Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Зовнішній оборот між Харківською областю і Азербайджанською Республікою збільшився на 54%

«Якщо говорити про економічне співробітництво, ми можемо радіти, що сьогодні майже на 54% збільшився зовнішній оборот між Азербайджанською Республікою та Харківською областю. В майбутньому ми будемо розвивати цю співпрацю. Тим більше, що Україна сьогодні стоїть перед завданням пошуку альтернативних джерел для вироблення теплової та електричної енергії. Крім цього, ми готові прийняти бізнес-делегацію з Азербайджану в Харкові. Тим самим ми підкреслимо високий статус цієї зустрічі. Для того, щоб ті, хто захоче інвестувати гроші в Харківську область, зрозуміли, що вони будуть отримувати максимальну підтримку з боку обласної та міської влади», - зазначив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україну Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі голова ХОДА Михайло Добкін.

Азербайджанська Республіка готова постачати газ в Україну

Про це сьогодні в ході зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україну Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі. «Україна є стратегічним партнером для Азербайджанської Республіки. Ми завжди і скрізь підтримуємо один одного. У питаннях енергетики, особливо в газі, Азербайджан повністю підтримує Україну. І, поступово, ця співпраця знайде конкретні шляхи здійснення. Тоді Азербайджан в будь-який час буде постачати газ в Україну», - сказав Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі.

Михайло Добкін відзвітував перед постійною комісією обласної ради про виконання бюджету і програм соціально-економічного та культурного розвитку області

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін виступив зі звітом щодо виконання бюджету і програм соціально-економічного та культурного розвитку Харківської області в 2011 році перед членами постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, міжнародного та міжрегіонального співробітництва. У своєму звіті голова області озвучив досягнення Харківської області з розвитку промисловості і сільського господарства в 2011 році, а також окреслив основні особливості роботи у сфері ЖКГ, медицини, розвитку підприємництва та підготовки до Євро-2012.

У Харкові з'явиться парк імені Героя Радянського Союзу Фариса Сафарова

Про це в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україну Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Все що нас пов'язувало, пов'язує і буде пов'язувати - це все праця величезної кількості людей, які створювали дружбу між нашими народами, які її укріплювали, які її зберігали. І парку Герою Радянського Союзу Фарісу Сафарову, який звільняв місто Харків, ще належить стати парком. Тому що спочатку ми разом з місцевими жителями провели величезну роботу, щоб відвоювати цю територію, яка була заставлена ​​малими архітектурними формами, надали їй певний статус, вже потім там буде встановлений бюст героя і проведено загальний благоустрій», - зазначив Михайло Добкін.

Зміни у системі медичної допомоги у Харківській області не призведуть до скорочення персоналу або обмеженням у виплаті заробітної плати

Протягом впровадження медичної реформи не можуть обмежуватися конституційні права тих людей, які працюють в закладах охорони здоров’я Харківської області. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Будь-які кроки, скеровані на упорядкування роботи нашої мережі, будь-які зміни у системі надання медичної допомоги у Харківській області у ніякому разі не можуть привести ні до скорочення медичного персоналу, ні до обмежень у виплаті заробітної плати», – зазначив він.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі. Також у зустрічі взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Харківський регіональний перинатальний центр буде відкрито 2 березня

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Ігор Шурма, відкриття Харківського регіонального перинатального центру при обласній клінічній лікарні відбудеться 2 березня. «Відповідно до зобов'язань, які брала на себе обласна адміністрація, всі ремонтні роботи і монтаж медичного обладнання в приміщеннях було закінченол до 31 грудня 2011 року. Але за вимогами законодавства це обладнання повинно пройти сертифікацію, перевірку, необхідно отримати відповідні дозволи від органів санітарно-епідеміологічної служби, пожежників, державної архітектурно-будівельної компанії. На даний момент всі ці дозволи отримані, і хоча точна дата відкриття узгоджується, за попередніми планами це має відбувся 2 березня 2012 року», - повідомив Ігор Шурма.

Понад п’ятисот учасників з усіх районів Харківської області взяли участь у спортивних змаганнях на святі «Масляна на Коропових Хуторах»

Змагання з армрестлінгу, гирьовому спорту та запливу «моржів» були проведені Харківським обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» на святі Масляна, що відбулося у с. Коропови Хутори Зміївського району Харківської області. Всього в змаганнях взяли участь понад п’ятисот учасників з усіх районів Харківської області. Переможцями змагань з армрестлінгу стали: I місце – Віктор Шорохов (Первомайський р-н), II місце - Артем Кондратюк (м.Лозова), III місце – Євген Грещенко (м. Балаклія). З гирьового спорту переможне перше місце здобув - Дмитро Чаусов (Вовчанський р-н), другим був Євгеній Грещенко (м.Балаклія), третім – Ростислав Федяй (Дворічянський р-н).

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття з приводу смерті Володимира Подшивалова

Обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу смерті почесного громадянина міста Харкова, кавалера орденів Леніна та Трудового Червоного Прапора, колишнього першого секретаря Харківського міського комітету Компартії України Подшивалова Володимира Івановича і висловлює співчуття рідним та близьким покійного.

Картини, насичені теплом сонячного Криму, відкриють живописну весну в галереї «Мистецтво Слобожанщини»

1 березня о 16.00 в Харківській художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під’їзд) відбудеться відкриття персональної виставки Вероніки Чеканової «Море шепоче весняною хвилею». Як випускниця Симферопольського художнього училища ім. Самокіша, молода художниця у своїй творчості спирається на самобутні традиції Кримської школи живопису, але водночас тонко та глибоко відчуває сучасність і, не вагаючись, експериментує. Серед її робіт переважають картини, написані як в традиційній для Кримської школи живопису імпресіоністичній манері, так і в реалістичній.  В експозиції будуть представлені кримські пейзажі, чуттєві портрети, наповнені душевним теплом натюрморти.

У 2011 році до всіх гілок влади Харківської області надійшло 222 447 звернень

Згідно з довідкою про підсумки роботи зі зверненнями громадян, у 2011 році до всіх гілок влади області надійшло 222 447 звернень, що на 2,7% більше попереднього року. Із загальної кількості 81 176 звернень надійшло поштою, 141 271 - на особистому прийомі. До обласної державної адміністрації за звітний період надійшло 8812 звернень, що на 13,1 % більше, ніж у 2010 році; у тому числі 3630 звернень – на особистому прийомі, поштою – 5182.

Михайло Добкін привітав харків'ян з Масляною

26 лютого голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у святкових заходах у Харкові з нагоди Масляної. Також у святі взяли участь Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови області Валентин Дулуб, народний депутат Валерій Писаренко та перший заступник міського голови Олександр Кривцов. В ході святкування Михайло Добкін взяв участь в урочистому ході по вулиці Сумська, а також відвідав святкові намети усіх районів Харкова. «Дорогі земляки, шановні гості Харкова, всі, хто сьогодні в цю прекрасну погоду зібрався на головній площі столиці Слобожанщини! Хочу привітати всіх із закінченням Масляної, побажати всім гарного настрою, бадьорого духу, а тим, хто вирішив тримати великий пост - сили духовної і фізичної. Наша громада, люди, що живуть у нашому регіоні, найміцніші духом, найсміливіші та найталановитіші. Зі святом!», - з такими словами глава області звернувся до гостей свята.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 611 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 725,8 куб. м піщано-сольових сумішей, 15 т солі і 5 куб. м розсолу. Протягом доби на автошляхах області працювало 93 одиниць техніки і 128 дорожніх робітників. Станом на 26 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

У понеділок, 27 лютого, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, яка транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК. Тема: «Готовність Регіонального перинатального центру до відкриття. Реформування системи охорони здоров’я Харківської області у 2012 році».

У Зміївському районі відбулося обласне культурно-мистецьке свято «Масляна на Коропових Хуторах»

Сьогодні в с.Коропово Зміївського району Харківської області проводили зиму «Масляною на Коропове Хуторах». Це обласне культурно-мистецьке свято проводиться на Зміївщині вже вдруге за підтримки Харківської облдержадміністрації. У святкових заходах взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, заступник голови області Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, голова Зміївської РДА Євген Мураєв. Михайло Добкін привітав гостей свята з Масляною і побажав гарного настрою. «Наш народ славиться тим, що вміє зберігати традиції та оберігати культуру. Я бачу, що всі райони Харківської області добре підготувалися до свята, і тому тут буде стільки позитивних емоцій, що про свято буде чутно за багато кілометрів», - з такими словами глава області звернувся до гостей свята. Робота кількох розважальних майданчиків стартувала о 10.00. Так, у містечку атракціонів дорослі і діти могли взяти участь у різних «смачних» конкурсах, на льодовому катку можна покататися на ковзанах, на крижаному спуску можна покататися на санках, а в руслі Сіверського Дінця відбулися змагання між любителями зимового купання. Крім цього гостей свята розважали різні творчі колективи та анімаційні команди, а кухарі з різних районів Харківщини пригощали усіх охочих млинцями. Завершилося свято спалюванням найбільшого в Україні опудала, висота якого 21 м.

Масляна на Коропових Хуторах - справжнє свято для людей

Сьогодні в ході святкування «Масляної на Коропових Хуторах» голова ХОДА Михайло Добкін привітав усіх гостей свята з Масляною і відзначив особливу атмосферу села Коропове, яке надихало на створення шедеврів не одну велику людину. «Сьогодні справжнє свято для людей, яке організоване в одному з наймальовничіших місць Харківської області. Так вийшло, що буквально вчора я розглядав фотоальбом з роботами великих харківських художників Сергія Васильківського, Михайла Ткаченка, і вони на своїх полотнах зображали Коропові Хутора. Тому, зберігаючи традиції давніх часів, саме це місце стало найголовнішим, де святкується Масляна і збираються люди з усіх районів. Я хочу подякувати організаторам і всім учасникам свята, які приїхали сьогодні сюди, незважаючи на не зовсім зимову погоду», - з такими словами глава області звернувся до учасників свята.

Харківська область посідає 9 місце серед всіх регіонів України з розрахунків підприємств теплоенергетики за природний газ, спожитий в 2012 році

За даними НАК "Нафтогаз Україна" по Україні середній рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за природний газ, спожитий в 2012 р., становить 21,9%, по Харківській області - 23,3%. Рівень розрахунків за газ, спожитий в цьому опалювальному сезоні складає 50%, що на 7% вище, ніж за аналогічний період минулого року, проте заборгованість за газ складає 555,6 млн.грн. 73,5% від загального боргу усіх теплових підприємств області припадає на КП "Харківські теплові мережі" - 408,5 млн.грн. Про це повідомив сьогодні у ході обласної селекторної наради начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. «Заборгованість населення за послуги теплопостачання складає 268,8 млн.грн., в т.ч. м. Харків - 241,6 млн.грн.

Буде розглянута можливість розчищення річки Велика Бабка в Печенізькому районі

Сьогодні жителі Печенізького району звернулися до голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з проханням розглянути можливість розчищення річки Велика Бабка, яка протікає від села Бабки і впадає в Сіверський Донець. «Я почув ваше прохання, але зараз відповісти не можу. Програма чищення малих річок в області існує, але для цього необхідне фінансування. Все залежить від того, скільки це буде коштувати. Якщо це буде посильно бюджету, можна почати роботу розчищення. У нас є Екологічний фонд, куди підприємства відраховують гроші за забруднення навколишнього середовища», - відповів Михайло Добкін на прохання жителів району.

У Харківській області продовжаться роботи по газифікації населених пунктів

Як повідомив сьогодні в ході спілкування з мешканцями Печенізького району голова ХОДА Михайло Добкін, у 2012 році роботи по газифікації віддалених населених пунктів Харківської області будуть продовжені.  "Як зазначає Президент України, захист інтересів селянства та забезпечення життєздатності села є основою конкурентоспроможності вітчизняного АПК та гарантією продовольчої безпеки країни, тому тема газифікації для нас дуже актуальна. У нас є райони, газифіковані більше ніж на 80%, а є райони, де газифікація становить не більше 50%. В минулому році ми домовилися з НАК «Нафтогаз України» про те, що за те, що вони використовують природні ресурси, Харківській області за договором на соціально-економічний розвиток буде виділено 150 мільйонів гривень. 100 мільйонів з цих коштів вже освоєно - ми побудували багато об'єктів за ці гроші, в тому числі і багато зробили по газифікації», - повідомив глава області.

На Харківщині буде створено комунальне підприємство по раціональному використанню природних ресурсів Печенізького водосховища

Як повідомив в ході зустрічі з жителями Печенізького району голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, вже підготовлено обгрунтування створення комунального підприємства з раціонального використання природних ресурсів Печенізького водосховища. "Останнім часом я почав отримувати скарги екологів на те, що влітку, коли дуже жарко, вода на березі водосховища починає перетворюватися на желе, цвітуть водорості, тобто порушений екологічний обмін. Ми почали розбиратися в ситуації. В результаті вирішили, що, як мінімум, необхідно збільшити кількість товстолоба та білого амура, які будуть природним шляхом очищати воду. Також  фотографій зі супутника ми побачили, що все водосховище заставлено риболовними сітками. У нас народилася ідея - створити комунальне підприємство, яке щорічно буде запускати туди рибу. Тому, на 2 роки промисловий лов риби у водосховищі буде заборонений. Рибаков обмежувати не будемо. Але домовимося, що за допомогою спеціальних інспекцій з охорони водних ресурсів, міліції та активістів ми будемо стежити, щоб ніхто не виловлював сітками рибу на Печенізькому водохраніліщі", - сказав він.

У Харківській області завершується робота з передачі безхазяйних енергетичних об’єктів

За 2 роки на баланс АК «Харківобленерго» або спеціалізованих підприємств, які мають відповідні ліцензії та можливість утримання зазначеного устаткування в задовільному стані передано 164 безхазяйних енергетичних об’єктів. Якщо на 01.06.2010 року на території області їх налічувалось 184,то зараз, в наслідок проведеної роботи, залишилось 20. Це 10 трансформаторних підстанцій и 10 об’єктів електричних мереж. Повністю завершили передачу  об’єктів на баланс АК "Харківобленерго" для технічного обслуговування і експлуатації в 22 райони області, а також 5 міст обласного значення. Про це сьогодні у ході обласної селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без’язичний.

Все, що робиться на Харківщині по забезпеченню доступності, робиться не під Євро 2012, а для жителів регіону

Про це сьогодні під час прес-конференції сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Нам сьогодні є про що сказати по забезпеченню доступності. У 2006 році, коли ми започатковували багато проектів і продовжували ряд проектів по забезпеченню доступності, ми не знали, що ми будемо містом, яке прийматиме Євро 2012. І сьогодні я можу чітко сказати, що все, що робиться в Харкові по забезпеченню доступності до адміністративних будівель,  будівель соціальної сфери, відпочинкової зони, в тому числі стадіону Металіст, це не робиться під формат Євро 2012. Це робиться для жителів міста Харкова. А Євро 2012 триватиме певний період часу, коли в місто Харків приїде велика кількість туристів з інших держав», - зазначив він.

У Дергачівській ЦРЛ обладнано кабінет для мамографічних досліджень

Сьогодні в Дергачівській центральній районній лікарні відбулося відкриття нового кабінету для мамографічних досліджень. У церемонії відкриття взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, голова Дергачівської РДА Володимир Кацуба, голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев. «Переобладнання медичних установ - це один із пріоритетів для керівництва Харківської області, тому нове обладнання в районних і сільських лікарнях буде з'являтися і надалі», - підкреслив у ході відкриття кабінету Валентин Дулуб.

У Дергачівській районній лікарні відкрито новий рентгенологічний кабінет

Сьогодні в Дергачівській районній лікарні відкрито новий кабінет для рентгенологічних досліджень. Сучасний рентген-апарат для цього кабінету був придбаний за кошти обласного бюджету в кінці 2011 року, до теперішнього моменту в кабінеті проводилися ремонтні роботи, загальна вартість яких склала 297 694 грн. Вартість універсального телекерованого рентген-діагностичного комплексу «Медікс» на три робочих місця складає більше 2 мільйонів гривень. «Нове обладнання дозволить робити якісні обстеження, і при цьому значно знизити навантаження на персонал, так як лікар-ренгенолог не зобов'язаний бути присутнім біля пацієнта під час дослідження. Таким чином ми збережемо здоров'я і пацієнтів, і наших лікарів», - підкреслив у ході відкриття кабінету перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У селі Великі Проходи Дергачівського району відкрився спортивний комплекс

Сьогодні в селі Великі Проходи Дергачівського району відбулося урочисте відкриття спортивного комплексу. У церемонії відкриття взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, голова Дергачівської РДА Володимир Кацуба, голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев. Валентин Дулуб привітав селян із відкриттям нового спортивного об'єкта, а також вручив подарунки від обласної адміністрації. «Будівництво спортивних об'єктів в сільській місцевості - це важлива частина роботи керівництва області, тому що це здоров'я наших дітей, а також впевненість їх батьків в тому, що їхні діти проводять час з користю і задоволенням. Сподіваюся, незабаром ми всі будемо пишатися спортивними досягненнями жителів села Великі Проходи», - сказав перший заступник глави області.

Найкращим спортивним стадіоном з доступності для всіх громадян може стати стадіон «Металіст»

Таке побажання висловив сьогодні під час прес-конференції голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич. «Мені б дуже хотілося, щоб харківський футбольний стадіон в номінації «Кращий спортивний заклад» конкурсу «Заклад без бар’єрів» отримав перемогу в тому, що торкається найкращого спортивного стадіону Євро 2012, з точки зору доступності для всіх громадян. Підстави для цього є. Адже, нажаль, у Національному спортивному комплексі «Олімпійський» з точки зору доступності є ті проблеми, яких я не побачив тут, у Харкові. В цьому, як раз вже є фора на перемогу у харківського стадіону», - зазначив Валерій Сушкевич.

Масляна - слов'янська традиція, яка об'єднує людей

«Масляна - дає дуже хороший емоційний підйом. Це традиція наших предків, яка існує вже багато століть. Я обов'язково завтра відвідаю Обласне культурно-мистецьке свято «Масляна на Коропове Хуторах». Думаю, всі райони зможуть гідно представити свої кулінарні здібності», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Оголошено конкурс  на доступність закладів для людей з обмеженими можливостями «Заклад без бар’єрів»

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич. «Це конкурс на найкращий доступний заклад для всіх людей, для всіх громадян, включаючи зарубіжних гостей. Цей конкурс пройде в рамках чотирьох міст, які прийматимуть Євро 2012. Головна мета конкурсу – створити додаткові мотивації для того, щоб визначити найкращі досягнення України в рамках підготовки до Євро 2012 стосовно того, що торкається установ громадського користування. Фактично, це всі ті заклади, до яких можуть прийти всі гості чемпіонату з футболу», - сказав Валерій Сушкевич.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Печенізькому районі

В ході робочої поїздки до Печенізького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян. Питання, з якими мешканці області звернулися до губернатора, в основному стосувалися надання допомоги у проведенні оперативного лікування. Також обговорювалося питання про виділення коштів ОСББ «Мартівчанин».

Перелік доріг, які будуть ремонтуватися і реконструюватися цього року, буде відомий до середини березня

«Ми подали свої пропозиції в Укравтодор і чекаємо затвердження титулу об'єктів, які фінансуватимуться з державного бюджету. Головним пріоритетом буде ремонт траси Харків-Київ на території Харківської області. В залежності від обсягу коштів, які будуть виділені з держбюджету, будуть вибрані дороги, які отримають пріоритетне фінансування цього року. Приблизно до 15 березня вже точно буде відомо, які дороги цього року будуть ремонтуватися», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Архів документів