Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Увага! Час прес-конференції голови ХОДА змінено

Прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна розпочнеться 18 квітня о 13:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170). 

Харків дбає про свій благоустрій не менше за кращі міста Євросоюзу

З 21 березня в області проводиться акція з благоустрою територій «За чисте дДовкілля». Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, на поточний момент ліквідіровано 717 з 1753 стихійних звалищ (41% плану), приведено в порядок 156 парків з 351 (44%), 297 скверів з 493 (60%), 1691 з 1984 дитячих майданчиків (85%), 588 з 915 спортивних майданчиків (64%), а також 7,7 з 22,6 млн. кв. м прибудинкової території (34%).

До Євро-2012 планується вивезти з території Харківської області близько 2000 тонн меланжу

Вивезення меланжу з території Харківської області та його подальша утилізація на промислових підприємствах Російської Федерації здійснюється в рамках спільного проекту Україна-ОБСЄ та фінансується донорами цієї організації. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він зазначив, що виконавцям робіт з утилізації меланжу вже було перераховано близько 2,2 мільйонів євро. За рахунок цих коштів Командуванням військової частини А-2136 в Шевченківському районі, згідно з розпорядженням Департаменту утилізації МО України, було проведено завантаження й відправлення в РФ 14 цистерн з 770 тоннами меланжу. Утилізація меланжу буде проводитися на заводі ім. Свердлова міста Дзержинськ Нижегородської області РФ.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні облдержадміністрації. Під час особистого прийому мешканці Харківщини зверталися до заступника губернатора головним чином із земельних питань, а саме: отримання державних актів на землю, розпаювання землі та інші. Порушені заявниками питання заступник голови обласної державної адміністрації взяв на особистий контроль.

До початку травня всі водні об'єкти Харківської області будуть підготовлені до купального сезону

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. «В області підготовка до купального сезону почалася ще в лютому місяці. Вже на наступному тижні всі до єдиного місця масового відпочинку і купання людей будуть обладнані і позначені. Крім цього, з усіма власниками ставків та річкових угідь будуть укладені додаткові угоди на забезпечення безпеки перебування людей на воді на ввіреному їм водоймищі», - сказав він.

Опалювальний сезон завершився без серйозних проблем або порушень

Опалювальний сезон в Харківській області був закінчений на підставі розпорядження облдержадміністрації від 09.04.2012 № 206. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, в деяких районах опалювальний сезон був продовжений для установ бюджетної сфери. Станом на 13 квітня в області працює 5 котелень в Краснокутському, Харківському, Шевченківському, Кегичівському районах та м. Первомайський. Від котелень та топкових опалюється 46 дитячих садків, 6 лікарень, дитячий будинок і геріатричний пансіонат. Опалювальний сезон 2011-2012 років було розпочато 1 жовтня 2011 року для об'єктів соціальної сфери та 15 жовтня для житлових будинків. 17 жовтня було на 100% забезпечено опалення соціальної сфери, 25 жовтня опалювалося 99,8% житлового фонду.

На Харківщині проведена велика робота з підготовки до пожежонебезпечного періоду

З метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з лісовими пожежами, в пожежонебезпечний період (квітень - вересень) 2012 року, обласною державною адміністрацією, МНС області, обласним управлінням лісового та мисливського господарства проводиться постійна організаторська і практична робота на місцях. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Зокрема, створено обласний оперативний штаб на пожежонебезпечний період і вже розроблений обласний план організаційних і практичних заходів щодо запобігання виникненню лісових пожеж у пожежонебезпечний період 2012 року.

У 2012 році на Харківщині будуть повністю ліквідовані черги на забезпечення ортопедичним взуттям та ходунками

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 1 січня 2012 року черга на отримання ортопедичного взуття мешканцями області складала 4 204 замовлення. «Відповідно до діючої нормативно-правової бази людина, яка потребує ортопедичного взуття, має право 1 раз на 2 роки оновлювати його. Через відсутність фінансування у попередні роки були проблеми у забезпеченні людей взуттям. На 2012 рік виділені кошти, які забезпечать повну ліквідацію черги у Харківській області. Всі замовлення будуть виконані до кінця 2012 року на Харківському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві», - зазначив Ігор Шурма.

Завтра відбудеться бізнес-семінар для підприємців «Актуальні нововведення у порядок реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»

18 квітня 2012 року о 17:00 у залі засідань Держпрому (м. Харків, майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Актуальні нововведення у порядок реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців». Захід відбудеться за ініціативи Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації за підтримки Регіональної ради підприємців у Харківській області та Харківської обласної молодіжної організації «Союз молодих підприємців.

Першу чергу будівництва оптового сільськогосподарського ринку планується почати в другому півріччі 2012 року

«Оптовий сільськогосподарський ринок "Лелека" – це дуже серйозний проект. Ринок буде міжрегіональним, розрахованим не на одну область, а ще й на 5-6 сусідніх. Зараз там проводяться підготовчі роботи – це підготовка землі під будівництво, підведення комунікацій, розробка документації. Ми плануємо, що перша черга будівництва почнеться в другому півріччі 2012 року», – повідомила в ефірі харківського радіо «Слобожанщина» в.о. начальника ГУ розвитку агропромислового комплексу ХОДА Олена Кулик.  

На Харківщині зійшло 75% озимих

Як повідомила в ефірі харківського радіо «Слобожанщина» в.о. начальника ГУ розвитку агропромислового комплексу Харківської облдержадміністрації Олена Кулик, в минулому році було посіяно 503 тис. га озимих. Посіви зійшли на площі 375 тис. га, з них в хорошому стані знаходиться тільки половина озимих, 30% посівів – слабкі та зріджені. «Якщо порівнювати з 2011 роком, то тоді ми мали 100% сходів, цього року ми отримали всього 75% сходів. Але сьогодні не можна робити остаточних прогнозів скільки ми пересіємо. Погодні умови цієї весни постійно змінюються. Але, згідно моніторингу, щоб ми не мали якихось негативних наслідків, посівного матеріалу і матеріальної бази підготовлено на 100% з тим, що якщо складеться певна ситуація і озимі, як то кажуть, будуть випадати по весні, ми могли пересіяти і 40%, і 50% озимого клину. Сьогодні наші групи, які об'їжджають поля, не бачать трагедії. Ситуація краще, ніж ми вважали, ми готувалися до гіршого», – зазначила Олена Кулик.

До кінця року в Харкові планується встановити близько 20 молокоматів

Про це в ефірі харківського радіо «Слобожанщина» повідомила в.о. начальника Головного управління розвитку агропромислового комплексу Харківської облдержадміністрації Олена Кулик. «Система молокоматів дуже популярна в Європі та Росії. Тепер такий досвід є і в Харківській області. Молоко для автоматів поставляється від великого сільськогосподарського підприємства Богодухівського району, яке має статус племінного господарства. Воно проходить систему фільтрації, охолодження, а самі автомати - системи очищення і дезінфекції. Там є дуже серйозний ветеринарний контроль, тому в якості цього молока в жодному разі не можна засумніватися. Тому цей проект буде розвиватися: до кінця року в людних місцях Харкова планується встановити близько 20 молокоматів», - сказала вона.

Держава працює над створенням умов для розвитку тваринництва

Говорячи в ефірі харківського радіо «Слобожанщина» про розвиток тваринництва, в.о. начальника Головного управління розвитку агропромислового комплексу Харківської облдержадміністрації Олена Кулик підкреслила, що держава підтримує як великі сільськогосподарські підприємства, так і господарства населення.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу - по напрямках до районних центрів.

Події дня

Сьогодні, 17 квітня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба.

До уваги ЗМІ!

Оголошено акредитацію журналістів для висвітлення роботи IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів "Харьковская сирень". Форма заявки тут.  Заявки на акредитацію надсилати до 05 травня 2012 року до 17.00 на електронну адресу: siren.kharkov@hotmail.com та за тел. (057) 700-12-68

На Харківщину прибув Благодатний вогонь

Сьогодні, у Великодню ніч, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін доставив до Свято-Благовіщенського кафедрального собору Благодатний вогонь. Священнослужителі та прихожани запалили від Священного полум'я свічки і лампади, від яких частинку Благодатного вогню з Єрусалима зможуть отримати настоятелі всіх храмів Харківщини, щоб у день Христового Воскресіння Священне полум'я горіло у всіх районах області.

Традиція дарувати великодні паски підопічним інтернатів та пансіонатів Харківської області повинна зберегтися на довгі роки

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін особисто передав освячені паски підопічним Зеленогайського спеціального навчально-виховного комплексу та Харківського геріатричного пансіонату ветеранів праці. «Я отримав сьогодні величезний заряд енергії, поспілкувавшись з дітьми і з тими людьми, які волею долі сьогодні не можуть чекати допомоги ні від кого, крім держави. І самих маленьких жителів нашої області, і тих, хто зробив для країни і людей все що міг, напередодні світлого Воскресіння Христового вдалося привітати з цим святом, побажати їм всього того, що вони самі просять у Господа Бога. І звичайно ж паски, випечені руками харківських пекарів, із зерна, яке було вирощено харківськими хліборобами, і освячені нашими харківськими святими отцями сьогодні будуть тут абсолютно не зайвими», – зазначив він.

Михайло Добкін доставив великодні паски в Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці

В рамках благодійної акції «З Великоднем!» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін напередодні Христового Воскресіння доставив до Харківського геріатричного пансіонату ветеранів праці паски, освячені в Харківській єпархії. Він привітав співробітників пансіонату та їх підопічних з наступаючим святом, побажав їм добра, щастя, радості, надії, гарного настрою та життєвих успіхів. «Шановні ветерани, дорогі і чоловіки, і жінки, всі, хто тут зібрався, я бажаю вам здоров'я, удачі, успіхів. Щоб все, що Ви у Господа Бога просите, він вам давав. З наступаючим святом!», - сказав Михайло Добкін.

Німецькі лікарі пообіцяли осмислити і впорядкувати свої звіти до середини наступного тижня

12 квітня німецькі лікарі з клініки «Шаріте» Карл Макс Айнхойпл та Норберт Хаас оглянули Юлію Тимошенко у Качанівській виправній колонії №54. «Ми провели огляд пані Тимошенко та мали з нею змістовну розмову. Повернувшись до Німеччини, ми досить швидко підготуємо звіт. Буде направлено два письмових документи. Перший – про стан здоров’я пані Тимошенко. Він буде наданий їй самій та за отриманою від неї згодою – іншим членам комісії. Другий звіт ми напишемо по лікарні, яку сьогодні відвідали. Цей документ буде передано представникам української влади», – зазначив Карл Макс Айнхойпл.

Михайло Добкін вручив великодні паски вихованцям Зеленогайського спеціального навчально-виховного комплексу

Напередодні свята Великодня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав КУ «Зеленогайський спеціальний навчально-виховний комплекс (дошкільний навчальний заклад – школа-інтернат)» Харківської облради і вручив її вихованцям великодні паски, освячені в Харківській єпархії. «У світле свято Христового Воскресіння я хочу привітати вас, побажати, щоб Господь Бог вас оберігав, і щоб кожен рік ставав для вас все краще і краще. Сьогодні не звичайні вихідні. Ми приїхали до вас напередодні Великодня і не з порожніми руками: ми привезли паски, які були освячені в харківському храмі. Вони випечені руками харківських пекарів з вирощеного на слобожанській землі зерна. Ви скоро виростете, для вас відкриються нові горизонти і ви вирушите в різні куточки нашої рідної країни. Але де б ви не працювали і де б не жили, ви завжди повинні пам'ятати, що найголовніша для вас мала батьківщина – Слобожанщина. Перший крок в нове життя ви робите з великої, неосяжної Харківської області», – привітав вихованців закладу губернатор.

В рамках благодійної акції «З Великоднем!» в Харківській Єпархії освятили 15 000 пасок

Розпочалась благодійна акція «З Великоднем!», яка проводиться за ініціативою голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. До свята Великодня 15000 освячених пасок будуть передані до дитячих будинків, інтернатних закладів освіти, будинків ветеранів, лікарень, геріатричних пансіонатів та психоневрологічних інтернатів Харківської області. Сьогодні о 09.00 на території Харківській Єпархії відбулася святкова церемонія освячення пасок. 12 машин згідно з розробленим індивідуальним маршрутом доставлять їх у всі райони Харкова та Харківської області тим, хто найбільш потребує такої акції.

С светлым праздником Христового Воскресения

Христос воскрес! Почти две тысячи лет эта непреложная истина наполняет глубоким смыслом жизнь человечества. Иисус пришел в этот мир, пострадал в нем и воскрес во имя любви к каждому из нас. И мы, как никогда, нуждаемся в Его защите, Его любви, Его прощении. Христос воскрес! Пусть наши голоса присоединяются к миллионам прославляющих Его Имя на всей земле. Председатель областной государственной администрации Михаил Добкин

Жителі та бюджетні установи Харківської області розрахувались за газ на 88,5%

У І кварталі 2012 року розрахунки населення та бюджетних установ Харківської області за природний газ  з газопостачальними підприємствами ПАТ «Харківгаз» і ПАТ «Харьківміськгаз» склали 88,5% проти 77,4% за І квартал 2011 р. Сума заборгованості з початку року зросла на 26%, і на 1 квітня 2012 р. склала 326,4 млн.грн. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без'язичний.

Харківщина має бути повністю очищена від сміття

Сьогодні в ході селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб зазначив, що в області дуже активно розпочалася акція «За чисте довкілля», до якої не залишився байдужим жоден район або місто. За його словами, ця акція стала традиційною для Харківщини і дає гарні результати. Перший заступник губернатора заявив, що всеукраїнська акція «День довкілля», яка відбудеться 21 квітня, повинна пройти на високому організаційному рівні. Він підкреслив, що необхідно дуже серйозно підготуватися, визначити склад учасників і обсяг робіт, скласти графіки та підготувати інструменти. Валентин Дулуб звернув увагу на те, що в ході цієї акції необхідно максимально прибрати всі проблематичні місця, які на сьогоднішній день є безгоспними чи ні за ким не закріплені.

Аудитори Харківщини обговорили Стратегію розвитку аудиту в України на 2012-2013 р.р.

Сьогодні в Харкові, в рамках проведених президентських економічних реформ, відбулося засідання Круглого столу аудиторів Харкова та Харківської області, на якому обговорювався проект Стратегії розвитку аудиту на 2012-2013 р.р. В рамках проведення Круглого столу зустрілися представники Аудиторської палати України, органів влади, керівники та власники аудиторських компаній Харківського регіону. На заході були розглянуті питання збільшення обсягу ринку аудиторських послуг; створення цінності суб'єктів аудиторської діяльності; забезпечення довіри суспільства аудиторській думці; підвищення ролі громадських організацій у питаннях розвитку аудиторської діяльності; забезпечення визнання українських аудиторів в країнах ЄС; законодавчих ініціатив Міністерства фінансів України у сфері аудиторської діяльності.

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств Харківщини за спожитий в опалювальному сезоні газ складає 57,9%

За даними теплопостачальних підприємств Харківської області рівень розрахунків з НАК "Нафтогаз України" за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2011-2012 р.р., станом на 11 квітня складає 57,9%. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива.

У І кварталі 2012 року Харківщина розрахувалася за придбану електричну енергію на 97,1%

За І квартал 2012 року Акціонерна компанія «Харьковобленерго» розрахувалася з ДП «Енергоринок» за придбану електричну енергію на 97,1%. Борг на 1 квітня становить 463,8 млн.грн. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без'язичний. За його словами, повністю проведені розрахунки за спожиту електроенергію сільськогосподарськими – 100%, промисловими – 100,2% та іншими госпрозрахунковими споживачами – 100,0%. Не розрахувалися повністю за спожиту електроенергію бюджетні установи, які фінансуються з державного бюджету – 81% проти 85,9% у 2011 році, бюджетні установи та організації, які фінансуються з місцевих бюджетів - 91,0% (92,2%) та населення – 95,3% (97,0%).

Відбудеться нагородження переможців обласного фестивалю «Вихователь року» у 2012 році

20 квітня о 15.00 в Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" (вул.Пушкінська,88) відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців обласного фестивалю професійної майстерності "Вихователь року". До оргкомітету надійшло 50 заявок: 29 учасників із районів області, 6 – з міст обласного значення, 14 – із м.Харкова, 1 – із навчального закладу інтернатного типу обласного підпорядкування. Конкурсанти виконували тестові завдання з питань теорії та методики дошкільної освіти, презентували власний професійний досвід, проводили заняття з дітьми.

На Харківщині буде створено єдину модель організації роботи швидкої допомоги в місті та області

Як зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, аналіз об’єктивних та реальних показників роботи бригад швидкої медичної допомоги м.Харкова у 2008 р. та 2011 р. є просто вражаючими. Передусім, суттєво змінилася ситуація з несвоєчасними виїздами. Якщо в 2008 році таких викликів було 15119 (4,3%), то у 2011 р. – 1208 (0,32%). Кількість випадків, коли автомобіль швидкої допомоги приїжджав більше, ніж за годину, у 2008 році складала 171, у 2011 – 2. «У 2008 році у 81% випадків час доїзду на виклики з приводу нещасних випадків складав до 15 хвилин, у 2011 році у 84,5% випадків час доїзду склав не більш 10 хвилин. Все це спостерігається на фоні збільшення загальної кількості викликів з 351 тис. 982 у 2008 році до 373 тис. 668 у 2011 році. Це засвідчує, що люди стали більше довіряти службі невідкладної медичної допомоги, але в той же час це означає, що поліклініка як центр первинної медико-санітарної допомоги не викликає довіри, оскільки 20% викликів могли бути обслужені в поліклініках», - підкреслив Ігор Шурма.

Архів документів