Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області створено штаб з попередження техногенних, екологічних та надзвичайних ситуацій

Сьогодні на ранковій апаратній нараді було ухвалено рішення про створення штабу з попередження техногенних, екологічних та надзвичайних ситуацій, який очолить перший заступник губернатора Валентин Григорович Дулуб. Штаб працюватиме в тісній координації зі штабом з безпеки проведення Євро-2012. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Диспетчерська служба 112 сьогодні вже об'єднана з медиками. Фактично створено 2 робочих місця, і якщо виклик буде стосуватися медиків, людина не буде втрачати час на передачу інформації, медики відразу будуть її підхоплювати і доводити до швидкої медичної допомоги. Ми хочемо, щоб на цьому робочому місці була можливість присутності представника штабу із попередження техногенних, екологічних та надзвичайних ситуацій, для того, щоб оперативно реагувати на будь-які проблеми, пов'язані з комунальним господарством або труднощі, які може принести погода», – підкреслив губернатор.

Престиж держави понад усе - незалежно від кольорів, прапорів і політичних поглядів. Михайло Добкін

Сьогодні в ході зустрічі з головою Харківського обласного відділення Національної спілки журналістів України Олександром Голубом голова ХОДА Михайло Добкін звернув увагу на необхідність об'єктивного висвітлення з боку ЗМІ всіх заходів Євро-2012. За його словами, проведення в Україні такого чемпіонату - це хороша можливість для зміцнення престижу держави на світовій політичній арені, і негативні повідомлення в різних засобах масової інформації нівелюють роботу багатьох українців, яка була проведена в ході підготовки країни до Євро-2012.

Михайло Добкін зустрівся з керівником обласного відділення Національної спілки журналістів України Олександром Голубом

Сьогодні напередодні Дня журналіста України голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з керівником Харківського обласного відділення Національної спілки журналістів України Олександром Голубом та обговорив з ним низку питань, актуальних для регіону і країни в цілому. Зокрема, мова йшла про об'єктивне висвітлення у ЗМІ всіх подій, пов'язаних з проведенням в Харкові матчів Євро-2012, а також про організацію максимально відкритого для всіх політичних сил інформаційного поля в ході виборчої кампанії.

Найспортивніші службовці працюють у Головному управлінні праці та соціального захисту населення ХОДА

2 червня на стадіоні та у легкоатлетичному манежі КЗ «КДЮСШ «ХТЗ» Харківської обласної ради відбулись змагання з п’яти видів спорту за програмою ІХ Спартакіади серед управлінь, відділів, апарату облдержадміністрації. У змаганнях взяли участь 178 держслужбовців. Найкращі спортивні досягнення продемонстрували службовці Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА, що й посіли 1 місце у загальнокомандному заліку. Друге місце у Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту, 3 місце - Головного управління економіки. За підсумками змагань буде сформовано збірну команду Харківської області для участі у Всеукраїнській Спартакіаді серед держслужбовців, яка відбудеться у вересні 2012 року в м.Алушта.

Декілька населених пунктів Харківської області стали призерами всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою»

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства підбито підсумки всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою». Переможці та призери визначалися за 6 категоріями. Переможцями конкурсу були визначені населені пункти, які досягли найкращих результатів за підсумками роботи у сфері благоустрою за 2011 рік. Серед населених пунктів III категорії (населення від 50 до 150 тис. осіб) 2 місце посіло м.Лозова. У IV категорії (населення до 50 тис. осіб) 3 місце посіло м.Чугуїв. Серед селищ (V категорія) володарем III місця стала Козача Лопань (Дергачівського району), серед сіл (VI категорія) – Дубові Гряди Сахновщинського району.

На Харківщині розпочалася оздоровча кампанія

У Харківській області розпочалася оздоровча кампанія. На даний момент у 7 таборах регіону розпочато першу зміну. Крім цього, відкрито 793 пришкільних табори або 100,1% від їх кількості.

Події дня

Сьогодні, 5 червня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

З 2 по 16 червня в Харкові буде експонуватися виставка, присвячена Петру Столипіну

Сьогодні в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася виставка «П.А. Столипін – державний діяч і реформатор», присвячена 150-річчю від дня його народження. В урочистому відкритті взяли участь Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, начальник управління внутрішньої політики ХОДА Володимир Зінченко, керівник Представництва Росспівробітництва в Україні Костянтин Воробйов і директор телеканалу «Перша столиця» Костянтин Кеворкян. «Відкриття в Харкові виставки, присвяченої Петру Столипіну – це неабияка подія. У першу чергу це обумовлено тим, що його особистість співставна наймасштабнішим постатям в історії людства, а його перетворення мали величезний вплив на розвиток Російської імперії», – підкреслив Володимир Зінченко.

Юна харків’янка пообіцяла повернутися в крісло Президента України

Сьогодні після зустрічі Президента України Віктора Януковича з дітьми з усіх регіонів держави для них була проведена екскурсія будівлею Адміністрації Президента України. Під час огляду зали державних заходів на запитання «Хто хоче посидіти в кріслі Президента?» першими підняли руки харків’яни. Місце Глави держави одразу ж зайняла переможниця фінального етапу Всеукраїнського турніру юних математиків Карина Трофімова. Вона покидала залу зі словами «Я сюди ще повернуся!»

Вихованці клубу юних моряків зустрілися з харківським яхтсменом, який здійснив навколосвітню подорож на вітрильній яхті «Купава»

Сьогодні в Харківському дитячо-юнацькому клубі моряків відбулася творча зустріч з харків'янином, яхтсменом Андрієм Зубенко, який здійснив навколосвітню подорож у складі екіпажу української яхти «Купава». Навколосвітня експедиція почалася в Києві 11 листопада 2009 року. Маршрут яхтсменів пролягав через Чорне море, протоки Босфор і Дарданелли, країни Європи, протоку Гібралтар, Канарські о-ви і о-ви Кабо Верде в Атлантичному океані, країни Латинської Америки, протоку Бігля, о. Робінзона Крузо і о. Великодня в Тихому океані, о-ви Полінезії і о-ви Кука, Нову Зеландію, Індонезію, острови Індійського океану, Суецький канал, Саудівську Аравію, Єгипет, Ізраїль і Туреччину назад до Києва.

Вихованці Шевченківського психоневрологічного дитячого будинку-інтернату отримали в подарунок спортивний майданчик

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сьогодні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей вихованці Шевченківського, Богодухівського та Комарівського дитячих психоневрологічних будинків-інтернатів отримали привітання та подарунки від облдержадміністрації, спонсорів та благодійників, а також представників Української Православної Церкви Московського патріархату. Зокрема, у Шевченківському психоневрологічному інтернаті був урочисто відкритий новий спортивний майданчик. Крім того, у подарунок від облдержадміністрації вихованці отримали телевізор. Богодухівський та Комарівський інтернати отримали подарунки відповідно до потреб закладів. Також всім вихованцям інтернатів подарували солодощі.

Євген Савін зустрівся представниками ветеранських організацій Барвінківщини

31 травня в рамках робочої поїздки до Барвінківського району заступник голови ХОДА Євген Савін зустрівся з представниками громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», організації ветеранів Харківської області та воїнів-інтернаціоналістів. У зустрічі також взіли участь голова Барвінківської РДА Іван Бовдуй, начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич, голова Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, сільські голови Барвінківського району.

У Харківській області утворено 1688 виборчих дільниць

Постановою Центральної виборчої комісії від 12.04.2012 №66 "Про утворення звичайних та спеціальних виборчих дільниць на постійній основі" в Харківській області утворено 1688 виборчих дільниць. Про це сьогодні у ході обласної селекторної наради повідомив начальник організаційного відділу апарату Харківської обласної державної адміністрації Віталій Голубченко. «В Харківській області налічується 399 малих, 513 середніх та 776 великих виборчих дільниць. Виборчі дільниці розташовані в приміщеннях: галузі освіти і науки – 540; закладів культури – 277; сільських та селищних рад – 96; підприємств, установ та організацій – 88; сфери охорони здоров'я – 47; виправних закладів – 7; інших приміщеннях – 33», - сказав він.

Україна увійшла у трійку найбільших світових експортерів зерна

Протягом останнього часу Україна стала не тільки провідним виробником значної частини продукції, яка вирішує продовольчу безпеку у світі, а й її експортером  на світові ринки. Таку інформацію оприлюднив на нараді у Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені П.Василенка директор Департаменту економічного розвитку і аграрного ринку Міністерства аграрної політики та продовольства України Сергій Кваша.

До виборів народних депутатів України виборчі дільниці Харківщини почнуть готувати заздалегідь

Як зазначив сьогодні в ході проведення Обласної селекторної наради з питання стану матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, підготовка виборчих дільниць до проведення виборів - дуже важливе питання.

5 червня відбудеться прес-конференція Михайла Добкіна

5 червня о 14.00 в прес-центрі Харківської обласної державної адміністрації відбудеться прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна.

Ми разом маємо побудувати сильну країну. Михайло Добкін

Сьогодні в ході зустрічі з вихованцями інтернатів і дитячих будинків Харківщини голова ХОДА Михайло Добкін нагадав дітям, що за ними майбутнє не тільки Харківської області, а й усієї України, і побажав їм наполегливості й успіху в досягненні поставлених цілей. «Україна сьогодні намагається встати в один ряд з тими державами, які протягом століть досягали дуже серйозних результатів, завдяки яким люди в цих країнах живуть добре, безпечно, комфортно, з упевненістю в завтрашньому дні. І ми разом маємо побудувати таку сильну країну. Я абсолютно впевнений, що саме ви з часом станете тими, хто буде робити нашу державу кращою, і чим серйозніше ви будете підготовлені, тим краще зможете зробити цю непросту роботу. Тим більше, що ви живете в Харківській області, яка дала світу трьох Нобелівських лауреатів, а Нобелівська премія присуджується тим, хто зробив величезний вплив на весь світ, на людську цивілізацію. Я дуже сподіваюся, що серед вас також є майбутні Нобелівські лауреати, люди, які змінять світ на краще», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до дітей.

Михайло Добкін зустрівся з вихованцями будинків-інтернатів та дитячих будинків Харківської області

Сьогодні в ході традиційного «Чаю з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з вихованцями будинків-інтернатів та дитячих будинків Харківської області. «Сьогодні непростий день. Сьогодні Міжнародний день захисту дітей, і, перш за все, я хочу вас привітати – це перше ваше справжнє професійне свято, тому що день народження, Новий рік і Великдень – свята домашні, а це ваш день. Це перший день літа, коли дорослі протягом вже багатьох років поздоровляють дітей», – привітав їх керівник області.

Готель «Superior Golf and Spa Resort» отримав сертифікат відповідності Європейському стандарту готелів

Сьогодні віце-президент Європейської економічної палати торгівлі, комерції та промисловості в Україні Рустам Агаєв вручив директору готелю «Superior Golf and Spa Resort» Карло Джіардінетті почесний сертифікат відповідності готелю Європейському стандарту готелів EuHS.

Харків стає центром науково-практичної роботи

Реалізація високотехнологічних проектів у рамках Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» дозволить зробити серйозний ривок у розвитку обох держав, - наголосив сьогодні в ході засідання експертної ради технопарку Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов. «Дуже приємно, що Харків стає центром науково-практичної роботи, показує реальні результати. Хочу побажати учасникам технопарку реальних результатів в плані виконання актуальних завдань, хорошої перспективи. Зараз і Україні, і Росії потрібно випереджати конкурентів, тим більше в таких дуже важливих і потрібних галузях, як енергетика, турбінне машинобудування, авіаційна техніка, медицина. Я сподіваюся, що реалізація проектів у рамках технопарку «Слобожанщина» дозволить спільними зусиллями досягати конкретних результатів, а також дасть можливість обмінюватися досвідом і технологіями. Я вважаю, що цей проект вартий підтримки на всіх рівнях», - підкреслив він.

Концепція Закону про технополіс «П'ятихатки» схвалена Президентом України Віктором Януковичем

Ухвалення Закону про технополіс «П'ятихатки» дозволить створити в Харківській області майданчик, який стане ідеальним місцем для реалізації будь-якого інноваційного бізнес-проекту, - наголосив сьогодні в ході засідання експертної ради Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, концепція, за якою розробляється цей документ, схвалена Президентом України Віктором Януковичем, тому можна говорити про позитивні перспективи даного законопроекту.

П’ять юних харків’ян зустрілись з Президентом України

Сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей, відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з дітьми, які приїхали з усіх регіонів держави. На запрошення Президента від Харківської області приїхали п’ять харків’ян. Очолив делегацію від нашої області заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін.

Українсько-російський технопарк «Слобожащіна» потребує комерціалізації наукових розробок

Про це сьогодні в ході засідання експертної ради технопарку «Слобожанщина» заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Сьогодні ми бачили перші підсумки праці многосотенного колективу технопарку. Тепер настав час подумати над комерціалізацією наукових розробок. Можливо, для цього буде необхідна управляюча компанія, засновниками якої будуть і власники наукових розробок, і співзасновники технопарку. Якщо ми сьогодні наберемо в Google «українсько-російські технопарки», 95 посилань зі 100 на перших 10 сторінках будуть про технопарку «Слобожанщина», - зазначив віце-губернатор.

Будь-який з проектів технопарку «Слобожанщина» готовий до реалізації. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході засідання експертної ради Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» голова ХОДА Михайло Добкін, для успішної роботи технопарку необхідна не тільки інтенсивна робота над інноваційною складовою, а й комерційне його наповнення. За його словами, у технопарку є все необхідне для того, щоб стати успішним проектом.

Проекти технопарку «Слобожанщина» будуть конкурентоспроможні на світових ринках

Про це повідомив сьогодні в ході засідання експертної ради Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. «Сьогоднішнє засідання вкрай важливе для розвитку інноваційного машинобудування Харківської області. Хочу звернути увагу на те, що ті проекти, які безпосередньо відібрані для реалізації, відносяться до п'ятого, шостого та сьомого технологічного укладу, і це дуже важливо, тому що реалізуючи ці проекти, ми зможемо конкурувати на світових ринках. Крім того, трансферт технологій 5-7 рівня повністю збігається зі Стратегією сталого розвитку Харківської області до 2020 року», – підкреслив він.

У місті Валки планується побудувати 2 наземних пішохідних переходи

Як повідомив сьогодні під час відкриття наземного пішохідного переходу на проспекті Гагаріна голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківська область скористається позитивним прикладом міста Харкова з будівництва наземних пішохідних переходів. Такі переходи будуть використовуватися при будівництві доріг державного значення, які проходять через населені пункти регіону.

Україна розпочинає другий етап реформування аграрного сектору. Микола Безуглий

Основний пакет законопроектів з реформування аграрного сектору України вже розроблений і поданий до Верховної Ради. Сьогодні починається реальне здійснення цих реформ. Про це повідомив сьогодні перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий, відкриваючи Міжрегіональний семінар-нараду з питання обговорення стратегічних напрямів розвитку сільського господарства України на період до 2020 року.

Ендопротези, які планується виробляти в рамках технопарку «Слобожанщина», будуть поставлятися для медустанов Харківщини

В рамках Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» планується реалізувати проект з виробництва високотехнологічних модулів ендопротезів з біосумісних матеріалів з функціональними покриттями. Як повідомив сьогодні в ході засідання експертної ради технопарку голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область готова стати першим покупцем цієї продукції. «Якщо будь-який з представлених імплантів буде повністю сертифікований, і це буде продукт, готовий до вживання на ринку, ми готові шляхом внесення змін до програми «Здоров'я Слобожанщини» за бюджетні кошти фінансувати придбання та передачу лікарям для подальшого медичного застосування тих ендопротезів, що будуть вироблятися в рамках технопарку «Слобожанщина», - повідомив глава області.

Відбулося відкриття пішохідного переходу на проспекті Гагаріна

Сьогодні відбулося відкриття пішохідного переходу на проспекті Гагаріна. У заході взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Даний перехід з Червонозаводського району в Комінтернівський через проспект Гагаріна завжди був пов'язаний з великим ризиком для пішоходів і для інших учасників дорожнього руху. В цьому місці відбувалася велика кількість аварій. Враховуючи, що тут багато висотних будинків, знаходиться школа і дитячі садки, було прийнято рішення побудувати такого наземного переходу», - сказав Михайло Добкін.

Найближчим часом з обласного бюджету буде виділено фінансування для технопарку «Слобожанщина»

На сесії Харківської обласної ради, яка відбудеться 21 червня, буде розглядатися питання про виділення фінансування для Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина». Про це сьогодні в ході засідання експертної ради технопарку повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «До нинішнього моменту отримано фінансування з російського боку, але найближчим часом технопарк отримає українську частину фінансування. Я сподіваюся, що на сесії Харківської обласної ради 21 червня депутати підтримають цей проект, і він буде фінансуватися на паритетних умовах», - зазначив глава області.

Архів документів