Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 23 березня, о 09:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться науково-практична конференція "Етнологія та фольклористика" за участю дітей та молоді в рамках ХІІ Відкритого фестивалю традиційної народної культури "Кроковеє коло"; Об 11:00 у Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з питань: 1. Підготовка районів області до пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені. 2. Забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей. 3. Стан забезпечення засобами індивідуального захисту працівників підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і підпорядкування. Стан обладнання системами виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей потенційно-небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки; О 12:00 у Харківському Національному університеті ім. В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4) відбудуться урочисті збори з нагоди відзначення 25-ї річниці заснування обласної організації ветеранів України; О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада ХОДА з порядком денним: 1. Про фінансування закладів культури області в 2012 році. 2. Про стан роботи у районах (містах) області щодо профілактики злочинності й попередження правопорушень серед неповнолітніх, охорони життя і здоров'я дітей та дотримання законних інтересів учнів (вихованців).

У Дворічанському районі відбулися змагання ІІІ етапу Малих Олімпійських Ігор «Діти Харківщини»

Впродовж 20-22 березня 2012 року в приміщенні Дворічанського дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки «Юність» відбулися змагання ІІІ (зонального) етапу Малих Олімпійських Ігор «Діти Харківщини» серед учнів трьох вікових категорій (3-4 кл.;5-6 кл.; 7-8 кл.).

Юрій Павленко взяв участь у відкритті кімнати соціально-психологічної роботи з дітьми, які постраждали від сексуальної експлуатації чи сексуального насильства

Сьогодні у Навчально-науковому інституті права та масових комунікацій ХНУВС за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка відбулося відкриття кімнати соціально-психологічної роботи з дітьми, які постраждали від сексуальної експлуатації чи сексуального насильства, яка серед фахівців отримала назву «Зелена кімната».

Завершено третій етап переговорів зі створення в Харкові надсучасного онкологічного центру

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні провів третій етап переговорів з президентом медичної компанії «I.P.S» (Австрія) Максиміліаном фон Габсбургом щодо створення в Харкові надсучасного онкологічного центру. Створення центру передбачає інвестиції у вигляді медичного обладнання: кібер-ніж, лінійний прискорювач, магнітно-резонансний томограф та лабораторія.

Голландський благодійний фонд планує придбати приміщення для харківського клубу прийомних батьків

Як повідомила сьогодні у ході прес-конференції начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських, у Харківській області діє клуб для прийомних батьків. В якому щокварталу проводяться зустрічі з батьками. «На сьогодні 55 будинків сімейного типу і 307 сімей одночасно зібрати ніде. Тому вони збираються частково. Проте благодійний фонд, який утворений в Голландії, запропонував придбати нам велике приміщення у Харкові для зустрічі з прийомними батьками та батьками-вихователями, щоб там організувати постійний клуб для прийомних батьків. Коли клуб буде відкрито, там буде працювати психолог, медичний працівник, юрист, які надаватимуть безоплатні послуги батькам», - зазначила Тетяна Печерських.

Стан захворюваності на грип та ГРІ на Харківщині не перевищує епідпорогу

На 11 тижні інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 18,43 на 10 тисяч населення при епідпорозі для цього тижня 49,19, що нижче на 62,53%.  Питома вага дітей становить 62,88%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, показник епідемічного порогу не перевищений ні в одному з міст та районів області.

У Боровій буде створено новий парк відпочинку

Сьогодні в ході робочої поїздки до Борівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін ознайомився з ходом будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу в с. Борова. Як повідомив Євген Савін, прийнято рішення про створення біля фізкультурно-оздоровчого комплексу парку відпочинку для населення.

Контролюючі органи перевірять виробників молочної продукції в Харківській області

Як повідомив сьогодні заступник губернатора Юрій Сапронов, підприємства-виробники молочної продукції регіону найближчим часом чекають перевірки контролюючих органів. «Обсяг ринку молочної продукції в Харківській області розподілено приблизно так: найбільший виробник – це« Вімм-Білль-Данн» (26,5%) потім Куп'янський завод (25,7%) і Лозівський завод (21,5%). В сумі це 74% ринку. Якраз до цих трьох заводів у нас немає питань. До 26% учасників ринку, що залишилися, питання є. Ми зараз не будемо озвучувати конкретні заводи, але керівники цих підприємств найближчим часом все самі зрозуміють по тим законним перевіркам контролюючих органів, яким доручено за цим стежити: ветінспекціі, санстанції, держінспекції з цін і т.д.», – підкреслив Юрій Сапронов.

Ініціатива керівництва Харківщини стосовно введення всеукраїнського рейтингу з питань дотримання прав дитини буде розглянута Кабінетом Міністрів України

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. «У минулому році відбулася Всеукраїнська нарада за участю Президента України Віктора Януковича щодо захисту прав дітей. Під час якої головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним було порушено питання щодо введення всеукраїнського рейтингу з питань дотримання прав дитини. Це питання не залишили без уваги. Тепер він буде винесений на розгляд засідання Кабінету Міністрів України», - сказала вона.

Деякі виробники молочної продукції додають в неї рослинні жири

В ході підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб'єктами мережевої роздрібної торгівлі заступник голови ХОДА Юрій Сапронов розповів про результати експерименту, проведеного керівниками області, щоб встановити реальну якість молочних продуктів, які купують жителі регіону.

Харківщина стала єдиною областю, яка стабілізувала кількість поголів'я великої рогатої худоби

За 2011 рік Харківщина стала єдиною областю, яка стабілізувала кількість поголів'я великої рогатої худоби, в тому числі і корів. Про це повідомив сьогодні в ході підписання Меморандуму про взаєморозуміння між обласною адміністрацією та виробниками, переробниками та продавцями молока заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, в області в даний час 99,8 голів корів, з них 59,7 – у населення. «На сьогоднішній день населення забезпечує область молочною продукцією на 57%. Тут нам є над чим попрацювати. Але, на жаль, у населення поголів'я корів в останній час різко знижується, що призводить до погіршення соціальної обстановки. Якщо на сільськогосподарських підприємствах закупівельні ціни впали на 7-8%, тоді як у населення – на 20-30%», – зазначив заступник губернатора.

Захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування держава приділяє особливу увагу

На початок 2012 року - з 4 тис. 890 дітей-сиріт лише 3 тис. 317 дітей мають житло, 799 дітей на правах власності і 2 тис. 518 дітей на правах користування. Про це сьогодні у ході прес-конференції повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських.

Однією з соціальних ініціатив Президента України є збільшення кількості дітей, які виховуються в сімейних формах виховання

Однією із соціальних ініціатив Президента України є зменшення кількості дітей, які виховуються в інтернатах і збільшення кількості дітей, які виховуються в сімейних формах виховання. Про це сьогодні у ході прес-конференції повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських.

Халатність чиновників, що контролюють якість молочних продуктів - це посягання на здоров'я харків'ян

Ряд чиновників і територіальних органів, яким доручено від імені держави контролювати, в тому числі, і якість молочних продуктів, втратили почуття відповідальності, в їх роботі присутня халатність до виконання своїх службових обов'язків. Про це заявив сьогодні віце-губернатор Юрій Сапронов в ході підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб'єктами мережевої роздрібної торгівлі.

Надбавка в 10-15% для підприємств роздрібної торгівлі є максимальною

«Ніхто не дозволяв підприємствам роздрібної торгівлі перевищувати надбавку 10-15% в ціні від заводу до роздробу при будь-якій кількості посередників. Зручно працювати з 15 посередниками - будь ласка, один посередник - теж будь ласка, але ніхто не дозволяв перевищувати законні максимум 15% різниці в ціні від заводу до роздробу», - наголосив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в ході підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб'єктами мережевої роздрібної торгівлі.

У Харківській області кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, поступово зменшується

На 1 січня 2012 року на території Харківської області в різних формах виховання перебувало 4 тис. 890 дітей. У порівнянні з минулим роком, ця цифра на 154 дитини менше. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських.

У Валківському районі одна з найнижчих закупівельних цін на молоко

Про це повідомив сьогодні віце-губернатор Юрій Сапронов в ході підписання Меморандуму про взаєморозуміння між ХОДА, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб'єктами мережевої роздрібної торгівлі. «У Валківському районі закупівельна ціна на молоко становить 1,7 грн. Це обумовлено близькістю до Полтавської області, де молоко у людей купують за 1,2 грн. Ми повинні створити рівні умови на ринку, рівні умови конкуренції і розібратися з ситуацією, коли до пунктів з прийому молока, організованим одним виробникам, приїжджають і скуповують молоко вантажівки з іншої області», - заявив Юрій Сапронов.

Для стабілізації закупівельних цін на молоко в приватних подвір'ях необхідно скоротити кількість посередників між виробниками і переробниками молока

Як наголосив сьогодні в ході підписання Меморандуму про взаєморозуміння між обласною адміністрацією та виробниками, переробниками і продавцями молока голова ХОДА Михайло Добкін, для більш ефективного і взаємовигідного співробітництва між приватними виробниками молока і заводами-переробниками необхідно максимально скоротити ланцюг посередників. «Ми зобов'язані скоротити кількість посередників на шляху молока до переробників. Ці підприємства створюють додаткову вартість молока для переробників і тим самим практично до нуля зводять сенс займатися приватними садибами, тому ми над цим питанням повинні попрацювати. Я впевнений, що ми спільними зусиллями наведемо порядок у цій галузі. Найголовніше, що ми зможемо завдяки Меморандуму не допускати перегляду цих цін в односторонньому порядку, але в той же час ми не фіксуємо ці ціни. Тут є взаєморозуміння, і кожен господарюючий суб'єкт знає точку, нижче за яку ми не можемо опуститися», - зазначив глава області.

Підписання Меморандуму про взаєморозуміння між обладміністрацією та виробниками, переробниками та продавцями молока дозволить зберегти поголів'я молочної худоби в приватних подвір'ях

Одне із завдань, які покликаний вирішити підписаний сьогодні Меморандум про взаєморозуміння між обладміністрацією та виробниками, переробниками та продавцями молока, - це збереження поголів'я дійного стада на приватних подвір'ях. Як підкреслив у ході підписання Меморандуму голова ХОДА Михайло Добкін, результатом зниження закупівельних цін на молоко найчастіше стає різке зниження поголів'я, що для Харківщини неприпустимо.

Якість молочних продуктів на Харківщині знаходиться під жорстким контролем керівництва області

На Харківщині якість продуктів харчування, які потрапляють на прилавки торговельних мереж регіону, знаходиться під пильною увагою керівництва області. Зокрема, це стосується молочних продуктів, які регулярно проходять контроль якості в різних інстанціях. Так, за результатами анонімної перевірки якості молока в торгових мережах Харківщини, в продукції 3 виробників були виявлені рослинні жири. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками підписання Меморандуму між обласною адміністрацією та виробниками, переробниками та продавцями молока повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Завдання влади - допомогти учасникам Меморандуму про недопущення зниження цін на закупівлю молока вирішувати їхні проблеми. Михайло Добкін

«Наша співпраця має виглядати наступним чином: є свої проблеми у виробників молока, ми намагаємося їм допомогти, скоординувавши роботу з переробниками і торговими мережами. Є свої проблеми і у переробників. Ми повинні все, що від нас залежить, зробити. Є проблеми у торговельних мереж. Вони можуть бути не пов'язані з молочною темою, це можуть бути і проблеми з оформленням землі, можливістю розширення мережі. Наша задача - допомогти людям, які підписали Меморандум, вирішити ці проблеми. Якщо вони десь ідуть на поступки в одному напрямку, то тоді вони повинні отримувати можливість компенсувати їх по інших напрямках», - сказав під час підписання Меморандуму про взаємопорозуміння між керівництвом Харківщини, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб'єктами мережевої роздрібної торгівлі голова ХОДА Михайло Добкін.

Стан розрахунків споживачів області за послуги водопостачання та водовідведення

 Станом на 21 березня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги водопостачання та водовідведення склав 83,4%, у т.ч. населення – 88,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 50,7%, з місцевих бюджетів – 65,0%, з обласного бюджет – 53,5%, інших споживачів – 89,9%.

Середня закупівельна ціна молока у приватних господарcтв Харківської області складає 2,4 гривні

Завдяки активній координаційній роботі керівництва області, на Харківщині вдалося домогтися встановлення стабільних і взаємовигідних відносин між переробниками і виробниками молока. У першу чергу це стосується приватних сільгоспвиробників, які нерідко страждають від невиправдано низьких закупівельних цін на їх продукцію. Як зазначив сьогодні під час брифінгу за підсумками підписання Меморандуму між обласною адміністрацією та виробниками, переробниками і продавцями молока голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент у Харківській області закупівельна ціна на молоко для населення набагато вища, ніж у сусідніх регіонах.

Формування привабливого бізнес-клімату для суб'єктів малого та середнього бізнесу

Така тема круглого столу, який відбудеться сьогодні 22 березня в 15.00 в малому залі Харківської міської ради в рамках розширеного засідання Регіональної ради підприємців у Харківській області. Його організатори: Головне управління економіки ХОДА, Департамент підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради та Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва. Учасники обговорять нововведення в Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»; спрощення умов ведення бізнесу на основі зміни порядку отримання дозвільних документів; спрощену систему оподаткування в контексті формування сприятливого бізнес-клімату для розвитку малого бізнесу в Україну; діяльність Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва в рамках реалізації Обласної програми сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області в 2011-2015 роках; формування конкурентного середовища для сприятливого ведення бізнесу в м. Харкові.

Між керівництвом Харківщини, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб’єктами мережевої роздрібної торгівлі підписано Меморандум про взаємопорозуміння (доповнено)

Сьогодні у Малій залі Будинку Рад, за участю голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, відбулася церемонія підписання Меморандуму про взаємопорозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб’єктами мережевої роздрібної торгівлі. У заході також взяли участь заступники голови облдержадміністрації Юрій Сапронов і Віталій Алексейчук, представники контролюючих органів, виробників молока, молокопереробних підприємств та суб’єктів мережевої роздрібної торгівлі.

Рівень розрахунків споживачів області за опалювальний період 2011/2012 років складає 68,8%

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, рівень розрахунків споживачів області за опалювальний період 2011/2012 р. р. станом на 21 березня склав 68,8%, у т.ч. населення – 67,5%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 66,4%, з місцевих бюджетів – 57,4%, обласного бюджету – 77,3%, інших споживачів – 79,6%.

Понад 600 тис. мешканців Харківської області з 1 травня будуть отримувати збільшені пенсії

Як повідомив в ході проекту «Соціальні ініціативи Президента України» в ефірі обласного телебачення начальник Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов, з 1 травня 600,1 тис. жителів Харківської області, пенсії яким були призначені до 2008 року, будуть отримувати збільшені пенсії . В середньому розмір пенсій збільшиться на 103,6 грн.

Події дня

Сьогодні, 22 березня, о 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться підписання Меморандуму про взаємопорозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб’єктами мережевої роздрібної торгівлі. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника служби у справах дітей Тетяни Печерських на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України. Захист соціально-незахищених дітей». О 18:00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім М.Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнеться святковий концерт з творів Миколи Лисенка та його сучасників і послідовників з нагоди 170-річчя від дня народження композитора.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася виставка «Війна краде дитинство»

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відкрив виставку «Війна краде дитинство» в галереї «Мистецтво Слобожанщини». Даний проект організований за ініціативи Міжнародного благодійного фонду «Військове братство» та за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. «На виставці представлені роботи провідних світових фоторепортерів, які знімали в гарячих точках по всьому світу: в Афганістані, Пакистані, Сомалі, Кавказькому регіоні та Іраку. У всіх цих точках планети вирували конфлікти, які тягли за собою голод, хвороби і покалічені долі – з року в рік підсумком всього цього стає втрачене дитинство. Ця виставка показує підростаючому поколінню зміст таких понять, як «добро», «співчуття», «милосердя» і цінність життя як такого. Експозиція є певним посланням про те, що якщо немає пам'яті про минуле, то немає і майбутнього», – заявив на урочистому відкритті Євген Савін.

Необхідно забезпечити оздоровлення не менше 70% дітей Харківської області

Пріоритети роботи з підготовки і проведення літньої оздоровчої кампанії залишаються незмінними: забезпечення оздоровлення дітей на рівні не менше 70% від загальної кількості і забезпечення своєчасної підготовки та відкриття дитячих оздоровчих закладів. Про це повідомив, підбиваючи підсумки обласного Штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Одним з напрямків соціальних реформ Президента України Віктора Януковича – допомога тим категоріям населення, які потребують першочергової підтримки. У Харківській області в 2012 році планується 100% оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та охоплення дітей всіх соціально незахищених категорій не нижче 80%.

Архів документів