Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Конституційна Асамблея розробить концепцію змін до Основного Закону України

«За 20 років незалежності Україна стала іншою державою у порівнянні із тим, якою вона була на момент проголошення. Конституція, ухвалена у 1996 році, також сьогодні вже не відповідає соціально-економічному розвитку країни. Ми нагадуємо того хлопчика, що вже виріс, а одежа на ньому залишилася стара, піджак малий і штанці короткі», – зазначив сьогодні під час прес-конференції ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександра Бандурка.

28 – 30 травня у Харкові відзначать Дні Криму

З метою презентації економічних та туристичних можливостей Автономної Республіки Крим, а також для розширення співробітництва між Харківщиною та АРК, з 28 по 30 травня у Харкові відзначатимуть Дні Криму. В рамках заходу відбудеться зустріч делегації Автономної Республіки Крим з керівництвом регіону, керівниками великих туристичних підприємств та директорами теле- і радіокомпаній. Крім того, програмою передбачено проведення Workshop для туроператорів регіону з презентацією Криму за участю провідних лікарів-курортологів, представників туроператорів Криму і баз розміщення, та семінари для лікарів на тему: «Профільна реабілітація в оздоровницях Криму». Також в рамках Днів Криму для харків’ян будуть презентовані експозиції музеїв Криму, а також джазова програма «Кримський джаз-бриз».  

Пілотний проект «Створення Села майбутнього через відродження скотарства» забезпечить розвиток молочної галузі в регіоні

Пілотний проект «Створення Села майбутнього через відродження скотарства» передбачає не тільки створення Селекційно-генетичного центру з відтворення високопродуктивних корів для всієї України і виробництво молока та овочевої продукції, а й будівництво нового комфортного сільського поселення нового типу з відповідною соціальною інфраструктурою. Про це в ході в ході робочої зустрічі голови ДПС України Олександра Клименко з керівництвом області заявив сьогодні заступник губернатора Юрій Сапронов.

Приймання та зберігання зерна в Харківській області можуть здійснювати 58 хлібоприймальних підприємств

Приймання та зберігання зерна в Харківській області можуть здійснювати 58 хлібоприймальних підприємств загальною потужністю 2,3 млн. тонн зерна. Станом на 22 травня із загальної кількості хлібоприймальних підприємств сертифікат відповідності послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки має 41 підприємство. Про це сьогодні в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА повідомив заступник начальника Головного управління агропромислового облдержадміністрації розвитку Павло Клімов.

За 2012 рік в Харківській області планується на 2 тис. збільшити поголів'я корів

Про це сьогодні в ході міжнародної конференції «Комбікорми - 2012» сказав заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «На сьогоднішній день Харківська область забезпечує себе молочною продукцією тільки на половину від потреби. Тому, в цьому році ми плануємо почати будівництво молочних комплексів в Харківському, Красноградському, Куп'янському та Коломацькому районах. Тобто, ті завдання, які ми поставили в цьому році - на 2 тис. збільшити поголів'я корів в промисловому виробництві, ми обов'язково виконаємо. З такими темпами ми в недалекому майбутньому зможемо на 100% забезпечити якісною продукцією жителів Харківської області», - сказав Віталій Алексейчук.

У 2011 році Харківщина збільшила податкові надходження до державного бюджету на 18%

Як заявив сьогодні в ході робочої зустрічі голови ДПС України Олександра Клименко з керівництвом області заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в 2011 році на території регіоні мобілізовано до бюджетів всіх рівнів податків і зборів в сумі 18,5 млрд.грн., що на 2,6 млрд.грн. або на 15,8% більше, ніж у 2010 році.

До кінця року на Харківщині відновить свою роботу птахофабрика «Просяне»

Як повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області вживаються всі необхідні заходи для розвитку тваринництва. Зокрема, у другому півріччі 2012 року в селі Просяне Нововодолазького району планується відкрити реконструйовану птахофабрику «Просяне» з виробництва бройлерів. «Це буде велике виробництво з повністю закритим циклом в межах потужності понад 30 тис. тонн курячого м'яса. Коли ми побудуємо і здамо цю птахофабрику, то повністю закриємо потребу нашого населення в курячому м'ясі», - підкреслив Віталій Алексейчук.

За чотири місяці 2012 року Харківська область направила до зведеного бюджету майже 3 млрд. грн.

«За чотири місяці 2012 року Харківська область направила до зведеного бюджету майже 3 млрд. грн. План виконаний на 108,7% (додатково надійшло 233 млн.грн.)», - заявив сьогодні віце-губернатор Юрій Сапронов в ході робочої зустрічі з головою ДПС України Олександром Клименко. Заступник голови облдержадміністрації також поінформував, що Державна податкова служба в Харківській області за січень-квітень 2012 року збільшила збір платежів до бюджетів усіх рівнів на 1,05 млрд. грн.

Наша спільна робота - це можливість спростити життя платникам податків і поліпшити бізнес-клімат в країні. Олександр Клименко

Голова Державної податкової служби України Олександр Клименко сьогодні в ході зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним відзначив велике значення взаєморозуміння та тісної співпраці між податковою службою та керівництвом регіону. «Мені приємно бачити партнерство, тісну співпрацю податкової служби та обласної адміністрації, координацію зусиль. По-іншому зараз бути і не може, адже розуміння проблем платників - це наше спільне завдання. Наша спільна робота - це можливість спростити життя платникам податків і поліпшити бізнес-клімат в країні. Для сумлінних платників ми повинні створювати сервіси, покращувати умови, до недобросовісних ми маємо ставитися жорстко і чітко давати оцінку їх діям», - підкреслив Олександр Клименко.

Населення повинно стати нашим помічником у попередженні виникнення лісових пожеж

«Необхідно максимально забезпечити неможливість в'їзду на територію лісових масивів. Пожежі виникають в першу чергу через людський фактор. Тому з населенням необхідно максимально проводити роз'яснювальну роботу. Цю роботу потрібно проводити постійно до того часу, коли температура повітря знизиться. Також необхідно, щоб місцеве населення стежило за тим, хто і коли відвідує лісові насадження, і повідомляло про це місцеві органи влади та служби МНС, щоб попередити випадки виникнення пожеж. Населення має бути нашим помічником, тому що в першу чергу це стосується їх, особливо тих населених пунктів, які прилягають до лісових насаджень», - зазначив у ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Державна податкова служба України з розумінням ставиться до проблем Харківського регіону. Михайло Добкін

Сьогодні в ході зустрічі з головою Державної податкової служби України Олександром Клименко голова ХОДА Михайло Добкін подякував керівництву ДПА за розуміння проблем і потреб регіону, а також за неформальний підхід до їх вирішення. Зокрема, мова йшла про питання відшкодування податку на додану вартість підприємствам Харківщини. «На сьогоднішній момент ми в області збираємо багато податків. Звичайно ж, таким чином в якійсь мірі з регіону вимиваються обігові кошти, і для нас найголовніше джерело їх повернення - це відшкодування податку на додану вартість великим підприємствам, що дозволяє їм заповнювати оборотні кошти і збільшувати своє виробництво. Я хочу сказати слова подяки за те, що Державна податкова служба України з розумінням ставиться до проблем Харківського регіону, що завжди відшукується можливість неформально поставитися до тих питань, які у нас виникають. Зі свого боку можу сказати, що коли люди бачать, що держава виконує взяті на себе зобов'язання, що вона є справжнім партнером, то вони працюють з подвоєною віддачею», - підкреслив глава області.

На Харківщині відбулася Міжнародна конференція «Комбікорми - 2012»

Сьогодні у Зміївському районі Харківської області за участю заступника голови Харківської ОДА Віталія Алексейчука відбулася міжнародна конференція «Комбікорми - 2012». У заході також взяли участь директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Андрій Гетя, голова Ради Директорів Асоціації «Союз птахівників України» Олександр Бакуменко, директор Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК НУБИП України Сергій Мельничук та представники агропромислових підприємств зі Швейцарії, Чехії, Германії, Іспанії, Росії, Австрії, Китаю, Бельгії та Данії.

Військкомати Харківщини на 100% виконали план весняного призову

В ході призовної кампанії «Весна-2012» 22 районних (міських) військкоматів Харківщини повністю виконали план-завдання з відправки юнаків для проходження строкової військової служби. Дві останні команди з 91 особи направлені до військових частин Сухопутних військ, що розташовані в Київській та Житомирській областях. За інформацією військового комісара Харківського обласного військового комісаріату Територіального управління «Північ», полковника Олексія Середи, протягом квітня-травня було проведено роботу приблизно з 10 тисячами юнаків призовного віку. З них до армії було відправлено 1015 осіб. 545 чоловік служитимуть у Сухопутних військах, 164 - у Повітряних Силах, 49 стануть військовими моряками, 257 осіб служитимуть у Внутрішніх військах МВС

В області здійснюється щоденне патрулювання і спостереження за лісовими насадженнями з метою недопущення виникнення пожеж

Як повідомив в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко, пожежонебезпечний період цього року розпочато з 19 березня. З метою підготовки підвідомчих підприємств до нього проведено низку заходів. Зокрема, підсумки пожежонебезпечного періоду 2011 року розглянуто на колегії обласного управління. За його результатами опрацьовано заходи з підготовки підпорядкованих підприємств до пожежонебезпечного періоду 2012 року. Забезпечується виконання профілактичних протипожежних заходів, організовано роботу пожежно-сторожової та диспетчерської служб. Організовано роботу 36 спеціалізованих лісових пожежних станцій. Здійснюється щоденне патрулювання лісових насаджень працівниками державної лісової охорони, спостереження за лісовими насадженнями пожежними спостерігачами.

25 травня відбудуться навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із виникненням пожеж в природних екосистемах

25 травня заплановано проведення тактико-спеціального навчання на тему «Дії органів управління та сил Балаклійської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із виникненням пожеж в природних екосистемах». Про це сьогодні в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

28 травня стартує оздоровча кампанія у дитячих таборах Харківської області

Протягом оздоровчої кампанії 2012 року в Харківській області буде працювати 852 закладів оздоровлення та відпочинку. З них 38 стаціонарних дитячих таборів (34 заміських та 4 санаторних), 792 табори з денним перебуванням, 15 установ роботи і відпочинку, 7 наметових містечок. Про це сьогодні в ході засідання Комісії з надзвичайних ситуацій повідомив начальник ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

Харківська область демонструє один з найвищих показників з відшкодування ПДВ

Харківська область демонструє один з найвищих показників з відшкодування податку на додану вартість. На цьому наголосив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко. «Автоматичне відшкодування ПДВ – це додатковий сервіс, який ми надали як податкова служба. Він дозволяє сумлінним платникам отримувати відшкодування. Ми сьогодні бачимо збільшення обсягів відшкодування порівняно з минулим періодом. Якщо все починалося приблизно з 500 млн. грн. і було дуже багато скепсису, то сьогодні сума відшкодування складає близько 2 млрд. грн. в місяць – це близько 50-60% від заявки», – зазначив голова ДПС України.

За рівнем оснащеності Центр обслуговування платників податків у Дзержинському районі не поступається європейським аналогам

Як зазначив сьогодні в ході відкриття Центру обслуговування платників податків ДПІ Дзержинського району голова Державної податкової служби України Олександр Клименко, в даний час дуже часто дискутується питання про досягнення та подальші шляхи розвитку податкової служби. За його словами, відкриття даного сервісного центру – яскрава ілюстрація того, що стратегічні цілі є не гаслами на папері, а мають конкретну реалізацію, яку можна побачити своїми очима.

Харків є лідером з відкриття сервісних центрів обслуговування платників податків

Про це сказав сьогодні в ході відкриття Центру обслуговування платників податків ДПІ Дзержинського району голова Державної податкової служби України Олександр Клименко. «Сьогодні в цілому по країні відкрито 179 сервісних центрів. До кінця року їх буде близько 400, і Харків сьогодні є лідером в цьому напрямку, тому що зараз повністю вся область має можливість порадувати платників сервісними центрами та наданням послуг високої європейської якості. Сервісні центри – світовий тренд, який є в усіх податкових службах країн Європи, і сьогодні вони є у платників податків Харкова та Харківської області», – підкреслив він.

У Харкові відкрито Центр обслуговування платників податків ДПІ Дзержинського району (доповнено)

Сьогодні у приміщенні ДПІ Дзержинського району відбулося урочисте відкриття Центру обслуговування платників податків. У церемонії відкриття взяли участь голова ДПС України Олександр Клименко, голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес.

У Харківській області не буде жодних порушень при виконанні державної програми з підтримки іпотечного кредитування доступного житла

Як наголосив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на Харківщині буде зроблено все необхідне, щоб не допустити жодних порушень при виконанні державної програми з підтримки іпотечного кредитування будівництва доступного житла.

У Харкові буде проведено нараду щодо реалізації державної програми з підтримки іпотечного кредитування доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з підготовки реалізації державної програми з підтримки іпотечного кредитування будівництва доступного житла. «Наступного тижня я проведу спеціальну нараду. Ми зберемо банкірів, запросимо до нас керівника філії НБУ, забудовників і Фонд молодіжного будівництва. Всі зацікавлені сторони будуть зібрані, і ми, я думаю, знайдемо правильний шлях, як максимально ефективно почати реалізовувати цю програму. Тим більше, що у нас вже є 328 охочих в ній брати участь», - повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У Харкові є 328 бажаючих придбати житло за державною програмою іпотечного кредитування

«ХОДА розпочала роботу з виконання програми іпотечного кредитування будівництва доступного житла. Спільно з органами місцевого самоврядування ми направили до Міністерства регіонального розвитку клопотання щодо об'єктів житлового будівництва, в яких будь-який громадянин може придбати житло, беручи участь у цій програмі», – повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

На Харківщині продовжується реалізація програми іпотечного кредитування будівництва доступного житла

Законом України про державний бюджет на 2012 рік Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України передбачено 1 млрд. грн. для здешевлення вартості іпотечних кредитів та забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 22 травня провів особистий прийом громадян в громадській приймальні ХОДА. До заступника голови ХОДА звернулося 24 мешканці Харківщини. Під час прийому були розглянуті та вирішені такі питання: направлення на лікування в Інститут медичної радіології ім. С.П. Григор’єва НАМН України, Інститут неврології, психіатрії та наркології АМН України, Обласний онкологічний диспансер, Обласну клінічну лікарню; забезпечення медикаментами; направлення на МСЕК для вирішення конфліктних питань стосовно визначення групи інвалідності; скерування в Центр зайнятості з метою навчання та працевлаштування вихованців психоневрологічного інтернату.

До Харкова прибув голова ДПС України Олександр Клименко

Сьогодні в Харкові з робочою поїздкою перебуває голова Державної податкової служби України Олександр Клименко. В аеропорту главу ДПС країни зустріли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та голова ДПС в Харківській області Андрій Роздайбіда. В ході робочої поїздки Олександр Клименко о 10.00 візьме участь в урочистому відкритті центру обслуговування платників податків ДПІ Дзержинського району, а в 13.30 зустрінеться з Михайлом Добкіним, після чого буде проведено брифінг для представників ЗМІ.

Сьогодні вшанують переможців студентського конкурсу «Аудитор-2012»

23 травня о 12.00 у Харківському будинку вчених відбудеться вшанування переможців міжрегіонального студентського конкурсу «Аудитор-2012» за участю заступника голови ХОДА Євгена Савіна, голови Ради ректорів вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації Харківського регіону Віля Бакірова, президента Групи компаній «Фактор» Сергія Політучого. У 2012 році у конкурсі взяли участь більше 1000 студентів з Харкова, Києва, Донецька, Дніпропетровська, Одеси, Сімферополя, Львова, Запоріжжя та інших міст України. Найбільша кількість фіналістів — студенти Харківської Національної академії міського господарства. Високі результати показали учасники з Харківського національного економічного університету, Харківського національного аграрного університету ім. Докучаєва,

Події дня

Сьогодні, 23 травня, в 10:00 відбудеться урочисте відкриття центру обслуговування платників податків ДПІ Дзержинського району (пр-т Леніна, 9); о 13:20 в залі офіційних делегацій ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та голови ДПС України Олександра Клименка По завершенні зустрічі брифінг!  о 14:30 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція ректора Харківського національного університету внутрішніх справ, доктора юридичних наук, професора Олександра Бандурки на тему "Роль Констутіціонной Асамблеї в реформі Основного Закону Україні"

«Свято сімейного відпочинку» запрошує харків’ян і мешканців області

26 травня на базі Дитячої залізниці «Мала Південна» розпочнеться обласне «Свято сімейного відпочинку», присвячене Міжнародному Дню сім'ї, Дню матері, Всесвітньому дню захисту дітей. До участі у святі запрошуються родини м.Харкова та області, дитячі творчі колективи – переможці обласного фестивалю «Весняні дзвіночки». У святковій програмі народні гуляння, робота ігрових майданчиків, концертна програма, катання залізницею.

На оздоровлення дітей Харківської області за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності виділено понад 15 млн.грн.

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації, голова правління Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Шурма, в 2012 році на оздоровлення дітей Харківської області за рахунок коштів Фонду виділено понад 15 млн.грн. (у 2011 році ця сума склала понад 6 млн.грн.). За ці кошти зможуть оздоровитися майже 16 тис. дітей.

Архів документів