Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Завдяки злагодженій роботі на Харківщині вдалося уникнути надзвичайних ситуацій при вивезенні пестицидів

З початку поточного року з території Харківської області було вивезено 1070 тонн пестицидів і небезпечних речовин. Як наголосив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління охорони навколишнього середовища в Харківській області Роман Квартенко, завдяки злагодженій роботі всіх служб на Харківщині вдалося уникнути надзвичайних ситуацій при перезатарюванні та вивезенни пестицидів. «Хочу подякувати і обласній державній адміністрації, і районним адміністраціям тих районів, де були пестициди, тому що там злагоджено працювали всі служби, і цей контроль дозволив уникнути надзвичайних ситуацій, пов'язаних з розливом отрутохімікатів. Все робилося програмно, системно, за чітко затвердженим графіком», - підкреслив він.

Гості та учасники Євро-2012 у Харкові мають відчувати повну безпеку

«Гості та учасники Євро-2012 мають відчувати повну безпеку, перебуваючи в нашому місті», – на цьому наголосив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, керівник Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Василь Хома у ході наради з представниками правоохоронних органів та готельно-туристичного комплексу м. Харкова та Харківської області. На нараді були обговорені антитерористичні заходи під час проведення Євро-2012 та розроблено механізм взаємодії правоохоронних органів та органів виконавчої влади у разі виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах готельно-туристичного комплексу.

Події дня

Сьогодні, 6 червня, о 16:30 у Художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх, вхід з боку площі Свободи) відбудеться презентация новой книги Анатолия Кутника «Хроники обессмысленного времени»

За січень-квітень 2012 зростання виробництва промислової продукції в Харківській області склало 2%

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, згідно зі статистикою в січні-квітні 2012 р. виробництво промислової продукції в Харківській області виросло на 2% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 р., тоді як зростання в цілому по Україні склало 0,7%. «Зокрема, на підприємствах, що виробляють продукти харчування, напої та тютюнові вироби, обсяг продукції зріс на 2,6%, в металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів приріст продукції склав 2,9%, в обробленні деревини та виробництві виробів з неї обсяг продукції збільшився на 8%», – зазначив Юрій Сапронов.

Харків другий рік поспіль лідирує в рейтингу журналу «Forbes» за показником інвестиційного клімату

У рейтингу журналу «Forbes» Харків посів перше місце з привабливості інвестиційного клімату серед 32 міст України. Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. «Міста оцінювалися за п'ятьма показниками: людським капіталом, купівельною спроможностю, інвестиційним кліматом, економічною стійкістю, інфраструктурою і комфортом. За всіма п'ятьма показниками ми увійшли до трійки міст-лідерів, за показником ж інвестиційного клімату Харків другий рік поспіль утримує перше місце, показуючи динамічний розвиток малого бізнесу і відкритість міста стороннім інвесторам», – зазначив віце-губернатор.

Михайло Добкін запросив на матчі Євро-2012 керівників всіх регіонів, у яких з Харківською областю склалися теплі стосунки

«Тим керівникам регіонів, у яких з Харківською областю склалися максимально теплі стосунки, я направив запрошення відвідати футбольні матчі. Складно перерахувати всіх, але два останніх запрошення я направляв губернатору Бєлгородської області Євгену Савченку і президенту Республіки Татарстан пану Рустаму Мінніханову», – повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він також зазначив, що сам має намір відвідати всі матчі Чемпіонату, які відбудуться в Харкові.

Для ефективної боротьби з ігровими автоматами необхідне створення спеціального правового механізму

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині не припиняється робота із закриття ігрових салонів. За його словами, на даний момент цю роботу поки не можна назвати достатньо успішною, але після вироблення ефективного законного механізму по боротьбі з ігровими автоматами результату буде обов'язково досягнуто.

Прийняття законопроекту «Про основи державної мовної політики» дасть можливість національним меншинам не відчувати дискомфорт у спілкуванні з владою

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, багато людей, які сьогодні протестують проти ухвалення даного закону, або не читали його, або навмисне намагаються спотворити зміст майбутнього закону. «Він жодним чином не ущемляє права державної мови. Він дає можливість законно використовувати мову національних меншин на тих територіях, де компактне проживання людей, що говорять на одній мові, дасть їм право не відчувати дискомфорту в спілкуванні з місцевою владою та органами місцевого самоврядування. Як приклад, в 2002 році в Харкові проводилося опитування населення про те, якою мовою вони хотіли б спілкуватися з владою. В результаті, від 85 до 90% харків'ян висловили бажання спілкуватися з владою російською мовою. Це зручно, більш доступно і звично. По закінченню 4 років дане питання було реалізовано і впроваджено в життя. Хіба це ущемило права тих, хто хотів говорити українською мовою? Просто були розшиені можливості тих людей, кому в силу віку або незнання мови важко спілкуватися і писати українською мовою. Теж саме зараз можна подивитись у масштабах всієїъ країни», - сказав Михайло Добкін.

До 2013 року заборгованість по заробітній платі на підприємствах області буде знижена до 70 млн. грн.

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У Харківській області графік зниження зростання боргів із заробітної плати протягом року має різні фази. Минулий рік починався з заборгованості 160 млн. грн., а був закінчений при зниженні до 90 млн. грн. Кінець квітня дав нам суму боргу 110 млн. грн., тобто, заборгованість збільшилася на 20 млн. грн., а в травні вона почала зменшуватися. Ми розраховуємо до 1 липня скоротити суму заборгованості до 90 – 95 млн. грн., а до кінця року – скоротити суму заборгованості до 70 млн. грн. Завдання мінімум на 2013 рік – не мати заборгованості більше 70 млн. грн.», – підкреслив губернатор.

«Доступне житло» - це виключно соціальна програма. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, реалізація програми «Доступне житло» дозволить вирішити значну частину житлових проблем тих мешканців області, які не можуть без допомоги держави придбати квартиру. За його словами, зміни, які останнім часом були внесені в цю програму, тільки зробили її більш доступною для всіх громадян. «Була ліквідована норма, що тільки черговик має право на участь в цій програмі, що я вважаю абсолютно правильним, і в цілому були внесені зміни, які розширили коло осіб, які мають право на придбання даного житла. Тут в першу чергу враховані інтереси тих людей, хто не в змозі купити квартиру за повну вартість, тобто, «Доступне житло» - це виключно соціальна програма. Коли ми реалізуємо перші 3 тисячі квартир в Харкові і області, ми зробимо серйозний крок щодо вирішення проблеми, пов'язаної з відсутністю житла у людей», - підкреслив Михайло Добкін.

Завдяки підписанню Меморандуму взаєморозуміння ціни на молоко і молочні продукти в області знизилися на 4-8%

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Завдяки підписанню Меморандуму про взаєморозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб'єктами мережевої роздрібної торгівлі вдалося досягти того, що за 2 минулі місяці після підписання Меморандуму, ціни на молоко і молочні продукти найбільших компаній знизилися ціни від 8 до 4%», - зазначив Михайло Добкін.

За кошти державного бюджету для Харківської області поточного року буде придбано 40 шкільних автобусів

На даний момент дефіцит шкільних автобусів в Харківській області становить 55 машин. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, поточного року за рахунок коштів державного бюджету для області буде придбано 40 автобусів. «Нам підтвердили придбання в цьому році за рахунок коштів державного бюджету 40 шкільних автобусів, ще 8 автобусів ми повинні отримати з інших джерел фінансування. Також ми будемо шукати небайдужих людей, щоб для повного покриття дефіциту шкільних автобусів скористатися допомогою представників соціально відповідального бізнесу», - повідомив глава області.

Мілен Демонжо засудила необдуману поведінку Алена Делона

Французька актриса, Почесний президент кінофестивалю «Харьковская сирень» Мілен Демонжо засуджує необдуману поведінку популярного актора Алена Делона, який вимагає від властей Харкова припинити винищення бродячих собак. На її думку, абсолютно неприпустимо висувати які-небудь звинувачення, не вникнувши в реальну ситуацію. Знаменита актриса нагадала, що і сама бере участь у діяльності низки організацій, що виступають за права тварин.

Орган для Харківської філармонії доставили до Харкова

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, орган для Харківської філармонії доставили до Харкова. На сьогоднішній день він знаходиться на харківській митниці. «Ми зіткнулися з тим, що ті, хто займався цією проблемою до 2010 року, не передбачили фінансування для розмитнення нового органу. Сума митних платежів перевищує 1 млн. 300 тис. грн., що є значним навантаженням на бюджет такої галузі як культура. Я сьогодні дав доручення своєму заступнику Євгену Савіну направити лист до фонду "Ренесанс" для того, щоб вони шукали можливість і зі своїх джерел оплатили розмитнення даного музичного інструмента. Якщо вони патріоти - вони це зроблять. Якщо ні, тоді будемо шукати гроші в інших організацій», - зазначив Михайло Добкін.

У Харківській області 7 людей уклали договори на придбання житла на умовах іпотеки

Перші 7 осіб - мешканців Харківської області, в рамках плану соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, уклали договори на придбання житла у харківської компанії «Трест Житлобуд - 1» та «Ощадбанком» на умовах Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

На Харківщині впроваджуються котельні, які працюють на альтернативних видах палива

Сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що в області ведеться підготовка населених пунктів регіону до наступного опалювального сезону. «Ми сьогодні максимально заохочуємо ті райони та населені пункти, які включаються в програму будівництва котелень, готових працювати на альтернативних джерелах енергії», – підкреслив він.

До кінця 2012 року з території Харківської області будуть повністю вивезені всі запаси меланжу

На даний момент на території Харківської області знаходиться близько 3 тисяч тонн меланжу. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, всі ці запаси планується повністю вивезти протягом року. «Недавно в рамках договору з ОБСЄ були вивезені чергові 714 тонн меланжу з Шевченківського району. Сьогодні сумарно вивезено вже близько 2 тисяч тонн, залишається ще понад 3 тисяч тонн, з яких 2 тисяч тонн будуть вивезені до листопада, а решту буде передано на певне підприємство в межах України, яке далі буде займатися переробкою цих шкідливих речовин», - повідомив глава області.

Завод імені Шевченко отримав 2 мільйони гривень безпроцентної позики

В рамках реалізації договору про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Державним агентством «Укроборонпром» заводу імені Шевченка був виділений безпроцентний кредит у розмірі 2 мільйонів гривень. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Минулого тижня після тривалих переговорів був підписаний договір про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та «Укроборонпромом», і першим кроком реалізації даного договору було перерахування 2 мільйонів гривень з боку «Укроборонпрому» як оформленої безпроцентної позики заводу імені Шевченка на дуже тривалий період . Це перший крок для наведення порядку на цьому підприємстві. Я думаю, економічні складнощі, проблеми з менеджментом, які, на жаль, переслідують дане підприємство, не можуть бути виправданням перед справедливою вимогою людей повернути їм заробітну плату. Абсолютно впевнений, що з цим завданням ми спільними зусиллями впораємося», - підкреслив Михайло Добкін.

Технопарк «Слобожанщина» поєднав у собі науковий потенціал і виробничу базу

Технопарк «Слобожанщина» створений на базі підприємства ФЕД, і заснований науковим парком «ФЕД» і трьома вузами: Харківським національним університетом ім. В.Н. Каразіна, Харківським національним університетом радіоелектроніки і Бєлгородським державним національним дослідницьким інститутом. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це спільний проект України та Росії, який був реалізований на виконання доручення двох Президентів, які були дані в Геленджику. Це унікальне підприємство, яке поєднало в собі і науковий потенціал, і виробничу базу, і можливості молодих фахівців, яких готують вузи Харківщини.

До середини вересня співробітникам «Ізюмського тепловозоремонтного заводу» планують виплатити всі борги по заробітній платі

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Перші кроки в цьому напрямку вже зроблено. Я думаю, що в серпні ми погасимо 70% від суми заборгованості, яка накопичилася і завершимо виплачувати всі борги перед робітниками до середини вересня», - сказав Михайло Добкін.

Підписано договір про співпрацю між Харківською облдержадміністрацією та Державним агентством «Укроборонпром»

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент вже підписано договір про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією та Державним агентством «Укроборонпром». За словами керівника області, основна мета цього документа - це спільна робота з реструктуризації промислових підприємств Харківщини, які працюють в рамках оборонного комплексу.

У 2012 році Харківська область отримає 175 млн. грн. від НАК «Нафтогаз Україна» на газифікацію та соціальні потреби

Улагоджені останні формальності перед підписанням договору між Харківською областю та НАК «Нафтогаз України». Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я свій підпис поставив, і в телефонному режимі з головою «Нафтогазу» Євгеном Бакуліним все обговорив. Днями вони отримають на руки свій екземпляр договору і підпишуть його, і тоді ми формально будемо говорити про те, що всі процедури були виконані, і наш регіон отримав чергові 175 млн. грн. від НАК «Нафтогаз України» на рішення наболілих питань», – підкреслив він.

Україна впоралася із завданням і підготувала інфраструктуру 4-х приймаючих міст до чемпіонату Європи з футболу

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, протягом п'яти років місто Харків і вся країна готувалися до проведення чемпіонату Європи з футболу. На даний момент всі підготовчі роботи практично завершені. «Пророблена велика робота. Міжнародні фахівці, які моніторили хід підготовчих робіт у всіх 4 містах нашої країни поставили свої підписи під усіма документами, які сьогодні говорять про те, що Україні впоралася з дуже важким, дуже непростим, але дуже важливим і престижним завданням, і підготувала інфраструктуру приймаючих міст до цієї великої футбольної події. Тепер найголовніше - це те, як ми її проведемо і які враження залишаться у гостей нашого міста і нашої країни від того, що вони тут побачать, яке спілкування отримають і які враження заберуть з собою. Я дуже сподіваюся, що осіння виборча кампанія не внесе свої корективи, і ніхто не буде використовувати цю ситуацію для того, щоб зіпсувати імідж нашої країни», - сказав Михайло Добкін.

Влада і ЗМІ мають об'єднатися для того, щоб забезпечити максимально чесні і відкриті вибори

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з головою Харківського обласного відділення Національної спілки журналістів України Олександром Голубом голова ХОДА Михайло Добкін, для проведення по-справжньому чесних і відкритих виборів необхідне об'єднання зусиль представників ЗМІ та влади. За словами голови області, тільки в такому випадку можна буде уникнути спекуляцій на тему нерівних умов для різних політичних сил.

У Харківській області створено штаб з попередження техногенних, екологічних та надзвичайних ситуацій

Сьогодні на ранковій апаратній нараді було ухвалено рішення про створення штабу з попередження техногенних, екологічних та надзвичайних ситуацій, який очолить перший заступник губернатора Валентин Григорович Дулуб. Штаб працюватиме в тісній координації зі штабом з безпеки проведення Євро-2012. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Диспетчерська служба 112 сьогодні вже об'єднана з медиками. Фактично створено 2 робочих місця, і якщо виклик буде стосуватися медиків, людина не буде втрачати час на передачу інформації, медики відразу будуть її підхоплювати і доводити до швидкої медичної допомоги. Ми хочемо, щоб на цьому робочому місці була можливість присутності представника штабу із попередження техногенних, екологічних та надзвичайних ситуацій, для того, щоб оперативно реагувати на будь-які проблеми, пов'язані з комунальним господарством або труднощі, які може принести погода», – підкреслив губернатор.

Престиж держави понад усе - незалежно від кольорів, прапорів і політичних поглядів. Михайло Добкін

Сьогодні в ході зустрічі з головою Харківського обласного відділення Національної спілки журналістів України Олександром Голубом голова ХОДА Михайло Добкін звернув увагу на необхідність об'єктивного висвітлення з боку ЗМІ всіх заходів Євро-2012. За його словами, проведення в Україні такого чемпіонату - це хороша можливість для зміцнення престижу держави на світовій політичній арені, і негативні повідомлення в різних засобах масової інформації нівелюють роботу багатьох українців, яка була проведена в ході підготовки країни до Євро-2012.

Михайло Добкін зустрівся з керівником обласного відділення Національної спілки журналістів України Олександром Голубом

Сьогодні напередодні Дня журналіста України голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з керівником Харківського обласного відділення Національної спілки журналістів України Олександром Голубом та обговорив з ним низку питань, актуальних для регіону і країни в цілому. Зокрема, мова йшла про об'єктивне висвітлення у ЗМІ всіх подій, пов'язаних з проведенням в Харкові матчів Євро-2012, а також про організацію максимально відкритого для всіх політичних сил інформаційного поля в ході виборчої кампанії.

Найспортивніші службовці працюють у Головному управлінні праці та соціального захисту населення ХОДА

2 червня на стадіоні та у легкоатлетичному манежі КЗ «КДЮСШ «ХТЗ» Харківської обласної ради відбулись змагання з п’яти видів спорту за програмою ІХ Спартакіади серед управлінь, відділів, апарату облдержадміністрації. У змаганнях взяли участь 178 держслужбовців. Найкращі спортивні досягнення продемонстрували службовці Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА, що й посіли 1 місце у загальнокомандному заліку. Друге місце у Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту, 3 місце - Головного управління економіки. За підсумками змагань буде сформовано збірну команду Харківської області для участі у Всеукраїнській Спартакіаді серед держслужбовців, яка відбудеться у вересні 2012 року в м.Алушта.

Декілька населених пунктів Харківської області стали призерами всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою»

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства підбито підсумки всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою». Переможці та призери визначалися за 6 категоріями. Переможцями конкурсу були визначені населені пункти, які досягли найкращих результатів за підсумками роботи у сфері благоустрою за 2011 рік. Серед населених пунктів III категорії (населення від 50 до 150 тис. осіб) 2 місце посіло м.Лозова. У IV категорії (населення до 50 тис. осіб) 3 місце посіло м.Чугуїв. Серед селищ (V категорія) володарем III місця стала Козача Лопань (Дергачівського району), серед сіл (VI категорія) – Дубові Гряди Сахновщинського району.

На Харківщині розпочалася оздоровча кампанія

У Харківській області розпочалася оздоровча кампанія. На даний момент у 7 таборах регіону розпочато першу зміну. Крім цього, відкрито 793 пришкільних табори або 100,1% від їх кількості.

Архів документів