Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2011 - 2012 роках в Харківській області не було зафіксовано випадків захворювання людей на сказ

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції заступник головного державного санітарного лікаря Харківської облСЕС Тетяна Тонкошкур, в останні роки на Харківщині не фіксувалися випадки захворювання людей на сказ. «У 2011 році було зареєстровано 6 випадків захворювання в країні, всі хворі, на жаль, померли. У Харківській області випадків захворюваності серед людей зареєстровано не було, але рівень захворюваності серед тварин був досить високим. З початку поточного року відзначається стабілізація епізоотичної ситуації - за 4 місяці 2012 року зареєстровано 11 випадків сказу серед тварин проти 30 за аналогічний період попереднього року. Всі вони були зафіксовані в районах області, в місті Харкові випадків сказу серед тварин не було», - повідомила вона.

Фінські компанії зацікавлені у виході на ринок Харківської області

Віце-губернатор Юрій Сапронов провів зустріч з делегацією Фінляндської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні пані Ар'єю Інкері Макконен, яка сьогодні відвідала Харківську область. У зустрічі також взяли участь заступник голови обласної ради Олена Олешко та начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко. В ході зустрічі сторони обговорили питання, що стосуються соціально-економічної ситуації в регіоні, інвестиційних проектів і проведення «Євро-2012».

В області спостерігається тенденція зниження захворюваності на туберкульоз

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції заступник головного державного санітарного лікаря облСЕС Тетяна Тонкошкур, вже протягом 5-6 років на Харківщині спостерігається зниження захворюваності на туберкульоз. Зокрема, в цьому році хворіти стало на 6,4% людей менше.

Євген Савін провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін провів особистий прийом громадян. Питання, з якими мешканці області та м. Харкова звернулися до заступника голови облдержадміністрації, взято ним на особистий контроль.

У Харківському районі відкрилась книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

Книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці — районам області», ініціатором якої є голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, третій рік поспіль наближає книгу до пересічного читача. До кінця травня виставка-ярмарок працюватиме в м. Мерефа Харківського району. На її відкриття прибули Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов, начальник відділу культури Харківської райдержадміністрації Вікторія Пономаренко, головний спеціаліст управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Олена Короленко, бібліотечні працівники міста Мерефи і Харківського району, представники громадськості, учні місцевих навчальних закладів, пересічні городяни.

На сьогоднішній день максимальні показники у розрізі окремих видів вакцинації та ревакцинації не перевищують 70%

Як зазначила сьогодні у ході прес-конференції заступник головного державного санітарного лікаря Харківської облСЕС Тетяна Тонкошкур, імунопрофілактика залишається запорукою епідблагополуччя по захворюваності керованими інфекціями. Проте в останні роки кількість проведених щеплень зменшилась. На сьогоднішній день максимальні показники у розрізі окремих видів вакцинації та ревакцинації не перевищують 70%. «Це є суттєвим зниженням. Адже, ще 5 років назад показник щеплених дітей не був меншим за 95%. Таке зниження не тепер, а через декілька років зможе спричинити спалахи інфекційних хвороб», - зазначила Тетяна Тонкошкур.

У 2012 році на Харківщині у зв'язку з укусами кліщів за медичною допомогою звернулося близько 300 осіб

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції заступник головного державного санітарного лікаря Харківської облСЕС Тетяна Тонкошкур, у 2012 році в Харківській області у зв'язку з укусами кліщів за медичною допомогою звернулося близько 300 осіб. «У 2011 році до медичних установ Харківської області звернулося майже 2000 мешканців регіону з приводу нападу кліщів, що значно більше показника 2010 року. Цього року за медичною допомогою звернулося вже близько 300 осіб. У зв'язку з різким потеплінням збільшилася активність кліщів - зазвичай у них активність починається з кінця квітня, а цього року звернення почалися з кінця березня, при цьому укуси кліщів у Харкові зареєстровано практично у всіх парках та скверах. Турбує те, що інфікованість кліщів, які досліджуються у нас в лабораторії, також збільшується порівняно з попередніми роками», - сказала вона.

На Харківщині розпочато підготовку до зими

Відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександра Аліпова. Від Харківської області участь у нараді взяв перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. На нараді обговорювалися питання, що стосуються підготовки господарського комплексу областей України до зими, відшкодування різниці в тарифах, іпотечного кредитування та реалізації програми «Питна вода».

Євген Савін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки і проведення оздоровчої кампанії 2012 року

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки і проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Лідії Дроздової. Згідно з плановими показниками влітку 2012 року на території Харківської області заплановано роботу 852 закладів оздоровлення та відпочинку, з них: 38 стаціонарних дитячих закладів (34 позаміських та 4 санаторних); 792 табори з денним перебуванням; 15 закладів праці та відпочинку; 7 наметових містечок.

За 4 місяці 2012 року інфекційна захворюваність на Харківщині знизилась майже на 25%

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції заступник головного державного санітарного лікаря Харківської облСЕС Тетяна Тонкошкур, за 4 місяці 2012 року загальна інфекційна захворюваність у Харківській області знизилась на 24,7 %: зареєстровано 72 958 випадків проти 97 397 за аналогічний період минулого року. «Своєчасне проведення комплексу профілактичних та протиепідемічних заходів санепідслужбою сумісно з фахівцями лікувально-профілактичних закладів дозволило контролювати епідситуацію з інфекційної захворюваності та не допустити групових захворювань, спалахів в організованих колективах та серед населення області», - зазначила вона.

На Харківщині обговорили питання утримання худоби та заготівлі кормів у літньо-табірний період

Сьогодні на базі ПП «Агропрогрес» Кегичівського району під керівництвом заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука відбувся обласний семінар-нарада з питань ефективності використання періоду літньо-табірного утримання худоби та заготівлі кормів для потреб тваринництва.

Латвійська республіка зацікавлена ​​у співпраці з Харківщиною

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської республіки в Україні пані Аргітою Даудзе. На зустрічі також були присутні начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко і керівник представництва Латвійського агентства інвестицій і розвитку в Україні, дипломат при Посольстві Латвійської Республіки в Україні Аріс Котанс. В ході зустрічі сторони обговорили перспективи двостороннього співробітництва між Харківською областю і регіонами Латвійської республіки.

27 травня Ігор Шурма зустрінеться з Папським Нунцієм Томасом Едвардом Галліксоном

27 травня 2012 року о 10:00 у храмі Успіння Пріснодіви Марії Харківсько-Запорізької Дієцезії Римсько-католицької церкви (м.Харків, вул.Гоголя, 4) відбудеться зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Михайловича Шурми з Папським Нунцієм Томасом Едвардом Галліксоном.

Урочистості, присвячені 20-річчю проведення у Харкові Архієрейського Собору Української Православної Церкви, відбудуться 27 травня

27 травня відбудуться урочистості, присвячені проведенню у м.Харкові Архієрейського Собору Української Православної Церкви. О 9.00 у Благовіщенському кафедральному соборі Харківської єпархії Української Православної Церкви відбудеться літургія (пл.К.Маркса, 1). Об 11.00 відбудеться заупокійна літія на гробі митрополита Никодима (Благовіщенський кафедральний собор, пл.К.Маркса, 1). Об 11.15 відбудеться хресна хода від Благовіщенського кафедрального собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря (вул.Університетська, 8). На урочистості планується прибуття архієреїв Української Православної Церкви з різних областей України.

В 2011 році в Харківській області необґрунтовано видано 78 листків непрацездатності

В 2011 році в Харківській області необґрунтовано видано 78 листків непрацездатності. Ще 632 листка непрацездатності були необґрунтовано продовжені. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації, голова правління Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Шурма.

Оголошено лауреатів міжрегіонального студентського конкурсу «Аудитор-2012»

23 травня у Харкові за участю заступника голови ХОДА Євгена Савіна відбулося нагородження учасників та переможців конкурсу «Аудитор-2012». Конкурс для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів був започаткований 13 років тому Групою компаній «Фактор» і вже кілька років організовується за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Ради ректорів вищих навчальних закладів Харківщини.

Фестиваль «Печенізьке Поле» відзначений Всеросійською професійною премією «Грані театру мас»

Етнічно-мистецький фестиваль «Печенізьке Поле 2011» відзначений Всеросійською професійною премією «Грані театру мас» у номінації «Краще національне свято». Ця професійна премія Росії щорічно вручається за творчі досягнення в області масових форм театрального мистецтва. Вона була заснована в 2005 році Спілкою театральних діячів Російської Федерації та Комітетом громадських зв'язків Уряду Москви за підтримки Міністерства культури Російської Федерації. VI Церемонія вручення Всеросійської премії «Грані Театру мас» за досягнення в області масових форм театрального мистецтва за 2011 рік відбулася 20 травня в м. Москві. Номінантам було вручено Сертифікати лауреата, статуетки і нагрудні знаки.

Харків відвідав Черкаський академічний музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка

22 травня на великій сцені харківських шевченківців численні глядачі радо вітали виставу Черкаського академічного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка "Тарас. Слова" Богдана Стельмаха у постановці режисера Сергія Проскурні, художника Сергія Ридванецького, балетмейстера Володимира Татарінова.

Євген Савін привітав випускників Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін взяв участь в урочистій церемонії випуску студентів Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди. Також привітати випускників прийшли народний депутат України Валерій Писаренко, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, дворазовий Олімпійський чемпіон, Почесний громадянин Харкова і Харківської області Юрій Поярков, а також інші почесні гості.

Михайло Добкін бере участь у засіданні Ради регіонів

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін бере участь в черговому засіданні Ради регіонів в Києві. У ході засідання буде обговорюватися ряд важливих для держави питань. Зокрема, мова піде про реалізацію соціальної політики в регіонах і про створення оптимальних умов для роботи малого та середнього бізнесу. Також на порядку денному - якість і безпека харчових продуктів, ліків і товарів дитячого асортименту.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Куп’янському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 23 травня провів особистий прийом громадян у Куп’янському районі. До заступника голови ХОДА звернулося 10 мешканців району. Під час прийому були розглянуті та вирішені такі питання: направлення на обстеження та лікування в Обласну клінічну лікарню; скерування на консультацію та лікування в інститути Національної академії медичних наук України у Харкові та Києві; надання матеріальної допомоги. Також надані консультації з приводу пенсійних виплат.

Колекція Кримського історичного музею LA RICHESSE в Харкові

У рамках Днів Криму у Харкові 29 травня об 11.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) відбудеться відкриття виставки Кримського історичного музею LA RICHESSE і сучасних художників Криму за участю Міністра курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександра Лієва. Основне наповнення експозиції -  репродукції гравюр, книг і карт XVI-XX ст., фотографії з історії Криму і Кримського ханства і картини сучасних кримських художників.

До уваги представників ЗМІ!

25 травня на території Балаклійського лісництва відбудуться спільні навчання підрозділів ГТУ МНС в Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства. У навчаннях буде задіяно особовий склад та техніка Харківського гарнізону МНС, управління лісового та мисливського господарства, співробітники міліції та медицини, гелікоптер МІ-2 Харківської ланки авіаційної охорони лісів, а також підрозділи піротехнічної служби та кінологічної служб МНС. Від’їзд преси 25 травня о 8:30 від Палацу піонерів (вул. Сумська 37/1), акредитація за телефоном (066) 245 37 83, контактна особа – Євген Василенко.

Валентин Дулуб провів особистий прийом у Лозівському районі

23 травня перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Лозівському районі. Під час прийому обговорювалися питання тепло-і водопостачання, утримання доріг, капітального ремонту будинків, облаштування артезіанських свердловин, ремонту дахів та інші. Вирішення всіх проблемних питань перший заступник голови області взяв під особистий контроль.

Події дня

Сьогодні, 24 травня, о 12:00 у Будинку рад, Зал офіційних делегацій (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч керівництва Харківської облдержадміністрації з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні пані Аргітою Даудзе; О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75)відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Підготовка органів внутрішніх справ до забезпечення охорони громадського порядку під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу»; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція заступника головного державного санітарного лікаря Харківської облСЕС Тетяни Тонкошкур на тему: "Епідеміологічна ситуація в області та профілактика епідускладнень в літній період"; О 14:00 у Харківському національному університеті внутрішніх справ, Центр гендерної освіти (вул.Ак.Проскури, 1А) відбудеться засідання "круглого столу" "Євро 2012: Червона картка порушенням прав людини"; О 15:00 у Будинку рад, Зала офіційних делегацій (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч керівництва Харківської облдержадміністрації з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндської Республіки в Україні пані Ар'ї Інкері Макконен.

Віктор Янукович поставить Конституційній Асамблеї конкретні завдання і терміни

Конституційна Асамблея розпочала роботу у групах, які виробляють своє бачення змін і доповнень до майбутнього Основного Закону України. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції член Асамблеї, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександра Бандурка. За його словами, найближчим часом Президент України Віктор Янукович збере Конституційну Асамблею і поставить конкретні завдання з термінів і напрямів роботи. Організаційні моменти буде курирувати голова Асамблеї, колишній президент України Леонід Кравчук. Асамблея буде працювати в декількох напрямках: узагальнення практики конституційних процесів закордонних країн, аналіз поточної ситуації і потреб України і чітке розмежування компетенції і повноважень різних гілок і рівнів влади.

Розробка нової Конституції України потребує не менше року

Сьогодні в ході прес-конференції член Конституційної Асамблеї, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександра Бандурка зазначив, що ухваленням нової Конституції, найімовірніше, буде займатися Верховна рада уже наступного скликання. «Коли я прийшов до Верховної ради у 1990 році, ми одразу приступили до розробки Конституції, а ухвалили її у 1996 році. На Основний закон України вийшли лише через 5 років після проголошення незалежності. Я не думаю, що нині цей процес затягнеться на 5 років, але принаймні рік треба працювати, а після цей закон ще буде проходити міжнародні експертизи», – підкреслив він.

На території первомайського «Хімпрому» виявлені нові сховища отрутохімікатів

Як повідомив в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб, з території області вже вивезено 1008 т. Із планового обсягу залишилося вивезти 61 т. До початку Євро-2012 всі пестициди будуть вивезені. «Фактично ми завершуємо цю роботу, але виникли деякі нові обставини. При проведенні робіт на території колишнього підприємства «Хімпром» у м. Первомайський були виявлені нові підземні сховища, де зберігається велика кількість різних ядохімікатів, які також вимагають негайного вивезення, оскільки представляють серйозну небезпеку для навколишнього середовища та населення. Ми направимо наші пропозиції до Міністерства екології та природних ресурсів України для того, щоб нам допомогли в цьому ж році вивезти ці отрутохімікати повністю або хоча б частково», – зазначив Валентин Дулуб.

Конституційна Асамблея розробить концепцію змін до Основного Закону України

«За 20 років незалежності Україна стала іншою державою у порівнянні із тим, якою вона була на момент проголошення. Конституція, ухвалена у 1996 році, також сьогодні вже не відповідає соціально-економічному розвитку країни. Ми нагадуємо того хлопчика, що вже виріс, а одежа на ньому залишилася стара, піджак малий і штанці короткі», – зазначив сьогодні під час прес-конференції ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександра Бандурка.

28 – 30 травня у Харкові відзначать Дні Криму

З метою презентації економічних та туристичних можливостей Автономної Республіки Крим, а також для розширення співробітництва між Харківщиною та АРК, з 28 по 30 травня у Харкові відзначатимуть Дні Криму. В рамках заходу відбудеться зустріч делегації Автономної Республіки Крим з керівництвом регіону, керівниками великих туристичних підприємств та директорами теле- і радіокомпаній. Крім того, програмою передбачено проведення Workshop для туроператорів регіону з презентацією Криму за участю провідних лікарів-курортологів, представників туроператорів Криму і баз розміщення, та семінари для лікарів на тему: «Профільна реабілітація в оздоровницях Криму». Також в рамках Днів Криму для харків’ян будуть презентовані експозиції музеїв Криму, а також джазова програма «Кримський джаз-бриз».  

Архів документів