Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В основі Концепції гуманітарного розвитку лежить благополуччя окремої людини. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, завдяки Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року наш регіон повернувся в число лідерів і за підсумками 2011 року посів високе 4-е місце за показниками економічного розвитку. У той же час, без системного розвитку гуманітарного простору, який грунтується на чітких розрахунках середньострокової та довгострокової перспективи, побудувати цілісну роботу неможливо.  

У Харківській області відбудеться зліт всіх студентів з Республіки Туркменістан, які навчаються на території Україні

Як повідомив під час ефіру програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область налагоджує співпрацю з Республікою Туркменістан. «Одним з перших значущих заходів буде зліт всіх студентів з Республіки Туркменістан, які навчаються на території Україні. Приблизно 2/3 всіх студентів навчаються в Харкові, тому саме наше місто було обрано базою. Зустрічаючись зі своїм колегою з Туркменістану, ми домовилися, що надамо всіляку допомогу для того, щоб ця зустріч пройшла на хорошому організаційному рівні», - сказав Михайло Добкін.

У Харківській області ведеться робота по створенню умов для бізнесу IT-напрямків

Як повідомив під час ефіру програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, сьогодні Харківська область визнана світовим лідером з підготовки фахівців у сфері IT-технологій.

Діяльність нового заступника голови ХОДА Андрія Моченкова буде спрямована на створення умов для плідної роботи промислових підприємств Харківщини

Про це під час ефіру програми на обласному радіо «Від влади до громади» сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Сьогодні вживається низка заходів для того, щоб створити умови нашим промисловим підприємствам для їх плідної роботи, а з іншого боку - ліквідувати заборгованості, в тому числі і по заробітній платі, які накопичилися за попередні роки.

Україна сьогодні як ніколи потребує підтримки дружніх держав. Михайло Добкін

Як зазначив у ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні паном Троєм Лулашніком голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в минулому році виповнилося 120 років з тих пір, як перші українці оселилися в Канаді на постійній основі. З того момента пройшло 100 років до появи на карті світу незалежної держави України, і сьогодні важко переоцінити ту допомогу, яку Канада надала молодій країні в роки її становлення.

Наприкінці березня на Харківщині розпочнеться фестиваль „Кроковеє коло”

Задля залучення дітей та молоді Харкова і області до активної дослідницької і виконавської діяльності з відродження та впровадження у життя народних звичаїв, обрядів, традицій рідного краю 23-31 березня 2012 року відбудеться ХІІ Відкритий фестиваль традиційної народної культури "Кроковеє коло”. Програма фестивалю передбачає науково-практичну конференцію, творчі змагання, гала-концерт та виставку робіт юних майстрів традиційних художніх ремесел. До участі у заходах фестивалю запрошуються школярі-учасники народознавчих, фольклорних, гуртів народних художніх ремесел клубних закладів, будинків дитячої та юнацької творчості. Головна вимога до учасників фестивалю - відповідність співу та художніх ремесел автентичності народних місцевих традицій позаминулого століття.

Канада підтримує і надалі підтримуватиме Україну у її демократичному розвитку

Про це сьогодні в ході зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні пан Трой Лулашник. «Немає в світі країни, яка більше б підтримувала, ніж Канада, незалежну міцну демократичну Україну. Це лише 20 років Незалежності України і дуже багато років, що безперечно відбудуться у майбутньому. Ми дуже хочемо, щоб цей розвиток був позитивним. Канада стала першою західною країною, яка визнала незалежність України, і ми дуже багато підтримки вклали в те, щоб допомогти в становленні України. Але, хочу сказати, що ця робота продовжується і надалі. Ми будемо і надалі підтримувати Україну у її демократичному розвитку. За час незалежності України ми витратили кілька сотень мільйонів доларів на технічну допомогу Україні та понад 100 млн. дол. на ліквідацію наслідків Чорнобильської катастрофи. Я кажу це все для того, щоб ще раз підкреслити, що ми поруч з вами, ми продовжуємо працювати, співпрацювати, а також підтримувати прагнення до свободи, демократії, верховенства права і прав людини», - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні пан Трой Лулашник.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні

Сьогодні у Будинку Рад відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні паном Троєм Лулашником. Під час зустрічі були обговорені можливості двостороннього співробітництва між Харківською областю та Канадою. У заході також взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолій Педешко.

У 2012 році обсяг держзамовлення виріс у зв'язку зі збільшенням кількості випускників

«Якщо брати статистику, то обсяг державного замовлення в 2012 році змінився. В минулому році для вищих навчальних закладів III - IV рівня акредитації він становив 11 689 осіб, сьогодні у зв'язку зі збільшенням випуску 11-х класів він становить 14 444 особи. Якщо порівнювати з 2011 роком, обсяг держзамовлення в вузах збільшився на 23,6%, для технікумів цей показник виріс на 7,6%», – заявив сьогодні під час прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

Заходи до 170-річчя від дня народження Миколи Лисенка

До 170-річчя від дня народження основоположника української класичної музики Миколи Лисенка у Харківському національному академічному театрі опери та балету, що носить його імя, 20 - 22 березня відбудуться меморіальні заходи. У програмі опера «Тарас Бульба» (диригент Заслужений діяч мистецтв України Микола Лисенко (Київ),опера «Наталка-Полтавка». 22 березня о 18.00 у ХНАТОБі відбудеться Святковий концерт з творів композитора та його сучасників і послідовників. Уперше виконується "Сюїта і Пролог з Енеїди" О. Щетинського - М.Лисенка за мотивами опери «Енеїда» та однойменними поемами І. Котляревського і Вергілія для солістів, хору і оркестру.

У 2012 році школи і ПТУ Харківської області закінчать 27 тисяч осіб

«На сьогоднішній день кількість випускників становить 27 тисяч осіб, з яких близько 19 тисяч випускників загальноосвітніх шкіл і майже 8 тисяч – випускники професійно-технічних училищ. Якщо торік загальна кількість випускників становила 19,5 тисяч, то в 2010 році – 30 тисяч», – повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. За його даними, сумарна кількість випускників збільшилась на 7,5 осіб у порівнянні з 2010/2011 н.р., у тому числі число випускників шкіл зросло на 8,2 тис. осіб, випускників ПТНЗ – зменшилось на 0,7 тисяч.

Бронзові винагороди здобули українці на І етапі змагань зі стрибків у воду «Світова серія»

16-17 березня 2012 р. в м. Дубай (ОАЕ) відбувся І етап міжнародних змагань зі стрибків у воду «Світова серія». До участі в цих змаганнях персонально допускаються провідні спортсмени - фіналісти Чемпіонату світу 2011 р. У синхронних стрибках з триметрового трампліна відзначилися члени збірної команди України харків’янин Олексій Пригоров та миколаївець Ілля Кваша, які завоювали бронзові винагороди. Другий етап «Світової серії» відбудеться 23-24 березня цього року у Китаї.  

У 2012 році "Останній дзвоник" для школярів пролунає 25 травня

У 2011/2012 навчальному році заняття завершуються у 11 класів – 3 травня, у 9 класів – 11 травня, у 1 – 8 та 10-тих класів – 25 травня. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. Свято «Останній дзвоник» відбудеться 25 травня 2012 року.

Для проходження ЗНО-2012 у Харківській області зареєструвалося 39 тисяч абітурієнтів

20 лютого 2012 року завершився термін подання реєстраційних документів для осіб, які висловили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання для вступу у вищі навчальні заклади у 2012 році. На сьогоднішній день зареєстровано більше 39 тисяч абітурієнтів, з котрих 80% – учні випускних класів. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

Уже в цьому році компанія «Shell» планує приступити до буріння свердловини «Біляївська-400»

16 березня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов провів чергову робочу зустріч з представниками компанії «Shell» і ГПУ «Шебелинкагазвидобування». Як повідомив директор з експлуатації компанії «Shell» пан Ян Снааз, вже в цьому році планується почати буріння свердловини «Біляївська-400» на Павлівсько-Світловській ліцензійній ділянці надр, у зв'язку з чим компанії необхідно отримати погодження і дозволи на проведення пошукових робіт на свердловині. «У нас є дуже великий список дозволів і всього 100 днів на їх отримання», - зазначив він

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу для забезпечення безпечного проїзду використано 26,43 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 55 одиниць техніки і 92 дорожніх робітника. Станом на ранок 19 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 19 березня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., 170 к.) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Романа Шаповала на тему: «Вступна кампанія 2012. Закінчення навчального року 2011-2012»; О 19:00 у Харківському національному академічному театрі опери і балету ім. М. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудуться урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня театру.

У Харківському регіоні буде повністю змінено підхід до роботи соціальних служб

Про це заявив голова ХОДА Михайло Добкін: «Сьогодні ми шукаємо шляхи реалізації соціальних ініціатив на території Харківської області. Наступного тижня відбудеться розширена нарада з працівниками соціальних служб, представниками громадських організацій з тим, щоб ми могли переформатувати нашу роботу для успішної реалізації всіх соціальних ініціатив, запропонованих Президентом України».

Сьогодні ми чітко визначилися, яким шляхом ми йдемо в соціальній політиці

«Соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича - це один з найсильніших ходів, які на сьогодні зробив Президент. І як сказав голова ХОДА Михайло Добкін - це можна назвати соціальною революцією», - зазначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін. - Сьогодні ми чітко визначилися, яким шляхом ми йдемо в соціальній політиці. Упевнений, що це буде з усією відповідальністю сприйнято людьми».  

Події дня

Сьогодні, 17 березня, о 18:30 в будинку органної та камерної музики (вул. Університетська, 11) відбудеться відкриття Арт-фестивалю органної музики «Харківська Бахіана-2012»

Кожне підприємство має в 100% обсязі платити за газ

Як сказав сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, кожне підприємство області має в 100-процентному обсязі платити за газ, який вони отримують.

Підприємствам, які заборгували за газ великі суми, буде обмежено газопостачання

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, згідно з вимогою НАК «Нафтогаз України», будуть обмежуватися поставки газу тим підприємствам і організаціям, які заборгували за газ великі суми грошей.

Харківська облдержадміністрація вживає заходів щодо установ, що не дотримуються вимог поводження с медичними відходами

Комерційні медичні структури ігнорують державну політику з приводу поводження з медичними відходами. Про це повідомив у ході обласної селекторної наради начальник Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. За його словами, впродовж останнього року органи місцевого самоврядування і органи виконавчої влади передали свої повноваження щодо таких установ Міністерству охорони здоров’я, і обласна влада не може безпосередньо вплинути на ліцензування або акредитацію цих закладів.

На Харківщині стартувала Всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля»

З 15 березня в Харківській області стартувала Всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте Довкілля». Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Сергій Дорошенко. «Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів та розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна про проведення в області Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте Довкілля» з 15 березня в області розпочалася Всеукраїнська акція з благоустрою. На даний момент Головне управління житлово-комунального господарства, райдержадміністрації та міські виконкоми міст обласного значення займаються розробкою плану заходів з проведення цієї акції в районах і містах», - повідомив він.

Розвиток промисловості і впровадження інновацій - це пріоритетні завдання для Харківської області

Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками засідання Харківського обласного Громадської гуманітарної ради заступник голови ХОДА Андрій Моченков, свої завдання як заступника глави області він бачить насамперед у ліквідації заборгованості по заробітній платі на підприємствах регіону, розвитку промисловості в цілому, а також впровадженні інновацій у всіх галузях економіки.

Харківський IT-парк «Інтеллектроніка» планується офіційно зареєструвати наступного тижня

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, IT-парк «Інтеллектроніка» планується офіційно зареєструвати наступного тижня. «Дуже великий інтерес до цього проекту проявляють західні компанії, які займаються програмуванням різних баз і платформ. Відомо, що вони поступово йдуть з Індії, і зараз наші програмісти, наші випускники технічних вузів є конкурентоспроможними на цьому ринку. Для того, щоб наші фахівці успішно працювали на цьому ринку, їм необхідно створити умови», - зазначив заступник голови ХОДА.

Рівень розрахунків споживачів Харківської області за опалювальний період 2011/2012 років становить 68,4%

Станом на 15 березня рівень розрахунків споживачів області за опалювальний період 2011/2012 рр. склав 68,4% і в порівнянні з 6 березня збільшився на 0,5%. Про це повідомив в ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Сергій Дорошенко.

Теплопостачальні підприємства Харківщини розрахувалися за природний газ, спожитий у минулому опалювальному сезоні, на 51,5%

За даними теплопостачальних підприємств Харківської області, рівень розрахунків з НАК «Нафтогаз Україна» за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2011-2012 рр., станом на 15 березня складає 51,5% від спожитого газу в сумі 1306,0 млн. грн. Про це повідомив в ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Сергій Дорошенко.

Утилізація специфічних медичних відходів потребує створення в окремих районах області спеціальних печей

Безпечне поводження з медичними відходами потребує їх повного знищення. Як повідомив у ході обласної селекторної наради начальник Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, відповідно до вимог чинних нормативних актів, специфічні медичні відходи підлягають спалюванню у спеціальних печах. Подібні печі повинні розташовуватися на території господарчої зони лікарні на значній відстані від житлових будівель та корпусів медичного закладу, але існуюча реальна територія багатьох закладів взагалі не дозволяє проводити монтаж цих печей. Крім того, придбання, облаштування та подальша експлуатація таких печей потребує значних фінансових ресурсів – близько 1 млн.грн.

У реалізації Концепції гуманітарної політики Харківської області до 2020 року в першу чергу має бути зацікавлене ​​професійне середовище

Як наголосив сьогодні в ході засідання Харківської обласної Громадської гуманітарної ради голова ХОДА Михайло Добкін, з боку керівництва області буде зроблено все необхідне для того, щоб Концепція гуманітарної політики Харківської області до 2020 року працювала і приносила позитивний результат. У той же час, за словами голови області, значна частка відповідальності за впровадження цього документа в життя лежить на співробітниках гуманітарної сфери. «Якщо професійне середовище не захоче реалізувати дану концепцію, то команді зверху її реалізувати буде дуже важко. Це ваша зона відповідальності. Це те, що дасть можливість вже наступним поколінням зберегти базу і на ній далі розвивати всі ті наші особливості, які помітно нас виділяють серед інших держав. У той же час ми повинні розуміти, що і в гуманітарній сфері, як і в ряді інших галузей, ми повинні йти семимильними кроками. Те, що європейським країнам, до яких ми прагнемо, вдавалося робити за століття, нам доводиться робити за роки, максимум десятиліття», - підкреслив глава області.

Архів документів