Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2012 році до фінансування інтернатних установ Харківської області планується залучити 5 мільйонів гривень з позабюджетних джерел

У зв'язку з дефіцитом державного фінансування необхідно максимально задіяти благодійність до фінансування інтернатних установ, - наголосив сьогодні в ході засідання Наглядової ради за діяльністю інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення голова ХОДА Михайло Добкін. «І обласна влада, і районна, і міська, і депутати обласної ради, і директори інтернатів повинні працювати з небайдужими людьми, щоб цього року збільшити фінансування з позабюджетних фондів до 5 мільйонів гривень. Також ми активізуємо роботу з великими харківськими підприємствами та силовиками. Але 5 мільйонів гривень до кінця року ми повинні зібрати і спрямувати на поліпшення матеріально-технічної бази, на ремонти цих установ», - заявив глава області.

За кожним будинком-інтернатом Харківської області закріплені шефи

Про це сьогодні в ході засідання Наглядової ради за діяльністю інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення сказала начальник ГУ праці та соціального захисту населення ХОДА, член Наглядової ради Олена Захуцька. «На виконання доручення голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна у минулому році за кожним будинком-інтернатом закріплені шефи із числа депутатів різних рівнів, запроваджено шефство благодійних фондів, громадських організацій, приватних підприємств та осіб, які надають матеріальну та натуральну допомогу, а також виконують іншу роботу по вдосконаленню діяльності закладу, яким вони опікуються. Так, у 2011 році інтернатними установами отримано благодійну допомогу на загальну суму 2,6 млн. грн. Це більше ніж втричі за попередні роки», - зазначила вона.

На повному державному утриманні у соціальних закладах Харківщини мешкають 3105 громадян

Як повідомила сьогодні в ході засідання Наглядової ради за діяльністю інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення начальник ГУ праці та соціального захисту населення ХОДА, член Наглядової ради Олена Захуцька, в системі соціального захисту населення області функціонують 18 будинків-інтернатів. З них за призначенням: 3 дитячих, 6 загального профілю, 9 психоневрологічного профілю.

Договір соціального партнерства про медичне обслуговування дітей-сиріт - це один з кроків реалізації соціальних ініціатив Президента України

«Договір соціального партнерства про проведення поглиблених медичних профілактичних оглядів та медичному обслуговуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у Харківській області, - це один з кроків реалізації соціальних ініціатив Президента України. Влада повинна сама іти до людей та вирішувати їх проблеми, не чекаючи поки люди самі прийдуть до представників влади зі своїми проблемами», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

До проблем соціальних установ не можна ставитися формально. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході засідання Наглядової ради за діяльністю інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення голова ХОДА Михайло Добкін, незважаючи на недостатнє фінансування, необхідно знаходити можливості для достатнього матеріального забезпечення всіх соціальних установ області.

До Великодня в усі соціальні установи Харківської області будуть передані великодні паски

Про це сьогодні в ході засідання Наглядової ради за діяльністю інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Минулого року ми організували розвезення великодніх пасок по соціальних установах області. В цьому році ми будемо продовжувати розпочату традицію. Так як в інтернатах та інших закладах для соціально незахищеної категорії людей знаходяться не тільки православні люди, а й люди з іншою вірою, необхідно створити списки, щоб ми знали скільки потрібно везти освячених великодніх пасок. А для людей іншої віри ми привеземо просто борошняні вироби, які не будуть освячені, щоб не ображати їх релігійних почуттів», - зазначив Михайло Добкін.

Твори лауреатів та дипломантів V обласного конкурсу ім.О.С.Масельського на кращий літературний твір вперше вийшли друком в одній збірці

5 квітня у Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась презентація “Збірки творів лауреатів та дипломантів V обласного конкурсу ім.О.С.Масельського на кращий літературний твір” ( у 2-х томах). Вперше твори лауреатів та дипломантів конкурсу вийшли друком в одній збірці. У презентації взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради, заступник голови оргкомітету конкурсу Олена Олешко; начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов; поети, прозаїки, публіцисти, лауреати та дипломанти конкурсу:

Харківщина прагне спростити процедури перетину державного кордону

Відбулась робоча нарада з питань протидії протиправній діяльності на державному кордоні України на території Харківської області. Її очолив заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації, керівник Регіонального міжвідомчого штабу з питань безпеки та правопорядку Василь Хома. У нараді також взяли участь представники Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, Харківського прикордонного загону та правоохоронних органів області. Під час засідання були відпрацьовані практичні аспекти попередження протиправної діяльності на державному кордоні України на території Харківської області.

Розпочались другі Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

Сьогодні в малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка відбулося урочисте відкриття других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Від імені Харківської облдержадміністрації і облради присутніх у залі вітав начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Після проведення в минулому році перших Дельфійських ігор Слобожанщини ми дійшли висновку, що у цього руху є майбутнє. Незважаючи на те, що практично кожна школа естетичного виховання Харкова та Харківської області має свій конкурс, Дельфійські ігри – це загальний майданчик для демонстрації всіх їхніх творчих можливостей. Я бажаю всім учасникам нового творчого підйому, реалізації своїх творчих можливостей, і щоб Дельфійські ігри стали одним з істотних стимулів у їх подальшому творчому розвитку», – підкреслив він.

У Харківській області дітям-сирітам та дітям, позбавленим батьківського піклування віком від 15 до 23 років надається тимчасове житло

Як повідомила сьогодні в ході робочої поїздки до Харківського обласного соціального гуртожитку заступник начальника Головного управління у справах сім'ї та молоді - начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, щорічно близько 400 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування випускаються з навчальних закладів: шкіл- інтернатів та ін. «Коли ця категорія дітей здобуває середню освіту, у них виникає питання забезпечення житлом. Якщо діти йдуть далі вчитися - їм надаються гуртожитки, де вони навчаються і живуть. Але є такий контингент дітей, 1/3 з 400 чоловік, тобто десь близько 130 дітей, яким потрібна допомога держави, допомога області, тому що у них або відсутнє житло або воно потребує відновлення», - сказала Лариса Козлова.

Усі діти-сироти Харківської області пройдуть медогляди в Інституті Національної академії медичних наук України

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та директор Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України Микола Коренєв підписали договір соціального партнерства про проведення поглиблених медичних профілактичних оглядів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у Харківській області. Договір підписано з ініціативи Харківської обласної державної адміністрації та за погодженням з президентом Національної академії медичних наук України Андрієм Сердюком. Як зазначив Ігор Шурма, стан здоров’я даної категорії дітей залишається незадовільним. Проблеми у стані здоров’я характеризуються не лише соматичною патологією, а й наявністю психологічних проблем. Враховуючи зазначене, з метою визначення детального стану здоров’я кожної дитини, проведення реабілітаційних заходів, санаторно-курортного оздоровлення та забезпечення моніторингу за станом здоров’я дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків» НАМН України виділено 15 ліжок для проведення поглиблених медичних профілактичних оглядів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Михайло Добкін вручив орден «За мужність» солдатам, які відбили озброєний напад на караул в Харкові 22 березня

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і начальник радіотехнічних військ Командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Артур Артеменко вручили державні нагороди солдатам, які 22 березня відбили збройний напад на караул в Харкові. За проявлену мужність і героїчні дії Указом Президента України Віктора Януковича орденом «За мужність» III-го ступеня нагороджені Володимир Березюк, який загинув під час нападу, а також старший лейтенант Олег Гурін і солдат строкової служби Ігор Шило. Також всі троє військовослужбовців зі складу варти, які несли службу 22 березня, нагороджені почесним нагрудним знаком «За доблесну службу». За загиблого Володимира Березюка нагороди отримала його мати Лариса Березюк.

Харківська область у січні-березні виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду на 104,8%

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за січень-березень 2012 року Харківська область виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду на 104,8%. Пенсії виплачені своєчасно та в повному обсязі. Потреба на виплату пенсій у березні становила 1 млрд. 27,1 млн.грн.

Заборгованість із зарплати на підприємствах Харківської області у березні зменшилася на 16,2 млн.грн.

У березні заборгованість із зарплати на підприємствах Харківської області зменшилася на 16,2 млн.грн. і склала 96,8 млн.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Ліквідовані борги на ДП «Завод ім. Малишева» (у сумі 9,3 млн.грн.), КП «Міськелектротранссервіс» (1,1 млн.грн.), казенному підприємстві «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування» (865,7 тис.грн.), КП «Куп’янське ВУВКГ» (271,2 тис.грн.), КП «Жовтневе трамвайне депо» (244,7 тис.грн.) та ін.

«Чай з губернатором» – питання і відповіді про життя регіону

Вчора відбулася традиційна зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором». Спектр питань, які обговорили журналісти з керівником регіону в неформальній обстановці, був досить широкий і різноманітний – від роботи над зміною нормативно-правових актів для залучення інвестицій в сільське господарство до питань контролю за якістю молочної продукції.

Пробудженню весни присвятили свої твори юні художники

Сьогодні 5 квітня о 17.00 в галереї Дитячої школи мистецтв № 6 м.Харкова (вул.Архітекторів, 30-а) відбудеться відкриття виставки дитячих робіт «Весняна феєрія». Всі вони присвячені весні, пробудженню природи, красі навколишнього світу. З більш ніж 200 робіт, створених учнями художнього відділення ДШМ № 6 цього року, для виставки були відібрані 70. Юні художники (найменшим ще не виповнилося і шести років) представлять твори, виконані гуашшю, аквареллю, пастеллю, тушшю, фломастерами, маркерами і олівцями. Різноманітна і тематика робіт: чарівні ельфи, квіткові феї, пейзажі, натюрморти, квіти і тварини. Поряд з живописом буде представлена графіка.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 4 квітня, було відремонтовано 3000 кв. м. асфальтового покриття та використано 368,74 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 46 бригад та 369 дорожніх робітників.

Сучасний живопис від чеського художника Дана Трантіни на виставці «Трансформерс»

6 квітня в 16.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) за підтримки Чеського центру в Києві та Почесного консульства Чеської Республіки у м. Харкові відбудеться відкриття виставки чеського художника Дана Трантіни «Трансформерс». Всіх присутніх чекає незвичайний перформанс живопису, джазу у виконанні групи Alarm Pressure і сучасного балету від «PAstudio ballet». Разом з автором у відкритті виставки візьме участь директор Чеського центру в Києві, 2-й секретар Посольства Чеської Республіки в Україну Дагмар Остржанськой.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 5 квітня, о 12.00 у Малій залі Будинку рад відбудеться вручення державної нагороди - ордена «За мужність» ІІІ-го ступеня батькам солдата Володимира Березюка, який героїчно загинув під час відбиття збройного нападу на варту в Харкові 22 березня о 13:00 у малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка відбудеться відкриття других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»; о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Наглядової ради за діяльністю інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення о 17.00 в галереї Дитячої школи мистецтв № 6 м.Харкова (вул.Архітекторів, 30-а) відбудеться відкриття виставки «Весняна феєрія».

Більше 30 найбільших компаній світу вже відповіли на пропозицію ХОДА

Як заявив сьогодні в ході круглого столу «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів» віце-губернатор Юрій Сапронов, у Харківській області було проведено комплекс заходів для підвищення її економічної та інвестиційної привабливості. Він підкреслив, що за ініціативою губернатора Михайла Добкіна кілька місяців тому були підготовлені і розіслані листи ста провідним транснаціональним компаніям світу в різних галузях.

Харківщина - один з лідерів серед регіонів Україні за загальним обсягом прямих іноземних інвестицій

«За результатами 2011 року Харківщина посіла третє місце після міста Києва та Дніпропетровської області, обсяг інвестицій склав 2,7 млрд. дол США, або трохи більше тисячі дол. США на одного жителя області. Скептики можуть відповісти, що цей показник в порівнянні з європейськими країнами «м'яко» кажучи недостатньо високий, але в масштабах країни, в порівнянні з іншими регіонами, ми стабільно показуємо хороший результат», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За останні десять років основне зростання обсягів прямих іноземних інвестицій в Україну відбувалося за рахунок фінансового капіталу, що само по собі є позитивом, але не здійснювалося вливання іноземного капіталу в реальний сектор.

Створення прозорого інвестиційного клімату - питання часу

Кращим свідченням «здорового» економічного та інвестиційного клімату в Харківській області є позитивні відгуки українських та іноземних компаній, які вже працюють у нас в регіоні, а також оцінка різних міжнародних організацій. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в ході круглого столу «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів». Разом з тим він зазначив, що залучення іноземних інвестицій, створення прозорого інвестиційного клімату, до якого звикли в Європі, вимагають часу.

Реальною оцінкою роботи всіх гілок влади в нашому регіоні буде постійний приплив іноземних інвестицій. Михайло Добкін

До теперішнього моменту Харківська область досягла певних успіхів в поліпшенні інвестиційної привабливості регіону, але в цьому напрямку має бути виконано ще багато роботи. Про це повідомив в ході круглого столу «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Підбиваючи перші підсумки своєї роботи, можу сказати, що ми дечого вже змогли досягти. По-перше, Харківська область вперше за багато років за рейтингом оцінювання Кабінету міністрів посіла 4-е місце серед 27-ми регіонів нашої країни. Якщо взяти такий розділ, як комфортність ведення бізнесу, Харківська область посіла 2-е місце. Разом з Кримом ми є регіонами, які в минулому році мали позитивну динаміку збільшення кількості підприємців. Знову ж таки, можливістю «звірити годинники» був рейтинг «Звіт про конкуретноспособність регіонів України», який робив Фонд ефективного управління за методикою Всесвітнього економічного форуму, де Харківська область посіла 3-є місце. За деякими позиціями у нас є серйозні успіхи, а за деякими має бути виконано ще багато роботи. Я далекий від думки, що у нас все прекрасно, і ми можемо спочивати на лаврах. Реальною оцінкою роботи всіх гілок влади в нашому регіоні буде постійний приплив іноземних інвестицій, бажання найбільших компаній відкривати тут свої представництва, рекомендація компаній, що вже працюють тут, іншим підприємцям розвивати свій бізнес на Харківщині», – заявив губернатор.

Німецький бізнес зацікавлений в тісних зв'язках з Харковом і областю

«Присутність в цьому місті німецького бізнесу показує, що ми дуже зацікавлені в тісних зв'язках з Харковом і областю», – заявив сьогодні в ході круглого столу «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів» виконавчий директор Східного комітету німецької економіки, радник Федерального уряду Німеччини доктор Райнер Лінднер. За його словами, іноземні інвестори готові розвивати співробітництво, але хочуть бути впевненими в тому, що зможуть розвивати бізнес в комфортних умовах. Радник висловив сподівання, що в перспективі взаємини України і європейських бізнесменів вийдуть на новий рівень.

Зустріч за круглим столом – це  можливість заново оцінити дії влади, спрямовані на створення привабливого інвестиційного клімату. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському національному університеті відбувся круглий стіл «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів». В ході круглого столу учасники обговорили інвестиційну привабливість України та безпосередньо Харківської області, а також можливість розширення присутності німецьких інвесторів на українському ринку.  У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов, Євген Савін та Андрій Моченков, заступник міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в м. Донецьк пан Клаус Ціллікенс, виконавчий директор Східного Комітету німецької економіки доктор Райнер Лінднер, повноважний представник Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, президент інституту стратегічної політики України Анатолій Толстоухов, українські та зарубіжні експерти.

Харківський обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культурно-освітніх установ активно співпрацює з діячами мистецтва і культури різних країн світу

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила методист вищої категорії навчально-методичного центру підвищення кваліфікації Жанна Борисевич. «Наш обласний навчально-методичний центр активно співпрацює з діячами мистецтва і культури різних країн за наступними напрямами: співпраця з музикантами-виконавцями, музикознавцями, музичними педагогами, співробітниками бібліотек та музеїв; консультативна робота з питань методики викладання в школах естетичного виховання; публікації співробітників методичного центру в збірниках міжнародних конференцій і в зарубіжних журналах», - сказала вона.

5 квітня відбудеться урочисте відкриття других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

5 квітня о 13.00 в Малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка відбудеться урочисте відкриття других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, цей захід має велике значення для розвитку культури Харківської області. «Перші Дельфійські ігри отримали позитивний резонанс, і цього року ми вирішили, що ми будемо їх проводити системно. Тим більше, що після Києва Харківщина - це єдина область, де проводяться подібного роду захід, і є багато бажаючих з інших регіонів взяти участь в ньому. Тому підготовка до нових Дельфійських ігор почалася вже в кінці жовтня 2011 року», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у громадській приймальні ХОДА. Питання, з якими мешканці Харківщини звернулися до Валентина Дулуб, стосувалися ремонту доріг, електропостачання та водопостачання, погашення заборгованості по зарплаті на підприємствах області. Також обговорювалися житлові та екологічні питання. Вирішення всіх питань перший заступник губернатора взяв під особистий контроль.

У Харківській області створена багатоступенева безперервна система естетичного виховання

Як повідомив в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, у Харківській області створена багатоступенева безперервна система естетичного виховання, яка базується на деяких навчальних закладів. У першу категорію системи входять школи естетичного виховання, до другої категорії - ВНЗ першого рівня акредитації, тобто училища культури, музичні училища і художні училища, а третя категорія - ВНЗ IV рівня акредитації.

Харківська область застосовує комплексний підхід у вирішенні соціальних питань. Раїса Моїсеєнко

«Харківська область завжди працює на соціальні проекти. Це надзвичайно важливо. В регіоні застосовується комплексний підхід до вирішення соціальних питань з залученням інвестицій з різних джерел для забезпечення найголовнішого – надання підтримки людям, зокрема найбільш знедоленим, і тим, хто потребує особливої уваги. Це є дійсно пріоритет в роботі Харківської облдержадміністрації», - зазначила під час брифінгу після відкриття операційного блоку та хірургічного відділення в Мереф’янському міжрайонному медичному центрі перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко.

Архів документів