Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Програма мікрокредитування малого бізнесу стане ефективним механізмом підтримки пріоритетних напрямів підприємництва

Фонд підтримки підприємництва надає фінансову допомогу підприємцям у вигляді мікрокредитування. В минулому році фінансування програми мікрокредитування було збільшено майже в 10 разів у порівнянні з попередніми періодами і склало 669,3 тис. грн. У цьому році Програма передбачає фінансування у розмірі 1,8 млн. грн. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Денис Ткачов. «Кожен рік закладається все більше коштів на фінансування цієї програми, тому що коли вона набере серйозний оборот, то стане ефективним механізмом підтримки пріоритетних напрямів підприємництва», – підкреслив він.

Цієї весни повнолітніх випускників шкіл не призиватимуть до лав Збройних Сил України

Сьогодні, 11 квітня, в рамках призовної кампанії «Весна-2012» на Збірному пункті Харківського обласного військового комісаріату урочисто проводили перших 75 призовників. За словами військового комісара Харківського обласного військового комісаріату, полковника Олексія Середи, цієї весни до армії направлять 1015 чоловік, що на 195 чоловік менше, ніж в минулому році. «Особливість цього весняного призову полягає в тому, що у зв’язку з ранніми випусками у середніх навчальних закладів Харківщини через проведення Євро-2012, спеціальним наказом Міністра оборони України повнолітніх випускників шкіл не призиватимуть. Також в плані експерименту і для набуття певного досвіду,  ми призиватимемо до частин Внутрішніх військ 114 курсантів 1-го курсу Харківського національного університету МВС України», – пояснив обласний військовий комісар. 

Для врегулювання роботи ринку молока в Харківській області необхідно створити загальні правила роботи для всіх його учасників

У Харківській області 57% молока надходить на молокозаводи від приватних господарств, і тільки 43% постачають великі товаровиробники. Незважаючи на те, що по Україні це співвідношення набагато гірше (83% і 17% відповідно), такий стан справ призводить до ряду проблем, які необхідно вирішувати. Зокрема, проблемним питанням залишається транспортування молока від приватних господарств до переробників, а також контроль його якості. «Нам необхідно визначити загальні правила роботи на цьому ринку, ліцензувати певну кількість структур, які будуть займатися транспортуванням молока від приватних виробників до переробника, і ці структури будуть нести відповідальність за якість, терміни поставки. Далі ринок при створених правилах вже сам буде регулювати ситуацію, а ми перестанемо бути свідками того, як кожен учасник ринку тягне ковдру на себе, при цьому страждає якість продукції. Зараз є завдання розібратися з цим, зберігши при цьому закупівельну ціну на молоко. Я гарантую, що і у виробника, і у реалізатора є достатній запас міцності в ціні, щоб ще тривалий час не підвищувати ціну на молоко і молочні продукти», - заявив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Богодухівського району голова ХОДА Михайло Добкін.

Михайло Добкін ознайомився із ходом весняно-польових робіт у ПСП «Явір» Краснокутського району

В ході робочої поїздки до Краснокутського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав ПСП «Явір», де щойно розпочалися роботи з посіву цукрового буряку та гороху. Всього цукровим буряком у господарстві планується засіяти 1424 га з загальної площі 5267 га. У ПСП «Явір» знаходяться у доброму стані всі 1213 га озимих культур, які посіяні під урожай 2012 року. Господарство повністю забезпечене кондиційним насінням ярих культур – 28 тонн, мінеральними добривами – 842 тонни, засобами захисту рослин – 17,8 тонн та має 148 тонн паливно-мастильних матеріалів. Посіви зернових культур збільшені у порівнянні із 2011 роком і займають 3102 га.

Найближчим часом будуть розподілені кошти на компенсацію різниці в тарифах для комунальних підприємств

Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Богодухівського району голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом очікується розподіл коштів на компенсацію різниці в тарифах. «Гроші на ці цілі вже є в Києві, але наразі вони ще не розподілені. Харківській області потрібно 250 - 350 мільйонів гривень на компенсацію для наших комунальних підприємств, найближчим часом документи для отримання цих коштів повинні бути оформлені. Головне, щоб при розподілі були враховані інтереси нашої громади», - підкреслив глава області.

З початку 2011 року школу малого бізнесу при фонді підтримки підприємництва відвідало більше 3 тисяч осіб

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Денис Ткачов, одним з пріоритетних напрямків діяльності фонду є підготовка кадрів. Для цього була складена комплексна освітня програма "Школа малого бізнесу". «В рамках такої школи з початку 2011 року було проведено 53 заходи, в яких взяло участь більше 3 тис. чоловік. В рамках школи ми концентруємося на практичних питаннях ведення підприємницької діяльності. Кожні два тижні ми проводимо практичні семінари для підприємців, які спрямовані на роз'яснення актуальних питань ведення підприємницької діяльності: по формуванню та подачі звітності щодо єдиного соціального внеску, по новому зразку єдиного податку, по перевіркам контролюючих органів, по вибору системи оподаткування, техніки роздрібних продажів і реєстрації підприємницької діяльності. Основна перевага цих семінарів полягає в тому, що на них ми запрошуємо експертів-практиків, які можуть дати практичні рекомендації з того чи іншого напрямку», - сказав Денис Ткачов.

У 2012 році в Харківській області стартує робота студентського бізнес-інкубатора

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Денис Ткачов, поточного року планується запустити проект зі створення студентського бізнес-інкубатора на базі Харківського національного університету радіоелектроніки. «Уже є попередні домовленості, зараз ведеться підготовча робота. Я думаю, що старт цього проекту буде оголошено після травневих свят у другій декаді травня. Проект передбачає розвиток підприємницьких ініціатив в IТ-сфері як в одному з найбільш перспективних на даний момент напрямів», - повідомив він.

Михайло Добкін оглянув Мурафську загальноосвітню школу

Сьогодні під час робочої поїздки до Краснокутського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав Мурафську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Краснокутської районної ради та ознайомився із її матеріально-технічним станом. У школі навчається 209 учнів, розташовано 27 навчальних кабінетів, 1 комп’ютерний клас, 1 універсальний інтерактивний кабінет, спортивна зала, футбольний майданчик, бібліотека, майстерня та їдальня. Школа обладнана 2 мультимедійними дошками з проекторами, а її бібліотечний фонд налічує 20,8 тис. примірників художньої та навчальної літератури.

З сьогоднішнього дня на сайті Харківського фонду підтримки підприємництва почав працювати кредитний навігатор

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Денис Ткачов. Зокрема, він зазначив, що одним з напрямків роботи фонду є інформаційно-маркетингова підтримка підприємництва. «В рамках цього напрямку нами був запущений інформаційний портал для підприємців Харкова. На ньому розміщена актуальна інформація з того, що робиться в підприємницькому середовищі Харкова та Харківської області. Ми намагаємося акумулювати всю інформацію про всі заходи, про всі можливості, про конкурси, зустрічі, круглі столи, які проходять в Харкові і Харківській області. Буквально з сьогоднішнього дня на сайті фонду заробив, так званий, кредитний навігатор, в рамках якого ми зібрали інформацію про всі кредитні продукти, які доступні для малого бізнесу, провідних банківських установ Харківської області», - сказав Денис Ткачов.

У Харківській області збільшується кількість підприємців - фізичних осіб

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, у 2011 році Харківщина стала одним з двох регіонів України, де було зафіксовано приріст кількості підприємців - фізичних осіб. «У 2011 році Харківщині вдалося зафіксувати приріст фізичних осіб-підприємців, незважаючи на те, що відбувалася підготовка до корінних змін в системі роботи малих підприємств. Приріст склав всього близько 500 осіб, але, тим не менш, це приріст при загальних цифрах скорочення по Україні, коли збільшити кількість підприємств малого бізнесу вдалося лише в Харківській області та в Криму», - підкреслив Сергій Авершин.

Ми розраховуємо, що до нового опалювального сезону ціна на газ знизиться. Михайло Добкін

Сьогодні в ході зустрічі з жителями Богодухівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що до наступного опалювального сезону ціна на газ може бути знижена в 2 рази. «Держава змушена виділяти 30 млрд. грн. в рік на компенсацію різниці в тарифах і вартості газу, який ми купуємо у Росії. Зараз Україна платить, напевно, найбільшу вартість газу в світі. У держави було два шляхи: або перекласти плату за газ на плечі населення, що неможливо, тому що люди були б не в змозі його оплатити, або компенсувати вартість газу самостійно. Держава взяла це на себе, і розплачується за газ з державного бюджету. Є підстави сподіватися, що наступний опалювальний сезон ми почнемо з новою ціною на газ», – зазначив губернатор.

На Харківщині, щоб допомогти підприємцям, ведеться активна робота з альтернативної можливості залучення коштів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Денис Ткачов, фонд спільно з Головним управлінням економіки облдержадміністрації весь час перебуває в пошуку альтернативної можливості залучення коштів, щоб допомогти підприємцям. «Ми ведемо роботу відразу за декількома напрямками. Зокрема, розглядаємо можливість впровадження програми компенсації процентних ставок за кредитами, виданими банківськими установами. Почали в минулому році працювати з приватними інвесторами. Ми говоримо про залучення приватних інвестицій у реалізацію проектів харківських підприємців. В минулому році ми провели перше засідання клубу приватних підприємців, в рамках якого було розглянуто 11 проектів, 3 з них вже реалізуються. В рамках інвестиційного форуму, який відбудеться в Харкові в вересні місяці, ми плануємо провести невеликий круглий стіл, який буде присвячений фінансуванню мікропроектів. Ми вже зараз починаємо збір, аналіз та обробку проектів підприємців, які будуть там представлені. У свою чергу, починаємо роботу з потенційно зацікавленими інвесторами, причому з усієї України. Тому що ми вважаємо, що у жителів Харківської області дуже великий потенціал, який можна і потрібно реалізовувати», - сказав Денис Ткачов.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі

Сьогодні в ході робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі. Зокрема, питання, з якими звернулися до нього жителі району, стосувалися будівництва системи водовідведення в м. Богодухів, будівництва полігону твердих побутових відходів, газифікації та передачі земельних ділянок від Міністерства оборони України територіальній громаді міста. Вирішення всіх названих проблем губернатор взяв під особистий контроль.

Харківська служба швидкої допомоги забезпечена ліками та витратними матеріалами

Начальник Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан прокоментував поширену в мережі Інтернет інформацію про те, що лікарі швидкої допомоги недостатньо забезпечені необхідними ліками і перев'язувальними матеріалами. «Інформація, яка була опублікована в окремих ЗМІ, викликає у мене подив: в IV кварталі 2011 року Харківська область одна з небагатьох отримала чималу державну субвенцію на придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров'я. Це перев'язувальні матеріали, бинти, однієї тільки марлі ми отримали більше 500 км, що є дуже серйозним запасом. Закуплені матеріали були пропорційно розподілені між районами області та м. Харковом, а завдяки державній субвенції вдалося збільшити показник фінансування на медикаменти для одного виїзду швидкої допомоги удвічі в порівнянні з минулими роками», – заявив начальник управління.

Нові форми взаємодії студентів з викладачами обговорять в НУА

14 квітня о 10.00 у Харківському гуманітарному університеті „Народна українська академія” (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться ХІХ Міжнародна студентська наукова конференція „Викладач – студент: нові форми взаємодії, сучасні принципи взаємовідносин”.  Участь у ній візьмуть більш ніж 200 студентів з Туреччини, Російської Федерації та України. Головна мета конференції: зорієнтувати дослідницькі інтереси молоді, що навчається, на вивчення взаємовідносин між викладачами та студентами, на пошук шляхів підвищення якості освіти шляхом впровадження і реалізації завдань педагогіки партнерства.

Розвиток середнього класу - запорука економічної безпеки держави

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин, в Україні левова частка всіх податкових надходжень формується за рахунок найбільших 350 підприємств. Це означає, що середній клас розвивається досить повільно.

Програма підтримки розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011 - 2015 роки розроблялася за участю всіх бізнес-кіл регіону

У Харківській області для максимально швидкого й ефективного розвитку малого бізнесу створено Програму підтримки розвитку малого підприємництва на 2011 - 2015 роки. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, у розробці програми були задіяні всі підприємницькі кола регіону. «До розробки цієї програми, абсолютно об'єктивної і чіткої, були залучені всі підприємницькі кола Харківської області. Це і спілки підприємців, і асоціації страховиків, величезна кількість громадських організацій. Таку практику впроваджують всі розвинені європейські країни, США, де будь-який законопроект, який входить до парламенту, перед цим має обговорюватися з профільними асоціаціями і профспілками. Краще підприємця жоден чиновник ніколи не зможе сказати, які заходи необхідно реалізувати, щоб отримати максимальний ефект», - підкреслив Сергій Авершин.

У філософському кафе шукатимуть «Межі власного Я»

12 квітня о 16.30 в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини»  обласного центру культури та мистецтва відбудеться традиційна зустріч у форматі філософського кафе. Ведучий зустрічі – письменник Анатолій Кутнік запропонує для розмови тему «Межі власного Я». Адреса галереї: Держпром, 4-й під’їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).  Детальніше про подію - на сайтах: www.gallery.kharkov.ua; cultura.kh.ua

Якщо буде виконаний план фінансування, то Харківська область буде повністю забезпечена шкільними автобусами

Як повідомив сьогодні в ході робочої поїздки до Богодухівського району голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, до того як буде визначено фінансування, неможливо назвати точну кількість шкільних автобусів, які отримає Харківська область. Він підкреслив, що якщо план фінансування буде виконаний, то Харківська область буде забезпечена автобусами повністю: «Якщо все буде виконано так, як планується, то проблема підвезення дітей до навчальних закладів буде повністю вирішена. Але швидше за все, ми можемо розраховувати на 15-20 автобусів».

17 – 19 квітня у ХНУРЕ відбудеться Міжнародний молодіжний форум «Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті»

"Інтелектуальна столиця України – Харків – чекає на талановиту та обдаровану молодь" – такий девіз 16-го Міжнародного молодіжного форуму «Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті», що відбудеться 17 – 19 квітня у Харківському національному університеті радіоелектроніки (м.Харків, пр. Леніна, 14). Участь у ньому візьмуть молоді вчені із більше ніж 100 вищих навчальних закладів 11 країн світу: Росії, України, Узбекістану, Вірменії, Грузії, Казахстану, Латвії, Польщі, Болгарії, США, Саудівської Аравії. Під час форуму буде проведено 10 наукових конференцій, а також виставка технічної творчості молоді.

Протягом року в Харківській області планується відкрити мінімум 27 дитячих садків

У цьому році в Харківській області планується відкрити як мінімум 27 нових дитячих дошкільних установ. Про це повідомив сьогодні в ході зустрічі з жителями Богодухівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «У районах області достатня кількість приміщень, реконструкція котрих дає максимальний ефект при мінімальних вкладеннях. Минулого року ми відкрили 30 нових дитячих садків. Якщо ми збережемо такі ж темпи, то рівень охоплення дитячою дошкільною освітою в області з 68% підвищиться приблизно до 90%», – заявив губернатор.

Михайло Добкін зустрівся з жителями Богодухівського району

Сьогодні під час робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з мешканцями Богодухівського району. Зустріч відбулась у приміщенні районного Будинку культури. Губернатор розповів присутнім про соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича та їх впровадження на території області. Також на зустрічі обговорювалися питання сільського господарства, освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення, свободи слова, спорту, земельні питання та заходи майбутнього IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень».

Михайло Добкін ознайомився з роботою Богодухівського психоневрологічного інтернату

Сьогодні у рамках робочої поїздки у Богодухівський район голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою Богодухівського психоневрологічного інтернату. Заклад також відвідали голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.

Соціальні працівники Харківщини отримають премії, спецодяг та велосипеди

Сьогодні в рамках робочої поїздки до Богодухівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав територіальний центр соціального обслуговування Богодухівської райдержадміністрації. Губернатор оглянув приміщення терцентру та зустрівся з відвідувачами установи та соціальними працівниками. Він розповів працівникам про соціальні ініціативи Президента України, і зокрема про заходи, які в їхніх рамках будуть вживатися у Харківській області. Передбачається, що соціальні працівники Харківщини отримають низку преференцій від керівництва області.

Харківщина лідирує з виробництва програмного забезпечення

Харківська область лідирує по виробництву програмного забезпечення в Україні. Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. «Україна сьогодні посідає 4-5 місце в світі по виробництву програмного забезпечення, і наш регіон у цій сфері лідирує з пристойним відривом від Львівської області. Але в той же час, ринок відчуває гостру нестачу професіоналів в сфері IT, адже із загальної кількості випускників ВНЗ тільки невеликий відсоток має необхідні знання і кваліфікацію, щоб відразу ж приступити до роботи. Розвиток в області IT-кластера, що сформувався, за активної участі провідних місцевих університетів дозволить поліпшити якість освіти, а також піти від аутсорсингу на користь створення власного харківського програмного продукту», – зазначив Юрій Сапронов.

Михайло Добкін ознайомився з роботою Богодухівського молокозавода

Сьогодні в рамках робочої поїздки до Богодухівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою ТОВ «Богодухівський молокозавод». Також підприємство відвідали заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, голова Харківської облради Сергій Чернов та перший заступник голови обради Олена Олешко. У 2011 році підприємство виробило 787 тонн молока, 487 тонн вершкового масла, 703 тонни сиру та 5931 тонну кисломолочних продуктів. Сьогодні підприємство щоденно закуповує 45-50 тонн молока та працює на 50% проектної потужності. Частка молока сільськогосподарських підприємств складає 56%, особистих господарств населення – 44%. Станом на 4 квітня середні закупівельні ціни від сільгосппідприємств складають від 3 до 3,4 грн./кг; від господарств населення – від 2,1 до 2,4 грн./кг.

Розширено межі міста Барвінкове на Харківщині

Постановою Верховної Ради України № 4537-VI від 15 березня 2012 року змінено межі міста Барвінкове Харківської області. Згідно з постановою, територію міста збільшено на 348,39 гектара земель за рахунок земель кількох навколишніх населених пунктів. Територію міста Барвінкове наразі затверджено загальною площею 2210,90 гектара.

Михайло Добкін відвідав Крисинський дошкільний дитячий заклад у Богодухівському районі

Сьогодні голова Хода Михайло Добкін в рамках робочої поїздки до Богодухівського району відвідав дошкільного дитячого закладу «Капітошка» у селі Крисино, який було нещодавно відкрито після капітального ремонту. Голова області привітав мешканців села з відкриттям установи і подарував дитсадку музичний центр від Харківської обласної адміністрації.

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна до Богодухівського та Краснокутського районів

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін відвідає з робочою поїздкою Богодухівський район. У ході візиту голова області візьме участь в урочистому відкритті дошкільного дитячого закладу «Капітошка» у селі Крисино, ознайомиться з роботою Товариства з обмеженою відповідальністю «Богодуховський молокозавод», огляне територіальний центр соціального обслуговування та Богодухівський психоневрологічний інтернат, а також проведе зустріч із мешканцями району та особистий прийом громадян. Крім того Михайло Добкін сьогодні відвідає Краснокутський район, де огляне Мурафську загальноосвітній школі І-ІІІ ст., ознайомиться із ходом весняно-польових робіт у ПСП «Явір» та зустрінеться із мешканцями району.

Виробництво промислової продукції на Харківщині зростає швидше, ніж в цілому по Україні

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, згідно зі статистикою виробництво промислової продукції в регіоні за січень-лютий 2012 року збільшилось на 10,9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, тоді як в цілому по Україні цей показник ріс повільніше – на 2%. «Зокрема, на підприємствах з виробництва продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів, які знаходяться на території Харківської області, обсяги продукції зросли на 5,5%, в машинобудуванні – на 5,2%», – зазначив Юрій Сапронов.

Архів документів