Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 18 травня, о 10:00 в Обласному центрі культури та мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться відкриття фестивалю "Покуть плюс" О 10:00 в ХаРІ держуправління Національної академії держуправління при Президентові України (м.Харків, пр.Московський, 75, 2-й поверх, зала №2) відбудеться Міжнародний форум «Україна – ЄС: новий рівень кооперації» Об 11:00 у  Харківському національному економічному університеті (пр. Леніна, 9а, науково-бібліотечний корпус, 3 поверх, ауд. 311)відбудеться круглий стіл на тему: «Інвестиційний клімат в Україні: яким його бачить бізнес» Об 11:00 в залі прийому офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми з Головою Української Греко-Католицької Церкви Верховним Архиєпископом Києво-Галицьким Блаженнійшим Святославом О 14:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолія Педешко та заступника начальника відділу міжнародних відносин та протоколу Маргарити Камаси. Тема: «Проведення Днів Європи в Харкові». О 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради від 17.02.2012 року з питання: «Про аналіз виробничої діяльності державних сільськогосподарських підприємств області за 2011 рік». 2. Про організацію та хід поливу сільгоспкультур у господарствах Харківської області. 3. Про стан підготовки техніки до збирання ранніх зернових культур.

В деяких сільських районах області ціни на основні продукти харчування перевищують середньообласні

Через неефективну роботу окремих райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення з аналізу процесів ціноутворення в деяких сільських районах області ціни на основні продукти харчування перевищують середньообласні. Про це заявив в ході свого виступу на колегії облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Наприклад, середні ціни на борошно пшеничне вищого гатунку в Близнюківському, Борівському, Валківському, Коломацькому районах області перевищують середні ціни в області на 16-26%. Ціни на крупу гречану в Близнюківському, Богодухівському, Ізюмському, Коломацькому районах перевищують середні ціни по області на 13-25%. Таке ж положення справ з цінами відзначено також у Великобурлуцькому, Золочівському і Краснокутському районах області», – поінформував заступник губернатора.

До 23 серпня буде відремонтовано ділянку траси від Харкова до кордону з Донецькою областю

Після закінчення будівництва відрізка дороги Київ – Харків – Довжанський від сел. Комунар до кордону з Полтавською областю вся техніка буде переведена на другу ділянку траси від Харкова до кордону з Донецькою областю. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, на відрізку протяжністю 129,9 км буде заново укладено дорожнє покриття, встановлені бордюри і колесовідбійники, нанесена розмітка та розміщено нові дорожні знаки. «Робота буде закінчена до Дня визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників, 23 серпня», – повідомив Валентин Дулуб.

До початку навчального року у Валках буде встановлено два надземних пішохідних переходи з ліфтами

«До початку навчального року у Валках буде встановлено два надземних пішохідних переходи з ліфтами, за зразком переходу, побудованого в Харкові на пр. Гагаріна. Один з них знаходитиметься навпроти школи ім. Масельського, інший – біля автовокзалу, для того, щоб забезпечити безпечний перехід дітей та пасажирів автотранспорту на цих важливих ділянках», – повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У 2012 році в Харківській області буде відкрито 111 пляжів для купання

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у літній період поточного року в області для купання планується відкрити 111 пляжів. З них 16 перебувають у дитячих оздоровчих таборах, 37 - на базах відпочинку, а інші належать до пляжів загального користування. На даний момент ведеться робота по їх обстеженню фахівцями МНС, а також водолазно-рятувальними та санітарними службами.

У Харківській області вживаються заходи щодо попередження лісових пожеж

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на сьогоднішній день на території Харківської області проводиться активна робота з підготовки до пожежонебезпечного періоду. «Крім Міністерства надзвичайних ситуацій, обласне управління лісового та мисливського господарства організували роботу 36 спеціалізованих лісових пожежних станцій, виділено 52 пожежних автомобіля, 5 малих пожежних модулів. І звичайно, найголовніше, ми забезпечимо роботу 38 пожежно-спостережних пунктів. У тому числі 27 - спеціальних вишок, з яких стежать чергові за станом лісових масивів. На 7 з них встановлені спеціальні телевізійні установки для спостереження. Силами МВС, МНС, а також лісників проведено 617 рейдів по попередженню пожеж», - зазначив Валентин Дулуб.

У квітні ціни на молоко і молокопродукти в області знижені на 4-6%

В результаті підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, сільгоспвиробниками, молокопереробними підприємствами і роздрібними мережами супермаркетів області щодо забезпечення стабільних цін на молоко та основні молочні продукти в квітні 2012 року оптово-відпускні та роздрібні ціни на молоко і молокопродукти в області знижено від 4% до 6%. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Медична служба Харківщини готова до виконання поставлених завдань під час Євро-2012

Про це під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його інформацією, для підготовки трьох базових закладів, визначеним на державному рівні, згідно з Державною цільовою програмою за рахунок коштів місцевих бюджетів Харкова та області за 2009–2012 роки було спрямовано майже 80 млн. грн. Повністю розроблена та відпрацьована система роботи цих закладів.

До 25 травня з території Харківської області планують вивезти всі пестициди

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. «До початку чемпіонати Європи з футболу з території Харківської області ми повинні вивезти 1070 тонн пестицидів. Це ті хімічні речовини, які були виявлені на ДП «Хімпром» в місті Первомайському було виявлено 1015 тонн хімічних речовин плюс частина пестицидів, які залишилися з минулого року і були не вивезені. На сьогоднішній день вже вивезено 654 тонни пестицидів. До 25 травня повністю всі пестициди з території Харківської області будуть вивезені», - сказав Валентин Дулуб.

У Харківській області 328 осіб подали заявки на участь в програмі іпотечного кредитування будівництва доступного житла

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківській області ведеться активна робота по реалізації програми іпотечного кредитування будівництва доступного житла. «Будівельники Харківської області активно включилися в реалізацію соціальних ініціатив Президента України, зокрема, у будівництво житла для черговиків Харківщини. Ми одні з перших подали свої заявки на участь наших будівельних компаній в будівництві житла по ініціативам Президента. Сьогодні подали такі заявки компанії «Житлобуд-1», «Житлобуд-2», Курязький домобудівний комбінат, і перші будинки вже пройшли відповідні експертизи», - повідомив він.

На Харківщині ціни на хліб залишаються стабільними

В результаті роботи щодо забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку хліба в минулому і на початку поточного років, ціни на 92% хліба масового споживання в усіх районах та містах області були приведені до соціального рівня (4,79 грн. – за буханець хліба "Дарницького" подового вагою 1 кг і 2,50 – за буханку хліба пшеничного формового вагою 550 г). Про це в ході колегії ХОДА повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

18 травня відбудеться круглий стіл «Інвестиційний клімат в Україні: яким його бачить бізнес»

18 травня об 11:00 у приміщенні Харківського національного економічного університету (м. Харків, пр. Леніна, 9а, науково-бібліотечний корпус, 3 поверх, ауд. 311) відбудеться круглий стіл на тему: «Інвестиційний клімат в Україні: яким його бачить бізнес» за участі представників галузевих управлінь Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради, провідних підприємств, вищих навчальних закладів регіону та Міжнародної фінансової компанії. Мета круглого столу – презентація Міжнародною фінансовою корпорацією дослідження, в рамках якого була проведена оцінка існуючих умов ведення бізнесу в Україні та розроблені рекомендації щодо їх поліпшення. Дослідження надає об’єктивну та неупереджену оцінку реального впливу реалізації заходів регуляторної реформи в Україні на підприємницьке середовище.

У 2011 році ціни на продукти харчування в цілому знизилися на 0,6%

«За даними Головного управління статистики в Харківській області, ціни на продукти харчування в 2011-му році в цілому знизилися на 0,6%, тобто індекс споживчих цін на продукти харчування був дефляційним – 99,4%. Для порівняння, в 2010-му році показник становив 110,0%, тобто інфляційна складова індексу в 2011-му році зменшилася більш ніж у 10 разів. Підкреслю, що за цим показником Харківська область за підсумками року зайняла 5 місце серед регіонів України», – зазначив сьогодні у своєму виступі віце-губернатор Юрій Сапронов. За словами заступника голови ХОДА, основний акцент в роботі обласної державної адміністрації був зроблений на забезпечення стабільності та зниження цін на продукти харчування.

В Люботині та Богодухові будуть запущені пелетні котельні

У м. Люботині та м. Богодухові буде реалізований пілотний проект з будівництва котелень, що працюють на пелетах, для опалення об'єктів соціальної сфери. Будівництво веде інвестор за власні кошти, з міських бюджетів буде оплачено лише виготовлення проектно-кошторисної документації. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він додав, що введення в лад пелетних котелень дозволить знизити тарифи на теплопостачання.

У Харківській області буде активізовано роботу з використання компенсації за втрату земель сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва

Сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін закликав керівників всіх рівнів активізувати роботу з коштами, які надходять на спеціальні рахунки як компенсація за втрату земель сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Міжнародний форум «Україна – ЄС: новий рівень кооперації» відбудеться в Харкові

18 травня  о 10.00 в рамках відзначення Дня Європи в Україні на базі Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України вдруге проходитиме Міжнародний форум «Україна – ЄС: новий рівень кооперації». Іноземні та вітчизняні експерти, представники дипломатичного корпусу, акредитованого в м.Харкові, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, представники громадських організацій обговорять питання соціально-економічного та гуманітарного напрямів європейської інтеграції, сучасних тенденцій і перспектив міжрегіонального і транскордонного співробітництва, стану та перспектив співпраці Харківської області з країнами-членами Європейського Союзу з урахуванням сучасного рівня взаємовідносин України та європейської спільноти.

З початку року за порушення законодавства про працю до адміністративної відповідальності притягнуто 317 керівників підприємств

Місцевими управліннями праці та соціального захисту населення вивчено стан дотримання чинного законодавства про працю та умов колективних договорів на 636 підприємствах, де з’явилися або наявні борги з виплати зарплати, у яких рівень заробітної плати нижчий за мінімальний, запроваджена скорочена тривалість робочого дня (тижня). За результатами проведеної роботи направлені матеріали щодо порушення законодавства про працю: до органів прокуратури – на 89 керівників підприємств, порушено 2 кримінальних справи (ТОВ «ТД «Арго Трейд»; ПраТ «НПП «Інтеренерго»); до територіальної державної інспекції з питань праці у Харківській області щодо вирішення питання про притягнення до адміністративної відповідальності 96 керівників підприємств. З початку року вже притягнуто до адміністративної відповідальності притягнуто 317 керівників підприємств (загальна сума штрафу склала близько 160 тис. грн.). Про це в ході колегії ХОДА повідомив віце-губернатор Ігор Шурма.

Ситуація в регіоні стабільна, і економічні показники дають нам підстави розраховувати, що область і надалі буде розвиватися. Михайло Добкін

У 2011 році всією громадою Харківщини було зроблено серйозну роботу, яка дозволила області значно піднятися в рейтингу регіонів, - зазначив сьогодні в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, на даний момент у Харківській області є всі необхідні дані для подальшого розвитку, і необхідно докласти всіх зусиль, щоб набрані темпи не були знижені.

Середня зарплата в Харківській області у I кварталі цього року склала 2544 грн.

Як повідомив в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Ігор Шурма, за участю спеціалістів управлінь праці, підрозділів Державної податкової інспекції, Пенсійного фонду України, територіальної державної інспекції з питань праці у Харківській області здійснені спільні перевірки більше 300 підприємств, де рівень заробітної плати нижче мінімальної. Моніторингом своєчасного введення мінімальної заробітної плати охоплено 2,3 тис. підприємств області усіх форм власності та господарювання, на яких зайнято майже 260 тис. працюючих. «Завдяки реалізованому комплексу заходів середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника області у І кварталі поточного року склала 2544 грн. і зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року на 16,4%», - підкреслив Ігор Шурма.

Необхідно збільшувати обсяги виробництва молока у господарствах населення

Про це сьогодні в ході засідання колегії облдержадміністрації наголосив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Минулого року приріст виробництва молока у цьому секторі склав 1,9%. За 4 місяці поточного року – 2,3% (по Україні 99,2%). Як бачите ситуація змінюється на краще. Проте, якщо взяти до уваги те, що за обсягами виробництва молока у господарствах населення Харківська область (четверта за територією) займає лише 14 місце по Україні, а за чисельністю корів у цьому секторі – 18 місце, то це ніяк не заспокоює. Райони звітують про роботу 312 пунктів заготівлі молока від господарств населення. Але ж це в середньому по області лише один пункт на 6 сіл. При цьому стаціонарних пунктів з холодильним обладнанням є лише 89 або 29%», - сказав він.

Наявність боргів із зарплати та внесків в Пенсійний фонд – це антисоціальне явище, яке потребує усунення в найближчий час

За даними моніторингу станом на 16 травня заборгованість із зарплати на підприємствах Харківщині склала 103,4 млн. грн. Це значно менше, ніж станом на аналогічний період минулого року, але порівняно з даними на 1 січня 2012 борг зріс на 14,8%. Борг по страхових внесках до Пенсійного фонду України складає - 229,6 млн. грн., по єдиному соціальному внеску - 84,7 млн. грн. Про це сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

За чотири місяці 2012 року індекс споживчих цін на Харківщині склав 100,7%

Як заявив сьогодні в ході колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, цінова ситуація на споживчому ринку області у 2011-му році і за чотири місяці 2012-го року була в основному стабільною і керованою. За чотири місяці 2012 року індекс споживчих цін на Харківщині склав 100,7% при середньому показнику по Україні також 100,7%, тоді як в січні-квітні 2011-го року цей показник становив 104,2%, тобто був в шість разів вище. «Індекс споживчих цін по області за січень – грудень минулого року склав 104,1%, при середньому показнику по Україні 104,7%. У 2010-му році інфляція була більш, ніж в два рази вище – 109,0%. Наведу для прикладу індекси споживчих цін за підсумками минулого року: в Російській Федерації – 106,1%, в Республіці Казахстан – 107,4%, в Республіці Грузія – 108,5%, в євро-зоні – 102,8%», – зазначив Юрій Сапронов.

За темпом приросту обсягів виробництва молока у січні – квітні поточного року область зайняла перше місце по Україні

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, завдяки тому, що минулого року обласною державною адміністрацією приділялася постійна увага стану справ у галузі молочного скотарства, а також була прийнята програма розвитку тваринництва у господарствах Харківської області на 2011-2015 роки, вдалося досягти позитивного результату. «Завдяки прийнятій Програмі протягом 2011 року було досягнуто зростання чисельності дійної череди до 40,6 тис. голів або на 1,8%. Одночасно з цим була посилена робота щодо підвищення продуктивних якостей корів, в тому числі шляхом закупівлі та введення в стадо високопродуктивних нетелів та телиць. Найбільш активно в цьому питанні спрацювали в Балаклійському районі, господарства якого закупили майже 300 племінних нетелів, Чугуївському – 182 голови та Шевченківському – 86 голів», - сказав Віталій Алексейчук.

Утримання та експлуатація житлового фонду вимагають особливої ​​уваги

«Аналіз проходження осінньо-зимового періоду виявив ряд проблемних питань, пов'язаних з утриманням та експлуатацією житлового фонду. У першу чергу – незадовільний технічний стан дахів, внутрішньобудинкових інженерних систем, ліфтів», – повідомив сьогодні в ході засідання колегії облдержадміністрації перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, ліфтове господарство області потребує капітального ремонту, заміни або модернізації 66% ліфтів. Зокрема, залишається невирішеним питання з відновлення роботи ліфтів у житлових будинках міст: Харків, Первомайський, Куп'янськ, Ізюм, Чугуїв та в Харківському районі.

До кінця поточного року Харківщина вийде на достатні показники розвитку тваринництва

Незважаючи на проблеми, які наприкінці 2011 року виникли на ряді тваринницьких підприємств області, середньорічні показники поточного року очікуються на досить високому рівні. У той же час, як підкреслив сьогодні під час засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, необхідно активізувати роботу з великими інвесторами, які ігнорують інтереси регіону і закривають тваринницькі підприємства на своїй території.

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за природний газ становить 63%

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за природний газ сьогодні становить 63%. За попередніми даними на 10 травня, борг за цей опалювальний період склав 549,7 млн.грн. Про це повідомив сьогодні в ході засідання колегії облдержадміністрації перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, рівень розрахунків за природний газ залежить від рівня розрахунків споживачів за теплову енергію, який за опалювальний період склав 79,6%. «Зниження розрахунків споживачів у порівнянні з минулим опалювальним періодом відбулося за рахунок зниження рівня оплати бюджетних організацій», – підкреслив Валентин Дулуб.

Впровадження енергозберігаючих технологій дало можливість за 2011 рік заощадити 38,78 млн.грн.

В області триває робота з модернізації об'єктів теплопостачання. Про це повідомив сьогодні в ході засідання колегії облдержадміністрації перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, в 2011 році за рахунок бюджетних коштів реалізовані три пілотних проекти: реконструкція системи теплопостачання мікрорайону залізничного вокзалу з впровадженням енергозберігаючого устаткування в м. Зміїв, реконструкція системи теплопостачання з закриттям Центральної котельні в с. Борки Зміївського району та ліквідація 3-х котелень з підключенням споживачів до централізованого теплопостачання в м. Харкові.

Юрій Сапронов позначив основні напрямки роботи в економічній сфері регіону на 2012 рік

В ході свого виступу на колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Юрій Сапронов позначив ряд конкретних завдань і планів регіональної влади на 2012 рік. В інвестиційній сфері: - збереження позитивної динаміки залучення іноземних інвестицій; - розширення географії інвестиційного присутності в районах області; - удосконалення системи роботи з інвесторами за принципом єдиного дозвільного Центру; - узгодження умов розробки і видобутку сланцевого газу за участю іноземних інвесторів; - проведення четвертого міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». «Ми поставили високу планку протягом 2012 року залучити близько 400 млн. дол США іноземних інвестицій», - акцентував Юрій Сапронов.

На частку Чугуївського, Харківського і Дергачівського районів припадає 94% усіх прямих іноземних інвестицій регіону

«Харківська область - один з лідерів по залученню прямих іноземних інвестицій серед регіонів Україні. Серед районів Харківської області хотів би виділити Чугуївський, Харківський і Дергачівський. Це райони-лідери. На їх частку доводиться 94% всіх прямих іноземних інвестицій регіону без м.Харків», - заявив сьогодні заступник губернатора Юрій Сапронов.

Необхідно виробити єдиний підхід до компенсації витрат на лікування іноземців для всіх українських міст, в яких відбудуться матчі Євро-2012

Як зазначив сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Ігор Шурма, залишається неврегульованим питання компенсації витрат на медичне обслуговування під час Євро-2012 іноземців, а також українців, які прописані за межами Харківської області. «Ми зустрічалися з представниками 5 страхових компаній, які були підібрані Міністерством охорони здоров’я України, але вони не дають гарантії, що у разі отримання коштів від іноземних страхових компаній, кошти будуть повернуті медичним установам, оскільки немає відповідного механізму», - зазначив Ігор Шурма.

Архів документів