Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Кожен учасник Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» отримає безкоштовну консультацію фахівця

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександр Дудка, всі учасники Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» отримають можливість безкоштовної консультації спеціаліста, який допоможе оформити перспективну ідею в цікавий для інвестора бізнес-проект. «Ми ставимо завдання не просто знайти лідерів, а й знайти тих, хто представить цікаві проекти для іноземних інвесторів, які зможуть принести сюди не тільки капітал, але і канали маркетингових комунікацій, щоб продукція харківських підприємств більш широко експортувалася на зовнішні ринки. Тому на стадії збору первинних заявок ми кожному учасникові конкурсу даємо можливість отримати безкоштовну консультацію протягом години, а на другій фазі для фіналістів, вимоги до яких будуть більш серйозними, всі отримають безкоштовну консультацію протягом 2 годин», - повідомив Олександр Дудка.

Переможці Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» отримають максимальну інформаційну підтримку

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, для проектів, які стануть переможцями Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи», будуть створені максимально комфортні інформаційні умови, які дозволять кожному перспективному проекту знайти свого інвестора. У першу чергу мова йде про компанії-учасниці Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», в рамках якого відбудеться нагородження переможців конкурсу.

Михайло Добкін привітав працівників науки з їхнім професійним святом

Сьогодні у малій залі Будинку рад за участю голови Харківської ОДА Михайла Добкіна відбулися урочистості з нагоди святкування Дня науки. У заході також взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голова Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

У Харкові проводиться Міжнародний конкурс інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»

До 1 червня триває прийом заявок для участі в Міжнародному конкурсі інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи», який покликаний стимулювати реалізацію перспективних бізнес-ідей талановитих харків'ян за допомогою зацікавлених в цьому інвесторів.

Харківщина відзначає Всеукраїнський День працівників культури і майстрів народного мистецтва

Сьогодні в Харківському академічному російською драматичному театрі ім. О.С.Пушкіна відбулись урочистості з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури і майстрів народного мистецтва. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко та начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. У цьому році День працівників культури та народної творчості вперше відзначається у третю неділю травня. Відкрив свято Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю, який виконав хореографічну композицію «Заклик весни». Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна присутніх привітав Євген Савін.

Події дня (доповнено)

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління економіки ХОДА Сергія Авершина і директора Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександра Дудки. Тема: «Міжнародний конкурс інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи». О 15:00 в малій залй Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня науки.

В Харкові кількість учасників в арт-пленері з нагоди 151-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка стала рекордною для України

Художній пленер біля пам'ятника Тарасу Шевченку на вул. Сумській відбувся 20 травня, з нагоди 151-ї річниці перепоховання видатного поета та громадського діяча. Всього в заході взяли участь 345 чоловік. Така кількість учасників стала рекордною для країни. Представник Книги рекордів України офіційно зафіксував це досягнення.

Розпочалося оздоровлення дітей Харківської області за кошти обласного бюджету

20 травня розпочалося оздоровлення та відпочинок дітей з числа соціально незахищених категорій за кошти обласного бюджету. 240 дітей було направлено на першу оздоровчу зміну до КП «Дитячий заклад санаторного типу «Таврія» Херсонської обласної ради, що розташований у м. Скадовськ Херсонської області. Там діти отримають комплекс оздоровчих і санаторно-курортних послуг, а також зможуть відвідати біосферний заповідник Асканія-Нова, дельфінарій та острів Джарилгач.

У Харкові відкрилася виставка слобожанських майстрів народної творчості «Україна етнічна»

В рамках фестивалю «Покуть плюс» у Харківському обласному центрі народної творчості (вул. Пушкінська, 62) відкрилася виставка слобожанських майстрів народної творчості «Україна етнічна». У виставці взяли участь більше 20 сучасних майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

Харківський спортсмен виборов бронзову медаль на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду

16-20 травня в м. Ейндховен (Нідерланди) відбувся чемпіонат Європи зі стрибків у воду. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сімї, молоді та спорту, харків’янин Олексій Пригоров та миколаївець Ілля Кваша у складі збірної команди України вибороли бронзові медалі у синхронних стрибках з триметрового трампліну. Випередили українців представники Росії та Німеччини.  

Президент України утворив Конституційну Асамблею

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про Конституційну Асамблею». Згідно з Указом, Конституційна Асамблея утворена як спеціальний допоміжний орган при Президентові України, головною метою створення та діяльності якого є підготовка законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Зниження ставки на доходи для «айтішників» виведе їх із тіні

Згідно з підрахунками фахівців, введення спеціальних податкових умов для IT-галузі принесе в бюджет країни додаткові 100 млн. грн. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Харківщина як всеукраїнський лідер з виробництва програмного забезпечення безсумнівно також отримає свої дивіденди від такого рішення, адже податок на доходи фізичних осіб є найвагомішим джерелом надходжень до місцевих бюджетів. Зниження ставки на доходи для «айтішників» виведе з тіні більшість таких компаній, а їх працівники будуть отримувати білу зарплату замість зарплати «в конверті», – сказав заступник губернатора.

У Харкові відбулося літературно-мистецьке свято "В сім'ї вольній, новій"

Сьогодні у саду ім. Т. Г. Шевченка відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника українського письменника та відкриття літературно-мистецького свята "В сім'ї вольній, новій", присвяченого 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка. У заході взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, Голова наглядової ради Благодійного фонду «Велика родина» Віра Ульянченко, начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Валентин Дулуб взяв участь в урочистостях з нагоди святкування Дня Європи в Харкові

Сьогодні в саду імені Т.Г.Шевченка на майданчику поруч з Харківським національним театром опери та балету з нагоди святкування Дня Європи в Харківській області відбулося урочисте відкриття «Європейського містечка», організованого Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою та Харківською міською радою у співпраці з дипломатичними установами, акредитованими в Харкові, та за активної участі громадських організацій Харківщини. У заході взяли участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, консул Генерального консульства Республіки Польща в Харкові Богумил Селерський та начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

Кожна одиниця техніки має бути готовою до збирання врожаю

«Цієї весни і ранні, і пізні зернові сіяли практично одночасно, тому і збирання врожаю буде не просте. Має бути готовою кожна одиниця техніки. Ми не маємо права гаяти час, лише місяць, і ми будемо виходити в поле на збирання ранніх зернових. Необхідно якомога детальніше віднестись до питання підготовки техніки, і не лише комбайнів, а і тракторів, і машин, і іншої сільськогосподарської техніки – всього в комплексі. Треба зібрати кожну зернину цього врожаю, зробити все, щоб ми мали врожаю не менше, ніж у минулому році», – зазначив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Під час збирання ранніх зернових навантаження на один комбайн у середньому по області буде становити 226 гектарів

В ході визначення готовності сільськогосподарської техніки до збирання ранніх зернових культур було перевірено 1999 одиниць зернозбиральних комбайнів, з них справних – 1654 одиниць. Навантаження на один зернозбиральний комбайн у середньому по області становить 226 гектарів. Про це повідомив в.о. начальника Державної інспекції сільського господарства Харківської області Сергій Бізікін.

Для отримання гарантованого врожаю на Харківщині необхідно використовувати штучний полив

«Сьогодні в Європі жодного гектару не вирощується без штучного поливу. В нашій ризикованій зоні щоб отримати гарантований врожай необхідно поливати, а не чекати дощу. Губернатор поставив перед нами завдання щодо врожаю, і його треба виконати. Ми маємо працювати так, щоб не залежати від природних катаклізмів і кожного року мати гарантований врожай. Необхідна програма поливу», – заявив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, над питанням поливу мають працювати голови РДА та обласне управління водних ресурсів разом з Головним управлінням агропромислового розвитку ХОДА. Необхідно зробити повну інвентаризацію систем штучного поливу в усіх господарствах області, і зробити пропозиції до Державної програми.

20 травня в центрі Харкова відкриється «Європейське містечко»

18 - 20 травня Харківщина вдесяте відзначить День Європи. У рамках святкувань заплановано ряд заходів, серед яких - відкриття «Європейського містечка» в саду імені Шевченка. Про це сьогодні в ході прес-конференції розповіла заступник начальника відділу міжнародних відносин та протоколу ХОДА Маргарита Камаса. «Ми залучили до участі європейські клуби, і в рамках містечка будуть представлені різні країни ЄС, візьмуть участь харківські національні товариства - польське, грецьке, а також французький інститут, розміщений в Харкові. Буде цікава культурна програма. Сам захід почнеться о 12.00, і протягом двох годин можна буде ознайомитися з експозиціями, підготовленими його учасниками. О 14.00 відбудеться церемонія урочистого відкриття «Європейського містечка», і до 17.00 харків'яни зможуть подивитися концертну програму «Музична подорож по Європі», яка розпочнеться на центральній алеї саду імені Шевченка о 15.30», - розповіла вона.

Харківська область відкрита для міжрегіонального та міжнародного співробітництва

У Харківській області ведеться активна робота з налагодження і зміцнення міжрегіональних і міжнародних зв'язків. Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, Харківщина завжди відкрита для співпраці з іншими державами та їх окремими регіонами. «Ми відкриті для будь-якої співпраці У нас були підписані угоди з Трнавським краєм, під час візиту президента Словенії Данила Тюрка у жовтні 2011 року були підписані угоди про економічне співробітництво на суму близько 5 мільйонів євро. Це реальні гроші, які надійшли в нашу економіку. Також підписані міжрегіональні угоди з Тюменською областю, з Республікою Югра, Курською областю Російської Федерації. І звичайно, найближчий наш партнер - це Бєлгородська область», - розповів він.

Ігор Шурма зустрівся з Головою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з Верховним архієпископом Києво-Галицьким, митрополитом Київським – Головою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом. Ігор Шурма привітав Блаженнішого Святослава на харківській землі від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. «Суспільство може розвиватись тоді, коли має глибокий духовний стрижень, зберігає свою культуру, традиції. Сьогодні праця у виконавчій гілці влади на рівні області є особливою, тому що Президент України є глибоко віруючою людиною і намагається створити всі умови, щоб людські переконання мали можливість себе реалізувати. Для нас дуже важливо, щоб на території м. Харкова та області ми могли забезпечити міжконфесійну злагоду, громадянський мир, щоб співпраця всіх соціальних інститутів йшла на користь людям. На моє глибоке переконання, ви як духовний пастор даєте не тільки додатковий імпульс відносин між державою і церквою, але й несете любов людську і божу в душі та серця людей. Дуже важливо, щоб ці почуття прогнали дух ворожнечі, розбрату, непорозумінь та протистоянь, від чого, на жаль, так потерпає сьогодні українське суспільство», - зазначив Ігор Шурма, звертаючись до Блаженнішого Святослава.

Відкрився Фестиваль традиційної народної культури «Покуть плюс»

Сьогодні у Харківській області відкрився Фестиваль народної традиційної культури «Покуть плюс». Він проходитиме з 18 по 20 травня. У ньому беруть участь до двох сотень учасників – фольклорних колективів та виконавців з різних областей західної, східної, центральної та південної України, а також з Воронізької та Бєлгородської областей Російської Федерації.

Харківщина на 100% забезпечена основною сільськогосподарською продукцією власного виробництва

Як повідомив в ефірі радіо «Слобожанщина» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області виробляється достатня кількість продукції рослинництва, щоб повністю забезпечити потребу в ній всіх мешканців регіону. «На сьогоднішній день мешканці Харківської області на 100% забезпечені хлібом, крупами, цукром, соняшниковою олією, овочами, картоплею місцевого виробництва. Нашою молочною продукцією ми забезпечені на 57%, м'ясною - на 51%. Перед нами стоїть завдання максимально збільшити виробництво тваринницької продукції, яка користується великим попитом у населення. Також одна з найважливіших задач, які стоять перед нами, - це забезпечення високої якості продукції, які випускаються переробними підприємствами», - підкреслив Віталій Алексейчук.

2013 рік на Харківщині стане роком прориву в тваринництві

На даний момент в Харківській області реалізується ряд великих інвестиційних проектів у сфері тваринництва. Як зазначив в ефірі радіо «Слобожанщина» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, вже в 2013 році очікується отримати перші результати їх роботи. «У нас є плани щодо великих молочних комплексів у Нововодолазькому, Куп'янському, Харківському, Коломацьком районах. Інвестори вже працюють, вкладають кошти в різних районах Харківської області. В Просянах закінчується будівництво нової птахоферми бройлерів на 250 тисяч голів і новий забійний цех потужністю 3,5 тисячі бройлерів за годину. Це інвестиційний проект більше ніж на 100 мільйонів гривень. У Коломацькому районі будується ферма на 75 мільйонів гривень, і такі проекти є в багатьох районах. Хоча наразі ми відстаємо в сфері тваринництва, але ми працюємо, і я думаю, що до кінця року ми вийдемо на рівень 2011 року, а 2013 рік стане роком прориву в тваринництві», - підкреслив заступник керівника області.

Одним з пріоритетних напрямків розвитку енергетики є використання водовугільного палива

17 травня на базі УкрДНТЦ «Енергосталь» відбулась робоча нарада під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, де розглядалось питання щодо можливості впровадження альтернативних видів палива на ТЕЦ і котельнях області, зокрема, водовугільного палива, яке має технічні характеристики на рівні вугілля, але більш технологічне у використанні. «Як ми всі знаємо, Україна багата вугільними родовищами, і тому виробництво водовугільного палива для використання в котельних установках теплоенергетики замість природного газу є пріоритетним напрямком розвитку сучасних технологій в енергетиці як нашого регіону, так і країни в цілому», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Роботу свинокомплексу «Слобожанський» буде відновлено в червні

Роботу свинокомплексу «Слобожанський», яка була припинена в 2011 році, найближчим часом буде відновлено. На даний момент на підприємстві завершуються роботи по реконструкції, - повідомив в ефірі радіо «Слобожанщина» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Сьогодні туди прийшов новий інвестор, це фірма «Караван», яка успішно веде реконструкцію цього комплексу. Вже в червні ми туди будемо ставити 2,5 тисячі свиноматок, і стільки ж - в вересні. Ми плануємо вже цього року одержати на цьому свинокомплексі 30 тисяч голів, а в 2013 році комбінат планує виходити на проектну потужність 130 тисяч голів. Раніше максимумом там був показник в 57 тисяч. Ми тримаємо руку на пульсі, зараз всі питання вирішуються. Я впевнений, що «Слобожанський» працюватиме, і це буде один з найбільших свинокомплексів в Україні», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Завдяки Євро-2012 ми абсолютно переосмислили свої можливості. Михайло Добкін

«Завдяки Євро-2012 ми абсолютно переосмислили свої можливості. Крім віри у власні сили, ми побачили зовсім інші можливості територіальної громади дуже швидко вирішувати, здавалось би, неможливі задачі», - зазначив в ході традиційного спілкування з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін.

Фестиваль «Харьковская сирень» зайняв свою нішу в історії світового кінематографа

Фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» з кожним роком нарощує масштаби і вже став істотною часткою світового кінематографа, - зазначив в ході традиційного спілкування з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін. «Зараз усі пильно стежать, як буде розвиватися «Харьковская сирень», і я думаю, з десятого - п'ятнадцятого фестивалю ставлення до нього буде вже зовсім іншим. Якщо ми витримаємо той рівень, на якому був проведений останній фестиваль «Харьковская сирень», то європейський та світовий кінематограф нас буде оцінювати абсолютно по-іншому. Ми не переходимо нікому дорогу, ми маємо свою нішу і вже нікому її не віддамо», - підкреслив глава області.

Вирішити проблему малокомплектних шкіл вдасться за допомогою адміністративно-територіальної реформи

Проблема малокомплектних шкіл полягає у великому навантаженні на бюджет та відсутність гідної освіти для дітей. Про це в ході традиційної зустрічі с представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

26 травня планується завершити ремонт ділянки дороги у напрямку Києва

В ході традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін розповів про плани щодо ремонту доріг на території області. «26 травня ми завершимо дорогу Харків-Київ по території Харківської області, до кордону з Полтавською області в Чутові. Буде повністю замінене все асфальтове покриття і дорога буде така, як в минулому році почали робити через Пісочин і до повороту на Кримський напрямок. Одразу після цього дорожні організації переїжджають у сторону Чугуєва і, починаючи від в’їзду до міста, займаються реконструкцією дороги Харків-Донецьк», - сказав голова ХОДА.

Харківщина готова першою в Україні провести адміністративну реформу

Як повідомив в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, Харків готовий стати пілотним проектом у проведенні адміністративної реформи. «Ми готові в Харкові бути пілотним проектом у проведенні адміністративної реформи. Якщо нам дозволять, ми візьмемо 2-3 райони, проведемо там роботу. Рік проживемо - покажемо плюси, подивимося які мінуси. Після цього наш досвід вже можна буде ретранслювати на всю Україну. Адже за кожним таким рішенням стоять люди: їх комфортність проживання, їх безпека та їх відносини з владою», - сказав Михайло Добкін.

Архів документів