Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ірина Акімова зустрілася з викладацьким складом та студентським активом Харківського національного медичного університету

Сьогодні в будівлі Харківського національного медичного університету відбулася зустріч першого заступника голови Адміністрації Президента України Ірини Акімової з викладацьким складом та студентським активом університету. У заході також взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і перший проректор Харківського національного медичного університету Валерій Капустник.

Оперативна обстановка в Харківській області

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, за добу за медичною допомогою внаслідок переохолоджень і обморожень звернулось 2 людей в районах області, по місту Харкову звернень не було. В районах області обладнано 83 пункти обігріву населення. За добу по допомогу звернулось - 3 осіб. В місті Харкові пунктів обігріву нема. Всього обігріто за час роботи пунктів  25910 осіб. Проїзд на дорогах міста та області забезпечено.На дорогах області працювало: техніки - 96 одиниць, робітників – 121 чол. На дорогах міста працювало: техніки - 252 одиниць, робітників – 107 чол. Рух потягів на ділянках області здійснювався за розкладом.

Рівень розрахунків Харківської області за газ в 2012 році становить 37,1%

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питання розрахунків за природний газ під керівництвом Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко. «Якщо розглянути рівень виплат у відсотковому співвідношенні, то у нас на 1 березня поточного року рівень розрахунків становить 37,1%. Цей показник вищий, ніж за аналогічний період минулого року, хоча сама абсолютна сума боргу велика. Відомо, що за рівнем споживання газу Харківська область знаходиться в провідній трійці, а аномально холодна друга частина зими призвела до того, що всі основні зусилля були спрямовані на те, щоб забезпечити безперебійним теплом житловий фонд та підприємства. Зараз погода вже дозволяє не відволікатися на ці проблеми, тому будемо займатися розрахунками, будемо підтягувати рівень платежів», - підкреслив глава області.

Основна проблема підприємців при контакті з контролюючими органами - низький рівень правової грамотності

Про це повідомила 29 лютого під час семінару «Порядок проведення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності» юрист-аудитор Консалтингової групи "Рубаненко і партнери" Катерина Павлуненко. Організаторами семінару виступили Головне управління економіки ХОДА та Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1259,2 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 474,58 куб. м піщано-сольових сумішей та 4 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 96 одиниць техніки і 121 дорожній робітник. Станом на 2 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Сьогодні з робочою поїздкою у Харківській області перебуває Ірина Акімова

Сьогодні з робочою поїздкою у Харківській області перебуває перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. В ході візиту вона зустрінеться з викладацьким складом та студентським активом Харківського національного медичного університету та візьме участь в урочистому відкритті регіонального перинатального центру у складі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

На Харківщині розпочалося виїзне засідання Президії Національної академії аграрних наук України

В Інституті тваринництва НААН України розпочалося виїзне засідання Президії Національної академії аграрних наук України. Під час засідання буде розглянуте питання «Наукове забезпечення виконання програми «Відроджене скотарство». У засіданні беруть участь президент Президент НААН України, академік НААН, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий, провідні науковці, керівники сільгосппідприємств.

Події дня! ЗМІНЕНО ЧАС ПОЧАТКУ ЗАХОДІВ

Сьогодні, 2 березня о 10.30 в Харківському національному медичному університеті (пр. Леніна, 4, 2 поверх, ауд. № 1) розпочнеться зустріч першого заступника голови Адміністрації президента України Ірини Акімової з викладацьким складом та студентським активом вузу. Збір журналістів - не пізніше 10.15 на 1 поверсі будівлі університету. О 10.00 в Музейному комплексі Харківської національної академії міського господарства (вул.Революції, 12) відбудеться урочисте відкриття «Харківських Бекетовских Асамблей», присвячених 150-річчю від дня народження видатного архітектора, академіка архітектури О.М.Бекетова. Об 11.45 -  збір журналістів, акредитованих для висвітлення відкриття Харківського регіонального перинатального центру (у дворі обласної клінічної лікарні, пр. Правди, 13, вхід з вул. Данилевського). О 15.00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: Про хід виконання доручень голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласних селекторних нарад 13.05.2011 і 11.11.2011 з питань: 1. Про стан розрахунків з Пенсійним фондом України. 2. Про стан виділення та використання коштів місцевих бюджетів для організації та проведення оплачуваних громадських робіт у Харківській області. О 16.00 в Харківській художній галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх (вхід з боку площі Свободи) відбудеться майстер-клас відомого харківського художника Олега Омельченко по портрету пастеллю з фотографії.

Розроблено проект Концепції створення транспортно-логістичного кластеру в Харківській області

На виконання рішення регіональної Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при ХОДА в рамках реалізації Стратегії сталого розвитку області до 2020 року Головне управління промисловості, транспорту та зв’язку Харківської облдержадміністрації розробило проект Концепції створення транспортно-логістичного кластеру. З метою попереднього обговорення та залучення потенційних учасників, проект розміщено для ознайомлення на сторінці управління. Пропозиції та зауваження будуть прийматися до 1 квітня 2012 року за адресою uprprom@kharkivoda.gov.ua.

Внесено зміни до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області в частині збільшення фінансування КП РІЦ

Депутати Харківської облради затвердили рішення щодо внесення змін до Програми розвитку інформаційного простору Харківської області на 2011-2015 роки, яке передбачає збільшення в 2012 році обсягу асигнувань на фінансову підтримку КП РІЦ на 200,0 тис. грн. Комунальне підприємство «Регіональний інформаційний центр» Харківської обласної ради було створене у 2011 році з метою поліпшення інформаційного забезпечення заходів, що здійснюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. В 2012 році КП РІЦ планує розміщувати інформаційні матеріали на регіональних телеканалах, у зв’язку з чим і виникла необхідність збільшення фінансування на здійснення статутної діяльності.

В інформаційному просторі Харківської області немає жодних проблем. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині створено оптимальні умови для розвитку інформаційного простору. «В інформаційному просторі Харківської області немає жодних проблем. Усі значимі наради, включаючи і головну подію обласного масштабу - сесію обласної ради, транслюються у прямому ефірі, і жителі області мають можливість у повному обсязі без будь-якої редакції послухати усі виступи депутатів кожної політичної сили», - підкреслив глава області.

В нашій державі живуть та працюють громадяни України різних національностей та віросповідань, які вважають цю територію своєю Батьківщиною. Ігор Шурма

«Гасла, які озвучують в сесійній залі політичні опоненти, є ганьбою для рівня розвитку опозиції на Харківщині. Вони закликають нас до європейської спільноти та їхніх цінностей, але чи розуміють вони, що зроблять в Німеччині, Франції чи Англії, якщо там скажуть, що ця держава для німців, французів чи англійців. Україна для українців – це перше гасло ксенофобії. Це не патріотичний лозунг, тому що в нашій державі живуть та працюють громадяни України різних національностей та віросповідань, які вважають своєю Батьківщиною територію України, Харківщини і міста Харкова. Національної ідеї зараз немає. Кожен говорить про своє бачення. Національна ідея – це ми з вами і наше життя. А коли ми говоримо про цінності, то для всіх вони різні», - зазначив сьогодні в ході сесії обласної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації, депутат облради Ігор Шурма.

На Харківщині ухвалено Програму розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі до 2020 року

Сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради було ухвалено Програму розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі Харківської області до 2020 року. Мета Програми - це організація гарантованого цілорічного забезпечення потреб населення області у свіжих овочах за помірними цінами, а також максимальне зниження потреби в імпорті. В рамках реалізації програми планується створити мережу великотоварних овочівницьких підприємств в різних районах області, а також реалізувати роботу з підвищення врожайності овочів. За допомогою впровадження інноваційних технологій, селекційної роботи, а також розширення посівних площ валове виробництво овочів до 2015 року планується довести до 78,4 тисяч тонн, а до 2020 року - до 101,5 тисяч тонн.

В 2012-2015 роках на території Харківської області буде реалізовуватися програма індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»

Сьогодні депутати обласної ради на пленарному засіданні XІ сесії Харківської обласної ради VI скликання затвердили обласну програму індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2012-2015 роки. Метою програми є поліпшення стану забезпечення жителів сільської місцевості області житлом, створення умов для будівництва чи придбання доступного житла громадянами, які потребують покращення житлових умов.

У Харківській області ухвалено Програму зайнятості населення на 2012 - 2013 роки та стратегічних напрямів розвитку ринку праці до 2016 року

Сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради депутати проголосували за ухвалення Програми зайнятості населення Харківської області на 2012 - 2013 роки та стратегічних напрямів розвитку ринку праці до 2016 року. Програма передбачає створення нових робочих місць, надання соціальних послуг та матеріального забезпечення на випадок безробіття, а також організацію оплачуваних громадських робіт. Прогнозується, що в 2012-2013 рр. рівень зайнятості серед людей працездатного віку збільшиться до 71,7%, а кількість безробітних громадян у віці від 15 до 70 років скоротиться до 95,5 тисяч осіб.

Депутати обласної ради ухвалили Програму розробки містобудівної документації в Харківській області на 2012 - 2015 рр.

З метою своєчасного забезпечення всіх насаленних пунктів області містобудівною документацією сучасного зразка на Харківщині ухвалено в ході сесії обласної ради Програму розробки містобудівної документації в Харківській області на 2012 - 2015 рр. В рамках Програми планується проведення робіт з розробки та оновлення генеральних планів населених пунктів, розробка проектної документації для визначення меж міст і сіл, визначення і раціональне розміщення територій житлової, промислової, рекреаційної забудови, визначення найбільш цінних з екологічної, історичної, наукової та естетичної точки зору територій.

Харківська облрада схвалила звіт голови ХОДА Михайла Добкіна

В ході пленарного засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання депутати заслухали звіт голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна про виконання бюджету, програм соціально-економічного розвитку та культурного розвитку області і делегованих повноважень за 2011 рік. Харківська обласна рада схвалила звіт губернатора. «За» проголосувало 97 депутатів із 113.

Всі, хто живе в Харківській області, - сини і дочки України, незважаючи на їх національність. Михайло Добкін

Виступаючи на сесії Харківської обласної ради, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін виступив категорично проти поділу українців за етнічним принципом. «Я хочу, щоб ми з вами давали жорстку відсіч поділу нас на українців за етнічним принципом. Я категорично проти такого відношення. Я бачу в залі Тер-Степаняна Еміля Шаваршовича – він вірмен за національністю. Давайте подивимося, скільки він побудував квадратних метрів житла і соціальних об'єктів за своє життя. Давайте згадаємо нашого колегу Давида Чихладзе, і порахуємо, скільки своїх особистих коштів він направив на благодійні проекти – не кажучи про це, він дуже сором'язлива людина. Він – грузин за національністю. Давайте згадаємо Олександра Борисовича Фельдмана, який єврей за національністю і витрачає мільйони гривень на благодійність тут, в Україні, і не тільки в Харкові. Давайте ми згадаємо Гурбанова Сейфаддіна Алі огли, який азербайджанець за національністю. Це почесний житель Харківської області, людина, яка своїми руками і талантом увічнила у бронзі і камені багатьох наших видатних земляків. Давайте згадаємо Світлану Іванівну Коливанову-Попеску, яка росіянка за національністю. Вона що, своїм талантом не заслужила поваги тільки тому, що вона не етнічна українка?! Давайте ми приймемо для себе раз і назавжди правило, яке завжди діяло в Харкові та області, де живуть люди 101 національності і народності: у нас немає поділу за етнічним принципом. Всі, хто тут живе, є громадянами України – це сини і дочки України, незважаючи на їх національність», – заявив він.

Михайло Добкін вручив харків’янам державні нагороди

Сьогодні на початку пленарного засідання XІ сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін разом з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим вручив орден «За заслуги» III ступеня, Почесні грамоти Кабінету Міністрів та подяки Прем’єр-міністра України. Крім цього, Указами Президента України були присвоєні почесні звання чотирьом жителям Харківської області.

За 2011 рік театри Харківській області дали майже 1600 спектаклів

«Театри області за 2011 рік дали майже 1600 вистав, у тому числі 13 прем'єр, які відвідали близько 396 тис. глядачів. Доходи від основної діяльності театрів склали майже 12 млн. грн., що на 40% більше аналогічного показника за 2010 рік», – повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

На Харківщині ведеться послідовна робота з модернізації матеріально-технічної бази закладів культури

У 2011 році в Харківській області зміцненню та модернізації матеріально-технічної бази закладів культури приділялася особлива увага. «Перейшовши від точкового втручання і фінансування за залишковим принципом до системного вирішення проблем галузі, ми сконцентрували зусилля на розвитку матеріально-технічної бази закладів культури», - підкреслив сьогодні під час підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

Наповнення офіційного сайту ХОДА визнано найкращим серед обласних державних адміністрацій

Протягом 2011 року Центр політичних студій та аналітики у співпраці з Партнерством громадських організацій «новий громадянин» в рамках проекту «Знати, щоб діяти!» проводив моніторинг відкритості обласних державних адміністрацій на виконання ними норм Закону України «Про доступ до публічної інформації». За підсумками моніторингу офіційний веб-сайт Харківської облдержадміністрації разом з Полтавською та Хмельницькою ОДА стали переможцями у номінації «Найкраще представлення в мережі інтернет». В загальному рейтингу прозорості органів місцевої влади Харківська облдержадміністрація розділила 6 місце з Донецькою ОДА.

У Харківській області в 2011 році було відкрито 27 дитячих садків

В рамках роботи по забезпеченню рівних умов отримання освіти на Харківщині відкриваються нові дошкільні установи. «У той час як у Верховній Раді обговорюються законопроекти про введення компенсацій батькам, чиїм дітям не вистачає місця у дитячих садках, тому що по Україні це велика проблема, ми в минулому році відновили роботу 27 дитячих садків. І на майбутнє ця робота міцно зайняла своє місце у верхній частині шкали наших пріоритетів», - повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

У 2011 році фінансування освіти в Харківській області збільшилося на 4,3%

Як підкреслив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, забезпечення рівних можливостей отримання якісної освіти - одна з пріоритетних завдань для керівництва області. «Над вирішенням цього завдання ми послідовно, крок за кроком, працюємо вже 2 роки. Фінансування галузі освіти збільшилося на 4,3% до 2,62 млрд грн в 2011 році. За рахунок коштів обласного бюджету проведено реконструкцію та ремонтні роботи в 12 навчальних закладах, з державного бюджету виділено кошти на реконструкцію 5 навчальних закладів в Краснограді, Чугуєві та Чугуївському районі, Змієві. На 4 об'єктах роботи вже завершені», - повідомив глава області. За його словами, крім цього в 2011 році за рахунок коштів НАК «Нафтогаз України» завершено будівництво спортивних залів двох шкіл - в Золочеві та с. Великі Проходи Дергачівського району, а також проведено капітальний ремонт котельні школи в с. Козіївка Краснокутського району.

На Харківщині будуються амбулаторії сімейної медицини з житлом для медперсоналу

В рамках роботи з вирішення кадрової проблеми у сільській медицині на Харківщині ведеться будівництво амбулаторій сімейної медицини з житлом для лікарів. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. «Щоб залучити фахівців, минулого року розпочато впровадження програми «місцевих стимулів» шляхом апробації будівництва амбулаторій сімейної медицини за індивідуальними проектами з вбудованими квартирами. Практично завершено будівництво, і готові до відкриття амбулаторії сімейного лікаря з житлом для медичних працівників у селах Ватутіне Нововодолазького району та Новоолександрівка Вовчанського району», - повідомив глава області.

Наша молодь буде примножувати спортивну славу Харківщини. Михайло Добкін

У Харківській області ведеться системна і цілеспрямована робота з відродження і розвитку спортивної інфраструктури та створення умов для формування здорового способу життя. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

З нагоди 150-річчя з дня народження академіка архітектури О.М.Бекетова в Харкові відбудеться низка святкових заходів

2 березня 2012 року о 10.00 у приміщенні музейного комплексу Харківської національної академії міського господарства (вул. Революції, 12) відбудеться урочисте відкриття «Харківських Бекетовських Асамблей», присвячених 150-річчю з дня народження видатного архітектора, академіка архітектури О.М.Бекетова. Під час проведення заходу відбудеться презентація видання курсу лекцій О.М. Бекетова з дисципліни «Архітектура», відкриття оновленої музейної експозиції «Бекетов і Харків», вручення кращим студентам академії сертифікатів на призначення стипендії ім. О.М. Бекетова.  5 березня у Будинку Вчених заплановано проведення науково-практичного історико-архітектурного зібрання «Академічні Бекетовські читання».

У Харківській області досягнуто одного з кращих показників у країні щодо рівня забезпеченості медичною технікою

Як повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині рівень забезпеченості медтехнікою доведено до 46% від потреби. «Це один з найкращих показників в Україні», - підкреслив глава області. За його словами, такого показника вдалося досягти як завдяки ефективному використанню державних субвенцій, так і в результаті активної роботи по залученню позабюджетних коштів.

Харківська область домоглася істотного збільшення обсягів і підвищення якості оздоровлення дітей

В минулому році Харківська область домоглася істотного збільшення обсягів і підвищення якості оздоровлення дітей. На проведення оздоровчої кампанії витрачено в 1,5 рази більше, ніж у 2010 році – 157,5 млн. грн., з них 12,4 млн. грн. з обласного бюджету. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

На проведення будівельних робіт, реконструкцій та капітальних ремонтів медичних установ з бюджетів усіх рівнів у 2011 році спрямовано майже вдвічі більше, ніж у 2010 році, - понад 115 млн. грн.

«Наша область визначена як першочергова серед 8 областей України для реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства», який здійснюється під патронатом Президента України. За досить обмежені терміни вже практично завершені підготовчі роботи з відкриття Регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні», - сказав сьогодні у своєму звіті на засіданні XI сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Архів документів