Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківський регіон запрошують взяти участь у I-ому Туристичному фестивалі «Київщина туристична - 2012»

З нагоди відзначення у 2012 році 80-річчя утворення Київської області та з метою проведення іміджевої рекламної кампанії внутрішнього турпродукту Київщини та регіонів України на національному і зовнішніх ринках, стимулювання розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної інтеграції в галузі туризму, організації промоушен- підтримки вітчизняної тур індустрії, залучення населення до активного освоєння та споживання українського турпродукту 11-12 травня 2012 року Київська обласна державна адміністрація (площа Лесі Українки, 1) проводить 1-ий Туристичний фестиваль «Київщина туристична - 2012». До участі у заході запрошуються і представники туристичної галузі Харківського регіону. 1-ий Туристичний фестиваль проводитиметься в форматі туристичного та культурно-мистецького РR-заходу, який має на меті забезпечити всебічне представлення сектору туристичного бізнесу, сфери інфраструктури, яскравої палітри історико-культурної спадщини та культурно-мистецького арсеналу, можливостей областей у сфері санаторно-курортної справи, рекреації, оздоровлення, індустрії розваг, дозвілля та активного відпочинку.

У Харкові відбудеться ХIV Харківський книжковий фестиваль «Світ книги-2012»

26-28 квітня у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбудеться ХIV Харківський книжковий фестиваль «Світ книги-2012». Організатори фестивалю: виконавчий комітет Харківської міської ради та концерн «Райський куточок» за підтримки Харківської облдержадміністрації та особисто голови ХОДА Михайла Добкіна. «Світ книги» – це виставка-ярмарок літератури. Фестиваль дозволяє фірмам, що працюють на ринку книговидання, ефективно представити свою продукцію тисячам відвідувачів, зацікавлених у виборі якісної художньої, навчальної або дитячої літератури. Фестиваль, як постійно діючий, внесений в програму соціально-економічного розвитку міста Харкова.

На Харківщині продовжується ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу - по напрямках до районних центрів. За 23 квітня було відремонтовано 1437,9 кв. м. асфальтового покриття та використано 138,2 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 20 бригад та 154 дорожніх робітника.

Події дня

Сьогодні, 24 квітня, о 10:00 в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім.П. Василенка, 2 поверх, конференц-зал (вул. Артема, 44) розпочнеться засідання "круглого столу" - презентація проекту "Поширення національного механізму взаємодії суб'єктів, що здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми в Україні" за участю представників Міністерства соціальної політики України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні об 11:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним: 1. Дотримання вимог санітарного законодавства в сфері забезпечення населення доброякісною питною водою. 2. Стан готовності служб цивільного захисту області до забезпечення безпеки населення під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року о 15:00 в Держпромі, 5 під. 1 пов. (Пл. Свободи, 5) відкриється Обласна сувенірна крамниця «Слобожанський сувенір» о 16:00 в КП «Харківський Палац спорту» (пр-т Маршала Жукова, 2) відбудеться урочисте відкриття IV малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» о 17:00 в залі засідань Держпрому (площа Свободи, 5, 2 під'їзд, 2 поверх) розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців та тих, хто хоче почати свою справу, на тему "Новий порядок заповнення та подання звітності для підприємців на спрощеній системі оподаткування" о 18:00 в ККЗ "Україна" (вул. Сумська, 35) розпочнеться VII щорічний конкурс «Міс Студентство 2012».

У Харкові обговорюватимуть роль державних установ в наданні допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми в Україні

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» Міністерство соціальної політики України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні у 2012 році розпочинають впровадження проекту "Поширення національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні" у Вінницькій, Донецькій, Луганській, Хмельницькій, Чернівецькій та Харківській областях. 24 квітня о 10.00 в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім.П.Василенка (вул.Артема, 44) відбудеться засідання "круглого столу" - презентація проекту за участі представників Міністерства соціальної політики України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

У Харкові відбудеться конференція-презентація "Купи успішний бізнес"

26 квітня 2012 року з 11.00 до 15.00 у залі засідань Держпрому (майдан Свободи 5, 2 під’їзд, 2 поверх) асоціація франчайзингу України та Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва за підтримки Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації та Регіональної ради підприємців у Харківській області проводять конференцію-презентацію на тему: "Купи успішний бізнес". Учасники конференції дізнаються про те, що таке франчайзинг, як стати власником франшизи, механізми її створення та укладення договорів власності, що означає гарне іноземне слово "франчайзі" та багато іншого.

Станом на 20 квітня 2012 року на спеціальних рахунках місцевих рад знаходиться 30 млн. 78 тис. грн.

Про це сьогодні в ході наради з питання «Проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, станом на 20 квітня поточного року загальна сума коштів, які надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва і знаходиться на спеціальних рахунках відповідних місцевих рад складає 30 млн. 78 тис. грн., з них майже 15 млн. грн. знаходяться на депозитних рахунках.

Перед початком Євро-2012 Михайло Добкін перевірить територію Харківщини на благоустрій

До початку Євро-2012 голова ХОДА Михайло Добкін разом зі своїм першим заступником Валентином Дулубом проведе інспекцію території області на предмет благоустрою основних напрямків прибуття гостей чемпіонату в регіон. Про це глава області повідомив сьогодні на нараді з питання «Проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». «За тиждень до початку Євро-2012 я на гелікоптері огляну територію Харківської області за основними напрямками, звідки до нас будуть їхати гості, і подивлюся, де ще у нас є недостатньо ретельно прибрані території», - повідомив Михайло Добкін.

На 1 квітня на рахунках Фондів охорони навколишнього природного середовища знаходиться 42 млн. 132 тис. грн.

Про це повідомив в ході наради з питання «Проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою« За чисте Довкілля »голова Харківської ОДА Михайло Добкін. Він зазначив, що станом на 1 січня 2012 року загальна сума залишку коштів у Фондах охорони навколишнього природного середовища в розрізі сільських, селищних і міських рад склала 34 млн. 33 тис. грн. Протягом I кварталу поточного року надходження коштів до фондів охорони навколишнього природного середовища в розрізі сільських, селищних і міських рад склали майже 15 млн. грн. Використання коштів цих фондів в I кварталі 2012 року склало 6 млн. 838 тис. грн. Загальна сума коштів фондів, які залишилися станом на 1 квітня 2012 року - 42 млн. 132 тис. грн.

Для прибирання доріг Харківщини планують залучати на оплачувані роботи людей, які перебувають на обліку у службі зайнятості

Сьогодні в ході наради з питання «Проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» голова Харківської ОДА Михайло Добкін дав доручення своєму заступнику залучити людей на оплачувані роботи для прибирання доріг Харківської області. «На сьогоднішній день стан доріг та узбіч на території Харківської області залишає бажати кращого. Я вважаю, що дорожні служби спільно з центром зайнятості можуть об'єднатися і спільними зусиллями організувати прибирання доріг. Центр зайнятості, зі свого боку, залучить людей на оплачувані роботи, а дорожні служби нададуть необхідну техніку. Треба звернути увагу на територію окружної дороги та по напрямкам - Київ, Донецьк, Сімферополь, Москва», - сказав Михайло Добкін.

Кінофестиваль «Харьковская сирень» - це стимул для розвитку молодих українських кінематографістів

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції член селекційної комісії IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський, для розвитку українського кінематографа дуже необхідні такі кінофестивалі, як «Харьковская сирень». «За радянських часів, коли український кінематограф перебував на піку свого успіху, знімалася певна кількість фільмів в Росії та Україні. Зараз Росія вже наздоганяє кількісні показники тих років, а в Україні показники вельми плачевні, у нас дуже мало фільмів знімається. У Росії є основа, на якій може розвиватися кіношкола, а в Україні ця основа досить хитка, тому що немає власного кіновиробництва на тому якісному і кількісному рівні, щоб можна було виховувати молодь. І якраз такі фестивалі, які відбуваються в нашій країні і орієнтовані в основному на молодь, як фестиваль «Харьковская сирень», - це стимул для юних кінематографістів, молодих фахівців, які в подальшому можуть дуже яскраво розкритися», - підкреслив Володимир Миславський.

На всіх розчищених від сміття територіях необхідно ставити таблички. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході наради з питання «Проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою« За чисте Довкілля »голова Харківської ОДА Михайло Добкін, ліквідувати звалище - це півсправи. Головне зробити так, щоб вони не утворювалися повторно. «Прибрали в населеному пункті звалище. Треба на цьому місці таблички ставити, щоб люди підтримували чистоту. Текст приблизно такий: «Шановні мешканці, тут раніше був смітник. Сміття прибрано. Прохання підтримувати чистоту », - сказав Михайло Добкін.

Завдяки системній роботі з благоустрою територія Харківської області стала значно чистішою

Про це на нараді з питання «Проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Безсумнівно, територія Харківської області в порівнянні з тим моментом, коли ми приступили до робіт з благоустрою, значно змінилася. Тут треба визнати, що видно результати системної роботи. Але ми ще далекі від ідеалу. Тому я хочу звернути увагу керівників районів на те, що потрібно прибирати не тільки там, де може їздити керівництво, а скрізь. Адже порядок наводиться, в першу чергу, для людей, що живуть на Харківщині», - зазначив Михайло Добкін.

У конкурсному показі кінофестивалю «Харьковская сирень» будуть представлені фільми гострої психологічної направленості

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції член селекційної комісії IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Наталя Черкасова, цього року на розгляд селекційної комісії було представлено багато глибоких психологічних фільмів. «За темами представлені більш гострі роботи, по розкриттю вони більш психологічні та глибокі. Я думаю, дивитися це буде цікаво і глядачам, і професіоналам. У нас не було представлено жодних бойовиків, трилерів, фантастичних фільмів. Мені здається, це свідчить про те, що і глядацьке, і кінематографічний мислення у нас все-таки ближче до європейського, і майбутнє українського кіно саме не за копіюванням американських зразків, а у вивченні внутрішніх переживань героїв. Це нам історично ближче», - підкреслила Наталя Черкасова.

У суботнику «День довкілля» взяли участь усі населені пункти області

У рамках щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» 21 квітня в області проведено суботник - «День довкілля». В суботнику брали участь всі населені пункти області, а це майже 1760 сіл, селищ, міст. Про це сьогодні в ході наради з питання «Проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «В суботнику брало участь 5178 підприємств, установ, організацій (у минулому році 4946), близько 200 тис. осіб (в минулому році 185 тис.), у тому числі 69 тис. школярів (з них в м. Харкові - 19 тис .), 7 тис. учнів професійно-технічних навчальних закладів та 3,5 тис. студентів. Під час суботника впорядковано та очищено від торішнього листя і сміття 482 га прибудинкових і внутрішньоквартальних територій (104% плану), 68 га придорожніх і паркових зон, 237 тис. м2 газонів з посадкою квітів і газонної трави, ліквідовані 212 стихійні звалища об'ємом 1,66 тис. м3 (107% плану), висаджено 37,5 тис. дерев та 14,6 тис. кущів», - сказав він.

В рамках конкурсного показу IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде представлено 20 фільмів

За результатами роботи селекційної комісії IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» до конкурсного показу допущено 20 фільмів. Про це сьогодні повідомив під час прес-конференції член селекційної комісії Костянтин Кеворкян. «У показі буде представлено фільми Росії, Польщі, Литви, Франції, Азербайджану, України та Німеччини. Було посилено вимоги до фільмів, дуже багато фільмів, які не були витримані в умовах фестивалю, навіть не дійшли до селекційної комісії. До нас дійшло 36 робіт, з яких ми відібрали 20 в 3 номінаціях: «Ігрові фільми», «Документальні фільми» і «Анімаційні фільми». Наша задача - відсівати найслабші роботи, а не вибирати сильні, тому остаточне рішення за членами журі. Радує, що в цілому рівень фестивалю все вище, він підвищується з кожним роком, тим більше, що фестиваль молодий і приваблює в першу чергу до участі молодь», - підкреслив Костянтин Кеворкян.

У Харківській області виконується комплекс робіт з приведення в порядок територій загального користування

Як повідомив сьогодні в ході наради з питання «Проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, з 21 березня, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації, в області проводиться акція з благоустрою територій.

Кінофестиваль «Харьковская сирень» набуває популярності у Франції

«Створена окрема сторінка кінофестивалю «Харьковская сирень» в асоціації франко-української дружби «Весна», яку очолює Уляна Чайковська. Таким чином, популяризація нашого фестивалю просувається щосили. У французьких великих і маленьких містечках дуже багато про нього знають. Приміром, його обговорюють у Парижі. Я не говорила Мілен Демонжо про майбутній приїзд Алена Делона, вона прочитала про це у французькій пресі. У нас є хороше харківське лобі у Франції», – заявила в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Вона висловила сподівання, що це буде впливати на якість тих робіт, які будуть надходити на фестиваль.

Мілен Демонжо передала вітання всім харків'янам

«Буквально два дні тому я спілкувалася з Мілен Демонжо. Вона передавала вітання всім харків'янам, взяла чистий аркуш паперу і написала: "Дорогі мої, вже зовсім скоро! До зустрічі, Мілен Демонжо"», – заявила в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Вона повідомила, що щойно повернулася з Франції і привезла диски з фотографіями Мілен Демонжо, які будуть представлені у присвяченому їй арт-проекті кінофестивалю «Харьковская сирень» «Образи». Проект буде представляти собою симбіоз різних видів і напрямків творчості: з одного боку, це унікальні фотографії Мілен Демонжо в різних образах, виконані її першим чоловіком – професійним фотографом, а з іншого – ляльки харківського майстра-лялькаря.

Серед допризовної молоді Харківщини кращі учні Лозівського району та міста Лозова

21 квітня відбулися змагання допризовної молоді ХХІ обласної Спартакіади з масових видів спорту на Кубок голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкsна серед районів і міст обласного значення, присвячені Року спорту і здорового способу життя в Україні. У м.Лозова у бігу на 100 метров, підтягуванні на поперечені, метанні гранати Ф-1 на дальність і стрільбі із пневматичної гвинтівки змагалися фіналісти попередніх отборів серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів області 1995 -1997 років народження.

Вимоги до фільмів-учасників кінофестивалю «Харьковская сирень» у 2012 році було посилено

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, поточного року вимоги до фільмів-учасників фестивалю були дещо посилені. У зв'язку з цим до участі до конкурсі було допущено не так багато робіт, як на попередніх фестивалях. «Ми не можемо знизити вимоги до робіт, тому що ми повинні тримати високу планку фестивалю «Харьковская сирень». Тому до участі в конкурсі було допущено не так багато фільмів, як раніше. Крім того, ми цього року пішли іншим шляхом і не стали організовувати спільні обговорення фільмів, де хтось може на когось вплинути, а роздали всі фільми всім членам селекційної комісії. Вони вже після перегляду зібралися, обговорили переглянуті фільми, і ухвалили практично одностайне рішення по всіх позиціях. Це чудово, тому що це означає, що образ фільму-учасника нашого фестивалю вже чітко сформовано», - підкреслила Вікторія Маренич.

Ветерани  Росії, України та Білорусі зустрінуться на 6-му Міжнародному шаховому турнірі

28 квітня о 10.00 в Шаховому клубі Палацу студентів Національної юридичної академії ім.Ярослава Мудрого (вул.Пушкінська, 88) відбудеться відкриття 6-го Міжнародного шахового турніру "Слобожанщина" серед ветеранських команд 14 областей і міст України, Російської Федерації та Білорусі,присвячений 67-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

В Харкові відбудеться бізнес-семінар "Новий порядок заповнення і подання звітності для підприємців на спрощеній системі оподаткування"

24 квітня о 17.00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації, Регіональною радою підприємців у Харківській області та Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців» проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему "Новий порядок заповнення і подання звітності для підприємців на спрощеній системі оподаткування". Під час семінару будуть розглянуті питання щодо змін у порядок оформлення та подання звітності для тих, хто користується спрощеною системою оподаткування і надані консультації щодо порядку оформлення звітності з єдиного податку для 2 та 3 груп.

У Харкові відбувся матч Кубка федерації Україна – США з тенісу

21-22 квітня в Superior Golf & Spa Resort відбувся матч Play-off Першої Світової групи Кубка Федерації між жіночими тенісними збірними України та США, в якому взяла участь всесвітньо відома тенісистка Серена Вільямс. У ході матчу українські учасниці турніру Леся Цуренко, Еліна Світоліна і сестри Кіченок отримали можливість попрактикуватися в грі з професіоналами високого класу. Перемогу в змаганні здобула американська збірна з рахунком 5:0.

Події дня (доповнено)

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська,64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА, співголови оргкомітету IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторії Маренич та членів селекційної комісії фестивалю про фільми-учасники кінофестивалю «Харьковская сирень». В 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться нарада з питання «Проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля».

На Харківщині продовжується ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу - по напрямках до районних центрів. За 21 квітня було відремонтовано 1520,1 кв. м. асфальтового покриття та використано 194,4 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 24 бригад та 173 дорожніх робітника.

У Харкові відбувся фестиваль «Великодня радість»

У суботу в Харкові на базі храму Олександра Невського відбувся фестиваль «Великодня радість». В рамках фестивалю учні шкіл естетичного виховання Харкова та області, харківських загальноосвітніх та недільних шкіл представили на конкурс свої роботи у стилі декоративного, музичного, театрального та образотворчого мистецтва на пасхальну тему. У святкових заходах фестивалю взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

У Харківській області на суботник вийшли 200 тисяч людей

Як повідомляє Головне управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, в області в суботнику взяли участь 198 769 осіб, у тому числі 69 328 школярів (з них м. Харків -18973), 6910 учнів професійно-технічних навчальних закладів та 3502 студента ВНЗ, брали участь 5178 підприємств, установ, організацій.

На території Рубіжанського лісництва ДП «Вовчанське лісогосподарство» з‘явилися нові дерева

21 квітня в рамках проведення щорічної акції «За чисте довкілля» на території Рубіжанського лісництва ДП «Вовчанське ЛГ» було висаджено близько 30 тис. шт. сіянців лісових культур сосни звичайної на площі 4,8 га.  

На об'єктах підготовки Харкова до проведення ЄВРО-2012 впорядковано 8,2 га газонів і територій зеленої зони

За інформацією Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, від обласної адміністрації, її структурних підрозділів, відділів, територіальних відомств і організацій у суботнику на території Харкова взяли участь 1302 людини. На важливих об'єктах у підготовці міста до проведення ЄВРО-2012 - по проспекту Гагаріна, в районі стадіону «Металіст» і прилеглих до них ділянках - впорядковано 8,2 га газонів і територій, відведених під зелену зону.

Архів документів