Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 1 червня, об 11:00 у Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені П. Василенка (вул. Артема, 44) Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Національною академією агарних наук проведе Міжрегіональний семінар-нараду з питання обговорення стратегічних напрямів розвитку сільського господарства України на період до 2020 року та проектів Законів України «Про сільське господарство», «Про продовольчу безпеку України» та «Про аграрні розписки» об 11:30  на території плавбази Харківського дитячо-юнацького клубу моряків Журавлівського водосховища (вул. Шевченка, 264) відбудеться зустріч з харків'янином Андрієм Зубенко, який здійснив навколосвітню подорож на вітрильному судні «Купава» Збір журналістів о 10:30 біля будівлі Будинку Рад з боку вул. Іванова. о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: Про стан матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць

До початку Євро-2012 робота диспетчерської служби «112» буде повністю синхронізована зі службою «103»

Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА Ігоря Шурми відбулася міжвідомча нарада по взаємодії диспетчерських служб «112», «101», «102» та «103» під час проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. «Для того, щоб диспетчерська служба «112» працювала з мінімальними втратами часу при передачі повідомлень в диспетчерську швидкої медичної допомоги, а також для того, щоб не було збоїв та непорозумінь при обслуговування іноземців, які знають лише номер служби «112», досягнута домовленість, що у приміщенні, де працює ця диспетчерська, будуть відведені робочі місця для диспетчерів системи швидкої допомоги. Це дозволить одразу давати вказівки працівникам швидкої допомоги», - зазначив Ігор Шурма.

У Харкові електропостачання об'єктів Євро-2012 на одному з найвищих рівнів в Україні

30 травня в АК «Харківобленерго» відбулася нарада щодо забезпечення надійного електропостачання об'єктів Євро-2012. У ній взяли участь директор Департаменту електроенергетики Міністерства енергетики та вугільної промисловості Сергій Меженний, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, представники ХОДА та міськвиконкому, галузеві управління, відповідальні за організацію і проведення Євро-2012. «Починаючи з 2009 року, тільки на об'єкти, що забезпечують енергопостачання чемпіонату, було витрачено понад 400 млн. грн. На ці кошти були введені в лад підстанції «Каштанова», «Дергачі», друга черга «Перемоги» і реконструйована «Павлівська». Все це не тільки дає можливість забезпечити безперебійну подачу електроенергії під час Євро-2012, а й створює умови для подальшого розвитку інфраструктури міста», – зазначив Валентин Дулуб.

Ігор Шурма висловив подяку релігійним організаціям Харківщини за допомогу соціально нужденним

Сьогодні під час круглого столу на тему «Соціальна складова у діяльності релігійних організацій» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зазначив, що протягом останніх місяців отримав багато інформації про соціальні проекти, які проводять представники різних конфесій. Він висловив керівникам всіх релігійних організацій Харківщини подяку за допомогу соціально нужденним. «В діяльності кожної церкви є соціальна складова: в тій чи іншій мірі ви допомагаєте людям. З одного боку, спілкування з Богом – вже неоціненна допомога, а з другого боку, ви використовуєте свої можливості для того, щоб надати допомогу соціально нужденним. Я знаю дуже багато прикладів з діяльності церков, які не афішуються, але існують. Людям надають і медичну, і психологічну допомогу, забезпечують одягом, взуттям і продуктами харчування. Я хочу подякувати вам за те, що ви виконуєте цю роботу і надаєте посильну допомогу тим, хто знаходиться за межею бідності, одиноким, людям з інівалідизацією. Вони не мають іншої допомоги, крім вашої», – зазначив Ігор Шурма.

У реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» є повне взаєморозуміння між центральними і регіональними органами влади

Як наголосила сьогодні під час відеоконференції на тему: «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» перший заступник Міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко, в питаннях реалізації проекту досягнуто повного взаєморозуміння між центральними і регіональними органами влади. За її словами, тільки за умови повноцінного співробітництва та взаєморозуміння між усіма учасниками проекту можна побудувати мережу перинатальних центрів, які дозволять рятувати життя дітей.

Ігор Шурма звернувся до представників різних конфесій з проханням через своїх прихожан сприяти підвищенню морально-духовної культури суспільства

Сьогодні відбувся круглий стіл на тему «Соціальна складова у діяльності релігійних організацій», в якому взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та керівники релігійних організацій Харківщини різних конфесій. В ході круглого столу обговорювалися питання співпраці державних органів і релігійних організацій у наданні соціальних послуг тим, хто їх потребує. «Сьогодні в медицині ми засвідчуємо дуже часті факти відсутності милосердя. Можна говорити про відсутність медикаментів, про невміння застосувати ту чи іншу методику, але коли відсутнє милосердя – це ознака неправильних явищ, що розвиваються у суспільстві», – зазначив у своєму вступному слові Ігор Шурма.

Харковом почав курсувати «Трамвай рівних можливостей»

Сьогодні в рамках акції «Харків – місто рівних можливостей» за ініціативи мережі Центрів гендерної освіти вищих навчальних закладів Харківської області, створеної за підтримки ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, Харковом почав курсувати «Трамвай рівних можливостей». Вперше за таким маршрутом проїхали студенти, вихованці інтернатів, батьки з дітьми, а також головний спеціаліст ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту Наталія Сухорукова та ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди Іван Прокопенко.

Перинатальний центр в Харкові буде служити для здорового життя наших дітей. Раїса Моісеєнко

Сьогодні в ході відеоконференції на тему: «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» перший заступник Міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко подякувала голові ХОДА Михайлу Добкіну та його заступнику Ігорю Шурмі за відповідальне та уважне ставлення до реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства». Зокрема, мова йшла про Харківський регіональний перинатальний центр, який було збудовано в найкоротші терміни. «Всі роботи були зроблені дуже оперативно, з хорошим підходом і любов'ю. Я хотіла б особисто подякувати голові обласної державної адміністрації Михайлу Добкіну, його заступнику Ігорю Шурмі, які завжди оперативно реагували на будь-які зауваження і пропозиції з боку як керівництва Національного проекту, так і Міністерства охорони здоров'я. І завдяки цьому той прекрасний перинатальний центр, який відкрито в Харкові, буде служити для здорового життя наших дітей», - підкреслила Раїса Моісеєнко.

Харківські лікарі будуть стажуватися в Каунаському і Житомирському перинатальних центрах

Про це повідомив сьогодні в ході відеоконференції на тему «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, головний лікар Обласної клінічної лікарні Богдан Федак і керівник Харківського регіонального перинатального центру Ірина Кондратова відвідали Університетські клініки Литви: Вільнюський та Каунаський перинатальні центри, де відбулися зустрічі з керівниками і провідними професорами. Візит харківських медиків став результатом домовленостей, досягнутих під час зустрічі представників Литви з заступником голови Харківської облдержадміністрації.

На базі Харківського Регіонального перинатального центру планується створити тренінговий центр

Як повідомив сьогодні в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в рамках співпраці з проектом «Здоров'я матері та дитини» та благодійним фондом В. Пінчука «Колиски надії» проведено 8 тренінгів для співробітників Харківського регіонального перинатального центру. Підготовлені тренери для тренінгового центру, який планується створити на базі Регіонального перинатального центру.

За 3 місяці в Харківському регіональному перинатальному центрі народилося 220 дітей

В період з 2 березня по 30 травня року в Харківському регіональному перинатальному центрі при Обласній клінічній лікарні народилося 220 дітей: 95 дівчаток та 125 хлопчиків. Кількість пологів – 215, 186 жінок з тяжкою зкстрагенітальной патологією. 191 породілля – з районів області. Про це в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

До уваги журналістів!

Завтра, 1 червня, в 11:30 відбудеться зустріч з харків'янином Андрієм Зубенко, який здійснив навколосвітню подорож на вітрильному судні «Купава». Зустріч відбудеться на території плавбази Харківського дитячо-юнацького клубу моряків на Журавлівському водосховищі (вул. Шевченка, 264). Збір журналістів о 10:30 біля будівлі Будинку Рад з боку вул. Іванова.

У I кварталі 2012 року Харківська область надавала послуги на експорт 136 країнам світу

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, за I квартал 2012 року Харківська область здійснювала зовнішньоекономічні операції послугами з партнерами з 136 країн світу. «Нашими основними партнерами в експорті послуг були Російська Федерація (25,2%), Греція (17,6%), Казахстан (13,7%), Кіпр (4,1%), США (7,7%), Індія (2,9%). Країнам СНД було надано 43,6% експорту послуг на суму 39,3 млн.дол., іншим країнам – 56,4% (50,8 млн.дол.)», – заявив Юрій Сапронов.

«Олімпійські лелеченя» змагатимуться  у Міжнародному дитячому центрі «Артек»

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, харківська команда візьме участь у фіналі Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя». У відкритті фіналу планується участь Президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки та інших спортивних кумирів сучасності, повідомляє офіційний сайт Головного управління освіти і науки ХОДА. В Міжнародному дитячому центрі «Артек» найкращі команди України, кожна з яких складатиметься із 6 хлопчиків та 6 дівчаток, з усіх областей України та міст Київ і Севастополь змагатимуться за перемогу. Право представляти Харківську область на всеукраїнському рівні змагань виборола команда Харківської загальноосвітньої школи № 42 Московського району.  Окрім фізичної підготовки, яку діти демонстрували під час естафет та рухливих ігор, потрібні були творчі й розумові здібності в таких етапах, як презентація своєї команди та олімпійська вікторина.

На Харківське державне авіаційне виробниче підприємство надійшло 20 мільйонів гривень відшкодування ПДВ

Як повідомив в ефірі «Радіо Слобожанщини» заступник голови ХОДА Андрій Моченков, на даний момент на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві вирішено проблеми з оборотними коштами. За словами заступника керівника області, на завод надійшло близько 20 мільйонів гривень відшкодування ПДВ, що дозволить підприємству не відчувати труднощів при виконанні замовлень, а також виплаті заробітної плати співробітникам.

Успішна підготовка України до Євро-2012 - заслуга всього населення країни. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у засіданні Комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу під головуванням Президента України Віктора Януковича. В ході засідання були підбиті підсумки робіт з підготовки до Євро-2012. Також в ході засідання було відзначено, що Україна повністю готова до проведення європейського футбольного форуму. «Ще недавно ніхто не міг повірити в те, що країні вдасться виконати весь комплекс робіт не за 5 років, а за 2 роки. Прийшовши на пост Президента України, Віктор Янукович запевнив, що це буде зроблено. В це мало хто вірив, в тому числі і сам президент УЄФА Мішель Платіні. І зараз деякі політики, громадські діячі і спортсмени розчаровані в успіхах України з підготовки до Євро-2012 і навіть не приховують це. Але ми це зробили. Те, що Україна досягла таких істотних результатів за такий короткий час, - заслуга всього населення країни, - зазначив Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 31 травня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Впровадження ініційованого Президентом України Національного проекту: «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства»; о 13:00  на трамвайній зупинці "Південний вокзал" відбудеться презентація «Трамваю рівних можливостей»; о 14:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх)відбудеться засідання круглого столу на тему: «Соціальна складова у діяльності релігійних організацій».

Знищуючи ДП «Хімпром», попередня влада приховувала свою злочинну діяльність. Роман Квартенко

Як зазначив сьогодні начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Роман Квартенко, отрутохімікати, які були вивезені з території ДП «Хімпром», зберігалися в обладнаному складі і не представляли особливої небезпеки, а на деяких сільськогосподарських підприємствах області речовини зберігалися в непристосованих приміщеннях, багато з яких не витримували жодної критики, або просто під відкритими небом. «Однак, при проведенні робіт на території «Хімпрому» були виявлені нові підземні сховища, де знаходиться велика кількість різних отрутохімікатів, які також вимагають негайної утилізації. Ці сховища ніде не були враховані, багато з них були фактично зариті і представляли собою бомбу уповільненої дії. Це результат злочинної халатності людей, які раніше відповідали за вивезення пестицидів. Фактично, знищуючи «Хімпром», попередня влада приховувала свою злочинну діяльність», - зазначив Роман Квартенко.

З обласного бюджету планується виділити 200 тис. грн. на ремонт свердловини питної води в селі Савинці

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Балаклійському районі. Серед питань, адресованих чиновнику, найбільш гострим було питання про забезпечення села Савинці питною водою. Валентин Дулуб повідомив, що на ремонт свердловини питної води та насосу в Савинцях планується виділити з обласного бюджету 200 тис. грн.

З території Харківської області вивезений запланований обсяг непридатних до використання пестицидів і отрутохімікатів

Як повідомив сьогодні начальник Державної екологічної інспекції в Харківській області Артем Георгіян, територія області очищена від непридатних до використання пестицидів та отрутохімікатів. За його інформацією, з 8 по 25 травня з території Харківської області вивезено 1070 т пестицидів та отрутохімікатів. Зокрема, 22 т з Шевченківського району, 31 т із Зміївського району, 1 т з м. Первомайського, 9 т з Кегичівського району, 28 т з Валківського району, 10 т з Золочівського району, близько 1 т з Нововодолазького району, 967 т - з території ДП «Хімпром».

У зв'язку з великим соціальним навантаженням бюджету м.Харкова кошти на обладнання паркоматами майданчиків для платного паркування не передбачені

Департамент транспорту і зв'язку Харківської міської ради на запит обласної державної адміністрації надав відповідь щодо паркування автотранспорту у Харкові. Діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування, їх обладнання і утримання для платного паркування та стягнення плати за надання послуг з паркування транспортних засобів згідно діючого законодавства України, у тому числі згідно ст. 14 постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 № 1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів» організовує та проводить КП «Харківпарксервіс».

Проект «Розбудова «Села майбутнього» через відродження скотарства» орієнтований на новітні технології та інноваційні розробки

Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в ході засідання робочої групи з питань підготовки і реалізації даного проекту. «По окремих складових, що ввійшли в проект, ми є піонерами в Україні. Мається на увазі проект створення Селекційно-генетичного центру з трансплантації ембріонів високопродуктивних племінних корів. Ще один позитивний момент, що заслуговує бути відзначеним, полягає в тому, що всі запропоновані до реалізації проекти орієнтовані на новітні технології та інноваційні розробки», – зазначив Юрій Сапронов.

Під час відкриття виставки «П.А.Столипін - державний діяч і реформатор» презентують книгу Дмитра Табачника

Про це сьогодні під час прес-конференції щодо відкриття в Харкові 2 червня виставки, присвяченій 150-річчю від дня народження Петра Столипіна, повідомила головний редактор видавництва «Фоліо» Євгенія Мезенцева. Книга «Хресний шлях Петра Столипіна» написана Міністром освіти та науки України Дмитром Табачником у співавторстві із Віктором Вороніним. Це вже друге видання книги, доповнене унікальними архівними матеріалами, раніше не опублікованими. Як повідомила Євгенія Мезенцева видавництво «Фоліо» співпрацює з Дмитром Табачником вже 5 років: «Чому? Відповідь проста - тиражний автор. Перше видання книги розійшлося тиражем 10 тисяч примірників. Це друге її видання, присвячене 150-річчю від дня народження Петра Століпіна, яке відзначається цього року. Книга вийшла за підтримки Росспівробітництва в Україні. Це не просто наукова монографія, це науково-популярне видання, широко ілюстроване, яке буде цікаво широкому колу читачів».

Органи місцевого самоврядування, виконавчої влади, правоохоронні органи повинні працювати комплексно та системно

Як зазначив в своєму виступі в ході наради з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами голова Харківської районної ради Михайло Третяк, лише забезпечення комплексного підходу, коли всі ланки управління та контролю працюють у взаємодії, можливо досягти рішення по системному розвитку території, забезпеченні порядку та проведенні профілактичної роботи. В дійсності ж, за останній період правоохоронні та контролюючі органи на території району виконують роботу, яка іноді дискридитує систему управління.

Необхідно налагодити співпрацю органів місцевого самоврядування та контролюючих організацій

Для ефективної роботи органів місцевого самоврядування необхідно налагодити взаєморозуміння з контролюючими організаціями, - наголосив сьогодні в ході наради з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування голова Балаклійської районної ради Степан Масельський. За його словами, одним з найбільш частих непорозумінь у роботі перевіряючих органів та місцевого керівництва є запити, що перевищують компетенцію сільських і селищних голів.

Вперше за роки незалежності України проведено об’єктивне опитування дітей та батьків з актуальних питань

Соціологічне опитування дітей, проведене в рамках проекту «Права дітей в Україні: реалії та виклики після 20 років Незалежності», дало можливість вперше в нашій державі об’єктивно оцінити актуальні проблеми дітей, їхню думку з важливих питань. Як повідомляє прес-служба Президента України, про це заявила голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О.О.Яременка Ольга Балакірєва під час презентації результатів опитування, яке проводилось інститутом на замовлення Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка.

Впорядкування контролюючих органів на ринках дасть можливість їм бути конкурентними підприємствами торгівлі

Як зазначив сьогодні в ході наради з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами директор підприємства Харківської «Облспоживспілки» «Мереф'янський міський ринок» Вадим Глушко, на ринках існує ще багато проблем. Однією з таких є велика кількість перевірок на даних підприємствах торгівлі.

Роботу директора сільгосппідприємства контролюють понад 30 структур

Успішний розвиток сільськогосподарської галузі неможливий без організаційної підтримки держави, - наголосив сьогодні в ході наради з питання створення сприятливих умов для малого і середнього бізнесу та органів місцевого самоврядування голова Ради сільгоспвиробників Харківської області, Герой України Анатолій Криворучко. Зокрема, за його словами, потребує спрощення система контролю за роботою сільськогосподарських підприємств.

Виставка, присвячена 150-річчю від дня народження Петра Столипіна, відкриється у Харкові

Відкриття виставки «П.А.Столипін - державний діяч і реформатор» відбудеться 2 червня о 14.00 в галереї "Мистецтво Слобожанщини" (Держпром, 4-й під'їзд). У відкритті виставки планується участь Генконсула Російської Федерації в Харкові Сергія Семенова, керівника Представництва Росспівпраці в Україні Костянтина Воробьєва. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив представник Генконсульства Російської Федерації Андрій Серьогін, керівник відеоканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян, головний редактор видавництва «Фоліо» Євгенія Мезенцева. Свої враження про виставку висловив Костянтин Кеворкян: «Це заключний етап, виставка об’їхала всю Україну від Рівного до Дніпропетровська. Харків - останній пункт її перебування в Україні. На мій погляд вона дуже цікава. Представляє набір різних артефактів тієї епохи: мундири гвардійців, справжні предмети тієї епохи, документи, підібрано багатий фотоматеріал епохи Російсько-Японської війни 1904-1905 рр. - все це експонати із зібрання Музею Шереметьєвих, Росархіву, Державної архівної служби України».

До 1 вересня в Дворічанському районі будуть запущені енергозберігаючі котельні, економія від впровадження яких будет становити 30%

У всіх районах Харківської області розпочато підготовку житлово-комунальної сфери до роботи в майбутньому опалювальному сезоні. Так, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб провів у Дворічанському районі нараду з переведення 7 котелень, які обслуговують бюджетну сферу, з газу на альтернативні види палива. Перший заступник губернатора поставив райдержадміністрації та виконавцям робіт задачу завершити установку котелень до 1 вересня, щоб їх можна було запустити в новому опалювальному сезоні. Особливу увагу присутніх на нараді він звернув на те, що економія від впровадження нових котелень має становити не менше 30%.

Архів документів