Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Автономна Республіка Крим продовжить реалізацію низки проектів у Харківській області

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові Міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв, АР Крим планує і надалі розвивати проекти, які в даний момент реалізуються в Харківській області. Зокрема, мова йде про проведення Днів Криму, а також про проект «Оксамитовий сезон – сезон здоров'я».

Харківщина - один з пріоритетних партнерів для Автономної Республіки Крим

Як заявив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові Міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв, Харківська область знаходиться в списку найбільш перспективних партнерів для Автономної Республіки. Підтвердженням цьому служить проведення на Харківщині Днів Криму. «Харківщина - це наш побратим. Крим та Харківська область нещодавно уклали угоду про партнерство, і в рамках цієї угоди ми тепер проводимо у вас Дні Криму. Хочу підкреслити, що такі заходи ми проводимо лише в 7 регіонах України, 5 регіонах Росії, а також Мінську та Ризі. Ми зосереджуємо свої зусилля на тих регіонах, які вважаємо найбільш перспективними», - підкреслив Олександр Лієв.

Василь Хома взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Прикордонника

26 травня заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Прикордонника та 20-ї річниці з дня створення Східного регіонального управління державної прикордонної служби України. Він привітав особовий склад підрозділів управління прикордонної служби та ветеранів – прикордонників, а також вручив кращим прикордонникам регіону почесні нагороди облдержадміністрації.

В Харкові відбувся X міжнародний симпозіум «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта»

В Харкові 26 травня відбувся X міжнародний симпозіум «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта». В ньому взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, провідні українські та іноземні спеціалісти. «Це стало вже доброю традицією - щорік наприкінці травня збиратися у Харкові провідним фахівцям з вертебрології, нейрохірургії різних країн світу, щоб поділитися своїми здобутками, обговорити нові ідеї, розповісти про свої досягнення. Питання хірургічного лікування хворих з дегенеративними захворюваннями хребта з кожним роком набувають все більшого значення в зв'язку з поширенням і збільшенням тяжкості цієї патології, що негативно впливає на показники здоров'я населення. Тому робота симпозіуму привертає до себе увагу всіх ортопедів-травматологів, вертебрологів, нейрохірургів, неврологів», - зазначив Ігор Шурма, відкриваючи симпозіум.

В Харкові відбулась презентація «Фабрики проектів»

24 травня за ініціативою Головного управління економіки ХОДА та Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва у Харківському національному університеті радіоелектроніки відбулася зустріч-презентація першого бізнес-інкубатора на базі вищого навчального закладу в місті Харкові – «Фабрика проектів». В ній взяли участь студенти, аспіранти та молоді викладачі ХНУРЕ, представники керівництва університету, а також представники успішних ІТ-компаній.  Потенційним учасникам бізнес-інкубатора були презентовані основні напрямки діяльності майбутньої структури та конкретні механізми підтримки бізнес-проектів. Директор Фонду підтримки підприємництва Денис Ткачов зазначив, що бізнес-інкубатор «Фабрика проектів» є першим подібним проектом, що буде реалізовуватися на Харківщині.

Харківські спортсменки стали призерами Чемпіонату Європи із синхронного плавання

23 – 27 травня у м. Ейндховен у Нідерландах відбувся чемпіонат Європи з синхронного плавання, в якому взяли участь спортсмени з 15 європейських країн. Харківські синхроністки продемонстрували високий рівень майстерності і стали призерами змагань. Зокрема, харків’янки посіли місця: Ананасова Лоліта – 2 місце група, 2 місце комбігрупа, 3 місце соло; Юшко Дар’я – 2 місце група, 2 місце комбігрупа, 3 місце дует; Сидоренко Ксенія – 2 місце група, 2 місце комбігрупа, 3 місце дует; Волошина Анна – 2 місце група, 2 місце комбігрупа; Кондрашова Ольга – 2 місце група, 2 місце комбігрупа; Сабада Олександра – 2 місце група, 2 місце комбігрупа; Хмельницька Анна – 2 місце комбігрупа.

В 2011 в області зафіксовано 89 випадків прихованого виробничого травматизму

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації, голова правління Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Шурма, в 2011 році на оплату було подано 27 тис. 343 листки непрацездатності (10% загальної кількості) з приводу невиробничих травм. Згідно з ними виплачено 33,5 млн.грн. (17% загальної суми виплачених коштів). «При перевірці даних виявлено 89 випадків прихованого виробничого травматизму: 70 – при перевірці страхувальників, 19 – при перевірці лікарняних листків в медичних установах. По кожному з цих фактів буде направлено подання в прокуратуру для встановлення відповідальності за виявлені порушення», - підкреслив Ігор Шурма.

В Лозовій відкрито новий рентгенологічний кабінет

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 25 травня взяв участь у відкритті нового рентгенологічного кабінету у Лозівському міжрайонному медичному центрі. Лікарня отримала новий рентген-апарат за рахунок субвенції з державного бюджету 2011 року (вартість – більше 2 млн.грн.). За рахунок коштів місцевого бюджету проведений капітальний ремонт рентген-кабінету. Також Лозівському міжрайонному медичному центру переданий пересувний флюорограф.

Народна українська академія святкує день народження

29 травня Харківському гуманітарному університету «Народна українська академія» виповнюється 21 рік. З нагоди свята в установі заплановано низку заходів. Зокрема, о 12.30 29 травня відбудеться традиційний «Парад пирогів», після чого розпочнеться свято для школярів, студентів, викладачів, співробітників, батьків і випускників програми «Школа 50+». О 18.00 в будівлі Народної української академії розпочнеться святковий вечір «Команда, без якої нам не жити ». В ході свята планується вшанування переможців Всеукраїнських олімпіад школярів і студентів, кращих спортсменів року.

У Харкова є всі можливості для того, щоб стати туристичним регіоном

Про це сьогодні під час урочистої церемонії погашення другого випуску поштових марок до Євро-2012 сказав Міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв. «Я дуже люблю Харків і часто тут буваю. За два роки це місто значно змінилося. Це видно неозброєним оком. Я бажаю харків'янам використати шанс проведення Євро-2012 і зробити все для того, щоб на міжнародній арені сформувався імідж Харкова як туристичного регіону. У Харкова є для цього серйозні перспективи. Тому Крим щиро бажає харків'янам економічних і соціальних благ», - підкреслив Олександр Лієв.

За I квартал 2012 року експорт харківських товарів виріс на 18,8%

Згідно зі статистичними даними, за I квартал 2012 року підприємства та організації Харківщини експортували продукцію до 86 країн світу, імпортували – з 99 країн. Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. «У січні-березні 2012 року експортні поставки склали 463,1 млн. дол. США, що на 18,8% більше, ніж за відповідний період минулого року, імпортні надходження склали 621,7 млн. дол. США, зростання склало 39%», – сказав Юрій Сапронов.

У Харкові введено в обіг другий випуск поштових марок до Євро-2012 (доповнено)

Сьогодні у Харкові відбулася урочиста церемонія погашення другого випуску поштових марок до Євро-2012. 5,5 тисячі екземплярів у блоках з 4-х марок «Міста-господарі Євро 2012»: «Львів», «Київ», «Харків», «Донецьк» сьогодні погашено та введено в обіг на Харківщині. У церемонії погашення взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, Міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв, директор Харківської дирекції Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» Ваграм Гулян.

Віктор Рубан виборов бронзову медаль чемпіонату Європи зі стрільби з лука

З 21 по 26 травня в Амстердамі відбувся чемпіонат Європи зі стрільби з лука. В змаганнях зі спортсменами з 35 країн Європи взяли участь 8 представників України. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, харків`янин Віктор Рубан виборов бронзову нагороду в командних змаганнях серед чоловіків разом з львів’янами Маркіяном Івашко та Дмитром Грачовим.

Події дня

Сьогодні, 28 травня, о 10:00 у Харківському центральному поштовому відділенні (вул. Кірова, 6) відбудеться урочиста презентація поштових марок, присвячених містам-господарям та футбольним аренам Євро 2012; О 15:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція Міністра курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександра Лієва. Тема: "Дні Криму в Харкові".

Педіатрична клініка Ватикану «Дитятко Ісус» в майбутньому може прийняти соціально нужденних дітей Харківщини

Сьогодні під час зустрічі заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Шурми з архієпископом Римсько-католицької церкви, ватиканським дипломатом, Апостольським Нунцієм в Україні Томасом Едвардом Галліксоном обговорювалося питання співпраці між Інститутом охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України та педіатричною клінікою Ватикану «Дитятко Ісус». «У Римсько-католицької церкви вікові традиції соціальної роботи. Вона має педіатричну клініку «Дитятко Ісус», де застосовуються найновіші технології. Я переконаний, що в рамках договору соціального партнерства ми могли б надати допомогу найвищого рівня соціально нужденним дітям, які не мають можливості пройти таке лікування», - зазначив Ігор Шурма.

Ігор Шурма зустрівся Апостольським Нунцієм в Україні Томасом Едвардом Галліксоном

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма зустрівся з архієпископом Римсько-католицької церкви, ватиканським дипломатом, Апостольським Нунцієм в Україні Томасом Едвардом Галліксоном, який вперше прибув на Слобожанщину. Візит відбувся у рамках проведення І Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу. «Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна і від себе особисто радий вітати Вас на гостинній Слобожанській землі! Для нас є великою честю зустрітися з Вами! На Харківщині склалися добрі взаємини з Римсько-католицькою церквою. Вірю, що Ваш візит сприятиме подальшому налагодженню діалогу на засадах взаємоповаги між церквами різних конфесій та владою», - зазначив в ході зустрічі Ігор Шурма.

У Харкові відбулися урочистості з нагоди 20-річчя проведення Харківського Архієрейського Собору

Сьогодні в Харкові в Благовіщенському кафедральному соборі відбулося урочисте богослужіння з нагоди 20-річчя проведення Харківського Архієрейського Собору, в ході якого було обрано на служіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Для участі в урочистих заходах, присвячених ювілею, до Харкова прибуло 11 архієреїв з усієї України. Святкову літургію провів Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар.

Харківська область першою в Україні підпише договір соціального партнерства з Національною академією медичних наук

«Цього тижня я провів переговори з керівництвом Національної академії медичних наук України. Ми відпрацювали питання щодо підписання договору соціального партнерства між НАМН та облдержадміністрацією. Наша пропозиція стосовно забезпечення безоплатним лікуванням мешканців області в установах Академії знайшла підтримку. Така угода буде першою в Україні. Це означає, що в дуже близькому майбутньому 1260 мешканців області отримають можливість кожного року безоплатно лікуватися в цих інститутах. Направлення на лікування буде повністю контролюватися Головним управлінням охорони здоров’я ХОДА», - повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

В області продовжується робота із зміцнення матеріально-технічної бази медичних установ

Як зазначив в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області продовжується робота із зміцнення матеріально-технічної бази медичних установ. «Цього року у першу чергу ми на 100% завершуємо роботи в Обласному госпіталі для інвалідів війни. Також у цьому році ми будемо ремонтувати Обласну травматологічну лікарню (операційні блоки і палати інтенсивної терапії), п’ять операційних блоків міжрайонних медичних центрів і притрасової лікарні, а саме: в Балаклійському, Богодухівському, Дергачівському, Ізюмському та Лозівському районах», - повідомив Ігор Шурма.

Завдяки впровадженню системи «Телекард» в області смертність від гострого інфаркту міокарду знизилися на 7,2%

«Ми маємо амбітні плани забезпечити всі фельдшерсько-акушерські пункти і сільські лікарські амбулаторії системою системи дистанційної передачі електрокардіограм «Телекард» цього року. Більш оперативного реагування на відхилення у серцево-судинній системі у сільській місцевості немає. Завдяки впровадженню цієї системи за 2 роки смертність від гострого інфаркту міокарду в області знизилися на 7,2%. Якщо ми охопимо всю область цією системою, і кожен фельдшер або лікар на селі зможе оперативно передати кардіограму в одну з харківських лікарень, то ми збережемо не одне життя», - зазначив в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Урочистості, присвячені 20-річчю проведення у Харкові Архієрейського Собору Української Православної Церкви, транслюватимуться у прямому ефірі

27 травня о 9.00 у Благовіщенському кафедральному соборі Харківської єпархії Української Православної Церкви відбудеться літургія (пл. К.Маркса, 1), присвячена проведенню у м. Харкові Архієрейського Собору Української Православної Церкви. Вона транслюватиметься у прямому ефірі ХОД ТРК та «7 каналу».

На території Балаклійського лісництва відбулися навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із виникненням пожеж в природних екосистемах

Сьогодні на території Балаклійського лісництва відбулися спільні навчання підрозділів ГУ МНС в Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із виникненням пожеж в природних екосистемах. У заході взяв участь перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. Під час навчань були задіяні: особовий склад та техніка Харківського гарнізону МНС, управління лісового та мисливського господарства, співробітники міліції та медицини, гелікоптер МІ-2 Харківської ланки авіаційної охорони лісів. Також при проведенні навчань у лісах задіяли підрозділи піротехнічної служби та кінологічної служб МНС.

Ігор Шурма привітав учнів Лозівського ліцею №4 із закінченням навчального року

Сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма взяв участь в урочистих заходах з нагоди закінчення навчального року в Лозівському ліцеї №4 Лозівської міської ради Харківської області. «Сьогодні радісний для вас день. Ви багато працювали протягом навчального року, здобуваючи знання, і тепер перед вами три місяці заслуженого відпочинку. Бажаю вам всім добре відпочити, оздоровитись, щоб 1 вересня з новими силами знову приступити до навчання. А випускникам бажаю вступити до тих вищих навчальних закладів, які ви обрали, щоб через кілька років ви, вже дорослі й досвідчені, змогли приступити до улюбленої роботи на благо нашої області та всієї України», - з такими словами Ігор Шурма звернувся до учнів і випускників ліцею.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Лозівському районі

Сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Лозівському районі. До заступника голови області звернулося 28 осіб. У ході прийому розглядалися питання організації в районі системи надання медичних послуг та перевезення пасажирів у міському транспорті в Лозовій. Також Ігор Шурма надав роз'яснення щодо порядку забезпечення населення субсидіями та іншими пільгами. Крім того, було розглянуто питання про організацію мамографічного обстеження і госпіталізації в обласну клінічну лікарню.

У Харківській торгово-промисловій палаті відбувся українсько-азербайджанський круглий стіл

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов взяв участь у роботі українсько-азербайджанського круглого столу, який відбувся в Харківській торгово-промисловій палаті. Вітаючи учасників круглого столу, заступник губернатора розповів про різні аспекти співпраці між Харківською областю і Азербайджанською Республікою. «За 2011 рік зовнішньоторговельний оборот між Харківською областю та Азербайджаном склав понад 45 млн. дол США і збільшився на 53% в порівнянні з 2010 роком. Традиційно в Азербайджані користуються попитом такі харківські товари, як кондитерські вироби, молочні продукти, будівельні матеріали, меблі. У свою чергу, ми купуємо значною мірою полімери і поліетилен», – зазначив Юрій Сапронов.

На Міжнародний конкурс інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи» надійшло близько 100 заявок

Сьогодні у Харкові було підбито підсумки першого етапу Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи». На сьогоднішній день до Головного управління економіки облдержадміністрації вже надійшло близько 100 заявок за різноманітними галузями майже за всіма номінаціями конкурсу. У ході засідання організаційного комітету конкурсу було визначено, яким проектам потрібне доопрацювання, а також надано консультації учасникам щодо представлення бізнес-ідей. Збір заявок з описом інвестиційних проектів закінчується 30 травня 2012 року. Для більш детальної інформації звертатися за телефонами: 705-10-19, 758-71-55, 758-71-52, 758-71-53 або за електронними адресами: uek.invest@gmail.com, dudka.alex@gmail.com, info@initiatives.kharkov.ua

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Чугуївському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 24 травня в ході робочої поїздки в Чугуївський район провів особистий прийом громадян. До заступника голови ХОДА звернулося 12 мешканців району. Під час прийому були розглянуті та вирішені такі питання: направлення на лікування в Обласну клінічну лікарню; скерування на обстеження в Інститут загальної та невідкладної хірургії НАМН Україні; забезпечення глюкометрами та медикаментами. Також надані консультації щодо забезпечення житлом дітей-сиріт. Крім того, розглянуто питання щодо можливості створення дитячого будинку сімейного типу.

Євген Савін привітав учнів навчально-виховного комплексу №2 із закінченням навчального року

Сьогодні в комунальному закладі «Спеціалізований навчально-виховний комплекс I - II ступенів № 2» відбулося свято «Останнього дзвоника». У заході взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. «Я хотів би звернутися до випускників: сьогодні хвилюючий для вас день, ви закінчили школу, де знайшли собі друзів, де знайшли свою улюблену справу, знайшли безліч знань, які стануть в нагоді вам у житті. Бажаю вам, щоб ви в цьому житті знайшли свою професію, створили сім'ю і були щасливі. А маленьким дітям бажаю, щоб канікули, які починаються, пройшли весело і здорово, щоб ви відпочили, набралися сил і з задоволенням прийшли 1 вересня на заняття. Також хочу подякувати вчителям, які віддали велику кількість сил, щоб діти отримали знання», - звернувся Євген Савін до присутніх на святі.

26 травня у Харкові відбудуться урочистості з нагоди 20-річниці створення Східного регіонального управління ДПСУ

26 травня 2012 року об 11:00 годині в Міжнародному аеропорту «Харків» (м. Харків, вул. Ромашкіна, 1) розпочнуться урочисті заходи з нагоди 20-річниці створення Східного регіонального управління ДПСУ та Дня прикордонника. Під час яких вперше за роки незалежності будуть продемонстровані всі зразки техніки та озброєння, які використовуються при охороні державного кордону України.

Харківська міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування є взірцем для всієї України. Юрій Павленко

Як зазначив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, сьогодні Президент України Віктор Янукович приділяє багато уваги організації дитячого харчування, в першу чергу – дітей до 3 років. «На жаль, за наявними даними на сьогоднішній день вітчизняні виробники забезпечують попит у харчуванні дітей до 3 років всього на 15%. В Україні з 125 дитячих молочних кухонь працює менше половини і є лише одна, яка відповідає всім міжнародним стандартам з якості та безпеки харчування. Це харківське комунальне підприємство "Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування"», – підкреслив він.

Архів документів