Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Спеціальним гостем IV кінофестивалю «Харьковская сирень» буде французький актор Ален Делон

Спеціальним гостем IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» буде відомий французький актор Ален Делон. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич. «Ален Делон прийняв нашу пропозицію практично відразу, тому що про наш фестиваль він уже чув від своїх друзів П'єра Рішара і Жан-Поля Бельмондо. Присутність зірок світового рівня говорить про те, що до нашого фестивалю досить серйозно ставляться», – підкреслила Вікторія Маренич.

Перший ректор НУА Валентина Астахова отримала нагороду Президента Росії

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав указ про нагородження першого ректора НУА,професора Валентини Ілларіонівни Астахової медаллю Пушкіна за великий внесок особистий внесок у розвиток культурних зв'язків з Російською Федерацією, збереження та популяризацію російської мови та культури за кордоном. Нагородження медаллю Пушкіна, як правило, проводиться за умови здійснення представленим до нагороди особою суспільно-гуманітарної діяльності протягом 20 і більше років.

IV міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень» відбудеться з 10 по 13 травня

IV міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень» відбудеться з 10 по 13 травня. Про це нагадала сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич. Основним фестивальним майданчиком стане Палац студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, ряд заходів відбудеться в Харківській філармонії, перегляди кінофільмів-учасників фестивалю будуть проходити в кінотеатрі ім. Довженко. За словами Вікторії Маренич, кожен день фестивалю буде насичений подіями, які не залишать байдужими жодного прихильника мистецтва кіно.

Харківська облдержадміністрація є найбільш відкритою в рейтингу доступності обласних державних адміністрацій

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Нам було дуже приємно дізнатися про те, що в рейтингу доступності обласних державних адміністрацій Харківська адміністрація є найбільш відкритою. Є 2 шляхи доступу до інформації - активний і пасивний. Пасивний - це коли ви відкриваєте офіційний сайт облдержадміністрації і знаходите там відповіді на ваші питання. Якщо не можете знайти відповіді на сайті - ви пишете запит. Це вже активна форма доступу до інформації», - звернулася Вікторія Маренич до представників ЗМІ.

Делегація з України побувала в США з метою вивчення практичного застосування закону про свободу інформації

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, делегація складалася з 7 чоловік, представників українських ЗМІ та органів виконавчої влади.

Боротьбу з зарплатою в конвертах в Харківській області буде посилено. Михайло Добкін

На Харківщині буде максимально активізовано роботу з ліквідації тіньової зайнятості. Про це сьогодні за результатами робочої зустрічі з Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «На сьогоднішній день Харківська область має найвищий ріст індексу промислової продукції в Україні - 110,9%, але проблемою залишається невисока заробітна плата на ряді підприємств, а також все ще надто високий рівень тіньової зайнятості. Сьогодні в ході зустрічі Прем'єр-міністр звернув увагу на ці питання, і хоча у нас постійно проводяться різноманітні заходи для вирішення цих проблем, ми максимально активізуємо роботу з цих питань. Зокрема, можу сказати, що боротьбу із зарплатою в конвертах в Харківській області буде ще більш посилено. В кінці квітня я буду доповідати про перші результати проведеної роботи в цьому напрямку», - підкреслив глава області.

На участь у Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» претендують 128 фільмів із 7 країн

До участі в селекційному відборі IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» відібрано 128 заявок з 7 країн: Франції, ФРН, Польщі, Сирії, Литви, Росії та Україні. Українські учасники представляють міста Київ, Сімферополь, Одеса, Харків, російські – Москву, Санкт-Петербург і республіку Татарстан. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич.

Родина Ірклієнків представлятиме Красноградський район на обласному турі фестивалю «Тато, мама, я — спортивна сім’я»

31 березня Красноградським районним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з Красноградською РДА проведено районний фестиваль «Тато, мама, я — спортивна сім’я» за програмою Всеукраїнського фестивалю, присвяченого Року спорту та здорового способу життя в Україні. Позмагатися в спритності, влучності та кмітливості виявило бажання 6 сімей, які довели, що дружня родина — велика сила. Золотими призерами змагань стала родина Ірклієнків — Олександр, Ірина та їхня семирічна донька Яна.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у березні 2012 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж березня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Всеукраїнські змагання зі спортивних танців “Кубок Венского вальса — VW” відбулися на Зміївщині

Вже 11років поспіль в сел. Комсомольському Зміївського району на базі спорткомплексу Зміївської ТЕС проходять відкриті Всеукраїнські змагання зі спортивних танців “Кубок Венского вальса — VW”. Цього року вони пройшли 31 березня і були присвячені 15-річчю клубу спортивного танцю “Віват”. Участь у змаганнях взяли пари із Києва, Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Ізюму, Краснокутську, Дергачів, Лозової, Первомайського, Мерефи.

У дитячій школі мистецтв № 6 відбувся творчий вечір харківського композитора Володимира Птушкіна

У музично-театральній вітальні «На Олексіївці» дитячої школи мистецтв № 6 відбувся творчий вечір харківського композитора, Народного артиста України, заслуженого діяча мистецтв України, професора Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського Володимира Птушкіна. Для гостей звучала фортепіанна музика композитора у виконанні автора та його молодих колег - переможців міжнародного конкурсу піаністів «Ніч в Мадриді» Ігоря Сидюка і Олега Капелюка. До уваги любителів музики були запропоновані декілька п'єс з фортепіанного циклу Володимира Птушкіна «По сторінках дитячого альбому Чайковського» - «Гра в коники», «Старовинна французька пісенька», «Німецька пісенька», а також твори для двох роялів «Піднесене і земне», «Карусель», сюїти до театральних вистав. Ігор Сидюк виконав для відвідувачів музично-театральної вітальні фортепіанну п'єсу Птушкіна «Астіната», що звучала на заключному концерті в Іспанії.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 2 квітня, було відремонтовано 2169,5 кв. м. асфальтового покриття та використано 303,6 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 36 бригад та 292 дорожніх робітників.

Перехід від системи дитячих будинків та інтернатів до створення дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей - це наша відповідальність перед дітьми. Михайло Добкін

На Харківщині, як і в Україні в цілому, ведеться активна робота із збільшенню кількості дитячих будинків сімейного типу, а також прийомних сімей, які беруть на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Як наголосив під час програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, створення максимально комфортних умов життя для дітей - це сфера особистої відповідальності для кожного керівника.

Активісти громадських організацій можуть без проблем реалізувати себе в роботі Харківської облдержадміністрації. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ефірі програми на обласному радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, до Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації входить 147 громадських організацій. «На першому засіданні Громадської ради були звернення, щоб в розрізі галузей отримали право бути членами колегії ХОДА представники громадських організацій. Ми виконали цю роботу. Сьогодні, будучи членами колегії, вони можуть брати участь у створенні документів, обговоренні тієї чи іншої програми, а також мають право отримувати всі документи, які готуються на колегію, на сесію або на великі наради, які проводжу я або хтось із моїх заступників», - сказав глава області.

Харків має прекрасні перспективи прийняти матчі фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, Харків має перспективи прийняти матчі фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. «Ми оцінимо наші можливості і найближчим часом остаточно затвердимо свої подальші плани щодо розвитку спортивної бази для баскетболу і хокею, оскільки в сучасних спортивних спорудах ці види спорту можуть спокійно жити під одним дахом», - підкреслив голова ХОДА.

Добробут підприємств Харківської області багато в чому залежить від дій їх керівництва

Економічний добробут підприємств Харківської області в першу чергу залежить від розуміння керівництвом цілей і завдань, які перед ними ставляться, зазначив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, основні підприємства регіону з великою кількістю співробітників працюють в державному секторі, і заробітна плата на них мало чим відрізняється від мінімальної. Але є й інші, виняткові випадки: наприклад, завод «Турбоатом», де середня заробітна плата набагато вища, ніж середня по області.

Будівництво сильного громадянського суспільства кожен повинен починати з себе. Михайло Добкін

Будь-які реформи і зміни в країні кожен її житель повинен починати з себе, не чекаючи ініціативи чиновників вищого рівня. Таку думку висловив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Якщо ми хочемо зробити все для того, щоб у нас з'явилося високорозвинене сильне громадянське суспільство, кожен повинен починати з себе. Реформи в країні кожен має почати з себе. Людина, яка голосно кричить про те, що їй не подобаються дороги, що у неї в будинку тече дах, що вона незадоволена діями влади, при цьому отримує зарплату в конверті, ні копійки не сплачуючи в бюджет. Чим вона краща за того чиновника, який не виконує своїх функціональних обов'язків і приводить в плачевний стан ввірену йому ділянку роботи? Якщо ми прагнемо до реальних змін у всій країні, хочемо сконцентрувати і спрямувати наші зусилля на будівництво сильного громадянського суспільства, ми повинні починати кожен з себе, не чекаючи, поки це зробить чиновник високого рангу. Як тільки ми досягнемо такого розуміння, у нас в країні з'явиться сильне громадянське суспільство, яке буде здатне реально контролювати владу, а не тільки бурчати, що все у нас робиться "не так"», – заявив губернатор.

У 2012 році понад 21 тис. мешканців Харківщини отримали субсидії

Як повідомив сьогодні під час програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, в поточному році за оформленням субсидій у соціальні служби Харківщини звернулися 22 тисяч мешканців області. З них тільки 700 осіб отримали відмову. «277 тисяч сімей, що проживають в Харківській області, отримували ті чи інші види соціальної допомоги. 109 тисяч сімей в нашому регіоні отримують сьогодні субсидію на покриття різниці в платежах за утримання житла і по комунальним тарифам. З 22 тисяч наших земляків, що звернулися цього року, лише 700 осіб отримали відмову в оформленні субсидії, бо не потрапляли під дію закону, який визначає ці категорії. А 21 тисяча 300 осіб таку допомогу отримали», - повідомив глава області.

У рамках реформування соціальної сфери жодна людина, яка реально потребує підтримки держави, не зазнає жодних труднощів

«У рамках реформування соціальної сфери жодна людина, яка реально потребує підтримки держави, не зазнає жодних труднощів і не перестане отримувати допомогу, яку отримувала раніше», - зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, сьогодні часто існують випадки, коли допомогу держави отримують не ті, кому вона реально необхідна, а ті, хто автоматично потрапляє в ту чи іншу пільгову категорію. «На працівниках соціальних служб, які фактично будуть створювати соціальну карту нашого регіону, лежить велика відповідальність щодо виявлення тих, хто реально потребує допомоги з боку держави і не зможе прожити без неї, і тих, хто отримує таку допомогу, але доходи сім'ї дозволяють спокійно обходитися без неї», - підкреслив голова ХОДА.

Цього року на промислових підприємствах Харківщини планують скоротити борги по заробітній платі мінімум на 40%

Як сказав в ефірі програми на обласному радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області на початок 2010 року борги із заробітної плати на підприємствах різної форми власності досягли рекордних 160 млн. грн. На 1 січня 2012 року загальна сума боргів була скорочена до 90 млн. грн. «На сьогоднішній момент можна говорити про те, що на активних з економічної точки зору підприємствах в цьому році можна буде ще мінімум на 40% скоротити ці борги. Є підприємства, які вже перебувають на стадії банкрутства. Тут ситуація набагато складніша. Таких боргів на всю область налічується трохи більше 20 млн. грн. Є підприємства приватної форми власності, які фактично припинили свою діяльність, хоча ще документи на ліквідацію цих підприємств не оформляються. Десь близько 7 млн. грн. по області є заборгованість перед працівниками за виконані раніше роботи», - зазначив глава області.

Всі комунальні підприємства Харківської області обладнані приладами обліку

Як повідомив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, всі комунальні підприємства Харківської області обладнані приладами обліку води і теплової енергії, що дозволить нашому регіону мати пріоритетне право на отримання фінансування на придбання і установку цих приладів в квартирах абонентів. «Для того, щоб регіон в рамках державної програми міг претендувати на першочергову установку приладів обліку води, водовідведення, теплової енергії в квартирах мешканців, необхідно було виконати своє домашнє завдання: обладнати приладами обліку всі комунальні підприємства, які надають послуги населенню і організаціям. Харківська область однією з перших впоралася з цим завданням. Всі обласні, міські та районні комунальні підприємства оснащені приладами обліку, що оформлені в належному порядку», - підкреслив Михайло Добкін.

Харківська область планує освоїти 40 мільйонів гривень на впровадження енергозберігаючих технологій

Як повідомив сьогодні під час програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область очікує надходження з державного бюджету великої субвенції на впровадження енергозберігаючих технологій. «Харківська область повністю оформила і подала на розгляд до Кабінету Міністрів пакет документів, який дозволить нам отримати фінансування більш ніж на 40 мільйонів гривень для впровадження енергозберігаючих технологій. Таким чином ми зможемо на ряді об'єктів замінити старе неефективне устаткування на нове, яке дозволить нам заощаджувати бюджетні кошти», - заявив глава області.

За останній тиждень березня рівень розрахунків Харківської області за газ збільшився на 13%

На Харківщині ведеться активна робота по виплаті боргів за спожитий газ. Як повідомив під час програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, ця робота вже дає позитивні результати. «Сьогодні проводиться системна робота з ліквідації заборгованості за газ підприємств усіх форм власності. На сьогоднішній момент ця робота дає свій результат - за минулий тиждень рівень розрахунків піднявся більше ніж на 13%, і сьогодні розрахунки Харківської області відповідають середньому рівню по Україні. Відстають місцеві бюджети, це пов'язано в першу чергу з тим, що на першому місці за значимістю стоїть виплата заробітної плати, але в міру надходження коштів до місцевих бюджетів і на цьому рівні буде проведена відповідна оплата», - заявив глава області.

Події дня

Сьогодні, 3 квітня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Вікторії Маренич. Тема: «IV Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень».

Михайло Добкін висловив співчуття з нагоди авіаційної катастрофи під Тюменню

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив глибокі співчуття Губернатору Тюменської області Російської Федерації Володимиру Якушеву і всім жителям регіону у зв'язку з надзвичайною подією. «Примите глубокие соболезнования по случаю авиационной катастрофы под Тюменью. Внезапно оборвавшийся жизненный путь более 30 людей, борьба за жизни выживших в этой катастрофе свидетельствуют о хрупкости и бесценности бытия. Так не должно быть, но так случилось. Разделяю боль невосполнимой утраты с семьями погибших. Желаю скорейшего выздоровления пострадавшим в авиакатастрофе», – йдеться в телеграмі.

Інформація щодо участі Служби автомобільних доріг у щорічній всеукраїнській акції з благоустрою «За чисте довкілля»

В рамках участі у щорічній всеукраїнській акції з благоустрою «За чисте довкілля» Службою автомобільних доріг у Харківській області виконуються роботи з благоустрою території, прилеглої до автомобільних доріг загального користування. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Протягом тижня Службою автомобільних доріг прибрано сміття на 85 тис. кв. м узбіч доріг, вирублено 680 пог. м порослі, прибирано 3200 пог. м грунту з під бордюрів, ліквідовано 24 стихійних сміттєзвалища, пофарбовано 155 пог. м бордюрів, очищено від бруду 5020 пог. м бар’єрної огорожі, приведено до ладу 374 пог. м водовідводних систем та прибрано 39 автопавільйонів.

Про хід проведення в області всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля»

Головним управлінням ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА на виконання доручення першого заступника голови облдержадміністрації Валентина Дулуба було проінспектовано хід проведення всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» у Дергачівському та Харківському районах та місті Люботин. Станом на 31 березня у Дергачівському районі ліквідовано 10 із 127 несанкціонованих звалищ (8%), приведено до належного стану 4 із 44 братських могили (9%), 2 із 19 почесних поховань (11%) та єдиний меморіальний комплекс, прибрано 6 із 23 парків (26%) та 7 із 35 скверів (20%). Також наведено порядок на 11 із 76 дитячих (14%) та 2 із 16 спортивних (13%) майданчиків, 31,2 тис. кв. м із 184,9 тис. кв. м придомових територій (17%).

Михайло Добкін зустрівся з представниками компанії «Ашан»

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з представниками компанії «Ашан». У заході також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Компанію «Ашан» на зустрічі представляли директор з міжнародного розвитку компанії Тьєррі Мартен, генеральний директор «Ашан Україна» Жерар Галле і директор з розвитку компанії «Ашан Україна» Сергій Осипенко. Під час зустрічі сторони обговорили стратегію розвитку компанії «Ашан Україна» і перспективи співпраці з Харківською областю.

Відбувся заключний етап XII Відкритого фестивалю традиційної народної культури «Кроковеє коло»

5 квітня о 15.00 в обласному центрі культури та мистецтва відбудеться відкриття виставки творчих робіт переможців конкурсу народних майстрів «Традиційні народні художні ремесла» (писанкарство, кераміка, вишивка, художній розпис, ткацтво, різьблення, плетіння з верби та лози, вироби з соломки), що проводився в рамках фестивалю "Кроковеє коло". У вокальному конкурсі, за напрямками «Солоспів», «Гуртовий спів» та «Фольклористично-етнографічні програми» взяли участь дитячі фольклорні гурти з Нововодолазького, Балаклійського, Богодухівського, Великобурлуцького, Харківського, Шевченківського, Чугуївського, Золочівського та Зміївського районів, та з м.Лозова і м.Харкова.

Євген Савін розповів жителям села Козіївка Краснокутського району про соціальні ініціативи Президента України

У ході робочої поїздки заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зустрівся з мешканцями та активістами ветеранського руху села Козіївка Краснокутського району. Заступник губернатора розповів присутнім про напрями соціальних ініціатив Президента України, стратегію розвитку Харківської області на 2012 рік та пояснив сутність реформ, які зараз впроваджуються у державі.

Архів документів