Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині проводиться робота для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов

Як повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, соціальними ініціативами Президента України передбачено запровадження програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Для реалізації програми постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 № 343 затверджено відповідний Порядок, яким унормовано механізм відшкодування частини процентів за кредитами, формування переліку об’єктів, вимоги до позичальників, цінові параметри квартир та їх нормативна площа.

До Міжнародного дня музеїв кращі музейні працівники області отримали нагороди

15 травня в Художньо-меморіальному музеї І.Ю. Рєпіна, в приміщені Галереї Лауреатів премії ім. І.Ю. Рєпіна у м. Чугуєві відбулися урочисті заходи до Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня в 150 країнах світу. Привітавши працівників музейної сфери з професійним святом перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко відзначила саме виховну, просвітницьку та краєзнавчу діяльність музеїв області, спрямовану на вивчення рідного краю, дбайливе ставлення до нашого спільного надбання. Також привітав колег начальник Управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов: «Усвідомлення необхідності збереження історії, культурної спадщини, завжди свідчить про зрілість суспільства, про зрілість нації. І Харківська область може служити в цьому відношенні досить хорошим прикладом: у нас є археологічні, художні та історичні колекції. Але в музеях є 2 скарби: по-перше, це фонди, а по-друге, це люди, які ці фонди зберігають».

Харківські книговидавці візьмуть участь у VІІІ Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку

З 17 по 20 травня 2012 року в м. Києві у приміщені Національного центру ділового та культурного співробітництва "Український дім" (м. Київ, вул. Хрещатик, 2) відбудеться VІІІ Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок. Підготовку та проведення виставки забезпечує Державний комітет телебачення та радіомовлення України. Планується, що на виставці-ярмарку свою видавничу продукцію представлятимуть вітчизняні видавництва та видавничі організації різних форм власності з усіх регіонів України, а також зарубіжні суб’єкти видавничої справи.

83% випускників Харківщини зареєструвалися для проходження ЗНО

В Україні розпочалася кампанія зовнішнього незалежного оцінювання. Як повідомив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, на Харківщині для проходження ЗНО зареєструвалося 83% всіх випускників. «Загальна кількість зареєстрованих для проходження ЗНО від кількості випускників на сьогоднішній день по Харківській області складає приблизно 83%. Учні дізнаються результати до початку вступної кампанії, яка розпочнеться 2 липня – після закінчення фінальної частини Евро-2012. Цього року передбачається за умовами вступу до вищих навчальних закладів, що сертифікати, отримані у минулі роки, діють для абітурієнтів, які у минулих роках не вступили до ВНЗ», - повідомив він.

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь –Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів.

В 2011/2012 навчальному році у харківських ВНЗ кількість студентів з іноземних країн значно збільшилася

«У Харківській області продовжується реалізація проекту «Відкритий світ». Реалізується міжнародний обмін студентами з вищих навчальних закладів, зокрема ХНІЕУ, ХНУ ім. Каразіна, ХНУРЕ. Кількість студентів із іноземних країн 2011/2012 року значно збільшилася, ми маємо на сьогоднішній день 18 354 студентів-іноземців, які навчаються у ВНЗ Харківщини. Я сподіваюся, що ми і цього року під час вступної кампанії, яка буде розпочинатися з 2 липня і для іноземних студентів закінчиться восени, також будемо очікувати збільшення кількості іноземних студентів», - сказав в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

З 1 вересня у початковій школі почне діяти новий стандарт освіти

Всі літні заходи стосовно підготовки до нового навчального року, як з боку Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, так і Головного управління освіти і науки Харківської ОДА і на усіх ланках органів управління освіти буде реалізовуватися новий стандарт освіти, який розпочинає свою дію з 1 вересня, з початкової школи. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

2011-2012 навчальний рік був достатньо успішним

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, для 1-х, 9-х та 11-х класів навчальний рік вже закінчився. У 9 класах навчальні заняття завершилися 11 травня, в 11-х – 3 травня. Решта класів закінчують заняття 25 травня. «Якщо підбивати підсумки 2011-2012 навчального року, то він був успішним для всіх, як для учнів, так і для педагогічного складу, тому що не можна не зазначити те, що 18 184 випускника отримали документи про повну загальну середню освіту. Приблизно 7% з них отримали золоті та срібні медалі. У порівнянні з минулим роком, це більше приблизно на 2%», - сказав начальник ГУ освіти і науки Харківської ОДА.

Події дня

Сьогодні, 16 травня, об 11:00 у  малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться презентація поштового блоку «УЄФА Євро-2012». О 12:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми на тему: «Питання безпеки і правопорядку під час проведення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012». О 14:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 пов., 170 к.) відбудеться прес-конференція начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова та Президента благодійного фонду «Велика родина» Юрія Рубана на тему: «Шевченківські дні в Харкові». О 15:00 на стадіоні «Металіст» (вул. Плеханівська, 65) розпочнуться тактико-спеціальні навчання оперативних, спеціальних та аварійних служб міста та області по ліквідації надзвичайних ситуацій на об’єктах, задіяних у проведенні ЄВРО-2012. Після закінчення навчань відбудеться брифінг для журналістів

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні облдержадміністрації. Під час особистого прийому жителі області зверталися до заступника губернатора головним чином із земельних питань. Порушені заявниками питання заступник голови обласної державної адміністрації взяв на особистий контроль.

Ремонт дороги Київ – Харків – Довжанський повинен бути закінчений до 25 травня

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, поточний ремонт дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський планується закінчити до 25 травня. За його словами, на сьогоднішній день на ділянці 395 – 461 км автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський виконані наступні види робіт: фрезерування існуючого покриття – 262 тис. кв. м; обладнання покриття з щільного асфальтобетону – 32,8 км із запланованих 67 км. При влаштуванні покриття використано 34,2 тис. тонн асфальтобетону. Розпочато роботи з нанесення дорожньої розмітки.

З території ПДП «Хімпром» вивезено 535,7 тонн непридатних пестицидів

Як повідомляє перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, робота із вивезення за межі Харківської області непридатних пестицидів продовжується. За його словами, станом на 15 травня з території ПДП «Хімпром» вивезено 535,7 тонн цих небезпечних речовин та продовжується перезатарювання залишку. Також Валентин Дулуб повідомив, що продовжується робота з перезатарювання та вивезення пестицидів в інших районах Харківської області. Так з Кегичівського району та м. Первомайський вивезено усі пестициди, а це складає 10 тонн, у Зміївському районі пестициди перезатарено повністю.

22 травня у Харкові відбудеться вистава Черкаського академічного музично-драматичного театру «Тарас. Слова»

У день перепоховання Тараса Шевченка, 22 травня, у Харкові на сцені Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т. Шевченка відбудеться вистава Черкаського академічного музично-драматичного театру «Тарас. Слова» за п’єсою Богдана Стельмаха. Гастрольний тур театрального колективу з п’єсою режисера Сергія Проскурні відбудеться на запрошення голови ХОДА Михайла Добкіна.

На площі Свободи встановлено Кубок Європи з футболу

Сьогодні на головній площі міста Харкова - площі Свободи голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес встановили Кубок Європи у спеціальний павільйон для демонстрації. У заході також взяли участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, легендарний харківський футболіст, друг Євро-2012 Ігор Кутепов, Народні депутати України Валерій Писаренко та Ірина Бережна.

До Євро-2012 Харків буде готовий до прийому вболівальників, цільових груп УЄФА та команд

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції з нагоди прибуття в місто Кубка Європи з футболу Харківський міський голова Геннадій Кернес, за час, що залишився до Євро-2012, місто встигне завершити останні приготування до чемпіонату. «До Євро-2012 Харків буде готовий до прийому уболівальників, цільових груп УЄФА та команд. Серед учасників групового турніру в Харкові грають 3 чемпіона Європи, чиї автографи є на цьому Кубку, тому ми думаємо, що як мінімум одна з тих команд, що грають в Харкові, вийде в фінал. Ми сподіваємося на динамічний, барвистий футбол і захоплюючі емоції», - зазначив міський голова.

Питання безпеки під час Євро-2012 – на контролі облдержадміністрації

Відбулось засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку, на якому були підбиті підсумки роботи штабу більше ніж за рік. У ньому взяв участь керівник Міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку при Президентові України, Перший заступник Голови Національного агентства ЄВРО – 2012 Олександр Бірсан.

У Харкові вжито заходів із організації безпеки Кубка Європи з футболу

«Ми будемо намагатися зробити так, щоб в Харкові цей Кубок відчував себе цілком комфортно, і не було навіть натяків на посягання на цей прекрасний трофей. Я думаю, що наше місто має запам'ятатися всьому світу умінням організовувати турніри, але жодним чином не стати в ряд з тими містами, де робили замахи, а іноді і викрадали кубки великих футбольних форумів», – заявив в ході прес-конференції, присвяченій прибуттю до Харкова Кубка Європи з футболу, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Футбол відкриває кордони можливого і неможливого. Михайло Добкін

«Я сподіваюся, що колекція автографів багатьох харківських юних футболістів завдяки тому, що чемпіонат Європи буде проходити в Харкові, поповниться. І мрія, зустрітися з кумиром здійсниться. Я абсолютно впевнений, що завдяки футболу, багато, здавалося б, нездійсненних мрій стають об'єктивною реальністю. Футбол відкриває кордони не тільки географічні, але й можливого і неможливого», - сказав сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій презентації Кубка Європи з футболу 2012 голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Ігри, які відбуватимуться в Харкові, будуть організовані на високому рівні

Про це сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій презентації Кубка Чемпіонату Європи з футболу 2012 сказав друг Євро-2012, легендарний харківський футболіст Ігор Кутепов. «Величезне спасибі організаторам, що довірили мені місію представити Кубок Європи з футболу в Харкові. Я впевнений, що місто Харків чудово проведе ті три гри, які будуть тут проходити. І найголовніше, я сподіваюся, що Кубок залишиться ще, як мінімум, на 4 роки в Україні», - сказав Ігор Кутепов.

Кубок Європи з футболу прибув до Харкова (доповнено)

Сьогодні в будівлі Харківської міської ради відбулась прес-конференція з нагоди прибуття до міста Кубка Європи з футболу. У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат і легендарний харківський футболіст, друг Євро-2012 Ігор Кутепов. «Я абсолютно впевнений, що завдяки футболу мрії, які здавалися нездійсненними ще 5 років тому, стають об'єктивною реальністю. Сьогодні я сиджу біля цього Кубка. У 2008 році, спостерігаючи фінальний матч Чемпіонату по телевізору, я й уявити собі не міг, що мине час, і УЄФА надасть нам можливість потримати його власними руками», – зазначив у ході презентації Михайло Добкін.

Право проведення матчів Євро-2012 – це величезна реклама для Харкова та всієї України

Сьогодні в ході прес-конференції з нагоди презентації Кубка Європи з футболу 2012 голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що право проведення матчів – це не просто 3 захоплюючих дня спортивних змагань, не тільки можливість прийняти друзів з усього світу або отримати фінансовий прибуток – це ще й величезна реклама для Харкова та всієї України. «Незважаючи на те, що сьогодні навколо Євро-2012 ще існують спроби боротьби, які не припиняються ніколи, я абсолютно впевнений, що чемпіонат Європи відбудеться на найвищому рівні, і Харків отримає в якості призу за дуже важку підготовчу роботу прекрасні емоції, чудові відчуття і безліч нових друзів», – підкреслив голова облдержадміністрації.

У Харківській області всі спортсмени-кандидати на участь в Олімпійський іграх отримують спеціальні стипендії

В ході інтерв'ю телеканалу «Оріон» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів про те, яка підтримка надається в області спортсменам, які претендують на участь в Олімпійських іграх. За словами голови області, всі вони забезпечуються спеціальними стипендіями.

Харків отримав право золотими літерами вписати своє ім'я в світовий спортивний літопис. Михайло Добкін

Сьогодні в ході прес-конференції з нагоди презентації Кубка Чемпіонату Європи з футболу 2012 голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що до цієї події Харків йшов важким шляхом, але вийшов з боротьби переможцем і стане частиною спортивної історії. «Сьогодні напередодні відкриття Чемпіонату Європи з футболу мимоволі згадуються найважливіші моменти, які пережило наше місто до сьогоднішнього дня. Це і оголошення в Кардіффі переможців, серед яких була названа наша країна, це і можливість для Харкова вскочити в останній вагон поїзда і стати запасним містом, боротьба за право бути приймаючим містом і боротьба за те, щоб Україна була представлена ​​4-ма містами. Найприємніше, що боротьба увінчалася успіхом, і місто-трудівник, місто з однією з найсильніших серед українських міст репутацією в світі отримало право золотими літерами вписати своє ім'я в світовий спортивний літопис», – заявив губернатор.

З 20 травня буде відновлено роботу сільськогосподарських ярмарків у Харкові

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, найближчим часом буде відновлено роботу сільськогосподарських ярмарків у Харкові. «Губернатором поставлена ​​задача з 20 травня відновити сільськогосподарські ярмарки, і ми це завдання виконаємо. Саме завдяки ярмаркам у нас була можливість утримувати стабільну ціну на основні види продукції», - зазначив Віталій Алексейчук.

У 2012 році на Харківщині буде впроваджено ряд інвестиційних проектів з розвитку м’ясного та молочного скотарства

Для Харківщини пріоритетним є розвиток скотарства, щоб жителі області мали вдосталь молочної і м’ясної продукції. Таке завдання поставив Президент України Віктор Янукович, і в області працюють над його виконанням. Це відзначив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, найголовніше – це вкладення інвестицій у скотарство. У 2012 році на Харківщині буде впроваджено ряд інвестиційних проектів з розвитку м’ясного та молочного скотарства.

Для розвитку сільського господарства необхідно зміцнювати матеріально-технічну базу аграрних підприємств

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, для ефективного розвитку сільського господарства в кожному аграрному підприємстві необхідно вести роботу щодо зміцнення матеріально-технічної бази. Зокрема, мова йде про встановлення сушарок для кукурудзи.

Кожен харківський спортсмен, який виграє медаль на Олімпіаді в Лондоні, отримає квартиру

Кожен харківський спортсмен, який виграє медаль будь-якого ґатунку на Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні, отримає квартиру в Харкові або області. Квартири будуть придбані за рахунок спонсорських коштів. Про це в інтерв'ю телеканалу «Оріон» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У Харкові достатньо людей, які відбулися як успішні бізнесмени, а також займаються або раніше займалися спортом. Вони і сьогодні допомагають спортсменам при підготовці до Олімпіади. Крім того, одному із спортсменів, який виборов ліцензію, у вигляді заохочення до завоювання нагород на Олімпіаді, вже надана квартира», - зазначив Михайло Добкін.

Харківщина лідирує серед регіонів України по посівним площам гречки

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на Харківщині в поточному році посіяно 21,7 тис. га гречки. За його словами, за цим показником Харківська область лідирує серед інших регіонів України. «Сьогодні у нас в області посіяно 21,7 тис. га гречки при плані 20 тисяч, тобто, ми план давно перевиконали. У 2010 році ми посіяли 9,2 тисячі тонн цієї культури. Якщо розглянути порівняльні дані по Україні, то найбільше гречки посіяно в Харківській області. У 2011 році у нас був вал 34,5 тисячі тонн гречки, це п'ятирічний запас для нашого населення. Тим не менш, сьогодні в резерві залишилося 8,2 тисячі тонн. Це говорить про те, що гречка у нас користується попитом», - зазначив заступник керівника області.

В Харківській області успішно розвивається кролівництво

На сьогоднішній день кроляче м’ясо є у регіоні у достатній кількості. Про це повідомив сьогодні у ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, чудово розвивається кролеферма у Ізюмському районі. Її потужність – 4,5 тонни кролячого м’яса на тиждень. Ця кролеферма возить продукцію до Донецька, Дніпропетровська, Полтавської і Сумської областей. Зараз на фермі будують нові приміщення і розширюють виробництво. Також кролівництво впроваджується в інших районах, особливо у невеликих фермерських господарствах.

У Харківській області немає проблем з вирощуванням екзотичних тварин

На даний момент на території Харківщини розводять багато екзотичних тварин, таких як ондарти, нутрії, лисиці. Про це сьогодні на прес-конференції сказав заступник голови Харківської ОДА Віталій Алексейчук. «Розводять все, що хочеш. Я бачив і ондатри, і нутрії, і лисиці. У колишньому СНД декілька таких звіроферм, як у нас «Утківське» Харківського району. Там є чорнобура лисиця. Їх там сьогодні більше 1,5 тисячі. Сьогодні питання вирощування не так стоїть, як стоїть питання переробки. Тому що сьогодні цю чорнобурку відправляють в Росію або в інші куточки світу, в регіоні з неї нічого не виробляють», - зазначив Віталій Алексейчук.

Архів документів