Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у квітні 2012 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж квітня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна. 

В Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні відзначать серією різних акцій і програм

Традиційно в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні відзначать серією різних акцій і програм. Головна мета акцій та заходів, присвячених річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні - збереження пам'яті про Велику Перемогу та формування у школярів і студентів гордості та поваги до подій Великої Вітчизняної війни.

Ремонт ділянки автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський від кордону з Полтавською областю до с.Комунар планується завершити до початку Євро 2012 (уточнено)

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, роботи на цій ділянці протяжністю 66,2 км дороги державного значення вже розпочаті і станом на 07.05.2012 проведено фрезерування покриття 123 тис.м2, влаштовано покриття з асфальтобетону 16,1км. Працюють 6 асфальтобетонних заводів, 228 одиниць дорожньо-будівельної техніки.  

Ділянка автомобільної дороги державного значення Київ–Харків–Довжанський біля с.Бригадирівка прийнята в експлуатацію

Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в рамках виконання «Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу» на автомобільних дорогах загального користування Харківщини не припиняються ремонтно-будівельні роботи. Зокрема, вже завершені роботи з поточного ремонту ділянки автомобільної дороги державного значення Київ–Харків–Довжанський біля с.Бригадирівка Балакліївського району протяжністю 4,6 км.

Події дня

Сьогодні, 8 травня, о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом обдарованих учнів області та їх батьків.

Вітаю з наступаючим святом Перемоги тих, хто зі зброєю в руках або біля мартенівських печей робив все для мирного неба над нашою головою. Михайло Добкін

«Вітаю з наступаючим святом Перемоги всіх учасників бойових дій, всіх тих, хто в тилу кував перемогу, тих, хто через війну був позбавлений дитинства, тих, хто зі зброєю в руках або біля мартенівських печей робив все, щоб сьогодні Україна була вільною, над нашої країною було мирне небо, і їх діти, онуки і правнуки могли гордо сказати: «Ми – діти переможців». З Днем Перемоги!» – заявив в ефірі програми обласного радіо «Від власти до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Для зниження рівня злочинності серед неповнолітніх необхідне створення прийнятних соціальних умов для молоді

Як наголосив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, ті методи боротьби зі злочинністю серед неповнолітніх, які існують в Україні на даний момент, вже давно застаріли і потребують перегляду. За його словами, для зниження кількості дитячих злочинів в першу чергу необхідно створити для молоді такі умови, в яких вони б відчували впевненість у завтрашньому дні.

З набранням чинності нового Кримінально-процесуального кодексу інтереси людей будуть максимально захищені

Як наголосив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, вступ в силу нового Кримінально-процесуального кодексу вирішить ряд старих проблем, які заважають ефективній роботі правоохоронних органів і позбавляють їх довіри людей. Зокрема, мова йде про систему порушення кримінальних справ.

Місцева влада буде допомагати сільгоспвиробникам в створенні молочних кооперативів

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Створення молочних кооперативів є продовженням теми тваринництва, яку ми ведемо вже протягом останніх 7-8 місяців.

На Харківщині при будівництві нових і реконструкції старих будівель обов'язково враховуються потреби людей з обмеженими фізичними можливостями

«У спадок від СРСР ми отримали інфраструктуру, яка була абсолютно не пристосована до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. В сучасній Україні питанню доступності будівель також тривалий час не приділялося достатньо уваги. Коли ми вперше зіткнулися з цією проблемою, ми, перш за все, спиралися на досвід і знання громадських організацій, де зібрані люди, які досконало знають ці проблеми, тому що самі мають певні фізичні обмеження. Вислухавши їхні пропозиції, ми ухвалили рішення, що при введенні об'єкта в експлуатацію серед людей, які їх приймають, обов'язково повинен бути представник таких громадських організацій, який ніколи не поставить свій підпис, якщо він чітко не буде розуміти, що будівля доступна для інвалідів» , - зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Печенізькому водосховищі буде розпочато розведення риби

У Печенізькому водосховищі буде розпочато розведення риби, оформлення документів знаходиться на завершальній стадії. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Запускаючи рибу в Печенізьке водосховище, ми не будемо забороняти спортивну риболовлю. Ті люди, які звикли приїжджати взимку, навесні, влітку і восени на риболовлю, матимуть право ловити рибу. Але будуть введені обмеження на кількість виловленої риби і на розмір окремих особливо цінних порід риб, які дозволяють мати в нашому головному водосховищі воду вищої якості», – заявив він.

Збільшення посівних площ кукурудзи не спричинить негативних наслідків для земель Харківщини

Аграрії Харківської області працюють у тісному контакті з українськими вченими, які роблять аналіз посівних площ на майбутній сезон виходячи виключно з дбайливого та раціонального використання земель. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я не бачу жодної проблеми в майбутньому», – підкреслив він.

Цукровій галузі необхідна підтримка держави

Для подальшого розвитку цукровій галузі необхідна державна програма підтримки, повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Цього року скорочені площі посіву цукрових буряків. Ми планували посіяти 45 тис. га, а посіяли 28 тис. га, і якщо держава не ухвалить програму підтримки виробників цукру, не думаю, що ми зможемо широкими кроками просуватися вперед в цьому напрямку. Ціна на цукор, яка існує, не дає переробникам цукрових буряків можливості отримувати стабільний прибуток. Питання підтримки держави дуже актуальне, без неї ми не впораємося», – заявив губернатор.

Харківська область буде боротися за високу оцінку за показниками підвищення енергозбереження. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в минулому році в результаті реалізації програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів за рахунок підприємств впроваджено енергозберігаючих заходів на суму майже 400 млн. грн., при цьому зекономлено 250 млн. грн.

Через рік-півтора ми приведемо територію Харківської області у зразковий вигляд. Михайло Добкін

Як зазначив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки злагодженій праці всіх мешканців регіону територія Харківської області успішно упорядковується. За його словами, за умови такої ж ефективної роботи і в подальшому, вже найближчим часом Харківщина стане ідеально чистим і доглянутим регіоном. «Я минулими вихідними багато їздив по території нашого регіону і хочу сказати, що залишився задоволений побаченим. Очищаються лісосмуги, наводиться порядок там, де його давно не було. Я думаю, що ще через рік-півтора ми приведемо територію Харківської області у зразковий вигляд », - підкреслив Михайло Добкін.

Моніторинг території  України за допомогою супутника значно полегшить роботу ряду екологічних служб

Впровадження моніторингу територій, який планується ввести по всій країні, значно спростить роботу низки екологічних служб та інспекцій, - підкреслив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, за допомогою таких технологій можна буде набагато ефективніше боротися не тільки із забрудненням територій, але і з несанкціонованим виловом риби і лісовими пожежами.

Ядерна установка в П'ятихатках буде абсолютно безпечною для мешканців Харківщини

«Ухваленню рішення про будівництво ядерної установки в П'ятихатках передувала серйозна процедура, починаючи від громадських слухань і закінчуючи експертизами, в тому числі і міжнародними. Я абсолютно впевнений у безпеці даного проекту для моїх земляків. Крім позитиву я не бачу жодних застережень, які не дозволили б нам його реалізувати», - зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Створення веб-сайту «Харків інноваційний» – можливість якнайширше рекламувати досягнення регіону для залучення інвестицій

Виступаючи в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що в століття розквіту інформаційних технологій необхідно використовувати будь-які можливості реклами Харківщини для залучення інвестицій, і в першу чергу – в інноваційні проекти. За його словами, саме цим цілям служить створення сайту «Харків інноваційний».

У Харківській області створено всі умови для реалізації Указу Президента України щодо впровадження економічних реформ

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області створено всі необхідні умови для реалізації Указу Президента України щодо створення структурних підрозділів з впровадження економічних реформ.

Радість Великої Перемоги з кожним роком стає тільки яскравішою. Михайло Добкін

Сьогодні в Національній юридичній академії ім.Ярослава Мудрого відбулися урочистості з нагоди 67-річчя Великої Перемоги. У святкових заходах взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступники голови області Віталій Алексейчук і Андрій Моченков, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, народні депутати України Валерій Писаренко та Ірина Горіна. «Уже шістдесят сьомий рік наш народ відзначає 9 травня як найбільше свято Великої Перемоги. Для тих, хто випробував на собі всі жахи найбільш жорстокої і кровопролитної в історії людства війни, цей день поєднує в собі велику радість і велике горе. Кожен з вас зберігає спогади про переможний травень 1945 року. Ви зустрічали Велику Перемогу в різних місцях - хто в підкореному Берліні, хто під Прагою, хто в Пруссії, хто на Далекому Сході, хто в госпіталі. Але радість Великої Перемоги з кожним роком стає тільки сильнішою і яскравішою. Нехай ці почуття тільки міцнішають, вічна слава вам і вдячність від усіх нас», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до присутніх на святі ветеранів.

На Харківщині грошову допомогу учасникам бойових дій виплачено в повному обсязі

На Харківщині повністю завершені грошові виплати учасникам бойових дій Великої Вітчизняної війни до Дня Перемоги. Про це сьогодні в ході урочистих заходів ГУ МВС України в Харківській області, присвячених Дню Перемоги, повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Держава цього року на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича провела грошову виплату кожному учаснику бойових дій від 1700 до 2200 гривень. Всі ці гроші вже видані і знаходяться безпосередньо у тих, кому вони були адресовані», - сказав глава області.

Усі пам'ятники в Харківській області впорядковані до Дня Перемоги

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході урочистих заходів ГУ МВС України в Харківській області, присвячених Дню Перемоги, на Харківщині в повному обсязі проведені всі необхідні роботи з благоустрою пам'ятників воїнам, загиблим в боях Великої Вітчизняної війни. «Сьогодні я проводив апаратну нараду, де мені доповіли, що практично всі пам'ятники в місцях, де проходили бої або де були поховані солдати й офіцери Радянської армії, приведені в порядок, територія упорядкована. Все готово, щоб в черговий раз показати нашу любов і повагу ветеранам і до тих великих подій, які пережила наша країна 67 років тому», - підкреслив глава області.

Я впевнений, що і через багато років напередодні 9 травня будуть збиратися наші земляки і згадувати страшні воєнні роки. Михайло Добкін

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь в урочистих заходах ГУ МВС України в Харківській області, присвячених Дню Перемоги. В урочистостях також взяли участь Харківський міський голова Геннадій Кернес, начальник ГУ МВС України в Харківській області Віктор Козицький, ветерани Великої Вітчизняної війни, харків'яни і гості міста. В рамках урочистостих заходів у Харкові відбувся парад військової техніки, а також машин, які на даний момент знаходяться в розпорядженні підрозділів управління внутрішніх справ. Крім цього харків'яни поклали квіти до пам'ятника загиблим правоохоронцям, після чого у ході святкового концерту ветеранм було вручено цінні подарунки.

Харківщина вшановує пам'ять червоноармійців, які загинули біля залізничного переїзду в с. Пилипівка

Сьогодні на залізничному переїзді в с. Пилипівка Жовтневого району м. Харкова відбувся «Реквієм пам'яті», присвячений загиблим радянським військовополоненим. Напередодні Дня Перемоги квіти до пам'ятного знаку поклали заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту Світлана Горбунова-Рубан, заступник голови облради Людмила Давидова, голова Харківського обласного комітету Міжнародного українського союзу ветеранів війни, Герой Радянського Союзу Сергій Остащенко.

З Днем Великої Перемоги, дорогі земляки!

Шістдесят сьомий повоєнний травень прийшов на нашу землю. Буянням цвіту він нагадує вікопомне 9 травня 1945 року – день, який наш багатостраждальний народ наближав майже чотири роки. Харківщина в роки Великої Вітчизняної війни стала ареною кровопролитних боїв і була вщент зруйнована. У кожному населеному пункті області є братські могили, позначені скромними повоєнними обелісками. Велич подвигу наших дідів-прадідів - і у відбудованій економіці, у відроджених містах та селах, у відновлених заводах та фабриках. Ми пам`ятаємо, як це було. Ми знаємо, кому зобов`язані врятованою свободою та мирним небом. З Днем Великої Перемоги! Голова обласної державної адміністрації                      Михайло Добкін

Події дня

Сьогодні о 14.00 в Палаці студентів Національної юридичної академії ім.Ярослава Мудрого (вул.Пушкінська, 88) відбудуться Урочисте зібрання і святковий концерт з нагоди 67-ї річниці Перемоги; о 16.00 розпочнеться відео-семінар "Новий порядок заповнення і подання звітності для підприємців на спрощеній системі оподаткування". Адреса сайту:  http://www.sq.com.ua/

Працюють райони області

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, під час акції День довкілля 5 травня у Барвінківському районі вздовж автодоріг Барвінкове-Погонівка, Барвінкове-Богодарівка очищена прилегла територія та лісосмуги загальною протяжністю 3,5 км, в роботах брали участь понад 400 осіб. У Краснокутському районі в парку Молодіжний у смт Краснокутськ очищено від торішнього листя, порослі та сухостою 6 га території, брали участь 178 осіб, задіяна техніка та деревоподрібнюючі механізми.

Рапортує Служба автомобільних доріг

За інформацією Служби автомобільних доріг України в Харківській області, 5 травня проведена значна робота щодо приведення в порядок узбіч і лісонасаджень вздовж магістральних доріг як силами дорожніх підприємств, Служби автомобільних доріг у Харківській області, так і силами місцевих організацій, установ, жителями сіл, селищ, міст.

Підсумки проведення суботника 5 травня 2012 року «За чисте довкілля» в Харківській області

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, всього в суботнику взяли участь 199 154 особи, в тому числі 56 276 школярів, учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів. Працювали 1 473 навчальних заклади, 5 137 підприємства, установ, організацій. В цей день в роботах по наведенню порядку було задіяно 710 одиниць техніки та механізмів.

У Харківській області буде впроваджена система моніторингу навколишнього природного середовища

Сьогодні в ході всеукраїнської селекторної наради була презентована система моніторингу навколишнього природного середовища. Як зазначив прем'єр-міністр України Микола Азаров, за допомогою цієї системи можна постійно моніторити практично кожен квадратний метр території Україні. «Ця система - важливий інструмент оперативного контролю дотримання вимог природоохоронного законодавства. Її застосування може докорінно поліпшити ситуацію у веденні сільського господарства, починаючи від аналізу використання посівних площ під певні культури до прогнозування врожайності сільськогосподарських культур. Не менш важливе використання цієї системи при попередженні надзвичайних ситуацій», - підкреслив Микола Азаров.

Архів документів