Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відсутність Закону про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування не дає можливості в повній мірі фінансувати медичні установи

Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Ігор Шурма, ухвалення Закону про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування дозволить організувати більш повне фінансування медичної галузі і, відповідно, більше уваги приділяти розвитку сфери.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 880 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 1398 куб. м піщано-сольових сумішей, 18 т солі та 26 куб. м розсолу. Протягом доби на автошляхах області працювало 138 одиниць техніки і 176 дорожніх робітників.

В жодній медичній установі, підпорядкованій облдержадміністрації, не буде скорочено ні виплату зарплати, ні робочі години

Протягом впровадження медичної реформи не можуть обмежуватися конституційні права тих людей, які працюють в закладах охорони здоров’я Харківської області. Про це в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Будь-які кроки, скеровані на упорядкування роботи нашої мережі, будь-які зміни у системі надання медичної допомоги у Харківській області у ніякому разі не можуть привести ні до скорочення медичного персоналу, ні до обмежень у виплаті заробітної плати», – зазначив він.

Основне завдання реформи охорони здоров’я – зробити медичну допомогу доступною і швидкою

Виступаючи в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив», заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зазначив, що основне завдання тих змін, які сьогодні відбуваються в системі охорони здоров’я області – зробити медичну допомогу доступною і швидкою. За його словами, для того, щоб наблизити медичну допомогу до населення Харкова, необхідно забезпечити відмінне функціонування двох служб: швидкої невідкладної медичної допомоги і поліклінік міста.

Події дня

Сьогодні, 29 лютого, о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету з порядком денним: 1. Про стан дотримання законодавства у сфері земельних відносин; 2. Про стан дотримання у Харківській області вимог Закону України "Про заборону грального бізнесу". Захід транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК. О 17:00 у залі засідань Держпрому (площа Свободи, 5, 2 під'їзд, 2 поверх) відбудеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців та тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Поведінка підприємців при перевірках контролюючих органів» (роз'яснення юристів).

Відбулось чергове засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку

Сьогодні під головуванням заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації, керівника Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Василя Хоми відбулось чергове засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку. На засіданні було розглянуто питання підготовки стюардів. За результатами розгляду надано доручення начальнику Головного управління освіти та науки обласної державної адміністрації Роману Шаповалу спільно з керівництвом ФК «Металіст» сконцентрувати увагу на мовній підготовці стюардів, які будуть забезпечувати супровід проведення фінальних матчів ЄВРО – 2012 у Харківській області.

Усі випускники ГПТУ «Центр професійно-технічної освіти № 4 м. Харкова» знаходять робочі місця

Сьогодні в рамках Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Продавець продовольчих товарів» голова ХОДА Михайло Добкін відвідав Державне ПТУ «Центр професійно-технічної освіти № 4 м. Харкова». Глава області оглянув навчальні приміщення освітнього закладу, а також відзначив велике значення професійно-технічної освіти для розвитку економіки регіону та країни в цілому. «100% випускників цього ПТУ знаходять робочі місця. Враховуючи нові віяння, нові вимоги, приємно було почути, що керівництво знаходить нестандартні підходи з роботодавцем для того, щоб освоюючи нові спеціальності, готувати фахівців, які відразу ж отримували б можливість мати робоче місце. Сьогодні, на жаль, ми маємо великий профіцит підготовки працівників у системі права, економістів та інших спеціальностей, які готують ВНЗ. Крім цього, хотілося б відмітити, що тут присутні представники практично всіх великих торгових мереж нашого регіону. Це підвищує престиж і можливості у працевлаштуванні випускників. Я зі свого боку готовий надати цьому навчальному закладу будь-яку організаційну підтримку, яка може знадобитися», - підкреслив глава області.

Розмір мінімальної пенсії буде збільшений до розміру мінімальної зарплати

Як повідомив сьогодні в ході засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін середній розмір пенсії в Харківській області станом на 1 січня 2012 року склав 1083 грн. «Президент України поставив завдання в цьому році забезпечити мінімальний розмір пенсії на рівні мінімальної зарплати. Середній розмір пенсії, звичайно, в 2012 році збільшиться. Крім цього, поставлене завдання, збільшивши мінімальну пенсію, не допустити соціальної несправедливості. Тому буде проведено відповідний перерахунок, і розмір пенсій тих людей, які за сукупністю заслуг отримували пенсію більше мінімальної, теж збільшиться», - зазначив голова ХОДА.

На Всеукраїнських юнацьких змаганнях зі скелелазіння харків’яни посіли більшість призових місць

23-26 лютого 2012 р. в м.Харкові на базі спортивного комплексу Харківського фізико-технічного інституту відбулись Всеукраїнські юнацькі змагання зі скелелазіння. У змаганнях взяли участь 130 спортсменів із 9 регіонів України: Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Кіровоградської, Вінницької, Харківської областей, АР Крим, міст Києва та Севастополя. У харків’ян 12 призових місць. Вони посіли перші місця у п’яти з восьми категорій: лазіння на швидкість, лазіння на трудність серед юнаків та дівчат.

У 2011 році в Харківській області мобілізовано до бюджетів усіх рівнів 23,3 млрд. грн. податків і зборів – на 19,4% більше, ніж у 2010 році

У 2011 році в Харківській області мобілізовано до бюджетів усіх рівнів 23,3 млрд. грн. податків і зборів - це на 19,4% більше, ніж у 2010 році. Із загального обсягу мобілізованих податків і зборів до державного бюджету надійшло 18 млрд. 100 млн. грн., що на 19,8% більше попереднього року. Про це повідомив сьогодні в ході засідання постійної комісії Харківської облради з питань бюджету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це дозволило Харківській області посісти 4-е місце серед регіонів країни зі збору платежів до загального фонду державного бюджету. Якщо взяти Київ, Харківську, Донецьку і Дніпропетровську області, то тут було сформовано більше однієї третини всіх бюджетів. Дуже приємно, що ті завдання, які ставляться перед Харківською областю в плані збору податків, виконуються», – підкреслив він.

Харків визнаний найбільш комфортним містом для ведення бізнесу серед міст Східної Європи

За результатами дослідження «Європейські міста та регіони майбутнього 2012/2013», проведеного газетою «Financial Times», місто Харків посіло перше місце в номінації «Найбільша ефективність ведення бізнесу». Про це сьогодні в ході засідання постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін взяв участь в засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін відзвітував про роботу обласної адміністрації в 2011 році перед членами постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету. Зокрема, глава області розповів про рівень виконання бюджету в 2011 році, а також про основні економічні показники звітного періоду. Річний звіт по роботі обласної адміністрації в 2011 році Михайло Добкін зачитає перед депутатами обласної ради в ході ХІ сесії Харківської обласної ради, яка відбудеться 1 березня.

Завтра завершується прийом робіт на IV фестиваль «Харьковская сирень»

У травні 2012 року в Харкові відбудеться IV кінофестиваль «Харьковская сирень». Оргкомітет фестивалю повідомляє, що прийом робіт для участі у першому - відбірковому - турі фестивалю завершується завтра, 29 лютого. До участі у Фестивалі приймаються фільми, хронометраж яких становить не більше 30 хвилин і створені не раніше, ніж за рік до початку Фестивалю; на DVD носії (носії з роботами не повертаються).  

У травні в Харкові відбудеться цикл заходів, присвячених Тарасу Шевченку

Як повідомив сьогодні начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, у травні 2012 року в Харкові буде проведено ряд заходів, присвячених Тарасу Шевченку. «Харків обрано одним зі стартових міст, де планується провести цикл різних заходів, присвячених Кобзарю. Планується, що це відбудеться близько 20 травня в саду Шевченка. В даний час ці плани ще не структуровані і не оформлені, але вже розглядається ідея провести виставку скульптурних композицій на тему життя і творчості Тараса Григоровича Шевченка, і я знаю, що Союз художників в цьому напрямку активно працює», - повідомив Дмитро Кузнєцов.

Організаційно-методичний центр культури і мистецтва працює над розвитком усіх культурних напрямів у Харківській області

Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва об'єднує під одним дахом всі напрямки культури Харківської області. Як зазначила сьогодні заступник начальника управління культури і туризму ХОДА Тетяна Горових, центр дає можливість у сучасному ключі розробляти як нові, так і традиційні напрями мистецтва. «Цей центр був створений рік тому за рішенням сесії обласної ради як єдиний методичний центр з вивчення і розвитку народної творчості, аматорського та професійного мистецтва, розвитку нових методик культурної роботи. У зв'язку з появою нових інформаційних технологій, нових форм комунікацій, нам необхідний був такий центр, який за допомогою всіх цих сучасних інструментів дасть поштовх новому розвитку всіх районів нашого регіону», - підкреслила вона.

Харківська облдержадміністрація і компанія «China National Agricultural Development Group Corp.» підпишуть Меморандум про співпрацю

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з представниками компанії «China National Agricultural Development Group Corp.» (CNADC) Китайської Народної Республіки. В ході зустрічі обговорювалися питання співпраці та інвестування в сфері сільського господарства. Як повідомив генеральний директор Міжнародної компанії з розвитку сільськогосподарського співробітництва при CNADC пан Чжоу Сяньбао, він довго вивчав сільськогосподарський потенціал України перед тим, як у жовтні і грудні 2011 року китайська делегація відвідала Харківщину, вибравши в ході цих візитів кілька сільськогосподарських підприємств для подальшої співпраці.

Можливість своїми руками створити незвичайний подарунок до 8 Березня з'явиться в галереї «Мистецтво Слобожанщини»

Напередодні жіночого свята, 2 березня в 16.00 в галереї "Мистецтво Слобожанщини" відбудеться майстер-клас відомого харківського художника Олега Омельченка. Майстер всього за одне заняття береться навчити будь-кого намалювати жіночий портрет. Більш точно даний захід можна назвати workshop по портрету пастеллю з фотографії. Три години кропіткої роботи з пастеллю і фотографією подарують можливість кожному учаснику майстер-класу відчути себе художником в жанрі портрета.

У Харківській області планується ухвалити Програму з підтримки овочівництва

Як повідомив сьогодні під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині планується активізувати роботу з розвитку овочівництва. Зокрема, на розгляд найближчої сесії обласної ради буде запропоновано проект відповідної програми. «Якщо депутати підтримають, на найближчій сесії 1 березня ми будемо ухвалювати обласну програму по підтримці виробництва овочів, згідно з якою буде надаватися підтримка і забезпечуватися фінансування тих, хто буде робити серйозні кроки з відродження виробництва овочів на території Харківської області», - сказав глава області.

Позитивна енергетика, яка панувала на святі «Масляна на Коропових  хуторах», передалася всій Харківській області

«Крім хорошої організації, цікавих заходів та смачних млинців, мені дуже сподобався настрій, який був у людей. Абсолютно доброзичливе ставлення до всіх, жодної агресії, негативного настрою я не побачив. Всі дуже були раді святу, дуже привітні й добрі. Енергетика, яка панувала на святі «Масляна на Коропових хуторах», передалася всій Харківській області», - зазначив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Перемога телеглядачів у передачі «Що? Де? Коли? Зіркові війни» - така ж значуща, як і перемога нашої команди. Михайло Добкін

«Хочу привітати з перемогою телеглядачів у передачі «Що? Де? Коли? Зіркові війни». Вони дійсно були сильніші в нашому суперництві. Можу сказати, що всі питання, які були задані, були досить серйозні і абсолютно відповідали рівню тих передач, в яких грають не такі любителі, як я і мої колеги, а справжні професіонали, знавці, які радують нас своєю майстерністю. Це змагання, не спорт, але спортивний дух там присутній. У минулому році два рази перемогу здобула наша команда, цього року телеглядачі. Можу лише ще раз привітати їх з перемогою. А для нашої команди за великим рахунком немає почуття гіркоти поразки. Тому що перемога телеглядачів, фактично тих людей, кого ми шануємо, кого ми часто закликаємо до якихось важливих справ, для нас така ж значуща, як і наша перемога», - сказав сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо.

Будинок культури в Печенізькому районі буде відповідати всім сучасним вимогам

Будинок культури в Печенізькому районі буде відповідати всім сучасним вимогам і стане місцем для проведення не лише районних, а й обласних заходів. На цьому наголосив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в Печенізькому районі повністю був відсутній клуб, спроби його відновити робилися ще в 2004 році. У 2010 році перед усіма новими главами райдержадміністрацій була поставлена ​​задача визначити пріоритети, які будуть запропоновані до фінансування з державного бюджету, і керівництво Печенізького району обрало будівництво будинку культури.

Заборгованість з виплати зарплати працівникам бюджетних установ районів та міст Харківської області відсутня

Як повідомив начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянніков, станом на 28 лютого заборгованість із виплати зарплати працівникам бюджетних установ районів та міст Харківської області відсутня. «В районах та містах області немає ні заборгованості, ні затримок у виплаті зарплати. Це підтверджується інформацією фінансових управлінь райдержадміністрацій та міськвиконкомів. У 2012 році зарплата виплачується у встановлені законодавством терміни без затримок навіть в 1 день», - підкреслив Сергій Овсянніков.

Адміністративно-територіальну реформу доцільно розпочати з укрупнення територіальних громад

Як зазначив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, нинішній адміністративно-територіальний устрій України не відповідає, як не дивно, ні Конституції України, ні сучасним вимогам. «Зокрема, в Конституції чітко прописано, які адміністративно-територіальні об'єднання або одиниці можуть бути в нашій державі. Там ні слова не сказано про сільради, а вони у нас існують; ні слова не сказано про те, що на території міста може існувати село або селище, де обирається свій керівник і є свої депутати, але все це знаходиться на території іншої адміністративної одиниці. Такі приклади існують у містах Лозова та Панютине», - зазначив Михайло Добкін.

У 2011 році Харківщина експортувала продукцію в 117 країн світу

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за січень-грудень 2011 року експортні поставки Харківської області склали 1845,9 млн.дол.США, що на 28,8% більше, ніж у 2010 р. «Минулого року підприємства та організації регіону експортували продукцію до 117 країн світу. Обсяги експорту товарів до країн СНД порівняно з 2010 р. збільшилися на 35,6%, обсяги експорту в інші країни зросли на 12,1%. У структурі експорту найбільшу частку займали поставки в Російську Федерацію - 51,6%, Казахстан - 6,8%, Білорусь - 4,6%, Молдову - 3,7%, Грузію - 2,9%, Узбекистан - 2,3% , Польщу - 2,2%, Єгипет - 2,1%, Туркменістан - 2%, Туреччину - 2%», - поінформував Юрій Сапронов.

Впровадження електронного документообігу дасть можливість виключити втрату будь-якого документа або звернення людини

Про це під час ефіру програми «Від влади до громади» на обласному радіо сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Я вважаю, що за електронним документообігом майбутнє. Я, будучи ще міським головою, разом з тоді ще секретарем міської ради Геннадієм Кернесом, доручив розробити, а потім впровадив у Харківській міській раді електронний облік документообігу. Це дозволило нам повністю знати всю кореспонденцію, яка приходить, виключити втрату будь-якого документа або будь-якого звернення людини до органів місцевого самоврядування і в рази наблизитися до тих стандартів, які зазвичай пред'являють жителі серйозних мегаполісів до місцевої влади. Тому я не на словах, а на ділі знаю, наскільки важливо користуватися всіма тими сучасними новаціями в плані обліку, зберігання та обігу документів, які сьогодні створені і давно використовуються в сильних економічних державах», - зазанчив він.

В Україні необхідно системно і якісно готувати професійних управлінців для державної служби

Як зазначив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підписання угоди про співпрацю між ХОДА, Харківською облрадою, Національним агентством України з питань державної служби та Харківським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України – це можливість готувати більш професійні кадри для державної служби. За його словами, в даний час важко підібрати підготовленого фахівця, якому можна було б доручити курирувати який-небудь з важливих державних напрямків, і вище керівництво країни стикається з цією проблемою на рівні центральних органів влади, а місцева влада – на обласному та міському рівнях.

Михайло Добкін буде зустрічатися з населенням у кожному районі Харківської області

Як повідомив сьогодні під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, зустрічі з населенням заплановані в рамках кожної робочої поїздки голови області в той чи інший район. За його словами, в рамках цих зустрічей живе спілкування з людьми дозволяє не тільки з перших вуст дізнатися про проблеми, які хвилюють жителів Харківщини, а й приділити максимальну увагу роз'ясненню основних реформ, які проводяться зараз в державі.

Висока оцінка діяльності регіону - це успіх територіальної громади. Михайло Добкін

Як сказав під час ефіру програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на засіданні Ради Регіонів були роздані оцінки результатів діяльності областей регіонів за 2011 рік. За підсумками рейтингу Харківська область посіла 4 місце.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 693 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 952,7 куб. м піщано-сольових сумішей, 24 т солі і 9 куб. м розсолу. Протягом доби на автошляхах області працювало 110 одиниць техніки і 147 дорожніх робітників. Станом на 27 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Райони Харківщини відсвяткували Масляну

26 лютого Чугуївський, Первомайський та Близнюківський райони Харківщини відзначили Масляну. Для гостей були проведені конкурси, ігри, спортивні змагання, вікторини, театральні дійства і багато іншого. На центральній площі селища Малинівка Чугуївського району відбулося народне гуляння, де були коробейники, скоморохи, цигани з ведмедем, дівчата з кроковим колесом, Зима та Весна. Розпочалося свято з конкурсу «Караоке на майдані», а далі розгорнулося театралізоване дійство з двох частин: спочатку Зима демонструвала, що вона ще в силі й не збирається йти геть, але після гучного зазивання Весни та здійснення обрядів їй довелося поступитися.

Архів документів