Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 27 березня провів особистий прийом громадян в приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання, з якими 19 мешканців Харківщини звернулися до заступника голови облдержадміністрації, стосувалися направлення на обстеження та лікування в обласні медичні установи; надання матеріальної допомоги; ендопротезування; боргів із зарплати; системи доставки пацієнтів на діаліз в Обласний центр урології та нефрології; працевлаштування тощо.  

Будьте обережні на льоду!

У зв’язку з підвищенням температури повітря Головне управління з питань надзвичайних ситуацій застерігає мешканців Харківської області про небезпеку виходу на льодові покриття водойм для підльодної риболовлі. За інформацією Харківського регіонального центру з гідрометеорології на окремих ділянках Червонооскільського та Печенізького водосховищ товщина льоду дорівнює 20-40 см, але на поверхні льоду відмічається тала вода і тріщини. Особливу небезпеку становлять закраїни льодового покриття біля берегів та ополонки.

З нагоди Міжнародного дня дитячої книжки, обласна бібліотека для дітей проводить благодійний марафон

З 19 березня по 2 квітня Харківська обласна бібліотека для дітей проводить благодійний марафон «Від серця до серця», присвячений Всеукраїнському тижню дитячого читання та Міжнародному дню дитячої книжки, повідомляє сайт Управління культури та туризму ХОДА. Мета марафону – зібрати книги та одяг для дітей з особливими потребами. З яскравою театрально-розважальною програмою, співробітники бібліотеки уже відвідали вихованців Харківського та Люботинського дитячих будинків для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, Харківської загальноосвітньої школи соціальної реабілітації,  КЗ «Спеціалізований навчально-виховний комплекс І-ІІ ступенів №2», КЗ «Кочетоцька загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» та Комарівського дитячого будинку-інтернату, щоб подарувати дітям з обмеженими можливостями тепло своїх сердець і радість спілкування з книгою. Благодійну акцію підтримали харківські видавництва дитячої літератури: "Пегас”, "Школа", "Талант", "Ранок".

Договір соціального партнерства між ХОДА, Харківською міською радою та дельфінарієм «Немо» пролонговано до кінця 2012 року

Як повідомила сьогодні заступник начальника Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Галина Сіроштан, договір соціального партнерства між ХОДА, Харківською міською радою та дельфінарієм «Немо» пролонговано до кінця 2012 року. «Це один з кроків з впровадження соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Ми плануємо і в подальшому співпрацювати з дельфінарієм, тому що багато дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, потребують дельфінотерапії, і вона приносить величезну користь цим дітям», - зазначила Галина Сіроштан.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Ізюмському  районі

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук в рамках робочої поїздки провів в Ізюмському районі особистий прийом громадян. Під час особистого прийому жителі Ізюмщини зверталися до заступника губернатора головним чином із земельних питань, а саме: отримання державних актів на землю, розпаювання землі та інші. Порушені заявниками питання заступник голови обласної державної адміністрації взяв на особистий контроль.

Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Ізюмський  район

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою ТОВ «Хлібопродукт» с. Глинське Ізюмського району та взяв участь у засіданні колегії Ізюмської районної державної адміністрації.

Безкоштовний бізнес-семінар для підприємців

28 березня Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки ХОДА, Регіональною радою підприємців в Харківській області та ХОМО «Союз молодих підприємців» проводять безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему «Особливості декларування доходів фізичних осіб у 2012 році». Доповідачі- представники Державної податкової служби у Харківській області. Захід відбудеться о 17.00 за адресою: м. Харків, майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, зал засідань Держпрому.

Зміна статусу Бірківської дільничної лікарні не призвела до жодного скорочення, а лише активізувала амбулаторну роботу медперсоналу. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зміна статусу Бірківської дільничної лікарні (Зміївський район) пов’язана з необхідністю виконання положень Бюджетного кодексу України, який набув чинності з 1 січня 2011 року. «Бірківська дільнична лікарня, Першотравнева амбулаторія загальної практики-сімейної медицини та Бірківський фельдшерсько-акушерський пункт, які обслуговували населення с. Першотравневе та с. Бірки (загальна кількість складає 5340 осіб), приєднані як структурні підрозділи до центральної районної лікарні Зміївського району із реорганізацією їх у Бірківське сільське відділення загальної практики – сімейної медицини, Першотравневу сільську дільницю Бірківського відділення загальної практики – сімейної медицини з Бірківським фельдшерсько-акушерським пунктом. При цьому повністю збережені доступність та обсяги медичної допомоги, що надаються населенню», - підкреслив Ігор Шурма.

Михайло Добкін привітав архієпископа Ізюмського Онуфрія з днем народження (доповнено)

Сьогодні виконуючий обов'язки керівника Харківської єпархії архієпископ Ізюмський Онуфрій відзначає свій день народження. Зі святом владику привітали голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, а також Народний депутат України Валерій Писаренко. Вони побажали архієпископу Онуфрію міцного здоров'я та довгих років успішного служіння на ниві зміцнення духовності на Харківщині.

Жителі Харківської області будуть забезпечені м'ясом і молоком

За прогнозами експертів, найближчим часом ціна на м'ясо в Україні значно не підвищиться. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Україна сама здатна виробляти достатню кількість м'яса птиці і свинини. Що стосується Харківської області, у нас є хороші перспективи для будівництва декількох товарно-молочних комплексів, якими вже зацікавилися інвестори, тому є впевненість, що жителі області будуть забезпечені і м'ясом, і молоком в достатній кількості за доступною ціною», - зазначив він.

Харківська область має максимальний рівень конкурентоспроможності

Як заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, про це свідчать результати дослідження Інституту економіки та прогнозування НАН України «Інтегральна оцінка конкурентоспроможності регіонів України». «Протягом 2008-2010 рр. вчені Інституту аналізували регіони України з економічних, соціальних, демографічних показниками, показниками науки, інновацій та зовнішньоекономічної діяльності. У цьому рейтингу Харківська область посіла третє місце з індексом 1,0387, таким чином увійшовши разом з Дніпропетровською та Донецькою областю в число трьох регіонів з максимальним рівнем конкурентоспроможності. При цьому Харківщина посіла перше місце за показниками науки та інновацій», - зазначив заступник голови ХОДА.

Михайло Добкін зустрівся з керівництвом профспілкових організацій

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін провів робочу зустріч з головою Федерації профспілок України Юрієм Куликом і головою Об'єднання профспілок Харківської області Сергієм Тесленко. У ході зустрічі обговорювалася низка актуальних для профспілкових організацій та загалом всього регіону питань, серед яких - погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах Харківської області. За підсумками зустрічі було досягнуто ряд домовленостей про об'єднання зусиль керівництва області та всіх профспілкових організацій Харківщини для спільного вирішення цього важливого завдання.

Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» планує виділити 22-23 млн.грн. на розвиток протитуберкульозної служби Харківської області

Як повідомив під час прес-конференції в інформагентстві «STATUS QUO» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» планує виділити 22-23 млн.грн. на розвиток протитуберкульозної служби Харківської області. На першому етапі передбачено фінансування у розмірі 14 млн.грн. Кошти будуть рівними пропорціями розподілятися на придбання для Харківської області лікарських препаратів, а також медичного обладнання.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів.

Події дня

Сьогодні, 27 березня, о 13:00 у Палаці студентів Національного університету “Юридична академія України імені Ярослава Мудрого” (вул.Пушкінська,88)відбудеться урочисте відкриття 14-го Міжнародного шахового турніру "Кубок Ректора".  

Завдяки проведеним заходам в області спостерігається чітка тенденція до стабілізації та зниження епідемічних показників захворюваності на туберкульоз

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції в інформагентстві «STATUS QUO» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, для утримання та розвитку протитуберкульозних закладів області та туберкульозних санаторіїв у 2011 році з обласного бюджету Харківської області було виділено майже 91 млн. грн. Крім того, міжрайонні медичні центри отримали 9 цифрових пересувних флюорографів на суму понад 11 млн.грн. Також закуплено 39 сучасних рентгенологічних комплексів на 2 та на 3 робочих місця (на суму 59,4 млн.грн.). Також Харківська область щорічно отримує медикаменти та витратні матеріали для роботи бактеріологічних лабораторій на суму близько 9 млн.грн., які централізовано закуповуються Міністерством охорони здоров’я України за кошти державного бюджету.

Для того, щоб залучити молодих спеціалістів на роботу в протитуберкульозній службі, необхідно створити для них матеріально-соціальні стимули

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції в інформаційному агентстві «STATUS QUO» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у всіх медичних закладах Харківській області, де лікують туберкульоз, працює 161 лікар-фтизіатр. Кожен 4 з них - це людина пенсійного віку. «Протягом 5 останніх років я особисто ходжу на всі розподіли в медичний університет. За всі ці роки я ні разу не почув, щоб хтось з молодих спеціалістів сказав: "Я хочу працювати фтизіатром!" Немає таких. Реалії і клятва Гіппократу - це абсолютно різні речі. З точки зору Харківської обласної державної адміністрації - до тих пір, поки не буде працювати матеріально-соціальних стимули для молодих спеціалістів, буде дуже важко загітувати людей йти працювати фтизіатром. Мусить бути якась зацікавленість. Припустимо, робити заробітну плату у 2 рази більше, забезпечувати житлом», - сказав він.

Примусове лікування хворих на туберкульоз – це вимушений, але результативний захід

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції в інформагентстві «STATUS QUO» заступник голови ХОДА Ігор Шурма, наразі в Україні немає відпрацьованого механізму застосування Закону про примусову госпіталізацію людей, хворих на відкриту форму туберкульозу. Проте після налагодження ефективної роботи такий захід дасть можливість вберегти велику кількість людей від зараження туберкульозом. «Запровадження примусового лікування мені видається вимушеним, але результативним заходом. Це необхідно для того, щоб призупинити процес поширення хвороби в Україні. Але наразі в нас є закон, проте механізму його застосування і примусового лікування як такого на сьогоднішній день немає. За логікою, сьогодні Кабінет Міністрів повинен розробити порядок застосування тих чи інших норм цього закону, і коли буде прописаний цей порядок, тоді можна буде говорити, як буде застосуватися ця норма на Харківщині», - зазначив Ігор Шурма.

В музеях області можна придбати сувенірну продукцію, виготовлену ремісниками Харківщини

З березня 2012 року в музейних закладах області, за підтримки ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму», можна придбати сувенірну продукцію, виготовлену ремісниками Харківщини. Так, в Художній галереї меморіального музею І.Є. Рєпіна в м.Чугуєві почався продаж сувенірів, що відображають історію Чугуївщини. До кінця року продаж сувенірних виробів розпочнеться в усіх музеях регіону, які у 2011 році, за результатами ІІ виставки «Харківське туристичне бієнале», потрапили в п’ятірку найкращих туристичних маршрутів «Золоте кільце Слобожанщини».

XII Відкритий фестиваль традиційної народної культури «Кроковеє коло» розпочався з учнівської народознавчої конференції

Темою конференції була «Етнологія та фольклористика». В своїх роботах школяри та студенти досліджували етнографію річного кола свят, обряди, традиційні вірування, господарську діяльність і побут селян, художні ремесла, декоративно-ужиткове мистецтво, тощо. Саме з метою привернути увагу юних жителів Харківської області до джерел української культури, збереження народних традицій і був організований управлінням культури і туризму ХОДА фестиваль «Кроковеє коло». В ньому беруть часть представники дитячих та молодіжних народознавчих, фольклорних, дослідницько-виконавських, вокальних гуртів, гуртків народних художніх ремесел та шкіл естетичного виховання з усього Харківського регіону.

Команда Харківської області взяла участь у чемпіонаті України з метань серед молоді, юніорів та юнаків

23-25 березня 2012 року у м. Ялта проводився чемпіонат України з легкоатлетичних метань серед молоді, юніорів та юнаків, в якому змагалися збірні команди 20-ти областей України, АР Крим, м. Київ. У командному заліку збірна команда Харківської області з сумою 333 очка посіла 5-те загальнокомандне місце.

Делегація з Харківщини планує відвідати Польщу та країни Балтії з метою розвитку міжнародного медичного волонтерського руху

28 квітня – 5 травня 2012 року, у рамках співпраці Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Серце до серця", планується міжнародна поїздка у Польщу та країни Балтії (Польща – Литва – Латвія – Естонія - Фінляндія). Про це інформує Міністерство охорони здоров’я України. Метою поїздки є впровадження міжнародних програм молодіжної політики, розвиток медичного волонтерського руху, а також ознайомлення з культурною спадщиною вказаних країн.

На Бурсацькому узвозі встановлять пам'ятник отаману Запорозького війська Івану Сірку

23 березня архітектурно-містобудівна рада затвердила проект пам'ятника кошовому отаману Запорозького війська Івану Сірку. Як повідомили в прес-службі міськради, пам'ятник планується розмістити на Бурсацькому узвозі, над входом в ст.м. "Історичний музей". За словами автора проекту, скульптора Олександра Рідного, пам'ятник запропонували встановити недалеко від Історичного музею, біля підпірних стін, які символізують фортецю.

Стан захворюваності на грип та ГРІ на Харківщині не перевищує епідпорогу

На 12 тижні інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 21,23 на 10 тисяч населення при епідпорозі для цього тижня 46,87, що нижче на 54,7%. Питома вага дітей становить 61,07%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Харківській області відбудеться обласний турнір школярів «Вітчизняна війна 1812 року в історії полків Слобідської України»

29 березня 2012 року з 10.00 Харківський обласний благодійний фонд «Академія» та Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» за підтримки Фонду «Російський світ» проводитимуть обласний турнір школярів «Вітчизняна війна 1812 року в історії полків Слобідської України». Метою турніру є формування позитивного історичного мислення у школярів, залучення уваги громадськості до 200-річного ювілею Бородинської битви і Вітчизняної війни 1812 року.

ХІХ обласна виставка-презентація педагогічних ідей та технологій

27 березня на базі Харківської гімназії № 12 (м.Харків, вул.Чугуївська, 35) відбудеться ХІХ обласна виставка-презентація педагогічних ідей та технологій за темою «Розвиток педагогічної компетентності та професійної майстерності педагогів регіону». Повідомляє сайт Головного управління освіти та науки ХОДА. У ході виставки відбудуться секційні засідання для керівників районних (міських) методичних об’єднань, учителів, шкільних бібліотекарів, методистів з дошкільної освіти, здійснюючих супровід виховної роботи, а також керівників психологічних служб. Також нарада-семінар для спеціалістів відділів (управлінь) освіти, методистів методкабінетів з питань організованого закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації учнів 9-го, 11(12)-х класів , що відбудеться у квітні 2012 року.

Асортимент продукції, представленої на ярмарку на площі Свободи, буде розширено

Таке рішення було ухвалено у ході робочої наради з питання проведення продовольчої ярмарки на майдані Свободи м. Харків, присвяченій Великоднім та травневим святам, яку провів заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

У Харкові попрощалися із загиблим солдатом Володимиром Березюком

На території військової частини в Харкові відбулося прощання із солдатом-строковиком Володимиром Березюком, який загинув 22 березня під час збройного нападу на караул. У церемонії прощання взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, начальник радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Артур Артеменко, військовий комісар області Олексій Середа.

На Харківщині посилено роботу з профілактики правопорушень серед неповнолітніх

Як підкреслив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, у Харківській області на постійній основі проводиться активна робота з профілактики правопорушень серед неповнолітніх. «Проводяться бесіди з профілактики дитячої злочинності, вживання наркотичних засобів, психотропних речовин, а також ознайомлення батьків із чинним законодавством стосовно їх відповідальності за виховання та утримання дітей», – зазначив він.

Кожен райміськвідділ МВС України повинен мати «зелену кімнату» для соціально-психологічної роботи з дітьми

Міністром внутрішніх справ затверджена концепція створення нових дитячих ювенальних підрозділів в структурі МВС на рівні кожного райміськвідділу. На рівні кожного райміськвідділу повинен бути психолог, який вміє працювати з дитиною, яка скоїла злочин, стала жертвою злочину або є свідком. Одною із таких форм роботи із дитиною, яка в конфлікті з законом, є «зелена кімната». Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час засідання у Навчально-науковому інституті права та масових комунікацій ХНУВС.

Архів документів