Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін вручив керівництву ФК «Металіст» сертифікати про завершення будівельних робіт на головній спортивній арені Харкова

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив генеральному директору ВАТ ФК «Металіст» Сергію Волику сертифікати, які є підтвердженням закінчення будівництва об'єктів реконструкції спортивного комплексу КП «Металіст». На церемонії вручення також були присутні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб та заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Презентовано книгу про харків'янина Йосипа Тимченка – першого винахідника кінематографа

Сьогодні під час першого заходу Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулася презентація книги про українського винахідника кінематографа, харків'янина Йосипа Тимченка. Історичну працю «Механік-винахідник Йосип Тимченко в документах і спогадах» представили його співавтори – Володимир Миславський і Віктор Гергеша. «Ідея написання закралася давно. Віктор познайомив мене зі своєю колекцією унікальних архівних матеріалів, пов'язаних з життям і творчістю Йосипа Андрійовича Тимченко. А в минулому році після закінчення кінофестивалю «Харьковская сирень» мене запросила співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич, і повідомила, що в 2012 році заплановано відкриття меморіальної дошки Йосипу Тимченко. Вона запропонувала мені відшукати те місце, де він жив і працював, і підготувати матеріали», – заявив кінокритик Володимир Миславський.

Наша любов до ветеранів, повага і вдячність за те, що вони зробили, з року в рік тільки міцнішає. Михайло Добкін

«Уже багато років я маю щастя виступати перед земляками на цій площі і кожен раз відчуваю хвилювання, тому що в цьому місті живуть найкращі, найталановитіші та найвдячніші ветеранам люди. День Перемоги - це свято, яке ми зустрічаємо з радістю і зі сльозами на очах. Минають роки, десятиліття, ветеранів стає все менше, але наша любов до них, повагу і вдячність за те, що вони зробили, з року в рік тільки міцнішає. Я сьогодні покладав квіти до Меморіалу Слави, де поховані десятки тисяч радянських воїнів та офіцерів, які віддали свої життя за звільнення нашого рідного міста. Цього року на Меморіал прийшло як ніколи багато людей, і прості харків'яни з маленькими дітьми роздавали квіти ветеранам. Вони робили це за покликом серця, вони хотіли віддячити ветеранам. Я пишаюся Харковом, я пишаюся людьми, які живуть в нашому місті, я пишаюся нашими ветеранами. Я абсолютно впевнений, що і через десять, і через двадцять, і через сто років ніхто не забуде, якого кольору прапор Перемоги, які ордена носили наші діди і скільки здоров'я, крові і життів було віддано за Велику Перемогу», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін під час святкового концерту на площі Свободи.

Події дня

Сьогодні, 10 травня, об 11:00 в синьому залі кінотеатру ім. Довженка (Харків, вул.23 Серпня, 61, ст.м. «23 Серпня») відбудеться презентація книги члена журі фестивалю «Харьковская сирень», кінокритика Володимира Миславського про українського винахідника кінематографа Йосипа Андрійовича Тимченко, після чого в залі розпочнеться показ конкурсних робіт фестивалю. О 13:00 у саду Шевченка, на алеї біля ХНАТОБу ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнеться «Відкритий мікрофон» - караоке-майстер-клас французького співака Ришарда Кроса. О 16: 00 на Алеї почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень» біля ХНАТОБ ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) почесні гості IV фестивалю залишать відбитки своїх долонь. О 17:00 у фойє 3 поверху Палацу студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул.Пушкінська, 88) відбудеться арт-проект «Образи», присвячений французькій кінозірці, Почесному Президенту Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Мілен Демонжо. О 18: 00 у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул.Пушкінська, 88) відбудеться урочисте відкриття IV Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень».

Ален Делон та Мілен Демонжо прибули до Харкова

У Міжнародному аеропорту «Харків» приземлився літак з почесними французькими гостями IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень».

Пам’ять загиблих вшанували на меморіалі «Висота маршала І.С. Конєва»

Сьогодні на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва» відбулось урочисте покладання квітів до обеліску з барельєфом І.С. Конєва з нагоди 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Участь у заході взяли заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, представники Дергачівської райдержадміністрації, ветерани війни, представники духовенства та громадськості.

Андрій Моченков взяв участь в урочистому мітингу до Дня Перемоги в Дробицькому Яру

Сьогодні в Дробицькому Яру відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Перемоги. У заходах взяли участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, представники громадських організацій, харків'яни і гості міста.

На Родіона Нахапетова справили незабутнє враження урочистості з нагоди Дня Перемоги

Сьогодні почесний гість кінофестивалю «Харьковская сирень», відомий актор, сценарист і режисер Родіон Нахапетов і його дружина Наталя Шляпнікофф були присутні на площі Свободи під час урочистого проходження військ Харківського гарнізону на честь 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Родіон Нахапетов поділився своїми враженнями від побаченого: «Мене дуже вразив ваш парад з нагоди Дня Перемоги і особливо вразили розміри площі Свободи. Тут, на площі всі діяли злагоджено, чітко, в єдиному пориві. Тут панує дух, яким переймаєшся, і який залишає незабутнє, незгладиме враження».

Відбулося урочисте проходження військ Харківського гарнізону, присвячене 67-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

Сьогодні на пл. Свободи відбулося урочисте проходження військ Харківського гарнізону, присвячене 67-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. З трибун за ходою спостерігали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, Герої Радянського Союзу та ветерани ВВВ. Командував парадом начальник Харківського гарнізону, учасник військових дій в Афганістані полковник Олексій Середа, прийняв парад Михайло Добкін.

До Харкова прибув Родіон Нахапетов з дружиною Наталею Шляпнікофф

Сьогодні до Харкова прибув ще один почесний гість фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень», радянський, американський і російський актор Родіон Нахапетов з дружиною Наталею Шляпнікофф. В даний час гості з США беруть участь в урочистостях з нагоди Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні і присутні на святковому параді, який відбувається на площі Свободи.

На  Меморіалі Слави вшанували пам'ять загиблих під час Великої Вітчизняної війни

Сьогодні, у річницю Великої Перемоги, на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулася урочиста хода та покладання квітів. Вклонитися пам'яті полеглих воїнів прийшли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступник голови облради Людмила Давидова, перший заступник губернатора Валентин Дулуб, заступники голови ХОДА Євген Савін та Юрій Сапронов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Едвард Гранат, Герої Радянського Союзу Сергій Остащенко, Михайло Карпеєв і Федір Пуртов, та інші.

День Перемоги

Сьогодні, 9 травня, о 10:00 на Меморіалі Слави у Лісопарку розпочнеться церемонія покладання квітів; об 11:00 урочистості відбудуться на Національному меморіальному комплексі "Висота маршала І.С. Конєва"; також о цій годині церемонія вшанування пам’яті розпочнеться на Меморіальному комплексі у Дробицькому Яру; о 12:00 на пл. Свободи відбудеться урочисте проходження військ Харківського гарнізону, присвячене 67-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років; о 19:00 на пл. Свободи розпочнеться святковий концерт до Дня Перемоги.  

У ході відкриття фестивалю «Харьковская сирень» відбудеться показ фільму «Maman» з Мілен Демонжо

У ході церемонії відкриття ІV міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» 10 травня буде продемонстрований французький фільм «Maman» за участю Мілен Демонжо. Про це сьогодні в ході програми «Харків online» в ефірі обласного телебачення повідомила співголова оргкомітету фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Фестиваль «Харьковская сирень» повертає всій Харківщині забуті незаслужено імена

«Харьковская сирень» є єдиним кінофестивалем в Україні, котрий окрім різноманітних конкурсів, показів, майстер-класів та творчих зустрічей проводить надзвичайно велику пошукову наукову роботу для того, щоб віднайти і повернути сучасникам імена забутих на сьогоднішній день людей, які пов’язані з кінематографом. Про це повідомила у ефірі програми обласного телебачення «Харків online» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Зокрема, у минулому році таким чином була представлена книга кінокритика Володимира Міславського, присвячена Альфреду Федецькому.

Завтра до Харкова приїдуть Ален Делон і Мілен Демонжо

Про це сьогодні в ефірі програми «Харків online» на ХОД ТРК повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Завтра ввечері приїде основна група наших французьких гостей на чолі з Аленом Делоном і Мілен Демонжо. А 10 травня, в день відкриття кінофестивалю, приїдуть гості, які є членами журі, переважно з Росії», - сказала Вікторія Маренич.

В рамках фестивалю «Харьковская сирень» відбудеться виставка, присвячена дизайнеру театральних і балетних костюмів Варварі Каринській

11 травня о 14.00 в рамках ІV міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» на базі Харківської обласної філармонії відбудеться відкриття виставки, присвяченої всесвітньо відомому дизайнерові театральних і балетних костюмів, харків'янці Варварі Каринській.

Родіон Нахапетов візьме участь у заходах, присвячених Дню Перемоги

Як повідомила сьогодні в ефірі програми «Харків online» на ХОД ТРК начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, завтра до Харкова приїде Родіон Нахапетов.

Почалася робота із вивезення за межі Харківської області непридатних пестицидів з Первомайського ПДП «Хімпром»

Почалася робота із вивезення за межі Харківської області непридатних пестицидів з Первомайського ПДП «Хімпром». Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, 3 травня компанією ТОВ «Сі Буд Систем» розпочато роботи з перезатарювання та подальшого вивезення непридатних пестицидів. Станом на 8 травня на території ПДП «Хімпром» перезатарено приблизно 400-500 тонн цих небезпечних речовин і планується вивезти 4 - 5 машин.

Завдання влади - створювати умови для розкриття юних талантів та їх реалізації на рідній землі

Як наголосив сьогодні в ході урочистого прийому обдарованих дітей області та їх батьків заступник голови ХОДА Євген Савін, для того, щоб обдаровані діти працювали на благо рідної області і країни, необхідно створити їм відповідні умови для реалізації. «Ми повинні створювати дітям умови для навчання, для доступу до знань, для їх реалізації, а після закінчення вузу ми повинні створити випускникам такі умови, щоб вони залишилися тут. Неприємно чути, що 90% випускників класичного факультету - фізико-математичного, наприклад, - збираються працювати не тут. Тому ми беремо на себе зобов'язання створити такі умови, щоб ці молоді таланти, майбутня еліта нашої країни залишилася в області. Це непросто, але ми це зробимо», - підкреслив Євген Савін.

Євген Савін зустрівся з обдарованими дітьми області та їхніми батьками

Сьогодні у малій залі Будинку рад відбулася зустріч заступника голови ХОДА Євгена Савіна з учнями - переможцями IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів і ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. У заході також взяли участь начальник ГУ освіти ХОДА Роман Шаповал, ректор Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров, директори навчальних закладів Харківщини та батьки учнів.

Валентин Дулуб зустрівся з трудовим колективом диспетчерської служби Міжнародного аеропорту «Харків»

Сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб зустрівся з трудовим колективом диспетчерської служби ВАТ «Нью системс АМ» Міжнародний аеропорт «Харків». Перший заступник голови області проінформував співробітників підприємства про підсумки соціально-економічного розвитку Харківської області за перший квартал 2012 року, привітав усіх з Днем Перемоги, а також вручив старшому диспетчеру аеропорту Ігорю Нікуліну Подяку Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко за сумлінну працю, високий професіоналізм і вагомий особистий внесок у справу забезпечення вивезення високоактивних ядерних матеріалів.

Євген Савін привітав Героя Радянського Союзу Сергія Остащенко

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін привітав з 67-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні Героя Радянського Союзу, голову Харківського обласного комітету Міжнародного українського союзу ветеранів війни Сергія Остащенко і вручив йому цінний подарунок – годинник від голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. «Низький уклін Вам за те, що Ви зробили настільки великий подвиг для нас і всієї нашої країни. Прийміть привітання та щирі побажання міцного здоров'я і довгих років життя», - звернувся до Сергія Остащенко заступник губернатора.  

Валентин Дулуб привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва

Сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб відвідав Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва. Перший заступник голови області передав ветерану привітання з Днем Перемоги від Президента України Віктора Януковича, а також від голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна, і вручив Герою цінний подарунок від керівника області.

Михайло Добкін привітав Владику Онуфрія з призначенням на посаду керуючого Харківською єпархією

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав Архієпископа Харківського і Богодухівського Онуфрія з призначенням на посаду керуючого Харківською єпархією Української Православної Церкви. Губернатор побажав Владиці Онуфрію здоров'я, щастя, натхнення і нових успіхів у благородній пастирській праці на благо Церкви та України.

Наталія Бєлохвостікова не зможе відвідати Харків в рамках фестивалю «Харьковская сирень»

У зв'язку зі зміною гастрольного графіку відома російська актриса Наталія Бєлохвостікова не зможе приїхати до Харкова на ІV міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень». Раніше планувалося, що в рамках фестивалю вона зустрінеться з французьким актором Аленом Делоном, з яким разом знімалася у фільмі «Тегеран-43», а також проведе майстер-клас для молодих харківських кінематографістів.

Юрій Сапронов привітав Героя Радянського Союзу Федора Пуртова з Днем Перемоги

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов відвідав Героя Радянського Союзу, 92-річного харків'янина Федора Пуртова, і привітав його з Днем Перемоги. Такі візити Юрія Сапронова до ветерана вже стали доброю традицією. Заступник губернатора побажав Федору Петровичу міцного здоров'я, добра і благополуччя йому і його родичам. Юрій Сапронов зачитав привітання від Президента України Віктора Януковича та вручив Федору Пуртову подарунок від губернатора Михайла Добкіна – наручний годинник, а також передав продуктовий набір. Під час дружньої бесіди віце-губернатор з ветераном підняли символічні «фронтові» 100 грамів за Перемогу.

Прибули перші гості IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні до нашого міста прибули перші гості IV Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень»: фахівець зі спецефектів, володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» харків'янин Юджин (Євген) Мамут і графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів, власниця студії «Animagic» (США), харків'янка Ірина Борисова. Обидва гостя в рамках фестивалю проведуть майстер-класи. Юджин (Євген) Мамут поділиться секретами майстерності 11 травня о 10:00 в НТУ «Харківський політехнічний інститут» (ректорський корпус), Ірина Борисова - 12 травня о 15:00 також в НТУ «Харківський політехнічний інститут».

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у квітні 2012 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж квітня 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна. 

В Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні відзначать серією різних акцій і програм

Традиційно в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні відзначать серією різних акцій і програм. Головна мета акцій та заходів, присвячених річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні - збереження пам'яті про Велику Перемогу та формування у школярів і студентів гордості та поваги до подій Великої Вітчизняної війни.

Ремонт ділянки автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський від кордону з Полтавською областю до с.Комунар планується завершити до початку Євро 2012 (уточнено)

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, роботи на цій ділянці протяжністю 66,2 км дороги державного значення вже розпочаті і станом на 07.05.2012 проведено фрезерування покриття 123 тис.м2, влаштовано покриття з асфальтобетону 16,1км. Працюють 6 асфальтобетонних заводів, 228 одиниць дорожньо-будівельної техніки.  

Архів документів