Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Формування цінності сім'ї у сучасної молоді

7 березня о 17.45 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» підбиваються підсумки XVIII генеалогічного конкурсу «Історія моєї сім'ї». У конкурсі традиційно беруть участь учні, студенти, батьки, викладачі та співробітники НУА (представлено близько 200 робіт) по 10 номінаціях: • Генеалогічне древо • Реліквія в моїй родині • Забута фотографія • Учитель в історії моєї родини • Велика Вітчизняна війна в історії моєї родини • Служіння Вітчизні і обов'язку • Харків в історії моєї родини • Моя мама • НУА в моїй родині • Традиції в моїй родині

У Харківській області впроваджуються альтернативні джерела енергії

«У Харківській області для опалення установ бюджетної сфери ми намагаємося там, де можливо, застосовувати котельні на альтернативних джерелах енергії: пеллетах, соломі, лушпинні від насіння соняшнику і трісках», – повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, це забезпечує істотну економію.

Святковий симфонічний концерт для жінок Харківської області

Симфонічний оркестр Харківської філармонії під керуванням заслуженого діяча мистецтв України, головного диригента філармонії Юрія Янко продовжує серію своїх виїзних концертів. У переддень 8 Березня в Палаці культури селища Бабаї Харківського району звучали твори Штрауса, Петрова, Дунаєвського, Чайковського, Стецюна. У залі ДК були присутні керівники райдержадміністрації, місцевих органів влади, представники громадських організацій, актив і жителі селища. Святкова атмосфера, що панувала в залі, захопила всіх слухачів, які не раз викликали музикантів «на біс». Привітавши жінок Харківського району з наступаючим святом, Юрій Янко акцентував увагу на тому, що філармонія розглядає концерти в районах області, як свою важливу місію і в цьому році кількість таких концертів буде збільшено.

Інформація про індекс інфляції по Україні за лютий 2012 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за лютий 2012 р. становив 100,2%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

У 2012 році Харківській області планується виділити близько 40 млн.грн. для реконструкції систем теплопостачання

Як повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, Національна комісія економії енергоресурсів планує в 2012 році виділити Харківській області близько 40 млн.грн. для реконструкції систем теплопостачання. «Ці кошти були б дуже до речі, оскільки у нас на черзі дуже серйозний проект в м.Куп 'янськ. Там встановлена тільки одна з двох котелень, і другу необхідно обов'язково встановити. Також актуальним є питання реконструкції системи теплопостачання в м. Лозова, де практично всі котельні зараз знаходяться на обслуговуванні Лозівського ковальсько-механічного заводу. Вони дуже застаріли і в будь-який момент можуть вийти з ладу», - підкреслив Валентин Дулуб.

На реконструкцію котелень Харківська область використала з держбюджету 12 млн.грн.

Як повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, на реконструкцію котелень Харківська область використала з держбюджету 12 млн.грн. За рахунок цих коштів були реалізовані 2 пілотних проекти в Зміївському районі та один в сел. Рогань Харківського району.

У Зміївському районі вперше в області реалізовані 2 пілотних проекти з модернізації систем теплопостачання

Як повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, в Зміївському районі вперше в області реалізовані 2 пілотних проекти з модернізації систем теплопостачання с. Бірки та м.Зміїв. «Такі проекти реалізуються далеко не у всіх регіонах Україні. Область і Зміївський район в цьому є піонерами. Одне з найголовніших завдань, які стоять перед нами, впровадити якомога більше енергозберігаючих технологій. Саме на це спрямована зараз політика уряду та облдержадміністрації. Сьогодні ми можемо економити на одній котельні в Змієві близько 1,5 млн.грн. і близько 0,5 млн.грн. в Бірках. Це говорить про те, що ми досягли своєї мети», - підкреслив Валентин Дулуб.

Україна не підвищуватиме ціну на газ для населення

Ціна на газ для громадян України не буде підвищуватися, незважаючи на вимоги МВФ. Про це сьогодні під час зустрічі з видатними жінками, що відбулася напередодні Міжнародного жіночого дня, сказав Президент України Віктор Янукович. «Вимоги МВФ підняти на 50% ціну на газ для населення для нас неприйнятні. Ми на це не погодилися і ніколи не погодимося», - сказав Віктор Янукович.

Михайло Добкін привітав жінок з Міжнародним жіночим днем

Сьогодні в Харківському академічному російською драматичному театрі ім. О.С.Пушкіна відбулися урочистості, присвячені Міжнародному жіночому дню. В урочистостях взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови - керівник апарату ХОДА - Василь Хома, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма та заступник голови ХОДА Євген Савін.

Завдяки реконструкції систем опалення мешканці м. Змієва економлять на послугах теплопостачання 12,5%

«Даний семінар проводиться на базі Змієва не випадково. Тому що тут вперше вдалося реалізувати на території Харківської області 2 пілотних проекти, які дали серйозний економічний ефект не тільки для місцевих бюджетів, а й для населення. Встановивши абсолютно нове обладнання двох котелень, ми пішли не шляхом підвищення, а зниження тарифів», - сказав перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, відкриваючи науково-практичний семінар «Підвищення ефективності систем теплопостачання».

Михайло Добкін привітав батьків першого новонародженого в Харківському регіональному перинатальному центрі

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін відвідав Харківський регіональний перинатальний центр і від імені Президента України Віктора Януковича привітав з народженням сина Аліну і Віталія Сухомлінових, чия дитина стала першою, що народилася в цій установі. Глава області побажав новоспеченим батькам сімейного благополуччя, щастя, здоров'я їх малюкові, а також вручив від Президента України дитячий візочок, ліжечко і необхідні для дитини речі. «Я вітаю вас з цією найголовнішою подією в житті. Це важлива подія і для нас, тому що це перша дитина, що народилася в медичному закладі, яким ми дуже пишаємося. Я бажаю насамперед здоров'я мамі і малюкові, а також бажаю, щоб у вашій сім'ї було ще багато дітей, щоб вони були здорові і, коли настане їх час, вони дарували вам багато здорових онуків», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до батьків дитини. Також глава області подякував медичному персоналу перинатального центру за те, що всі співробітники допомогли народженню нового життя.

Михайло Добкін напередодні 8 березня зустрівся з видатними жінками Харківської області

Сьогодні в рамках проекту «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з видатними жінками Харківщини. У неформальній обстановці голова області обговорив з гостями проблеми, які хвилюють сучасних жінок, а також привітав їх з наступаючим святом. «Сьогодні тут зібралися жінки, які, незважаючи на те, що вважаються слабкою статтю, зробили у своєму житті чимало вчинків, які говорять не тільки про розум, красу і талант, а ще й про силу. Тому що будь-яка людина, будь то чоловік або жінка, якщо вона бере на себе відповідальність і веде за собою колектив, має бути сильною людиною. В сучасному світі створено всі умови, щоб жінка могла реалізуватися нарівні з чоловіком, обравши будь-яку професію, і кожна з вас реалізувалася в якійсь сфері. Хтось в науці, хтось на державній службі, хтось в мистецтві, хтось в політичному житті, хтось - як Мама з великої літери, і мені дуже приємно, що в напередодні 8 березня я можу зустрітися з вами в такій неформальній обстановці», - з такими словами глава області звернувся до гостей.

У Республіці Таджикистан планується відкрити факультет НТУ «ХПІ»

Таку можливість сьогодні в ході зустрічі обговорили голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україні Шухрат Султонов. «Харків - вузівський центр. 245 студентів з Таджикистану навчаються в Харкові. У нас склалися особливо хороші взаємини з Харківським політехнічним інститутом. Цей інститут відомий. У ньому навчалося багато студентів з Таджикистану, які в подальшому досягли великих успіхів у кар'єрному рості. Тому ми зацікавлені продовжувати активну співпрацю з цим вищим навчальним закладом. В цьому плані є необхідність відкриття філії політехнічного інституту в Таджикистані. Але ми розуміємо, що у вирішенні питання існують певні труднощі і фінансового характеру. Тому, як один із шляхів вирішення цього питання, пропонується розглянути можливість створення спільного факультету, який не вимагає великих витрат. Тим більше, у нас така практика є. Зараз у нас створений аналогічний факультет з Тернопільським технологічним університетом. Тобто, мова йде про первинну підготовку, на першому, другому курсах в Таджикистані, за участю викладачів політехнічного університету, з подальшим переходом до Харкова», - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україні Шухрат Султонов.

Харківщина планує створити спільне підприємство з Республікою Таджикистан

Харківська область зацікавлена ​​у подальшому розвитку економічного співробітництва з Республікою Таджикистан. Зокрема, мова йде про спільну роботу харківського «Електроважмашу» з таджицькими підприємствами. Про це сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Таджикистан в Україні Шухратом Султоновим заявив голова ХОДА Михайло Добкін. «Для нас дуже важливо те, що у нас є тісна економічна співпраця між підприємствами Таджикистану та нашим флагманом енергетичного машинобудування, підприємством «Електроважмаш». Будь-яка підтримка, яка буде потрібна від регіональної влади, буде надана», - підкреслив глава області.

В кінці квітня 2012 року у Харкові планується провести Перший форум студентів з Таджикистану, які навчаються у ВНЗах України

Таке питання сьогодні під час зустрічі обговорили голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україіу Шухрат Султонов. «Значна частина наших студентів навчається в Харкові. Посольство зацікавлене в тому, щоб координувати всю роботу зі студентами. Тому ми прийшли до рішення, що було б непогано зібрати всіх студентів, які навчаються в Україні, в одному з міст. Тобто провести в кінці квітня перший форум студентів з Таджикистану, які навчаються в Україні. У ньому візьмуть участь 2/3 студентів, які навчаються в Харкові, і близько 130 чоловік, які приїдуть з інших міст. Ми б могли з ними обговорити всі проблеми, які сьогодні стоять перед студентством», - звернувся Шухрат Султонов до Михайла Добкіна.

В рамках державної програми в Зміївському районі встановлено нові котельні

Учасники прес-туру до Зміївського району ознайомилися з системою теплопостачання соціальної сфери в с. Бірки та оглянули реконструйовану систему теплопостачання мікрорайону залізничного вокзалу м. Зміїв з впровадженням енергозберігаючого устаткування. Котельні, які опалюють соціальні об'єкти та житлові будинки, були реконструйовані в 2011 році в рамках державної програми з розвитку ЖКГ. На їх реконструкцію було використано понад 5 млн.грн.

На Харківщині вивчають шляхи підвищення ефективності систем теплопостачання

В с. Коропове Зміївського району почався науково-практичний семінар «Підвищення ефективності систем теплопостачання» за участю першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба і голови Зміївської райдержадміністрації Євгена Мураєва. У ході засідання на прикладі Зміївського району буде розглянуто соціально-економічний аспект модернізації систем теплопостачання, вивчено досвід проведення теплоенергетичного аудиту будівель, реалізації регіональної програми модернізації теплоенергетики, термореновації житлових будинків і будівель бюджетної сфери, визначені перспективи використання теплонасосних систем, вивчено досвід масового впровадження приладового комерційного обліку тепла в системах теплопостачання регіону та альтернативні підходи підвищення енергоефективності систем теплопостачання.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Таджикистан

Сьогодні у VIP-залі Будинку Рад голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Таджикистан в Україні Шухратом Султоновим. У заході також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Михайло Добкін зустрінеться з видатними жінками Харківщини

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін в рамках програми «Чай з губернатором» зустрінеться з видатними жінками Харківської області. Зустріч можна побачити в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК сьогодні об 11.00.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 547,5 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 1038 куб. м піщано-сольових сумішей та 7 т солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 95 одиниць техніки і 115 дорожніх робітникв. Станом на ранок 6 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Партнерство «Відкритий Уряд»

Як інформує управління з питань внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю облдежадміністрації , у вересні 2011 р. офіційно започатковано міжнародну ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд», спрямовану на підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності державних органів. Президент України Віктор Янукович взяв участь в інавгураційній церемонії Партнерства у м. Нью-Йорку та підтвердив готовність України приєднатися до зазначеної Ініціативи.

Події дня

Сьогодні, 6 березня, о 14:00 в Харківському академічному російському драматичному театрі імені О.С.Пушкіна (вул. Чернишевська, 11) відбудуться урочисті заходи та святковий концерт, присвячені Міжнародному жіночому дню. О 16:30 в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх (вхід з боку площі Свободи) розпочнеться традиційна зустріч у формі філософського кафе на тему «Тлумачі та інтерпретатори». Ведучий - письменник Анатолій Кутнік.

Зміна законодавчої бази дозволить Харківській області створити майданчик для залучення інвестицій

Зміна законодавчої бази дозволить Харківській області створити майданчик для залучення інвестицій. Про це повідомив на брифінгу за підсумками другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, мова йде про законопроект, який створить спеціальні економічні умови для підприємств, готових працювати в сфері високих технологій, організовувати виробництво зі створенням нових робочих місць, інвестуванням в технології та обладнання, а найголовніше – випускати продукт з високою доданою вартістю.

У 2012 році Харківщина отримає ефект від реалізації багатьох інвестиційних проектів

Як наголосив сьогодні під час брифінгу за підсумками другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, реалізація інвестиційних проектів має величезне значення для жителів усіх населених пунктів Харківщини, тому в регіоні приділяється особлива увага конструктивному діалогу між інвесторами, науковцями та представниками влади.

Харківська область здійснить прорив у сфері молочного тваринництва

Як зазначив в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін, пріоритети Харківщині в роботі по залученню інвесторів можна розподілити за 3 напрямками: інвестиції у високі технології, розвиток молочного тваринництва і овочівництва, розвиток IТ-технологій. «Для розвитку молочного тваринництва і овочівництва ми вже провели дуже багато підготовчої роботи. Я не сумніваюся, що ми зробимо дуже серйозний прорив, реалізуючи на нашій території абсолютно новий проект, який переверне розуміння в побудові такого виду бізнесу як виробництво молока. Все, що раніше ми вміли, нам доведеться на якийсь час забути і побудувати все заново», - підкреслив Михайло Добкін.

У Харківській області збільшать кількість овочесховищ

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, згідно прийнятої Програми розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року в регіоні збільшать кількість овочесховищ. «Зараз у нас 26 сховищ для овочів і картоплі загальною потужністю 28,3 тис. тонн одноразового зберігання, що явно недостатньо. До 2020 року планується довести потужність овочесховищ до 36,5 тис.т, картоплесховищ - до 143 тис.т», - повідомив Юрій Сапронов.

Харківська область готова до реалізації проекту з виробництва електронних підручників. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін, на сьогоднішній день Харківська область готова до реалізації проекту з виробництва електронних підручників. "Сьогодні Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами практично підійшло до завершення видачі умов для реалізації даного національного проекту. Той, хто зможе запропонувати кращі умови, той цей проект і отримає. Затребуваність даного продукту в світі дуже висока. Сьогодні, за великим рахунком, це певний проект, який ще ніде в такому масштабі не реалізований. І можливості України не будуть обмежуватися лише внутрішнім ринком. Ми можемо спокійно наситити і зовнішні ринки даним продуктом. Найголовніше - створити умови державі для того, щоб цей проект було вигідно реалізовувати в Україні. Наша задача, щоб він був реалізований в Харківській області", - підкреслив Михайло Добкін.

На Харківщині буде розглянуто питання щодо будівництва нового заводу з виробництва цегли

Оскільки для ефективного розвитку будівельної галузі на Харківщині не вистачає підприємства-виробника якісних будівельних матеріалів, на Харківщині буде розглянуто питання про створення максимально сприятливих умов для інвесторів, які захочуть побудувати на території регіону новий цегельний завод. Про це сьогодні в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Потрібно розглянути питання необхідності створення нового цегельного заводу на території Харківської області. Якщо це актуальна тема, якщо наші будівельні компанії знаходяться в залежності від того, що у нас є всього один несучасний завод, ми підготуємо пропозицію по майданчиках з усіма мережами, які будуть привабливі для тих, хто захоче цей завод побудувати. Це можуть бути як вітчизняні інвестори в особі самих же керівників будівельних компаній, так і можливість нового бізнесу на нашій території для тих, хто в Харківській області ще не працює. Ми зі свого боку готові зробити все, щоб стартові можливості у людей, які захочуть працювати в цьому напрямі, були найбільш конкурентними», - підкреслив глава області.

Запрошуємо в Філософське кафе

6 березня о 16.30 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва розпочнеться традиційна зустріч у формі філософського кафе на тему «Тлумачі та інтерпретатори». Ведучий - письменник Анатолій Кутник запропонує пофілософствувати на актуальні для нашого суспільства теми. Вхід вільний! Адреса: Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх (вхід з боку площі Свободи)

Команда Золочівського району перемогла в обласних змаганннях з лижного туризму

5 березня в м.Харкові на базі ОСК «Темп» завершився фінал обласних змагань з лижного туризму серед учнівської молоді Харківщини. В фіналі зустрілися 10 сильніших команд: Вовчанського, Балаклійського, Золочівського, Дергачівського, Красноградського, Чугуївського, Дворічанського, Кегичівського, Краснокутського районів та м. Куп’янська. В змаганнях, які проводилися у двох вікових групах: старша – 1995-1997 р.н., молодша – 1998-2000 р.н., взяли участь 144 школяра.  За підсумками фінальних змагань командні місця розподілилися наступним чином:у старшій віковій групі - І місце посіла команда Золочівського району, ІІ місце – команда Балаклійського району, ІІІ місце - команда Чугуївського району.

Архів документів