культурно-мистецьке свято «Масляна на Коропових Хуторах». Про це сьогодні на прес-конференції розповіли голова Зміївської райдержадміністрації Євген Мураєв і начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

На Харківщині підбито підсумки акції «Подаруй оберіг солдату»

Близько 6,5 тисяч подарунків до Дня захисника Вітчизни отримали військовослужбовці військових частин та установ, що розташовані на Слобожанщині. Це обереги, малюнки та інші витвори дитячої творчості. Проект, що стартував у східному регіоні ще торік, проводився серед учнів середніх навчальних закладів Харківщини. За даними кураторів патріотичного заходу, найактивнішу участь у проведенні акції взяли мешканці Московського, Орджонікідзевського, Жовтневого районів м.Харкова, а також Валківського та Дергачівського районів області.

22 лютого - прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна

Завтра, 22 лютого, об 11:00 в прес-центрі ХОДА розпочнеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Прес-конференція транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК.

В кінці березня 2012 року в Харкові розпочне роботу Обласна сувенірна лавка

Потреба в такій централізованій точці презентації українських сувенірів з символікою Харківщини та окремих її регіонів, та надання інформаційних послуг виникла давно. Особливо актуальним це питання стало напередодні Чемпіонату з футболу «Євро-2012». Тож, 20 лютого Обласним туристсько-інформаційним центром був проведений відбір сувенірної продукції ремісників Харківської області, що буде представлена в Обласній сувенірній лавці. За інформацією директора Обласного туристсько-інформаційного центру Дениса Дармостука, поки що на відбір свою продукцію декоративно-ужиткового мистецтва представили 10 районів області та 5 міст обласного значення.

На Харківському обласному телебаченні розвивають мережу дитячих програм

Президент України Віктор Янукович стурбований недостатньою кількістю і якістю дитячих програм на українському телебаченні. Як зазначив у своєму відкритому листі до керівників телеканалів Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, необхідно збільшувати кількість дитячих програм на українському телебаченні, а також проявляти більше уваги до їхньої якості. «Телебачення повинно бути «дружнім» для дитини, має сприяти її всебічному розвитку, заохочувати до здорового способу життя, навчання і спілкування, пропагувати сімейні цінності», - йдеться в листі. У той же час, як повідомив генеральний директор ХОД ТРК Сергій Гулевський, на Харківському обласному телебаченні ведеться постійна робота по розширенню мережі дитячих телепередач, а також поліпшення їх якості.

Харків’янин Олексій Пригоров отримав другу олімпійську ліцензію

З 20 по 26 лютого в м. Лондоні (Великобританія) відбуваються змагання на Кубок світу зі стрибків у воду. Вже у перший день змагань відзначилися члени збірної команди України - харків’янин Олексій Пригоров та миколаївець Ілля Кваша, які посіли четверте місце у синхронних стрибках з триметрового трампліну та здобули ліцензію для участі в ХХХ літніх Олімпійських іграх. Для харків’янина це вже друга олімпійська ліцензія. Першу він отримав в особистих змаганнях на триметровому трампліні на Чемпіонаті світу 2011 р. Бажаємо Олексію міцного здоров’я, успішної підготовки та вдачі у подальших змаганнях!

Цього року податкова міліція Харківщини вже порушила близько 10 справ за фактом ухилення від сплати податків

Про це в ході семінару для підприємців Харківщини «Порядок проведення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності органами Державної податкової служби» сказав начальник управління оперативно-розшукової діяльності управління податкової міліції Станіслав Янковський.

У 2013 році планується розглянути можливість будівництва басейну на базі СК «Локомотив» у Ізюмському районі

У місті Ізюм на базі спорткомплексу «Локомотив», який було збудовано у 2010 році за підтримки облдержадміністрації, планується збудувати басейн. Про це в ході робочої поїздки до Ізюмського району повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «СК «Локомотив» - це єдина спортивна споруда загальноміського значення в мікрорайоні міста, де мешкає близько 18 тисяч осіб. Наразі біля спорткомплексу розташований льодовий каток, а у 2013 році буде розглянуто можливість будівництва басейну на базі СК «Локомотив», - повідомив заступник голови області. Також, за його словами, планується вжити заходів щодо утеплення ФОК «Донець», який є осередком фізичної культури і спорту міста. Зокрема, Євген Савін доручив Ізюмському міському голові зробити технічний висновок та розробити заходи щодо утеплення будівлі, після чого буде розглянуто можливість співфінансування з обласного бюджету.

У 2012 році на ремонт Палацу молоді та підлітків «Залізничник» у Ізюмському районі буде виділено 1 млн. грн.

За програмою соціально-економічного розвитку Харківської області на ремонт Палацу молоді та підлітків «Залізничник» у Ізюмському районі буде виділено 1 млн. грн. Про це в ході робочої поїздки до Ізюмського району повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «Ця будівля була зведена в 1926 році і перебуває на державному обліку як пам’ятка архітектури. Таку старовинну та величну будівлю ми неодмінно повинні зберегти. Тим більше, що тут працює 14 клубних формувань, які відвідують 613 учасників, також на базі Палацу працює громадська організація Ізюмський центр культурних ініціатив, учасниками якої є 155 чоловік. З 2011 року в Палаці розміщені філії дитячої та дорослої бібліотек, які обслуговують 3200 читачів», - зазначив він. Також, за словами Євгена Савіна, цього року фінансову підтримку отримає дитячий табір «Орлятко» в Ізюмському районі.

Оперативна обстановка в Харківській області

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, за добу за медичною допомогою внаслідок переохолоджень і обморожень звернулась 1 особа в районах області, по місту Харкову звернень не було. В районах області обладнано 358 пунктів обігріву населення. З них: наметів - 12, стаціонарних - 346; за добу по допомогу звернулось - 47 осіб. В місті Харкові обладнано 45 пунктів обігріву населення. З них: наметів - 8, приміщень, стаціонарних - 37; за добу по допомогу звернулась - 380 осіб. Всього обігріто за час роботи пунктів  25403 особи. Проїзд на дорогах міста та області забезпечено. На дорогах області працювало: техніки - 101 одиниця, робітників – 136 чол. На дорогах міста працювало: техніки - 158 одиниць, робітників – 110 чол. Системи тепло-, електрозабезпечення та водопостачання населених пунктів міста і області працюють в звичайному режимі.

В с. Червоний Оскіл Ізюмського району планується надати нове приміщення для дитячого садка

Заступник голови ХОДА Євген Савін відвідав Ізюмський район з робочою поїздкою, в ході якої ознайомився з роботою навчальних закладів району та розглянув найбільш проблемні питання їх діяльності. Зокрема, з огляду на велику кількість дітей дошкільного та шкільного віку в с. Червоний Оскіл, у 2012 році планується розглянути можливість створення на базі Червонооскільської ЗОШ навчально-виховного комплексу та переведення дитячого садка у нову будівлю на 4 групи. Також у ході візиту до Ізюмського професійного ліцею Євген Савін звернув увагу на проблему забезпечення учнів ліцею кімнатами гуртожитку. Для вирішення цього питання заступник голови області дав доручення Головному управлінню освіти і науки разом з Ізюмською міською радою надати пропозиції щодо можливих варіантів його вирішення. «Заклад бере участь у багатьох Міжнародних конкурсах, виграє Гранти ЄС. На даний час розробляється новий паспорт спеціальності за напрямом енергозбереження та енергоефективності. Заклад в цілому має високий рівень матеріально-технічного забезпечення, але проблемне питання гуртожитку для учнів потребує негайного вирішення», - підкреслив Євген Савін.

Михайло Добкін бере участь у засіданні Ради регіонів

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін бере участь у засіданні Ради регіонів, яке відбувається у м.Києві під головуванням Президента України Віктора Януковича.  

Більше 300 примірників наукової літератури отримала Центральна наукова бібліотека Харківського національного університету ім.В.Н.Каразіна

Керівництво Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім.В.Н.Каразіна висловило слова вдячності управлінню у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації за подаровані історичні, економічні, юридичні, медичні, літературно-художні, довідкові книги та журнали. Більше 300 примірників нових книг поповнять фонди бібліотеки університету, що служать невичерпним джерелом знань для підготовки майбутніх фахівців, документальною базою для наукових досліджень вчених університету. Інформацію про ці новітні видання можна отримати в електронному каталозі ЦНБ.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 407 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 563,9 куб. м піщано-сольових сумішей і 8 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювала 101 одиниця техніки і 136 дорожніх робітників. Станом на 21 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Стан міжнаціональних відносин на Харківщині доброзичливий

Круглий стіл «Громадська думка харків’ян щодо міжетнічної ситуації в м.Харкові та області напередодні проведення Євро-2012» відбувся в Харківському національному університеті ім.В. Н. Каразіна. Його науковці провели у грудні 2011 року соціальне опитування за даною тематикою на замовлення Харківської облджержадміністрації. Участь у засіданні круглого столу взяли начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, керівники державних установ, представники громадських організацій, науковці. На думку експертів (88 %) стан міжнаціональних відносин на Харківщині скоріше доброзичливий. Порушення прав представників національних меншин на Харківщині не носять масового і системного характеру, можуть корегуватися шляхом посилення контролю з боку державних інституцій і громадських організацій. На питання щодо існування загрози виникнення конфліктів під час проведення Євро-2012 - від 34% до 52 % респондентів відповіли «Скоріше ні, ніж так».

У 2012 році рівень соціальних стандартів в Україні продовжить зростати

Про цілеспрямовану роботи державної влади та керівництва області в цьому напрямку йшла розмова під час зустрічі заступника голови ХОДА Євгена Савіна з мешканцями та активістами ветеранського руху селищ Капітолівка та Червоний Оскіл Ізюмського району. «Стратегія розвитку Харківської області на 2012 рік в розрізі загальнодержавних реформ передбачає зростання економічного потенціалу Харківщини, що в свою чергу створює умови для покращення рівня життя людей. Президент країни Віктор Янукович зазначає, що розмір мінімальних пенсій цього року має бути підвищений до рівня прожиткового мінімуму. А також влада докладатиме зусиль для підвищення зарплат – адже без цього неможливо досягти збільшення пенсій», - підкреслив Євген Євгенович.

Архів документів