Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відповідальність за організацію медичного обслуговування під час Євро-2012 покладено на Головне управління охорони здоров’я ХОДА

12 квітня відбулося засідання Харківського координаційного центру з медичного забезпечення проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Як повідомив начальник координаційного центру, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, під час засідання була проаналізована система обслуговування гравців, офіційних осіб, глядачів під час проведення матчів чемпіонату України з футболу та обговорено систему медичного обслуговування під час Євро-2012.

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Краснокутському районі

В ході робочої поїздки до Краснокутського району заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися роботи правоохоронних органів, земельного законодавства, житлово-комунального господарства тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

Завод ім. Шевченко необхідно реструктуризувати

ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка» потребує суттєвої реорганізації та оптимізації. Це зазначив сьогодні під час брифінгу заступник голови ХОДА Андрій Моченков. Він підкреслив, що в даний час на заводі велика кількість невикористаного обладнання та незадіяних приміщень. «За часів Радянського Союзу на цьому підприємстві працювало 20 тисяч осіб, які виконували оборонні замовлення для країн Варшавського договору. Сьогодні такої необхідності немає. Потрібна менша кількість нерухомості, менший верстатний парк, змінилися вимоги до продуктивності праці. Ці питання слід якимось чином вирішити: якусь частину невикористаного майна продати, виробничий процес реорганізувати», – заявив Андрій Моченков.

Сума контрактів заводу імені Шевченка становить 32 мільйони гривень

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу заступник голови ХОДА Андрій Моченков, на заводі імені Шевченка укладені контракти на 32 мільйони гривень. «Сума контрактів на сьогоднішній день становить близько 32 мільйонів гривень, а це означає, що є необхідність у продукції цього підприємства. Зокрема, є контракти по заводу імені Малишева (4,75 млн. грн.), по КБ імені Морозова (11,411 млн. грн.). Також укладено контракти з ГК «Укрспецекспорт» і по танку «Оплот», - повідомив заступник глави області.

Проблеми на заводі Шевченка формувалися протягом декількох років: з 2005 по 2009 роки

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, проблеми на заводі Шевченка формувалися роками, з 2005 по 2009 роки. «У 2004 році постановою Кабінету Міністрів завод Шевченко віднесено до статусу підприємств, які мають особливу ступінь відповідальності, в тому числі, і за безпеку країни. Завод на той момент був повністю законтрактований замовленнями. Але через складну політичну ситуацію в країні з 2005 по 2009 рік ситуація на заводі з виконанням замовлень та виплатою грошей органами управління підприємства не вирішувалася, в силу того, що завод є власністю держави. Це призвело до того, що в 2009 році на підприємстві сформувалася кредиторська заборгованість. І завод, за рішенням суду, перейшов в процедуру банкрутства. У 2010 році був розроблений план санації, згідно з яким була визначена нерухомість і перелік верстатного парку, які повинні були бути проданими на аукціоні на загальну суму близько 72 млн. грн. Сьогодні план санації виконаний на 11 млн. грн. Він закінчений ще влітку 2011 року, потім рішенням Господарського суду дію санації продовжено. Якщо кредиторська заборгованість становить близько 90 млн. грн., з яких заборгованість із зарплати - близько 30 млн. грн., то можна говорити, що план санації був розроблений не кваліфіковано і його виконання було недостатньо ефективним. Тому керівник санації був позбавлений ліцензії рішенням відповідного міністерства», - сказав Андрій Моченков.

16-20 квітня у Бєлгороді відбудеться Міжнародна наукова школа міжрегіонального прикордонного співробітництва

16-20 квітня 2012 року представники Харківської області візьмуть участь у Міжнародній науковій школі міжрегіонального прикордонного співробітництва, яка відбудеться у НДУ «Бєлгородський державний університет» за підтримки виконавчого комітету Ради керівників прикордонних областей Республіки Білорусь, Російської Федерації та України, Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна. В рамках школи відбудеться низка заходів, зокрема: 16-18 квітня – Інтернет-конференція, 19 квітня – Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток прикордонних регіонів», 20 квітня – VII Стратегічні транскордонні дебати «Проекти розвитку єврорегіонів України та Росії».

Найближчим часом буде призначено нового керівника санації на заводі імені Шевченка

Керівник санації заводу імені Шевченка Олександр Байдацкій позбавлений ліцензії, і найближчим часом на підприємстві з'явиться новий арбітражний керівник. Про це повідомив сьогодні в ході брифінгу заступник голови ХОДА Андрій Моченков. «На останньому засіданні колегії обласної адміністрації було ухвалено рішення, що необхідно змінювати керівника санації. Відповідні пропозиції були внесені до Кабінету Міністрів, і на сьогоднішній день наказом Міністерства юстиції України від 12 березня керівник санації Олександр Байдацький позбавлений ліцензії. Зараз проводиться робота по підбору більш ефективного арбітражного керівника і виконуючого обов'язки директора, які могли б ситуацію оптимізувати», - повідомив заступник глави області.

Над вирішенням проблем заводу імені Шевченка спільно працюють Кабінет Міністрів, керівництво області та ГК «Укроборопром»

Керівництвом Харківщини налагоджено повне взаєморозуміння і конструктивний діалог з Кабінетом Міністрів і ГК «Укроборонпром» щодо шляхів виведення з кризи заводу імені Шевченка. Про це заявив сьогодні в ході брифінгу заступник голови ХОДА Андрій Моченков. «Є повне розуміння сьогодні в Кабінеті Міністрів. Питання про виділення коштів на погашення заборгованості по заробітній платі контролюється особисто Прем'єр-міністром України. Також є ефективна координація з «Укроборонпромом» з приводу того, яким чином необхідно виходити із ситуації, адже підприємство перебуває в процедурі банкрутства, необхідно виходити на план оптимізації і підписання мирової угоди з кредиторами. Зі свого боку можу заявити, що цей процес буде керованим, але тут дуже важлива добра воля Кабінету Міністрів, тому що гроші повинні закладатися в бюджет. Це питання найближчого майбутнього, бо вже був ряд комісій від «Укроборонпрому», є відповідні доручення від Прем'єр-міністра з цього питання. Я думаю, що разом ми вирішимо це завдання», - підкреслив Андрій Моченков.

Стан захворюваності на грип та ГРІ на Харківщині не перевищує епідпорогу

На 14 тижні інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ по Харківській області склав 17 на 10 тисяч населення при епідпорозі для цього тижня 32,3, що нижче на 47,5%. Спостерігається зниження показника захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем на 5,9%. Питома вага дітей становить 56,9%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Як відзначив заступник губернатора, по м. Харкову на 14 тижні інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРІ склав 8,1 на 10 тис. населення при епідпорозі для цього тижня 30,2, що нижче в 3,7 рази. Спостерігається зниження показника захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем на 9,6%. Питома вага дітей становить 29,1%. Показник епідемічного порогу не перевищений в жодному з районів м. Харкова.

На заводі імені Шевченка виплачено заробітну плату працівникам на 2 мільйони гривень

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу заступник голови ХОДА Андрій Моченков, всім співробітникам заводу імені Шевченка виплачена заробітна плата. На ці цілі було направлено 2 мільйони гривень, отриманих від заводу імені Малишева за поставлену продукцію. «Завод почав функціонувати, виплачена заробітна плата в розмірі 2 мільйонів гривень, всі співробітники підприємства, а це понад тисяча осіб, отримали зарплату. Ми запропонували профспілці створити погоджувальну комісію, щоб вирішити, яким чином нараховувати виплати, адже кожен з працівників отримує диференційовану заробітну плату - хтось за місяць отримує невелику суму, а комусь нараховується 3-4 тисячі. Шляхом довгих дебатів колектив прийшов до рішення, що суму, яка є на рахунках, потрібно пустити на перенарахування заробітної плати, щоб у середньому кожному співробітнику виплатити по тисячі гривень. Але я хочу сказати, що досить велика кількість співробітників отримали по півтори тисячі. У кожного сім'я, наближається Великдень, тому керівництво заводу не стало наполягати на виплаті заробітної плати за один певний місяць», - повідомив Андрій Моченков. За його словами, на даний момент загальна заборгованість з виплати заробітної плати перед працівниками підприємства перевищує 30 мільйонів гривень.

Відбулися Харківські обласні змагання «Мама, тато, я - спортивна сім’я»

12 квітня відбулися обласні змагання «Мама, тато, я - спортивна сім’я» за програмою XXI обласної Спартакіади з масових видів спорту на Кубок голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна серед районів і міст обласного значення, присвячені Року спорту і здорового способу життя в Україні. В запеклій боротьбі завзятих і азартних учасників перемогу виборола команда Ірклієнко з Красноградського району, друге місце посіла сім’я Стратуленко з Чугуївського району, третє у сім’ї Мизюк з Борівського району. Переможцям і призерам змагань були вручені кубки, медалі, грамоти та цінні подарунки від Харківського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Ліричні пейзажі  Миколи Дородного  з приватних колекцій представлять на виставці «Я сохраню тебя мой край родной, в своей и в памяти народной…»

18 квітня о 16.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва ( вул.Пушкінська, 62) відбудеться відкриття персональної виставки художника-етнографа, педагога, що виховав не одне покоління професійних митців, Миколи Дородного «Я сохраню тебя мой край родной, в своей и в памяти народной…». Микола Іванович Дороднов відноситься до плеяди художників, що у своїй творчості розвивають традиції українського ліричного пейзажу. Тихий куточок рідного краю перетворюється пензликом художника у ліричний образ патріархальної України. Дивлячись на його полотна, що написані у другій половині 20-го століття, розумієш, що такі самі краєвиди можна було побачити і 200-300 років тому. 

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу - по напрямках до районних центрів.

Події дня

Сьогодні, 13 квітня, о 14:00 в Ізраїльському культурному центрі відбудеться засідання Круглого столу аудиторів Харкова та Харківської області; В 15:00 у Малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада ХОДА з порядком денним: 1. Про проведення в області щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». 2. Про стан розрахунків споживачів області за електроенергію і природний газ за підсумками I кварталу 2012 року. В 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться майстер-клас з основ мистецтва фотографії фотохудожників Владлена Василенко та Олександра Ляшенко.

Життя представників етнічних меншин в основі вистави «Вдома в Україні»

В рамках реалізації проекту «Програма з протидії ксенофобії та расизму в Україні та Росії» за підтримки Бюро демократії, прав людини та праці Державного департаменту США Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні, за сприяння Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА 18 квітня о 16.00 в актовій залі Харківського національного технічного університету імені П.Василенка (вул. Артема, 44) відбудеться прем’єра театральної вистави «Вдома в Україні», створеної на основі реальних історій з життя представників етнічних меншин в Україні. Проект спрямований на поширення культурного розмаїття, виховання толерантності серед молоді та реалізується в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі та Сімферополі.

Європейські країни готові спільно з Україною реалізовувати проекти у сфері освоєння космічного простору

Про це сьогодні в ході відеоконференції на тему: "Україна - космічна держава" у Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України сказав голова Державного космічного агентства України Юрій Алексєєв. «Ми активно сьогодні працюємо з Європою в наземній інфраструктурі. До нас приїжджали космонавти, тренували наших хлопців. Зв'язки є, але більше інтелектуальні. Ми проводили тут тренінг з адаптації українських стандартів до Європи, він добре пройшов. Наші фахівці їздили на європейські підприємства. Але цього недостатньо. Сьогодні Європа пропонує багато проектів з умовою фінансування 50 на 50. Але у нас поки немає тих грошей, які потрібні для реалізації проектів. Якщо буде збільшено фінансування, тоді з'явиться набагато більше спільних проектів, а поки ми вкладаємо гроші в підтримку того, що вже створено. Сподіваємося, що ситуація зміниться накраще», - зазначив він.

За останні 3 роки в Харкові повністю оновлено автопарк швидкої медичної допомоги

У Харкові бригада швидкої медичної допомоги добирається до пацієнта протягом 10 - 15 хвилин. Як наголосила сьогодні головний лікар Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. А. І. Мещанінова Олена Ковальова, таких результатів вдалося досягти завдяки злагодженій роботі керівництва області та міста в цьому напрямку. «Вважається нормальним, якщо машина доїжджає до пацієнта протягом 15 хвилин. У нас цей норматив виконується протягом останніх двох років завдяки новаціям в роботі центральної диспетчерської та впровадження GPS-навігації. Тому ще до того, як на законодавчому рівні був прийнятий цей новий норматив, ми його фактично вже досягли і працюємо з ним не перший рік», - підкреслила вона.

Усі бригади швидкої допомоги в Харкові забезпечені повним набором необхідних медикаментів

Бригади швидкої медичної допомоги в Харкові повністю укомплектовані набором необхідних ліків, передбачених законодавством, - заявила сьогодні головний лікар Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. А. І. Мещанінова Олена Ковальова. За її словами, також немає проблем із забезпеченням перев'язувальними матеріалами. «У грудні по субвенції ми отримали велику кількість бинтів та вати, і практично всі ці перев'язувальні засоби були передані на станцію швидкої допомоги. Цього запасу нам вистачить до кінця року. Тому коли я побачила інтерв'ю одного з наших співробітників, який запевняє, що замість того, щоб отримати бинти, вони ріжуть марлю, я дуже здивувалася. Це неправда. Кількість бинтів з різних найменувань і різних розмірів обчислюється тисячами. Що стосується медикаментів, то є запас на підстанціях, на центральному складі швидкої допомоги. Старший фельдшер регулярно поповнює аптечний пункт, а аптечний пункт, відповідно, поповнює бригади швидкої медичної допомоги», - підкреслила вона. За словами Олени Ковальової, вартість медикаментів для одного виїзду бригади швидкої допомоги може варіюватися від 3 гривень до 19 тисяч гривень, коли є необхідність у застосуванні дорогих препаратів.

Олександр Масельський був видатним керівником, який випередив свій час. Михайло Добкін

Багато починань першого губернатора Харківської області за час незалежності України Олександра Масельського до сих пір живі, зазначив під час церемонії покладання квітів голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це був видатний керівник, який випередив свій час. Сьогодні живуть багато починань, які він ініціював. Міцний господарник, людина старого гарту, який залишив по собі добру пам'ять і серед тих, хто з ним працював, і тих, хто просто знав, що є такий керівник. Я думаю, що прізвища Масельського і Кушнарьова довгі роки будуть свідчити про міць людського духу, порядність і силу особистості в історії. Світла їм пам'ять», – зазначив губернатор.

Земляки вшанували пам’ять першого губернатора Харківщини Олександра Масельського

12 квітня виповнюється 16 років від дня смерті першого губернатора Харківської області за час незалежності України Олександра Масельського. Сьогодні квіти до його могили поклали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, а також представники громадськості.

За І квартал 2012 року Головним юридичним управлінням розглянуто 227 письмових звернень і проконсультовано 79 осіб

За І квартал 2012 року Головним юридичним управлінням розглянуто 227 письмових звернень громадян, за результатами розгляду яких надані письмові роз’яснення положень чинного законодавства України. На особистий прийом осіб, які потребують безоплатної первинної правової допомоги, з питань, що належать до компетенції облдержадміністрації, який проводиться керівництвом та працівниками Головного юридичного управління, звернулося 79 осіб, яким надані консультації та роз’яснення положень чинного законодавства України.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу - по напрямках до районних центрів. За 11 квітня було відремонтовано 2889,7 кв. м. асфальтового покриття та використано 287 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювали 45 бригад та 367 дорожніх робітника.

До уваги представників ЗМІ!

Сьогодні, 12 квітня, об 11:00 розпочнеться прес-тур з метою ознайомлення із роботою служби швидкої невідкладної допомоги. Збір журналістів, що бажають взяти участь у заході, об 10:15 біля Палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37/1).

Події дня

Сьогодні, 12 квітня о 12.00 у Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України (пр.Московський, 75) відбудеться відеоконференція на тему: "Україна - космічна держава"; о 16.30 в Художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під’їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи) розпочнеться традиційна зустріч у форматі філософського кафе. Ведучий – письменник Анатолій Кутнік.

Найсмачніші паски – це ті, які пекла мама. Михайло Добкін

Виступаючи на брифінгу за підсумками робочої поїздки до Богодухівського та Краснокутського районів, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів про традиції святкування Великодня, прийнятих в його родині. «Найсмачніші паски – це ті, які пекла моя мама. Думаю, така ж думка складається у кожного. Традиції, які існують в моїй родині, – це дотримання посту, відвідування служби та освячення великодніх пасок. Після 49-ти днів поста будь-яка страва не з рослинних продуктів стає для мене улюбленою. Дотримання посту дає можливість зрозуміти, наскільки звичайні на перший погляд продукти можуть бути смачними», – зазначив він.

У 2011 році Аграрний фонд виконав усі свої зобов'язання перед сільськогосподарськими підприємствами

На Харківщині всі аграрні підприємства отримали 100%-ний розрахунок за контрактами з Аграрним фондом України. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Краснокутського району повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Аграрний фонд в минулому році виконав усі свої зобов'язання перед сільськогосподарськими підприємствами. Це дає впевненість, що цього року ми укладемо ще більше контрактів. Ціна, яку пропонує Аграрний Фонд, відповідає ринковій, тому ніяких проблем з укладанням контрактів не має бути», - зазначив глава області.

Валовий збір зернових буде не менше рівня минулого року. Михайло Добкін

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Краснокутського району повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Краснокутський район сильно постраждав від посухи в минулому році. Тому тут буде пересіяно більше 50% озимих. Середній показник пересіяних площ по області не перевищить 40%. Спільними зусиллями ми доб'ємося того, що валовий збір зернових за підсумками року буде не менше рівня минулого року», - сказав Михайло Добкін.

Ряд проблем на ринку молочної продукції необхідно вирішувати на законодавчому рівні

Як підкреслив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Богодухівського району голова ХОДА Михайло Добкін, для врегулювання роботи ринку молочної продукції в Україні потрібен ряд законодавчих ініціатив. Зокрема, це стосується питання про якість молочної продукції, яка виробляється в країні. «Ми провели перевірку якості молока та готової продукції і побачили, що є проблеми, зокрема, мова йде про добавку рослинних жирів. Одна з причин, по якій це стало можливо, - це те, що на відміну від багатьох країн, в Україні діє не ГОСТ, а ТУ, що дає можливість уникнути багатьох вимог до якості продукції. Якщо ми будемо довіряти експертизу продуктів тим структурам, які не зацікавлені в їх якості і будемо розраховувати тільки на їх чесність, то ситуація не зміниться. Тому на законодавчому рівні ми пропонуємо змінити правила контролю якості продукції. Якщо Союз виробників молока матиме право перевіряти якість готової продукції і боротися таким чином з будь-якими добавками, їх ніхто ніколи не зможе підкупити, тому що вони зацікавлені в тому, щоб на прилавках була тільки якісна продукція», - підкреслив глава області.

Михайло Добкін зустрівся з жителями Краснокутського району

Сьогодні під час робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з жителями Краснокутського району. Обговорювалися питання підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери, працевлаштування, видачі держактів на землю і проблеми у сфері житлово-комунального господарства. Також в ході зустрічі губернатор розповів присутнім про соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича. 

Ізраїльська компанія готова інвестувати 40 мільйонів доларів у створення генетичного центру в Харківській області

Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Богодухівського району голова ХОДА Михайло Добкін, вже є інвестор, який готовий вкладати кошти у створення генетичного центру на Харківщині. «Ми почнемо реалізацію проекту зі створення генетичного центру в цьому році. Вже є інвестор - це ізраїльська компанія, і ми розраховуємо, що сума інвестицій складе близько 40 мільйонів доларів. Крім створення генетичного центру інвестор планує на його базі створити підприємство з виробництва молока на 3 тисячі голів. Це буде унікальна можливість у найкоротші терміни змінити ситуацію в нашій області, і ми будемо готові допомагати іншим регіонам», - заявив глава області.

Архів документів