Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги ЗМІ! Акредитація!

У неділю, 13 травня, в Харків з робочим візитом прибуде віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова. Представникам ЗМІ, які хочуть висвітлювати візит, необхідно акредитуватися сьогодні, 11 травня, до 17.30 за телефонами: 700-03-31, 700-17-49. У програмі візиту зустріч з колективом обласної клінічної лікарні - Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Також Раїса Богатирьова візьме участь в урочистій церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» і в урочистостях «Випускник року». Збір журналістів для висвітлення першого заходу 13 травня о 15.00 у фойє головного корпусу Обласної клінічної лікарні.

Між Україною і Литвою розвинені торговельно-економічні відносини

За даними Мінекономрозвитку України, Литовська республіка посідає 39 місце серед 174 країн світу, до яких експортуються українські товари та 18 місце за обсягами імпорту серед 171 країни світу, з яких надходить продукція в Україну. Протягом 2000-2011 років товарообіг українських товарів та послуг до Литовської Республіки зріс з 227,2 до 955 млн. дол. США. При цьому, близько 95% зовнішньоторговельного обороту традиційно припадає на товари та 5% – на послуги.

Відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятної дошки Альфреду Федецькому

Сьогодні в рамках IV Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» біля будівлі Харківської обласної філармонії відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятної дошки видатному фотографу, одному з перших кінематографістів Російської імперії Альфреду Федецькому. У церемонії взяли участь: перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, Генеральний консул республіки Польща в Харкові Ян Гранат, кінокритик, член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський.

Сьогодні в Харківську область з офіційним візитом прибуває Президент Литовської республіки Даля Грібаускайте

Сьогодні в Харківську область з офіційним візитом прибуває Президент Литовської республіки Даля Грібаускайте. У рамках візиту відбудеться зустріч Президента Литовської республіки з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним, де будуть розглянуті питання налагодження двосторонніх торгово-економічних відносин між Литвою і Харківською областю.

Події дня

Сьогодні, 11 травня, о 9:30 у синій залі кінотеатру ім. Довженка (вул. 23 Серпня, 61) розпочнеться показ конкурсних робіт IV фестивалю короткометражних фільмів "Харьковская сирень": Росія Євген Кудрявцев «Нах-хаус» Франція Patrick Beraud «Dans le nez» / "В носі" Польща Bartosz Kruhlik «Vanishing» / "Зникнення" Росія Михайло Черняк «Orlandina Uber Alles» Україні Алан Останін «Тортик» Україна Кравченко Максим «MEZZOфобія» Польща Piotr Subbotko «Glasgow» Франція Bernard Tanguy «Je pourrais être votre grand-mère» / «Я могла б бути вашою бабусею»  о 10:00 в ректорському корпусі НТУ «Харківський політехнічний інститут» (вул. Фрунзе, 21) відбудеться майстер-клас спеціаліста по кіноспецеффектам, володаря призу Американської кіноакадемії "Оскар" харків'янина Юджина (Євгена) Мамута о 12:30 у Харківській обласній філармонії (вул. Римарська, 21) відбудеться покладання квітів до меморіальної дошки Альфреду Федецькому о 14:00 у Харківській обласній філармонії (вул. Римарська, 21) буде відкрито виставку, присвячену всесвітньо відомому дизайнерові театральних і балетних костюмів, харків'янці Варварі Каринській о 15:00 у Харківській обласній філармонії (вул. Римарська, 21) розпочнеться концерт «Пам'яті Едіт Піаф присвячується» о 18:00 у Палаці студентів Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" (вул. Пушкінська, 88) відбудеться творча зустріч з французьким кіноактором Аленом Делоном

В ході церемонії відкриття «Харківської сирень» був продемонстрований останній фільм за участю Мілен Демонжо

В ході церемонії відкриття ІV міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» був продемонстрований останній французький фільм за участю Мілен Демонжо – «Maman». «Я прошу вас проявити велику поблажливість. Мова йде про короткометражний фільм, в якому я зіграла. Це перша моя робота в такому жанрі, але Елен де Фужероль – актриса, яку я дуже люблю і моя подруга, вмовила мене на цю роль. А грала я її мати», – заявила Почесний президент фестивалю Мілен Демонжо.

Харків - перше місто кінематографа в Україні. Геннадій Кернес

«Харків - це те місто, в якому народжуються найталановитіші і найуспішніші люди мистецтва, науки, культури і творчості. Харків - перше місто кінематографа в Україні. Це підтверджує і історія, бо Харків був третім містом в Російській імперії, де був проведений кіносеанс, і в ньому були зняті перші 3 фільми. Сьогодні, підтримуючи ініціативу Михайла Добкіна зробити Харків столицею українського кінематографу, я можу сказати тільки одне - йому це вдалося разом з тими людьми, які роблять все, щоб такий фестиваль був традиційним і надовго. Спасибі всім, хто готував його, всім, хто відгукнувся на запрошення приїхати до Харкова», - зазначив у ході церемонії відкриття IV Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» міський голова Геннадій Кернес.

Мілен Демонжо подякувала Михайлу Добкіну і Геннадію Кернесу

Виступаючи в ході церемонії відкриття IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», Почесний президент фестивалю Мілен Демонжо подякувала голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну і Харківському міському голові Геннадію Кернесу за допомогу і підтримку. «Кожен раз, потрапляючи до Харкова, я відчуваю дуже сильне хвилювання, і кожен раз я думаю про тяжку і важку долю моєї матері, Клавдії Трубнікової, про те, що вона пережила в цьому житті, і те, що вона була змушена виїхати звідси. Ви бачите – я плачу, але я плачу тому, що думаю про неї. У житті вона була дуже мужньою людиною, але весь час згадувала Харків і думала про нього. Вона весь час повторювала мені: ти повинна бути такою ж сильною, як я. Я дуже вдячна і пану Добкіну, і пану меру за те, що вони допомогли видати книгу, в якій моя мати отримала друге життя», – зазначила вона. 

«Харьковская сирень» посяде своє гідне місце серед міжнародних фестивалів першого рангу. Володимир Фокін

«Я щасливий знову бути разом з вами. Фестиваль міцніє і росте. Низький уклін керівникам області і міста, які задумали цей фестиваль і затвердили його. Четвертий фестиваль вселяє впевненість в тому, що він буде завжди. Велика подяка оргкомітету фестивалю, всім тим, хто причетний до цього чудового свята. Упевнений, рано чи пізно фестиваль «Харьковская сирень» посяде своє гідне місце серед міжнародних фестивалів першого рангу», - зазначив у ході церемонії відкриття IV Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» режисер, сценарист член Союзу кінематографістів Росії Володимир Фокін.

Фестиваль «Харьковская сирень» дозволяє відкрити світу багатьох наших талановитих земляків. Михайло Добкін

«У «Харьковской сирени» є одна особливість: наш фестиваль дозволяє відкрити світу багатьох наших талановитих земляків, які залишили незгладимий слід у житті світового, радянського та українського кінематографа. Ми і цього року відкриваємо нові сторінки – тих людей, які трохи по іншому складися життя, і, напевно, мали б лаври першовідкривачів кінематографа», – зазначив сьогодні в ході урочистого відкриття IV Міжнародного кінофестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Презентація книги про українського винахідника кінематографа, харків'янина Йосипа Тимченка відбулася сьогодні в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень». Автори історичної праці «Механік-винахідник Йосип Тимченко в документах і спогадах» – Володимир Миславський і Віктор Гергеша, книга видана видавництвом «Фактор».

Легенди світового кіно сьогодні стали частиною кінофестивалю «Харьковская сирень». Михайло Добкін

«Так непомітно летить час: вже в четвертий раз наше місто збирає легенд світового кіно, всіх тих, кого ми раніше звикли бачити тільки на телеекранах, про кого ми читали, чиє особисте життя нас так цікавило. Сьогодні вони стали частиною кінофестивалю і знаходяться серед нас. Вони дарують нам можливість дізнатися про них більше і зробити в Харкові справжнє свято – свято кінематографу», – зазначив сьогодні в ході урочистого відкриття IV Міжнародного кінофестивалю короткометражних фільмів« Харьковская сирень» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Дякую Харкову та харків'янам за теплий прийом. Ален Делон

«Перш за все, дякую Харкову та харків'янам за такий теплий прийом. Спасибі губернатору Михайлу Добкіну і меру Харкова Геннадію Кернесу, завдяки яким відбувся сьогоднішній святковий вечір. Я був вражений тим, що побачив сьогодні на екрані. Це ціла історія кіно. Мені пощастило, що я актор. Для мене це найкраща професія в світі», - зазначив у ході церемонії відкриття IV Фестивалю короткометражного кіно« Харьковская сирень» французький кіноактор Ален Делон.  

Михайло Добкін вручив Мілен Демонжо ляльку, що представляє її в одному з кінематографічних образів

В ході відкриття в рамках фестивалю «Харьковская сирень» арт-проекту «Образи», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив Почесному президенту фестивалю Мілен Демонжо пам'ятний подарунок – авторську ляльку, що зображає французьку кіноактрису в одній з її кінематографічних ролей. «Мені сьогодні дуже приємно перебувати тут і стояти поруч з легендами світового кіно. Кілька слів я хотів би сказати про Почесного президента «Харьковской сирени» Мілен Демонжо. Вона вже четвертий рік поспіль приїжджає до нас, подарувала назву нашому фестивалю, зробила дуже багато для Харкова. Дві її книги були презентовані в різні роки у нас в місті. Сьогодні харків'яни можуть побачити ці прекрасні фотографії. Мені хотілося б від всіх нас піднести їй подарунок – це прекрасна лялька в одязі епохи Людовика XIII нагадуватиме в дуже близькій до нас Франції про хвилини її перебування в Харкові», – заявив Михайло Добкін.

IV кінофестиваль «Харьковская сирень» урочисто відкрито

Сьогодні в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбулася урочиста церемонія відкриття IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківській міський голова Геннадій Кернес, Почесний президент кінофестивалю французька кіноактриса Мілен Демонжо. Серед почесних гостей - французький актор Ален Делон, заслужений артист РРФСР Борис Токарєв, заслужена артистка Росії Людмила Гладунко, фахівець з кіноспецеффектів, володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» харків'янина Юджин (Євген) Мамут, режисер і сценарист, народний артист РРФСР Родіон Нахапетов, майстер мультиплікації, власниця студії «Animagic» (США), харків'янка Ірина Борисова та інші.

Ім'я Мілен Демонжо стало невід'ємною частиною історії міста Харкова

Про це сьогодні під час відкриття арт-проекту «Образи», на якому представлені фотографії юної Мілен Демонжо, зроблені відомим французьким фотографом Анрі Костом, сказала начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Стартував арт-проект «Образи», присвячений французькій кінозірці Мілен Демонжо

У фойє Палацу студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого стартував арт-проект «Образи», присвячений французькій кінозірці, Почесному президенту фестивалю "Харьковская сирень" Мілен Демонжо. Тут представлені фотографії з образами Мілен Демонжо і ляльки харківських майстрів. У відкритті проекту взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, почесний гість фестивалю, знаменитий французький актор Ален Делон, і сама Мілен Демонжо. «Як говорив один з моїх найулюбленіших кіноперсонажів,«місце зустрічі змінити не можна». Як завжди травень, як завжди Харків, як завжди «Харьковская сирень», – сказав, відкриваючи проект, губернатор Михайло Добкін.

Почесні гості IV Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень» залишили відбитки своїх долонь

Сьогодні в саду ім. Шевченко гості IV Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень» залишили відбитки своїх долонь, які будуть встановлені в наступному році. У церемонії взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич і Почесний президент кінофестивалю Мілен Демонжо.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Афганістану

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зустрівся з делегацією Посольства Ісламської Республіки Афганістан в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Фазілем Фазлуррахманом. В ході зустрічі сторони обговорили перспектив двостороннього співробітництва між Харківською областю і Афганістаном. Зокрема, Михайло Добкін і Фазіль Фазлуррахман обговорили можливість створення культурного центру в Харкові. Крім того, голова ХОДА запропонував розглянути питання поставок тракторів виробництва ХТЗ, а також запевнив пана Посла в тому, що дасть відповідні доручення для вивчення ситуації з отриманням дозволу на проживання в Харкові громадян Афганістану.

Фестиваль «Харьковская сирень» з кожним роком стає все яскравішим і цікавішим

Як зазначила сьогодні під час караоке-майстер-класу Рішара Кроса президент українсько-французької асоціації «Весна» Уляна Чайковська, фестиваль «Харьковская сирень» розвивається і з кожним роком стає все цікавішим. «Фестиваль з кожним роком стає все кращим, все яскравішим цікавішим. Першого року ми приїхали з Мілен сюди ніби на знайомство з містом, і нам дуже сподобалося тут. Наступного року сюди вже приїхав П'єр Рішар, а фестиваль був ще кращам, в минулому році приїхав ще й Жан-Поль Бельмондо, а цього року - Ален Делон. Подивимося, яким буде фестиваль цього року, але я думаю, що він також запам'ятається всім цікавими зустрічами та подіями», - сказала Уляна Чайковська.

Мілен Демонжо високо оцінила роботи учасників фестивалю «Харьковская сирень»

Почесний президент Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Мілен Демонжо високо оцінила конкурсні роботи учасників фестивалю. За її словами, вона вже визначилася з фільмом, який цього року отримає її спеціальний приз. Про це актриса розповіла сьогодні під час караоке-матер-класу французького співака і продюсера Рішара Кроса. «Я подивилася фільми учасників фестивалю, багато з них хороших, але один з них мені особливо сподобався. Який саме, я не скажу - це секрет, але я йому дам свій спеціальний приз. Я бачу, що над фільмом працював дуже хороший режисер. Принцип кінозйомки - це розповідь якоїсь історії, і тут він повністю дотриманий - хоча мені ніхто не перекладав текст, але я все зрозуміла, я була дуже зворушена і сміялася», - розповіла Мілен Демонжо.

Відомий французький співак Рішар Крос дав караоке-майстер-клас в саду Шевченка

Сьогодні в рамках IV Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» в саду Шевченка відбувся проект «Відкритий мікрофон», в ході якого відомий французький співак і продюсер Рішар Крос дав караоке-майстер-клас для харків'ян. Підтримати харківських виконавців також прийшли Почесний президент фестивалю, член журі, знаменита французька актриса Мілен Демонжо і президент українсько-французької асоціації «Весна» Уляна Чайковська.

Відбулися перші покази конкурсних робіт IV кінофестивалю «Харьковская сирень»

Перші покази конкурсних робіт IV кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулися сьогодні в синьому залі кінотеатру ім. А. Довженко. До уваги глядачів були представлені короткометражні стрічки «1937» Світозара Головльова (Росія), «Голубая кость» Кузьми Вострикова (Росія) «Енмеш» Айнур Аскарова (Росія), «Привет» Тетяни Журавльов (Росія), «Отче наш» Маріуса Івашкевічус (Литва) і «Новорічна інтермедія» Бориса Шустермана (Україна).   «На мій погляд, рівень конкурсних робіт фестивалю« Харьковская сирень» продовжує бути достатньо високим, і ви особисто зможете в цьому переконатися, якщо подивитеся зараз ігрові фільми. Особисто мене найбільше зачепило те, що в цьому році ряд робіт стосувався теми Великої Вітчизняної війни. Фестиваль проходить практично одночасно зі святкуванням Дня Перемоги, і, звичайно, те, що молодь пам'ятає про ці страшні події, то, що вона намагається осмислити тему війни – це дуже важливо», – заявив харківський кінокритик, член селекційної комісії фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Володимир Миславський.

Бажаю Харкову процвітання та щастя. Ален Делон

В ексклюзивному інтерв'ю оргкомітету IV Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» французький кіноактор Ален Делон побажав Харкову процвітання та щастя.

Михайло Добкін вручив керівництву ФК «Металіст» сертифікати про завершення будівельних робіт на головній спортивній арені Харкова

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив генеральному директору ВАТ ФК «Металіст» Сергію Волику сертифікати, які є підтвердженням закінчення будівництва об'єктів реконструкції спортивного комплексу КП «Металіст». На церемонії вручення також були присутні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб та заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Презентовано книгу про харків'янина Йосипа Тимченка – першого винахідника кінематографа

Сьогодні під час першого заходу Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулася презентація книги про українського винахідника кінематографа, харків'янина Йосипа Тимченка. Історичну працю «Механік-винахідник Йосип Тимченко в документах і спогадах» представили його співавтори – Володимир Миславський і Віктор Гергеша. «Ідея написання закралася давно. Віктор познайомив мене зі своєю колекцією унікальних архівних матеріалів, пов'язаних з життям і творчістю Йосипа Андрійовича Тимченко. А в минулому році після закінчення кінофестивалю «Харьковская сирень» мене запросила співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич, і повідомила, що в 2012 році заплановано відкриття меморіальної дошки Йосипу Тимченко. Вона запропонувала мені відшукати те місце, де він жив і працював, і підготувати матеріали», – заявив кінокритик Володимир Миславський.

Наша любов до ветеранів, повага і вдячність за те, що вони зробили, з року в рік тільки міцнішає. Михайло Добкін

«Уже багато років я маю щастя виступати перед земляками на цій площі і кожен раз відчуваю хвилювання, тому що в цьому місті живуть найкращі, найталановитіші та найвдячніші ветеранам люди. День Перемоги - це свято, яке ми зустрічаємо з радістю і зі сльозами на очах. Минають роки, десятиліття, ветеранів стає все менше, але наша любов до них, повагу і вдячність за те, що вони зробили, з року в рік тільки міцнішає. Я сьогодні покладав квіти до Меморіалу Слави, де поховані десятки тисяч радянських воїнів та офіцерів, які віддали свої життя за звільнення нашого рідного міста. Цього року на Меморіал прийшло як ніколи багато людей, і прості харків'яни з маленькими дітьми роздавали квіти ветеранам. Вони робили це за покликом серця, вони хотіли віддячити ветеранам. Я пишаюся Харковом, я пишаюся людьми, які живуть в нашому місті, я пишаюся нашими ветеранами. Я абсолютно впевнений, що і через десять, і через двадцять, і через сто років ніхто не забуде, якого кольору прапор Перемоги, які ордена носили наші діди і скільки здоров'я, крові і життів було віддано за Велику Перемогу», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін під час святкового концерту на площі Свободи.

Події дня

Сьогодні, 10 травня, об 11:00 в синьому залі кінотеатру ім. Довженка (Харків, вул.23 Серпня, 61, ст.м. «23 Серпня») відбудеться презентація книги члена журі фестивалю «Харьковская сирень», кінокритика Володимира Миславського про українського винахідника кінематографа Йосипа Андрійовича Тимченко, після чого в залі розпочнеться показ конкурсних робіт фестивалю. О 13:00 у саду Шевченка, на алеї біля ХНАТОБу ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнеться «Відкритий мікрофон» - караоке-майстер-клас французького співака Ришарда Кроса. О 16: 00 на Алеї почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень» біля ХНАТОБ ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) почесні гості IV фестивалю залишать відбитки своїх долонь. О 17:00 у фойє 3 поверху Палацу студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул.Пушкінська, 88) відбудеться арт-проект «Образи», присвячений французькій кінозірці, Почесному Президенту Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Мілен Демонжо. О 18: 00 у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул.Пушкінська, 88) відбудеться урочисте відкриття IV Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень».

Ален Делон та Мілен Демонжо прибули до Харкова

У Міжнародному аеропорту «Харків» приземлився літак з почесними французькими гостями IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень».

Пам’ять загиблих вшанували на меморіалі «Висота маршала І.С. Конєва»

Сьогодні на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва» відбулось урочисте покладання квітів до обеліску з барельєфом І.С. Конєва з нагоди 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Участь у заході взяли заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, представники Дергачівської райдержадміністрації, ветерани війни, представники духовенства та громадськості.

Андрій Моченков взяв участь в урочистому мітингу до Дня Перемоги в Дробицькому Яру

Сьогодні в Дробицькому Яру відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Перемоги. У заходах взяли участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники громадських організацій, харків'яни і гості міста.

Архів документів