Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін зустрівся з представниками компанії «Ашан»

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з представниками компанії «Ашан». У заході також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Компанію «Ашан» на зустрічі представляли директор з міжнародного розвитку компанії Тьєррі Мартен, генеральний директор «Ашан Україна» Жерар Галле і директор з розвитку компанії «Ашан Україна» Сергій Осипенко. Під час зустрічі сторони обговорили стратегію розвитку компанії «Ашан Україна» і перспективи співпраці з Харківською областю.

Відбувся заключний етап XII Відкритого фестивалю традиційної народної культури «Кроковеє коло»

5 квітня о 15.00 в обласному центрі культури та мистецтва відбудеться відкриття виставки творчих робіт переможців конкурсу народних майстрів «Традиційні народні художні ремесла» (писанкарство, кераміка, вишивка, художній розпис, ткацтво, різьблення, плетіння з верби та лози, вироби з соломки), що проводився в рамках фестивалю "Кроковеє коло". У вокальному конкурсі, за напрямками «Солоспів», «Гуртовий спів» та «Фольклористично-етнографічні програми» взяли участь дитячі фольклорні гурти з Нововодолазького, Балаклійського, Богодухівського, Великобурлуцького, Харківського, Шевченківського, Чугуївського, Золочівського та Зміївського районів, та з м.Лозова і м.Харкова.

Євген Савін розповів жителям села Козіївка Краснокутського району про соціальні ініціативи Президента України

У ході робочої поїздки заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зустрівся з мешканцями та активістами ветеранського руху села Козіївка Краснокутського району. Заступник губернатора розповів присутнім про напрями соціальних ініціатив Президента України, стратегію розвитку Харківської області на 2012 рік та пояснив сутність реформ, які зараз впроваджуються у державі.

Харківщина нарощує експорт в країни СНД

Згідно зі статистичними даними обсяг експорту харківських товарів в країни СНД в січні 2012 року збільшився на 10% порівняно з січнем 2011 року. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «У структурі товарів, які Харківщина експортує за межі Україні, значну частину займають машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання (29,6%), продукти рослинного походження (14,3%), готові продукти харчування (8,8%)» , - зазначив віце-губернатор.

Продовжується модернізація шкіл Харківської області

У ході робочої поїздки заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін ознайомився з роботою навчальних закладів Краснокутського району. Зокрема, він відвідав Мурафську та Козіївську загальноосвітні школи, а також комунальний заклад «Краснокутський дитячий будинок». У Мурафській школі заступник губернатора перевірив стан виконання робіт за програмою енергоефективності та енергозбереження. У закладі здійснена заміна котлів та встановлені енергозберігаючі вікна, вартість робіт склала 250 тис. грн. За словами Євгена Савіна, в школі також планується облаштувати внутрішні туалети.

У Козіївському будинку культури буде встановлений новий енергозберігаючий котел

Під час робочої поїздки до Краснокутського району заступник голови облдержадміністрації Євген Савін ознайомився з роботою Козіївського сільського будинку культури, проблемним питанням якого є система опалення. «У 2012 році за рахунок спонсорських коштів передбачено придбання для будинку культури нового енергозберігаючого котла, який працюватиме на альтернативному паливі», - повідомив Євген Савін.

Найбільші обсяги товарів Харківська область експортує до Російської Федерації

Згідно зі статистичними даними, основними ринками збуту товарів для Харківської області в січні поточного року залишалися країни СНД (66,8%), Європи (15,9%) та Азії (11,7%). Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Найбільші обсяги товарів ми експортували до Російської Федерації (52%), Іспанії (7,5%), Білорусі (4,4%), Казахстану (3,2%), Грузії (2,9%), Польщі (1, 8%), Азербайджану (1,7%)», – повідомив заступник губернатора. 

У січні 2012 року Харківщина поставляла свою продукцію в 60 країн світу

Згідно зі статистичними даними, в січні 2012 року підприємства та організації Харківської області експортували свою продукцію в 60 країн світу, імпортували – з 77 країн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Експортні поставки склали 102,4 млн. дол. США, що на 6,1% більше, ніж у січні 2011 р., імпортні надходження збільшилися на 31,4% і склали 153,7 млн. дол. США», – поінформував він. 

Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Лозівський район

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Лозівський район, де взяв участь у засіданні колегії райдержадміністрації та провів особистий прийом громадян. У ході колегії було розглянуто питання про роботу галузі сільського господарства Лозівського району у 2012 році. Віталій Алексейчук підбив підсумки роботи агропромислового комплексу району за минулий рік та поставив першочергові завдання на поточний сезон, в першу чергу – стосовно весняних польових робіт.

Триває перший етап Всеукраїнського творчого конкурсу «Урок казки»

З 1 березня по 20 травня в Україні проводиться Всеукраїнський творчий конкурс «Урок казки» для обдарованих дітей. У конкурсі можуть взяти участь діти від 6 до 16 років з роботами сценічного, образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва. Переможці будуть визначатися в 2 номінаціях: «Парад казок» для музичних, танцювальних, спортивних, театральних та сценічних номерів, а також в номінації «Казкових справ майстер» для малюнків та творчих виробів на казкову тему.

Усі бажаючі можуть взяти участь у благодійній передплаті газет «Даїшка», «Разом проти СНІДу» та «Чорнобильський дзвін»

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, за зверненням міжнародної громадської організації «Врятуймо дітей Європи» (чорнобильців) усі бажаючі можуть взяти участь у благодійній передплаті газет «Даїшка», «Разом проти СНІДу» та «Чорнобильський дзвін». Спецвипуски газет розміщено на сайті організації: http://savechildren.org.ua.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу - по напрямках до районних центрів.

До уваги підприємств та мешканців міст, розташованих в зоні залізничної ділянки "Полтава-Красноград-Лозова"!

За інформацією Південної залізниці, сьогодні, 2 квітня 2012 року, на знов змонтовану контактну мережу і проводи на опорах контактної мережі залізниці ділянки Полтава-Південна - Красноград - Лозова Південної дороги буде подано високу напругу 27500 В змінного струму.

Робота із забезпеченню охорони та раціонального використання корисних копалин на території області буде посилена

Сьогодні в ході Обласної селекторної наради заступник голова Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб акцентував увагу голів райдержадміністрацій та керівників окремих органів місцевого самоврядування на необхідності посилення роботи щодо забезпечення охорони і раціонального використання корисних копалин на території області.

Необхідно зробити все можливе, щоб підвищити рівень розрахунків за енергоносії. Валентин Дулуб

Рівень розрахунків споживачів Харківської області за електроенергію, природний газ і отримане тепло покращився, але на даний момент ще залишилися борги, які необхідно погасити. Про це повідомив в ході селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Благоустрій в рамках всеукраїнської акції «Чисте довкілля» має бути закінчений до 15 квітня

Основні роботи з благоустрою території Харківської області в рамках всеукраїнської акції «Чисте довкілля» повинні бути закінчені до 15 квітня. Про це повідомив в ході селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він підкреслив, що в кожному районі затверджені плани благоустрою населених пунктів, відповідно до яких повинна активно вестись робота з прибирання території. Особливу увагу Валентин Дулуб звернув на ліквідацію несанкціонованих звалищ, розчищення лісосмуг і наведення порядку у місцях поховання.

Ярмарок вакансій - можливість кар’єрного старту для випускників

29 березня в Національному фармацевтичному університеті відбувся щорічний ярмарок вакансій. Оскільки саме серед молоді найвищий рівень безробіття, керівництво університету прагне підготувати не тільки висококваліфікованих фахівців, а й надати можливість кар’єрного старту кожному випускнику. На ярмарку були представлені 30 провідних компаній-роботодавців різних регіонів України, які налічують біля 200 реальних вакансій. Серед них потужні аптечні мережі, оптові фармацевтичні фірми, хіміко-фармацевтичні заводи, парфумерно-косметичні підприємства, банки, страхові компанії, клініко-діагностичні лабораторії, тощо. Повідомляє сайт Головного управління освіти та науки ХОДА.

Перша партія меланжу готова до вивозу з Харківської області за межі України

Перші 14 цистерн меланжу зі складів військової частини А-2136 в Шевченківському районі підготовлені до транспортування за межі України. Про це сьогодні повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Цього року територію Харківської області буде повністю очищено від меланжу. Перша партія вже готова до вивозу для утилізації за межами нашої країни», - заявив глава області.

Споживачі Харківської області розрахувалися за надані в минулому опалювальному сезоні послуги теплопостачання на 85,1%

Станом на 28 березня рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання за опалювальний період 2011/2012 р.р. склав 85,1%, в т.ч. населення – 85,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 80,0%, з місцевих бюджетів – 67%, обласного бюджету – 99,9%, госпрозрахункових споживачів – 92,3%. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко.

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Харківської області за  спожитий в опалювальному сезоні природний газ становить 56,3%

За даними теплопостачальних підприємств Харківської області рівень розрахунків з НАК "Нафтогаз Україна" за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2011-2012 р.р., станом на 28 березня складає 56,3%. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко. За його словами, заборгованість теплопостачальних підприємств за газ, спожитий у минулому опалювальному сезоні, становить 609,4 млн.грн. Рівень розрахунків за природний газ, спожитий в 2012 р. станом на 28.03.12, становить 58,2%. За 28 днів березня теплопостачальні підприємства розрахувалися за газ на 89%.

У ході всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» в Харківській області треба ліквідувати близько 1753 стихійних звалищ

З метою належної організації та виконання заходів всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», всіма райдержадміністраціями та міськвиконкомами міст обласного підпорядкування, Головним управлінням освіти і науки та Головним управлінням праці та соціального захисту населення ХОДА розроблені плани заходів, що проводяться в районах та містах регіону. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко.

На пункті пропуску «Плетенівка-Шебекіно» планується реалізувати пілотний проект спільного митного контролю

На кордоні між Україною і Російською Федерацією планується реалізувати пілотний проект спільного митного контролю, який значно спростить процедуру перетину кордону. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік, в список пунктів пропуску, де буде реалізовуватися даний проект, планується внести пункт «Плетенівка-Шебекіно», який знаходиться на кордоні Харківської та Бєлгородської областей. «На даний момент в уряді Росії та Верховній Раді України знаходиться договір про ратифікацію спільного контролю, який стосується пунктів пропуску «Успенка - Матвєєв курган», «Куйбишеве - Дякове», але сьогодні ми домовилися, що буде розглянуто питання про включення в цю програму пункту пропуску «Плетенівка-Шебекіно». Ми знайшли повне взаєморозуміння в питанні, як повинен функціонувати спільний контроль. У нас є дуже хороший досвід такої роботи з нашими польськими та молдавськими колегами, що стосується Російської Федерації, то проект ми запустимо відразу після ратифікації», - підкреслив Ігор Калєтнік.

Виступ Президента на урочистостях з нагоди 25-річчя заснування Організації ветеранів України

Дорогі ветерани!  Шановна президія! Щиро вітаю вас із 25-річчям заснування Організації ветеранів України. Нині в лавах цього одного з найавторитетніших громадських об’єднань - понад десять мільйонів наших співвітчизників старшого покоління. Мені сьогодні надзвичайно приємно зустрітися з вами, як завжди, і особисто подякувати за величний бойовий і трудовий подвиг, за все пережите і здійснене, за мудрість, патріотизм, що ви виявляєте сьогодні.

Відшкодування ПДВ ряду промислових підприємств Харківщини здійснено в повному обсязі

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки підтримки Уряду на Харківщині практично вирішено проблему відшкодування ПДВ промисловим підприємствам. За інформацією голови області, ряд харківських підприємств сьогодні отримали стовідсоткове відшкодування ПДВ. Зокрема, кошти спрямовані на рахунки Харківського авіаційного заводу, ХТЗ, ВАТ «Турбоатом» і ряду інших підприємств.

На реконструкцію пункту пропуску «Гоптівка» виділено 20 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік, на даний момент з державного бюджету вже виділено 20 мільйонів гривень на реконструкцію митного пункту «Гоптівка». «Всього ми плануємо під Євро-2012 ще використовувати 110 мільйонів гривень на будівництво пунктів пропуску як на західному кордоні, так і на східному. Що стосується Харківської області, то вже на сьогоднішній день виділено на «Гоптівку» 20 мільйонів гривень, а всього бюджет цього пункту пропуску становить 71 мільйон гривень, і він цього року буде повністю профінансований. На сьогоднішній день ми маємо там 40% готовності, 10% використання коштів», - повідомив Ігор Калєтнік.

Спрощення митних процедур дасть можливість громадянам України і Росії перетинати кордони без труднощів

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, дуже важливо, щоб під час проведення Євро-2012 і після нього, всі митні процедури були настільки легкі і доступні для громадян України і Росії, щоб вони не відчували жодних труднощів при перетині кордону. Для цього, в першу чергу, необхідно спростити проходження митних процедур та впровадити спільний контроль.

Митна служба України готова до пропуску максимального пасажиропотоку під час Євро-2012

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік, українська митна служба готова максимально збільшити пропуск пасажиропотоку під час Євро-2012, щоб уникнути черг на кордоні. «Основну кількість уболівальників будуть пропускати аеропорти. Можу сказати, що хоча сьогодні неможливо точно спрогнозувати кількість охочих подивитися той чи інший матч, але ми готові до максимального збільшення пропуску пасажиропотоку. Ми маємо повну впевненість в тому, що з цим навантаженням митні органи впораються», - підкреслив Ігор Калєтнік.

В Харкові відбудеться XIV Міжнародний фестиваль "С.Рахманінов та українська культура"

З 30 березня по 4 квітня в Харківській обласній філармонії відбудеться XIV Міжнародний фестиваль "С.Рахманінов та українська культура". Щороку він збирає в Харкові безліч відомих виконавців з різних країн. Серед них, такі знаменитості, як лауреат міжнародних конкурсів піаніст Олексій Набіулін (Росія) та Народний артист СРСР і Естонії, глава журі Міжнародних конкурсів вокалістів ім. І.Алчевського - Мати Пальм (Естонія). Поряд з визнаними майстрами мистецтва участь у фестивалі беруть і молоді таланти - лауреати і дипломанти міжнародних конкурсів, зокрема Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва.

Україну і Росію пов'язують тісні взаємини, і митні органи не повинні бути перешкодою цій дружбі

Між Україною і Російською Федерацією йде дуже інтенсивне сполучення, яке робить вкрай необхідним подальше спрощення митних процедур. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції керівник Федеральної митної служби Росії Андрій Бельянінов. «Нам легко вибудовувати взаємини в силу того, що останні 2 роки робота та взаємодія наших митних служб перебувають у полі зору президентів наших країн. Ми розуміємо всю відповідальність, яка лежить на нас. Від чіткої взаємодії наших служб залежить не тільки економіка двох держав, а й загальнолюдські відносини», – зазначив він.

Перетинаючи місцеві пункти пропуску, громадяни повинні дотримуватися вимог чинного законодавства

Про це сьогодні під час прес-конференції сказав заступник голови - керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома. «У нас протягом усього кордону Харківської області - 2 міжнародні пункти пропуску, 2 міждержавних пункту пропуску. У громадян є можливість перетнути кордон у будь-якому з цих пунктів пропуску. Місцеві пункти пропуску не мають відношення до митної служби, оскільки в місцевих пунктах пропуску здійснюється тільки прикордонний контроль. Мене найбільше дивує те, що наші громадяни, перетинаючи місцеві пункти пропуску, знають про обмеження, і, тим не менш, намагаються звинуватити в чомусь прикордонників. Люди намагаються в місцевих пунктах пропуску перевозити підакцизні товари і т.д. Кожен повинен починати з себе. У першу чергу, знати чинне законодавство. У місцевих пунктах пропуску у нас встановлені інформаційні щити, де сказано, які документи необхідні при перетині кордону, яку суму грошових коштів можуть перевозити громадяни в місцевих пунктах пропуску, які товари, продукти харчування можуть перевозитися. Всі повинні дотримуватися чинного законодавства України», - зазначив Василь Хома.

Архів документів