Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

19 спортсменів Харківської області вибороли ліцензії на участь в Олімпійських іграх 2012 року

Як повідомив в інтерв'ю телеканалу «Оріон» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, 19 спортсменів Харківської області вже отримали ліцензії на участь в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні. Усього за прогнозами фахівців область може розраховувати на 25-30 ліцензій. «Боротьба триває. Сподіваюся, найближчим часом область отримає нових учасників Олімпіади. Ми вважаємо, що наші спортсмени найсильніші і гідні боротися за найвищі місця», - підкреслив Михайло Добкін.

У поточному році на Харківщині вдвічі збільшено посіви кукурудзи

На даний момент в Харківській області вже посіяно 318 тисяч гектарів зернової кукурудзи, - повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, в поточному році посівні площі під цією культурою збільшено вдвічі. «Ми цього року вже посіяли на 84 тисячі гектарів більше кукурудзи, ніж минулого року, а в цілому торішні показники будуть перевищені більш ніж на 100 тисячі гектарів. На сьогоднішній день ми вже посіяли 318 тисяч гектарів зернової кукурудзи, всього цієї культури у нас посіяно 331 тисяч га. У минулому році у нас кукурудзи на цю дату було посіяно 181 тисячу гектарів. Тобто, ми практично в 2 рази збільшили посіви цієї культури», - повідомив Віталій Алексейчук.

Погодні умови ніяк не вплинули на врожай фруктів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської ОДА Віталій Алексейчук, погодні умови ніяк не вплинули на стан садів в регіоні. «Ніяк погодні умови не вплинули на стан садів в регіоні, тому що весняних заморозків не було. У нас в чудовому стані сади і ми продовжуємо садити і овочі, і фрукти», - сказав Віталій Алексейчук.

У Харківській області завершено посів ярих культур

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області практично завершено посів ярих культур. За словами заступника керівника області, на даний момент в регіоні закінчуються роботи по пересіванню площ під загиблими озимими. «Ми практично закінчили посів ярих культур, але зараз триває пересів тих озимих культур, які погано перенесли складні погодні умови зими і весни. В цілому план посіву ярих культур у нас 1 млн.107 тисяч гектарів, а посіяли ми на площі 1 млн.175 тис. га, тобто, на 107%. В минулому році на цю дату ми посіяли 898 тисяч гектарів ярих культур», - повідомив Віталій Алексейчук.

На Харківщині необхідно розвивати спеціалізовані овочеві і картопляні господарства

«На сьогоднішній день потрібно розвивати спеціалізовані овочеві і картопляні господарства – такі, як були раніше на Харківщині. 68 господарств повністю задовольняли потреби населення практично кожен рік. Таке завдання ми отримали від губернатора і вже над ним уже працюємо», – зазначив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Він повідомив, що Харківська область у числі лідерів у сфері сільського господарства. На сьогоднішній день на харківських ярмарках, ринках і супермаркетах достатньо практично усіх видів сільськогосподарської продукції – борошна, цукру, овочів, картоплі і гречки. Про це, зокрема, свідчать доступні ціни на цю продукцію – наприклад, вартість 1 кг гречки – біля 9 грн. Також у регіоні є достатні запаси продукції: більше 600 тис. тонн минулорічного урожаю пшениці, 62 тис. тонн цукру.

Цього року в Харківській області  посіяно 28,8 тис. га цукрового буряку

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук. «Цього року посіяно цукрового буряку 28,8 тис. га при плані 40 тис. га. Ми його недосіяли, тому що в області призупинили роботу ведучі цукрові заводи: ТОВ «Цукрове» Кегичівського району і НПФ "Синтал Д" ТОВ Конгресовскій цукровий завод. Проте, сьогодні проводиться робота, щоб заводи поновлювали роботу і щоб плани виконувалися. Я вірю в те, що в 2013 році заводи, які сьогодні не працюють, обов’язково будуть працювати. Наприклад, сьогодні завод «Цукрове» переоснащується до наступного сезону», - сказав Віталій Алексейчук.

У Харкові відбудеться тренінг для медпрацівників та журналістів «Кризова комунікація – порятунок життів»

У Харкові в рамках проекту Всеукраїнської спілки громадських організацій «Рух за здоров’я» буде проведено тренінг для медпрацівників та журналістів «Кризова комунікація – порятунок життів». Тренінг відбудеться 17-18 травня (початок о 10.00), за адресою: вул.Артема, 46, 4 поверх, прес-центр інформагентства "STATUS QUO". Під час тренінгу в рамках теоретичних та практичних занять планується обговорити особливості комунікації між керівниками закладів охорони здоров’я та журналістами в умовах реформування галузі, особливості співпраці медиків та ЗМІ в умовах кризових ситуацій, а також розробити методологічні особливості роботи зі складними аудиторіями в кризових ситуаціях. Додаткову інформацію щодо тренінгу можна отримати електронною поштою: oksana.solomchenko@movementhealth.org та за телефонами: +38 044 256 25 40, моб.тел. +38 067 277 44 54, факс +38 044 256 25 39 (Оксана Соломченко).  

У «Ніч музеїв» біля Держпрому відбудеться файєр-шоу

19 - 20 травня у «Ніч музеїв» з 19.00 до 24.00 обласний центр культури і мистецтва пропонує насичену програму. Крім виставок в будівлі на вул.Пушкінській, 62 та в галереї «Мистецтво Слобожанщини» харків'яни також зможуть побачити фаєр-шоу, вистави, відеоінсталяцію, відвідати концерти та майстер-класи з різних видів танців. У програмі вечора обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) виставка творів народних художніх ремесел «Україні етнічна», автентичний спів, танці, етнічна інструментальна музика, майстер-класи з народних танців, ігрові програми від фольклорних колективів України та зарубіжжя. У галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) розважальна програма розпочнеться о 19:00 Файер-шоу.

Визначено переможців першого туру конкурсу «Кращий державний службовець» в апараті Харківської облдержадміністрації

Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» проводиться з метою реалізації інноваційного напряму системи підвищення кваліфікації персоналу органів державної влади шляхом пошуку та підтримки кращих державних службовців України, поширення досвіду їх діяльності, виховання на їх прикладі молодих спеціалістів, залучення молоді до державної служби, покращення якості надання управлінських послуг громадянам, формування позитивної громадської думки щодо професійної діяльності державних службовців. В апараті обласної державної адміністрації проведено перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець». За звання кращого держслужбовця у номінаціях «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст» змагалися 14 осіб. 

Державна прикордонна служба України нагадує про порядок перетинання державного кордону

Державна прикордонна служба України нагадує про порядок перетинання державного кордону громадянами України, іноземцями та особами без громадянства. З докладною інформацією можна ознайомитися за посиланням http://kharkivoda.gov.ua/ru/document/view/id/8079. З питань порядку перетинання державного кордону України та фактів вчинення неправомірних дій службовими особами підрозділів Держприкордонслужби Ви можете звертатися в Адміністрацію Держприкордонслужби України за телефоном (044) 527-63-63.

Події дня

Сегодня, 15 травня, о 12:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука на тему: «Підбиття підсумків весняно-польових робіт»

З 1 травня середній розмір пенсій в Харківській області збільшився до 1408 грн.

В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України з 1 травня збільшено розмір пенсій для окремих категорій громадян. Середнє збільшення пенсії по Харківській області склало 136,4 грн. Пенсії збільшені для 715 тис. 643 осіб (всього в області проживе 812 тис. пенсіонерів). Середній розмір пенсії по області у травні склав 1408 грн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов.

На цьому тижні розпочнеться Фестиваль традиційної народної культури „Покуть плюс”

18-20 травня Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Харківський обласний центр культури та мистецтва проводять Фестиваль традиційної народної культури „Покуть плюс”. Фестиваль проводиться вже в сьомий раз. Цього року  участь у ньому візьмуть фольклорні колективи та виконавці з західних, східних, південних та центральних регіонів України, а також росіяни. 18 травня о 12.30 у малій залі Харківського театру опери та балету розпочнеться презентація фольклорних колективів та виконавців – учасників фестивалю. З 19.00 до 24.00 у ОМЦКМ в рамках проекту „Ніч музеїв” можна не лише побачити виставку, а й взяти участь у майстер-класах з танців, почути фольклорні наспіви.

На Харківщині в 2012 році на 350 мільйонів гривень збільшився збір до Пенсійного фонду

У Харківській області вдалося досягти істотного збільшення збору до Пенсійного фонду. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов, тільки за 4 місяці поточного року надходження зросли на 350 мільйонів гривень. За його словами, це результат економічного зростання підприємств Харківщини. «Збільшилася мінімальна заробітна плата і, відповідно, відрахування до Пенсійного фонду. У зв'язку з динамікою зростання економіки фонд оплати праці збільшився, значить, продукт, вироблений в Харківській області, дозволив виплатити трохи більшу заробітну плату і, відповідно, збільшити відрахування до Пенсійного фонду. Це склало за 4 місяці додаткових 350 мільйонів гривень. Ще раз підкреслю - динаміка зростання в економіці дозволила зробити цей перерахунок, ніяких кредитних коштів в нашій області ніхто не залучав», - підкреслив Віктор Ачкасов.

У 2011 році темпи зростання заборгованості промислових підприємств Харківщини до Пенсійного фонду скоротилися більш ніж в 2,5 рази

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов, проблема заборгованості ряду промислових підприємств до Пенсійного фонду, як і раніше, залишається на Харківщині досить гострою. Тим не менше, в 2011 році вдалося домогтися суттєвих успіхів на шляху до її вирішення.

Михайло Добкін зустрівся з делегацією Сполучених Штатів Америки (доповнено)

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з делегацією Сполучених Штатів Америки: Другим заступником Державного секретаря США з питань демократії, прав людини і праці Томасом Мелія та Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом. У заході також взяли участь Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

За темпами зростання інвестицій в основний капітал за 2011 рік Харківщина знаходиться на п'ятому місці серед регіонів

Згідно зі статистичними даними, у 2011 році за обсягом освоєних інвестицій в основний капітал Харківська область знаходиться на сьомому місці серед регіонів України, за темпами зростання інвестицій – на п'ятому. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «За минулий рік у розвиток економіки області підприємства та організації за рахунок усіх джерел фінансування вклали 14867,1 млн.грн. капітальних інвестицій. Найбільшу їх частку складають інвестиції в матеріальні активи. Інвестиції в основний капітал становлять 71,6% загального обсягу капітальних інвестицій», – зазначив Юрій Сапронов.

За перші три місяці поточного року зростання виробництва промислової продукції на Харківщині склав 4,8%

У січні-березні 2012 року виробництво промислової продукції на Харківщині зросло на 4,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, тоді як в цілому по Україні зростання склало 0,9%. Про це, посилаючись на статистичні дані, повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «З даної категорії продукції за перші три місяці поточного року ми експортували машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання (31,8%), продукти рослинного походження (12,3%), готові продукти харчування (8,3%)», – сказав Юрій Сапронов.

Мілен Демонжо залишила Харків

Сьогодні почесний президент кінофестивалю «Харьковская сирень», відома французька актриса Мілен Демонжо залишила Харків. Співголова оргкомітету фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич провела почесну гостю до літака і запросила повертатися на Харківщину наступної весни.

Події дня

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктора Ачкасова на тему: «Актуальні питання щодо пенсійного забезпечення».

Площа Свободи зібрала найкреативніших, найталановитіших і найбільш здібних людей. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході урочистостей на площі Свободи з нагоди свята «Випускник року» привітав випускників шкіл Харкова і області з вступом у доросле самостійне життя. «Площа Свободи зібрала найкреативніших, найталановитіших і найбільш здібних людей. Дорогі випускники! Я хочу побажати вам на вашій вже дорослій самостійній дорозі мирного неба, вірних супутників по життю і благословення від Господа Бога. Все інше ви вмієте, знаєте самі і досягнете самостійно. Зі святом! З випуском вас!», - з такими словами глава області звернувся до вчорашніх школярів. Також Михайло Добкін разом з Віце-прем'єр-міністром України - Міністром охорони здоров'я Раїсою Богатирьовою вручив кращим випускникам шкіл області сертифікати та цінні подарунки.

Раїса Богатирьова привітала випускників Харківщини з закінченням навчання

Під час свята «Випускник року» Віце-прем'єр-міністр України - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова від імені Президента України Віктора Януковича привітала випускників Харківської області зі святом. «Хочу від імені Президента подякувати вашим батькам за те, що вони стільки сил, праці, здоров'я вклали в вас, у ваше сьогодення і ваше майбутнє. Президент країни вітає вас, випускників, бажає вам мирного неба над головою і щасливого майбутнього. Сьогодні знаменна подія. Ви стали сміливими, вправними, знаючими, люблячими і пам'ятаючими. Нехай завжди це буде у вашому житті. Зі святом вас», - сказала Раїса Богатирьова випускникам.

Харків завжди був і залишається культурною та інтелектуальною столицею України, тут має розвиватися високе кіно. Володимир Фокін

В ході урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» член Правління Союзу кінематографістів РФ, голова журі фестивалю Володимир Фокін привітав харків'ян з тим, що «Харьковская сирень» з кожним роком все більше підвищує рівень, а також побажав Харкову стати тим містом, де відродиться велике українське кіно. «Я був присутній на попередніх фестивалях «Харьковская сирень» і порівняно з ними можу відзначити очевидне зростання цього фестивалю. І я завжди кажу, що мені дуже хочеться, щоб в Харкові зародився справжній великий кінематограф, і щоб українське кіно почало відроджуватися. На нашій землі є для цього всі умови, тому що Харків завжди був і залишається культурною та інтелектуальною столицею України, тут зобов'язане розвиватися високе кіно», підкреслив Володимир Фокін.

Кожен новий фестиваль - це можливість познайомитися з новими людьми. Михайло Добкін

Як зазначив після урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, кожен новий фестиваль - це можливість познайомитися з новими людьми.

Михайло Добкін вручив колективу ВДІКу подяку за допомогу в організації фестивалю

Під час урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін вручив колективу Всеросійського державного університету кінематографії імені С. А. Герасимова подяку за допомогу в організації фестивалю.

Нехай фестиваль «Харьковская сирень» з кожним роком зростає і розвивається. Ян Гранат

Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат під час урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» побажав фестивалю зростати і з кожним роком набувати все більшого значення на міжнародній арені. «Я дуже пишаюся, що маю можливість перебувати сьогодні тут, в цьому харківському Голлівуді, і приймати нагороди для польських режисерів. Хочу побажати, щоб фестиваль «Харьковская сирень» з кожним роком зростав і розвивався, збільшував своє значення, щоб фільмів-учасників ставало все більше, у тому числі і з Польщі. Хочу сказати, що такі фестивалі дуже потрібні, бо вони дають можливість спілкування людей мистецтва, діалогу між ними», - зазначив Ян Гранат.

Мілен Демонжо вручила власний приз режисерові з Росії

Під час урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» Почесний президент фестивалю Мілен Демонжо вручила власний приз режисерові фільму «Енмеш» Айнур Аскарову з Росії.

Михайло Добкін привітав харків'ян зі святом кіно

В ході урочистої церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» голова ХОДА, голова оргкомітету фестивалю Михайло Добкін привітав харків'ян зі святом кіно, яким став для Харкова кінофестиваль, а також подякував усім, завдяки кому фестиваль стає з кожним роком все краще і краще. Зокрема, глава області звернувся зі словами подяки до конкурсантів, чиї фільми цього року боролися за перемогу у фестивалі.

Нагороджено переможців ІV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень»

В приміщенні Палацу студентів Харківської національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого урочисто закрився IV Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень». На урочистій церемонії закриття були присутні голова ХОДА, голова оргкомітету фестивалю Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови області Євген Савін, відома французька актриса, почесний президент і член журі кінофестивалю Мілен Демонжо, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, член Правління Союзу кінематографістів РФ, голова журі Володимир Фокін, актор, режисер і сценарист, Народний артист РРФСР Родіон Нахапетов, відомий американський кіно і телепродюсер, президент Фонду Дружби Наташа Шляпнікофф, фахівець з кіноспецеффектів, володар призу Американської кіноакадемії "Оскар" Юджин Мамут, відомий графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів , власниця студії «Animagic» (США) Ірина Борисова.

Раїса Богатирьова побажала кінофестивалю «Харьковская сирень» творчого довголіття

В ході церемонії урочистого закриття IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Віце-прем'єр-міністр України – Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова зазначила, що завдяки фестивалю Харків став центром мистецтва. «Думаю, що Харків і вся Харківщина вже кілька століть є центром мистецтва не тільки Лівобережної України, а й усієї країни, а сьогодні, без перебільшення, всієї Європи. Я думаю, що завдяки нашому міжнародному фестивалю «Харьковская сирень» ми дуже швидко розширюємо свій географічне вплив. Ми сьогодні напряму співпрацюємо з Францією, маємо плідні відносини з Росією, йдемо впевненою ходою на американський континент. Все це – завдяки тим, хто організував цей фестиваль, бере участь в ньому, спонсорує його, а також глядачам, які дивляться його, їх відданості і надіям», – підкреслила вона.

Архів документів