Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги підприємств та мешканців міст, розташованих в зоні залізничної ділянки "Полтава-Красноград-Лозова"!

За інформацією Південної залізниці, сьогодні, 2 квітня 2012 року, на знов змонтовану контактну мережу і проводи на опорах контактної мережі залізниці ділянки Полтава-Південна - Красноград - Лозова Південної дороги буде подано високу напругу 27500 В змінного струму.

Робота із забезпеченню охорони та раціонального використання корисних копалин на території області буде посилена

Сьогодні в ході Обласної селекторної наради заступник голова Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб акцентував увагу голів райдержадміністрацій та керівників окремих органів місцевого самоврядування на необхідності посилення роботи щодо забезпечення охорони і раціонального використання корисних копалин на території області.

Необхідно зробити все можливе, щоб підвищити рівень розрахунків за енергоносії. Валентин Дулуб

Рівень розрахунків споживачів Харківської області за електроенергію, природний газ і отримане тепло покращився, але на даний момент ще залишилися борги, які необхідно погасити. Про це повідомив в ході селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Благоустрій в рамках всеукраїнської акції «Чисте довкілля» має бути закінчений до 15 квітня

Основні роботи з благоустрою території Харківської області в рамках всеукраїнської акції «Чисте довкілля» повинні бути закінчені до 15 квітня. Про це повідомив в ході селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він підкреслив, що в кожному районі затверджені плани благоустрою населених пунктів, відповідно до яких повинна активно вестись робота з прибирання території. Особливу увагу Валентин Дулуб звернув на ліквідацію несанкціонованих звалищ, розчищення лісосмуг і наведення порядку у місцях поховання.

Ярмарок вакансій - можливість кар’єрного старту для випускників

29 березня в Національному фармацевтичному університеті відбувся щорічний ярмарок вакансій. Оскільки саме серед молоді найвищий рівень безробіття, керівництво університету прагне підготувати не тільки висококваліфікованих фахівців, а й надати можливість кар’єрного старту кожному випускнику. На ярмарку були представлені 30 провідних компаній-роботодавців різних регіонів України, які налічують біля 200 реальних вакансій. Серед них потужні аптечні мережі, оптові фармацевтичні фірми, хіміко-фармацевтичні заводи, парфумерно-косметичні підприємства, банки, страхові компанії, клініко-діагностичні лабораторії, тощо. Повідомляє сайт Головного управління освіти та науки ХОДА.

Перша партія меланжу готова до вивозу з Харківської області за межі України

Перші 14 цистерн меланжу зі складів військової частини А-2136 в Шевченківському районі підготовлені до транспортування за межі України. Про це сьогодні повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Цього року територію Харківської області буде повністю очищено від меланжу. Перша партія вже готова до вивозу для утилізації за межами нашої країни», - заявив глава області.

Споживачі Харківської області розрахувалися за надані в минулому опалювальному сезоні послуги теплопостачання на 85,1%

Станом на 28 березня рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання за опалювальний період 2011/2012 р.р. склав 85,1%, в т.ч. населення – 85,6%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 80,0%, з місцевих бюджетів – 67%, обласного бюджету – 99,9%, госпрозрахункових споживачів – 92,3%. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко.

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Харківської області за  спожитий в опалювальному сезоні природний газ становить 56,3%

За даними теплопостачальних підприємств Харківської області рівень розрахунків з НАК "Нафтогаз Україна" за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2011-2012 р.р., станом на 28 березня складає 56,3%. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко. За його словами, заборгованість теплопостачальних підприємств за газ, спожитий у минулому опалювальному сезоні, становить 609,4 млн.грн. Рівень розрахунків за природний газ, спожитий в 2012 р. станом на 28.03.12, становить 58,2%. За 28 днів березня теплопостачальні підприємства розрахувалися за газ на 89%.

У ході всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» в Харківській області треба ліквідувати близько 1753 стихійних звалищ

З метою належної організації та виконання заходів всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», всіма райдержадміністраціями та міськвиконкомами міст обласного підпорядкування, Головним управлінням освіти і науки та Головним управлінням праці та соціального захисту населення ХОДА розроблені плани заходів, що проводяться в районах та містах регіону. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко.

На пункті пропуску «Плетенівка-Шебекіно» планується реалізувати пілотний проект спільного митного контролю

На кордоні між Україною і Російською Федерацією планується реалізувати пілотний проект спільного митного контролю, який значно спростить процедуру перетину кордону. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік, в список пунктів пропуску, де буде реалізовуватися даний проект, планується внести пункт «Плетенівка-Шебекіно», який знаходиться на кордоні Харківської та Бєлгородської областей. «На даний момент в уряді Росії та Верховній Раді України знаходиться договір про ратифікацію спільного контролю, який стосується пунктів пропуску «Успенка - Матвєєв курган», «Куйбишеве - Дякове», але сьогодні ми домовилися, що буде розглянуто питання про включення в цю програму пункту пропуску «Плетенівка-Шебекіно». Ми знайшли повне взаєморозуміння в питанні, як повинен функціонувати спільний контроль. У нас є дуже хороший досвід такої роботи з нашими польськими та молдавськими колегами, що стосується Російської Федерації, то проект ми запустимо відразу після ратифікації», - підкреслив Ігор Калєтнік.

Виступ Президента на урочистостях з нагоди 25-річчя заснування Організації ветеранів України

Дорогі ветерани!  Шановна президія! Щиро вітаю вас із 25-річчям заснування Організації ветеранів України. Нині в лавах цього одного з найавторитетніших громадських об’єднань - понад десять мільйонів наших співвітчизників старшого покоління. Мені сьогодні надзвичайно приємно зустрітися з вами, як завжди, і особисто подякувати за величний бойовий і трудовий подвиг, за все пережите і здійснене, за мудрість, патріотизм, що ви виявляєте сьогодні.

Відшкодування ПДВ ряду промислових підприємств Харківщини здійснено в повному обсязі

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки підтримки Уряду на Харківщині практично вирішено проблему відшкодування ПДВ промисловим підприємствам. За інформацією голови області, ряд харківських підприємств сьогодні отримали стовідсоткове відшкодування ПДВ. Зокрема, кошти спрямовані на рахунки Харківського авіаційного заводу, ХТЗ, ВАТ «Турбоатом» і ряду інших підприємств.

На реконструкцію пункту пропуску «Гоптівка» виділено 20 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік, на даний момент з державного бюджету вже виділено 20 мільйонів гривень на реконструкцію митного пункту «Гоптівка». «Всього ми плануємо під Євро-2012 ще використовувати 110 мільйонів гривень на будівництво пунктів пропуску як на західному кордоні, так і на східному. Що стосується Харківської області, то вже на сьогоднішній день виділено на «Гоптівку» 20 мільйонів гривень, а всього бюджет цього пункту пропуску становить 71 мільйон гривень, і він цього року буде повністю профінансований. На сьогоднішній день ми маємо там 40% готовності, 10% використання коштів», - повідомив Ігор Калєтнік.

Спрощення митних процедур дасть можливість громадянам України і Росії перетинати кордони без труднощів

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, дуже важливо, щоб під час проведення Євро-2012 і після нього, всі митні процедури були настільки легкі і доступні для громадян України і Росії, щоб вони не відчували жодних труднощів при перетині кордону. Для цього, в першу чергу, необхідно спростити проходження митних процедур та впровадити спільний контроль.

Митна служба України готова до пропуску максимального пасажиропотоку під час Євро-2012

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік, українська митна служба готова максимально збільшити пропуск пасажиропотоку під час Євро-2012, щоб уникнути черг на кордоні. «Основну кількість уболівальників будуть пропускати аеропорти. Можу сказати, що хоча сьогодні неможливо точно спрогнозувати кількість охочих подивитися той чи інший матч, але ми готові до максимального збільшення пропуску пасажиропотоку. Ми маємо повну впевненість в тому, що з цим навантаженням митні органи впораються», - підкреслив Ігор Калєтнік.

В Харкові відбудеться XIV Міжнародний фестиваль "С.Рахманінов та українська культура"

З 30 березня по 4 квітня в Харківській обласній філармонії відбудеться XIV Міжнародний фестиваль "С.Рахманінов та українська культура". Щороку він збирає в Харкові безліч відомих виконавців з різних країн. Серед них, такі знаменитості, як лауреат міжнародних конкурсів піаніст Олексій Набіулін (Росія) та Народний артист СРСР і Естонії, глава журі Міжнародних конкурсів вокалістів ім. І.Алчевського - Мати Пальм (Естонія). Поряд з визнаними майстрами мистецтва участь у фестивалі беруть і молоді таланти - лауреати і дипломанти міжнародних конкурсів, зокрема Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва.

Україну і Росію пов'язують тісні взаємини, і митні органи не повинні бути перешкодою цій дружбі

Між Україною і Російською Федерацією йде дуже інтенсивне сполучення, яке робить вкрай необхідним подальше спрощення митних процедур. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції керівник Федеральної митної служби Росії Андрій Бельянінов. «Нам легко вибудовувати взаємини в силу того, що останні 2 роки робота та взаємодія наших митних служб перебувають у полі зору президентів наших країн. Ми розуміємо всю відповідальність, яка лежить на нас. Від чіткої взаємодії наших служб залежить не тільки економіка двох держав, а й загальнолюдські відносини», – зазначив він.

Перетинаючи місцеві пункти пропуску, громадяни повинні дотримуватися вимог чинного законодавства

Про це сьогодні під час прес-конференції сказав заступник голови - керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома. «У нас протягом усього кордону Харківської області - 2 міжнародні пункти пропуску, 2 міждержавних пункту пропуску. У громадян є можливість перетнути кордон у будь-якому з цих пунктів пропуску. Місцеві пункти пропуску не мають відношення до митної служби, оскільки в місцевих пунктах пропуску здійснюється тільки прикордонний контроль. Мене найбільше дивує те, що наші громадяни, перетинаючи місцеві пункти пропуску, знають про обмеження, і, тим не менш, намагаються звинуватити в чомусь прикордонників. Люди намагаються в місцевих пунктах пропуску перевозити підакцизні товари і т.д. Кожен повинен починати з себе. У першу чергу, знати чинне законодавство. У місцевих пунктах пропуску у нас встановлені інформаційні щити, де сказано, які документи необхідні при перетині кордону, яку суму грошових коштів можуть перевозити громадяни в місцевих пунктах пропуску, які товари, продукти харчування можуть перевозитися. Всі повинні дотримуватися чинного законодавства України», - зазначив Василь Хома.

На базі Харківської гуманітарно-педагогічної академії стартував пілотний проект «Школа ґендерного волонтерства»

28 березня в Харківській гуманітарно-педагогічній академії відбулась презентація проекту «Школа ґендерного волонтерства». Організатори заходу: Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, Обласний ґендерний ресурсний центр, Харківська гуманітарно-педагогічна академія. Мета проекту: підготовка групи студентів та студенток Харківської гуманітарно-педагогічної академії, Харківської державної академії культури та Української інженерно-педагогічної академії для проведення інформаційно-просвітницьких заходів з питань забезпечення рівних прав та можливостей, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми для учнів загальноосвітніх шкіл та шкіл-інтернатів м. Харкова.

Відділом прикордонного контролю штабу Харківського прикордонного загону було опрацьовано Режимні правила в міжнародних пунктах пропуску для повітряного сполучення «Дніпропетровськ» та «Кривий ріг»

За інформацією Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Прикордонної служби України, в рамках вимог ст. 57 Конституції України, Постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992р. N 731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади» п.2, п.5, відділом прикордонного контролю штабу Харківського прикордонного загону було опрацьовано Режимні правила в міжнародних пунктах пропуску для повітряного сполучення «Дніпропетровськ», «Кривий ріг» (наказ Харківського прикордонного загону від 24.02.2012 №218, зареєстрован в Головному управлінні юстиції у Харківській області 06.03.2012 №22/1385, Наказ Харківського прикордонного загону від 24.02.2012 №217, зареєстрован в Головному управлінні юстиції у Харківській області 06.03.2012 №21/1384). Тексти даних нормативно-правових документів розміщено на сайті «Правове Поле» (site.kh.ua).

Відбулася зустріч Голови Державної митної служби України Ігоря Калєтніка та Керівника Федеральної митної служби Росії Андрія Бельянінова

Сьогодні в Харкові відбулася зустріч Голови Державної митної служби України Ігоря Калєтніка та Керівника Федеральної митної служби Росії Андрія Бельянінова. Також у заході взяли участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, представники митних та прикордонних служб України та Росії. «Рішення задач спрощення митних процедур при перетині кордону - це одне з найважливіших завдань, які має вирішувати влада. Упевнений в тому, що сьогоднішні домовленості будуть сприяти зближенню позицій сторін, розвитку відносин між митними службами», - підкреслив у ході зустрічі Василь Хома.

Буріння свердловини «Біляївська-400» відкриє додаткові можливості для Первомайського району

29 березня під керівництвом Юрія Сапронова відбулася робоча нарада за участю представників компанії «Shell», ГПУ «Шебелінкагазвидобування», територіальних дозвільних органів та органів місцевого самоврядування. В рамках наради обговорювалися проблемні питання з буріння свердловини «Біляївська-400» в Первомайському районі, зокрема, питання отримання дозвільної документації.

Головне завдання Спартакіади серед держслужбовців - популяризація здорового способу життя

«Кожен рік всі учасники Спартакіади серед держслужбовців азартно, емоційно борються за перемогу. Основне завдання таких заходів - популяризація здорового способу життя. Ритм, в якому живуть сьогодні чиновники, не дозволяє їм в достатній мірі навіть думати про те, що потрібно займатися фізкультурою. А такими заходами ми їх залучаємо до заняття спортом, а також зацікавлюємо інших людей. Здоровий спосіб життя повинен бути нормою для будь-якої людини», - зазначив після урочистого відкриття обласної Спартакіади серед державних службовців заступник голова ХОДА Євген Савін.

Михайло Добкін увійшов до складу оргкомітету Євробаскету-2015

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, голова ХОДА Михайло Добкін увійшов до складу організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні Чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. Також членом оргкомітету став Харківський міський голова Геннадій Кернес, а очолив оргкомітет прем'єр-міністр Україна Микола Азаров. Приймати Чемпіонат Європи з баскетболу будуть чотири українських міста. На даний момент розглядаються можливості 6 найбільших міст країни: Харкова, Дніпропетровська, Донецька, Києва, Львова та Одеси.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 29 березня, було відремонтовано 1977,9 кв. м. асфальтового покриття та використано 252,4 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 34 бригади та 261 дорожніх робітників.

Для максимальної ефективності роботи соціальних служб вкрай важлива роз'яснювальна робота з населенням

Як підкреслив 29 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, для того, щоб соціальну допомогу отримували всі, хто її потребує, необхідно активізувати роз'яснювальну роботу серед населення. У першу чергу це стосується інформації щодо пакету документів, необхідних для отримання соціальної допомоги.

Урожай 2012 року має бути таким же успішним, як і в 2011 році. Михайло Добкін

В ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова ХОДА Михайло Добкін висловив упевненість в тому, що, не дивлячись на погодні умови, урожай 2012 року буде таким же успішним, як і урожай 2011 року. «Погода внесла свої корективи в плани. З одного боку, нічого страшного не сталося. Але, враховуючи ті погодні умови, які були, пересів озимих культур дасть нам можливість зберегти вал минулого року. Це завдання мінімум. У цьому році кількість посівних площ буде збільшена на 100 тис. га. Причому, ця цифра була вже скоректована після того, як стало зрозуміло якість озимих культур. Спочатку планувалося збільшення площі на 60 тис., скоригували до 100 тис. га. Прийнято рішення не скорочувати посівні площі під вирощування соняшнику. Хоча в минулому році ми на 18% скоротили кількість посівних площ і, за рахунок високої врожайності, в рази збільшили кількість виробленого товару. Ніяких складнощів для того, щоб цей рік був успішним, я не бачу. Я не хочу загадувати, але сподіваюся, що праця сільгоспвиробників в 2012 році, буде такою ж успішною, як і в 2011 році», - сказав Михайло Добкін.

На Харківщині буде створено соціальну карту регіону

Для більш ефективної роботи соціальних служб на Харківщині буде створена соціальна карта регіону. Як зазначив 29 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, створення такої карти дозволить громадськості самостійно контролювати роботу влади у сфері соціальних послуг. Також це зробить зручнішою і роботу самих соціальних служб.

Заміна всього поголів'я молочного стада на більш високопродуктивну породу дасть можливість збільшити надої молока більше, ніж в 2 рази

Як повідомив в ефірі програми ХОД ТРК «Час влади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заміна всього поголів'я молочного стада на більш високопродуктивну породу є одним з пунктів реалізації проекту «Село майбутнього». «На сьогоднішній день середній надій області складає трохи більше - 3-4 тис. кг молока на рік. Це максимальні можливості тієї породи дійного стада, яке є на сьогоднішній момент. Великотоварні виробники, яких сьогодні меншість, дають і до 8 тис. кг на рік. Приватні подвір'я - від 2 до 4 тис. кг на рік. Це ті показники, які сформувалися протягом багатьох десятків років. Без змін породи нам добитися серйозного результату буде неможливо. Є альтернативний шлях - придбати за кордоном високопродуктивні породи корів і привести їх в Україну. Але це настільки дорого, що не варто навіть обговорення. Є менш витратний спосіб - за допомогою генетиків, за допомогою фахівців, як практиків, так і вчених, зусиллями яких протягом 5 років поміняти поголів'я дійного стада в регіоні. І тоді отримувати по регіону не 4 тис., а 10 тис. кг на рік. Це призведе до зменшення собівартості молока, це призведе до того, що звільниться величезна кількість посівних площ, які сьогодні використовуються для вирощування кормових культур, це призведе до менших витрат продуктивності. Меншою кількістю корів ми зможемо дати більшу кількість молока, ніж виробляється зараз. Крім того, мінімум в 2 рази збільшаться доходи сімей в приватних подвір'ях, які заробляють на життя, продаючи молоко переробникам», - сказав він.

У 2012 році Всеукраїнську акцію з благоустрою «За чисте Довкілля» на Харківщині буде проведено максимально активно

«Цього року, враховуючи, що ми чекаємо велику кількість іноземних гостей, нам потрібно готуватися з особливою ретельністю. Всі плани складені задовго до початку акції, кожен керівник будь-якого рівня знає, що йому потрібно робити. Перший етап, коли ми будемо звіряти годинники, - це буде час перед Великоднем, щоб люди, які в поминальні дні будуть відвідувати кладовища, прийшли на чисті і впорядковані території. Другий етап відбудеться ближче до першотравневих свят. Ми, як і в минулому році, будемо проводити великі наради в присутності журналістів, де будемо показувати фотографії тих ділянок нашого рідного краю, які з якихось причин ще не очищені. Іншого виходу у нас немає, будемо наводити порядок», - підкреслив 29 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін.

Архів документів