Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін вручив харків’янам державні нагороди

Сьогодні на початку пленарного засідання XІ сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін разом з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим вручив орден «За заслуги» III ступеня, Почесні грамоти Кабінету Міністрів та подяки Прем’єр-міністра України. Крім цього, Указами Президента України були присвоєні почесні звання чотирьом жителям Харківської області.

За 2011 рік театри Харківській області дали майже 1600 спектаклів

«Театри області за 2011 рік дали майже 1600 вистав, у тому числі 13 прем'єр, які відвідали близько 396 тис. глядачів. Доходи від основної діяльності театрів склали майже 12 млн. грн., що на 40% більше аналогічного показника за 2010 рік», – повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

На Харківщині ведеться послідовна робота з модернізації матеріально-технічної бази закладів культури

У 2011 році в Харківській області зміцненню та модернізації матеріально-технічної бази закладів культури приділялася особлива увага. «Перейшовши від точкового втручання і фінансування за залишковим принципом до системного вирішення проблем галузі, ми сконцентрували зусилля на розвитку матеріально-технічної бази закладів культури», - підкреслив сьогодні під час підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

Наповнення офіційного сайту ХОДА визнано найкращим серед обласних державних адміністрацій

Протягом 2011 року Центр політичних студій та аналітики у співпраці з Партнерством громадських організацій «новий громадянин» в рамках проекту «Знати, щоб діяти!» проводив моніторинг відкритості обласних державних адміністрацій на виконання ними норм Закону України «Про доступ до публічної інформації». За підсумками моніторингу офіційний веб-сайт Харківської облдержадміністрації разом з Полтавською та Хмельницькою ОДА стали переможцями у номінації «Найкраще представлення в мережі інтернет». В загальному рейтингу прозорості органів місцевої влади Харківська облдержадміністрація розділила 6 місце з Донецькою ОДА.

У Харківській області в 2011 році було відкрито 27 дитячих садків

В рамках роботи по забезпеченню рівних умов отримання освіти на Харківщині відкриваються нові дошкільні установи. «У той час як у Верховній Раді обговорюються законопроекти про введення компенсацій батькам, чиїм дітям не вистачає місця у дитячих садках, тому що по Україні це велика проблема, ми в минулому році відновили роботу 27 дитячих садків. І на майбутнє ця робота міцно зайняла своє місце у верхній частині шкали наших пріоритетів», - повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

У 2011 році фінансування освіти в Харківській області збільшилося на 4,3%

Як підкреслив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, забезпечення рівних можливостей отримання якісної освіти - одна з пріоритетних завдань для керівництва області. «Над вирішенням цього завдання ми послідовно, крок за кроком, працюємо вже 2 роки. Фінансування галузі освіти збільшилося на 4,3% до 2,62 млрд грн в 2011 році. За рахунок коштів обласного бюджету проведено реконструкцію та ремонтні роботи в 12 навчальних закладах, з державного бюджету виділено кошти на реконструкцію 5 навчальних закладів в Краснограді, Чугуєві та Чугуївському районі, Змієві. На 4 об'єктах роботи вже завершені», - повідомив глава області. За його словами, крім цього в 2011 році за рахунок коштів НАК «Нафтогаз України» завершено будівництво спортивних залів двох шкіл - в Золочеві та с. Великі Проходи Дергачівського району, а також проведено капітальний ремонт котельні школи в с. Козіївка Краснокутського району.

На Харківщині будуються амбулаторії сімейної медицини з житлом для медперсоналу

В рамках роботи з вирішення кадрової проблеми у сільській медицині на Харківщині ведеться будівництво амбулаторій сімейної медицини з житлом для лікарів. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. «Щоб залучити фахівців, минулого року розпочато впровадження програми «місцевих стимулів» шляхом апробації будівництва амбулаторій сімейної медицини за індивідуальними проектами з вбудованими квартирами. Практично завершено будівництво, і готові до відкриття амбулаторії сімейного лікаря з житлом для медичних працівників у селах Ватутіне Нововодолазького району та Новоолександрівка Вовчанського району», - повідомив глава області.

Наша молодь буде примножувати спортивну славу Харківщини. Михайло Добкін

У Харківській області ведеться системна і цілеспрямована робота з відродження і розвитку спортивної інфраструктури та створення умов для формування здорового способу життя. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

З нагоди 150-річчя з дня народження академіка архітектури О.М.Бекетова в Харкові відбудеться низка святкових заходів

2 березня 2012 року о 10.00 у приміщенні музейного комплексу Харківської національної академії міського господарства (вул. Революції, 12) відбудеться урочисте відкриття «Харківських Бекетовських Асамблей», присвячених 150-річчю з дня народження видатного архітектора, академіка архітектури О.М.Бекетова. Під час проведення заходу відбудеться презентація видання курсу лекцій О.М. Бекетова з дисципліни «Архітектура», відкриття оновленої музейної експозиції «Бекетов і Харків», вручення кращим студентам академії сертифікатів на призначення стипендії ім. О.М. Бекетова.  5 березня у Будинку Вчених заплановано проведення науково-практичного історико-архітектурного зібрання «Академічні Бекетовські читання».

У Харківській області досягнуто одного з кращих показників у країні щодо рівня забезпеченості медичною технікою

Як повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині рівень забезпеченості медтехнікою доведено до 46% від потреби. «Це один з найкращих показників в Україні», - підкреслив глава області. За його словами, такого показника вдалося досягти як завдяки ефективному використанню державних субвенцій, так і в результаті активної роботи по залученню позабюджетних коштів.

Харківська область домоглася істотного збільшення обсягів і підвищення якості оздоровлення дітей

В минулому році Харківська область домоглася істотного збільшення обсягів і підвищення якості оздоровлення дітей. На проведення оздоровчої кампанії витрачено в 1,5 рази більше, ніж у 2010 році – 157,5 млн. грн., з них 12,4 млн. грн. з обласного бюджету. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

На проведення будівельних робіт, реконструкцій та капітальних ремонтів медичних установ з бюджетів усіх рівнів у 2011 році спрямовано майже вдвічі більше, ніж у 2010 році, - понад 115 млн. грн.

«Наша область визначена як першочергова серед 8 областей України для реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства», який здійснюється під патронатом Президента України. За досить обмежені терміни вже практично завершені підготовчі роботи з відкриття Регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні», - сказав сьогодні у своєму звіті на засіданні XI сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харківській області у 2011 році було створено понад 59 тисяч робочих місць

У результаті виконання «Програми зайнятості населення Харківської області на 2010-2011 роки» рівень зайнятості населення області підвищився до 60,7%, а рівень безробіття знизився до 6,9%. Про це сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

У 2011 році в Харківській області забезпечено стабільне фінансування пенсійних виплат

У 2011 році в області забезпечено стабільне фінансування пенсійних виплат. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. «Протягом року виконувались завдання зі збільшення розміру пенсій відповідно до чинного законодавства. Середній розмір пенсій по області на 1 січня 2012 року склав 1183 грн., проти 1093 грн. на початок 2011 року. До бюджету Пенсійного фонду за 2011 рік фактично надійшло 7,9 млрд. грн. – це на 13% більше, ніж у попередньому. Приріст боргу по платежах до Пенсійного фонду України становив 21 млн. грн., що в 2,7 рази менше, ніж в 2010-м», – заявив губернатор.

За темпами зниження заборгованості населення по оплаті за послуги ЖКГ Харківська область посіла 1 місце в Україні

У 2011 році Харківська область посіла перше місце серед усіх регіонів країни за темпами зниження заборгованості населення по оплаті за житлово-комунальні послуги. Про це сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Системна робота з реформування житлово-комунального господарства області - наш стратегічний пріоритет. Основним завданням підприємств галузі є забезпечення споживачів якісними послугами в необхідних обсягах. А якість і обсяги, в свою чергу, залежать від рівня оплати за надані послуги. По темпу зниження заборгованості населення по оплаті за житлово-комунальні послуги область посіла 1 місце в Україні з показником 91,4%, тоді як в 2010 році ми мали 13 місце, темп - 108,9%», - повідомив глава області.

Харківська область посіла 1 місце в Україні за підсумками підготовки дорожнього комплексу до осінньо-зимового сезону

Харківська область посіла 1 місце в Україні, а Дочірнє підприємство «Харківський облавтодор» визнано кращим в галузі за підсумками підготовки дорожнього комплексу до осінньо-зимового сезону 2011-2012 років. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. «Як результат, завдяки зусиллям дорожніх підприємств кількість ДТП на дорогах загального користування скоротилася на 15%», – підкреслив він. 

Завдання місцевих органів влади - підтримка будівельної галузі

Як заявив в своєму звіті в ході пленарного засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, завдання місцевих органів влади - підтримка будівельної галузі шляхом завантаження регіональних будівельних компаній об'єктами соціальної інфраструктури та соціального житлового будівництва.

Основний обсяг робіт з підготовки об'єктів «Євро-2012» в Харківській області виконаний

Основний обсяг робіт з підготовки об'єктів «Євро-2012» в Харківській області виконано. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. Він поінформував, що загальний обсяг інвестицій у підготовку регіону до проведення «Євро-2012» за рахунок усіх джерел фінансування в 2011 році досяг 5,9 млрд. грн. – це майже втричі більше, ніж у 2010 році.

Масштаби реалізації проекту «ЄВРО-2012» дозволили активізувати будівельну галузь в регіоні

Як повідомив у своєму звіті в ході пленарного засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підприємствами області виконано робіт на суму понад 3,8 млрд. грн. Це 4 місце серед регіонів України. «Приріст суми виконаних робіт до 2010 року може здатися невеликим - 2,5%, але я хочу звернути увагу, що для оцінки масштабів вкладу Харківської області в загальні обсяги будівельних робіт по країні необхідно дивитися на абсолютні показники. Один відсоток зростання обсягів будівельних робіт у Харківській області складає 37 млн. грн. Приріст в 2,5% відповідає сумі 93 млн. грн. Для порівняння, один відсоток зростання, наприклад, у Волинській області - це всього лише 5 млн. грн. Відповідно, їх приріст в 23% становить трохи більше 100 млн. грн. Абсолютні цифри порівняні, але за темпами Волинь перебуває на 3 місці, а Харківщина - на 17-му», - зазначив губернатор.

Реальна заробітна плата в Харківській області в 2011 році збільшилася на 8,7% порівняно з попереднім роком

Як повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, у 2011 році середньомісячна заробітна плата на Харківщині склала 2 тис. 407 грн, що майже на 17% більше, ніж у 2010 році. В грудні рівень середньої зарплати досяг 2 тис. 798 грн. «Реальна заробітна плата за 2011 рік порівняно з 2010 роком збільшилася на 8,7%. При цьому позитивні процеси економічного розвитку області в 2011 році, зростання доходів населення, що підтверджується, у тому числі, і зростанням на 13% депозитних вкладів до рівня майже 16 млрд грн, привели до збільшення споживчого попиту і пожвавлення ринку товарів і послуг», - підкреслив глава області.

У 2011 році ціни на продукти харчування в Харківській області знизилися на 0,6%

У 2011 році на Харківщині вперше за кілька років вдалося домогтися зниження цін на продукти харчування. Як наголосив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, такого результату вдалося досягти завдяки ефективній роботі агропромислового комплексу, а також взаєморозуміння між владою і бізнесом.

Для створення сприятливого інвестиційного клімату та залучення іноземного капіталу у 2011 році був проведений цілий ряд заходів

Як повідомив у своєму звіті в ході пленарного засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, для створення сприятливого інвестиційного клімату та залучення іноземного капіталу був проведений цілий ряд заходів, які привернули увагу вітчизняної і зарубіжної бізнес спільноти. «30 вересня 2011 відбувся ІІІ Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», в якому взяли участь понад 300 учасників з 21 країни світу. В результаті підписання Меморандуму про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами Україні організована діяльність відповідного регіонального агентства, яке стане координатором роботи з інвесторами в регіоні», - сказав він.

У 2011 році зовнішньоторговельний оборот Харківської області зріс і склав понад 4,1 млрд. дол.

В минулому році Харківська область розширила і зміцнила зовнішньоекономічні зв'язки. Зовнішньоторговельний оборот Харківської області зріс порівняно з попереднім роком на 26% і склав більше 4,1 млрд дол. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. Він зазначив, що експортні поставки збільшилися майже на 29% і перевищили 1,8 млрд. дол., імпортні надходження – на 24% і склали майже 2,3 млрд. дол.

У 2012 році на Харківщині максимальна увага приділятиметься відродженню тваринництва

Як наголосив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, розвиток тваринництва - це один з пріоритетних напрямків роботи для Харківщини в сфері сільського господарства. «Ми поставили перед собою завдання відродити славу харківського тваринництва на основі сучасних ефективних підходів. Тим більше, що ця галузь в меншій мірі залежить від погодних аномалій і за умови правильної організації здатна приносити прибуток цілий рік, а значить, забезпечувати постійними робочими місцями сільське населення, завантаження потужностей переробних підприємств, наповнення продовольчого ринку продукцією і стабільність цінової ситуації», - підкреслив глава області.

У 2011 році Харківщина посіла перше місце в Україні з виробництва валової продукції сільського господарства

Активна робота в напрямку розвитку сільського господарства і підтримки аграрних підприємств, яка проводилася на Харківщині в 2011 році, дала відчутний результат. Як повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, у 2011 році області вдалося посісти перше місце в країні з виробництва валової продукції сільського господарства. «Досягнутий в минулому році показник виробництва валової продукції є найвищим за всі роки, починаючи з 1991-го. У порівнянні з 2010 роком обсяги виробництва валової продукції збільшилися майже на 42%. Харківський регіон посів перше місце серед областей України, при тому, що вище 4-го ми не піднімалися ніколи, і було це востаннє в 2007 році», - підкреслив глава області.

За 2011 рік в область залучено понад 142 млн. дол. прямих іноземних інвестицій

Про це у своєму звіті під час пленарного засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «За 2011 рік залучено більше 142 млн. дол. прямих іноземних інвестицій. За сумою залучених за рік інвестицій Харківська область посіла 10 місце серед регіонів. Враховуючи відтік інвестицій з фінансового сектора, темп приросту в 101,1% виявився нижче того, на який ми розраховували. Свою роль зіграла і висока база порівняння. Проте, якщо звернутися до абсолютних величин, область як і раніше посідає третє місце з великим відривом - як за загальним обсягом іноземних інвестицій, який складає більше 2,7 млрд. дол., так і за їх обсягами на одного жителя - майже 1005 дол.», - зазначив губернатор.

Забезпечення ефективного землекористування - обов'язкова умова розвитку агропромислового сектора

На Харківщині в 2011 році велася активна робота з упорядкування земельних відносин. Як наголосив сьогодні у підсумковому звіті перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, тільки за умови прозорості і максимальної спрощеності в сфері землекористування можливий активний розвиток агропромислового комплексу.

У 2011 році зафіксований приріст підприємців - фізичних осіб

Як повідомив у своєму звіті під час пленарного засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, завдяки створеним умовам в 2011 році в Харківській області зафіксований приріст підприємців-фізичних осіб.

У 2011 році ХДАВП і заводу ім. Малишева було погашено заборгованості по заробітній платі на суму понад 40 млн. грн.

В 2011 році Харківському державному авіаційно-виробничому підприємству і заводу ім. Малишева було погашено заборгованості по заробітній платі на суму понад 40 млн. грн. Про це повідомив в ході звіту за 2011 рік на пленарному засіданні сесії Харківської облради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Завдяки щільній щоденній роботі з Кабінетом Міністрів з питань проблемних підприємств вдалося погасити заборгованість по заробітній платі на заводі ім. Малишева та авіаційному заводі на суму понад 40 млн. грн. Це близько 30% загальної суми заборгованості по області. Обсяг повернутих людям боргів – другий в масштабах всієї України», – зазначив він.

На сьогоднішній день в Харківській області газифіковано 763 населених пункти з 1761

Про це повідомив на пленарному засіданні сесії Харківської облради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, підприємствами паливно-енергетичного комплексу введено в експлуатацію 17 нових газових свердловин, газифіковано 3 тисячі квартир та домоволодінь, побудовано більш 106 км газопроводів. На сьогодні в області з 1761 населених пунктів газифіковано вже 763.

Архів документів